בעיות עם Denon AVR-X3200W - נשלח חזרה, מה קונים עכשיו ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

Lior_M כתב:כמה הערות בנוגע לשרשור הזה בתקווה שלא אעצבן אף אחד..
אף פעם לא הבנתי את ההבחנה בין תפקוד של רסיבר בסטריאו ותפקוד של רסיבר ברב ערוצי. זה לא שיש איזה גמד בפנים שגורם לרסיבר להשמע פחות טוב בסטריאו. זה אותו מגבר , אותו ספק אותו pre ואותה מערכת כיול. אם יש שינוי באיכות הסאונד הוא קשור לאופן שבו התוכן נערך (בעיקר דחיסה ו reference level ) כל השאר בראש של המאזין.
אף פעם גם לא התחברתי לאמירה שסטריאו שומעים ללא מערכת כיול. אפשר לחשוב שבסטריאו הבעיות האקוסטיות בחדר נעלמות..
בהנתן פיצ'רים זהים או כאלו שלא רלוונטיים לרוכש, מה שלדעתי אמור להכריע זו מערכת הכיול. ה pre תמיד אבל תמיד מוציא סיגנל שהוא ליניארי ועד היום לא נתקלתי בבדיקה שקבעה שרסיבר מסויים לא מוציא סיגנל ליניארי מה pre. המגברים ? אף אחת מהחברות לא המציאה את הגלגל מחדש. השוני בין הרסיברים וחתימת הסאונד שלהם נקבע על ידי מערכת הכיול
וככל שהיא טובה יותר כך התוצאה הסופית תהיה טובה יותר.

ליאור
...
אני דווקא לא ממש מסכים.
דבר ראשון, במוסיקה משתמשים רק בשני רמקולים ולא בשישה, לכן ל"במה" יש משמעות מיוחדת, בסטריאו צריך לקרות איזה "קסם" שגורם לסאונד לצאת החוצה ולהיות תלת מימדי בשני רמקולים בלבד, דבר שלא נצרך כאשר יש רמקולים היקפיים.

דבר שני, לגבי חשיבות מערכת הכיול: היא חשובה כשיש ריבוי רמקולים וצריך לסנכרן ביניהם. כשיש 2 רמקולים אין כמעט מה לסנכרן, ומערכת הכיול רק מעלימה ומשטחת את האופי של הרמקולים, האופי שבגללם בחרת את הרמקולים בחנות כי אהבת את איך שהם נשמעים די נעלם לאחר הכיול - הכיול מיישר את אופיין הרמקול כדי שיהיה "מכוייל", אבל לרמקול יש אופיין מקורי משלו שנבחר ככה בכוונה...

דבר שלישי, כל הקטע של פיור דיירקט (או כל שם אחר שהיצרן נותן) שמבטל מעגלים דגיטלים כמה שיותר כדי למנוע רעשים והפרעות לסאונד. כל מעגל שמבצע עיבוד דיגיטלי, קצת מוציא משהו מהסאונד המקורי, לצורך המחשה - תיקח תמונה ותשמור אותה כ-jpeg, ואז תפתח שוב ותשמור שוב כ-jpeg, וכך שוב ושוב ושוב. כל פעם תראה שהאיכות של התמונה מתקלקל בקצת. לכן בסטיריאו כל עיבוד דיגיטלי נוסף הוא מיותר, ויש גם רעשים סטאטיים ממעגלים שלא ממש משתתפים בעיבוד הסאונד כמו מסך התצוגה, וגם אותם הפיור דיירקט מכבה, אבל זה באמת לדעתי קצת גימיקי.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

nirmv כתב:
...
...
אני דווקא לא ממש מסכים.
דבר ראשון, במוסיקה משתמשים רק בשני רמקולים ולא בשישה, לכן ל"במה" יש משמעות מיוחדת, בסטריאו צריך לקרות איזה "קסם" שגורם לסאונד לצאת החוצה ולהיות תלת מימדי בשני רמקולים בלבד, דבר שלא נצרך כאשר יש רמקולים היקפיים.

דבר שני, לגבי חשיבות מערכת הכיול: היא חשובה כשיש ריבוי רמקולים וצריך לסנכרן ביניהם. כשיש 2 רמקולים אין כמעט מה לסנכרן, ומערכת הכיול רק מעלימה ומשטחת את האופי של הרמקולים, האופי שבגללם בחרת את הרמקולים בחנות כי אהבת את איך שהם נשמעים די נעלם לאחר הכיול - הכיול מיישר את אופיין הרמקול כדי שיהיה "מכוייל", אבל לרמקול יש אופיין מקורי משלו שנבחר ככה בכוונה...

דבר שלישי, כל הקטע של פיור דיירקט (או כל שם אחר שהיצרן נותן) שמבטל מעגלים דגיטלים כמה שיותר כדי למנוע רעשים והפרעות לסאונד. כל מעגל שמבצע עיבוד דיגיטלי, קצת מוציא משהו מהסאונד המקורי, לצורך המחשה - תיקח תמונה ותשמור אותה כ-jpeg, ואז תפתח שוב ותשמור שוב כ-jpeg, וכך שוב ושוב ושוב. כל פעם תראה שהאיכות של התמונה מתקלקל בקצת. לכן בסטיריאו כל עיבוד דיגיטלי נוסף הוא מיותר, ויש גם רעשים סטאטיים ממעגלים שלא ממש משתתפים בעיבוד הסאונד כמו מסך התצוגה, וגם אותם הפיור דיירקט מכבה, אבל זה באמת לדעתי קצת גימיקי.
...
·

