התאמת sme3009 ל td160 super

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
ofiras
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432

שליחה

tnsilver כתב:קשה לי להחליט. ההברזות נראות במקומן (השלוש שמחזיקות את התושבת המקורית) אבל כל תת השלדה נראית לי נוטה שמאלה מידי. זה כנראה בגלל כיוון קפיצים. אם אתה מכניס אצבע דרך הפתח העליון ומושך את תת השלדה ימינה - כמה מרווח יש לך? כלומר, כמה בערך ובאיזו מידה של חופשיות היא זזה ימינה?

אם יש מרווח גדול מידי - תפוס את הקפיצים (בתנועת חליבת עטין פרה) וסובב אותם, אחד אחד אם צריך, עד שתת השלדה מגיעה למקום הנכון ונשארת בו, כלומר שיותר מהחור של הזרוע גלוי דרך החור שבשלדה.

לגבי תושבת האלומיניום - אני מכיר אותה היטב. זוהי תושבת של soundsupport מאנגליה והיא בסדר. לאחר כיוון תת השלדה - צלם תמונה נוספת באותה זווית ללא התושבת. ייתכן שתצטרך לקדוח שלושה חורים חדשים.
...
·
אחרי שראיתי את הפטיפון , נראה לי שההבחנה הזאת של טומי די נכונה.
לירן , תצרף תמונת ממול הפטיפון שהצלחת מונחת ותתמקד במרווח של המתאם מעל השילדה.
יש שם הטייה ימינה , כנראה בגלל הקפיץ הימני שהבורג נעילה שלידו היה מחוזק על ידי הבעלים הקודמים של הפטיפון הזה במצב נעול! נראה שהקפיץ איבד מהאלסטיות שלו והתת שילדה נמצאת במצב לא מאוזן שלא מאפשר לאזן את גובה הזרוע במקביל לתקליט. וזה כנראה כל הסיפור. האפשר לנסות לכוון את הקפיצים אבל אחרי שראיתי אותם הם חלודים וללא הספוגים. אז ברגע שתקבל את הקפיצים ותבצע איזון לתת שילדה המתאם ישב כמו שצריך וגם הזרוע והכל יתחיל לנגן.
בכל מקרה צרף את התמונה כדי לקבל חוות דעת מהמומחים.
!If you want something done, do it yourself
http://www.mabel-tech.com

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470

שליחה

זה המצב
באמת רואים שהתושבת נוטה ימינה אבל אולי זה בגלל שהמשקולת נמצאת בצד ימין של הזרוע
מה אומרים?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ofiras
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432

שליחה

שגם אם תפרק את הזרוע, המתאם יישב בצורה עקומה (המשקולת תמיד בצד ימין של הזרוע...)
!If you want something done, do it yourself
http://www.mabel-tech.com

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

אני חושש שיתכן שסגרת את התושבת כאשר חלק ממנה 'נתקע' בשלדה - כלומר, שהשלדה מפריעה לתושבת 'לרדת' למקומה בצד השמאלי (מהחזית). תוכל לשחרר את שלושת הברגים ולנסות שוב. אפשרות אחרת היא שהזרוע דוחפת את התושבת לזווית לא נכונה משום שהיא לחוצה במרווח הצר של תת השלדה. זה לא תקין איך שלא מסובבים את זה.

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה המצב שהזרוע מנותקת
זה באמת עקום ולא בגלל הזרוע - כפי שאפשר לראות הגליל של הזרוע מפורק ולכן הוא לא משפיע
משהו עקום בפנים

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

לגבי מה שהזכרת קודם עם הקפיץ ובורג השינוע, האם כשהצלחת מפולסת גם התושבת מפולסת?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הצלחת מפולסת
את התושבת אני לא יכול לבדוק כי אין לי פלס קטן (קניתי - בדרך אלי)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שאלה אחרת, האם כשהצלחת מפולסת גם הבסיס ( הפטפון ) מפולס, אם ישנו הבדל משמעותי, זה אומר שהקפיצים, או אחד מהם, לא מכוונים

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

גם הבסיס מפולס

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז זה אומר שתת השלדה עקומה? אתה יכול לראות בעין?

