המלצה למקרן
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
אביב,
אנחנו לא פונים ליבואנים, הם פונים אלינו. במידה ונקבל פנייה נשמח לבדוק את ה JVC
רן,
ב-55 מדדנו 1:7000, ב-65 הנתון של השחור היה כל כך נמוך שהחיישן הנוכחי שלנו לא נתן מדידה ולכן לא רצינו לפרסם סתם נתון
אנחנו לא פונים ליבואנים, הם פונים אלינו. במידה ונקבל פנייה נשמח לבדוק את ה JVC
רן,
ב-55 מדדנו 1:7000, ב-65 הנתון של השחור היה כל כך נמוך שהחיישן הנוכחי שלנו לא נתן מדידה ולכן לא רצינו לפרסם סתם נתון
תודה יניב.
אני מכיר את המספרים של ה-55 והם עומדים בקנה אחד עם המדידה שלך.
אתה מבין שזה נתון מאוד מאוד נמוך שדומה הרבה יותר למקרני שרפ dlp כמו ה 2100 שהם מקרנים בני 6-7 שנים או יותר ובוודאי לא מזכירים במאומה את הדור הקודם של jvc או הדור הנוכחי שמסוגלים לפי 4 או 5 יותר.
ה-520 של סוני שעולה פי כמה מה- 55 עם קונטרסט אולי כפול מזה, קרי באזור ה-13-15,000:1 שגם זה מהווה קונטרסט מאוד נמוך ביחס למקביל שלו ה-JVC 7000/9000 שמגיעים למספרים של 60-80,000:1....ולכן הסוני לא מסוגל להתחרות ונראה באופן יחסי חלבי לגמרי.
וההבדלים הדרמטיים האלה במספרים באים לידי ביטוי בתמונה.
אלו מספרים נמוכים ולכן למקרן אין קונטרסט, או נכון יותר הקונטרסט שלו מאוד נמוך ביחס לתחרות.
אם משהו חושב שצריך קונטרסט רק בשר הטבעות או במלחמת הכוכבים אני מזמין אותו לספר לי באיזה סרט....אין סצינה שדורשת קונטרסט גבוה?!
רן
אני מכיר את המספרים של ה-55 והם עומדים בקנה אחד עם המדידה שלך.
אתה מבין שזה נתון מאוד מאוד נמוך שדומה הרבה יותר למקרני שרפ dlp כמו ה 2100 שהם מקרנים בני 6-7 שנים או יותר ובוודאי לא מזכירים במאומה את הדור הקודם של jvc או הדור הנוכחי שמסוגלים לפי 4 או 5 יותר.
ה-520 של סוני שעולה פי כמה מה- 55 עם קונטרסט אולי כפול מזה, קרי באזור ה-13-15,000:1 שגם זה מהווה קונטרסט מאוד נמוך ביחס למקביל שלו ה-JVC 7000/9000 שמגיעים למספרים של 60-80,000:1....ולכן הסוני לא מסוגל להתחרות ונראה באופן יחסי חלבי לגמרי.
וההבדלים הדרמטיים האלה במספרים באים לידי ביטוי בתמונה.
אלו מספרים נמוכים ולכן למקרן אין קונטרסט, או נכון יותר הקונטרסט שלו מאוד נמוך ביחס לתחרות.
אם משהו חושב שצריך קונטרסט רק בשר הטבעות או במלחמת הכוכבים אני מזמין אותו לספר לי באיזה סרט....אין סצינה שדורשת קונטרסט גבוה?!
רן
אביב.
יש לך המון ביקורות ברשת על ה x5000 מבלי לפגוע חלילה בביקורות המצוינות של יניב.
הנה אחת מהן.
https://www.avforums.com/review/jvc-x50 ... view.12128
שמגיעה בסופו של דבר למסקנה הבאה:
However the simple fact is that at its price point there is nothing that can touch the JVC DLA-X5000 and that's why it's a Best Buy.
רן
יש לך המון ביקורות ברשת על ה x5000 מבלי לפגוע חלילה בביקורות המצוינות של יניב.
