המלצה לכבלים למערכת קולנוע ביתית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #41 

evgenetic כתב:זה שרשור שכבר קראתי בעבר פעמיים, את כולו. שוב פעם, מה אתה רוצה לרמוז/לטעון עם הקישור שלך?
...
·
אתה יודע-נושא השירשור הוא המלצה לכבלים,וכמו שקראת פעמיים! ובטח הפנמת-יש הבדל בין כבלים!!!!!!!

אבל לטענתך אני ממשיך עם השטויות האודיופיליות שלי, המוכחות בצורה מדעית!!!

יבגני, תקשיב,באמת שויכוחים הם חיובים בשל הסיבה שמי שקורא אותי ואותך ,מחליט ללכת לנסות בעצמו וראות מי צודק וזהו,אבל שמור על מכובדות בדיון,זה לא יפחית ממך,זה רק יוסיף לך ולאתר:)
שבת שלום
כיף חיים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #42 

אבל מי אמר שאין הבדל? ברור שאם תחבר כבל דקיק וארוך לרמקול עם עכבה נמוכה אתה באמת תשמע שהכבל ועוד איך משפיע על הסאונד.

אולי כבר סוף כל סוף תתחיל לקרוא בעיון מה שאנשים כותבים ולהפנים את הדברים שהם כותבים?

ההמלצה הקבוע שלך לתת לבן אדם לשמוע בעצמו היא מאד מטעה ולא מועילה, כי רק בשמיעה בתנאים מאד מסוימים (מבחן עיוור כמובן) לבדיקה הזו עם האוזניים יהיה תוקף ממשי, ואת זה לא תמיד פשוט לארגן. מה שעצוב שהסבירו לך את זה לפחות 5 פעמים בכל השרשורים שראיתי בהשתתפותך, ואתה עדיין לא מבין את זה.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

evgenetic כתב:אבל מי אמר שאין הבדל? ברור שאם תחבר כבל דקיק וארוך לרמקול עם עכבה נמוכה אתה באמת תשמע שהכבל ועוד איך משפיע על הסאונד.

אולי כבר סוף כל סוף תתחיל לקרוא בעיון מה שאנשים כותבים ולהפנים את הדברים שהם כותבים?

ההמלצה הקבוע שלך לתת לבן אדם לשמוע בעצמו היא מאד מטעה ולא מועילה, כי רק בשמיעה בתנאים מאד מסוימים (מבחן עיוור כמובן) לבדיקה הזו עם האוזניים יהיה תוקף ממשי, ואת זה לא תמיד פשוט לארגן. מה שעצוב שהסבירו לך את זה לפחות 5 פעמים בכל השרשורים שראיתי בהשתתפותך, ואתה עדיין לא מבין את זה.
...
·
גם אתה לא קורא כנראה..
אני אומר תמיד לקחת הבית לניסיון
כיף חיים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

נו ו-? כיצד זה שונה מניסיון בחנות? אם הייתה ממליץ לעשות ומדריך איך נכון לעשות בדיקה עיוורת בבית אז הייתה איזושהי תועלת בהמלצה שלך. אבל גם זה מיותר כוון שהנוסחה לכבל רמקול מושלם ידועה והעניין הזה סגור כבר מזמן, ככה שכל התעסקות בכבלי רמקולים היא מיותרת מעבר לחישוב עובי דרוש.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #45 

@royla
·

מבטיח לך , שאם תעמיד עצמך ואת הכבלים שבחנת למבחן עיוור , אתה תופתע.

אנו לא שומעים דרך העיניים .
אנו לא שומעים דרך האף .
אנו לא שומעים דרך הפה.
אנו שומעים דרך האוזניים בלבד.
ציוד שמע , על כל רכיביו האפשריים , נחווה אך ורק דרך האוזניים , ודרך חוש המישוש (תדרים נמוכים).

על מנת לנטרל את שאר החושים וע"י כך להימנע מהטיות , יש להתרשם מציוד שמע באופן עיוור .

כל דבר אחר שתגיד הינו בגדר טעייה והטעייה.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

clip99 כתב:@royla
·

מבטיח לך , שאם תעמיד עצמך ואת הכבלים שבחנת למבחן עיוור , אתה תופתע.

אנו לא שומעים דרך העיניים .
אנו לא שומעים דרך האף .
אנו לא שומעים דרך הפה.
אנו שומעים דרך האוזניים בלבד.
ציוד שמע , על כל רכיביו האפשריים , נחווה אך ורק דרך האוזניים , ודרך חוש המישוש (תדרים נמוכים).

