דגמי 2016 LG וסמסונג הבדלי HDR

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
talshap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140

שליחה

קצת סדר -

DV זה צ'יפ, זה חומרה ותוכנה, לטלויזיות שאין DV לא יכול להיות עדכון.

HDR10 זה האלטרנטיבה של סמסונג וסוני לDV, כיוון שהם אינן מעוניינות לקחת רשיון על הטכנולוגיה של דולבי ויש להן מעבדי תמונה שלהם.

בטלויזיות החדשות של סמסונג סדרה KS אין ולא יהיה DV.

בנטפליקס יש תכנים עכשיו שתומכים בDV והם טוענים שתוך כמה חודשים כל התכנים של DV גם יתמכו בHDR10.

לDV יש יתרון מסוים על HDR10 מבחינת עיבוד תמונה (בעיקר בעיבוד metadata ותמיכה עד 12 ביט), אבל הטלויזיות (כגון LG וVIZIO) שיש להן תמיכה ב DV לא מנצלות את הטכנולוגיה עד תום.

יש כרגע מלחמה על תקן העתיד לHDR וסביר להניח שנראה את הפיצול הזה לפחות עוד כמה שנים מה שיכריח את יצרניות התכנים לתמוך בשניהם.

shoko50
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63

שליחה

TheCoolest כתב:אני לא יודע כמה יעלו טלויזיות עם תמיכה בשתי גרסאות. אבל כל טלויזיה שתומכת hdr תהיה גם 4K.
סדרות וסרטים בdv וhdr10 יש כבר היום. בשירותי הזרמה כמו נטפליקס ודומיו.
ההיצע לא גדול במיוחד כרגע, אבל קיים כבר עכשיו, ובהמשך יהפוך לנפוץ יותר עם הזמן.
...
·הקטע הוא שאני לא מתכוון להוציא יותר מ 6 אלף גם אחרי חריגה לטלוויזיה.
אז אם המחיר יהיה יותר מ 6, אין לי סיבה לחכות עד שזה ייצא ואקנה עכשיו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

אין לאף אחד מאיתנו כדור בדולח.
אולי יהיה ואולי לא יהיה. אישית הייתי מחכה בכל מקרה. תמיכה כלשהי ב-HDR עדיפה משום תמיכה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630

שליחה

talshap כתב:קצת סדר -

HDR10 זה האלטרנטיבה של סמסונג וסוני לDV, כיוון שהם אינן מעוניינות לקחת רשיון על הטכנולוגיה של דולבי ויש להן מעבדי תמונה שלהם.

לDV יש יתרון מסוים על HDR10 מבחינת עיבוד תמונה (בעיקר בעיבוד metadata ותמיכה עד 12 ביט), אבל הטלויזיות (כגון LG וVIZIO) שיש להן תמיכה ב DV לא מנצלות את הטכנולוגיה עד תום.

יש כרגע מלחמה על תקן העתיד לHDR וסביר להניח שנראה את הפיצול הזה לפחות עוד כמה שנים מה שיכריח את יצרניות התכנים לתמוך בשניהם.
...
אם באמת רוצים קצת סדר אז -

HDR 10 זה לא רק אלטרנטיבה של סוני וסמסונג לדולבי ויז'ן ( ותסלחו לי שאני לא כותב DV כי DV בשבילי זה
פורמט וידאו שבו השתמשו במצלמות מאמצע שנות ה 90 ) HDR 10 זה שם לא רשמי לפורמט פתוח של HDR
שמפותח (בחלקו) ע"י SMPTE ומשמש לא רק את סמסונג וסוני אלא את כל היצרנים שרוצים ליישם אותו במסכים
שלהם .

לגבי היתרונות של דולבי ויז'ן כל מה שרשום למעלה נכון אבל חוץ מזה צריך להבין שדולבי היא החברה
שעובדת כבר הרבה זמן (הרבה יותר מכל גוף שהציע פתרונות מתחרים ) על הפתרון הכולל שלהם ל HDR לבית ולקולנוע.
דבר זה איפשר להם להשתמש ברעיונות גם משיטת יישום שכבר קיימת אבל בתחום אחר ועל מחקרים שכבר קיימים
וגם על מחקרים שהם ביצעו ולהציע שיטת יישום ל HDR שהם בנו מהיסוד ונותנת כבר עכשיו פתרון כולל ליישום HDR
אבל שגם ימשיך להיות אפקטיבי שנים קדימה.
כנראה כדי לקדם אימוץ כמה שיותר מהיר של HDR במסכים ביתיים הם איפשרו לגופים אחרים לעשות שימוש בחלקים
מסויימים מהשיטה שלהם כדי לבסס עליהם תקן פתוח אבל התקן הזה ( HDR 10 ) הוא תקן שעוד עובדים עליו ועוד
רחוק מלתת את רמת הפתרון שנותן דולבי ויז'ן ליישום של HDR.

הצעות אחרות ליישום HDR כמו למשל ההצעה של ו BBC ו NHK משתמשות בגישה בה מאמצים שינויים
חדשים בתחום כבר שנים והיא לא לבנות יישום כזה מהבסיס בצורה בה צריך לשנות מהיסוד את צורת העבודה של
המערכות שפועלות כיום.
הם מציעים להמשיך ולהשתמש בוידאו כמו שהוא היום ורק להוסיף לו תמיכה (שגם כנראה תהיה יותר מוגבלת )
ל HDR ובכך הם רוצים לאפשר לגופי שידור והכנת תוכן ( כמו ה BBC וNHK בעצמן) לאמץ תמיכה ב HDR
ובלי לשנות יותר מידי את המערכות שלהם.
ומכיוון ש BBC ו NHK הם גופי שידור גדולים ייתכן שהשיטה שלהם תאומץ כנראה באזורים מסויימים
וכנראה יותר לשידורים חיים של תוכן ב HDR .

ולבסוף
קשה באמת לדעת מהוא התקן שיאומץ .
כרגע נראה ש HDR 10 הוא המוביל וזה כנראה מהסיבה שהוא חופשי ולא מצריך תשלום של תמלוגים
מהחברה שרוצה ליישם אותו אם זה בתוכן או במסכים.
אבל מאוד יכול להיות שמה שיקרה יהיה דומה למה שקורה עם פורמטים לאודיו
וזה שכל השיטות יתקיימו במקביל וכשכל יצרן תוכן יבחר את שיטה בה הוא רוצה להשתמש
והמסכים יהיו צריכים לתמוך בכל השיטות בדומה למה שקורה ברסיברים בתחום האודיו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

אגב, רק שם את זה כאן: (לא שזה מחדש משהו למי שעוקב.. אבל בכל זאת)
קצת לגבי נטפליקס ותכניות ההזרמה שלהם לתכנים ב- HDR :
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1460179224
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

אכן יש כבר אנשים שמצליחים לראות תכני נטפליקס ב-HDR 10 ולא רק ב-Dolvy Vision:
http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-f ... st43129042

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”