הנה אחת מהן.
https://www.avforums.com/review/jvc-x50 ... view.12128
שמגיעה בסופו של דבר למסקנה הבאה:
However the simple fact is that at its price point there is nothing that can touch the JVC DLA-X5000 and that's why it's a Best Buy.
רן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא בדקנו את ה jvc ולכן לא יכולים להתייחס. אני רק יכול להתייחס לדברים שראיתי ובדקתי והסוני הוא מהטובים שבדקתי.
חברים תודה אבל ההתלבטות שלי נשארה בעינה.
1. ללכת על ה-JVC 5000 הוא יקר מהסוני אך מותאם כבר לתוכן 4K למרות שאין הרבה ברשת.
2. ללכת על אופציה ״זולה יחסית״ סוני 55 ולהמתין שנתיים +- ואז לשדרג שנית ל-4K NATIV.
אופצייה 1 קורצת מאד כיוון שאני מקבל הרבה יותר ויהיה לי שקט מראש לכמה שנים.
לקנות סוני זה לדעת שכבר עכשיו הוא יוחלף בעוד שנה שנתיים שהחומר יהיה הרבה יותר זמין וכבר עכשיו יש ברשת לא מעט סרטים וסדרות כולל תרגומים ולא הזכרתי את נטפליקס
דבר נוסף שלחתי מייל בסופש ל-oppo והם מוציאים דגם חדש בסוף השנה מניח שהוא יתמוך ב4K/HDR
בקיצור באלאגאן בראש
אביב
1. ללכת על ה-JVC 5000 הוא יקר מהסוני אך מותאם כבר לתוכן 4K למרות שאין הרבה ברשת.
2. ללכת על אופציה ״זולה יחסית״ סוני 55 ולהמתין שנתיים +- ואז לשדרג שנית ל-4K NATIV.
אופצייה 1 קורצת מאד כיוון שאני מקבל הרבה יותר ויהיה לי שקט מראש לכמה שנים.
לקנות סוני זה לדעת שכבר עכשיו הוא יוחלף בעוד שנה שנתיים שהחומר יהיה הרבה יותר זמין וכבר עכשיו יש ברשת לא מעט סרטים וסדרות כולל תרגומים ולא הזכרתי את נטפליקס
דבר נוסף שלחתי מייל בסופש ל-oppo והם מוציאים דגם חדש בסוף השנה מניח שהוא יתמוך ב4K/HDR
בקיצור באלאגאן בראש
אביב
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
רן,
שואל ברצינות:
מדוע לי כקורא נראה שהדבר הכי חשוב מבחינתך הוא קונטרס ותו לא?
מה הדברים האחרים החשובים לך בצפייה ? ואיך הם עומדים בהשוואה בין ה9200 ל 55?
לי ולהמון אחרים - האפסון בחוויה הכללית לא מתקרב לחוויה הקולנועית של הסוני , זה שאני לא מגבה את כמותית (ואולי הבדל הפנאלים הוא שמסביר את היתרון העצום של הסוני )זה לא אומר שהעיניים שלי טועות .
שואל ברצינות:
מדוע לי כקורא נראה שהדבר הכי חשוב מבחינתך הוא קונטרס ותו לא?
מה הדברים האחרים החשובים לך בצפייה ? ואיך הם עומדים בהשוואה בין ה9200 ל 55?
לי ולהמון אחרים - האפסון בחוויה הכללית לא מתקרב לחוויה הקולנועית של הסוני , זה שאני לא מגבה את כמותית (ואולי הבדל הפנאלים הוא שמסביר את היתרון העצום של הסוני )זה לא אומר שהעיניים שלי טועות .
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני בכלל הייתי הולך על אופציה 3 והיא לחכות ל-IFA ולראות אילו מקרנים חדשים יחשפו, ובמידה ושם לא תהיה חשיפה אז לחכות ל-CEDIA.zaviv כתב:חברים תודה אבל ההתלבטות שלי נשארה בעינה.
