לקנות מסך 150" ולהישאר בחיים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #41 

@Enc0der
·
הי, לגבי GRANDVIEW - אתה יכול לקנות מתאם פשוט בכמה שקלים ולסגור סיפור, המסך עצמו מעולה: http://www.hometheater.co.il/vt246255.html

לגבי האם לקחת מסך עם מנגנון מתיחה או לא, כול אחד יעשה את השיקול שלו.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7044
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #42 

הנה לכם עוד דו שיח של חרשים!

מזמן לא היה לנו כזה ...... לדעתי מאז שדיברנו על מבחן עוור לבדיקת אינטרקונרקטורים.

משעשע....... ואותי, מפתיע כל פעם מחדש!

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #43 

משה תתכופף
מבול של קללות בדרך אליך... :lol:
שחר

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #44 

מספיק לריב, הנה לך מסך מתיחה ב-2400 ש"ח
תתחדש!

https://www.aliexpress.com/item/135-Dia ... -imayv33vb

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #45 

אומנם זה רק 135", אבל זאת כבר התקדמות בכיוון הנכון.... תודה!

מצאתי גם ב-150" אבל לצערי אחרי המשלוח (430$!) זה כבר מתקרב למחירים בארץ...
אם מתיחה, ואם בארץ, אז מה שאני מכוון אליו זה זה:
http://www.projector.co.il/sg_product~S ... 9~10~0.htm
מתיחה 165" ב-7900. יש גם 150" ב-7500 אבל בשביל 400 שקל עדיף לי 165" שמתאים בול למידות בחדר. הוא גם מגיע עם בד ב-gain של 1.3 ומבחינת תאורה אין ל-1070 שום בעיה להתמודד עם זה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #46 

spacedude כתב:משה תתכופף
מבול של קללות בדרך אליך... :lol:
...
·

אשכרה מטורף.חחחחח חחחחח
זה מאפיין את אלו בעלי ריגשי, ברמה גבוהה ביותר.

dadaii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #47 

@Enc0der
·
עם יד על הלב לי יש את הW1070 (מקרן מעולה ואחת הקניות הכי טובות שעשיתי !!) ועם מרחק צפייה של כמעט 6 מטר המסך שבחרת ענק ולדעתי יותר גדול מזה אכן יפגע בעוצמת האארה ובאיכות התמונה באופן כללי . לפעמים צריך להתפשר על גודל התמונה כדי לקבל תמונה קולנועית מוארת . ללא ספק 135'' ואני אומר לאחר ניסיונות פתיחה של התמונה עד לגודל של 200'' ו210'' עם תחנות בדרך.....(150'' גדול ופוגע - לא בהרבה אך פוגע ) , - 135'' זה המרחק המושלם למקרן הזה והמרחק שלדעתי גם מפיק ממנו את משוואת הגודל-איכות הכי טובה !! גם אני כמוך רציתי כמה שיותר מסך גדול אבל לאחר נסיון אישי +התייעציות רבות באמת חבל כי למרחק שלך לאורך זמן אני מאמין שזה יציק לך .

כיום יש לי מסך קבוע שבניתי בעצמי ב550 שח!!! מדהים ביופיו ולא נופל ממסכים קבועים שעולים פי 6 ו7 ממנו. עליו בד האפלה מעט אפור מה שמדגיש ממש את השחורים של המקרן וכל זאת מחנות במאה שערים שלא יודע אם ניתן להשיג עוד. והזמנתי חתיכות של בדים הרבה יותר איכותיים מחול והשוותי ולא יודע למה תמיד לטעמי התמונה הייתה יותר טובה עליו . מבין שלך, אין את האופציה למסך קבוע אבל בכל זאת נשמח לשמוע למה. וזאת כי קיר שיכול להכיל תמונה של 165'' ואני לא מאמין ששמת טלוויזיה LCD עליו אזי מאמין שאפשרי לדחוף בו מסך קבוע שלרוב גם משמש כרהיט מאוד יפה- כמובן לא יודע מה המגבלות שלך בנושא !! ובכללי כדאי שתשתף במגבלת המסך הקבוע כדי שאולי יהיה אפשר להציע פתרונות יצירתיים (ראית אפילו אנשים ששמו מסך קבוע על 3 צירים לתקרה קנו מנוע עם חבל שמעלה אותו בכל פעם לתקרה בלחיצת כפור וזאת אפילו עם שלט ! . שוב ומקווה שכבר לא חפרתי יותר מידי כדאי שבאמת תנסה ללכת לכיוון הקבוע ובגדול מסך טיפה יותר קטן כדי למקסם את משוואת ה מחיר-איכות-גודל.
אתה מוזמן לבוא לראות איך נראה 135' בחדר ענק! לא תתאכזב מבטיח .

