מישהו נהג על הסקודה סופרב החדשה ויכול להשוות לרכבים אחרים בסגמנט (נוחות)

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #41 

Dbso כתב:@kingikra
אני לא מבין, אם אתה מדבר על רכבים ברמה כזאת למה בגלל לטרוח לקחת את הסופרב לסיבוב, גם אם היא נותנת את חווית הנהיגה הגימור שלה לא מתקרב לקרסול של הרכבים האלו, כמה שהקונצרן משפיע על הרכב בסופו של דבר זה עניין של עלויות, ורכב ברמה של הסופרב לא יהיה לעולם ברמת הגימור של רכבים ברמה שאתה רוצה. בנוסף, וכמובן אף אחד לא קונה רכב כדי למכור, אבל גרסאות קצה של רכבים בסגמנט הזה לא נמכרים אפילו קרוב למחירון כך שכלכלית אפילו עדיף להשקיע עוד קצת לפינוק.
שוב, זאת רק דעתי.
...
·

תגדיר גימור. עוד כמה פיצ'רים? כסא נוח? מערכת איכותית יותר?

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #42 

כן, שוב, אני לא בטוח עד כמה מדברים אלייך הדברים האלו אבל לא משנה באיזה גימור, וראיתי עכשיו שיש גימור חדש יוקרתי יותר, עדיין לא יעמוד מול גימור של רכב בסגמנט שלך, מערכת איכותית ,מושבי עור יותר איכותיים, דשבורד מחומר יותר איכותי, ובכלל פיצ'רים של נוחות שלא תמצא או באיכות נמוכה יותר בסקודה.
כמובן שבסקודה זה הדגם היקר ביותר שבדרך כלל לא נמכרים הרבה ממנו כי אנשים מחפשים במחירים כאלה לעלות רמה ליוקרתיות יותר, מה גם שאין להן שוק, ראה דוגמא סקודה סופרב V6 וסובארו B4 3.0, עכשיו שוב אולי הכסף כן מדד, אבל אם לי היה את הכסף לקנות רכב והייתי מתכנן להתפנק ולהתחדש, וגם אני חולה הגה, הייתי הולך על משהו חזק ומפנק באמת.

בשורה תחתונה תראה איזה הפרש משמעותי בכוח בין הסופרב וגם הדגם של ה280 כ"ס שעדיין יוצאים ממנוע של 2.0 TSI וגם עם כל הצנרות הצ'יפים אינטרקולר שתשקיע באוטו שבסופו של דבר לא חוזרים לא תראה מעל 400 כ"ס וזה בהגזמה כשאתה מקבל לא רחוק מזה ברכב הנוכחי שלך ואתה מחפש להתחדש.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #43 

להשוות בין הסקודה ללקסוס או האינפיניטי אפשר כי זה סגמנט דומה ויש לא מעט קווים דומים גם אם היפניות בעלות גימור גבוה יותר אבל להשוות בין הרכב שלי לרכבים בקטגוריה הנ"ל זה כבר לא רלונטי.
אני מחפש בראש ובראשונה רכות על הכביש. בהינתן זה, המרצדס שלי ירדה מהתחרות. עכשיו אני מחפש מינימום ירידה בכוח. בהינתן זה, המרצדס שלי חזרה לתחרות?? זה הרי בילתי אפשרי.
לגבי ההשוואה בין הסקודה ליפניות, אני בטוח שרמת הגימור גבוהה בהרבה. אחרת אין הצדקה לפער הגדול במחיר. השאלה היא איך ה״גימור״ הזה מרגיש? כלומר אם אשב בסקודה שנגיד ורכה על הכביש כמו האינפיניטי והלקסוס, האם עדיפות האיכות בחומרים וכל דבר נוסף שנכנס במילה גימור, שווה עוד 100-150 אלף?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #44 

kobbi כתב:
...
...
·
אנחנו מפריעים כאן בשרשור ולכן אתייחס בפעם האחרונה.

לגבי שאלות על כיצד מעלים את יחס הדחיסה שהרי זה מכאני ונקבע על ידי מהלך הבוכנה וכו... זה נכון למנוע אטמוספרי אך במנוע מוגדש אתה פשוט גודש יותר ובמקביל מכניס יותר דלק.
...
לפי דעתי אתה טועה. יחס דחיסה זה יחס בין נפחים. זה נכון שאם מכניסים יותר אוויר מכניסים יותר דלק, אבל בסופו של דבר היחס בין הנפח כשהבוכנה "בחוץ" לבין הנפח כשהבוכנה בפנים, נשאר אותו יחס, כי לא שיננו את המימדים של הצילינדר והבוכנה.
·אני כותב את זה אחרי שבדקתי במספר אתרים ברשת.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #45 

