שאלה לגבי SVS PB-1000
·yevsh כתב:יש לי את אותו סאב, אבל יש גם בעיה. (חיברתי היום)
הסאב נשמע גם מרקולים מדפיים...
מה אפשר לעשות?
או שבעיה בסאב והבאס ממנו לא נשמע בעוצמה מספיקה....
כנס להגדרות של הרסיבר ותגדיר את הרמקולים שלך כ-SMALL, ואז הבאס ייצא רק מהסאב (עד לתדר הקרוסאובר, לפחות).
אתמול בערב הייתי אצל חבר ושמתי אצלו את הסרט רואה החשבון, בדיוק בסצינה שדיברתי עליה ב 1:44:00, שמעתי את אותו דבר בדיוק, יריות הרובה היו מלאות באס ויריות האקדח היו חלשות וללא באס, מכאן שזו כנראה עריכת הסאונד...Amir64 כתב:במקרה מדברים על דברים שאני קצת יותר מנוסה מכם, ומוצאים ציטוט מתוך מאמר על נושא שלא קשור בכלל, ומביא מדידה של מיקרופון מיניאטורי שנמצא בתוך אוזניות, ונועד בעיקר למדוד SPL, ולא רגיש לתדרים נמוכים (בדיוק כמו שמיקרופון של סלולארי לא רגיש אליהם)......
במקרה, בנוסף לאודיו, קליעה למטרה ברובים ואקדחים זה תחביב שלי.
רעש יריה של אקדח באוויר הפתוח מכיל תדרים החל מפחות מ- 10 הרץ, ועד בערך 40K הרץ.
כאשר רוב ה- SPL הוא באיזור ה- 300-500 הרץ.
אז כן, יריית אקדח צריכה להשמע היטב גם מהסאב, אלא אם כן משום מה עורך הסאונד החליט שלא....
אתמול ראיתי סצינה קצרה מ John Wick וכבר שמעתי הבדל ביריות שם, היום אראה אותו ואגיד לכם מה התוצאה.
אגב משהו שרציתי להוסיף, לגבי המפצל, ההתרשמות שלי היא ששימוש במפצל לא סתם מגבירה את הווליום ב-3db, ממה שהרגשתי, ובדקתי את זה כמה פעמים כדי להיות בטוח שאני שומע נכון, המפצל מוסיף נפח לבאס וגם גורם לו להשמע לאורך זמן ארוך יותר. עשיתי ניסוי וחיברתי את הכבל ללא המפצל, הרמתי ל-+4db ולא שמעתי את אותו נפח ועוצמה ששמעתי מהסאב כאשר המפצל היה מחובר ב-+1db.
בקיצור, אם בא לכם להוציא קצת יותר בום מהסאב שלכם אני ממליץ לכם להשתמש במפצל, בשבילי זה עושה הבדל גדול.
בקיצור, אם בא לכם להוציא קצת יותר בום מהסאב שלכם אני ממליץ לכם להשתמש במפצל, בשבילי זה עושה הבדל גדול.
אז מה שאתה אומר בעצם זה שהכיול קובע מרחק גבוה יותר כדי שהסאב ישמע טוב יותר עם Phase מכוון ל-0?Amir64 כתב:
אבל מהירות הקול בחדר הנתון קבועה, ולא ייתכן הפרש כזה במדידה של המרחק האקוסטי, לעומת המרחק המדוד פיזית.......
ההסבר הנכון הוא תיקון Phase שמבצעת מערכת הכיול לסאב.
תיקון הפאזה מתבצע ע"י הוספה\הורדה של מרחק מסויים למרחק שנמדד באמצעות המיקרופון,
ע"י כך יש הכנסת השהיה לאות המגיע מהסאב, שגורמת לאותות המגיעים מהסאב להיות In Phase עם שאר הרמקולים....
זה נראה לי מסביר למה הסאב שלי היה נשמע טוב יותר עם פאזה מכוונת ל-180, כי בהתחלה למרות שהוא קבע מרחק של 4 מטר, השארתי את זה על 3 מכיוון שזה המרחק האמיתי. לפי מה שאתה אומר אם אני אבצע שוב כיול עם פאזה על 0, ואשתמש במרחק של 4 מטר כפי שהכיול מגדיר הבאס אמור להשמע לי טוב עם פאזה על 0?
עדכון
כיוונתי את הפאזה ל-0 ועשיתי כיול מחדש, המרחק נקבע על 3.65 מטרים. גם לאחר הכיול והמרחק המחושב מחדש, הסאב עדיין נשמע חזק ומלא יותר עם פאזה מכוונת ל-180, אז אני פשוט אשאיר את זה ככה.
אני לא חושב שיש בעיה, זה פשוט נראה לי היה הסרטים שבדקתי. כמו שאמרתי אתמול הלכתי לחבר שיש לו סאב אחר ושמעתי אצלו את רואה החשבון ויריות האקדח שם נשמעו כמו שהם נשמעו אצלי.pessik כתב:·......
עדכן אותי בבקשה אם הצלחת לפתור את הסוגיה הזו ,
גם אני מתכנן שדרוג ל SVS בקרוב .
תודה...
אם אתה רוצה לבדוק יותר לעומק תן לי דוגמא לסרט שבו אתה מרגיש באס ביריות אקדח, אני אוריד את אותו סרט ואבדוק בשבילך. בג׳ון וויק אגב שומעים נהדר את היריות והבאס מורגש.
·Zachn כתב:אני לא חושב שיש בעיה, אתמול הלכתי לחבר שיש לו סאב אחר......