2. ללכת על אופציה ״זולה יחסית״ סוני 55 ולהמתין שנתיים +- ואז לשדרג שנית ל-4K NATIV....
אופציה 3 היא על הנייר בלבד כיוון שאני נכנס לבית חדש באמצע חודש הבא וחוץ מזה IFA זה הכרזות בלבד.MarioMan כתב:אני בכלל הייתי הולך על אופציה 3 והיא לחכות ל-IFA ולראות אילו מקרנים חדשים יחשפו, ובמידה ושם לא תהיה חשיפה אז לחכות ל-CEDIA..........
עד שיגיעו המקרנים החדשים לארץ הקודש אנו מדברים על 2017.
לדעתי לא יוכרזו מקרנים חדשים לא של סוני היא עברה להוצאת מקרנים חדשים פעם בשנתיים.ראה ההפרש בין 55ל-65 ו-500ל-520
לגבי JVc לטענת מנכל uk נאמר לי שלא הולכים לצאת מחליפים ל-5000/7000/9000
נחיה ונראה אבל שום זה טוב לחכות למי שיש לו מקרן ויכול להמתין ולא למי שאין לו
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
zaviv,
אני לא מאמין שרן יטריח את עצמו ל-IFA אם לא ידע בוודאות שיש לסוני ו/או JVC מחליפים.
אני מציע לך לחכות עוד חודש (גם אם זה אומר להיות כמה שבועות בדירה ללא מקרן) לפני שאתה בוחר באיזה אופציה ללכת.
אם אכן לא יוחלפו הדגמים אז אם אני הייתי במקומך הייתי הולך על ה-5000 כל עוד מחירו הוא עד 10,000 ש"ח מעל ה-55 ע"ב הנתונים הבאים:
1. אין אופציה ליבוא אישי
2. המסך הנבחר הוא בפורמט 16:9
צפיד,
רן כבר הבהיר כי מבחינתו הקונטרסט הוא הדבר הכי חשוב בתמונה וציין שהיה מעדיף מקרן עם קונטרסט עדיף מהותית גם במידה ונופל בשאר האספקטים (והבהיר שהאפסון כתוצאה מהטכנולוגיה שבה עובד נופל מהסוני בחוייה הקולנועית, בטיפול בתנועה ואני מוסיף גם בחדות).
להערכתי קל לו להגיד את זה כי בפועל הוא לא צריך לחיות עם פשרה כזו.
מה שהפתיע אותי היא הטענה שה-9200 עולה מהותית בקונטרסט על ה-50/55/65 (טענה שעדיין לא ראיתי עליה סימוכין במספרים).
אצלך ואצלי המצב שונה וגם אם ה-9200 היה עם נתוני קונטרסט זהים ל-5000 בסיכוי גבוה היינו מתפרשים על הקונטרסט ומעדיפים את הסוני.
אני לא מאמין שרן יטריח את עצמו ל-IFA אם לא ידע בוודאות שיש לסוני ו/או JVC מחליפים.
אני מציע לך לחכות עוד חודש (גם אם זה אומר להיות כמה שבועות בדירה ללא מקרן) לפני שאתה בוחר באיזה אופציה ללכת.
אם אכן לא יוחלפו הדגמים אז אם אני הייתי במקומך הייתי הולך על ה-5000 כל עוד מחירו הוא עד 10,000 ש"ח מעל ה-55 ע"ב הנתונים הבאים:
1. אין אופציה ליבוא אישי
צפיד,
רן כבר הבהיר כי מבחינתו הקונטרסט הוא הדבר הכי חשוב בתמונה וציין שהיה מעדיף מקרן עם קונטרסט עדיף מהותית גם במידה ונופל בשאר האספקטים (והבהיר שהאפסון כתוצאה מהטכנולוגיה שבה עובד נופל מהסוני בחוייה הקולנועית, בטיפול בתנועה ואני מוסיף גם בחדות).
