דגם חדש לאפסון - סוף סוף מקרן ברמת מחיר סבירה (יחסית) עם זכרון עדשה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1570

שליחה

RanMoyal כתב:אביב.

אתה טועה. מעולם לא בדקתי את הנושא של רכישת אחריות.
פשוט לקחתי החלטה לא להוציא את הכסף שאני עובד עבורו מאוד קשה ולרכוש מקרן שהוא נחות יותר...הכל בגלל חשש שהמקרן המוצלח יותר....אולי...יתקלקל.
טפו טפו טפו.

שים את ה-5000 מול ה-65....שים על שניהם סצינה כהה...(שקיימת בכל סרט באשר הוא..) .ואז נראה אותך שולף את פנקס השיקים וקונה את ה-65...

רן
...
רן

אולי לא בדקת וזה בסדר לקבל החלטה מסוג זה אך מה לעשות בני אדם שונים ויש כאן לטעמי סיכון גדול מידי.
דרך אגב אני מכיר פה עוד מס' אנשים לא מעט בפורום זה שלא מוכנים לקחת את הסיכון.
אני בטוח שהמקרן שלך מדהים אבל ויש כאן אבל גדול לא כולם בנויים לקבל החלטה ברמת סיכון כזאת.

עם כל הכבוד לאחריות יש משמעות גדולה בעיני בעיקר במוצרים שעולים עשרות אש"ח.

אביב
·

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

zaviv כתב:
...
...
רן

אולי לא בדקת וזה בסדר לקבל החלטה מסוג זה אך מה לעשות בני אדם שונים ויש כאן לטעמי סיכון גדול מידי.
דרך אגב אני מכיר פה עוד מס' אנשים לא מעט בפורום זה שלא מוכנים לקחת את הסיכון.
אני בטוח שהמקרן שלך מדהים אבל ויש כאן אבל גדול לא כולם בנויים לקבל החלטה ברמת סיכון כזאת.

עם כל הכבוד לאחריות יש משמעות גדולה בעיני בעיקר במוצרים שעולים עשרות אש"ח.

אביב
·
...
·

מצטט תגובה שלי מדיון אחר בפורום הזה בעניין האחריות והחסכון:
אני בשעתו רכשתי מקרן של Optoma בארה"ב (זה היה הדור הראשון של מקרני Full HD שהגיעו לארץ אחרי ה-VW100 של סוני) לאור פער המחירים העצום מול הארץ.

לאחר תקופה המקרן התקלקל. ניגשתי ליבואן (S.G) וזה הסכים לקבל את המקרן לתיקון בתשלום בלי שאלות ועניינים מיותרים.

מאז שקט עד ששדרגתי מקרן ונשארתי עדיין עם חסכון של מעל 10,000 ש"ח, אחרי עלות התיקון.
...
חומר למחשבה...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

MarioMan כתב:
...
...
חומר למחשבה...
...
·

יונתן ל jvc אין יבואן בארץ מה שאומר אין מעבדה מוסמכת עם חלקי חילוף ותוכניות של המקרן ולכן הדין של ה jvc אינו דומה לדין של האופטומה.

חומר למחשבה

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

יונתן ל jvc אין יבואן בארץ מה שאומר אין מעבדה מוסמכת עם חלקי חילוף ותוכניות של המקרן ולכן הדין של ה jvc אינו דומה לדין של האופטומה.

חומר למחשבה
...
רק שלא יקח חומר חזק מידי זה יכול להיות הרסני:lol:

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

אביב.

אין לנו ויכוח. לחלוטין מקבל את זה שאנשים שונים, מקבלים החלטות שונות.
אני במשך שנים יצאתי נגד ייבוא של מקרנים מחו"ל בגלל נושא האחריות והעובדה שמדובר במוצר רגיש.
הלוואי ולא הייתי צריך לעשות את זה.

העניין הוא ש- JVC (לצערי) פתחו כאן פער מאוד מאוד משמעותי שלטעמי (וזו החלטה לגמרי אישית) מצדיק את לקיחת הסיכון הזה.

