יעוץ בשדרוג רסיבר קולנוע ביתי כולל רמקולים 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #41 

1. שוב, זה תלוי ברמקולים שתבחר. אם תסתפק במדפיים אז אני לא חושב שתזדקק למשהו מעל דנון 2200 - הוא יעלה לך באזור 2500 מאמזון. אם יש לך תוכניות גדולות לעתיד הקרוב, כלומר רמקולים רצפתיים גדולים יחסית בסלון גדול - אז אולי תיקח 3200. שניהם עונים לכל הסעיפים מא' עד ג'.

ד. מארנץ ודנון באים מאותה חברה (D&M Holdings) אז הרסיברים שלהם מאד דומים, 3200 של דנון הוא קופי של 5010 מארנץ כמעט בכל פארמטר (לדנון יש תמיכה מתקדמת יותר ב ZONE 2 והוא טיפה יותר חזק), אבל למארנצים דוחפים כל מיני שטויות אודיופיליות (כמו הHDAM שלהם) שספק אם יש לו השפעה כלשהי על הסאונד, והם בד"כ יקרים יותר. לגבי שאר החברות אני פשוט לא יודע כי אני לא מכיר אותן מספיק טוב, אבל סביר להניח שבמחירים דומים יהיו להם מוצרים דומים.

2. סבבה, רמקולים יכולים להיות השקעה לטווח מאד ארוך, אם תקנה משהו רציני זה בקלות יכול לשרת אותך כמה עשרות שנים. אתה יכול גם לקנות בהדרגה: תקנה קודם כל זוג מדפיים טוב, אחר כך כשיהיה לך תקציב תוסיף אחוריים כדי שתהנה מסראונד, ואחר כך סאב ,סנטר, ותקרתיים/אטמוס. לדעתי סנטר הוא לא עד כדי כך קריטי כמו שבד"כ אומרים, זה נכון שכשהוא הוא מחובר הוא לוקח על עצמו הרבה, אבל כשהוא לא מחבור זוג רמקולים קדמיים יכולים לייצר מה שנקרא phantom center לא רע בכלל, תלוי ברמקולים כמובן.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #42 

מצטער שלא קראתי כל מילה במילה - נחזור רגע לבסיס - כשרוכשים מערכת "כלל הבסיס" הוא חלוקה של שליש- שני שליש לרסיבר - רמקולים.
האם כך מוגדר התקציב שלך? כאילו ה4200 מגניב והכל - אבל האם באמת אתה עומד להשקיע אח"כ כ-10000 ש"ח ויותר ברמקולים?
מציע לך ברמקולים לחפש יד שנייה. כך תוכל לחסוך ולהשקיע יותר ברסיבר.
תעבור קודם דירה ותראה מה יתאפשר לך שם - רצפתיים/מדפיים וכו', ואז תראה מה יש בשוק.

FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #43 

@evgenetic
רציתי לשתף אותך,הייתי היום בחנות סטריאו ברחובות וביקשתי מבעל החנות שיתן לי לשמוע רמקולים מדפיים איכותיים,הוא ישר שאל אותי מה התקציב שלי אז הסברתי לו שאני רוצה רמקולים משומשים במצב מעולה,הסברתי לו בדיוק מה אני רוצה מהרמקולים,ותנחש איזה רמקול הוא נתן לי לשמוע???...
בדיוק הדגם שנתת פה,איזה עולם קטן B&W 685 S2 התרשמתי מהם אבל הם לא תפסו לי את האוזן ב100 אחוז כי לא שמעתי עוד רמקולים ואני ממש לא מתכוון להיסגר על רמקול בזמן שלא שמעתי אחרים,אהבתי מאוד את הטעם שלך ויש סיכויי דיי גדול שהם יהיו הרמקולים הבאים שלי אני אמור ליסוע ביום ראשון לאס ג"י היבואנית הרשמית של ימאהה ולשמוע שם רמקולים,מקווה שהמכירה של הרמקולים ביד שתיים תתחיל לזוז קצת ואז אני יסע לשם עם כסף ביד ויחזור עם משהו אחר בידיים חחחחח

