חוויה רוחנית בעולם הדיגיטלי
- LiorC
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3610
דווקא לפנינה היה מתאים מסך עם gain נמוך יותר ממה שהיה אצל עמי.
ליאור
- niko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
ממש יופי
אחרי שהחלטתי שיספיק לי מקרן כמו הסוני HS60, אתם באים לי עם הפוסט הזה
לא הצלחתי להבין האם השוותם למול מקרנים 720P?
האם המקור היה גם DVD או רק HD?
האם לדעת כולכם ההבדל מצדיק כזו קפיצת מחיר (אני יודע שזה סובייקטיבי,אבל בכל זאת מעניין).
עכשיו הכנסתם אותי לדילמה........
אחרי שהחלטתי שיספיק לי מקרן כמו הסוני HS60, אתם באים לי עם הפוסט הזה
לא הצלחתי להבין האם השוותם למול מקרנים 720P?
האם המקור היה גם DVD או רק HD?
האם לדעת כולכם ההבדל מצדיק כזו קפיצת מחיר (אני יודע שזה סובייקטיבי,אבל בכל זאת מעניין).
עכשיו הכנסתם אותי לדילמה........
- orena
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
ליאור,
המסך האוליטמטיבי עבור הפנינה הוא מסך עם gain של 1.1
לסטויארט היה שיתוף פעולה עם סוני בנוגע למסך מיוחד עבור הפנינה והם הוציאו דגם שנקרא
"SST" עם gain של 1.1
המסך האוליטמטיבי עבור הפנינה הוא מסך עם gain של 1.1
לסטויארט היה שיתוף פעולה עם סוני בנוגע למסך מיוחד עבור הפנינה והם הוציאו דגם שנקרא
"SST" עם gain של 1.1
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
orena,
עם ה-PEARL אפשר בשקט להשתמש גם ב-GAIN 1.0 ואפילו פחות.
לגבי GAIN גבוה, אתה מודע לכך שיש ל-GAIN גבוה, המון השלכות. GAIN גבוה זה לא MAGIC BULLET שפותר כל מני בעיות, אלא פשוט מסיט אור לכיוונים מסויימים על פני אחרים. עם GAIN גבוה יותר, אכן התוצאה תהיה טובה יותר עם השארפ, ללא כל ספק. הבעיה שככל שאתה מגדיל את ה-GAIN, אתה צריך לשבת יותר ממורכז (לא מתאים לכל קולנוע ביתי) ואתה חשוף יותר לבעיות של HOTSPOTTING.
בכל שלב, גם בבדיקה הזו, השארפ לא ירד מהטופ של הרשימה (לפחות לא שלי).
מישהו עם פחות ניסיון עלול להיות מוטעה בכך שהוא מרגיש שעוצמת האור זה הפרמטר היחיד שקובע אם משהו טוב או לא. אני שמח לבשר שאני לא כזה. אם מקרן אחד מאיר חזק יותר לעומת אחר, אני לא אוטומטית מחליט שהבהיר ביותר הוא הוא המנצח הבלתי מעורער... בדיוק כמו שאודיופיל ממוצע מסוגל להבחין בניואנסים גם כשיש הגברה עם ווליום גבוה לעומת הגברה אחרת עם ווליום נמוך ולא אוטומטית קובעים שזה עם הווליום הגבוה יותר הוא תמיד הטוב יותר...
לגבי תוצאות מדוייקות או לא מדוייקות, תמיד אפשר למצוא הסבר מדוע הבדיקה לא מדעית (למה, למשל, לא לתת לכולם 1080sf24, שהרי זה הפורמט הטוב ביותר, אז מה אם כלום פרט ל-SONY לא אוכל את זה)...
המטרה לא היתה לעשות בדיקה מדעית, זה דורש מעבדה וציוד מתאים. זה דורש כיול מדוייק וכמה עשרות שעות עבודה לפני שאפשר להתחיל בבחינה. לשמחתי, התחום מעניין אותי מספיק בשביל לערוך בדיקות כאלה, אבל לא מספיק בשביל לעשות אותן מדוייקות באופן "מדעי".
המטרה היתה דבר ראשון לשים מקרנים מעניינים עם מקורות טובים, כיול סביר עם מסך ניוטרלי ולראות כיצד כל אחד מהמקרנים מתפקד בסביבה כזו. מעולם לא התיימרתי ליותר מזה...
