זקוק להמלצה למקרן ומסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409

שליחה

@dondi
·
רוב המוחלט של האנשים לא יקנו ציוד כיול, סנסור וכו' ויתעסקו עם כיול מסובך. זה נושא מאוד מורכב ומסובך לעשות את זה כמו שצריך. עובדה שבעלי מקצוע לוקחים אלפי שקלים על זה..
ואני שמחשיב את עצמי בעל חוש טכני טוב לא הייתי משקיע עשרות שעות על ללמוד איך לכייל ולהשקיע בציוד מדידה יקר..

מה גם שמקרן בסיסי בכל זאת יחסית מוגבל באפשרות כיול שלו. היה לי דגם כניסה וקשה היה לשפר משמעותית את התמונה כי.. הוא די בסיסי, והנתונים לא מאפשרים המון משחק..

לדעתי עדיף מקרן מקטגוריה אחת מעל, אפילו out of the box ללא כיול מאשר דגם כניסה + אלפי שקלים על ציוד מדידה ולימוד.
היה לי דגם בסיסי, מכרתי אחרי מס' חודשים וקניתי Epson 6600.
בנוסף, למקרני הביניים וצפונה יש הגדרות כיול באינטרנט כשעשו עליהם ביקורות.
וממה שהתרשמתי באתרים שעושים ביקורות על מקרנים(והם גם ציינו זאת מפורשרות בעצמם) על הדגמי כניסה לא משקיעים בביקורות עם כיול מתקדם כי זה תהליך ארוך ויקר וקשה להגיע לתוצאה טובה משמעותית ממש שיש כי אין המון אפשרות משחק עם מקרנים כאלה

השתמשתי בהגדרות שהם פרסמו באתר שלהם (4 דולר לשנה עבור מנוי כדי לראות את ההגדרות המתקדמות ב projectorreviews.com)

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 289

שליחה

יכול להיות ששר האוצר תאשר זאת...:D
במידה ואני הולך על האפסון, הוא גמיש בהתקנה?
מרחק ההקרה הוא בערך 3.5 מטר, עוד דבר, מאחר והמקרם ישב על מדף על קיר ממול שיוצא ממש מעל הראשים של הצופים חשוב שהוא לא יהיה מרעיש.

אשמח להתייחסות לשאלות אלו.

תודה רבה!!

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@motorishta4
·
כן, הוא די גמיש, הרבה יותר מהדגמי כניסה. העדשה שלו זה 1.32-2.15 מה שאומר שתמונה נניח של 100" 16:9, אפשר להקרין ממרחק 2.91-4.74 מטר (מרחק מעדשה לקיר) יש באתר מחשבון מרחקים projectorcentral.com

מהמרחק הקרנה (מעדשה לקיר) שלך של 3.5 מטר אפשר לפתוח 120 אינצ'. אם 3.5 זה מרחק מקיר לקיר אז המרחק הקרנה הוא בפועל משהו כמו 3.2 או 3.1 מטר (אפשר להקרין 106 אינצ' מכזה מרחק)

יש לו Lens shift אנכי די נדיב. בערך מטר ועשרים שניתן להוריד\להרים את התמונה כשיחקתי איתו (תלוי בגודל התמונה שתקרין. הLensShift זה באחוזים מגודל התמונה)
מה שאומר שניתן לשים צמוד לתקרה, אפילו אם זו תקרה גבוהה של שלוש ומשהו ומטר ועדין להקרין תמונה שתתחיל בגובה 70 ס"מ מהרצפה.
יש גם Lens Shift אופקי. ככה שהמקרן לא חייב להיות מול מרכז התמונה.