- יודע שלא בדיוק התייחסתי לשאלות ששאלת לגבי המסכים שהצעת. יש מלא חברות וסוגים והרבה לא התעסקו פה עם מסכים בגודל שאתה מדבר עליו לכן המידע יהיה טיפה מוגבל . וסתם גם מאיר את עיינך גם מסכי מתיחה ובמיוחד לאורך זמן ושנים מקבלים גלים ובמיוחד בגדלים הגדולים (לא מחוויה אישית אך מהמלצות ושיחות בנושא ) לכן בשביל לקבל מסך מתיחה שיאריך ימים צריך לשלם ולצערי מחירים גבוהים .... -מה שאני לא הייתי מוכן לקבל .

קצת על תהליך קבלת ההחלטות
http://www.hometheater.co.il/vt219397.html

ותמונות(ממליץ לפתוח ב: FULLSCREEN )
[imgur-album]9NuZi[/imgur-album]

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #48 

תודה על התשובה המפורטת :)

מסך קבוע שישאר קבוע הוא לא אופציה גם כי אני יכול לעשות את זה רק על שטח מאוד קטן (106") וגם כי אני כן מתכנן לשים שם טלוויזיה שתפעל ביום יום, שהמסך ירד מלפניה ויסתיר אותה בעת הצורך. האמת שגם אני חשבתי על הרעיון הקצת מופרע הזה של להתקין מסך קבוע ואיכשהו להתקין אותו על ציר מסתובב שיביא אותו לתקרה... אבל זה נשמע לי מסובך מדי.

מה שיש לי זה קיר מרכזי ברוחב 230 ס"מ (כמו מסך 106") עם שני חלונות לכל הגובה ברוחב 70 ס"מ (כל אחד) מצדדיו, ולאחר מכן עוד "שוליים" של קיר. סה"כ הרוחב של כל הסיפור הזה הוא 5 מטר. הרוחב של הקיר המרכזי + שני החלונות = 370 ס"מ.
כלומר אם אני רוצה שהמסך יסתיר את החלונות (גם בשביל להימנע מהפרעות בצפיה וגם אפילו רק בשביל הסימטריות...) אז אני צריך מסך שיתפוס רוחב של 370 ס"מ = שזה אומר 165" (רוחב 366, פלוס שוליים).
מסך 106" שיכסה רק את הקיר המרכזי לא בא בחשבון, זה קטן מדי - זה מה שיש לי עכשיו לצפיה ממרחק של 3 מטר, ואפילו עכשיו אני רוצה יותר אז על אחת כמה וכמה כשמרחק הצפיה יהיה כפול... וכל מסך בין 106" ל-165" בעצם יכסה רק חלק מהחלונות הצדדיים - זה עלול להציק..

עשיתי בדיקות וכשאני מתקרב עד כדי מרחק צפיה של 2-2.5 מטר אז אני מרוצה מה-106" שלי, כלומר אני סבבה עם יחס רוחב-מרחק של 1:1 (מסך ברוחב 230 ס"מ ממרחק צפיה של 230 ס"מ). לפי זה, לא אמורה להיות לי בעיה עם מסך ברוחב 370 ס"מ ממרחק צפיה של 400 ס"מ (ואני מדבר אפילו על מרחק צפיה של 500 ס"מ, ואם מישהו ישב בפינת האוכל הוא בכלל כבר יגיע למרחק צפיה של 800 ס"מ...). גם בפועל כשאני נמצא בדירה ומסתכל על הקיר (הוא כבר בנוי, אומנם רק שלד) אני יכול לדמיין את התמונה בגודל הזה, וממרחק הישיבה המתוכנן זה נראה סבבה.