זה בסדר לא להסכים, :lol:
מערכת הכיול חשובה תמיד, הבעיות האקוסטיות נובעות מהחדר לא מהרמקול ולכן זה לא משנה אם הקונפיגורציה היא 7 , 5 או שני רמקולים.
האקוסטיקה לא משתנה והבעיות לא נעלמות כשעוברים מ 5.1 ל 2.1 או 2.0.
לדעתי גם קצת נסחפת עם הקטע של ה pure direct או איך שלא קוראים לזה.
הבמה חשובה גם ברב ערוצי וגם בדו ערוצי, לא רואה שום הבדל. מה שנשמע טוב ברב ערוצי עם מערכת כיול טובה ו bass managment אמור להשמע מצוין גם בדו ערוצי עם ערוץ lfe ולחילופין ובמידה והרמקולים יורדים מספיק נמוך אין שום סיבה שישמע לא טוב גם ללא bass managment.
מנסיוני ההבדלים בין הרב ערוצי לדו ערוצי קשורים באופן שבו התוכן מונגש לך ( בעיקר דחיסה ו level ). צריך לזכור שבניגוד לתוכן הקולנועי תעשיית המוזיקה לא עובדת לפי reference level מה שיוצר שונות גדולה בין התכנים. אני מתקשה למצוא שני cd's שנשמעים דומה. תכני קולנוע אצלי בכל אופן נשמעים דיי דומה במיוחד מבחינת ה level בחדר בלי לשנות את ה master volume

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מערכת הכיול לא יודעת אם העיוות מגיע מהחדר או מהרמקול,לכן היא משטחת את שניהם. מייצרת אופיין flat בנקודת ההאזנה, וכמעט מעלימה את האופי של הרמקול. דבר שני נראה לי שאתה מעצים את בעית האקוסטיקה בחדר. ברוב החדרים אין בעיות אקוסטיקה ותפקיד הכיול הוא בגדול לסנכרן בין הרמקולים השונים שנמצאים כל אחד במרחק שונה מהמאזין. במה היא פחות חשובה ברב ערוצי כי הסאונד מגיע מכל הכיוונים גם ככה - סידור הרמקולים הוא זה שנותן את התלת מימדיות של הסאונד.

אבל בכל מקרה אני מסכים עם הטענה שאין הבדל בין דו ערוצי לרב ערוצי, למשל כשאני רואה הופעות בסאונד רב ערוצי, אני מצפה לקבל במה גם ברב ערוצי. זה משהו באופי של הרסיבר שצריך להיות מכוייל נכון למוסיקה, וזה לא חשוב בכמה ערוצים היא הוקלטה ובאיזו שיטה היא מקודדת.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601

שליחה

Lior_M כתב:כמה הערות בנוגע לשרשור הזה בתקווה שלא אעצבן אף אחד..
אף פעם לא הבנתי את ההבחנה בין תפקוד של רסיבר בסטריאו ותפקוד של רסיבר ברב ערוצי. זה לא שיש איזה גמד בפנים שגורם לרסיבר להשמע פחות טוב בסטריאו. זה אותו מגבר , אותו ספק אותו pre ואותה מערכת כיול. אם יש שינוי באיכות הסאונד הוא קשור לאופן שבו התוכן נערך (בעיקר דחיסה ו reference level ) כל השאר בראש של המאזין.
אף פעם גם לא התחברתי לאמירה שסטריאו שומעים ללא מערכת כיול. אפשר לחשוב שבסטריאו הבעיות האקוסטיות בחדר נעלמות..
בהנתן פיצ'רים זהים או כאלו שלא רלוונטיים לרוכש, מה שלדעתי אמור להכריע זו מערכת הכיול. ה pre תמיד אבל תמיד מוציא סיגנל שהוא ליניארי ועד היום לא נתקלתי בבדיקה שקבעה שרסיבר מסויים לא מוציא סיגנל ליניארי מה pre. המגברים ? אף אחת מהחברות לא המציאה את הגלגל מחדש. השוני בין הרסיברים וחתימת הסאונד שלהם נקבע על ידי מערכת הכיול
וככל שהיא טובה יותר כך התוצאה הסופית תהיה טובה יותר.

