RanMoyal כתב:עידן.
קצת מצחיק שאתה אומר שחוץ מקונטרסט אין שום הבדל משמעותי.
לא ממש בדקתי בין שניהם ואני לא יודע אם זה המצב (או שקיימים הבדלים משמעותיים נוספים) אבל עצם ההצהרה הזו היא בעייתית ורק מי שלא התנסה ,קרי היה בעלים של...מקרן עם קונטרסט גבוה, יכול לצאת בהצהרה שהיא בלשון עדינה, הצהרה מאוד בעייתית.
אתה קורא לא מעט.
שלח לי לינק בבקשה למשתמש אחד שעבר ממקרן עם קונטרסט גבוה למקרן עם קונטרסט נמוך יותר...בגלל שהוא רצה תמונה חדה יותר או עם פרוססינג טוב יותר....נגיד לצורך הדוגמא משתמש שהוא בעלים של jvc למקרן מקביל של סוני....
אתה לא תמצא דבר כזה....
אתה יודע למה?
כי ברגע שאתה מתרגל לקונטרסט גבוה...אין דרך חזרה. זה הדבר הכי דרמטי שיש בתמונה והדבר שהכי קל לזהות אותו.
כאשר השוויתי בין ה-JVC X500 (דור קודם) לסוני 520 שעולה פי 4 ממנו אבל עם קונטרסט משמעותית נמוך יותר, אפשר היה בקלילות לראות שהסוני פשוט לא מסוגל להתמודד עם סרטים מסוימים שה-500 התמודד איתם בקלות.
עד שאתה לא חי עם מקרן עם סופר קונטרסט....אתה משכנע את עצמך שזה אספקט בתמונה שאפשר להתפשר עליו. זו טעות. בסיסית ומהותית.
נקודה נוספת.
לא ממש התעמקתי במקרנים של אפסון , אבל כל עוד מדובר ב LCD (מתנצל מראש אם אני טועה בעניין הזה) אז גם בעניין הזה מדובר בהצהרות שנובעות מחוסר ניסיון עם המקרנים של סוני או JVC שהטכנולוגיה בה הם משתמשים ( SXRD ו- DILA בהתאמה) נותנת להן יתרון ברור בכל הקשור לאופי התמונה.
מקרן LCD תמיד יראה כמו טלוויזיה גדולה ביחס למקרן של סוני או JVC
שיהיה להם לווק הרבה יותר קולנועי.
רן
...
·
מסכים איתך לחלוטין.
בעניין הקונטרסט להבנתי כל המתעניינים ב-65 לא היו בעלים של JVC ולכן צריכים לסבול מירידה בקונטרסט.
שוב, אין ספק שבהשוואה ישירה בין הסוני 65 ל5000 בתכנים כהים הבחירה תהיה ברורה אבל יש אנשים כמוך שלא מוכנים לחיות עם העובדה שיש מקרן בתקציב דומה שיותר טוב מהמקרן שברשותם ומוכנים לחיות עם חסרון האחריות ויש אנשים אחרים שאומרים שהתמונה מהמקרן עם השקט הנפשי מספיק טובה בכדי להנות ממנה ומעדיפים להתפשר באיכות ולהיות עם שקט נפשי.
דווקא הטיעון של התמונה היותר קולנועית בסוני / JVC לעומת את האפסון בגלל הטכנולוגיה הרבה יותר מהותי עבורי.
זו גם הסיבה האמיתית שאני מאמין שאחד כמוני שהתרגל לתמונה של סוני ככל הנראה לא יוכל לעבור לאפסון המדובר.
מצד שני עדיין לא ראיתי את התמונה של האפסון החדש ולפי גולש אחר לפחות ה-10000 עם Pixel shifting נותן לו תמונה טובה הרבה יותר מה-520 ו/או ה500 (נכון, לא השווה ל-5000/7000/9000).
שורה תחתונה אני הייתי מחכה לנובמבר ומתקדם עם אחת האופציות הבאות:
1. אפסון 5040 אם אכן ירשים.
2. המחליף של סוני ל-65 (אם יצא כזה) ואם לא אני מאמין שה-65 יתומחר בסכום נמוך יותר מהיום.
3. המחליף של ה-5000 של JVC (אם יצא כזה) ואם לא אני מאמין שה-5000 יתומחר בסכום נמוך יותר מהיום