על מנת לנטרל את שאר החושים וע"י כך להימנע מהטיות , יש להתרשם מציוד שמע באופן עיוור .

כל דבר אחר שתגיד הינו בגדר טעייה והטעייה.
...
·
תקרא את הלינק שצירפתי למעלה,החברים פה באתר!! אומרים שיש הבדלים,לא טעייה ולא הטעייה.
כיף חיים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

evgenetic כתב:נו ו-? כיצד זה שונה מניסיון בחנות? אם הייתה ממליץ לעשות ומדריך איך נכון לעשות בדיקה עיוורת בבית אז הייתה איזושהי תועלת בהמלצה שלך. אבל גם זה מיותר כוון שהנוסחה לכבל רמקול מושלם ידועה והעניין הזה סגור כבר מזמן, ככה שכל התעסקות בכבלי רמקולים היא מיותרת מעבר לחישוב עובי דרוש.
...
·
"שהנוסחה לכבל רמקול מושלם ידועה והעניין הזה סגור כבר מזמן"
באמת?
תאיר את עייני בבקשה
ההבדל בסאונד בחנות שונה דרמטית מהסאונד בבית-זה נקרא אקוסטיקה,זה גם מוכח מדעית אגב...

ואמרת שיש הבדלים בין כבלים אז למה מבחן עיוור?
ובכלל אתה אומר ש:הנוסחה לכבל רמקול מושלם ידועה והעניין הזה סגור כבר מזמן""
אז וואלה-אתה גדול עליי!
כיף חיים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

"שהנוסחה לכבל רמקול מושלם ידועה והעניין הזה סגור כבר מזמן"
באמת?
תאיר את עייני בבקשה
...
כן, באמת:

https://en.wikipedia.org/wiki/Speaker_wire

ההבדל בסאונד בחנות שונה דרמטית מהסאונד בבית-זה נקרא אקוסטיקה,זה גם מוכח מדעית אגב...
...
לא קשור לעניין וזה לא משנה את מהות הטיעון שלי.
ואמרת שיש הבדלים בין כבלים אז למה מבחן עיוור?
...
כי זה שיש הבדל מדיד בין כבל אחד לשני לא מזיז למאזין, השאלה אם ההבדל הזה בא לידי ביטוי בשמע. וכשעומדים בכמה תנאים די אלמנטריים המצוינים במאמר בויקיפדיה - ההבדל הזה לא שמיע.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

נאמר שיש הבדל בין כבלים של רמקולים וזה נכון , כי חלק מהם מתוכננים לא להיות "שקופים" אלא לבצע הנחתה של תדרים מסויימים וזאת באמצעות שינוי ערכי הכבל (ׁׂׂׂׂR,L,G,Cׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂ) , וזאת במטרה להקנות "אופי" לכבל , וגם אז רק כדי "לרסן" או "לתקן" ציוד שמע בעל היענות לא ליניארית , במקום/בנוסף שימוש למשל באקולייזר/רום קורקשן/טיפול אקוסטי.

כבל תקין בעובי מסויים ומעלה שקוף ונייטרלי לחלוטין , וכזה עולה גרושים . אם קראת הלאה , רוברט גם טוען שבעלות זניחה ניתן להנדס כבל כזה
ע"מ שיציג נתונים כמו כבלים יקרים בהרבה.

אני לא יודע מה יש לך בבית ואולי באמת בחנת כבלי רמקולים המבצעים מניפולציה על הזרם החשמלי שעובר דרכם , ואולי בכלל שמעת כבלים שונים שאינם עושים את זה אך המיתוג/המחיר גרם לך להטייה . בכל אופן , זה לא משנה את העובדה שיש לבחון כבילה באופן עיוור.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

clip99 כתב:נאמר שיש הבדל בין כבלים של רמקולים וזה נכון , כי חלק מהם מתוכננים לא להיות "שקופים" אלא לבצע הנחתה של תדרים מסויימים וזאת באמצעות שינוי ערכי הכבל (ׁׂׂׂׂR,L,G,Cׂׂׂׂׂׂׂׂׂׂ) , וזאת במטרה להקנות "אופי" לכבל , וגם אז רק כדי "לרסן" או "לתקן" ציוד שמע בעל היענות לא ליניארית , במקום/בנוסף שימוש למשל באקולייזר/רום קורקשן/טיפול אקוסטי.

כבל תקין בעובי מסויים ומעלה שקוף ונייטרלי לחלוטין , וכזה עולה גרושים . אם קראת הלאה , רוברט גם טוען שבעלות זניחה ניתן להנדס כבל כזה
ע"מ שיציג נתונים כמו כבלים יקרים בהרבה.