רן

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רן

שמח בשבילך שהמקרן תקין והצליח לך

תגיד אתה מוכר במיקרה:wink:

אביב

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

RanMoyal כתב:עידן.

קצת מצחיק שאתה אומר שחוץ מקונטרסט אין שום הבדל משמעותי.

לא ממש בדקתי בין שניהם ואני לא יודע אם זה המצב (או שקיימים הבדלים משמעותיים נוספים) אבל עצם ההצהרה הזו היא בעייתית ורק מי שלא התנסה ,קרי היה בעלים של...מקרן עם קונטרסט גבוה, יכול לצאת בהצהרה שהיא בלשון עדינה, הצהרה מאוד בעייתית.

אתה קורא לא מעט.
שלח לי לינק בבקשה למשתמש אחד שעבר ממקרן עם קונטרסט גבוה למקרן עם קונטרסט נמוך יותר...בגלל שהוא רצה תמונה חדה יותר או עם פרוססינג טוב יותר....נגיד לצורך הדוגמא משתמש שהוא בעלים של jvc למקרן מקביל של סוני....
אתה לא תמצא דבר כזה....
אתה יודע למה?
כי ברגע שאתה מתרגל לקונטרסט גבוה...אין דרך חזרה. זה הדבר הכי דרמטי שיש בתמונה והדבר שהכי קל לזהות אותו.

כאשר השוויתי בין ה-JVC X500 (דור קודם) לסוני 520 שעולה פי 4 ממנו אבל עם קונטרסט משמעותית נמוך יותר, אפשר היה בקלילות לראות שהסוני פשוט לא מסוגל להתמודד עם סרטים מסוימים שה-500 התמודד איתם בקלות.

עד שאתה לא חי עם מקרן עם סופר קונטרסט....אתה משכנע את עצמך שזה אספקט בתמונה שאפשר להתפשר עליו. זו טעות. בסיסית ומהותית.

נקודה נוספת.
לא ממש התעמקתי במקרנים של אפסון , אבל כל עוד מדובר ב LCD (מתנצל מראש אם אני טועה בעניין הזה) אז גם בעניין הזה מדובר בהצהרות שנובעות מחוסר ניסיון עם המקרנים של סוני או JVC שהטכנולוגיה בה הם משתמשים ( SXRD ו- DILA בהתאמה) נותנת להן יתרון ברור בכל הקשור לאופי התמונה.
מקרן LCD תמיד יראה כמו טלוויזיה גדולה ביחס למקרן של סוני או JVC
שיהיה להם לווק הרבה יותר קולנועי.
רן
...
·

מסכים איתך לחלוטין.
בעניין הקונטרסט להבנתי כל המתעניינים ב-65 לא היו בעלים של JVC ולכן צריכים לסבול מירידה בקונטרסט.
שוב, אין ספק שבהשוואה ישירה בין הסוני 65 ל5000 בתכנים כהים הבחירה תהיה ברורה אבל יש אנשים כמוך שלא מוכנים לחיות עם העובדה שיש מקרן בתקציב דומה שיותר טוב מהמקרן שברשותם ומוכנים לחיות עם חסרון האחריות ויש אנשים אחרים שאומרים שהתמונה מהמקרן עם השקט הנפשי מספיק טובה בכדי להנות ממנה ומעדיפים להתפשר באיכות ולהיות עם שקט נפשי.

דווקא הטיעון של התמונה היותר קולנועית בסוני / JVC לעומת את האפסון בגלל הטכנולוגיה הרבה יותר מהותי עבורי.
זו גם הסיבה האמיתית שאני מאמין שאחד כמוני שהתרגל לתמונה של סוני ככל הנראה לא יוכל לעבור לאפסון המדובר.
מצד שני עדיין לא ראיתי את התמונה של האפסון החדש ולפי גולש אחר לפחות ה-10000 עם Pixel shifting נותן לו תמונה טובה הרבה יותר מה-520 ו/או ה500 (נכון, לא השווה ל-5000/7000/9000).