ליאור
...
·
אם לא באמת הבנת את הבדל איכות ההגברה בין 2 ערוצים לרב ערוצי אז קבל הסבר קצר.היות וקיים הבדל גדול ביכולת
ההגברה של הרסיבר ל 2 ערוצים או ל 9 ערוצים באותו הזמן ע'י אותו ספק. וכתוצאה מכך איכות הצליל יורדת בעיקר
ה THD וה SNR לא כל כך טובים כמו בעבודה קלה יחסית עם 2 ערוצים. זאת גם הסיבה שכל היצרני כותבים את תוצאות
המדידות עבור ערוץ 1 או 2 ולא עבור 7/9 ערוצים. דבר נוסף זה שבחלק גדול מהרסיברים ה DAC'S עובדים ברמה
גבוהה רק לשמאל וימין [העיקריים] ואז הסטריאו נשמע יותר טוב. עוד דבר זה עוצמת המעבד ומהירותו וכתוצאה מכך
יכולת הפיענוח של הרסיבר ברב ערוצי והפרדה מדוייקת ונקיה יותר לכל הערוצים. כל הדברים האלו ויש נוספים
הם חלק מהסיבות מדוע הצליל יכול להיות טוב יותר או פחות לפי מספר הערוצים. לא כל ההגברות הם שוות
ולא כל המעבדים עובדים באותה איכות והספקים בוודאי שונים. קיימת סיבה מדוע כל היצרנים מפרטים בדיוק כמה
איכותית ההגברה/מגברים ברסיבר. בחלק מהרסיברים הטובים יותר מבצעים הפרדה מוחלטת בין ההגברה של כל ערוץ
לאחרים . בין השאר כדי למנוע זליגה והפרעות בין הערוצים השונים. בנוסף לכך מתפארים היצרנים בעוצמת/ויכולת הספק
להפעיל את כל הערוצים באותו הזמן בירידה מינימלית באיכות הצליל.וכל זה עדיין לא קשור בכלל למערכת הכיול. ואם אני
זוכר נכון אף אחד כאן לא כתב ולא הזכיר כלום לגבי מערכת הכיול. עוד עובדה נוספת היא שאם ההגברה של הרסיבר
לא טובה במיוחד אף מערכת כיול לא תעזור לך לקבלת צליל טוב.
ד'א. נסה לבדוק בעצמך. כוון את הרסיבר לניגון בסטריאו. ונגן סרט מ BD .תגביר את העוצמה ל REFERENCE [0DB]
נגן במשך 60 שניות ולחץ על כפתור ה PAUSE לעצור את הסרט. ועכשיו תקשיב טוב ל 2 הרמקולים הקידמיים אם יש
איזה רעש/רחש או כל צליל אחר. אם יש תנמיך את העוצמה עד שהרעש יעלם. אם אין רעש תעביר את הרסיבר ל 7.1
ערוצים. ובעוצמת REFERENCE המשך את ניגון הסרט למשך 60 שניות. לחץ על PAUSE להפסקת הסרט. ועכשיו
הקשב לכל הרמקולים כולל הסאב אם ישנם רעשים/רחשים מחלק או כל הרמקולים. ואז הנמך את העוצמה עד להעלמות
הרעשים ותוכל להווכח לדוגמא מה ההבדל ב SNR כשכל הרמקולים עובדים לעומת רק 2 עובדים. אתה יכול לגלות
שזה ירד לדוגמא מ 90DB ל 80DB וזאת תוספת של 10% רעש רק בגלל השימוש בכל הערוצים ביחד.
אז כן לסיכום קיים הבדל באיכות ההגברה ל 2 ערוצים או 7/9 ערוצים באותה מערכת עם אותו תוכן באותו חדר.
ובעזרת אותו ספק . כן זה אותו ספק ל 2 ערוצים או לרב ערוצי אבל יש הבדל ביכולת שלו להפעיל 7/9 ערוצים באותו
הזמן לעומת רק 2 ערוצים. קיימות מגבלות וזה לא קשור לגמדים לאקוסטיקה ולא לכיול.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566

שליחה

יש באודיסי אפשרות לבחור כל פעם מחדש את התאמת הכיול ל "סרט" או למצב "מוסיקה" קראתי שלטענתם זה אפקטיבי...ניסיתי ולא מצאתי הבדל משמעותי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

ליאור פה אתה טועה . יש גמד בתוך המגבר שהוא בא בלילה ועושה שינויים במגבר רק מה הבעיה שלו ? הרמקולים הוא לא מצליח להכנס אליהם
Sony 1040
Monitor mass

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

nirmv
ניר בוקר טוב

מערכת הכיול לא יודעת אם העיוות מגיע מהחדר או מהרמקול,לכן היא משטחת את שניהם. מייצרת אופיין flat בנקודת ההאזנה, וכמעט מעלימה את האופי של הרמקול.
...
אני לא מסכים עם האמרה הזו כלל.
זה לא נכון שמערכת כיול "משטחת", ("אודיסי" לצורך העניין-שלדעתי הכי אפקטיבית מכל מערכות הכיול ברסיברים למינהם) מערכת כיול אפקטיבית ועוד אך בכדי להתגבר על בעיות אקוסוטיות שאתה לא מודע להם בכלל! ולא תדע אם לא תביא איש מקצוע מוסמך שימדוד זאת.
מערכת הכיול מתיימרת (לפחות מנסה) כן להביא את המערכת (SETUP) לתנאים יותר אופטימליים, היא לא משנה שום אופי של רמקול ולא כלום, אלא אם כן המערכת כויילה לא כשורה כפי שקורה ללא מעט ועל כן מתבאסים מכל המערכת - או/ו לא לפי המלצות ותובענות החברה שיצרה ופיתחה את אותו RC.

דבר שני נראה לי שאתה מעצים את בעית האקוסטיקה בחדר. ברוב החדרים אין בעיות אקוסטיקה ותפקיד הכיול הוא בגדול לסנכרן בין הרמקולים השונים שנמצאים כל אחד במרחק שונה מהמאזין.
...
שוב ניר, אמירה שלצערי מוטעית ולא נכונה בעליל.
עדיין לא נתקלתי בחלל בייתי/ייעודי וכו'...שחף מבעיות אקוסטיות - אין דבר כזה!...ברגע שיש מחיצה כלשהיא -רצפה-תקרה ואני אפילו לא מדבר על המרחק הפיזיקלי בינהם, יצרת סביבה אקוסטית לכאן או לכאן או לכאן - עם הדגשה של SPLים משתנים לכל תדר באשר הוא...בקיצר קקפוניה אם היא לא טופלה כראוי.
במיוחד תחתום תחתון ומיד באס .