ושמעתי אצלו יריות האקדח שנשמעו כמו שהם נשמעו אצלי....
אני לא אומר שיש "בעיה" לכן השתמשתי במילה "סוגיה"
למרות שאם אני הייתי מרגיש שאיבדתי באסים בשדרוג המערכת לא הייתי ישן בלילה...
יתכן שלחבר שלך יש רסיבר אחר \ כיול אחר \ אקוסטיקה בסלון אחרת \ המיקום של הסאב שונה וכ'ו
מה שגורם לכל הבמה להישמע אחרת - כולל הבאסים .
קשה לעשות השוואה שכזו .
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1064 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
הכיוון זה יותר בקטע של דיוק.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
·Zachn כתב:תן לי דוגמא לסרט שאתה מרגיש את זה בו ואני אבדוק אצלי....
אין לי כרגע סרט בשליפה ,
אבל מעתה והלאה בכל פעם שיהיה אקדוחן בסרט אני אחשוב עליך
עכשיו ברצינות :
כמו שאתה רואה אני מתעניין מאוד בכל שירשור בנושא סאבים - במיוחד SVS
וכתבתי פה כל מה שאני חושב בנושא הזה .. אם היה לי עוד משו בשבילך הייתי מוסיף .
יש לי רסיבר ישן שאין בו חיתוך והגדרת תדרים לפי מספרים מדוייקים אלה רק כמה אפשרויות מצומצמות.
אם מפה לשם יהיו לך תובנות חדשות לכאן או לכאן אז תכתוב כדי שנוכל כולנו להתעדכן .
עלה והצלח
גם לי יש רסיבר ימאהה אבל סאב SB1000 SVS וגם אני מרגיש שאולי חסר משהו בבאס ואני עדיין מחפש את הכיול הנכון , יכול להיות שהסוגיה נמצאת ברסיברים של ימאהה ואם יצרנים אחרים הבאס ישמע אחרת (הבאס מאוד מדוייק אבל חלש יחסית) ,תמיד אחרי כיול הבאס נמצא בסביבות -2 ואני מעלה אותו ל+3 (מחובר עם כבל Y) כדי שאני ישמע יותר ,
אני יודע שהסאב מסוגל ליותר ,הייתה לי תקלה מוזרה שכנראה הכבל של הסנטר השתחרר וראיתי את הסרט המפגש ,התחלתי לשמוע מאוד חלש את הדיבוב אבל פתאום כל הרמקולים עבדו בצורה יותר חזקה ושהם טסו בהתחלה במסוק הרגשתי שאני נמצא במסוק והסאב פירק את הבית ,אז היכולות קיימות רק אני לא מוצא את הדרך להגיע לכיול הנכון.
אני יודע שהסאב מסוגל ליותר ,הייתה לי תקלה מוזרה שכנראה הכבל של הסנטר השתחרר וראיתי את הסרט המפגש ,התחלתי לשמוע מאוד חלש את הדיבוב אבל פתאום כל הרמקולים עבדו בצורה יותר חזקה ושהם טסו בהתחלה במסוק הרגשתי שאני נמצא במסוק והסאב פירק את הבית ,אז היכולות קיימות רק אני לא מוצא את הדרך להגיע לכיול הנכון.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

האהבה הגדולה שלי זה שרשורים על סבים...
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@itay123
טוב איתי אתה זה סיפור אחר לגמריי, הייתי מגדיר את הסטאפ שלך כ (חלומי פלוס +)
ולמה אני אומר את זה
בטח עם הסאב החדש, צריך להיות שם חוויה חוץ גופית, הסאב הקודם העיף אותי - אז עכשיו בכלל !!!
מה שכן - ממה ששמעתי וראיתי נחנת בכשרון מטורף להוציא את המיטב שאפשר.
ולזה אני אומר שאפו.
הידע הרב שלך בכל נושא הקולנוע הסטריאו, הכיולים, הכל כך נכונים זה פשוט לשמוע להרגיש ולא להאמין שאפשר לקבל סאונד כזה נכון ומדוייק מבן אדם שהידע שלו מתעלה על כל דימיון, האהבה שלך לדבר זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש, אין ספק שאתה הבן אדם הכי מוכשר בתחום הזה שיצא לי להכיר או בכלל, בכל דרך שעברתי וכל האנשים שהכרתי, אתה מתעלה על כולם.
שלא נדבר על הסטאפ המושלם שזה רק אתה יכול לפתוח פה אם רק תראה לנכון..
טוב איתי אתה זה סיפור אחר לגמריי, הייתי מגדיר את הסטאפ שלך כ (חלומי פלוס +)
ולמה אני אומר את זה
בטח עם הסאב החדש, צריך להיות שם חוויה חוץ גופית, הסאב הקודם העיף אותי - אז עכשיו בכלל !!!
מה שכן - ממה ששמעתי וראיתי נחנת בכשרון מטורף להוציא את המיטב שאפשר.
ולזה אני אומר שאפו.
הידע הרב שלך בכל נושא הקולנוע הסטריאו, הכיולים, הכל כך נכונים זה פשוט לשמוע להרגיש ולא להאמין שאפשר לקבל סאונד כזה נכון ומדוייק מבן אדם שהידע שלו מתעלה על כל דימיון, האהבה שלך לדבר זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש, אין ספק שאתה הבן אדם הכי מוכשר בתחום הזה שיצא לי להכיר או בכלל, בכל דרך שעברתי וכל האנשים שהכרתי, אתה מתעלה על כולם.
שלא נדבר על הסטאפ המושלם שזה רק אתה יכול לפתוח פה אם רק תראה לנכון..