עם ה-PEARL אפשר בשקט להשתמש גם ב-GAIN 1.0 ואפילו פחות.
לגבי GAIN גבוה, אתה מודע לכך שיש ל-GAIN גבוה, המון השלכות. GAIN גבוה זה לא MAGIC BULLET שפותר כל מני בעיות, אלא פשוט מסיט אור לכיוונים מסויימים על פני אחרים. עם GAIN גבוה יותר, אכן התוצאה תהיה טובה יותר עם השארפ, ללא כל ספק. הבעיה שככל שאתה מגדיל את ה-GAIN, אתה צריך לשבת יותר ממורכז (לא מתאים לכל קולנוע ביתי) ואתה חשוף יותר לבעיות של HOTSPOTTING.
בכל שלב, גם בבדיקה הזו, השארפ לא ירד מהטופ של הרשימה (לפחות לא שלי).
מישהו עם פחות ניסיון עלול להיות מוטעה בכך שהוא מרגיש שעוצמת האור זה הפרמטר היחיד שקובע אם משהו טוב או לא. אני שמח לבשר שאני לא כזה. אם מקרן אחד מאיר חזק יותר לעומת אחר, אני לא אוטומטית מחליט שהבהיר ביותר הוא הוא המנצח הבלתי מעורער... בדיוק כמו שאודיופיל ממוצע מסוגל להבחין בניואנסים גם כשיש הגברה עם ווליום גבוה לעומת הגברה אחרת עם ווליום נמוך ולא אוטומטית קובעים שזה עם הווליום הגבוה יותר הוא תמיד הטוב יותר...
לגבי תוצאות מדוייקות או לא מדוייקות, תמיד אפשר למצוא הסבר מדוע הבדיקה לא מדעית (למה, למשל, לא לתת לכולם 1080sf24, שהרי זה הפורמט הטוב ביותר, אז מה אם כלום פרט ל-SONY לא אוכל את זה)...
המטרה לא היתה לעשות בדיקה מדעית, זה דורש מעבדה וציוד מתאים. זה דורש כיול מדוייק וכמה עשרות שעות עבודה לפני שאפשר להתחיל בבחינה. לשמחתי, התחום מעניין אותי מספיק בשביל לערוך בדיקות כאלה, אבל לא מספיק בשביל לעשות אותן מדוייקות באופן "מדעי".
המטרה היתה דבר ראשון לשים מקרנים מעניינים עם מקורות טובים, כיול סביר עם מסך ניוטרלי ולראות כיצד כל אחד מהמקרנים מתפקד בסביבה כזו. מעולם לא התיימרתי ליותר מזה...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 27/12/2006 17:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
orena,
לא ניסינו למצוא את השילוב האופטמלי לכל מקרן.
עשינו פשוט SHOOTOUT באותם תנאים שהיו לנו.
זהו. לא מדעי, לא אבסולוטי, לא לדיראון עולם.
פשוט SHOOTOUT בשביל הכייף.
כל אחד יסיק את המסקנות שלו בעצמו, אם מזה שהוא ראה או מזה שהוא קורא את התגובות פה (כולל שלך).
לא ניסינו למצוא את השילוב האופטמלי לכל מקרן.
עשינו פשוט SHOOTOUT באותם תנאים שהיו לנו.
זהו. לא מדעי, לא אבסולוטי, לא לדיראון עולם.
פשוט SHOOTOUT בשביל הכייף.
כל אחד יסיק את המסקנות שלו בעצמו, אם מזה שהוא ראה או מזה שהוא קורא את התגובות פה (כולל שלך).
- orena
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
עופר,
בנוגע לבעיית HOTSPOTTING שציינת - ישנם מספר מסכים איכותיים דוגמאת המסך
Studiotek 130 של סטיוארט שנחשב למסך הטוב ביותר שלהם שלא סובל מבעיות של HOTSPOTTING ובעל זוית צפייה רחבה שאיננה "מאלצת" אותך להיות במרכז
בנוגע לבעיית HOTSPOTTING שציינת - ישנם מספר מסכים איכותיים דוגמאת המסך
Studiotek 130 של סטיוארט שנחשב למסך הטוב ביותר שלהם שלא סובל מבעיות של HOTSPOTTING ובעל זוית צפייה רחבה שאיננה "מאלצת" אותך להיות במרכז
- Nissim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
אמנם קצת באיחור אבל בכל זאת רוצה לחזק ידי המעורבים בערב המעולה שהיה.