במה היא פחות חשובה ברב ערוצי כי הסאונד מגיע מכל הכיוונים גם ככה - סידור הרמקולים הוא זה שנותן את התלת מימדיות של הסאונד.
...
הנחת ייסוד שהיא שגויה, אתה תתפלא כמה "במה" אדירה אתה מקבל מזוג או שלישייה או קואדרו או חמישייה או שביעייה וכו'...ברגע שהיא מונעת (הגברה שמתאימה לאופי הרמקול) ומיושמת כמו שצריך (העמדה וטיפול נקודתי)...
נכון ש"סנטר" כרמקול יכול להעלים את ה"מרכז" הווירטואלי של סטיראו, אמנם, גם לצדדים יש במה ושקיפות ועמדה צידית בכל הקשור לכלי הנגינה ואווירה, אפקטים שמגיעים מהצד וכו'...שמצריכים גם הם במה נרחבת צידית...
"סנטר" ממש לא פותר בעיות מרכוז..! הוא כן משפר בקולנוע את הפוקוס הנקודתי, אבל לא מעלים בעיות שיש בצידי המרכז וכו'..
מציע לך ללכת ולשממוע מערכות קולנוע מושקעות מאוד, בכל הקשור לחלל, ציוד, העמדה נכונה וטיפול נקודתי ותבין כמה "אוויר" יש בין הכלים בכל רמקול/ערוץ...כמה שקיפות והפרדה טוטלית וטונאלית קיימת.

...
(Y)

...
מה ששמעת בחנות שונה לחלוטין ממה שאתה שומע אצלך בבית - סביבה שונה לחלוטין...ש-משנה לא את האופי אלא את ההתנהגות של המערכת וההיענות שלה. אשר מדגישה תדרים כאילו ואחרים בגלל תנאים שאולי לא אופטימליים ביחס לחלל.

דבר שלישי, כל הקטע של פיור דיירקט (או כל שם אחר שהיצרן נותן) שמבטל מעגלים דגיטלים כמה שיותר כדי למנוע רעשים והפרעות לסאונד. כל מעגל שמבצע עיבוד דיגיטלי, קצת מוציא משהו מהסאונד המקורי
...
האמן לי שאתה רחוק מלשמוע את הסאונד המקורי...
כיול אקוסטי הכרחי במיוחד לתחום התחתון ומעבר (עם/בלי סאב לא משנה), לקבע ולשלוט בבאס בכדי להרגיעו כדי ששאר התדרים יושמעו באיזון הוא קשה מאווווד! אפילו לא התחלתי לדבר על התדרים שמעל.
בכדי להמנע מכיול אקוסטי "דיגיטלי" החלל שלך צריך להיות מטופל בצורה מקצועית עם בחירת חומרים/אביזרים/העמדה באופן מקצועי ומדוד!

pure direct זה גימיק כמו שאר מצבי ה-DSP למינהם...אותו רעיון, משחק של modeים לשמיעה עדיפה ע"י המאזין...
כביכול ב-PURE אתה עוקף את הסאב ועוקף את התיקון האקוסטי, ומשכנע עצמך שכך עדיף, אולי בכמה מקרים מאוד קיצוניים אבל לרוב, זה רחוק מהמציאות...

, לצורך המחשה - תיקח תמונה ותשמור אותה כ-jpeg, ואז תפתח שוב ותשמור שוב כ-jpeg, וכך שוב ושוב ושוב. כל פעם תראה שהאיכות של התמונה מתקלקל בקצת. לכן בסטיריאו כל עיבוד דיגיטלי נוסף הוא מיותר, ויש גם רעשים סטאטיים ממעגלים שלא ממש משתתפים בעיבוד הסאונד כמו מסך התצוגה, וגם אותם הפיור דיירקט מכבה, אבל זה באמת לדעתי קצת גימיקי.
...
רעשי היסססס נובעים בעיקר מחשמל, או כבילה שלא מאורגנת ומשרה השראות.
אין קשר ל-pure direct או כל מצב DSP אחר או מצב DIRECT אחר...
לא הבנתי את האנאלוגיה לתמונת JPEG...כי אין ממש קשר.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

itay123, אני מקבל את כל מה שאתה אומר, עדיין אני שומע סטריאו יותר טוב ב-pure direct (בד"כ), ולא פסיכולוגי, אני בודק את זה המון פעמים וכל פעם מגיע לאותה מסקנה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

nirmv כתב:itay123, אני מקבל את כל מה שאתה אומר, עדיין אני שומע סטריאו יותר טוב ב-pure direct (בד"כ), ולא פסיכולוגי, אני בודק את זה המון פעמים וכל פעם מגיע לאותה מסקנה.
...
מעולה(Y)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