מה שהפתיע אותי היא הטענה שה-9200 עולה מהותית בקונטרסט על ה-50/55/65 (טענה שעדיין לא ראיתי עליה סימוכין במספרים).
אצלך ואצלי המצב שונה וגם אם ה-9200 היה עם נתוני קונטרסט זהים ל-5000 בסיכוי גבוה היינו מתפרשים על הקונטרסט ומעדיפים את הסוני.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17931
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·יש אופציה לייבוא אישי, לאופציה קוראים אמזון.idan309 כתב:zaviv,
1. אין אופציה ליבוא אישי
צפיד,
אצלך ואצלי המצב שונה וגם אם ה-9200 היה עם נתוני קונטרסט זהים ל-5000 בסיכוי גבוה היינו מתפרשים על הקונטרסט ומעדיפים את הסוני....
האופציה זולה ומגובה באחריות של אמזון, שסביר להניח ,לא נופלת מהאחריות בארץ ואולי אפילו טובה יותר.
איפה אפשר להביא את הjvc 5000 בפחות מ10 אלף שקל?idan309 כתב:zaviv,
1. אין אופציה ליבוא אישי
צפיד,
אצלך ואצלי המצב שונה וגם אם ה-9200 היה עם נתוני קונטרסט זהים ל-5000 בסיכוי גבוה היינו מתפרשים על הקונטרסט ומעדיפים את הסוני....
·
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
אגב, גם אני שמעתי שסוני לא מתכוונים להוציא מקרן השנה (ממש מקווה שזה לא נכון). לגבי JVC, אין לי מושג...
כרגע, מאוד מעניין אותי לבדוק את האפסונים החדשים. קשה לי להאמין שאחזור ל LCD אחרי LCOS, אבל שומר את כל האופציות פתוחות
כרגע, מאוד מעניין אותי לבדוק את האפסונים החדשים. קשה לי להאמין שאחזור ל LCD אחרי LCOS, אבל שומר את כל האופציות פתוחות
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17931
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·מאיפה הבנת שניתן להביא אותו בפחות מ 10 ?אודינחמני כתב:איפה אפשר להביא את הjvc 5000 בפחות מ10 אלף שקל?......
·...
zaviv
אביב
אתה יכול להיות בהחלט "שקט" עם ה-SONY VPL-HW55/65 מקרנים מעולים, עם ה-Darbee שיש לך ב-OPPO אתה לא מבין כמה התמונה מעולה באמת.
אם כל הכבוד ל-EPSON 9200 שאני מכבד, הוא לא מתקרב ל-"קולנועיות" ורמת הפירוט ותמונה ש"סוחפת" אותך..כמו ה-SONY.
ה-EPSON נראה smudgeי ולא בפוקוס לעומת ה-SONY.
אם הייתי חש שה-EPSON מתעלה על ה-SONY 50 שהיה לי לפני באיזה פרמטר, היה ברשותי היום EPSON 9200 בלי למצמץ!
עובדה שבחרתי ב-55, לא בגלל ש"מתחשמק לי" מקרן SONY (עברו אצלי ה-50 וה-30 לפני ומאוד חיפשתי "רענון" עד 15,000 ש"ח למקרן הבא שלי) העדפה הייתה עבורי דיי החלטית וקלילה, חשוב לי לציי שה-9200 מקרן משובח, אך בעיניי לא בליגה של SONY 50, ומן הסתם 55/65.
כל אחד והעדפותיו בהחלט.
בכל אופן מדובר במקרנים מעולים (גם SONY וגם EPSON) עניין של טעם ומה מחפשים בתמונה.
לגבי JVC לדאבוני עדיין לא ראיתי/צפיתי וחוויתי מקרנים שלהם...בהחלט אשמח בהזדמנות הראשונה.
אביב
אתה יכול להיות בהחלט "שקט" עם ה-SONY VPL-HW55/65 מקרנים מעולים, עם ה-Darbee שיש לך ב-OPPO אתה לא מבין כמה התמונה מעולה באמת.
