התחדשתי בראש חדש לפטייפון טורנס 160

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
guy33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185

שליחה

למה לא מקשיב להצעת החברים פה אני לא מסכים את הראש קניתי בהצעתכם וואלה נסעתי עד חיפה לקנות כי איאפשר להשיג אותו כמו שרשמתם היבואן הלך לעולמו עכשיו לבוא להגיד לי לפרוש למה בגלל שבא לי לשמוע פטיפון אחי תעשה בדק בית מי שממוקמת פה יותר זה אתה יותר ממני וואלה אני צריך להיות יותר ממורמר כי דפקו אותי אז מה מורידים את הראש פורשים לא בבית ספרי אבל תודה על העצה הכנה אני לא מסכים איתך ובטח לא נשמע לי בריא לעטוף פטיפון בשכבות בידוד כפי שעשית השקטה עלאק חלאס להטיף

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847

שליחה

מנתוני ה PP2 עולה כי הוא מפיק GAIN במצב MM בעוצמה של 35DB, במצב של MC לשם השוואה הוא מוציא 60DB.
הראש של גראדו שקנית ברוב ממון, אוהב GAIN גבוה (בין 45 ל 55 DB) היות והוא מוגדר LOW OUTPUT.
אשר על כן, מבלי להיכנס לנושא התיאום עכבות במגבר, העדר עכבות של העוס(ש)קים בתחום וחוסר ההתעניינות שלהם בסטאפ הכולל שלך הביא למצב בוא כל אחד המליץ על מוצר מצויין, אך לא מותאם לצרכיך.
תחפש קדם מגבר בו תוכל לבחור את ה GAIN וכן את העכבה המתאימה, בהתאם לראש ולמגבר.
"נפלת" על ראש טוב מדי, שיש לו גינוני מלכות כמתבקש ממעמדו הזהוב, אם היית "מסתפק" ב DENON DL110 (MC HIGH OUTPOUT - או ב"רגילים" כגון MLA440 או M97XE כאלו שלא בעיה להשיג חדש מחנות ושנוסו על הפטיפון שלך ספציפית ע"י חברי הפורום, היית מקבל תוצר בטוח (ויותר כסף בחשבון)

עכשיו נותר לך למצוא PREAMP מתאים, אגב, מעבר להשוואת המעגלים שציינתי בפוסט קודם, בהתאם לנתונים שטומי מעלה, מהשוואת הנתונים שביצעתי (מחדש) לCAMBRIDGE עולה שהוא לא יתאים לך. הוא מפיק במצב MM "רק" 39DB שלא מספיקים לחברך הזהוב וה NOMINAL OUTMPUT שלו עומד על 300MV.
כאמור, יותר טוב מה PP2 אך עדיין באותה "משפחה".

אם אתה כבר מחפש משהו ברמת "כניסה" אך שיעשה את העבודה בצורה מתאימה לפי ההגדרות, הייתי מנסה את החלופה הזו:
http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=en

ניתן לבחור GAIN ועכבות, עושה רושם שזה יכול להתאים לך.

*עריכה: שימו לב להבהרה של רונן שאול בהמשך, דיברתי אכן על הגברת האות מהראש, הוא מדייק טוב יותר את שהתכוונתי*
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 31/08/2015 18:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

guy33 כתב:תודה על העצה הכנה אני לא מסכים איתך ובטח לא נשמע לי בריא לעטוף פטיפון בשכבות בידוד כפי שעשית השקטה עלאק חלאס להטיף
...
אל תסכים איתי - זכותך. כסף וזמן שלך - שפוך אותם על מה שבא לך ועל מי שאתה רוצה. אני במקום שלך כבר הייתי. בסוף עשיתי בדיוק מה שהצעתי לך. העפתי את הכל וצמצמתי הפסדים. לא בושה - זה חכם! עם זאת... בעניינים של השקטות פטפונים אולי כדאי שתחווה דעה אחרי שתגלה למה לא דוחפים ראש MI בכניסת MC? מממ...?

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291

שליחה

@yosiaz
·
אתה קצת מבלבל לו את המושגים.
המונח Gain, שאתה מזכיר מתוך דף נתוני ה-Nad, מציין הגבר, לא עוצמה.
אז הוא לא "מוציא" 35db או 60db, אלא ככה הוא מגביר את האות של הראש.

עוצמה נמדדת בוולטים.

אז ה-Nad מגביר ראש MM ב-35db, וראש MC ב-60db.
בשני המקרים מתח היציאה הוא 200 או 300 מיליוולטים, וחסרה הגברה של עוד פי 4 (שזה כ-12db) כדי שיתאים למגבר הנדון.

טומי צודק, וזה לא קשור לאיכות: מדובר פה בשני מכשירים ש"פורמאלית" לא מיועדים להתחבר אחד לשני.

