@BUGY
לא בטוח שאני מסכים אבל למען הסדר הטוב אבדוק את עצמי שוב עם מומחה אקוסטיקה שעובד איתי.
בכל מקרה, המשך ערב טוב.
עזרה: מעוניין לקבל יותר עוצמה בשמע דו ערוצי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10919
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1943 פעמים
למה אתה נכנס לנושאים שאף אחד לא דיבר עליהם?BUGY כתב:@Amir64
·אמיר, אני לא סותר את עצמי, סאב גדול עובד טוב יותר כי הוא פחות מתאמץ, יש סיכוי קטן יותר להפרעות, לרעש מהפורט, לקליפינג מהמגבר, עדיף קצת כוח ברזרבה מאשר כל הזמן להיות קרוב לשיא. וזה בלי לדבר על הבדלים בגודל התיבה וגוגל הוופר.
סאב נוסף הוא לא בשביל הכוח, זה לא חסר, הסאב הנוסף הוא בשביל לעזור עם כל הבעיות שבתחום התחתון, זה נכון לא רק במקרה הזה אלה ברוב המקרים, סאב נוסף תמיד עדיף זה הטיפול האקוסטי הכי טוב שאתה יכול לעשות לטיפול בתחום התחתון, 4 סאבים זה עוד יותר טוב.
אבי:
לי יש רושם ש״הבעיה״ היא פסיכולוגית. לא מסתדר לפותח השרשור שהוא נמצא בווליום גבוה אבל לא שומע כמו שהוא רוצה. אז מה? מי אמר שאי אפשר לעלות יותר בסקאלה? מאמין שהוספת ווליום פשוט תפתור את ״הבעיה״.
עכשיו קדימה, לקנות סנטר מוציא לשון"
זה מה שאני חושב, שילוב של פסיכולוגיה וכיול....
מה קשורות כל ההפרעות שכתבת עליהם, מסאב לא מתאים?
שמת לב שכתבתי:
זה לא כולל סאב שלא מפיק תדרי סאב כמו שצריך, שהוא under powered, או כל בעיה אחרת.כאשר מספיק סאב קטן (יחסית) שמסוגל להפיק את כל הבאסים שיש בפס הקול,מבחינת תחום תדרים והספק, אין שום תועלת לשים מפלצת בחדר קטן שתעשה את אותה עבודה....
לגבי מה שכתבת לאבי, על הווליום.
זה מה שכתבתי באחת ההודעות הראשונות, בדף הראשון בשרשור:
בכל מקרה, כשאתה אומר שחסרה לך עוצמה, על איזה ווליום מכוון הרסיבר?
מניח שלא הגעת למקסימום, אז מה הבעיה להגביר?...
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
לפותח השירשור, עכשיו כשראינו את החדר והבנו את ההבעיה המובנת (לכלל המערכת, לא רק הסאב) יש לי המלצה חמה שחלק מהחברים לא יסכימו איתה.
תשמע מוזיקה רק בדירקוט, אודוסי היא מערכת כיול טובה לסרטים אבל למוזיקה ממש לא, היא מסרסת את הגבוהים וגומרת על כל הבמה.
אני עם מראנץ, ובמוזיקה אני ישר מעביר לדירקט, והקדמיים שלי הם מדפיים עם וופר 5" וזה הרבה יותר טוב מאשר עם אודוסי במצב סטאריו (2.1) שלא לדבר על כל מצבי המוזיקה למיניהם, ממש לא שווה משהו.
לגבי הסאב, ידידי, אני מבין שאתה אוהב לשמוע אותו, מי לא אוהב לשמוע מרמקול שעלה כמה אלפי שקלים? אבל, וזה אבל גדול, כוונת המשורר היא שהסאב יבלע בשמע, ולא שהוא יבלוט מעל אחרים, יותר מיזה, הסיבה שהמיקום של הסאב לא משנה (לא ברמת אקוסטיקה, תירגעו!) היא כי תדרים מתחת ל80 הם לא כיוונים, האוזן שלנו לא יכולה לדעת מאיפה מגיע הרעש. ובגלל זה ההמלצה הגורפת היא תמיד לחתוך את הקרוס ב80.