אם כל הכבוד ל-EPSON 9200 שאני מכבד, הוא לא מתקרב ל-"קולנועיות" ורמת הפירוט ותמונה ש"סוחפת" אותך..כמו ה-SONY.
ה-EPSON נראה smudgeי ולא בפוקוס לעומת ה-SONY.
אם הייתי חש שה-EPSON מתעלה על ה-SONY 50 שהיה לי לפני באיזה פרמטר, היה ברשותי היום EPSON 9200 בלי למצמץ!
עובדה שבחרתי ב-55, לא בגלל ש"מתחשמק לי" מקרן SONY (עברו אצלי ה-50 וה-30 לפני ומאוד חיפשתי "רענון" עד 15,000 ש"ח למקרן הבא שלי) העדפה הייתה עבורי דיי החלטית וקלילה, חשוב לי לציי שה-9200 מקרן משובח, אך בעיניי לא בליגה של SONY 50, ומן הסתם 55/65.
כל אחד והעדפותיו בהחלט.
בכל אופן מדובר במקרנים מעולים (גם SONY וגם EPSON) עניין של טעם ומה מחפשים בתמונה.
לגבי JVC לדאבוני עדיין לא ראיתי/צפיתי וחוויתי מקרנים שלהם...בהחלט אשמח בהזדמנות הראשונה.
איתי,
לא הבנתי מילה ממה שכתבת אבל זה בסדר וזה חשוב שתהיה מרוצה.
צפיד.
יתכן והשאלה שלך נשאלה ברצינות אך עושה רושם שלא קראת בעיון את מה שכתבתי, או שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אני לוקח את האשמה עליי ואני אסביר פעם נוספת, במקום שתחזור בפעם ה- 200 שקונטרסט עבורי זה הדבר הכי חשוב.
נשאלה השאלה מה עדיף הסוני 55 , או האפסון 9200 ואני אמרתי שמדובר בשני מקרנים בינוניים והבחירה היא בכלל ה- JVC X500 (שכבר הוחלף...) שמתומחר מאוד תחרותי כלפי שניהם בכל העולם, למעט ישראל.
ולמה אמרתי את זה, לא (רק) בגלל הקונטרסט אלא בגלל הדברים הבאים, וזה בשבילך צפיד:
ה- JVC:
1. יש לו עוצמת הארה גבוהה יותר. מאוד משמעותי.
2. העדשה שלו היא לאין שיעור איכותית יותר ומסוגלת להתמודד עם פירוט של 4K
3 הצמצם שלו טוב משמעותית משני המקרנים. הצמצם של ה-55 ושל ה-520 איטיים ולא מגיבים כמו שצריך.
4. מותאם (ולו חלקית) ל- .4K
5. תוכנת כיול פנימית. מצוינת. כל שנדרש הוא רכישת Spyder וכל השאר פועל אוטומטי.
6. יחס קונטרסט שהוא פי 4 ויותר משני המקרנים האמורים.
7 חשמלי לגמרי. ( אגב, מזמין אנשים לכוון פוקוס במקרן חשמלי לעומת מקרן ידני)
כל האמור הופכים את ה-X500 למוצר שהוא בליגה שונה לחלוטין משני המקרנים האמורים.
עכשיו באים ואומרים לי, רן, עזוב אותך מ- JVC, רוצים רק אפסון או סוני ואני שואל: למה מעדיפים מוצרים נחותים יותר? :
כי:
1. היבואן לא מבין שבכל העולם שלושת המקרנים מתומחרים זהה והוא בוחר לתמחר אותו במחיר מגוחך,
2. לא רוצים להתעסק בייבוא אישי.
האמור מקובל והגיוני בעיני ולכן , אם אני נאלץ לבחור בין שני המקרנים הללו אני אומר את הדבר הבא:
הסוני עדיף בעצם ה- Look שלו לאור הבדלי הטכנולוגיות.
צריך לשים את המשפט הזה בפרספקטיבה הנכונה. לא כולם יקבלו את ההרגשה הזו ועובדה שמקרני LCD הם מוצר מאוד פופולרי.