Dannyp1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64

שליחה

לירן_ב כתב:זה המצב
באמת רואים שהתושבת נוטה ימינה אבל אולי זה בגלל שהמשקולת נמצאת בצד ימין של הזרוע
מה אומרים?
...
·המשקולת תתטה רק את הסכינים, הכל באפסייד

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב - עדכון
הבעיה הזו נפתרה תודה לאל
הסיבה לעובדה שהתושבת היתה עקומה ממש טפשית
התושבת מחוברת בברגים שמתחברים לברזל ופשוט לא הפעלתי מספיק כח לסגור את הברגים
שמתי לב פתאום שאחד הברגים נמצא עמוק יותר מהאחרים - תפסתי את השלדה הפנימית ביד אחת ובשנייה חיזקתי את הברגים האחרים
עכשיו הכל מתיישר ומסתדר
תודה לכולם

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הסתדר לך. יפה. (Y)
רציתי לכתוב לך לוותר על קפיצים חדשים. זה מיותר. תושבות הגומי שלהם לפעמים מתפוררות - אבל הקפיצים עמידים למדי. יופי! עכשיו וודא שתת-השלדה יושבת במקומה ופתח הזרוע מיושר עם הפתח בשלדה.
כל הכבוד על התגלית. מותר לשאול איזה בורג? אתה מתכוון לשלושה שהקפיצים יושבים עליהם?

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@tnsilver
שום תגלית
הבאג הכי טפשי שיכול להיות
המתאם של הזרוע ישב עקום כי לא סגרתי את הברגים שלו כמו שצריך - לא הפעלתי מספיק כח
הקפיצים אצלי מאד חלודים וגם אין בהם ספוגים בכלל אז נראה לי שאחליף אותם בכל זאת. שמעתי שזה לא תענוג גדול לכוון אותם אבל אני רוצה שיהיה הכי טוב שאפשר

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שאלה למומחים
עכשיו שומעים מעולה - לא יאמן איך 2 מ״מ עושים הבדל
הדילמה היא לגבי הקפיצים - האם להחליף אותם?
מצד אחד הם חלודים (מצורפת תמונה) ומצד שני מבחינת אלסטיות אין בעיה - אני יכול לטרוק את דלתות המזנון ללא קפיצות
מה אומרים?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זו לא חלודה - זו 'פטינה' והיום בונים מזה איצטדיונים וזה נחשב לשוס אדריכלי. זה חסר משמעות לתפקוד הקפיצים. רוב הסיכויים שאם תתחיל להתעסק איתם יתפוררו לך הגומיות ולא תצליח לכוון אותם לאחר מכן כמו שצריך או שתאבד את המיקומים המקוריים. עזוב - זה מיותר. הקפיצים האלה לא פראיירים ועושים עבודה טובה כבר 40 שנים. הקהילייה חושבת שהקפיצים האלה רכים מידי - אבל אלה ציטוטים מתוך hifi.de ומדובר בשטויות שכולם ממחזרים. עשיתי איתם דברים מדהימים -כולל double stack של פלטות. השוויתי אותם לקפיצים של Linn והטורנסים עוושים עבודה מעולה. אין שום טעם להחליף אותם בחדשים, ישנים או אחרים.

אגב, אני לא טורק דלתות אבל הסלון שלי בנוי על קורות אלון בעייתיות ואני יכול לכדרר בסלון בלי שזה משפיע על הפטפונים. ה-160 מדהימים מהבחינה הזו וה-125 אפילו לא מושפע מרעידות אדמה. הוא יכול לרקוד על הקפיצים שלו כ-8 - 9 שניות ושמעתי מישהו שטוען ל-15. מי שתכנן את מערכת השיכוך הזו - עשה עבודה טובה. יכול היה להסביר לעולם ולפרסם נוהל כיוון - אבל אנחנו אסירי תודה גם כך.

ו... כן! 2 מ"מ עושים לפעמים הבדל של שמיים וארץ. בתמונות המקוריות שלך מכיוון הראש - יש הבדל של הרבה יותר מ-2 מ"מ. אני די בטוח שאפשר לשפר עוד בלי להחליף אף חלק נוסף.

לירן_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@tnsilver
·תודה, אני מקבל את עצתך - אשמור את הקפיצים שהזמנתי עד שאמצא מה לעשות איתם (אולי לשפץ עוד טורנס :))
ה - 2 מ״מ שהתכוונתי היו בגובה של המתאם שבגלל שלא סגרתי את הברגים היה קצת עקום
אגב לגבי ה P2S אתה גם צדקת, הסרגל שקיבלתי לא מתאים ואחרי שראיתי שהוא לא מסתדר לי חפרתי שוב ברשת ומצאתי תשובה רשמית של SME שהזרוע הזו (הדגם שהוא לא improved) המרחק הנכון הוא 221.8 מ״מ ולא 214 כמו בדגם המשופר וזה פתר לי את הבעיה שהכל מתיישר פיקס
העניין היחיד הוא שהייתי חייב להוריד את הכוסית שמכסה את החוטים של הזרוע כי בלי זה אי אפשר למקם אותה
אם יש עוד שיפורים לעשות אשמח לשמוע (אן לקבל הפניות לקריאה)
ושוב - המון תודה על העזרה המושקעת

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”