מסך 135" זה אומר רוחב 300 ס"מ, אני כמובן מסכים שזה בכלל לא קטן, ובמרחק צפיה של 3.5~ מטר זה כנראה יהיה אידיאלי, אבל "לצערי" מרחק הצפיה אצלי יהיה גדול יותר. גם אם אני אקרב אותו באופן מלאכותי, עדיין יש לי שתי בעיות עקרוניות עם הגודל הזה:
1. הוא לא יסתיר את החלונות מאחוריו
2. זה גודל ביניים מעצבן שמצד אחד כנראה כבר יהיה גדול מידי בשביל מסך ללא מתיחה (אני אזכיר שוב שב-106" אני אישית מסתדר מצויין בלי מתיחה), אבל מצד שני בקניה של מסך מתיחה המחיר כבר קופץ וההפרש במחיר בין 135" ל-165" הוא לא גדול... אז אני אומר לעצמי "אם כבר אז כבר", אם שילמתי 7,000 ש"ח על מסך 135" עד אני כבר אוסיף עוד 1,000 ש"ח בשביל 165"..

לגבי עוצמת ההארה, בדקתי ב-projectorcentral על המקרן שלי עם מסך ב-gain של 1.2 ובגודל 165" הוא נמצא לגמרי בטווח הסביר, עם 15fL (ההמלצה היא בין 12 ל-22) ונכון שזה לא כמו באיזור ה-106-120" שאפשר לראות אפילו בחדר מואר, אבל אני גם לא צריך את זה... כשהמקרן יפעל החדר יהיה חשוך.
[img2=577x695]http://content.screencast.com/users/Omr ... 5_0139.png[/img2]

יכול להיות שאני טועה לגבי הגודל, וכשאני אראה את התמונה מוקרנת על כל הגודל הזה אני אבין שזה ענק מדי. אולי. זה עוד משהו שאני צריך לבדוק..
אבל על הנייר נראה ש-165" זה הגודל שהכי "מסתדר לי" עם כל הנתונים: יחס רוחב-מרחק של 1:1 כמו שאני אוהב (אפילו קצת פחות), מסתיר בול את החלונות מאחורה, לפי המחשבון עוצמת ההארה מספיקה..

dadaii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

@Enc0der
·
קודם כל אני מבין שיש לך אכן בעיה עם הקיר . ותאמת כדאי לך אולי להריץ חיפוש באינטרנט כיצד לבנות מסך קבוע עם מנוע וזרוע . (אם כמובן יש לך כוח :) ).
עכשיו לגבי מה שקראת עם המינימום מקסימום עוצמת הארה שזה יותר תאורטי . הרבה פעמים זה שונה לראות את זה בעיינים . מבין שאין הרבה להוסיף בין 135 ל165 אבל תבדוק באמת אם זה נחוץ כי יש לזה גם חסרונות .ממליץ לך במידה והמקרן כבר אצלך לחבר אותו ולפתוח תמונה על אחד הקירות בבית בלי מסך לפי הגדלים שאתה רוצה לבחון . מוזמן גם לבוא לראות את ה135'' .

בנוסף אולי תבדוק אם ניתן להוציא את החלונות האלו ולסגור את הקיר זה יפתור לך הרבה, בהרבה פחות כסף לדעתי . בנוסף אם החלונות האלו מכניסים אור זה גם עלול להוות בעיה בשעות היום .

האם גם התחשבת בגובה הקיר ביחס לגובה המסך במידה ואתה קונה מסך נגלל?
גובה המסך 205 סמ +20 סמ פסים שחורים בגבול עליון ותחתון + איזה 12 -15 סמ לגוף של הגלילה של המסך

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

אתה רוצה שיהרגו אותי? :) החלונות הם חלק מרכזי מהעיצוב של הבית, אי אפשר לוותר עליהם... הם מכניסים אור, אבל כמובן שיש להם גם תריסים.
לגבי הגובה לפי מה שחישבתי זה אמור להיות בסדר, למרות שכן, זה יוצא ממש מהתקרה עד נקודה מאוד נמוכה (כ-40 ס"מ מהרצפה). אין ספק שמדובר בתמונה ענקית..