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

@Itay_Pollak
אני מתכוון להביא מגבר מחול שעולה בארץ בסביבות ה8 וחצי אלף שקל אחרי הנחה,ובחו"ל יעלה לי אחרי מיסים ומשלוח 5150.
רמקולים אני עדיין לא יודע איזה אבל היום שמעתי רמקולים B&W 685 S2 והם נשמעו מצויין אני יכול להביא שתיים קדמיים סנטר ושתיים אחוריים ב5000 שקל משומשים שהיו בתצוגה בחברת יבוא ששם בקושי נעשה בהם שימוש במקום 11 אלף או 1000,זוג כאלה עולה בערך 4000 שקל,פשוט אני רוצה לשמוע עוד רמקולים ורק אז לעשות חושבים חחחח

איזה כייף למשוגעים....!!!

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

כן זה לא ממש מפתיע, ה685 s2 מאד פופלאריים עכשיו וקיבלו ביקורות טובות בכל מיני מקומות אז נראה לי שגם למשווקים משתלם למכור אותם. אני גם כמעט קניתי אותם, אבל צצה הזדמנות יותר טובה ביד שנייה.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #46 

ויקטורדהן כתב:@Itay_Pollak
אני מתכוון להביא מגבר מחול שעולה בארץ בסביבות ה8 וחצי אלף שקל אחרי הנחה,ובחו"ל יעלה לי אחרי מיסים ומשלוח 5150.
רמקולים אני עדיין לא יודע איזה אבל היום שמעתי רמקולים B&W 685 S2 והם נשמעו מצויין אני יכול להביא שתיים קדמיים סנטר ושתיים אחוריים ב5000 שקל משומשים שהיו בתצוגה בחברת יבוא ששם בקושי נעשה בהם שימוש במקום 11 אלף או 1000,זוג כאלה עולה בערך 4000 שקל,פשוט אני רוצה לשמוע עוד רמקולים ורק אז לעשות חושבים חחחח

איזה כייף למשוגעים....!!!
...
·
ויקטור,באמת אני רואה שאתה מקסים ואני ממש רוצה לעזור לך!!
פיספסת את הדבר הכי חשוב לדעתי האישית....קודם שומעים הרבה רמקולים ואז נסגרים על 2-3...
ברגע שנסגרים,מריצים כיול אודסי בחנות עם הרמקולים!!!!!
קח הופעה לדוגמא של אדל או זמר זמרת אחרים...ותראה את הסאונד...
תחשוב על הזמר איך הוא נשמע-עמוק נעים,מעצבן,אמיתי,לא אמיתי,
הכינור והפסנטר-כנל
תופים-כנל
גיטרה-כנל
תחשוב האם אתה שומע את הרמקולים סגורים או פתוחים,גבוהים או נמוכים,...וכו...
תדפיס מה שרשמתי ולך לחנויות :)
מר ויקטור :) אתה מתבקש לעדכן :)
אני אישית,עם הטעם שלי-הייתי קונה את הסט שציינת :)

אבל זה אני וטעמי האישי :)
כיף חיים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #47 

@royla
אתה צודק ב100 אחוז+.
אני מקשיב לעצות שלך,כל יום ראשון אני בחופש דברת עם אס גי יבואנית רישמת של ימאהה,אני הולך לשם לשמוע כמה רמקולים ולהתרשם,
אני לא ננעלתי עדיין כי מה שיקרה זה,שתמיד תמיד תהיה לךי הרגשה של פספוס,ולא מלתי איזה חלל בשביל להיות מסופק ולדעת שזה באמת הרמקול שמתאים לי..
רשמתי לי את הפרמטרים שציינת בדף למעלה,ואני הולך ליישם את זה ביום ראשון,מה שכבר עשיתי אתמול בחנות שהלכתי לשמוע את ה B&W 685 S2

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #48 

בוקר טוב חבר בהצלחה
אל תינעל על כלום לך לשמוע עוד רמקולים אתה פשוט ככה תלמד. החיפזון מהשטן. והמוכר יסכים למכור לך כי אתה ניראה מתלהב .
ועדיין חדש . קח את הזמן . תפסיקו להינעל על B&W . לא חסר חברות שוב אתה חיי עם הרמקול . הכל עניין של סבלנות!!