אני לא יודע מה יש לך בבית ואולי באמת בחנת כבלי רמקולים המבצעים מניפולציה על הזרם החשמלי שעובר דרכם , ואולי בכלל שמעת כבלים שונים שאינם עושים את זה אך המיתוג/המחיר גרם לך להטייה . בכל אופן , זה לא משנה את העובדה שיש לבחון כבילה באופן עיוור.
...
·
שאפו,לייק!
אחרי שניסיתי עשרות רבות של כבלים,הכי אהבתי -מה שהתאים לי בסטאפ לצרכי-כבל שעולה כ60 שח למטר לדעתי ,מונסטר z1
זה זול מאוד,ניסיתי גם גבלים ב3000 שח למטר ולא אהבתי את התוצאה.
כיף חיים.

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #51 

@royla
אתה שוב ושוב מתחמק מהדבר הבסיסי שכולם מדברים עליו כאן, "מבחן עיוור" !!!!

הם טוענים שההבדלים לא שמיעים וכי מה שגורם לך לבחור כבל אחד על כבל אחר הם דברים אחרים, כגון המלצות על כבל באינטרנט , שם ומותג הכבל וכו' וכו'....

רוצה להוכיח את טענתך? בצע מבחן עיוור בין כבלים, עם הציוד שלך, שלו, של מי שתבחר ! אם תצליח להבחין בהבדל, שאפו !

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #52 

@royla
אתה שוב ושוב מתחמק מהדבר הבסיסי שכולם מדברים עליו כאן, "מבחן עיוור" !!!!

הם טוענים שההבדלים לא שמיעים וכי מה שגורם לך לבחור כבל אחד על כבל אחר הם דברים אחרים, כגון המלצות על כבל באינטרנט , שם ומותג הכבל וכו' וכו'....

רוצה להוכיח את טענתך? בצע מבחן עיוור בין כבלים, עם הציוד שלך, שלו, של מי שתבחר ! אם תצליח להבחין בהבדל, שאפו !

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #53 

@MrHicUp
·

רועי אומר וחוזר, הוא שמע עשרות כבלים, בבית שלו, בניחותא שלו והוא בחר את זה שנשמע לו הכי מתאים עבורו ולטעם שלו.
הוא לא בחר את היקר ביותר או המגונדר ביותר, במקרה שלו הוא אפילו לא נמשך לשם המותג של הכבלים (זו לא חברה אקזוטית)

אז למה כל הזמן להחזיר שוב ושוב את המנטרה של מבחן עיוור.
זה לא שהצד של המצדדים ב״אין הבדלים״ פתאום יתרצה אבל רבאכ...
רועי, תמשיך בשלך, אתה עושה את מה שהכי מתאים לך וזה הכי חשוב וכל הכבוד על ההקפדה על להאזין אצלך, בחלל שלך, על המערכת שאתה הכי מכיר ואיתה אתה חי, זה שאתה נאמן לבחירות שלך הוכחת בבחירות שלך...

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #54 

למי שמכיר אותי, הדעה שלי ברורה בנושא, גם אני איני מבחין בשינויים של כבילה לרמקולים.
יחד עם זאת, לא מבין מה כואב לאנשים שיש כאלו שמוציאים אלפי שקלים על כבילה.
כל אחד עושה מה שטוב לו, מה שנראה לו, מה ש"נשמע" לו.
אני מניח שכבר שכחתם שביום שעשינו שטיפה לרכב המצ'וקמק שלנו, הוא נסע איזה יומיים לפחות כמו גולף VR6.
ואם שמנו תוסף לדלק, בכלל קיבלנו למבורגיני.
כששאלו עשיר אחד למה הוא בונה את הבית הכי גדול בארה"ב, הוא ענה - כי אני יכול. (לא משנה שהוא הפסיד כמעט את התחתונים לבנקים אחרי זה..)
שחררו קצת ותנו לאנשים ליהנות מהציוד שלהם..