מכל זה יוצא שמערכת הכיול מנסה בכח להעלים את הסאב, והיא מצליחה (בערך) ואז אתה בה ומשבש את כל הסיפור. (זכותך)
המלצתי היא (בהנחה שלא תסכים לשמוע רק בדירקט) שתשחק אם הווליום של הסאב עד שבכיול יצא לך ערכים של +-5 (ואף יותר קרוב אם אפשר) ואז, ורק אז, כאשר יש לך מערכת שמכוילת נכון לחדר שלך, רק אז תגביר את הסאב. כתוצאה מזה יהיה לך גם איזון יותר נכון של כל הרמקולים וגם שליטה על כמות הבאס (המכויל!!) שאתה רוצה.
בהצלחה!
תשמע מוזיקה רק בדירקוט, אודוסי היא מערכת כיול טובה לסרטים אבל למוזיקה ממש לא, היא מסרסת את הגבוהים וגומרת על כל הבמה.
אני עם מראנץ, ובמוזיקה אני ישר מעביר לדירקט, והקדמיים שלי הם מדפיים עם וופר 5" וזה הרבה יותר טוב מאשר עם אודוסי במצב סטאריו (2.1) שלא לדבר על כל מצבי המוזיקה למיניהם, ממש לא שווה משהו.
לגבי הסאב, ידידי, אני מבין שאתה אוהב לשמוע אותו, מי לא אוהב לשמוע מרמקול שעלה כמה אלפי שקלים? אבל, וזה אבל גדול, כוונת המשורר היא שהסאב יבלע בשמע, ולא שהוא יבלוט מעל אחרים, יותר מיזה, הסיבה שהמיקום של הסאב לא משנה (לא ברמת אקוסטיקה, תירגעו!) היא כי תדרים מתחת ל80 הם לא כיוונים, האוזן שלנו לא יכולה לדעת מאיפה מגיע הרעש. ובגלל זה ההמלצה הגורפת היא תמיד לחתוך את הקרוס ב80.
מכל זה יוצא שמערכת הכיול מנסה בכח להעלים את הסאב, והיא מצליחה (בערך) ואז אתה בה ומשבש את כל הסיפור. (זכותך)
המלצתי היא (בהנחה שלא תסכים לשמוע רק בדירקט) שתשחק אם הווליום של הסאב עד שבכיול יצא לך ערכים של +-5 (ואף יותר קרוב אם אפשר) ואז, ורק אז, כאשר יש לך מערכת שמכוילת נכון לחדר שלך, רק אז תגביר את הסאב. כתוצאה מזה יהיה לך גם איזון יותר נכון של כל הרמקולים וגם שליטה על כמות הבאס (המכויל!!) שאתה רוצה.
בהצלחה!
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
@BUGY
אז ככה. אתה צדקת ואני צדקתי, אבל אתה צדקת קצת יותר
גל בתדר נמוך מאוד כן יכול להווצר בחלל קטן אבל רק ברמת הוופר שמזיז את האוויר. בשניה שהוא יוצא אל החלל עצמו ונכנס בקיר מתחילה השתוללות מטורפת שגם מפריעה לו להתפתח כמו שצריך, גם מפריעה לתדרים שכנים להתפתח כמו שצריך וגם מתחרה ומעוותת את התוכן שממשיך לצאת מהרמקולים.
אני פשוט חשבתי לתומי (בתור טכנאי סאונד) שתדרים שמעוותים כל כך כבר ברמת החדר לא צריכים להווצר מלכתחילה כי לא בשביל זה אנחנו שומעים מוזיקה. מוכן לקבל שיש אנשים שזה לא כ"כ אכפת להם כל עוד הבית / חלונות / ספות רועדים עם הבס.
אז ככה. אתה צדקת ואני צדקתי, אבל אתה צדקת קצת יותר
גל בתדר נמוך מאוד כן יכול להווצר בחלל קטן אבל רק ברמת הוופר שמזיז את האוויר. בשניה שהוא יוצא אל החלל עצמו ונכנס בקיר מתחילה השתוללות מטורפת שגם מפריעה לו להתפתח כמו שצריך, גם מפריעה לתדרים שכנים להתפתח כמו שצריך וגם מתחרה ומעוותת את התוכן שממשיך לצאת מהרמקולים.
אני פשוט חשבתי לתומי (בתור טכנאי סאונד) שתדרים שמעוותים כל כך כבר ברמת החדר לא צריכים להווצר מלכתחילה כי לא בשביל זה אנחנו שומעים מוזיקה. מוכן לקבל שיש אנשים שזה לא כ"כ אכפת להם כל עוד הבית / חלונות / ספות רועדים עם הבס.