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

ויקטורדהן כתב:@royla
אתה צודק ב100 אחוז+.
אני מקשיב לעצות שלך,כל יום ראשון אני בחופש דברת עם אס גי יבואנית רישמת של ימאהה,אני הולך לשם לשמוע כמה רמקולים ולהתרשם,
אני לא ננעלתי עדיין כי מה שיקרה זה,שתמיד תמיד תהיה לךי הרגשה של פספוס,ולא מלתי איזה חלל בשביל להיות מסופק ולדעת שזה באמת הרמקול שמתאים לי..
רשמתי לי את הפרמטרים שציינת בדף למעלה,ואני הולך ליישם את זה ביום ראשון,מה שכבר עשיתי אתמול בחנות שהלכתי לשמוע את ה B&W 685 S2
...
·
נשמה ,לא ישמת את מה שרשמתי על הB&W 685 S2,חייב להריץ כיול בחנות!!!
בוא נחשוב רגע ביחד
איך אתה שומע בבית?
בוא נגיד סטריאו עם המדפיים נכון?! כן
אז ברור שהמדפיים יעבדו עם סאב! בצורת 2.1
אז בחנות אתה כבר מבקש לשמוע 2.1,מסכים?
קנית והגעת הבית,אתה מריץ כיול? ברור שכן,
מה המסקנה? להריץ כיול בחנות של הרמקולים והסאב ביחד!!! זה קל וברור ידידי,הסאב שאתה חושב לקנות כמובן...לא סאב 15 אינצ שעולה20 אלף...
קח את המדריך לכיול איתך מודפס...
http://www.hometheater.co.il/vt193289.% ... yssey.html

כולנו פה בשביל כל שאלה
כיף חיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #50 

@royla
·
רועי, הנה בדיוק בשבילך, שרשור עם 80,000 הודעות לגבי אודיסי. רק תדפדף קצת, תראה שזה לא מתאים לכולם, שזה לא תמיד עובד ולא תמיד כזה פשוט כמו שאתה חושב. הרבה פעמים המערכת עושה יותר נזק, במיוחד כשיש סאב.
זה שזה עבד טוב בשביך וזה עזר, לא אומר שצריך לדחוף כל הודעה את האודיסי. תנשום קצת. תריץ חיפוש פה באתר ותראה שגם בארץ הקודש הוא לא תמיד עובד.
להריץ כיול בחנות זה מיותר וזה ההפך מהנכון. תן לבן אדם לשמוע את הרמקולים כמו שהם. גם כך יש כל כך הרבה הבדלים בין מה שהוא ישמה בחנות לבין מה שישמה מאותם הרמקולים/מגבר בביתו. האקוסטיקה השנוה, לרוב לטובת החנות, ההתרגשות (ה-פקטור), המיקום השונה של הרמקולים לעומת המאזין (שמיעת רמקול מקרוב מניבה תוצאות שונות מלשמוע אותו 3-4 מטר ממך.) ועכשיו אתה רוצה להכניס את האודיסי? הרי מה שהמערכת תעשה בחנות, לא יהיה דומה למה שהיא תעשה בביתו אז בעצם הוא יקבל רמקול "שונה" ממה שהוא קונה.
אחרי זה, אחרי הקניה, הוא יגיע לבית, יחבר ויריץ את האודיסי ואז, הרמקול שהוא אהב בחנות, אז הוא יהיה "יותר טוב" בביתו. כלומר יש פה מקום רק לשיפור וכמעט ואין מקום לאכזבה, תחשוב על זה...

