שרשור תגובות: Anthem MRX-720 - רסיבר קולנוע ביתי למקצוענים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
alanby
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180

שליחה

@istarmini
·
מצטער - לא קונה את זה ... ההבדלים מינורים ולא מעניינים בכלל. זה אות דיגיטלי - רוב היצרנים נותנים מרחב מאוד דומה במשחק - ואלה שמספרים סיפורים זה בעיקר גימיקים בשביל מחיר. רוב הצרכנים בכלל לא רוצים להתעסק עם זה.

אני אחרי כיול עושה כמה תיקונים קטנים ויש לי בדיוק את מה שאני רוצה. לא מכיר הרבה אנשים שבאמת מסוגלים לשמוע הבדלים - חוץ מכאלה ששילמו מחיר וצרכים להצדיק את הרכישה שלהם. והדבר הזה גם מבוסס מדעית.

אגב - זה בדיוק כמו הסיפורי עוץ לי גוץ לי על כבלים מזהב בסכום הזוי במערכות אודיופיליות..זה לא מעניין ואף אחד באמת לא מסוגל להבדיל בהבדל חוץ מזה שהוציא כסף בשביל להרגיש שהוא שילם על משהו מיוחד.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

שליחה

alanby כתב:@istarmini
·
מצטער - לא קונה את זה ... ההבדלים מינורים ולא מעניינים בכלל. זה אות דיגיטלי - רוב היצרנים נותנים מרחב מאוד דומה במשחק - ואלה שמספרים סיפורים זה בעיקר גימיקים בשביל מחיר. רוב הצרכנים בכלל לא רוצים להתעסק עם זה.

אני אחרי כיול עושה כמה תיקונים קטנים ויש לי בדיוק את מה שאני רוצה. לא מכיר הרבה אנשים שבאמת מסוגלים לשמוע הבדלים - חוץ מכאלה ששילמו מחיר וצרכים להצדיק את הרכישה שלהם. והדבר הזה גם מבוסס מדעית.

אגב - זה בדיוק כמו הסיפורי עוץ לי גוץ לי על כבלים מזהב בסכום הזוי במערכות אודיופיליות..זה לא מעניין ואף אחד באמת לא מסוגל להבדיל בהבדל חוץ מזה שהוציא כסף בשביל להרגיש שהוא שילם על משהו מיוחד.
...
·

סלח לי אבל אתה באמת מגבב פה שטויות .

מה הקשר אות דיגיטלי ,אנלוגי או אטומי חחחחח,לענין מערכת הכיול, שאמורה לטפל לך בבעיות האקוסטיות בחלל ,אתה מוכן להסביר לי? בסופו של תהליך האות שמגיע לרמקולים הוא אנלוגי כן? זה ברור לך או לא? למרות ,ששוב, זה בכלל לא קשור למה שאנחנו מדברים פה וזו מערכת הכיול.
אתה לא רוצה לקנות ,כי יקר לך ,או כי אתה לא שומע הבדלים בין מערכות כיול זה בסדר גמור אבל חאלס עם הדיגיטלי הזה עכשיו, כי זה ממש אבל ממש לא קשור למה שאנחנו מדברים פה.

alanby
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@istarmini
·
אם היה לך מושג איך מפענח של DOLBY\DTS עובד ... לא היית כותב שאני מגבב שטויות.

עקרונית את כל הכיול הזה אפשר לעשות הרבה מחוץ לרסיבר - וכל הכיול הזה הוא די בולשיט אבל מה אני מבין מהחיים שלי :-).

בסופו של דבר הרסיבר פותח קידוד של PCM STREAMS ... ושם כבר יש עוצמות / JITTER וכו' .... ועל זה עושים מניפולציה - קצת יותר לכל ערוץ/קצת פחות וזה הכיול המפורסם ...שלא מעניין בכלל - כי עקרונית אפשר לעשות את זה כבר בניגון של המקור.

יום טוב.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

·
אם היה לך מושג איך מפענח של DOLBY\DTS עובד ... לא היית כותב שאני מגבב שטויות.

עקרונית את כל הכיול הזה אפשר לעשות הרבה מחוץ לרסיבר - וכל הכיול הזה הוא די בולשיט אבל מה אני מבין מהחיים שלי :-).

בסופו של דבר הרסיבר פותח קידוד של PCM STREAMS ... ושם כבר יש עוצמות / JITTER וכו' .... ועל זה עושים מניפולציה - קצת יותר לכל ערוץ/קצת פחות וזה הכיול המפורסם ...שלא מעניין בכלל - כי עקרונית אפשר לעשות את זה כבר בניגון של המקור.