מעבר לכך הפלואידיות, קרי התנועה של הסוני עדיפה.
שתי הסיבות הללו גורמות לי לבחור בסוני.
מצד שני , חשוב להדגיש שהטכנולוגיה היא סוג של חרב פיפיות ומקרני סוני 55 חשופים לפינות זוהרות וחוסר אחידות ובעיות פוקוס. מי שטוען אחרת , שוב, מוזמן להכנס לשירשור ב- AVS שמתבסס על מאות משתמשים
אז לכאורה אני בוחר את הסוני, אבל פה מגיעה הנקודה שאני מבקש להתמקד בה:
לסוני יש נקודה ספציפית שהיא מהווה Deal Breaker עבורי.
אין לו קונטרסט ולכן חלק מאוד גדול מהתוכן יוצג באופן מאוד מגבלתי ורק בגלל זה, בגלל החולשה הזו, במקרן הספציפי הזה, אני אאלץ לבחור באפסון שגם הוא עם קונטרסט נמוך, אך עדיין טוב יותר מהסוני והחולשה היחסית הזו באה פחות לידי ביטוי , לעומת ה-55.
למרות זאת, יש לאפסון חסרונות אחרים.
צריך להבין שאני נאלץ לבחור בין שני מקרנים שהם מראש פסולים בעיני לעומת התחרות.
ולסיכום, נאמרו כאן על מיני דברים לגבי הקונטרסט של סוני, אבל אנשים צריכים פחות להשתמש במילים "סוחפות" ולהתרכז במספרים/בעובדות.
לסוני יש יחס קונטרסט של 1:7,000, למי שלא מבין, מדובר ביחס מאוד מאוד נמוך. היחס הזה יש לו השפעה מיידית ואדירה כמעט על כל סצינה בסרט.
צר לי שאנשים לא מבינים את זה.
לשים את זה בפרספקטיבה, צריך להבין שמדובר ביחס זהה למקרני DLP מיושנים בני 6-7 שנים וכיום, יש מקרנים שמסוגלים לייצר יחס של 90,000:1 , אז אם הקונטרסט של ה- 50 הוא מצוין, אז מה רמת הקונטרסט של מקרן שיש לו פי 10 ויותר יחס קונטרסט ? מצוין+?
ברור שלא. הקונטרסט של ה- 55 הוא בינוני (מאוד) ויש מקרנים, כולל התחרות הישירה שעדיפים עליו באופן משמעותי
רן
לא הבנתי מילה ממה שכתבת אבל זה בסדר וזה חשוב שתהיה מרוצה.
צפיד.
יתכן והשאלה שלך נשאלה ברצינות אך עושה רושם שלא קראת בעיון את מה שכתבתי, או שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אני לוקח את האשמה עליי ואני אסביר פעם נוספת, במקום שתחזור בפעם ה- 200 שקונטרסט עבורי זה הדבר הכי חשוב.
נשאלה השאלה מה עדיף הסוני 55 , או האפסון 9200 ואני אמרתי שמדובר בשני מקרנים בינוניים והבחירה היא בכלל ה- JVC X500 (שכבר הוחלף...) שמתומחר מאוד תחרותי כלפי שניהם בכל העולם, למעט ישראל.
ולמה אמרתי את זה, לא (רק) בגלל הקונטרסט אלא בגלל הדברים הבאים, וזה בשבילך צפיד:
ה- JVC:
1. יש לו עוצמת הארה גבוהה יותר. מאוד משמעותי.
2. העדשה שלו היא לאין שיעור איכותית יותר ומסוגלת להתמודד עם פירוט של 4K
3 הצמצם שלו טוב משמעותית משני המקרנים. הצמצם של ה-55 ושל ה-520 איטיים ולא מגיבים כמו שצריך.
4. מותאם (ולו חלקית) ל- .4K
5. תוכנת כיול פנימית. מצוינת. כל שנדרש הוא רכישת Spyder וכל השאר פועל אוטומטי.
