·shigidar כתב:ראשית, אני לא משכנע אף אחד מה לעשות. זה לא מקומי. אני אינטגרטור וככזה פונים אלי עם תקציב ורצון ואני צריך לממש את הרצון בתוך התקציב על פי הידע/ניסיון שלי. לעיתים אני ממליץ להחליף רצון אם התקציב לא מאפשר![]()
לגבי HEOS אציין מספר נקודות, שהן לדעתי לפחות יתרון עצום במערכות מולטירום. לא אציין את כולן כי כאן לא משלמים לי עבור הידע שלי![]()
1) כיוון שזו מערכת של DENON היא משולבת עם חלק מן הרסיברים שלהם בצורה חלקה וטבעית, המשמעות שכל המקורות המחוברים לרסיבר ( כולל מקורות HDMI !) יכולים להיות מנווטים בצורה חלקה ל HEOS בכל מקום שהוא.
2) כל יחידות HEOS כוללות כניסות LINE וכניסות USB מקומיות הניתנות לניגון בכל המערכות.
3) אם רוצים יש את HEOS DRIVE שבעצם נותן מטריצה מושלמת שגם משולבת עם הרסיברים שלהם ויש trigger out וגם pre out לכל אזור
4) כל HEOS יכול לנגן BT כך שהחברים יכולים להשמיע מה בא להם
5) יש ערכת סוללה נטענת עבור HEOS המאפשרת ניידות ללא חיבור חשמל, חוסך התקנה של מערכת במרפסת חדר שינה/ילדים או משהו דומה.
6) DENON עובדים חזק מאוד על שילוב ושיפור ורואים תוצאות במוצרים ממש כל כמה חודשים.
7) כמובן שזה מנגן High Resolution Audio...
הכל נחמד ויפה, עדיין לא הבנתי מה הפשרה בללכת על פתרון מבוסס כרומקאסט. למעשה, אני רואה לא מעט יתרונות לכרומקאסט על פני מערכת כזו:
1.בכרומקאסט אין vendor locking - אין שום דבר שמחייב אותי לעבוד עם רסיברים של דנון, ואני יכול לבחור את הרסיבר הכי טוב בשבילי עבור כל חדר / אזור.
2. ל-heos אין בכלל פתרון עבור outdoor. מבחינתי, לדאוג שתהיה סוללה חיצונית טעונה כדי לנגן בחצר זה לא פתרון. כמו שאמרתי: יש לי לא פחות משישה רמקולים בחוץ. היום בצהריים החלטנו שנאכל בשר, יצאתי לחצר, הנעתי את המנגל, הוצאתי את הטלפון, ותוך שלוש שניות החלה להתנגן מוזיקה גם בחוץ וגם בסלון, אשר מוזרמת מהענן ונשלטת מהטלפון / שעון שלי. זו נוחות וזמינות שאי אפשר לנצח.
3. פתרון מבוסס heosאו sonos יקר הרבה יותר.
4. אורחים שמגיעים יכולים בשתי לחיצות בערך להתחיל להזרים מוזיקה / סרטים או תמונות לכל מכשיר כרומקאסט. יש כמה יתרונות גדולים על פני התחברות לרמקול זה או אחר ב-bt:
א. הם יכולים להזרים מכל מקום לכל מקום. האורח בסלון - הוא יכול להזרים מוזיקה לחצר, לבריכה או לכל הבית.
ב. האורח יכול לנוע ברחבי הבית בצורה חופשית ואין חשש שהמוזיקה תיעצר כי חיבור ה-bt בינו לבין רמקול ספציפי התנתק.
ג. ברגע שהאורח מתחיל להזרים - אין תלות בטלפון שלו. אם הוא מקבל שיחה - המוזיקה לא נעצרת. אם הוא מקבל הודעת ווטסאפ - לא שומעים את הנוטיפיקציה ברמקולים וכו' וכו'.
הדבר היחידי שמערכת מבוססת sonos או heos יודעת לעשות זה לנתב מקור פיזי מקומי (למשל כונן דיסקים) לחדרים נפרדים. מכיוון שנפרדתי לשלום מהרי הדיסקים שהיו לי בעבר, ואין אצלי שום תוכן על מדיה פיזית - זה ממש לא רלוונטי עבורי.
אני לא מאמין בסיסמאות. אף אחד לא דיבר כאן על "מערכת חינמית" כי אין מערכת הגברה חינמית. והדברים הטובים באמת - הם אלה שעובדים הכי טוב ונוח עבור המשתמש. פותח השרשור שאל על פתרון לשמיעת מוזיקה בכל הבית כי זה מה שהוא רוצה: מוזיקה זמינה בכל מקום. אפשר להמליץ על מערכת שתגרום לו למכור כליה, אבל לא באמת צריך - כי יש פתרון אחר, וזה שהוא זול יותר לא אומר שהוא נחות יותר.shigidar כתב: זה על קצה המזלג, ברור שזה עולה יותר ממערכות חינמיות, אבל בניגוד לדעת הרוב כאן בפורום, הדברים הטובים באמת עולים כסף......
הסיסמא שהעלת כאן טוענת שככל שהמחיר גבוה יותר - איכות הפתרון גבוהה יותר בהכרח. לפי הלוגיקה הזו, אם יתמחרו את הכרומקאסט ב--500$ ליחידה זה יהיה הפתרון הכי טוב. ברור לכולנו שזה שטויות.