אז לא סרט אקשן, אבל סרט עם סצנות ויזואליות סוחפות. אני יודע שהארטיפקטים יציקו (במרחק הזה בלי מקור HD זה ודאי), אבל תנסה באמת להתעלם ולחשוב איך זה יהיה ללא הארטיפקטים, עם מקור HD נקי.טוב, אנסה זאת. אבל אני לא מתעסק בינתיים עם HD. גם סרטי אקשן הם לא הכי נפוצים אצלי.
אני בטוח שהSDE יעצבן, אך אנסה להתעלם....
נושא חשוב בנוגע למקרנים שמשום מה לא פופולארי כאן...
-
noam23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1373
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 07/02/2007 1:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
noam23
-
- חבר ותיק

לא תצטרך לשחק עם הזום. כמו שאמרת, הרוחב ישאר קבוע, אבל הגובה של התמונה ישתנה.נועם אני מתכוון למצב שבו אין לי עדשה. במסך עם המסקינג החשמלי שאני חושב לרכוש המסקינג הוא רק מלמעלה ומלמטה (יותר מלמעלה, מלמטה המסך פשוט עולה). האם כשאצפה בפורמטים השונים פשוט אצטרך להעביר ליחס המתאים במסך (הרוחב נשאר קבוע ורק הגובה משתנה) או שגם אצטרך לשחק בZOOM?...
המשחק עם הזום הוא אפשרות שציינתי לעבור בין הפורמטים, כאשר גובה המסך קבוע, ורוחב המסך משתנה. כאשר לעומת זאת רוחב המסך קבוע, וגובה המסך משתנה, אין צורך לשחק עם הזום.
- EyalR
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1024
אז הבנתי נכון, רק רציתי לוודא. המון תודה על הסבלנות.
-
noam23
-
- חבר ותיק

בבקשה אייל.
משה,
אתה יכול לעשות קצת De-focussing בכדי להפטר מה SDE. ולגבי הסרט, תזכור שהוא חייב להיות 2.35:1, לא 16:9. אני בשום פנים ואופן לא טוען שמרחק ישיבה של 1.35 פעמים רוחב המסך הוא דבר טוב עבור מקורות 16:9, להיפך כמובן.
משה,
אתה יכול לעשות קצת De-focussing בכדי להפטר מה SDE. ולגבי הסרט, תזכור שהוא חייב להיות 2.35:1, לא 16:9. אני בשום פנים ואופן לא טוען שמרחק ישיבה של 1.35 פעמים רוחב המסך הוא דבר טוב עבור מקורות 16:9, להיפך כמובן.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
ברור לי.noam23 כתב:בבקשה אייל.
משה,
אתה יכול לעשות קצת De-focussing בכדי להפטר מה SDE. ולגבי הסרט, תזכור שהוא חייב להיות 2.35:1, לא 16:9. אני בשום פנים ואופן לא טוען שמרחק ישיבה של 1.35 פעמים רוחב המסך הוא דבר טוב עבור מקורות 16:9, להיפך כמובן....
אגב, עוד לא יצא לי בכלל לראות סרט 16:9. רק 2.35 , 1.85 (ופה ושם 3:4).
אני משתמש במקרן רק לסרטי קולנוע, לא לטלויזיה.
מכיר את הטריק של הוצאה ממיקוד, נראה לי שהוא יפריע לי יותר מSDE
משה
-
noam23
-
- חבר ותיק

נו משה, היה לך זמן לבצע את העיסקה שלנו ?.
- moco
-
- גורו

עסקה?noam23 כתב:נו משה, היה לך זמן לבצע את העיסקה שלנו ?....
לא, לא היה לי זמן וכמו שאומרים, don't hold your breath
אני רואה סרטים בסופי שבוע אבל גם לא בכולם.
אני יכול להבטיח לך שלא אשכח.
משה
-
noam23
-
- חבר ותיק

וידיעת האמת אינה תמורה ?.עסקה? , לא זכור לי שאני מקבל תמורה...
- moco
-
- גורו

בוודאי, אבל לא תמורה ממך. זו עסקה עם עצמיnoam23 כתב:וידיעת האמת אינה תמורה ?.עסקה? , לא זכור לי שאני מקבל תמורה......
משה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
noam23,
אפשר גם ללבוש משקפיים עם מספר טיפה שונה ממה שצריך באמת וזה גם עושה אפקט של די-פוקוסינג...
DEFOCUSING בתור פיתרון ל-SDE זה כמו לחתוך את הבוהן ברגל בגלל שהוא בולט ביחס לכל האצבעות האחרות...
אפשר גם ללבוש משקפיים עם מספר טיפה שונה ממה שצריך באמת וזה גם עושה אפקט של די-פוקוסינג...
DEFOCUSING בתור פיתרון ל-SDE זה כמו לחתוך את הבוהן ברגל בגלל שהוא בולט ביחס לכל האצבעות האחרות...
-
noam23
-
- חבר ותיק