6. יחס קונטרסט שהוא פי 4 ויותר משני המקרנים האמורים.
7 חשמלי לגמרי. ( אגב, מזמין אנשים לכוון פוקוס במקרן חשמלי לעומת מקרן ידני)
כל האמור הופכים את ה-X500 למוצר שהוא בליגה שונה לחלוטין משני המקרנים האמורים.
עכשיו באים ואומרים לי, רן, עזוב אותך מ- JVC, רוצים רק אפסון או סוני ואני שואל: למה מעדיפים מוצרים נחותים יותר? :
כי:
1. היבואן לא מבין שבכל העולם שלושת המקרנים מתומחרים זהה והוא בוחר לתמחר אותו במחיר מגוחך,
2. לא רוצים להתעסק בייבוא אישי.
האמור מקובל והגיוני בעיני ולכן , אם אני נאלץ לבחור בין שני המקרנים הללו אני אומר את הדבר הבא:
הסוני עדיף בעצם ה- Look שלו לאור הבדלי הטכנולוגיות.
צריך לשים את המשפט הזה בפרספקטיבה הנכונה. לא כולם יקבלו את ההרגשה הזו ועובדה שמקרני LCD הם מוצר מאוד פופולרי.
מעבר לכך הפלואידיות, קרי התנועה של הסוני עדיפה.
שתי הסיבות הללו גורמות לי לבחור בסוני.
מצד שני , חשוב להדגיש שהטכנולוגיה היא סוג של חרב פיפיות ומקרני סוני 55 חשופים לפינות זוהרות וחוסר אחידות ובעיות פוקוס. מי שטוען אחרת , שוב, מוזמן להכנס לשירשור ב- AVS שמתבסס על מאות משתמשים
אז לכאורה אני בוחר את הסוני, אבל פה מגיעה הנקודה שאני מבקש להתמקד בה:
לסוני יש נקודה ספציפית שהיא מהווה Deal Breaker עבורי.
אין לו קונטרסט ולכן חלק מאוד גדול מהתוכן יוצג באופן מאוד מגבלתי ורק בגלל זה, בגלל החולשה הזו, במקרן הספציפי הזה, אני אאלץ לבחור באפסון שגם הוא עם קונטרסט נמוך, אך עדיין טוב יותר מהסוני והחולשה היחסית הזו באה פחות לידי ביטוי , לעומת ה-55.
למרות זאת, יש לאפסון חסרונות אחרים.
צריך להבין שאני נאלץ לבחור בין שני מקרנים שהם מראש פסולים בעיני לעומת התחרות.
ולסיכום, נאמרו כאן על מיני דברים לגבי הקונטרסט של סוני, אבל אנשים צריכים פחות להשתמש במילים "סוחפות" ולהתרכז במספרים/בעובדות.
לסוני יש יחס קונטרסט של 1:7,000, למי שלא מבין, מדובר ביחס מאוד מאוד נמוך. היחס הזה יש לו השפעה מיידית ואדירה כמעט על כל סצינה בסרט.
צר לי שאנשים לא מבינים את זה.
לשים את זה בפרספקטיבה, צריך להבין שמדובר ביחס זהה למקרני DLP מיושנים בני 6-7 שנים וכיום, יש מקרנים שמסוגלים לייצר יחס של 90,000:1 , אז אם הקונטרסט של ה- 50 הוא מצוין, אז מה רמת הקונטרסט של מקרן שיש לו פי 10 ויותר יחס קונטרסט ? מצוין+?
ברור שלא. הקונטרסט של ה- 55 הוא בינוני (מאוד) ויש מקרנים, כולל התחרות הישירה שעדיפים עליו באופן משמעותי
רן
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
איתי, מתחבר מאוד למה שכתבת. מרגיש הזדהות מוחלטת עם ההנאה הסוחפת מהסוני 55. השאלה שלדעתי אביב צריך לשאול את עצמו, האם לרכוש את הסוני 65 או ה 55 . ההפרש בינהם של כמה אלפי שקלים. על פניו לא הפרש שמצדיק את עצמו. במידה ועדיין ניתן להשיג בארץ את הסוני 55, זו הייתה הבחירה שלי נכון לעכשיו.