לגבי רעש: יש לו 3 מצבי תמונה eco, medium, high .
high - הכי בהיר והכי רועש. כשיש קטעים שקטעים בסרט אתה תשמע אותו.. כמו רעש של מזגן, אפשר להתרגל
medium - בהירות באמצע, רעש בינוני
eco - הכי פחות בהיר. זה המצב שאני משתמש בו כי המקרן גם ככה מאוד בהיר (2500 לומנס) אז רואים מעולה באקו, תמונה בהירה ויפה והצבעים לא דהויים או משהו כזה. במצב אקו הוא חרישי, לא שומעים כלום.

אני מבסוט ממנו

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Kermit
על איזה גודל מסך אתה מקרין?

משום מה אני לא מצליח למצוא במחיר שרשמת לי, לפני כמה זמן רכשת אותו?
נערך לאחרונה על ידי motorishta4 ב 15/01/2016 1:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968

שליחה

@Kermit
·
אני מכבד את ההשקפה שלך לעניין, אני יכול לומר לך מנסיון אישי שלי עם מקרן של אפסון 2000 ( דגם כניסה אמריקאי ) שכיילתי אותו עם סנסור, ניתן לשנות כל הגדרה שרק תחשוב עליה חוץ מהגמא, עבדתי עם תוכנה וסנסור יעודיים ועקבתי אחרי הסבר של הגדרות הכיול. התהליך לקח כ 3 שעות שבסופן ראו פי 10 יותר טוב מאשר לפני הכיול. מהנסיון המאד קצר ולא מקצועי שלי אני משוכנע שכיול כזה הוא בגדר חובה לכל מקרן שמאפשר זאת.
לטעמי, לקחת הגדרות מאיזה אתר זה לא רלוונטי מכיוון שמקרנים רגישים מאד לאור, ואין בית שבו התאורה או ההאפלה הם דומים ולכן אין מצב שהגדרות על נייר יתאימו לכל אחד.

ושוב, זאת הדיעה שלי מנסיון שלי בלבד ( ולאחר 3 מקרנים שונים במהלך השנים האחרונות ורק את האחרון כיילתי ).

יחד עם זאת האפסון 6600 הוא מקרן מעולה ( ואני חובב אפסון אז אני לא ממש אובייקטיבי )

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@motorishta4
·
אני מקרין על 92 אינצ'. אז ניתן להסיט בערך את גודל התמונה האנכית. על תמונה יותר גדולה ההסטה תיהיה יותר גדולה.

המקרן בא הולך מהמלאי, קונים אותו די הרבה. תעקוב כל יום יומיים, ברגע שהוא חוזר למלאי תזמין אותו.
הזמנתי מאמזון גרמניה, יצא הכי זול: המחיר אמור להיות 1322 יורו, לפני ניכוי מס מקומי שלהם בהזמנה ארצה, אחרי ניכוי מס 1053 יורו ועל זה תוסיף, משלוח ומיסים לארץ ותגיע ל5700 ש"ח עד הבית
הזמנתי לפני כחודש, כשבאתי להזמין בדיוק פספסתי וחיכיתי שבוע וחצי עד שחזר שוב למלאי. אתה יכול לשלוח לאמזון מייל לשאול מתי אמור להגיע עוד משלוח של המקרן.
מאז הבלק פריידי אין הרבה במלאי, כל פעם יש מלאי לכמה ימים ולוקח שבוע שבועיים עד שחוזר שוב

@dondi
·
אה איזה קטע.. המקרן שהחלפתי היה ה Epson Home Cinema 2000. הורדתי דיסק כיול(Digital Video Essentials) אבל לא הניב תוצאות מרשימות. (ניתן לכייל רק הגדרות בסיס בלי ציוד מדידה)

אני בהחלט מסכים איתך שצריך לכייל מקרן עצמאית ולא להשתמש בהגדרות מוכנות כי זה נכון לאותו חדר, מקור שידור וכו'.. אחרי ההגדרות שהשתמשתי עבור ה 6600 אמנם רואים יותר טוב, אבל מסכים שניתן היה להגיע לתוצאה הרבה יותר טובה עם כיול עצמאי ויעודי לחדר שלי.