ראו, בסופו של דבר, ההבדלים היו מינורים ואז הבאנו בחשבון את מרכיב העלות שלמעשה קובע איזה מקרן כדאי לקנות.
לגבי 720 מול 1080, מי שחושב שאין הבדל....שיקנה 720P ואני מוכן למכור לו היום את הפנסוניק.
ראו, בסופו של דבר, ההבדלים היו מינורים ואז הבאנו בחשבון את מרכיב העלות שלמעשה קובע איזה מקרן כדאי לקנות.
לגבי 720 מול 1080, מי שחושב שאין הבדל....שיקנה 720P ואני מוכן למכור לו היום את הפנסוניק.
- oferlaor
-
- מנהל

orena,
את בעיית ה-HOTSPOTTING אפשר למתן (במיוחד אם אתה לא חייב מסך עם GAIN גבוה מדי), אבל הטריק של GAIN הוא זוית. ככל שה-GAIN גבוה יותר, זה פיזית מחייב את הקרן החוזרת מהמסך להיות יותר צרה.
אין ספק שהמקרן הזה יזרח באמת עם מסך עם GAIN גבוה מאוד כמו זה של מרטין, למשל.
את בעיית ה-HOTSPOTTING אפשר למתן (במיוחד אם אתה לא חייב מסך עם GAIN גבוה מדי), אבל הטריק של GAIN הוא זוית. ככל שה-GAIN גבוה יותר, זה פיזית מחייב את הקרן החוזרת מהמסך להיות יותר צרה.
אין ספק שהמקרן הזה יזרח באמת עם מסך עם GAIN גבוה מאוד כמו זה של מרטין, למשל.
- varon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2638
boazj,boazj כתב:guyezra,varon,
להערכתי הבעיה שלי בסלון עם אישתי היא לא המסך ולא תלית המקרן, אותו אני בכלל מקווה שניתן לשים על מדף צמוד לקיר אחורי (עם מקרן מתאים כמובן). הבעיה אצלי, אם תסתכלו בתמונות ששמתי ב"שרשור האקוסטי" שכל הקומה הראשונה היא חלל גדול מוקף חלונות ודלתתות זכוכית. לתלות וילונות על הכול, כדי להגיע להחשכה סבירה, לא בא בחשבון מבחינת אישתי.
אולי פעם, אני אטריד מישהו ואבקש ממנו להביא אלי מקרן לבדיקה, אבל להערכתי יש אצלי יותר מדי אור בסלון גם בשעות הלילה, ובכלל המקרן אמור לשרת יותר את הילדים. אני ארדם מצוין גם בלי החשכה...
תמונת הסלון שלך והשטיחים התלויים חקוקה טוב בזיכרוני.
אתה רוצה לומר שאין לה תריסים חיצוניים לכל הדלתות הגדולות החוצה ?
יש מקור אור בחוץ שיכול להטריד (בלילה, בלילה).
אם אתה זוכר, עמי הדליק את האור כאשר הפנינה עבדה וכולנו פלטנו קריאת התפעלות
שהתמונה כמעט לא נפגעה.
למרות שלא הייתי מאמץ מקרן לצורך צפייה שוטפת של ילדים ... חבר שלי התפטר ממסך
הקרנה אחורי של LCD בגלל ההוצאות בהחלפת נורה כל חצי שנה ~ שנה (750~1000 ש"ח).
הסלון שלך מזכיר מאוד את שלי במבנה, רק שאני בחרתי שהטלוויזיה, והרמקולים הקדמיים
יהיו צמודים לגרם המדרגות, מה שמועיל אם אור מגיע מהמטבח או מלמעלה, בוודאי עם מסך
עבור מקרן.
אבי.
נערך לאחרונה על ידי varon ב 27/12/2006 20:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
קצת באיחור: היתה חוויה נהדרת לראות את האנשים ואת המקרנים. תודה רבה למארגנים!
היה פשוט כיף לא נורמאלי לראות את המקרנים האלה בפעולה, להתרשם מאותם קטעי וידאו שונים על כל אחד מהם, ולראות את תשומת הלב לפרטים שהוקדשה. היה ברור שזה לא "מדעי" - זה היה בשביל הכיף, וכיף רב אכן היה.