mbd כתב:
...
...
·
אם לא באמת הבנת את הבדל איכות ההגברה בין 2 ערוצים לרב ערוצי אז קבל הסבר קצר.היות וקיים הבדל גדול ביכולת
ההגברה של הרסיבר ל 2 ערוצים או ל 9 ערוצים באותו הזמן ע'י אותו ספק. וכתוצאה מכך איכות הצליל יורדת בעיקר
ה THD וה SNR לא כל כך טובים כמו בעבודה קלה יחסית עם 2 ערוצים. זאת גם הסיבה שכל היצרני כותבים את תוצאות
המדידות עבור ערוץ 1 או 2 ולא עבור 7/9 ערוצים. דבר נוסף זה שבחלק גדול מהרסיברים ה DAC'S עובדים ברמה
גבוהה רק לשמאל וימין [העיקריים] ואז הסטריאו נשמע יותר טוב. עוד דבר זה עוצמת המעבד ומהירותו וכתוצאה מכך
יכולת הפיענוח של הרסיבר ברב ערוצי והפרדה מדוייקת ונקיה יותר לכל הערוצים. כל הדברים האלו ויש נוספים
הם חלק מהסיבות מדוע הצליל יכול להיות טוב יותר או פחות לפי מספר הערוצים. לא כל ההגברות הם שוות
ולא כל המעבדים עובדים באותה איכות והספקים בוודאי שונים. קיימת סיבה מדוע כל היצרנים מפרטים בדיוק כמה
איכותית ההגברה/מגברים ברסיבר. בחלק מהרסיברים הטובים יותר מבצעים הפרדה מוחלטת בין ההגברה של כל ערוץ
לאחרים . בין השאר כדי למנוע זליגה והפרעות בין הערוצים השונים. בנוסף לכך מתפארים היצרנים בעוצמת/ויכולת הספק
להפעיל את כל הערוצים באותו הזמן בירידה מינימלית באיכות הצליל.וכל זה עדיין לא קשור בכלל למערכת הכיול. ואם אני
זוכר נכון אף אחד כאן לא כתב ולא הזכיר כלום לגבי מערכת הכיול. עוד עובדה נוספת היא שאם ההגברה של הרסיבר
לא טובה במיוחד אף מערכת כיול לא תעזור לך לקבלת צליל טוב.
ד'א. נסה לבדוק בעצמך. כוון את הרסיבר לניגון בסטריאו. ונגן סרט מ BD .תגביר את העוצמה ל REFERENCE [0DB]
נגן במשך 60 שניות ולחץ על כפתור ה PAUSE לעצור את הסרט. ועכשיו תקשיב טוב ל 2 הרמקולים הקידמיים אם יש
איזה רעש/רחש או כל צליל אחר. אם יש תנמיך את העוצמה עד שהרעש יעלם. אם אין רעש תעביר את הרסיבר ל 7.1
ערוצים. ובעוצמת REFERENCE המשך את ניגון הסרט למשך 60 שניות. לחץ על PAUSE להפסקת הסרט. ועכשיו
הקשב לכל הרמקולים כולל הסאב אם ישנם רעשים/רחשים מחלק או כל הרמקולים. ואז הנמך את העוצמה עד להעלמות
הרעשים ותוכל להווכח לדוגמא מה ההבדל ב SNR כשכל הרמקולים עובדים לעומת רק 2 עובדים. אתה יכול לגלות
שזה ירד לדוגמא מ 90DB ל 80DB וזאת תוספת של 10% רעש רק בגלל השימוש בכל הערוצים ביחד.
אז כן לסיכום קיים הבדל באיכות ההגברה ל 2 ערוצים או 7/9 ערוצים באותה מערכת עם אותו תוכן באותו חדר.
ובעזרת אותו ספק . כן זה אותו ספק ל 2 ערוצים או לרב ערוצי אבל יש הבדל ביכולת שלו להפעיל 7/9 ערוצים באותו
הזמן לעומת רק 2 ערוצים. קיימות מגבלות וזה לא קשור לגמדים לאקוסטיקה ולא לכיול.
...
·

אם אני זורם עם התיאוריה שלך, רסיבר שנשמע טוב ברב ערוצי בהכרח ישמע טוב בדו ערוצי כי עכשיו אני צריך להגביר רק שני ערוצים ולא 9 ..
הקולנוע שלי

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

mbd כתב:The Yamaha RX-A2040 came a close second and even pipped the Marantz when'
it came to surround sound but ultimately lost out because it's £100 more expensive.'
המילה 'PIPPED' באנגליה והמילה 'SMOKED' ב USA פרושן בעיברית "האכיל אותו אבק"
זה מה שה YAMAHA עשה ל MARANTZ ע'פ האתר ברב ערוצי. [אבל זאת רק דעתם]
...
רגע של סמנטיקה:
Pip מתייחס באנגליה לזרעים של פירות (למשל הגלעינים שמוצאים בפלחים של פירות הדר) או לסדקים על ביצה שעושה הגוזל שמנסה לצאת ממנה. כפועל יוצא של כך, המשמעות של Pipped בציטוט הנ"ל ובכלל היא של הפרש קטן עד כדי זניח, כאמור בפירוש למילה במילון וובסטר כמו גם במילון קיימברדיג'. במילים אחרות, Pipped הבריטי זה פחות או יותר ההיפך המוחלט מ-Smoked האמריקאי - זה יותר קרוב לביטוי כמו Edged.

המקור לשימוש ב-Pipped במונחים של תחרות הוא ככל הנראה הביטוי הארוך יותר Pipped at the post מעולם מירוצי הסוסים, שם הוא היה בשימוש מזה כ-125 שנים, והמשמעות שם היא כאמור הפסד ברגע האחרון בפוטו פיניש.

בהקשר למרנץ מול הימאהה אם כן, הביקורת הנ"ל מעניקה את הנצחון הכולל למרנץ, למרות ההסתייגות לכאורה כי הימאהה מנצח את המרנץ בהפרש זעום בביצועים בקולנוע ביתי. ניתן להסיק מכך שהיתרון של המרנץ בסטריאו הוא משמעותי יותר, ושבכל מקרה היתרון הקטנטן של הימאהה בק"ב מתבטל אל מול ההפרש במחיר.

בשורה התחתונה, הימאהה קיבל ציון של Highly Recommended, אבל המרנץ קיבל ציון של Best Buy ו-Group Test Winner בהשוואה ישירה לימאהה הנ"ל (ולפיוניר LX58, שהגיע במקום האחרון בהשוואה בין 3 הדגמים הללו).