kingikra כתב:להשוות בין הסקודה ללקסוס או האינפיניטי אפשר כי זה סגמנט דומה ויש לא מעט קווים דומים גם אם היפניות בעלות גימור גבוה יותר אבל להשוות בין הרכב שלי לרכבים בקטגוריה הנ"ל זה כבר לא רלונטי.
אני מחפש בראש ובראשונה רכות על הכביש. בהינתן זה, המרצדס שלי ירדה מהתחרות. עכשיו אני מחפש מינימום ירידה בכוח. בהינתן זה, המרצדס שלי חזרה לתחרות?? זה הרי בילתי אפשרי.
לגבי ההשוואה בין הסקודה ליפניות, אני בטוח שרמת הגימור גבוהה בהרבה. אחרת אין הצדקה לפער הגדול במחיר. השאלה היא איך ה״גימור״ הזה מרגיש? כלומר אם אשב בסקודה שנגיד ורכה על הכביש כמו האינפיניטי והלקסוס, האם עדיפות האיכות בחומרים וכל דבר נוסף שנכנס במילה גימור, שווה עוד 100-150 אלף?
...
האם ירידה בכוח שווה לך 100-150 אש״ח פחות?

פה נכנסים כבר השיקולים שלך, מה שווה יותר,כבר אמרתי שאני לא יודע מה השיקולים שלך.
בכל מקרה אם אתה מדבר על הגרסא של ה280 זה רכב חזק עם פוטנציאל והנעה כפולה אז יש לו אחלה אחיזה.

אגב יש רק לציין שאני לא מבין מדוע אתה מחליף את המפלצת הזאת!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #46 

אני הייתי הולך על BMW סדרה 3 או 4 ולא בגרסת M... מטעמי נוחות שציינת, אחרת רק M :-)

חוץ מזה קח בחשבון שבמידה ותמצא רכב שעונה על כל הקריטריונים מלבד המתלים... משמע קשים מדיי, אתה תמיד יכול להתקין קוויילאוברים "רכים" כדוגמא KW STREET COMFORT:P

סדר גודל של 12K בארץ!

חוץ מזה סטייג' 1 זה לחלשים8) לפחות 2 + או כבר טורבו גדול וסטייג' 3:P הבעיה זה ההוצאה על השידרוג ברקסים בסטייג 3.. אה והקלאץ... אה ו המשאבת דלק... :wink:

בכל מקרה אחלה התלבטות יש לך(Y) אני במקומך לוקח 435 בלי לחשוב פעמיים!!! דיי רך, הגה מתקשר בטירוף, חזק במצב סטוק וחזק יותר עם "חמוצים", ופשוט יפיפיה(l)

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #47 

Dbso כתב:
...
...
האם ירידה בכוח שווה לך 100-150 אש״ח פחות?

פה נכנסים כבר השיקולים שלך, מה שווה יותר,כבר אמרתי שאני לא יודע מה השיקולים שלך.
בכל מקרה אם אתה מדבר על הגרסא של ה280 זה רכב חזק עם פוטנציאל והנעה כפולה אז יש לו אחלה אחיזה.

אגב יש רק לציין שאני לא מבין מדוע אתה מחליף את המפלצת הזאת!
...
·

זה שירשור שאני פתחתי ולכן ברור שהשיקולים שלי זה מה שקובע. למה אתה לא יודע מה השיקולים שלי אני לא מבין כי כתבתי את זה בשירשור.
ברור שאם סקודה אז זה ה 280.
למה אני מחליף את המפלצת? זאת שאלה מעולה. אענה עליה כמו שעניתי ב CARSFORUM (אפילו אצטט):
"התקציב שלי לרכב חדש היא שווה או קטנה מהתקציב לרכב הקודם. בהתחשב בזה שלא אוכל להתקדם לרכב חזק יותר, אלא, או באותו סדר גודל או חלש יותר (אני יודע שיש רכבים זולים יותר שיותר מהנים לנהיגה מהרכב שלי אבל זה בא על חשבון התפשרות בכוח) ובהתחשב בכך שהתלהבתי בטירוף מיכולת שיכוך המהמורות של E200 חלופית שקיבלתי לפני שנה, החלטתי לשנות לסגמנט הרלוונטי.
אני יודע שזו סיבה ילדותית ותישמע מטופשת לחלקיכם אבל זאת הסיבה האמיתית."

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #48 

gro111 כתב:אני הייתי הולך על BMW סדרה 3 או 4 ולא בגרסת M... מטעמי נוחות שציינת, אחרת רק M :-)

חוץ מזה קח בחשבון שבמידה ותמצא רכב שעונה על כל הקריטריונים מלבד המתלים... משמע קשים מדיי, אתה תמיד יכול להתקין קוויילאוברים "רכים" כדוגמא KW STREET COMFORT:P

סדר גודל של 12K בארץ!