לקחתי משם הביתה תחושה מחוזקת שבחרתי טוב עם השארפ, ושאלה פנימית עמוקה על האם ניתן לצבוע את הסלון שלנו בשחור
רואים אצל עמי בחדר השחור כ"כ יותר טוב מאשר בסלון שלי...
היה פשוט כיף לא נורמאלי לראות את המקרנים האלה בפעולה, להתרשם מאותם קטעי וידאו שונים על כל אחד מהם, ולראות את תשומת הלב לפרטים שהוקדשה. היה ברור שזה לא "מדעי" - זה היה בשביל הכיף, וכיף רב אכן היה.
לקחתי משם הביתה תחושה מחוזקת שבחרתי טוב עם השארפ, ושאלה פנימית עמוקה על האם ניתן לצבוע את הסלון שלנו בשחור
- edeNF
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
שמח שנהנתם
מתי יהיו תמונות?
מתי יהיו תמונות?
- oferlaor
-
- מנהל

- noam23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1373
למי שהיה בבדיקה, איך הייתם משווים את השחורים של המיצובישי לאילו של ה Optoma ?.
Art מ Projectorreviews טוען שה Panasonic AE1000 מציג שחורים באותו קנה מידה של מקרן DLP איכותי עם Darkchip 3. מעניין אותי האם המיצובישי ברמה של הפנסוניק בעניין השחורים, או נחות ממנו.
גם Projectorcentral אשר השוו בבת אחת את ה AE1000, HC5000 ו HD81, מצאו שהשחורים של ה AE1000 וה HD81 דומים מאוד, בעוד אילו של ה HC5000 נחותים בהשוואה.
Art מ Projectorreviews טוען שה Panasonic AE1000 מציג שחורים באותו קנה מידה של מקרן DLP איכותי עם Darkchip 3. מעניין אותי האם המיצובישי ברמה של הפנסוניק בעניין השחורים, או נחות ממנו.
גם Projectorcentral אשר השוו בבת אחת את ה AE1000, HC5000 ו HD81, מצאו שהשחורים של ה AE1000 וה HD81 דומים מאוד, בעוד אילו של ה HC5000 נחותים בהשוואה.
- oferlaor
-
- מנהל

noam23,
לא ראינו את הפנסוניק, לא נוכל לומר...
מה שכן, PEARL עם ND FILTER יוכל להתמודד עם השחורים של ה-SHARP בכבוד. זה עוד ניסוי שהייתי מעוניין בתוצאות שלו.
המיצובישי היה הכי חלש בשחורים (אבל לא בהרבה) עם תכנים אופייניים. הסיבה היתה שהוא נקט בטקטיקה מאוד שמרנית בנוגע לצמצם שלו. הוא שמר אותו פתוח בכדי למצות את הפרטים וכתוצאה מכך הוא הגיע לשחורים פחות טובים. כשהצמצם היה סגור (לפני שכולם הגיעו בדקתי את זה) הוא לא היה רחוק מהשאר.
השחורים של ה-PEARL הפתיעו אותי מאוד לטובה ביחס לכל האחרים.
בסופו של יום, אף מקרן לא הגיע לעומק השחורים של ה-שארפ. האופטומה היה הכי קרוב (עם כיול מתאים הגענו למצב SPLIT SCREEN שאי אפשר היה להבחין בין השארפ לבין האופטומה ולא יכולת לדעת מי זה מי!!).
ה-PEARL היה הבוהק ביותר, ונתן תמונה נפלאה (אם כי בהירה מדי לטעמי).
בפירוט בהירים (סצינות השלג והפרווה של נארניה נהדרים לבדוק BRIGHTNESS COMPRESSION). להפתעתי דווקא השארפ היה הכי "שטוח" ופשוט היה חסר פירוט בלבנים. התלונה של כולם היתה שהשיער של הילד היה "שחור מדי". כל השאר הציגו את השיער שלו בהיר יותר ולמראית עין מפורט יותר. האמת היא שהשיער שלו היה שחור ושהאחרים בעצם הרימו את הרמה של השחור בכדי להתמודד עם השלג וזה מה שגרם לזה להיראות מפורט יותר. מבחינת פרטים גרידא, דווקא המיצובישי וה-PEARL עבדו מצויין בסצינה הזו בגלל שהם הבליטו את הפירוט במעיל הפרווה של המלכה.