ונסיים בהסתייגות הרגילה: עם כל הכבוד לביקורות ומבחנים, ההחלטה הסופית מתבצעת ע"H כל אחד ואחד באופן אישי, רצוי אחרי מבחן עיוור אצלו בבית. בהינתן שאלה דגמים יוקרתיים, לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לארגן כזה מבחן למי שבאמת מעוניין ברכישה שלהם.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Lior_M כתב:
...
...
·

אם אני זורם עם התיאוריה שלך, רסיבר שנשמע טוב ברב ערוצי בהכרח ישמע טוב בדו ערוצי כי עכשיו אני צריך להגביר רק שני ערוצים ולא 9 ..
...
·
בהחלט. אם ההגברה והספק מסוגלים לעבוד טוב ברב ערוצי זה יעבוד מצוין בסטריאו.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

epony כתב:
...
...
רגע של סמנטיקה:
Pip מתייחס באנגליה לזרעים של פירות (למשל הגלעינים שמוצאים בפלחים של פירות הדר) או לסדקים על ביצה שעושה הגוזל שמנסה לצאת ממנה. כפועל יוצא של כך, המשמעות של Pipped בציטוט הנ"ל ובכלל היא של הפרש קטן עד כדי זניח, כאמור בפירוש למילה במילון וובסטר כמו גם במילון קיימברדיג'. במילים אחרות, Pipped הבריטי זה פחות או יותר ההיפך המוחלט מ-Smoked האמריקאי - זה יותר קרוב לביטוי כמו Edged.

המקור לשימוש ב-Pipped במונחים של תחרות הוא ככל הנראה הביטוי הארוך יותר Pipped at the post מעולם מירוצי הסוסים, שם הוא היה בשימוש מזה כ-125 שנים, והמשמעות שם היא כאמור הפסד ברגע האחרון בפוטו פיניש.

בהקשר למרנץ מול הימאהה אם כן, הביקורת הנ"ל מעניקה את הנצחון הכולל למרנץ, למרות ההסתייגות לכאורה כי הימאהה מנצח את המרנץ בהפרש זעום בביצועים בקולנוע ביתי. ניתן להסיק מכך שהיתרון של המרנץ בסטריאו הוא משמעותי יותר, ושבכל מקרה היתרון הקטנטן של הימאהה בק"ב מתבטל אל מול ההפרש במחיר.

בשורה התחתונה, הימאהה קיבל ציון של Highly Recommended, אבל המרנץ קיבל ציון של Best Buy ו-Group Test Winner בהשוואה ישירה לימאהה הנ"ל (ולפיוניר LX58, שהגיע במקום האחרון בהשוואה בין 3 הדגמים הללו).

ונסיים בהסתייגות הרגילה: עם כל הכבוד לביקורות ומבחנים, ההחלטה הסופית מתבצעת ע"H כל אחד ואחד באופן אישי, רצוי אחרי מבחן עיוור אצלו בבית. בהינתן שאלה דגמים יוקרתיים, לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לארגן כזה מבחן למי שבאמת מעוניין ברכישה שלהם.
...
·

תודה על השיעור. (f)
ועכשיו חזרה למציאות. אנגלית זו שפת האם שלי . נולדתי אליה גדלתי איתה ואני חיי איתה עכשיו.
במקום לחפש בגוגל בכל המילונים הנחשבים היה מהיר יותר לחפש את הפירוש בסלנג. וזאת הכוונה.

smoked
to be blown away in some sort of competition.
Pipped
When you totally out do some one, usually in insult form.
pip 2 (pĭp)
tr.v. pipped, pip·ping, pips Chiefly British
1. To wound or kill with a bullet.
2. To defeat. [הבחירה הנכונה]
3. To blackball.
רק חלק מהפרושים בסלנג. ד'א. PIP חרצנים מבטאים שונה [פיפ] לעומת [פייפ] ולא כך אומרים ברבים.
זה בעצם מגיע מ TAIL PIPE [אגזוז]
ואת כל הדברים האלו עשה ה YAMAHA לאחרים ברב ערוצי. וזה מה שרסיבר קולנועי רב ערוצי
אמור בעצם לעשות באופן הטוב ביותר. אני מבין שאתה משתמש ברסיבר MARANTZ שהתברר
שהוא קצת פחות טוב ברב ערוצי אבל כפרס נחמה הוא עולה £100 פחות ויותר מוזקלי בסטריאו.
אני לא משתמש באף אחד מהרסיברים האלו וזה באמת לא משנה לי מי ניצח /הפסיד בבדיקה.
הציגו כאן קישור ניכנסתי קראתי והבנתי. [אני דווקא אוהב את הצליל של MARANTZ]
המשך יום טוב.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עוד מישהו שם לב שהאתר לא עבר לשעון חורף ? :lol:
הקולנוע שלי

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

mbd כתב:תודה על השיעור. (f)
ועכשיו חזרה למציאות. אנגלית זו שפת האם שלי . נולדתי אליה גדלתי איתה ואני חיי איתה עכשיו.
במקום לחפש בגוגל בכל המילונים הנחשבים היה מהיר יותר לחפש את הפירוש בסלנג. וזאת הכוונה.

...