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #51 

לדעתי לא משנה איזה גודל מסך תבחר שמעל 100"....חובה מתיחה ולא משנה ההפרש במחיר.
זה אחרי שצפיתי בעשרות מסכים חשמליים מכל הסוגים והגדלים.
לגבי הדגמים זה כבר תלוי כמה תסכים להוציא ומה התקציב.
לדעתי ולדעת רבים grandview נותן את התמורה הטובה ביותר של עלות מול איכות...
אם הבעיה היחידה היא התקע שיש להחליף ב 5 ש"ח ו 3 דקות אז שאלו יהיו הצרות שלנו... :P
בהצלחה.

dadaii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #52 

@Enc0der
·

40 סמ ? חחחחח איפה תניח את הסנטר+מזנון מתחת ? או שתקנה בד אקוסטי למסך ותמקם את הסנטר מאחוריו ? למרות שגם 40 סמ למזנון לא מספיק . למרות שאתה גם יכול למקם את כל המכשירים בנקודה אחרת בחדר .... בכל מקרה ממליץ לך בחום להקטין את גודל המסך תעשה סקר שוק טוב גם מעבר לפורום כאן ותחליט הכל פרוס לך כרגע על השולחן . שיהיה לך בהצלחה וכמובן מקווה שעזרתי :)

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #53 

היי,
ההודעות שלך עודדו אותי לבדוק את הגודל בפועל כדי להתרשם במציאות.
אומנם אני לא בבית שבבניה עכשיו אלא בדירה הנוכחית, אבל בשעה האחרונה הורדתי את המקרן מהמתלה שלו והקרנתי איתו זמנית על קיר אחר בבית (ישירות על הקיר), ברוחב 370 ס"מ בשביל לדמות מסך 165".
ישבתי ממרחק של 4 מטר מהקיר - והחוויה היתה נפלאה. אח"כ הקטנתי את גודל ההקרנה לרוחב 300 ס"מ (135") והתמונה בפירוש היתה קטנה לי מדיי במרחק הזה, זה פשוט לא ממלא את כל שטח הראיה ואני מרגיש שיש עוד לאן לעלות..
אני מדבר על צפיה בתוכן 16:9. לאחר מכן הפעלתי סרט בפורמט רחב (1:2.35) ועשיתי את אותן בדיקות... ב-135" מהמרחק הזה של 4 מטר זה כבר היה קטן בצורה בלתי נסבלת (הרגשתי שאני צופה בטלוויזיה), וב-165" זה היה סבבה לגמרי.

גם מבחינת עוצמת התאורה - לא היתה לי שום בעיה להקרין את הגודל הזה, וזה עוד היה במצב Eco. כשעברתי ל-Normal (או Smart Eco) המסך היה ממש מואר, עד כדי כך שכשהקרנתי מסך לבן הוא ממש סינוור אותי... הכל טוב.

לגבי הגובה, סנטר וכו', כבר היום המסך שלי נגמר ב-50 ס"מ מהרצפה. המזנון נגמר אחרי 40 ס"מ. אין לי עם זה בעיה, המטרה כאמור היא שהמסך יסתיר את כל מה שיש על המזנון, כמו שיש לי עכשיו.
לגבי הסנטר, יש שתי אפשרויות:
1. להסתיר אותו עם המסך (זה מה שאני עושה היום, זה ממש לא מפריע לי למען האמת..)
2. לשים אותו נמוך יותר, בתוך המזנון, ובזווית קלה למעלה (היום פשוט יושב שם הרסיבר ותופס את כל המקום, אבל בבית החדש המזנון יהיה הרבה יותר רחב ולא תהיה בעיה כזאת)

אז תודה, באמת, עכשיו אני הרבה יותר שלם עם הגודל הזה :)
היחס רוחב-מרחק הזה של בערך 1:1 (רוחב מסך 300 ס"מ על מרחק צפיה 3 מטר, לדוגמה) הוא זה שעושה לי את אפקט ה"וואו", מתחת לזה אני רואה שוליים "ריקים" בזוית הראיה וזה הרבה פחות מרגש אותי. ממרחק צפיה של 4+ מטר אין לי ספק עכשיו שאני צריך כמה שיותר גדול...

dadaii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #54 

@Enc0der
·
שמח מאוד שעזרתי לך והנעתי אותך לפתוח את התמונה . כמו שאמרתי לך וכמו שעשיתי בעצמי כך ראית אין כמו לראות בעיניים שלך. תחשוב גם על אופציית שדרוג של מקרן בעתיד . למיטב ידיעתי הw1070 הוא מקרן בעל מרחק פתיחה נמוך כך שבמרחק קצר אם תפתח את מקסימום הזום שלו יכול להיות שבמקרן אחר שתתקין בעתיד לא תוכל לנצל את כל המסך שתקנה . לכן חשוב שלא תיהיה במקסימום זום בנקודת התלייה.
עכשיו רק נשאר לך להחליט ומצוא מסך טוב וזול .