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

gal-cohen כתב:למי שמכיר אותי, הדעה שלי ברורה בנושא, גם אני איני מבחין בשינויים של כבילה לרמקולים.
יחד עם זאת, לא מבין מה כואב לאנשים שיש כאלו שמוציאים אלפי שקלים על כבילה.
אני מניח שכבר שכחתם שביום שעשינו שטיפה לרכב המצ'וקמק שלנו, הוא נסע איזה יומיים לפחות כמו גולף VR6.
ואם שמנו תוסף לדלק, בכלל קיבלנו למבורגיני.
כששאלו עשיר אחד למה הוא בונה את הבית הכי גדול בארה"ב, הוא ענה - כי אני יכול. (לא משנה שהוא הפסיד כמעט את התחתונים לבנקים אחרי זה..)
שחררו קצת ותנו לאנשים ליהנות מהציוד שלהם..
...
·
כמה דברים
1-אמרת שחברות אומרות שיש הבדלים בגלל חשמל,אז יש לי רעיון בשבילך-תנסה למצוא את ההבדלים,אחרי שתמצא,אם תמצא,תתחיל לשחק עם כבלים של רמקולים,לדעתי בסך הכל מדובר במיומנות וניסיון.
אני איתך !
2-אגו-הייתי אלוף הארץ מספר שנים בספורט מסויים,למשקל שלי,
למדתי להיות הכי טוב שאפשר ולמדתי גם כישלונות ובסופו של דבר לקבל הכל ברוח טובה ותחרותית,למה אני מספר זאת?!
כי אין לי אגו,אין לי רצון לרצות אף חנות,אף אדם! רק אותי ואת אוזניי, להגיד לי זה טוב,זה יקר,זה יעשה אותי יותר גבר?יעלה אותי שוב על הפודיום?
עם הניסיון שלי בתחום התחרות והאגו,אני יודע לשפוט בצורה נקיה,לא צריך שיתנו לי ציונים בחיים,עברתי זאת מזמן.
3-סטטיסטיקה-אני עובד בכלכלה כבר מעל 15 שנה,אני משוק ההון,סטטיסטיקה היא נר לרגלי! מישהו פה רוצה ללמד אותי להיות ספקן?חשדן?מתמטי? אל תצחיקו אותי,אני מתעסק מהבוקר עד הערב במספרים והוכחות וניתוחים של מספרים,ללמד אותי מה זה מבחן עיוור ומה זה השפעה של אגו על קניה? ממש אבל ממש לא בכיוון!
בקיצור:שכל אחד יעשה מה שהוא יודע שנכון!
יש בדיחה/שאלה-למה כלב מלקק לעצמו את הבייצים? התשובה:פשוט כי הוא יכול :)
האם אני יכול לקנות דברים בשביל האגו?ברור שכן
האם אני צריך תמיכה לאגו שלי דרך רכישה שלא מתאימה לי בסאונד?
הבנתם נכון?! :)
באהבה
רועי
כיף חיים.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #56 

...וכאשר שמים את האגו בצד, מבינים שזה הכל בראש וחושינו עשוים להטעות אותנו.
צרכנים נבונים שיש להם חשיבה ביקורתית, ישכילו לנתב את הכסף שלהם על דברים שהם באמת אפקטיביים ולא בוודו ראוותני.

ועוד משהו בהקשר למה שנאמר פה - אף יצרן רציני באמת לא יעודד שימוש בכבלי חשמל (כבלי קומקום) שעולים יותר ממאה שקל. יצרני בוטיק פלצניים אולי.
כבל חשמל לא צריך לעלות יותר מזה בשביל לעשות את העבודה. הדלתאות של חברת חשמל גדולות יותר בסדרי גודל מכל מה שכבל פלצני מתיימר "לתקן".

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

gal-cohen כתב: יחד עם זאת, לא מבין מה כואב לאנשים שיש כאלו שמוציאים אלפי שקלים על כבילה.
...
·

לא על זה כואב, מה שכואב הוא שהטענות בנוגע לכבלים או כל שגעון אודיופילי אחר מקבלות פה תוקף זהה לטענות המבוססות על מדע ובדיקות שהתבססו על שיטות מדעיות. בן אדם שלא מכיר את התחום עוד יחשוב שיש כאן באמת ויכוח רציני שלא הוכרע בין שתי אסכולות וכדי "ללכת על בטוח" עוד ירכוש כבל במחיר פי 10 ממה שהוא באמת צריך.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #58 

הידע והנסיון שלי בנושא כבלי רמקול במספר מילים:
  • יש הבדלים בין כבלים לרמקולים שניתן לשמוע אותם, אולם ההבדלים ישמעו רק עם מגברים שפופרתיים - וזאת בגלל האופי הלא אידאלי, בלשון המעטה, של שנאי היציאה במגברים שפופרתיים היוצר אינטרקציה עם הכבל והקרוסובר של הרמקול הגורם לשינויים בעקום ההיענות - שמיע בהחלט.
  • במגברים טרנזיסטוריים אוזן האדם אינה רגישה מספיק לשמוע הבדלים בן כבלי רמקול.....למעט אולי כבלים עם "קופסאות" או RLC "מהונדס קשות"- זה לא כבל זה אקווליזר, ואיזה ציניות, "האדיופיל החוויתי המהדר" אומר על אקווליזר טפו,טפו,טפו.....נבלה, טריפה ושיקוץ.
  • אין שום השפעה לחומר שממנו עשוי הכבל אלא רק לגאומטריה שלו (עובי, ליפופים, שזירה וכו').
  • כל כבל רמקול אפילו ב 200,000 ש"ח אפשר לשכפל אותו אחד לאחד (מבחינת עקום ההיענות על הטרמינלים של הרמקול) במקסימום 300 ש"ח כך שישמע בדיוק כמו הכבל היקר - וכמובן רק על המגבר השפופרתי כי כאמור בטרנזיסטורי אין שום הבדל.