אגב באיזה ציוד כיול,סנסור, תוכנה אתה משתמש וכמה זה עלה לך אם אפשר לשאול..אולי מתישהו אני אשקיע ואקנה ציוד כדי לכייל את המקרן כמו שצריך..
תודה

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Kermit
·
הזמנת את הדגם עם ה wireless? אם כן, מה הוא נותן? עוד דבר, הבנתי שהדגם הרגיל נמכר רק בצבע שחור?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@motorishta4
·
הזמנתי את הדגל הרגיל לא ה wireless
זה אותו מקרן בדיוק, רק עם חיבור אלחוטי. ונדמה לי שמגיע עם זוג משקפיים נוסף. לדעתי לא שווה את ה300 יורו תוספת..

וכן הרגיל מגיע בצבע שחור

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה יודע לומר לי היכן נמצא המאוורר שלו? אם זה מאחורה או בצדדים? אני שואל משום שאני רוצה לשים אותו בתוך נישה בגבס, כאשר הנישה מתחילה מתוך הקיר מעומק של כ-8 ס"מ, חשוב לי לדעת שהאזור יהיה מאוורר, אני צריך לדעת איך לתכנן את הנישה.

עוד דבר, כמה משחק יש לי על מנת שאני אוכל לשים את המקרן לא ממול המסך אם אני יושב נניח מול המסך אני מעוניין לשים אותו לא במרכז רוחב המסך אלה מטר אחד ימינה, לא בא לי להרוס את הקיר שיש לי בסלן מבחינת העיצוב שיש בו כרגע.

זה קישור ישן שהעלתי לגבי תכנון, ובסופו של דבר זה ירד מהפרק עד ששוב ההתלהבות משכה אותי.
http://www.hometheater.co.il/vt225107.html

מהתמונות ניתן לראות שמצד שמאל של הספה יש שקע חשמל, אני חושב אולי להתקין את המקרן שם, ככה לא יהיה לי משהו שיתפוס חזק את העין כמו שזה יהיה באמצע הקיר. האם ניתן יהיה לבצע התקנה כזאת עם המקרן הזה?
כרגע ההכנות ממש איפה שהמנגנון של השעון בקיר.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@motorishta4
·
לא יודע כמה בדיוק אפשר לשחק. בערך חצי מטר לכל צד. לא נראה לי מספיק בשביל לשים את זה בקצה הספה.
ז"א תוכל לשים שם את המקרן, ובמידה והLens Shift לא יספיק תאלץ להשתמש בKesyStone - שיפגע באיכות התמונה וזה פחות מומלץ..

פתח פליטת האוויר של המאוורר נמצא בקדמת המקרן, ויש פילטר אוויר בצד המקרן שמשם נשאב האוויר פנימה

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הסנסור שלי הוא זה

והתוכנה שלי היא זאת, דגם הסטאנדרט.

לדעתי כל מקרן שמאפשר זאת , חובה לכייל אותו עם סנסור, משפר פלאים את התמונה.
בנוסף, מחובר לי גם דארבי.

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Kermit
·
הפנסוניק גם ככה? חצי מטר?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@motorishta4
·
כן, בערך אותו דבר כמו האפסון

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@dondi
·
מהיכן אתה בארץ?

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ת״א

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בא לך לעשות כסף על כיולים?

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

motorishta4 כתב:בא לך לעשות כסף על כיולים?
...
·לא :)

motorishta4 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בשעה טובה נרכש אפסון 6600

כרגע זקוק להמלצה ממכם לזוג משקפים.

תודה.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לי יש גם משקפיים של סמסונג (זולות מאד) וגם מקוריות של אפסון (יקרות מאד)
ממליץ על האפסון

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856

שליחה

זוג אחד אתה מקבל איתם, אני רכשתי עוד שתי זוגות של סמסונג בפחות כסף, וגם כנראה בפחות איכות

חזור אל “מקרנים”