מבחינת פירוט, בכולם היה אפשר לראות פירוט מטורף בפניה של המלכה, כולל מריחת איפור ונימים בפנים שלה.
באני רובוט השארפ גם נפל בגלל בעיית עיבוד תמונה ודווקא המיצובישי נתן תמונה מפורטת יותר בעת סצינת התזוזה של הרובוט.
בטלויזיה רגילה, היו לנו ARTIFACTS נוראים. ה-SHARP עשה המון COMBING, ושני האחרים גם נפלו על בעייה במקור (פרק ב "החיים זה לא הכל" או משהו כזה, לא זוכר). לאחר שעברנו למקור סביר, כולם פרט לשארפ עבדו יפה, השארפ התקשה בעיבוד תמונה. להפתעתי גם ה-PEARL תפקד יפה מאוד ולעיתים עבר את הביצועים של המיצובישי בעיבוד תמונה של SDTV.
בסצינה של אגילרה, השארפ זכה בקילומטר. הרקע שחור לחלוטין והיא מוארת באור הזרקורים. עם ה-PEARL היא היתה טיפה רכה, בעוד שהיא היתה ראליסטית יותר ב-SHARP והשחורים היו הרבה יותר עמוקים. סצינה מסוג זה מחייבת פשרות.
ב-TRANSPORTER המיצובישי לדעתי כיכב כי היו שם המון בעיות של עיבוד תמונה בסצינה עם הפרונט של הרכב. גם הקטע עם העניבה והאריג בחליפה היה מדהים.
הקטע היפה ביותר לדעתי היה ב-SPLIT SCREEN. לאחר כיולים מעטים אפשר היה ממש לשפוט, תוך כדי הסצינה, את היתרונות והחסרונות של כל מקרן. השארפ היה הכהה מכולם, אך העמוק והתלת מימדי. הסוני היה הזריז מכולם ונתן תמונה מאוד קולנועית (יותר קולנוע מקולנוע) ונעימה לעין. המיצובישי היה יותר עדין עם הצמצם ולכן היה פחות בהיר ופחות כהה (אבל נתן הכי הרבה פירוט של חומר). האופטומה לא הצטיין בהרבה, ובעצם היה דומה מאוד ל-SHARP באופיו (מבין שניהם הייתי בוחר ב-SHARP דווקא, למרות ההבדל במחיר).
בעיניים שלי, ההבדלים לא היו של שמיים וארץ. אם הייתי צריך לבחור מנצח, הייתי בוחר ב-PEARL עם מסך עם GAIN שלילי (פחות מ-1). אבל בתאכלס, ההבדלים היו של אחוזים בודדים, וגם זה בנקודות מצטברות כי לכל אחד ואחד מארבעת המקרנים היו סצינות שהוא כיכב בהם. בקלות הייתי מתרגל לכל אחד מהמקרנים וסולח להם על החסרונות על חשבון היתרון הגדול : כולם נתנו תמונה מדהימה.
זה כמו להתווכח על איזה מודל של פרארי כדאי לרכוש, הם פשוט כולם היו מדהימים, כל אחד בדרכו שלו.
לא ראינו את הפנסוניק, לא נוכל לומר...
מה שכן, PEARL עם ND FILTER יוכל להתמודד עם השחורים של ה-SHARP בכבוד. זה עוד ניסוי שהייתי מעוניין בתוצאות שלו.
המיצובישי היה הכי חלש בשחורים (אבל לא בהרבה) עם תכנים אופייניים. הסיבה היתה שהוא נקט בטקטיקה מאוד שמרנית בנוגע לצמצם שלו. הוא שמר אותו פתוח בכדי למצות את הפרטים וכתוצאה מכך הוא הגיע לשחורים פחות טובים. כשהצמצם היה סגור (לפני שכולם הגיעו בדקתי את זה) הוא לא היה רחוק מהשאר.
השחורים של ה-PEARL הפתיעו אותי מאוד לטובה ביחס לכל האחרים.
בסופו של יום, אף מקרן לא הגיע לעומק השחורים של ה-שארפ. האופטומה היה הכי קרוב (עם כיול מתאים הגענו למצב SPLIT SCREEN שאי אפשר היה להבחין בין השארפ לבין האופטומה ולא יכולת לדעת מי זה מי!!).