וזהו....

ואגב נושא ההתערבות בנושא המגבר לא נשכח- אעדכן בהמשך

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

@royla
·

אז שאפו גם לך על שלא התפתית לרכוש כבל ב3000 אלא זול יותר אך כידוע השאה עצמית פועלת גם בכיוון ההפוך , כלומר היית עשוי לחשוב שהכבל היקר יותר יישמע פחות טוב - אחרי הכל כדבריך אתה מגיע מהתחום הריאלי (לא שיש קשר , ישיר בכל אופן , בין כלכלה וסטטיסטיקה להנדסה ומדע שמנציגיהם בפורום מגיעות הטענות בדבר חוסר הבדלים) ורואה את עצמך כאדם היודע להבדיל בין עיקר לטפל מן הסתם , ולכן מראש תפסול באופן מודע יותר או פחות את הכבל היקר מתוך אמונה שמדובר בעבודה באוזניים ושהמחיר אינו מוצדק. אבל מה , אתה עדיין שומע הבדלים! כאשר בפועל לא אמור להיות הבדל כלל, בהנחה והכבלים FLAT בתחום תדרי השמע ואינם מכילים רכיבים (קופסאות / "מהונדסים" כלשון רוברט).

אני לא יודע עד כמה אתה מכיר בחשיבות ותקפות מבחן עיוור הנערך כהלכה בכדי להכריע בין כבלים , אם אתה כל הזמן מתקומם נגד האמצעי הזה . קצת מתמיהה אותי העמדה שלך , כי בד"כ הנוהגים כמוך מושקעים באלפי שקלים בכבילה , בניגוד אליך . את הנחרצות שלהם עוד אפשר להבין.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

clip99 כתב:@royla
·

אז שאפו גם לך על שלא התפתית לרכוש כבל ב3000 אלא זול יותר אך כידוע השאה עצמית פועלת גם בכיוון ההפוך , כלומר היית עשוי לחשוב שהכבל היקר יותר יישמע פחות טוב - אחרי הכל כדבריך אתה מגיע מהתחום הריאלי (לא שיש קשר , ישיר בכל אופן , בין כלכלה וסטטיסטיקה להנדסה ומדע שמנציגיהם בפורום מגיעות הטענות בדבר חוסר הבדלים) ורואה את עצמך כאדם היודע להבדיל בין עיקר לטפל מן הסתם , ולכן מראש תפסול באופן מודע יותר או פחות את הכבל היקר מתוך אמונה שמדובר בעבודה באוזניים ושהמחיר אינו מוצדק. אבל מה , אתה עדיין שומע הבדלים! כאשר בפועל לא אמור להיות הבדל כלל, בהנחה והכבלים FLAT בתחום תדרי השמע ואינם מכילים רכיבים (קופסאות / "מהונדסים" כלשון רוברט).

אני לא יודע עד כמה אתה מכיר בחשיבות ותקפות מבחן עיוור הנערך כהלכה בכדי להכריע בין כבלים , אם אתה כל הזמן מתקומם נגד האמצעי הזה . קצת מתמיהה אותי העמדה שלך , כי בד"כ הנוהגים כמוך מושקעים באלפי שקלים בכבילה , בניגוד אליך . את הנחרצות שלהם עוד אפשר להבין.
...
·
אתה טוען שאני לא קונה כבלים שעולים כ10 אלף שח בגלל המחיר,אבל פאוואר רסיבר או סאב אני כן אקנה,מה ההבדל?העיקר התוצאה!!!
לא סתם ציינתי שהייתי אלוף הארץ מספר שנים בענף ספורט,
אין לי ספק!שב"אוזניי הזהב" אני בטוח לא מהטובים והשומעים הכי טובים בארץ ובעולם,ואם הם נכשלו במיבחן,מי אני הקטן שינסה? אני יודע שאני לא "אלוף הארץ בשמיעה" אז למה לנסות?
ותאמיו לי שלי אין ספק בהבדלים!
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”