שורה תחתונה אני הייתי מחכה לנובמבר ומתקדם עם אחת האופציות הבאות:
1. אפסון 5040 אם אכן ירשים.
2. המחליף של סוני ל-65 (אם יצא כזה) ואם לא אני מאמין שה-65 יתומחר בסכום נמוך יותר מהיום.
3. המחליף של ה-5000 של JVC (אם יצא כזה) ואם לא אני מאמין שה-5000 יתומחר בסכום נמוך יותר מהיום

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עידן
סוני לא יוציאו מקרנים חדשים השנה.
Jvc מה זה משנה מה יוציאו יש את עניין האחריות
אביב

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אביב,
לדעתי אם אכן סוני לא יוציאו מחליף ל-65 (ואני בכלל לא בטוח) המחיר שלו יהיה חייב לרדת.
לגבי JVC המצב דומה, גם אם לא יוציאו דגם חדש ולא יהיה יבואן בארץ עד נובמבר אני מאמין שלפחות תוכל לרכוש את המקרן ביבוא אישי ביותר זול.
אני מבין את הרצון שלך לרכוש מקרן בספטמבר ונראה שכרגע האופציה של ה-65 נראית הסבירה ביותר אבל לרכוש היום מקרן חדש ב-17-18 אלף ש"ח שלא מקבל תכני 4K כאשר כבר באוגוסט יש מקרנים זולים יותר שכן מקבלים זו לדעתי טעות.
אופציה הרבה יותר טובה היא לחפש סוני 50 / אפסון 9200 / JVC X500 ביד שנייה ברמת מחיר סבירה או אפילו להתפשר לשנה-שנתיים ולייבא את הפנה 6000.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אביב,

אני מוכר, כמו כל שנה, באזור נובמבר, אלא אם JVC יחליטו שהם פורשים מהתחום ומתרכזים בשואבי אבק, או סוני לא יוציאו משהו ראוי. במקרה כזה אני אשאר עם הנוכחי.
יש כבר רוכש למקרן ועוד 2 שמחכים שמא הוא יתחרט...אבל מי יודע...

עידן,

דיי ברור כי הטיעון השני, בכל הנוגע להבדלים בין JVC/סוני לבין האפסון בסוג הטכנולוגיה מדבר אליך יותר , היות וזה משהו שאתה רגיל אליו. חי איתו.

זה רק מחזק את הטיעון שלי, לפיו למשתמשים יש קושי לוותר על פיצ'ר שהם הורגלו אליו במשך שנה או יותר, כדוגמת טכנולוגיה, או קונטרסט או ווטאבר.
במקרה של קונטרסט, זהו פיצ'ר דרמטי שתופס אותך כמעט בכל סצינה אפשרית ובוודאי קיים בכל סרט .
ככל שהורגלת לראות שחור ו/או עומק כמעט אין סופי, יהיה מאוד קשה, עד לבלתי אפשרי לגרום לך לעבור למקרן שיציג לך אפור במקום שחור ועומק בינוני....ואין זה משנה אילו פיצ'רים אחרים יהיו לאותו מקרן חדש.

זה מה שהרגשתי שבחנתי את הסוני 520 (אותו התכוונתי לרכוש) אל מול המקרן הקודם שלי , ה- JVC X500.
לסוני היו יתרונות רבים אל מול ה- JVC הישן (יתרונות שלא קיימים בדור הנוכחי של JVC) אולם העובדה שסוני כלל לא הצליח להתקרב לקונטרסט של ה- X500, גרמה לי לוותר על הסוני ללא קשר למחירו , או ליכולותיו האחרות.

קח בחשבון, שלהבדיל מקונטרסט לדוגמא, שניתן להבחין בהבדלים ברמה של שניות/דקות (תלוי בסצינה) , צפייה של מספר שעות באפסון יכולה להוביל אותך למסקנה שגויה כי אין ממש הבדלים בטכנולוגיות ו/או לא מדובר במשהו מהותי.

