שרשור תגובות: תוכנית חסכון באייטם על קולנוע ביתי - כמובן שהשתתפנו

חדשות ועדכונים של HT Magazine
yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

יופי, אז בסוף אנחנו מסכימים.
(Y)

ועוד משהו קטן:
עפר המליץ בתכנית על גודל "50-55.
אבל אני הייתי ממליץ דווקא על "48-49.
כי זה כמעט "50, אבל זה דופק את יאיר לפיד והמס שלו! כאילו כל התעשיה העולמית עברה מ"50 לאינץ' אחד או שניים פחות רק כדי להתחמק מהמס המעצבן הזה!

בגודל שהוא פחות מ"50, התמורה לכסף לצרכן הישראלי היא יותר גבוהה - כי חלק גדול יותר מהסכום הולך עבור המסך ולא עבור מס!

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064

שליחה

yaron78 כתב:אבל אני הייתי ממליץ דווקא על "48-49.
כי זה כמעט "50, אבל זה דופק את יאיר לפיד והמס שלו! כאילו כל התעשיה העולמית עברה מ"50 לאינץ' אחד או שניים פחות רק כדי להתחמק מהמס המעצבן הזה!
...
(Y)

אני לא מצליח להבין את המס המטופש הזה... :roll:

אני מבין מס על מטוסים פרטיים, יאכטות וכו' אבל על טלויזיה מעל 50 אינץ' ? הגדלים הללו היו כמעט מיינסטרים כבר כשהמס הזה נכנס לתוקף לפני כשנתיים ועכשיו אנשים קונים טלויזיות בגדלים שהם הרבה מעבר לזה אז למה הם צריכים לשלם 30% מס על כך ? האם צריך להיות "עשיר" בשביל לקנות טלויזיה 50 אינץ ב-4-5 אלף שקל ? 8O

במדינת הגנבים הכל נשאר אותו דבר לצערי הרב - אני שמח שאני כבר לא חלק ממנה...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אושיה.

לחברי האתר עפר צריך להתראיין בתכנית שיחה אישית עם הפסיכולוג הסלב התורן
העם דורש..... כל מיני דברים

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

@yaron78 ירון, נראה לי שפספסת את מהות הדברים ואתה נלחם 'מלחמת צדק' בשביל ההצטדקות.
לא שאני חושב שכל דבריך לא נכונים, רובם כן - אך לא בהקשר הנכון! וההקשר הוא:'תוכנית חסכון לקהל הרחב'...

בוא אני ידגים לך את זה: נניח שבאים אליך בתור מומחה המשפחה בתחום, זוג דודים בני 50-60 שכל הצפייה שלהם היא בערוצי כבלים ומדי פעם שימוש ב DVD, ויגידו לך שהמליצו להם על מסך אחד HD 1080p, ובתוספת 1000 ₪ מסך זהה בכל הפרמטרים אך עם 4K. מה תמליץ להם?

אני גם ממליץ רבות לבני המשפחה שלי ולאנשים ביישוב שאני גר, ורוב האנשים צופים בעיקר בערוצי כבלים שרק חלקם HD (אין היום ערוץ HD אחד בארץ שמשדר 1080p) ולעיתים סרט ב DVD. גם רובם לא רואים שום הבדל בין הרזולוציות של HD, כולל 4K.
להזכירך ככל שהרזולוציה הטבעית של המסך עולה, כך איכות התמונה ב SD יורדת.

כמובן שהיעוד של התוכנית להמליץ לאנשים כאלה על רכישה של מע' קולנוע ביתית בצורה חסכונית, לכן מכל ההשקעות שזה דורש, 4K הוא בין האחרונים, ואם רוצים לחסוך עדיף לרוב הרוכשים להשקיע באיכות של הפריטים האחרים.
זה היה כל הרעיון. :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

@yaron78

הכל תלוי בתוכן. להורים שלי ולהורים של אשתי בוודאי שלא הייתי ממליץ עכשיו לקנות מסך 4K כי אין בכלל ספק שבעשור הקרוב הם לא יצרכו תוכן 4K ושהם לא צריכים את זה.

לגבי הנושא של מסכי FHD מול HD READY, תעבור על ההמלצות שלי מלפני כמה שנים. אני באופן עקבי שואל את האנשים מה התוכן שהם צופים בו. אם הם בעיקר מתכננים לצפות בתוכן SD בשנים הקרובות, אז עדיף מסך קטן יותר. כשהיו מסכי HD Ready זמינים, הייתי ממליץ באופן עקבי לקחת אותם על פני מסכים עם FHD עבור משתמשים שעיקר התכנים שלהם הוא SD וימשיך להיות SD בשנים הקרובות. זו לא טעות, זה עדיין נכון, למעט העובדה שכבר לא מייצרים מסכי SD ושמרבית הסיכויים שערוצים 2 ו-10 יעברו בשלב מסויים ל-HD (לעומת לפני כמה שנים שזה היה סיכוי אפסי).

אתה חושב במונחים של שחור ולבן. לא כל מה שמתאים לך מתאים לכולם. צריך להבין את הצרכים ולפי הז לקבוע המלצה. למרבית האנשים שצופים בתוכנית זו היתה ההמלצה שלי.

חזור אל “חדשות HT”