Overclocking

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

The-Fox כתב:Boboo.
מצד שני ללוח של DFI היו המון מדריכים ממש טובים לקינפוג הביוס.
זה חוסך לך 90% מהעבודה של OC, כל מה שנשאר לך זה ה fine tuning.
...
נו, ואם זה באמת היה כל כך פשוט אתה חושב שהיה לוקח לי חודשיים לעשות fine tuning?
מדריכי ה-BIOS נותנים לך להבין מה התפקיד של כל פרמטר, מה ה-bandwidth שלו ומה מומלץ.
כשניסיתי לשים את כל הפרמטרים על "מה שמומלץ" המחשב שלי לא ממש רצה לעלות...
יש פרמטרים רבים שמשחקים תפקיד חוץ מלוח האם וה-BIOS:
סוג הזיכרון כמותו והפרמטרים שלו, סוג כרטיס המסך ומהירותו, סוג ה-CPU ומהירותו, מערכת הקירור, רמת הסירקולציה בתוך המארז, סוג הספק וכמות המתח (האמיתית) שהוא נותן ואמינותו ועוד.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

תעשה לי טובה.
המדריך שנעשה ללוחות של DFI עם זכרונות של Gskill, היה מדריך מצויין !
יותר טוב מזה לא תקבל, זה 95% עובד לך לפי הנתונים שיש במדריך, ואם לא אז גם אומרים לך עם מה לשחק.
אם זה לוקח לך יותר מיום אז אתה עושה משהו לא בסדר לדעתי.

שוב, OC זה לא דבר שלומדים ביום ולא ביומיים, אני אישית מתעסק עם זה שנים ולכן זה מאד טריוויאלי ופשוט מבחינתי.

אבל אתה צריך להבין שהחשיפה והמודעות היום גדולים בהמון ממה שזה היה לפני 5 שנים.
שהיית מקבל חומרה וצריך לנסות אותה מ 0. בלי מדריכים בלי עזרה, בלי מידע מהאינטרנט.
אני לא מדבר על Moding חומרתי ללוחות אם ומעבדים (גם את זה עשיתי) על מנת באמת לעשות OC רציני.

מה שאני מנסה להגיד הוא שהמידע היום גדול, החשיפה גדולה ויש תמיכה טובה מאד מצד היצרניות, ולכן זה הרבה יותר נגיש, פשוט, בטוח ויעיל.
כל בן-אדם עם הבנה בסיסית וקצת סבלנות יכול לעשות את זה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

BOOBOO

1) ה DFI זה לוח לאוברקלוק מקסימלי ולא נועד למשתמש המצוי. לא הייתי ממליץ על הלוח הזה לכל אחד.
2) כשאני מדבר על אוברקלוק, אני מדבר על משהו מתון ומועיל. כשאני אומר מתון זה אומר למשל [email protected]. משהו שלא לוקח את המעבד והלוח לקצה שלו ולכן רמת הסיכון נמוכה. בלוח 965 מתאים זה משחק ילדים לעשות את זה עם DDR800. כמובן שצריך לדעת מה עושים, ושצריך להיזהר, ושצריך חומרה מתאימה אבל זה בטח לא ביג דיל כמו שאתה עושה מזה.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

The-Fox כתב:תעשה לי טובה.
המדריך שנעשה ללוחות של DFI עם זכרונות של Gskill, היה מדריך מצויין !
יותר טוב מזה לא תקבל, זה 95% עובד לך לפי הנתונים שיש במדריך, ואם לא אז גם אומרים לך עם מה לשחק.
אם זה לוקח לך יותר מיום אז אתה עושה משהו לא בסדר לדעתי.

שוב, OC זה לא דבר שלומדים ביום ולא ביומיים, אני אישית מתעסק עם זה שנים ולכן זה מאד טריוויאלי ופשוט מבחינתי.

אבל אתה צריך להבין שהחשיפה והמודעות היום גדולים בהמון ממה שזה היה לפני 5 שנים.
שהיית מקבל חומרה וצריך לנסות אותה מ 0. בלי מדריכים בלי עזרה, בלי מידע מהאינטרנט.
אני לא מדבר על Moding חומרתי ללוחות אם ומעבדים (גם את זה עשיתי) על מנת באמת לעשות OC רציני.

מה שאני מנסה להגיד הוא שהמידע היום גדול, החשיפה גדולה ויש תמיכה טובה מאד מצד היצרניות, ולכן זה הרבה יותר נגיש, פשוט, בטוח ויעיל.
כל בן-אדם עם הבנה בסיסית וקצת סבלנות יכול לעשות את זה.
...
שועל יקר, אני אעשה לך תמיד טובה כשתצטרך.
גם אני מתעסק עם OC שנים.
לוח ה-DFI שקניתי (מנעה אגב) היה מהמשלוח הראשון שהגיע לארץ, לפני שהמדריך של GSkill יצא.
לא לקח לי חודשיים לייצב את המחשב - לקח לי חודשיים להגיע ל-OC המקסימלי האפשרי כך שהמחשב יציב בהפעלת OCCT ו-super_pi של 32M.
כל מה שאני טוען הוא שלאנשים עם הבנה בסיסית אך חסרי ניסיון חסרה את הסבלנות הנדרשת ב-OC, ועד שהם יצברו את הניסיון חוסר הסבלנות הזה עלול, רק עלול, להביא לתוצאות לא נעימות.
OC שמח לכולם.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה

דרך אגב, פתחתי אתמול מכסה צד אחד במארז (בשביל לבדוק משהו), השארתי את המארז פתוח, והטמפרטורה של המעבד יציבה סביב 27/28 מעלות... ( Dou 2 Core e6300)...
קירור מקורי של אינטל.
ליאור

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

וואלה?!

נשמע לי נמוך ביותר... הם כ"כ שיפרו את זה?

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה

בוודאי עפר, זו המהפכה האמיתית בדור השני של dual core: צריכה נמוכה מאוד ביחס לביצועים (65w) וגם התחממות מועטה יחסית.
מהירות המאוורר המקורי נעה סביב 900 סל"ד בלבד ! (שקט...)
בקיצור, ב- Duo 2 Core הם סוף סוף הצליחו להפטר מרוב בעיות סדרת ה"פנטיום 4 ומרעיו".

דרך אגב, עם מארז סגור, הטמפ' נעה כעת (חורף) סביב 30-34 מעלות (מה שמראה שהאוורור הפנימי זקוק לשיפור קל).
ליאור

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

האמת שעם E6300 הטמפרטורה היחידה שמעניינת זה מה קורה כשהוא מקודד ב 2.8 גיגהרץ ומעלה :mrgreen:

חזור אל “תוכנה - KODI”