חוץ מזה סטייג' 1 זה לחלשים8) לפחות 2 + או כבר טורבו גדול וסטייג' 3:P הבעיה זה ההוצאה על השידרוג ברקסים בסטייג 3.. אה והקלאץ... אה ו המשאבת דלק... :wink:

בכל מקרה אחלה התלבטות יש לך(Y) אני במקומך לוקח 435 בלי לחשוב פעמיים!!! דיי רך, הגה מתקשר בטירוף, חזק במצב סטוק וחזק יותר עם "חמוצים", ופשוט יפיפיה(l)
...
·

ב.מ.וו משפחתית לא תיתן לי את הנוחות והרכות של אינפיניטי Q70 או לקסוס GS. הב.מ.וו בהחלט יותר מהנה לנהיגה אבל אם זה היה פרמטר, הייתי חושב על עוד אופציות. סמל זה הדבר האחרון שחשוב לי. אני תמיד אעדיף לרכוש רכב חזק חותר או מפנק יותר עם סמל פחות שווה.
ברכב שלי הצליחו לייצר בינתיים עד סטייג' 2 שמעלה את הרכב ל 460 כ"ס ובערך 60 קג"מ. חשבתי על זה לא מעט אבל אני מאוד מפחד מכל השידרוגים האלה. בלי קשר לזה, הרכב שלי עוד שלושה ימים באחריות ובזמן אחריות אני לא משדרג כלום.
435 היתה התלבטות קלה שהתנדפה דיי מהר לפני שרכשתי את המרצדס. זה לא מה שחיפשתי אז ולא מה שאני מחפש היום (מצטער שאני מקלקל לך פנטזיות :lol: )

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #49 

בהתחשב בכל מה שרשמתי למעלה, עדיין קבעתי נסיעת מבחן ביום ראשון בבוקר על הקאדילק ATS-V. היא קצת גדולה עלי בתקציב והיא מאוד מבלבלת כי זה כבר לא מה שאני מחפש אבל מהיכרות גדולה עם עצמי, ברגע של חולשה אני עושה "שטויות".
אעדכן במהלך הסופ"ש על הלקסוס GS450H ואם זה מעניין מישהו, אעדכן גם על הקאדילק ביום ראשון.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #50 

כנראה שפיספסתי את הגבלת המחיר שלך, אבל נראה שאתה בוחן רכבים של 450 ומעלה, כך שגם ככה אתה מעלה את התקציב,

בכל מקרה אני אשמח לשמוע על הקאדילק, הרכב נשמע מפחיד, לא ידעתי שיש אותו ביבוא סדיר גם אני לא הייתי מתנגד לבחון אותו.

אגב, אם שיכוח מהמורות מדבר אלייך אתה יכול לחשוב לכיוון ג'יפ, סגמנט ולא החברה, יש כאלה מאוד מפנקים עם סלון מפנק יותר ושיכוח רך יותר עם לא מעט כוח.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #51 

Dbso כתב:כנראה שפיספסתי את הגבלת המחיר שלך, אבל נראה שאתה בוחן רכבים של 450 ומעלה, כך שגם ככה אתה מעלה את התקציב,

בכל מקרה אני אשמח לשמוע על הקאדילק, הרכב נשמע מפחיד, לא ידעתי שיש אותו ביבוא סדיר גם אני לא הייתי מתנגד לבחון אותו.

אגב, אם שיכוח מהמורות מדבר אלייך אתה יכול לחשוב לכיוון ג'יפ, סגמנט ולא החברה, יש כאלה מאוד מפנקים עם סלון מפנק יותר ושיכוח רך יותר עם לא מעט כוח.
...
לא פספסת כי לא חושב שהזכרתי מה הוא וגם אם כן זה לא היה מעל 450. פשוט המחיר של הקאדילק הזו נפל עלי כרעם ביום בהיר ואני חייב לבדוק האם כצעקתה. אשמח לשתף אחרי נסיעת המבחן.
חשבתי על ג'יפים אבל:
א. ג'יפים הם לא בהכרח כאלה מגהצי כבישים. לאח שלי היה פאגרו ארוך והחליף עכשיו לנד קרוייזר שנחשב רך בהרבה ואני חייב לומר שהוא בוודאות רך פחות אפילו מהאינפיניטי Q70.
ב. כשבדקתי כל מיני ג'יפי כביש, אז לרוב הביצועים חלשים מאוד. אולי ה Q5. חוץ מזה כל השאר בעלי הביצועים הטובים מאוד יקרים.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #52 