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #55 

היי שוב :)
אני חוזר קצת אחורה...

פתאום נזכרתי שבזמנו התלבטתי בכלל בנושא אחר לגמרי, בפורמט... 16:9 מול 1:2.35

אני חושב אולי בכלל ללכת על הכיוון הזה, של מסך 153" בפורמט 1:2.35 שיתן לי גודל של 120" בתכני 16:9, וכאמור 153" בתכני 2.35 (לעומת 157" שהייתי מקבל בפורמט הזה ממסך 165" 16:9).

ההבדל בגודל התמונה בתכני 2.35 הוא לא משמעותי, אבל בצורה הזאת אני לא צריך לפתוח בד בגובה של מעל 2 מטר, אלא רק 1.56 מטר - הרבה יותר גמיש.
בתכני 16:9 התמונה תהיה כמובן קטנה יותר משמעותית - 120" לעומת 165".... אבל זה עדיין סביר, ואני מסכים ש-165" ב-16:9 זה גבולי מבחינת מרחק הצפיה (בדקתי את זה מול מרחק הצפיה המתוכנן, אבל נניח בסלון מלא מה יהיה עם מי שישב קרוב יותר?), בעיקר בגלל הגובה של התמונה.

העניין הוא שבמסך 16:9 אני חייב את הגודל הזה בשביל שתכני 1:2.35 יסיימו בגודל נורמלי, אחרת אם אני מתפשר על הגודל בשביל שהוא יהיה נוח יותר לצפיה ב-16:9 אז ב-1:2.35 אני יורד למחוזות מאוד לא כיפיים.

אז זה מה שמעבר למסך 1:2.35 יכול לפתור - אני אקבל מסך שהוא פחות גבולי להתקנה (גובה 1.5 מטר במקום 2 מטר) ונוח יותר לצפיה מכל מרחק (אם כי קצת פחות מלהיב ב-16:9, רק 120") ובתכני 1:2.35 אני אמשיך לקבל את החוויה המלאה שהייתי מקבל מאותו "מסך-פלצת" 165 אינץ', אבל בלי המגבלות/גבוליות של מסך כזה... זאת בניגוד ל"סתם התפשרות" תוך הישארות בפורמט מסך 16:9, ששם בתכני 2.35 הכל יהיה ממש מעפן.

כלומר, יתרונות למסך 2.35 בגודל 153" על פני מסך 16:9 בגודל 165":
א. נוח יותר להתקנה
ב. נוח יותר לצפיה בתכני 16:9 מכל מרחק (120" אפקטיבי)
ג. עדיין שומר על חוויה מלאה (153") בתכני 1:2.35

חסרונות:
א. חסר אפקט "וואו" בתכני 16:9 (שזה כולל גם גיימינג)
ב. אין ממש מסכים ביחס 1:2.35 בארץ, לפחות לא שאני ראיתי...

אין לי בעיה טכנית לבצע את זה, אני לא צריך זום חשמלי / זיכרון עדשה וכו', הכל מתחבר דרך המחשב ומתבצע ברמת התוכנה. אין שום בעיה להגדיר את זה (אפילו עשיתי את זה עכשיו בשביל לבדוק, תוך 30 שניות) ואיבוד הרזולוציה בתכני 16:9 לא מפריע לי (במילא הם בד"כ 720p), אז נשאר רק עניין של העדפה אישית...
האמת, אני לא בטוח שאני רוצה להתפשר על אפקט ה-וואו בתכני 16:9 שהם הרוב אצלי.. מעצבן.