אני מקווה שלא אמרת את זה בציניות, כי שמעתי כבר על אנשים עם קוצר ראייה, אשר הזמינו משקפיים במיוחד לצפייה במקרן, אשר מתקנים את הראייה בכוונה לא בצורה מושלמת לחלוטין (כלומר, משקפיים שיביאו את התכנסות הקרניים קרוב יותר לרשתית, אך עדיין טיפה לפני הרשתית).אפשר גם ללבוש משקפיים עם מספר טיפה שונה ממה שצריך באמת וזה גם עושה אפקט של די-פוקוסינג......
כאשר יש Screen Door רציני (כמו שהולך להיות למשה כאשר ישב 1.3 פעמים רוחב המסך), ועושים De-focussing כמו שצריך, לדעתי האפקט טוב.DEFOCUSING בתור פיתרון ל-SDE זה כמו לחתוך את הבוהן ברגל בגלל שהוא בולט ביחס לכל האצבעות האחרות......
מה שצריך לעשות בזמן שמבצעים De-focussing, זה להסתכל בתמונה על המסך בעזרת משקפת חזקה, ולסובב את גלגל הפוקוס בעדינות, כך שהפיקסלים יתפסו שטח מעט גדול יותר אשר יכסה את הרווחים השחורים ביניהם, אך יש להמנע ממצב שהפיקסלים יגדלו למצב שיאפשר חפיפה ביניהם (זה כבר יגרום לטישטוש ברור של התמונה). עם משקפת טובה ומנגנון פוקוס מדויק, הצלחתי להגיע לתוצאות לא רעות בכלל.
- oferlaor
-
- מנהל

-
noam23
-
- חבר ותיק

הבעיה שכאשר מבקשים לשבת יותר קרוב מאשר 1.5 פעמים רוחב המסך (נגיד 1.3 ומטה), האופציות מאוד מצטמצמות. אופציה אחת זה מקרני 1080 היקרים, אך לגבי מקרני 720, רק פנסוניק יכולים בוודאות להתמודד עם זה. אני לא בטוח לגבי השאר (מדיווחים נראה שגם ה Epson TW700 יכול לעשות עבודה לא רעה בנושא הזה, אבל הדיווחים אינם חד משמעיים כמו עם מקרני פנסוניק).
-
noam23
-
- חבר ותיק

בנושא SDE אין בכלל ויכוח, כולם מסכימים שמקרני 1080 הפכו את ה SDE ל Non-issue, בעוד פנסוניק היא היחידה שמסוגלת לעשות זאת גם עבור מקרני 720.כלומר, יש הבדל בין מקרן 1080P ל-720P ?...
לגבי שאר הפרמטרים, The jury is still out there...
- moco
-
- גורו

הבטחתי וקיימתי.noam23 כתב:נו משה, היה לך זמן לבצע את העיסקה שלנו ?....
צפיתי ב The Departed שהוא 2.35 ופה ושם יש בו גם אקשן.
חלק מהזמן ישבתי קרוב יותר כמו שהגדרת.
לא נהניתי מזה. הרגשתי כמי שנתקע עם כרטיסים לשורות הראשונות. הזזתי את העיניים מצד לצד. היו סצנות של שני אנשים אחד בכל צד.
כשצפיתי מהמרחק הרגיל שלי, פשוט הרגשתי יותר נוח.
ייתכן כמובן שזה הכל עיניין של הרגלים - אז זה מה שאני רגיל.
משה
-
noam23
-
- חבר ותיק

משה,
ישבת 2.7 מטר ממסך ברוחב 2 מטר ?.
מה שמוזר הוא שהרגשת שאתה יושב בשורה הראשונה בקולנוע (אכן חוויה לא נעימה), אך בפועל ישבת ביחס שממקם אותך באזור המחצית האחורית של הקולנוע.
ישבת 2.7 מטר ממסך ברוחב 2 מטר ?.
מה שמוזר הוא שהרגשת שאתה יושב בשורה הראשונה בקולנוע (אכן חוויה לא נעימה), אך בפועל ישבת ביחס שממקם אותך באזור המחצית האחורית של הקולנוע.
- moco
-
- גורו

חיובי.
תראה, בטוח שההרגל פה מאוד משפיע.
מכיוון שאני רגיל להיות במרחק קרוב ל4, אז מרחק 2.7 נראה קרוב.
האמת שאני לא זוכר איך זה בבית קולנוע כי כבר כמה שנים לא הייתי.
תראה, בטוח שההרגל פה מאוד משפיע.
מכיוון שאני רגיל להיות במרחק קרוב ל4, אז מרחק 2.7 נראה קרוב.
האמת שאני לא זוכר איך זה בבית קולנוע כי כבר כמה שנים לא הייתי.
משה
- oferlaor
-
- מנהל

- moco
-
- גורו

בזמנו, זה היה נכון גם אצלי, אבל רק בגלל שתמיד הגעתי ברגע האחרוןoferlaor כתב:אגב,
אני תמיד יושב שורה ראשונה או שניה בקולנוע......
משה