יום טוב.
...
·

אתה ממשיך לגבב

אותך הכיול לא מענין ,כי אתה לא ממש מבין מה עושה הכיול וזה בסדר גמור, אתה מבין רק בדיגיטלי חחחחח את מי שמענין יודע שישנם הבדלים מהותיים בין מערכות הכיול השונות אז אתה תמשיך לגבב ואנחנו נמשיך לרכוש ולהנות והכל יבוא על מקומו בשלום.

alanby
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@istarmini

יכול גם להסביר לך איך זה עובד ... "אותו" כיול....לחשוב שאיזה חברה קטנה יודעת יותר טוב מהאחרים זה די בדיחה. אבל שיהיה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

יכול גם להסביר לך איך זה עובד ... "אותו" כיול....לחשוב שאיזה חברה קטנה יודעת יותר טוב מהאחרים זה די בדיחה. אבל שיהיה.
...
·

אני יודע אתה יכול הכל הכל הכל ,חוץ מלקנות אותו חחחחח אבל שלא תתיאש בסוף גם אתה תוכל.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

...
חלק מהחברות הגדולות משתמשות במערכת הכיול של Audyssey, שגם היא, איזו הפתעה, חברה קטנה למדי. תכלס לגודל החברה אין באמת משמעות בנושא הזה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

HazooM כתב:
...
...
חלק מהחברות הגדולות משתמשות במערכת הכיול של Audyssey, שגם היא, איזו הפתעה, חברה קטנה למדי. תכלס לגודל החברה אין באמת משמעות בנושא הזה.
...
·

אבל הדיגיטלי הדיגיטלי זה הקטע לא הבנת? חחחחח חחחחח

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

עם ה"טייס האוטומטי" שיש ברסיברים העממיים, עדיף כבר להשאר על Pure direct..:wink:

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

ראיתי ביוטיוב כיול של הARC,

הוא נותן לדוגמא בקדמיים 70 ובאודסי ממליצים לחתוך את הקדמיים ב80,האם לשנות ל80 בכיול?
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

royla כתב:ראיתי ביוטיוב כיול של הARC,

הוא נותן לדוגמא בקדמיים 70 ובאודסי ממליצים לחתוך את הקדמיים ב80,האם לשנות ל80 בכיול?
...
·

מה הקשר בין לראות לבין לכייל?

מה אנחנו מכיילים ,כמו פעם ,מרחוק? :lol: :lol:

ולענין
לאחר שרכשתי את ערכת הפרו וביצעתי כיול ראיתי שהתוכנה שלהם במחשב נותנת לך לבחור בין 4-5 תדרי חיתוך, לפי סדר עדיפות ,מהכי מומלץ להכי פחות מומלץ. לא תמיד המומלץ ביותר היה 80HZ אתה בוחר את התדר ואז התוכנה מבצעת חישובים ובסיום אתה מעביר הכל לרסיבר/פרוססור ברשת.

כשפניתי לקריס מאודסי ושאלתי הכיצד? התשובה שקיבלתי הייתה ,שבגירסאות אודסי הרגילות, כולל ה XT32 ,המיקרופון איך אומרים? לא שווה כלום ולכן ההמלצה הגורפת שלהם היא לחתוך ב 80HZ ולהעביר התדרים לסאב, כי האודסי מטפלת טוב יותר בתדרי הסאב מאשר בתדרי הרמקולים האחרים ,מבחינת איכות הדגימה, של המיקרופון.

בפרו הסיפור שונה ,כי מדובר במיקרופון סופר איכותי ורגיש ביותר ולכן ,אמר קריס, יש להצמד להמלצות התוכנה ונניח והמליצה לחתוך הקידמיים ב 60 והסנטר ב 70 וכן הלאה, מומלץ להצמד להמלצות אלו ולא לשנות לתדרים האופציונאלים שהיא נותנת ,בסדר העדיפויות.

יצאת מבולבל? גם אני הרגשתי ככה בזמנו.

שורה תחתונה באודסי שלך ההמלצה היא 80HZ .

במידה והרסיבר שלך תומך בפרו אתה יכול לנסות ולכייל אותו בעזרת הפרו ולראות האם ה 80HZ תהיה ההמלצה גם בכיול פרו.