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

BUGY כתב:@royla
·
רועי, הנה בדיוק בשבילך , שרשור עם 80,000 הודעות לגבי אודיסי. רק תדפדף קצת, תראה שזה לא מתאים לכולם, שזה לא תמיד עובד ולא תמיד כזה פשוט כמו שאתה חושב. הרבה פעמים המערכת עושה יותר נזק, במיוחד כשיש סאב.
זה שזה עבד טוב בשביך וזה עזר, לא אומר שצריך לדחוף כל הודעה את האודיסי. תנשום קצת. תריץ חיפוש פה באתר ותראה שגם בארץ הקודש הוא לא תמיד עובד.
להריץ כיול בחנות זה מיותר וזה ההפך מהנכון. תן לבן אדם לשמוע את הרמקולים כמו שהם. גם כך יש כל כך הרבה הבדלים בין מה שהוא ישמה בחנות לבין מה שישמה מאותם הרמקולים/מגבר בביתו. האקוסטיקה השנוה, לרוב לטובת החנות, ההתרגשות (ה-פקטור), המיקום השונה של הרמקולים לעומת המאזין (שמיעת רמקול מקרוב מניבה תוצאות שונות מלשמוע אותו 3-4 מטר ממך.) ועכשיו אתה רוצה להכניס את האודיסי? הרי מה שהמערכת תעשה בחנות, לא יהיה דומה למה שהיא תעשה בביתו אז בעצם הוא יקבל רמקול "שונה" ממה שהוא קונה.
אחרי זה, אחרי הקניה, הוא יגיע לבית, יחבר ויריץ את האודיסי ואז, הרמקול שהוא אהב בחנות, אז הוא יהיה "יותר טוב" בביתו. כלומר יש פה מקום רק לשיפור וכמעט ואין מקום לאכזבה, תחשוב על זה...
...
·

ידידי :)

בגלל שיש אין סוף פקטורים על הסאונד הסופי-בדיוק מה שציינת-אין לי בעיה להסכים איתך לגמרי! אגב יש אוהבי סטריאו שלא מסוגלים לשמוע על אודסי...או כל כיול אוטמטי...

אבל זה לא פוסל את מה שרשמתי,זה בנוסף!!!

אנחנו לא יודעים את טעמו האישי של החבר,הוא עוד לא יודע....

התשובה הנכונה כמו שתמיד רשמתי היא לשמוע את הרמקולים אצלך בבית!!

ידידנו פה יתנסה המון בקרוב ,והוא כמובן צריך להבין שהאקוסטיקה אצלו בבית היא שונה מהחנות, והסאונד בחנות הוא כמה רמות מעל כל בית ממוצע!!

כמה שנרשום זאת,זה לא יעזור,ניסיון אישי הוא הפיתרון,ומה שאני רשמתי הוא לקרב אותו כמה שיותר לניסיון אישי :)

כרגע ראיתי שיש פה ביד 2 סט מאוד נחמד לדעתי האישית

http://www.hometheater.co.il/vt248495.html
כיף חיים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #52 

BUGY כתב:@royla
·
רועי, הנה בדיוק בשבילך , שרשור עם 80,000 הודעות לגבי אודיסי. רק תדפדף קצת, תראה שזה לא מתאים לכולם, שזה לא תמיד עובד ולא תמיד כזה פשוט כמו שאתה חושב. הרבה פעמים המערכת עושה יותר נזק, במיוחד כשיש סאב.
...
מסכים עם כל מילה.
אמנם גם לי עף הת#ת מהכיול של אודיסי בהשוואה לרסיבר אונקיו הקודם, אבל זה לא המקדש הקדוש ביותר עבורי וגם על הכיול אני עושה מניפולציות כאלו ואחרות שיתאימו לצורך האישי שלי.