הבדלי הטכנולוגיה דורשים זמן, זה לא משהו שקופץ לך לעין מיידית. העין מתרגלת לסוג המסוים הזה של התמונה, אבל אחרי שבוע עם האפסון, אם יזדמן לך לראות פתאום מקרן של סוני או JVC, אתה תאמר לעצמך, וואוו ה- לווק של התמונה שונה כאן לגמרי, זה הרבה יותר דומה לקולנוע...

(זה לא בהכרח נכון לדור הבא של אפסון מן הסתם ו/או ל- 1000 אותו לא ממש יצא לי לראות.)

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אביב,

מי אמר לך שסוני לא יוציאו מקרנים חדשים השנה?
הם בפשיטת רגל?

ה-65 הוא מקרן משנת 2015.
יהיה לו מחליף שייצא באוקטובר השנה, כמו כל שנה.

רן

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952

שליחה

רן, כשאתה אומר של JVC קונטרסט "אינסופי", זה אומר שאתה לא מבחין בקונטרסט טוב יותר במסך טלוויזיה OLED מאשר במקרן שלך?

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

psibeast

אמנם לא יצא לי לראות OLED אבל הקונטרסט במקרן של רן זה באמת משהו פנומנלי.
לפחות לעניות דעתי במחיר של המקרן של רן לא ניתן לראות OLED בגודל של 65" (ואצל רן המסך הוא 133") אז גם אם ה-OLED הקונטרסט יותר מרשים (אני בטוח שזה המצב במקרה של רן כי אצל רן המקרן לא בחדר מטופל, אני לא בטוח שבחדר מטופל הפערים יהיו דומים) זה לא באמת רלוונטי בגלל גודל התמונה (לפחות לדעתי).

רן,
זה בדיוק מה שטענתי, כל המתעניינים בסוני 65 הם לא בעלי JVC 500 או אפילו דור קודם של JVC שמעבר לסוני 65 עבורם ייתן להם ירידה בקונטרסט.
אותו דבר לגבי סוג הטכנולוגיה (למרות שכאשר ראיתי את הסוני 50 ישר ראיתי את ההבדל העצום ביחס למקרן השהיה לי בזמנו - האפסון 8500).
לכן רכישה של סוני 65 / אפסון 9300 תיתן להם תמונה שלעינהם תראה מצוין ולא ירגשיו שום בעיה ועל הדרך גם יקבלו שקט נפשי.

זו עוד סיבה שאני כנראה לעולם לא ארכוש את ה-JVC ביבוא אישי. אני לא רואה איך סוני או חברה אחרת מצליחה לסגור את הפער בקונטרסט וברגע שאתרגל לקונטרסט של JVC אני בעצם תקוע איתם לשנים.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

RanMoyal כתב:אביב,

מי אמר לך שסוני לא יוציאו מקרנים חדשים השנה?
הם בפשיטת רגל?

ה-65 הוא מקרן משנת 2015.
יהיה לו מחליף שייצא באוקטובר השנה, כמו כל שנה.

רן
...
רן אתה טועה ה-50 היה שנתיים בשוק.
לפני שנתיים לא יצא 65 ה-55 שנתיים מההכרזה עד ההכרזה

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856

שליחה

RanMoyal כתב:ע
לא ממש התעמקתי במקרנים של אפסון , אבל כל עוד מדובר ב LCD (מתנצל מראש אם אני טועה בעניין הזה) אז גם בעניין הזה מדובר בהצהרות שנובעות מחוסר ניסיון עם המקרנים של סוני או JVC שהטכנולוגיה בה הם משתמשים ( SXRD ו- DILA בהתאמה) נותנת להן יתרון ברור בכל הקשור לאופי התמונה.
מקרן LCD תמיד יראה כמו טלוויזיה גדולה ביחס למקרן של סוני או JVC
שיהיה להם לווק הרבה יותר קולנועי.
רן
...
לדור הקודם של אפסון אין חווית קולנוע ,
חייב לציין שגם אני אמרתי "זה נראה כמו טלוזיית LCD גדולה ותו לא) כשבחנתי את ה 9000 ו9200,
כנראה שרן יודע להסביר יותר טוב ממני מאיפה טכנית זה נובע:)

בכל מקרה ,אם המקרנים החדשים של אפסון נותנים תמונה עם מאפיינים דומים לדור הקודם("טלוויזיה גדולה")- לא הייתי הולך על זה למרות הפיצ'ירים (זכרון עדשה ,4K וכ').