ה-PEARL היה הבוהק ביותר, ונתן תמונה נפלאה (אם כי בהירה מדי לטעמי).
בפירוט בהירים (סצינות השלג והפרווה של נארניה נהדרים לבדוק BRIGHTNESS COMPRESSION). להפתעתי דווקא השארפ היה הכי "שטוח" ופשוט היה חסר פירוט בלבנים. התלונה של כולם היתה שהשיער של הילד היה "שחור מדי". כל השאר הציגו את השיער שלו בהיר יותר ולמראית עין מפורט יותר. האמת היא שהשיער שלו היה שחור ושהאחרים בעצם הרימו את הרמה של השחור בכדי להתמודד עם השלג וזה מה שגרם לזה להיראות מפורט יותר. מבחינת פרטים גרידא, דווקא המיצובישי וה-PEARL עבדו מצויין בסצינה הזו בגלל שהם הבליטו את הפירוט במעיל הפרווה של המלכה.
מבחינת פירוט, בכולם היה אפשר לראות פירוט מטורף בפניה של המלכה, כולל מריחת איפור ונימים בפנים שלה.
באני רובוט השארפ גם נפל בגלל בעיית עיבוד תמונה ודווקא המיצובישי נתן תמונה מפורטת יותר בעת סצינת התזוזה של הרובוט.
בטלויזיה רגילה, היו לנו ARTIFACTS נוראים. ה-SHARP עשה המון COMBING, ושני האחרים גם נפלו על בעייה במקור (פרק ב "החיים זה לא הכל" או משהו כזה, לא זוכר). לאחר שעברנו למקור סביר, כולם פרט לשארפ עבדו יפה, השארפ התקשה בעיבוד תמונה. להפתעתי גם ה-PEARL תפקד יפה מאוד ולעיתים עבר את הביצועים של המיצובישי בעיבוד תמונה של SDTV.
בסצינה של אגילרה, השארפ זכה בקילומטר. הרקע שחור לחלוטין והיא מוארת באור הזרקורים. עם ה-PEARL היא היתה טיפה רכה, בעוד שהיא היתה ראליסטית יותר ב-SHARP והשחורים היו הרבה יותר עמוקים. סצינה מסוג זה מחייבת פשרות.
ב-TRANSPORTER המיצובישי לדעתי כיכב כי היו שם המון בעיות של עיבוד תמונה בסצינה עם הפרונט של הרכב. גם הקטע עם העניבה והאריג בחליפה היה מדהים.
הקטע היפה ביותר לדעתי היה ב-SPLIT SCREEN. לאחר כיולים מעטים אפשר היה ממש לשפוט, תוך כדי הסצינה, את היתרונות והחסרונות של כל מקרן. השארפ היה הכהה מכולם, אך העמוק והתלת מימדי. הסוני היה הזריז מכולם ונתן תמונה מאוד קולנועית (יותר קולנוע מקולנוע) ונעימה לעין. המיצובישי היה יותר עדין עם הצמצם ולכן היה פחות בהיר ופחות כהה (אבל נתן הכי הרבה פירוט של חומר). האופטומה לא הצטיין בהרבה, ובעצם היה דומה מאוד ל-SHARP באופיו (מבין שניהם הייתי בוחר ב-SHARP דווקא, למרות ההבדל במחיר).
בעיניים שלי, ההבדלים לא היו של שמיים וארץ. אם הייתי צריך לבחור מנצח, הייתי בוחר ב-PEARL עם מסך עם GAIN שלילי (פחות מ-1). אבל בתאכלס, ההבדלים היו של אחוזים בודדים, וגם זה בנקודות מצטברות כי לכל אחד ואחד מארבעת המקרנים היו סצינות שהוא כיכב בהם. בקלות הייתי מתרגל לכל אחד מהמקרנים וסולח להם על החסרונות על חשבון היתרון הגדול : כולם נתנו תמונה מדהימה.
זה כמו להתווכח על איזה מודל של פרארי כדאי לרכוש, הם פשוט כולם היו מדהימים, כל אחד בדרכו שלו.
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
וגם התפריטים הכי יפים.
הסוני הוא גם המוביל בנקודות בודדות שלי כרגע. וזה למרות שאני שונא תמונות בהירות.