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

nkorah כתב:הי רונן, ברוך הבא :)
אני לא מכיר את ה- PP2, אני מכיר היטב את ה- Gato Prestige Gold, עם כמה קדמי מגברים - בשום פנים ואופן לא נתקלתי בצורך להעלות את הווליום עד הסוף, או שהוא ישמע פחות טוב מ"שור מאפן".
אני מנסה לקבל התייחבות להשוואת הצליל בין היאמאהה, ל- PP2 ולא מצליח לקבל תשובה ישירה...

:?
...
·
ניב, אני חושב שידידנו ענה על זה קודם - אין פה בעיית איכות צליל. זה רק העובדה שהוא צריך לסובב את כפתור ה-Volume עד השעה 12, וממקור אחר יוצאת לו אותה עוצמה כבר בשעה 9.

חיבור ה-Grado לכניסת ה-MC לכאורה "פתר" את בעיית העוצמה, אבל אני מהמר שיוצא לו שם סאונד מעוות, כי כניסת MC ב-Nad נכנסת יופי לרוייה מכמה מיליוולטים שיוצאים מה-Grado.

לא זה הדרך, אמר אחד העם.
ככה לא בונים חומה, אמר ההוא...

ה-Leben, עם רגישות כניסה של כ-1V, צריך "לראות" קדם מגבר עם עכבת יציאה נמוכה (נניח 100 אום) ועוצמת יציאה של כ-1V.
מגבר פטיפון? יתחבר לו לאחת מכניסות ה-Line של אותו קדם מגבר חסר...

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

גיא, עד שלא תשמע את זה, לא תבין... (אם אתה שומע זאת אתה יכול להבין)
ואני מתכוון לשקט שמגיע אחרי ההשקטה.
אגב, טומי לא הכי קיצוני בנושא הזה, הוא מהפרגמטים בתחום ההשקטה, משתמע ביריעות שעם ויריעות אלומיניום פלסטיות.
תוכל להתרשם מההשקטה שעשיתי, אני מאמין בעבודה שחורה (מזפת) והשתמשתי ביריעות זפת מבודדות רעש מנועים של V6 (בדיעבד, הייתי בוחר בדרך של טומי, את היריעות שהדבקתי לא ניתן להוריד ולהישאר בחיים, והשלדה שלי איבדה חלק מיכולות השיכוך שלה כתוצאה ממשקל עודף על הקפיצים...):
תמונה

http://www.hometheater.co.il/vt198206.% ... 0MKII.html

אז בסיכומו של דבר, כתוצאה ממפגשים חוזרים ונשנים עם מחט יהלום (ערום) שיכוך ואנלוגי זו אחת מהשריטות שלנו, תן כבוד לטומי. הוא יודע כמה טריקים טובים בתחום (ולא רק).

או איך אישתי אמרה לי השבוע, אתה אף פעם לא תהיה מרוצה מהסט-אפ שלך ? תמיד תנסה לרדוף אחרי רחשים ולחישות אלקטרוניות בקצה גבול השמיעה האנושית ? (אחרי שפירקתי לגורמים את המגבר, קדם, קדם מגבר ו DAC בניסיון לבודד בעיית השראה אלקטרומגנטית מעצבנת)

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

או קיי לא עמדתי בפיתוי ועשיתי מתימטיקה:

יציאת Grado Prestige Gold היא 5mV (מהאתר של Grado).
ה-Nad נותן gain של 35db ב-MM. קצת משחקי לוגריתמים, ויוצא שהוא מגביר במצב זה פי 56.

5 כפול 56 נותן 280mV.

ה-Leben צריך 900mV.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

(Y) החברים הגרמנים כבר עשו את המתמטיקה הזו אבל מכיוון שהם לא סומכים על כל נאד :אתה חמוד אתה: הם גם מדדו. ה-PP2 יכול להוציא 360mV וזה עדיין פי שלוש פחות ממה שצריך. :wink:

אגב, הבדיקה האחרונה מראה שהראש תקין. רגישות הכניסה של ה-CS-600 פשוט נמוכה מאוד.

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@guy33
·
אתה עוד שם?
נראה לי שפחות או יותר עלינו על ה"בעיה".
או לפי דברי טומי, לא מחברים נאד לאחוריו מגבר שפופרות כל כך איכותי...

(אני מנסה להשתמש בשפה תקינה, אבל אני עייף וסוף היום ואני נגרר בלשוני...)

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אולי הוא ברח מהנאד ?
הריח לו לא טוב :lol:

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

להשלמת התמונה:
רציתי לראות מה עושה קדם מגבר "טיפוסי"
נכנסתי לנתוני ה-PR-1, קדם המגבר של תדי פרדו, סתם כדוגמה, והנה הוא מגביר את כל הכניסות שלו פי 6.
אם היית שם כזה בין שני המכשירים שלך - הכל היה פגז!

זהו, הולך הביתה..