קיימת איזושהי חנות במדינת ישראל שבכלל מוכרת מסכי 1:2.35 חשמליים/מתיחה?

dadaii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #56 

@Enc0der
·
סרטים באים סרטים הולכים - אבל אין כמו לראות סידרה במסך 16:9 גדול !(סדרות זה 16:9 תמיד ) חחחח סתם אם רוב השימוש הוא סרטים כדי שתבדוק . אין לי נסיון בנושא של הפורמט הזה אני רק יודע שעושים משהו שנקרא מיסוך תריץ חיפוש כאן בפורום .

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #57 

הרבה יותר הגיוני אבל בבחירה כזו תצטרך להשקיע סכום משמעותי יותר במקרן עם זום משמעותי בכדי שמאותה נקודת הקרנה תוכל לפתוח 153" ב-21:9 ו-122" ב-16:9.
לבנקיו חסר קצת זום:
מרחק מינימלי ל-153" ב-21:9 ב-1070+ = 411 ס"מ
מרחק מינמלי ל -122" ב-16:9 ב-1070+ = 405 ס"מ

בנוסף לכך, אם אין לך עניים להשקיע אלפי שקלים בעדשה אנמורפית או לשחק עם הזום במקרן בכל מעבר בין 16:9 ל-21:9 בחירה במסך 21:9 מחייבת אותך ללכת על מקרן עם זכרון עדשה.

המקרן החדש הזול ביותר עם זכרון עדשה - פנה 6000 בכ-6500 ש"ח ביבוא אישי.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

זה לא מדוייק, המקרן מחובר למחשב ואני יכול לעשות הכל ברמת התוכנה.
למעשה כבר עשיתי את זה היום בשביל לבדוק שזה אכן עובד...
הגדרתי במחשב רזולוציה של 1920x817 (שזה הגודל שתופס 1:2.35 מ-1080p), וזה הפך להיות גודל ברירת המחדל שבו הכל מוצג (ממשק קודי וכו'). סרטי 2.35 הוצגו בגודל מלא, וסרטי 16:9 הוצגו באותו גובה קבוע ועם שוליים מהצדדים. בלי משחקי זום, בלי זכרון עדשה.
נכון שיש פה פגיעה מסויימת ברזולוציה, אבל זה לא משמעותי שכן במילא רוב התוכן 16:9 שלי הוא בכלל 720p...

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #59 

אני חושב שעליתי על הפיתרון האידיאלי שיתן לי להנות מכל העולמות ובכל הסיטואציות:

מסך 16:9 בגודל 165" יכסה לי את כל השטח האפשרי ויתן לי את האפשרות להקרין בעת הצורך בגודל מקסימלי.
לזה אני אוסיף וילון החשכה שחור חשמלי, בתקווה שתהיה לי אפשרות סבירה להוריד אותו בצמוד למסך עצמו.
ואז אני אגדיר בקודי את גודל התמונה ל-1:2.35 כאשר המיקום שלה יהיה בחלק התחתון של המסך.

נ.ב.
אני מודע לאפשרות של מסכים עם בד כיסוי נוסף מובנה / biformat עם שני מסכים שונים, הבעיה היא שהם לא מגיעים בגדלים שאני מחפש / לא מתוחים / פועלים בעיקרון של CIW ולא CIH (מקטינים את ה-2.35 במקום את ה-16:9).

התוצאה הסופית תהיה כזאת:

א. בסרטי 1:2.35 אני אקבל את רוחב המסך המקסימלי ללא פשרות (רוחב 366 ס"מ על גובה 157 ס"מ)
ב. בסרטי 16:9 אם אני ארצה גודל מסך צנוע אני אקבל את זה בלי לשנות כלום, עם שוליים מהצדדים
ב. בסרטי 16:9 / משחקים / הופעות וכו' אם אני ארצה גודל מסך מקסימלי אני לא אוריד את מסך ההחשכה, ואז אקבל את הגודל 165" המלא של המסך

ככה שיש לי את כל 3 העולמות: 2.35 ברוחב מקסימלי, 16:9 בגודל מקסימלי, 16:9 בגודל צנוע (עם שוליים בצדדים) - לבחירתי.
נשמע אידיאלי, לא?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #60 

נראה אותך מוצא מסך חשמלי מתיחה 16:9 בגודל 165" ....
אם בכלל תמצא כזה מעל 150" הוא יעלה לפחות כמו 5 מקרנים כמו שלך.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”