PIP חרצנים מבטאים שונה [פיפ] לעומת [פייפ] ולא כך אומרים ברבים.
זה בעצם מגיע מ TAIL PIPE [אגזוז]
ואת כל הדברים האלו עשה ה YAMAHA לאחרים ברב ערוצי. וזה מה שרסיבר קולנועי רב ערוצי
אמור בעצם לעשות באופן הטוב ביותר. אני מבין שאתה משתמש ברסיבר MARANTZ שהתברר
שהוא קצת פחות טוב ברב ערוצי אבל כפרס נחמה הוא עולה £100 פחות ויותר מוזקלי בסטריאו.
אני לא משתמש באף אחד מהרסיברים האלו וזה באמת לא משנה לי מי ניצח /הפסיד בבדיקה.
הציגו כאן קישור ניכנסתי קראתי והבנתי. [אני דווקא אוהב את הצליל של MARANTZ]
...
קודם כל, אודה לך אם תשמור את הספקולציות האישיות לעצמך. (n)

זה שבמקרה הרסיבר האחרון שקניתי היה מרנץ לא אומר שהתחתנתי עם המותג. לפני זה היו לי שני דגמים של אונקיו 10 שנים, וברגע שחיפשתי שדרוג ושמעתי משהו שעדיף עליו במבחן עיוור לא היססתי "להתגרש". עד כאן כללי נימוס בסיסיים בדיון. :|

עכשיו, עם כל הכבוד לשליטה האבסולוטית שלך באנגלית, אתה פשוט מסלף פה מושגים. Pipped בא מ-Pip. נקודה. זה לא אותו דבר כמו Piped שבא מ-Pipe או Tail pipe, ועם כל הכבוד לשליטה שלך בסלנג, אין שום קשר בין הפירושים ב-Urban Dictionary או כל לקסיקון סלנג אחר שמצאת באינטרנטים לשימוש המקובל, המוכר והידוע ב-PIpped.

למען הסר ספק, גם אני דובר אנגלית כשפת אם, וגם אני חי אותה ביום יום. לא זו אף זו, בעוונותי אני שולט הן באנגלית אמריקאית והן באנגלית בריטית במידה לא מבוטלת, וזאת בזכות לימודים בבי"ס אמריקאי ושהות של מספר שנים באגנליה. למען הסר ספק, את הקישורים למילונים צירפתי בדיעבד, אחרי שכתבתי את הפוסט, כסימוכין לטיעון שהצגתי ושבא לי בטבעיות בזכות שליטתי בשפה האנגלית, ולמען כלל החברים המשתתפים בדיון ובפורום בכלל.

קרא שוב את הביקורות ב-AVFORUMS (הבריטי) ותראה שהתמונה שאתה מצייר חוטאת למציאות. עם כל הכבוד, בסדרי גודל של 1400-1500 פאונד, לא היו מעניקים את הנצחון במבחן ראש בראש למרנץ רק בגלל שהוא זול יותר ב-7% מהימאהה. הוא ניצח בנקודות, זה נכון. הימאהה ככל הנראה בעל יתרון קל שבקלים ברב-ערוצי לטענת המבקרים, ואין לי שום בעיה עם זה באופן אישי. אבל מכאן ועד לסלף מילה אחת באנגלית מתוך כמה וכמה אלפי מילים שכתבו המבקרים כדי לתמוך באיזו אג'נדה לא ברורה שמייחסת עדיפות כלשהי לרסיבר של ימאהה על פני המנצח המוצהר של המבחן ההשוואתי שערך האתר הבריטי זאת כבר הגזמה פרועה, ובינינו, זה ממש לא מתאים לך. (W)

בקיצור, מה שהבנת - כנראה שהבנת לא כל כך טוב. לא נעים, לא נורא. מודה ועוזב - ירוחם. סע לשלום ושא ברכה. (f)

נ.ב. רצ"ב קטעים נבחרים מפסקאות הסיכום ב-AVFORUMS על המרנץ ועל הימאהה בהתאמה. מילים אזוטריות באנגלית לחוד, ומסקנות ברורות לחוד.

[left]
If you can spend an extra £100 then Yamaha's excellent RX-A2040 is also a great alternative with gorgeous looks and tank-like construction. The setup, features and app are also very good but, whilst the performance was impressive, the Marantz edges the Yamaha in terms of overall audio performance. As a result we have no hesitation in awarding the Marantz SR7009 an AVForums Best Buy badge.
...
[/left]

[left]
In terms of looks, the Marantz SR7009 probably had the edge, although the A2040 was certainly attractive. The SR7009 also had a slightly more musical quality to its overall sound, although we did enjoy how effective the Yamaha was with Dolby Atmos.
...
[/left]