במידה ותקבע קרוס מתחת למה שאודסי קבעה אצלך לא יבוצע תיקון מתחת לתדר שנקבע. בפרו מבוצע תיקון ורק לאחר מכן אתה מעביר אותו לרסיבר/פרוססור ,בגירסה הרגילה לא ניתן לבצע זאת.
Chris Kyriakakis March 20, 2011 19:33
The whole point of measuring the speakers in your room is to see where they roll off. Placement changes the theoretical "full range" spec that doesn't know about your room. You can move the crossover lower, but Audyssey won't be applying any correction below the point it found as the roll off.
...
תעיין בשרשור הזה קריס מסביר קצת למרות שלא כל מה שענה לי בזמנו נמצא שם.

https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/a ... g-Audyssey

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@istarmini
·
גורו שלי,תודה על התגובה

אני אחדד את השאלה

אם אני לוקח את הרסיבר של אנטם,והכיול ARC שלו נותן לי חיתוך בקדמיים של 40,אז להשאיר על 40?
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

royla כתב:@istarmini
·
גורו שלי,תודה על התגובה

אני אחדד את השאלה

אם אני לוקח את הרסיבר של אנטם,והכיול ARC שלו נותן לי חיתוך בקדמיים של 40,אז להשאיר על 40?
...
·

גם באנטם, כמו האודסי פרו ,אתה מקבל המלצה לחיתוך. אתה מסכים? המערכת מחשבת מה שצריך והכל עובר לפרוססור/רסיבר.

מאחר ויש לך 4 זכרונות אתה יכול לבקש מהמערכת לבצע חישובים לקרוסים שונים, מההמלצה הראשונית, ולשמור הכל בזכרונות ובלחיצת כפתור אתה עובר בין הזכרונות ושומע מה נשמע לך הכי טוב.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@istarmini
·
תודה אלוף:)
כיף חיים.

genvirt
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1495

שליחה

למי שרוצה לקבל ערוצים "החסרים" קיים דגם 1120 - מעניין להשוות...
איך הוא בהשוואה מול LX89 של פיאונר מבחינת קולנוע ביתי?
Heavy Metal Is The Law

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

genvirt כתב:למי שרוצה לקבל ערוצים "החסרים" קיים דגם 1120 - מעניין להשוות...
איך הוא בהשוואה מול LX89 של פיאונר מבחינת קולנוע ביתי?
...
· ה 1120 יקר מאוד 3500$ מחיר חו"ל יותר מהפרוססור שלהם שמתומחר ב 3000$.
עדיף לקנות 720 והגברה חיצונית ,ייצא זול יותר מבחינת מעבדים וממירים כל השולשה 720 1120 וה 60 זהים אחד לאחד.
ההבדל "הגדול" הוא בשנאי הטרודיאלי ה 1120 וה 60 לעומת שנאי רגיל ב 720.
מי ששומע הבדלים מוזמן להשקיע.
בחברה עצמה ענו לשאלתי בסוגיה ,שמדובר בהבדלים אלקטרומגנטיים, וכדי להבחין בהבדלים יש לבצע השוואות אחד מול השני , כי הסיכוי להבחין אפסי.

כל אחד יעשה את שיקוליו.

genvirt
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בקיצור עד שלו שומעים בבית אם הסטאפ שלך.... :)
Heavy Metal Is The Law

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

genvirt כתב:בקיצור עד שלו שומעים בבית אם הסטאפ שלך.... :)
...
·

בין ה 720 ל 1120 ול 60 לא יהיה הבדל שמיע .ההבדלים הם מבחינה פונקציונאלית לא מעבר, אפילו מערכת הכיול זהה לחלוטין.

genvirt
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבנתי, בכול אופן מעניין אותי היה לדעת הבדל בין פיאונר לאנסם, ואולי לדנון או אונקיו שמאותה שורה של פיאונר, ראיתי שרשור עם השוואה בין כולם, אך לא בטוח שהיה איזכור של אנסם ובטח לא 1120.
מה מחיר בארץ של 1120? 20K?
Heavy Metal Is The Law

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

genvirt כתב:הבנתי, בכול אופן מעניין אותי היה לדעת הבדל בין פיאונר לאנסם, ואולי לדנון או אונקיו שמאותה שורה של פיאונר, ראיתי שרשור עם השוואה בין כולם, אך לא בטוח שהיה איזכור של אנסם ובטח לא 1120.
מה מחיר בארץ של 1120? 20K?
...
·

אנטם לא הוזכר בשרשור כי לא נבדק .
המחיר ? תראה ה 720 שעולה 2500$ בחו״ל מתומחר 15000. ה 1120 עולה בחו״ל 3500$ אז תעשה חשבון זה לפחות עוד 6000-7000 ש״ח.

חזור אל “חדשות HT”