·topprojector כתב:איתי, מתחבר מאוד למה שכתבת. מרגיש הזדהות מוחלטת עם ההנאה הסוחפת מהסוני 55. השאלה שלדעתי אביב צריך לשאול את עצמו, האם לרכוש את הסוני 65 או ה 55 . ההפרש בינהם של כמה אלפי שקלים. על פניו לא הפרש שמצדיק את עצמו. במידה ועדיין ניתן להשיג בארץ את הסוני 55, זו הייתה הבחירה שלי נכון לעכשיו....
topprojector
להערכתי ההפרש לא מוצדק.
מחכה לבוחנים שיעשו SHOOT OUT בין שניהם - על מתן ההבדלים תכלס בתוצאה ולא רק מספרים למינהם...
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
topprojector ו-itay123,
גם אני מאוד נהנה מהסוני 50 שלי ועד שלא ראיתי למה ה-9000 מסוגל הייתי בטוח שאין הרבה לאן להתקדם.
אמנם לא יצא לי לראות את ה-65 (את ה-55 ראיתי) אבל אחרי שראיתי את ה-9000 ואחרי שרכשתי עדשה אנמורפית ממונעת שפותרת לי את הצורך ברכישה של מקרן עם זכרון עדשה במעבר למסך סינמסקופ, כל שיפור שסוני יעשו שאינו בקונטרסט לא יגרום לי בעתיד לשדרג למקרן שלהם אלא אם יהיה מדובר בעלות מצחיקה (וב-65 להבנתי הם לא עשו זאת).
במצב של אביב, שלא רגיל לצפייה במקרן עם קונטרסט גבוה ומתכוון לצפות על מסך 16:9 אני עדיין חושב שהייתי מעדיף לרכוש סוני 55 ב-13,000 ש"ח מאשר לייבא דרך אמזון את ה-5000 ב-20,000 ש"ח במידה ואכן לא יהיו דגמים מחליפים השנה ו/או לא יגיעו מהר לארץ.
אם אכן יצאו דגמים חדשים ל-JVC אני מעריך שיתומחרו ברמת מחירים דומה ואז ההתלבטות צריכה להיות בין:
יבוא אישי של ה-X5000 בסביב 15,000 ש"ח.
יבוא אישי של הדגם המחליף בסביב 20,000 ש"ח.
גם אני מאוד נהנה מהסוני 50 שלי ועד שלא ראיתי למה ה-9000 מסוגל הייתי בטוח שאין הרבה לאן להתקדם.
אמנם לא יצא לי לראות את ה-65 (את ה-55 ראיתי) אבל אחרי שראיתי את ה-9000 ואחרי שרכשתי עדשה אנמורפית ממונעת שפותרת לי את הצורך ברכישה של מקרן עם זכרון עדשה במעבר למסך סינמסקופ, כל שיפור שסוני יעשו שאינו בקונטרסט לא יגרום לי בעתיד לשדרג למקרן שלהם אלא אם יהיה מדובר בעלות מצחיקה (וב-65 להבנתי הם לא עשו זאת).
במצב של אביב, שלא רגיל לצפייה במקרן עם קונטרסט גבוה ומתכוון לצפות על מסך 16:9 אני עדיין חושב שהייתי מעדיף לרכוש סוני 55 ב-13,000 ש"ח מאשר לייבא דרך אמזון את ה-5000 ב-20,000 ש"ח במידה ואכן לא יהיו דגמים מחליפים השנה ו/או לא יגיעו מהר לארץ.
אם אכן יצאו דגמים חדשים ל-JVC אני מעריך שיתומחרו ברמת מחירים דומה ואז ההתלבטות צריכה להיות בין:
יבוא אישי של ה-X5000 בסביב 15,000 ש"ח.
יבוא אישי של הדגם המחליף בסביב 20,000 ש"ח.