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

epony כתב:
...
...
[/left]
...
·
אם אתה משתמש ברסיבר של MARANTZ אז זאת לא ספקולציה זאת עובדה.
לא אני הוא זה שניכנס לגוגל לחפש פירושים במילונים "הנחשבים" והביא את הפירושים
שתואמים את "השיעור" שחשבת שאתה מעביר. אם כדבריך אתה באמת יודע אנגלית
לא היה צריך להיות לך צל של ספק באיזה פירוש להשתמש. אבל אני מניח שהאנגלית
בה אתה משתמש היא של המילונים. ולכן הבאתי לך את הפירושים הנכונים גם הם
מהמילונים החביבים עליך. [לא נוח לך לקרא את הפירושים המתאימים בסלנג] אבל כל
מי שקצת חיי ומבין אנגלית של היום יום [לא מילונים] יודע בדיוק את הכוונה והמשמעות
של המילים. אני מצרף אותם בשנית עבורך . אם אתה זקוק לתירגום אין בעיה. אבל רק
להבהיר. זאת בדיוק היתה הכוונה שלי כשכתבתי אותם [ולא היתי זקוק למילון אני משתמש
בהם ביום יום] אבל אתה יכול להמשיך לחשוב על חרצנים ואפרוחים שעומדים לבקוע
מקליפת הביצה . זה בסדר למדת בבית ספר אמריקאי. יש לי חדשות עבורך כשגדלים
וחיים בארצות הברית אז כל שנות הלימודים הם בבית ספר אמריקאי [לא צריך להצהיר על כך]
ד'א. לא טענתי אף פעם שהאנגלית שלי מושלמת. כמו שאני לא חושב שיש כאן חבר פורום אחד
עם עברית מושלמת. [כמובן חוץ ממך] אבל מה אפשר לעשות אני אדם רגיל לא מושלם.
smoked
to be blown away in some sort of competition.
Pipped
When you totally out do some one, usually in insult form.
pip 2 (pĭp)
tr.v. pipped, pip·ping, pips Chiefly British
1. To wound or kill with a bullet.
2. To defeat. [הבחירה הנכונה]
3. To blackball
כן אלו הם הפירושים באנגלית מדוברת בחיי היום יום. [לא כל כך מוכר לך]
בקשר לרסיברים. גם כאן בחרת להביא את מה שנוח לך ולפרש את זה
כדי שיתאים למסקנות שלך. אז כמה עובדות . כשהם בחרו את המכשירים
למבחן הם ידעו מראש את המחירים. ולומר לאחר המבחן שמכשיר מסוים
הפסיד כיוון שהוא קצת יותר יקר וזה ידוע מראש זה לא בדיוק מסתדר כאמיתי.
וזה בדיוק מה שהם אומרים זה ציטוט לא המצאה שלי.
The Yamaha RX-A2040 came a close second and even pipped the Marantz when'
it came to surround sound but ultimately lost out because it's £100 more expensive
נסה להתרכז לקרא ולהבין את השורה השניה למה באמת ה YAMAHA הפסיד לאחר שניקבע שהוא
יותר טוב ברב ערוצי ואם אני לא טועה זאת המטרה של רסיבר לקולנוע ביתי. [להיות כמה שיותר
טוב בקולנוע ביתי-רב ערוצי] להיות יותר מוזיקלי בסטריאו זאת לא באמת הדרישה מרסיבר לקולנוע
ביתי.וכל זאת כאשר על הנייר ה MARANTZ אמור להיות הרבה יותר טוב. 2 ערוצים נוספים אשר
מאפשרים 11.2 לעומת 9.2 וכמובן מערכת הכיול של אודיסיי. [כן זה רק על הנייר] דבר נוסף זה
כשהם יצאו לשוק ה MARANTZ היה יותר יקר ב 300$ מאשר ה YAMAHA . אבל הערך של
ה MARANTZ ירד כל כך מהר שכאשר בוצע המבחן הוא כבר היה יותר זול מה YAMAHA .
מעניין מאוד. "but ultimately lost out because it's £100 more expensive" אם אתה מבין אז
תן תירגום. לא אני הוא זה שאמר שהסיבה בסופו של דבר היא £100 זה הם בעצמם אומרים.
אני לא מצפה ממך לראות ולהבין את הדברים כפי שהם [אתה משתמש הרי ב MARANTZ]
כל שאר הסיפורים באמת לא מעניינים.אבל בדבר אחד אני מסכים איתך . כל המבחנים האלו
הם שטויות וקיים רק מבחן אחד אמיתי . בבית עם הציוד שלך והאוזניים שלך ואז מחליטים.
עכשיו אני נוסע לשלום כדבריך.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566

שליחה

דיון מעניין...קנאת סופרים תרבה חוכמה...(f)

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אולי כדאי לשלוח מייל ל avforums לכותב הביקורות, ולשאול אותו למה התכוון ב pipped. אני לא דובר אנגלית מלידה אבל הבנתי את זה כמו epony כמו (edged) ובטח לא כמו mbd כמו (defeat).
אולם מכיוון ש mbd לא נראה כאחד שהולך לוותר (ואולי באמת יש שני פירושים), שווה לברר את הנקודה מול הכותב.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

רסיבר זה נוחות, פתרון ו"עסקת חבילה".
פתרון לריבוי ערוצים, פתרון למיתוג AV, פתרון ל-ZONEים בבית, פתרון חכם בשימוש smartפון, בין היתר פתרון לחובבי סטיראו, והכי חשוב פתרון לאחלה רב ערוצי הודות ל-מעבדים חדשניים שם עיקר העבודה והארכיטקטורה בבניית רסיבר.
"עסקת חבילה" ששווה בהחלט לכל כיס לכן ה"חבילה" מגיעה בכמה רמות "דחיסה".
אני בהחלט רואה ב"רסיבר AV" כפתרון מצויין למי שלא מחפש ונובר יותר מידי ברמת הביצוע אלא יותר בנוחות התפעול וכחלק יום יומי בשיגרת הסביבה...

mbd רשם

המטרה של רסיבר לקולנוע ביתי. [להיות כמה שיותר
טוב בקולנוע ביתי-רב ערוצי] להיות יותר מוזיקלי בסטריאו זאת לא באמת הדרישה מרסיבר לקולנוע
ביתי
...
אני בהחלט מקבל את הגדרתו של mbd, שרסיבר נועד בראש ובראשונה לתת פתרון למולטי צאנל ושם עיקר העבודה והשיווק, כל השאר הם פתרון ו"טוב שיש", כולל סטיראו דו ערוצי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

הויכוח הזה הפך מדיון לסמנטיקה....ובכל מקרה אלו חדשות של אתמול.
בביצועי ק"ב יאמהה היו יותר טובים. לא ממש משנה בקצת יותר או בהרבה יותר.

יותר חשוב אלו חדשות המחר...והביקורות מתחילות להגיע...
ציון מושלם PHENOMENAL, 10 לרסיבר הדגל מסידרה 50.
http://pocinc.net/blog/product-reviews/ ... -receiver/

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”