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

רונן - מה שעשית בעצם זה לעקוף את הבעיה של הקדם בלבן או ההגברה בחסר של הפונו בהוספת קדם נוסף (קדם לקדם)
ובמילים אחרות, למרות המראה הוינטאג'י והמנורות - הלבן הזה די מפונק ולא סלחן לאנלוגי רגוע..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ה-Leben הזה הוא מסחטת כסף שהמחיר הראשוני שלו הוא רק חצי מכל מה שצריך כדי להתאים לו פרה שהוא יסכים לקבל. Manley, Pass ו... Leben הם בערך השלושה היחידים שהוא מסכים בטובו לעבוד איתם.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

בעבר כינו משהו שאינו איכותי "*** ב-Leben"
:D
מבלי לפגוע באף אחד, זה רק חידוד לשון :lol:
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

yosiaz כתב:רונן - מה שעשית בעצם זה לעקוף את הבעיה של הקדם בלבן או ההגברה בחסר של הפונו בהוספת קדם נוסף (קדם לקדם)
ובמילים אחרות, למרות המראה הוינטאג'י והמנורות - הלבן הזה די מפונק ולא סלחן לאנלוגי רגוע..
...
·
כן, יש בזה משהו...
באמת הייתי מצפה ממגבר שעולה אלפי דולרים לתת קצת יותר גמישות ואפשרויות בכניסות.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

yosiaz כתב:
עכשיו נותר לך למצוא PREAMP מתאים, אגב, מעבר להשוואת המעגלים שציינתי בפוסט קודם, בהתאם לנתונים שטומי מעלה, מהשוואת הנתונים שביצעתי (מחדש) לCAMBRIDGE עולה שהוא לא יתאים לך. הוא מפיק במצב MM "רק" 39DB שלא מספיקים לחברך הזהוב וה NOMINAL OUTMPUT שלו עומד על 300MV.
כאמור, יותר טוב מה PP2 אך עדיין באותה "משפחה".

...
השתמשתי ב- GOLD עם קדם MF V-LPSII שמציע Gain של 39 Db גם כן, בלי שום בעיה. האמת - מעולם לא שמעתי טענה לגבי ה- Grado שהוא מפיק אות חלש מדי. כן שמעתי אנשים שלא אוהבים את הצליל (לא הרבה).

דרך אגב, השילוב היה מצויין, אם כי הוא לחלוטין קדם פשוט ולא יקר

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חברים,
השירשור הזה הפך אותי מ״חבר שרק התחיל״ ל״חבר פעיל״ !!
תצטרפו אלי לכוס יין ??

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

רונן-ש כתב:
...
...
·
ניב, אני חושב שידידנו ענה על זה קודם - אין פה בעיית איכות צליל. זה רק העובדה שהוא צריך לסובב את כפתור ה-Volume עד השעה 12, וממקור אחר יוצאת לו אותה עוצמה כבר בשעה 9.

...
·אלא שהוא אומר משהו על כך שהצלילים הגבוהים ב- Grado לא "רכים ומלטפים" כמו ב- Shure. זה ממש לא נשמע כמו Grado ו- Shure שאני מכיר, ומדגדג כמו בעיית התאמה של עכבת הכניסה.

אלא של- Grado עם מחט מקורית לא אמורה להיות בעיה עם 47 KO - לכן אני מנסה לקבל ממנו הסבר ברור יותר לגבי איכות ומאפייני הצליל...

(f)

guy33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185

שליחה

יש מצב שאולי שמו לי ראש דפוק לא יודע כבר מה הסוחרים האלה מסוגלים ? אייך אני יודע שהראש תקין וחדש בוודאות ?
אני מניח שבני יודע לכוון את הפטיפון כי זה בסיסי לא ? אני לא רוצה להגיד דבר לא טוב על סוחר זה או אחר אבל וואלה אני לא יודע מה הוא עשה שם במשך זעה וחצי על הפטיפון שלי אני מניח שכוון אבל וואלה אתם מעלים לי חשדות כל הזמן בקיצור אני באמת זורק כסף סתם .
מבאס לראות כמה מזיינים אנשים פה בכסף ולא מקצועים באמת

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא הייתי נכנס ללחץ בעניין ה-Grado.
לי זה דווקא נשמע כאילו המחט של ה-Shure כבר ראתה ימים יפים יותר, והוא חותך את הגבוהים, ולעומתו ה-Grado תיכנון מתקדם יותר שמשיג הענות יותר שטוחה בגבוהים.
אז זה אולי נשמע יותר צורמני ופחות מלטף... אבל זו אשליה מטעה.

הימור שלי - הראש והמחט החדשים דווקא בסדר.

חייבים להפריד בעיות, כדי להשוות תפוחים לתפוחים.
נושא שרשרת ההגברה הלא מוצלחת והעוצמות הנמוכות חייב להיפתר, כדי שאפשר יהיה להאזין בנחת לביצועי הפטיפון.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”