אולי תספרו קצת על ND FILTER? מה הסיפור שלו? איך בוחרים אחד כזה? איפה אפשר להשיג? כמה בערך עולה?
אולי תספרו קצת על ND FILTER? מה הסיפור שלו? איך בוחרים אחד כזה? איפה אפשר להשיג? כמה בערך עולה?
HiFiMusic IL
- noam23
-
- חבר ותיק

עופר, האם אתה מאמין שבסצינות כמו עם אגילרה, אם לא היה לך למה להשוות, היית מרוצה מהמיצובישי 5000 ?.
אני יכול להגיד לך למשל שמהפנסוניק 900 לא הייתי מרוצה בסצינות דומות, גם כאשר לא היה לי למה להשוות, החולשה שלו בתחום הזה של Native Contrast פשוט בלטה לי לעין.
אני יכול להגיד לך למשל שמהפנסוניק 900 לא הייתי מרוצה בסצינות דומות, גם כאשר לא היה לי למה להשוות, החולשה שלו בתחום הזה של Native Contrast פשוט בלטה לי לעין.
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
עופר? מרוצה מוידאו? הגזמת...
אני יכול להגיד על עצמי שאם לא הייתי משווה לכלום הייתי מרוצה במשך חצי שנה מקסימום ואז מתחיל להסתכל לצדדים.
אני יכול להגיד על עצמי שאם לא הייתי משווה לכלום הייתי מרוצה במשך חצי שנה מקסימום ואז מתחיל להסתכל לצדדים.
HiFiMusic IL
- varon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2638
aloni,aloni כתב:וגם התפריטים הכי יפים.
אולי תספרו קצת על ND FILTER? מה הסיפור שלו? איך בוחרים אחד כזה? איפה אפשר להשיג? כמה בערך עולה?...
אני מכיר neutral density filter מתחום הצילום, מטרת המסנן הזה להפחית את האור
בצורה שווה בכל אורכי הגל (צבעים) הנכנס (במקרה של מקרן: יוצא) לעדשה.
בצילום הדבר מאפשר פתיחת הצמצם גם בתאורה חזקה (אם לא יכולים/רוצים לעבור
למהירות גבוהה מספיק של התריס) וכך ליצור עומק שדה מינימאלי.
במקרנים המטרה פשוט להקטין את עוצמת ההארה (בגלל מסך קטן או בוהק מדי)
עופר,
אני מאמין שחייבת להיות שליטה ידנית על הצמצם (IRIS) בפנינה לצורך זה,
המקרן אמור להתאים לגודל הקרנה של "40 עד "300,
לא יכול לדמיין אפשרות צפייה באור הבהיר שנראה ב-"40
(פי 4 ויותר ליחידת שטח מה-"96 שהיה אצל עמי),
אלא אם כן מקרינים סרט/מצגת באור יום.
אבי.
אבי ורון
- noam23
-
- חבר ותיק

תראה, גם באולמות קולנוע ממוצעים בארץ, התמונה לא מושלמת ואני בטוח שעופר לא היה מאוד מרוצה, אבל בכל זאת אנחנו הולכים ונהנים ולא מקטרים כל הזמן על התמונה. כשראיתי סרט עם ה Pana 900 לא הייתי מרוצה בסצנות שתלויות ב Native Contrast (שילוב של כהה ובהיר), שלדעתי היו חלשות יותר מבקולנוע, והפריעו לי בעין.עופר? מרוצה מוידאו? הגזמת...
אני יכול להגיד על עצמי שאם לא הייתי משווה לכלום הייתי מרוצה במשך חצי שנה מקסימום ואז מתחיל להסתכל לצדדים....
בהחלט עולה מהדברים שכתבתם כאן, שקיבלתם Wow Factor רציני מהמקרנים שראיתם, אבל השאלה היא מה ישאר לאחר שה Wow Factor ידאך... האם זו תמונה שאפשר לחיות איתה ?, או כמו בכל שנה, רק עד השנה הבאה...
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
נועם, מה שיקרה זה שתישאר עם מקרן קולנוע ביתי מצויין (ולא משנה באיזה תבחר), שיסב לך שעות רבות מאוד של הנאה, מצפייה בסרטים או בכל תוכן HD אחר שתבחר.היא מה ישאר לאחר שה Wow Factor ידאך......