ולפותח הדיון, לי דווקא היה מאוד קל להחליט לגבי הסאונד של הרמקולים השונים אצלי, כי את כולם שמעתי אצל חבר כזה או אחר, בביתו. (ההבדלים בין השמיעה בחנות לבית הם לעיתים ממש תהומיים ולא נתפסים)
אתה יכול לנסות להתייעץ עם חברי פורום שיש להם ציוד דומה, אני בטוח שמעל ל 85% יסכימו לארח אותך לקפה ושמיעה של רצועה או שתיים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

@pacific100
צודק תודה רבה

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #54 

@royla
פשששש כמה נשמות,זכיתייי,איך זה שרק לפני כמה חודשים נרשמתי לפורום/אתר הזה.
אז ככה שהייתי בחנות,אחת הסיבות לדעתי שהאוזן שלי לא נתפסה ברמקול המסויים,היית שהחנות לא היית מסודרת, מוזיקה שמעתי כמה קטעים אבל,שהוא שם לי סרט היה מחובר סנטר של קליפט'ש והרמקולים כמובן של B&W 685 S2,מה שהפריע לי להתרכז בעבודה שהקדמים נותנים בסרט,ובכלל הסרט לא היה באיכות בלו ריי,אלה באיכות די וי די וגם פחות מזה בקשתי ממנו לכבות כי זה היה נשמע על הפרצוף,ואת המוזיקה הוא שם לי דרך מגבר סטריאו ולא רסיבר קולנוע כמו שאני אמור לשמוע בבית לכן לא התרשמתי כל כך מהרמקול,אבל בתור אחד שקצת מבין אז לעצמי ידעתי שהרמקול הזה בתנאים אחרים אפילו אצלי בבית יכול להגיע יותר רחוק,אז ככה שלא היית בכלל אפשרות להריץ קיול של אודיסי,

Liron79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #55 

תשמע, עצתי לך, קח את הזמן.
תשמע כמה רמקולים בכמה מקומות שונים ותן לדברים לשקוע.
אל תפחד לשמוע גם חברות פחות מוכרות.
לאט לאט, המסע הוא חלק מהעניין.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #56 

@BUGY
יש לי מגבר/רסיבר ימאה htr 4066,יש לי קיול של yopa משהו כזה,ככה שאם אני יקנה רמקולים אני לא יכול להריץ קיול של אודיסי,אלה אם כן יש דרך להשתמש בקיול של אודיסי עם הרסיבר שלי?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

ויקטורדהן כתב:@BUGY
יש לי מגבר/רסיבר ימאה htr 4066,יש לי קיול של yopa משהו כזה,ככה שאם אני יקנה רמקולים אני לא יכול להריץ קיול של אודיסי,אלה אם כן יש דרך להשתמש בקיול של אודיסי עם הרסיבר שלי?
...
·
לדעתי המגבר שלך אחלה,הכיול של הימאה לא רע בכלל :)
אם הרסיבר מספק אותך אז אתה יכול להישאר איתו :)
כיף חיים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #58 

@evgenetic
בקשר לרמקולים B&W 685 S2 אני רוצה שתכתוב לי פה את הדגם של הסנטר שמתאים להם מאותה הסדרה,וגם הסאב וופר מאותה הסדרה אם יש דבר כזה ?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

ויקטורדהן כתב:@evgenetic
בקשר לרמקולים B&W 685 S2 אני רוצה שתכתוב לי פה את הדגם של הסנטר שמתאים להם מאותה הסדרה,וגם הסאב וופר מאותה הסדרה אם יש דבר כזה ?
...
·
http://www.bowers-wilkins.net/Speakers/ ... ducts.html

כמה רמקולים הספקת לשמוע? אל תנעל כל כך מהר על B&W, חבל, אתה עלול לפספס משהו יותר מתאים.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #60 

@evgenetic
חברה חברה אני לא ננעל נשמות,אני פשוט רוצה לדעת תווך מחירים של הרמקולים, כולל סב וופר ולראות אם הסכום כסף שאני מתכוון להשקיע יספיק לרמקולים ברמה הזאת , ואני קונה מחו"ל,רק אחריי שאני ישמע את הרמקולים וידע שהם זה מה שאני רוצה..
תודה.

איזה כייף למשוגעים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”