אגב רן,
מניסיון שלי היה עם אפסון - צפיתי בכמה הזדמנויות בפרקי זמן שעולים על חצי שעה
ונשארתי עם אותו רושם.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Psibeast.

אם השתמשתי במילה אינסופי שתיארתי את הקונטרסט של המקרן הנוכחי שלי, אז מדובר בהגזמה.
זה אכן נראה אינסופי ביחס למתחרים (שנראים אפור וחסרי עומק בהשוואה ישירה) אבל לעיניים שלי...יש עדיין מקום לשיפור, בוודאי לאחר שצפיתי ב- OLED.
הקונטרסט של OLED נראה לי אינסופי.
אין לי שום נסיון בטלויזיות. אפס. מהמעט שראיתי OLED מאוד התרשמתי מהקונטרסט, פחות התרשמתי מעוצמת ההארה, אבל כאמור אין לי מושג לגביי הדגם הספציפי שראיתי וההתפתחויות הטכנולוגיות שקיימות בשוק.

למרות שכל שנה אני אומר לעצמי שהגיעו למקסימום האפשרי בקונטרסט, כל שנה אני מגלה ש-JVC מצליחה לדחוף את הטכנולוגיה עוד קדימה.
השנה הם נתנו חתיכת קפיצה, אבל מתוך תחושה (ולא השוואה ישירה) מצפייה ב- OLED, יש להם עדיין לאן לשאוף.
שילוב של עוצמת הארה גבוהה וקונטרסט גבוה זה שילוב ממכר.
הדברים הם תמיד יחסיים.
הייתי מאושר עם הקונטרסט של ה- X500, אבל כאשר ראיתי אותו ביחס ל- 9000X, הוא נראה הרבה פחות מרשים.

אביב,
אני לא ממש עוקב אחרי דגמי הכניסה של סוני, וזה בהחלט מפתיע מה שכתבת.
הדגמים שכן מעניינים אותי בסוני מוחלפים כל שנה, או לחילופין יוצא דגם ביניים בין דגם X לדגם Y שיתכן וירוצו עוד שנה.

רוצה לומר, שאנחנו כל כך קרובים ל- IFA שזו תהיה טעות לקנות מקרן (כל מקרן) בשלב כזה.

רן

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רן
נמתין בסבלנות זה עוד חודשיים וההכרזות בדרכ מגיעות חודש לפני.
אם סוני ישמרו על הקו אז סוני לא אמורים השנה להכריז על מחליפים ל65/320/520
נכון שבעבר היתה הכרזה כל שנה ואבל בין ה55/300/500 היה פער של שנתיים.
ב-2014 סוני לא הכריזה על מקרנים חדשים ב-ifa
אביב

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אם לסוני לקח שנתיים לקפוץ בין ה- 55 ל- 65 (חשבתי שזה שנה) וההבדלים בינהם זניחים, או קטנים עד לבלתי מורגשים, אז עידן צודק בכל הקשר לחוסר היכולת שלהם לצמצם את הפער מ- JVC.

JVC מצליחה כל שנה לקפוץ מדרגה שלמה.

לא ברור לי איך חברה יצירתית ורצינית כמו סוני לא הופכת את JVC לחברה לא רלבנטית.

רן

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

אז לפי מה שמצאתי, בסופו של דבר, המקרנים אינם זמינים בארץ?
מחירם בחו״ל יורד יפה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

למה אין יבוא של JVC למדינתינו (הנהדרת)?
ואיפה רוכשים אחד כזה בחו"ל?

חזור אל “מקרנים”