נשמע לי שהלקסוס הוא פוטנציאל רציני עבורך, מקריאת ביקורות בלבד, לא יצא לי לנסוע בלקסוס. הסופרב דור קודם שלי אוטו מצויין, אבל מגהץ כבישים הוא לא. הבנתי שהיה שיפור משמעותי ביותר בתחום הזה בדגם החדש, אבל קשה לי להאמין שיישרו שם קו עם לקסוס בנושא הזה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #53 

psibeast כתב:נשמע לי שהלקסוס הוא פוטנציאל רציני עבורך, מקריאת ביקורות בלבד, לא יצא לי לנסוע בלקסוס. הסופרב דור קודם שלי אוטו מצויין, אבל מגהץ כבישים הוא לא. הבנתי שהיה שיפור משמעותי ביותר בתחום הזה בדגם החדש, אבל קשה לי להאמין שיישרו שם קו עם לקסוס בנושא הזה.
...
כפי הנראה אתה צודק. אני שמח שאחרי 4 עמודים שלמים סופסוף משהו מתייחס לנושא השירשור :lol:

תודה

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #54 

עדיין יהיה מעניין לשמוע את ההתרשמויות שלך, בעיקר כי סדר העדיפויות שלך דומה לשלי כרגע, וכשאני אחליף את האוטו שלי פעם הבאה (כנראה ב 2020 על פי ההנהלה :) ), וזה יהיה כנראה לאוטו יד שניה בן 4-5 ככה, זה אומר שאני אחליף לבערך מה שאתה מחפש כרגע :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #55 

kingikra כתב:
...
...
כפי הנראה אתה צודק. אני שמח שאחרי 4 עמודים שלמים סופסוף משהו מתייחס לנושא השירשור :lol:

תודה
...
·

אז נשאר לבחור רק את הצבע.... :P

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #56 

psibeast כתב:עדיין יהיה מעניין לשמוע את ההתרשמויות שלך, בעיקר כי סדר העדיפויות שלך דומה לשלי כרגע, וכשאני אחליף את האוטו שלי פעם הבאה (כנראה ב 2020 על פי ההנהלה :) ), וזה יהיה כנראה לאוטו יד שניה בן 4-5 ככה, זה אומר שאני אחליף לבערך מה שאתה מחפש כרגע :)
...
אז בוא נסגור כבר עכשיו על מחיר 😜

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #57 

טלHD כתב:
...
...
·

אז נשאר לבחור רק את הצבע.... :P
...
יפה השחור...
בכל מקרה לא אקבל החלטה לפני שאסע על הקאדילק. אם לא אתלהב ממנה בטירוף, זה יורד מהפרק. אם אתלהב ממנה בטירוף, יש עדיין כמה בלוקרים לפני רכישה.

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #58 

לגבי הקדילאק
חזקה מאוד ומהנה
אבל איכות הנסיעה שלה על הפנים בכל הנסיעות היומיומיות
כאילו אין שם בכלל שיכוך מהמורות והכל דופק וחובט בגב כמו נסיעה על קרש גיהוץ
הבעיה היא שהוא מאוד מפתה ביחס לתמורה שלו, אבל כמו שאומרים, אין מתנות בחינם
הוא לא עומד בכבוד באף פרמטר מול הגרמניות, חוץ מנושא הכוח בגלגלים

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #59 

gmb כתב:לגבי הקדילאק
חזקה מאוד ומהנה
אבל איכות הנסיעה שלה על הפנים בכל הנסיעות היומיומיות
כאילו אין שם בכלל שיכוך מהמורות והכל דופק וחובט בגב כמו נסיעה על קרש גיהוץ
הבעיה היא שהוא מאוד מפתה ביחס לתמורה שלו, אבל כמו שאומרים, אין מתנות בחינם
הוא לא עומד בכבוד באף פרמטר מול הגרמניות, חוץ מנושא הכוח בגלגלים
...
·

זה רכב ספורט הארד קור. למה בכלל להתיחס לפרמטר של נוחות נסיעה? זה לא מעניין במכוניות האלו.
קראתי וצפיתי בביקורות רבות. אם אני עושה ממוצע, הוא טוב מהגרמניות במהירות, כוח והתנהגות כביש ונופל מהן באיבזור, סאונד, הילוכים וסביבת נהג. למה בדיוק התכוונת באף פרמטר? את החשוב ביותר למכונית ספורט, שזה יכולת ניהוג, שכחת לציין לטובת הקאדילק.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #60 

@psibeast
בדגם שהוא מדבר עליו יש שיפור משמעותי, חזק יותר מכל דגם של סופרב שיצאה עד עכשיו ועם פוטניצאל גדול יותר לשידרוגים, בנוסף להנעה כפולה שאוחזת חזק מאוד בכביש, בקיצור, לא סופרב מליסינג.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”