עזרה לאחד שלא יודע מהם תקליטים...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #41 

יואל,
כשאתה אומר המוסיקה נשמעת "נכון" יותר, אתה מתכוון אבסולוטית או סובייקטיבית כפי שאתה במוחך ומניסיונך ודימיונך זה צריך להישמע?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

GuyDvir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #42 

חברים יקרים.... מה זה בכלל CDP?

ושוב סליחה על הבורות? :lol:

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #43 

CD player
! Ride with the wind of change

GuyDvir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228

שליחה #44 

עכשיו הכל ברור.... :lol:

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

יצא ארוך

שליחה #45 

מרטין שאל
"כשאתה אומר המוסיקה נשמעת 'נכון' יותר, אתה מתכוון אבסולוטית או סובייקטיבית כפי שאתה במוחך ומניסיונך ודמיונך זה צריך להישמע?".
"נכון יותר" מתייחס למה שיש ולמה שאין. בעיקרון – להבדיל מהמעשה – ברגע שהצליל המקורי (שהוא אנלוגי, מה לעשות, ממש כשם שהדיבור שלנו הוא פרוזה) עובר למדיה אחרת, שהצידוק בשימוש בה אינו נובע מהותית מהחומר המוזיקלי עצמו אלא מסיבות אחרות (ייצור ותעשייה, אחסנה) יכולה להיווצר בעיה. על הרוב המוחלט התגברו, מאז ימי הג'יטר העליזים והקיצוץ בהרמוניות של האוקטבות העליונות, אבל עדיין בפועל קיימת מעין תוספת מלאכותית – גדולה, קטנה, כמעט לא קיימת – בצליל עצמו. כל מה שנעשה היום הוא הניסיון - המצליח יותר ויותר – להיפטר מכך. מה שאין הוא העברה של הצליל הטבעי – אקוסטי, ללא הגברה משלו – באופן נכון. מה זה נכון? קרוב כל האפשר למהות הצליל המושמע. לכן קול אדם ורוב הכלים בתחום המיד – מיתרים יותר, כלי נשיפה פחות, כלי הקשה עוד פחות – נשמעים פחות "נכונים" בתקליטור. מהי נקודת הייחוס? האזנה שלי לדברים האלו – נכון, לא בהקלטה, אבל על במה. בהחלט, יש כלים שונים, סביבות אקוסטיות אחרות ועוינות, אבל הבסיס הוא אותו בסיס (ואין בעיה לדבר גם על הצבע שכל מרכיב במערכת מכניס).
וזה המקום להרחיב בעניין חשוב: בהחלט מאוד סביר שנגן יחיד, ב-5,000 ₪, למשל – ייתן תוצאה עדיפה כוללת על-פני מערכת אנלוגית במחיר זהה, בייחוד אם מכניסים למשוואה את התקליט שכל-כך רגיש לצרות בחיים והראש שיש להחליפו מתישהו. וכאן מגיעים לעולם של "מה כדאי", למה להיכנס לצרות, וממילא העסק רגיש באופן מעצבן. אבל זה כבר סיפור אחר.
לסיכום (וצריך כזה לאחר נאום כל-כך מייגע): לדעתי למושג "נכון" כאן ערך אובייקטיבי והוא תקף בעיקר המוזיקה; למרות זאת, בהחלט ייתכן כי מהבחינה המעשית העסק ייפול אצל רוב האנשים. בעצם, מה יכול להיות - עובדה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #46 

אני חולק עליך שהמדד הוא אוסייקטיבי, שכן אתה לא היית במעמד ההקלטה הספציפי (למרות ניסיונך הרב על במות) ולכן איך זה היה "באמת" והאם כבר בהקלטה דפקו את זה, אתה לא יכול לדעת אלא רק לדמיין.
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה #47 

מרטין- ראה שוב מה יואל כתב:
"מה זה נכון? קרוב כל האפשר למהות הצליל המושמע. לכן קול אדם ורוב הכלים בתחום המיד – מיתרים יותר, כלי נשיפה פחות, כלי הקשה עוד פחות – נשמעים פחות "נכונים" בתקליטור."

להבנתי כוונתו- מי ששמע (במיוחד) כלי מיתר וקולות אנושיים (מוכרים) ב live ולא משנה איכן ומתי העיקר שהפנים את הסאונד היחודי האופייני להם ואח"כ שמע דיסק או שניים או יותר של כלי מיתר ואותם קולות אנושיים מוכרים לו מ"החיים" מרגיש בחוסר נאמנות לסאונד האמיתי-( ל live). ובתקליט לטענתו זה יותר קרוב ל live.
לי זה נשמע הגיוני ואפילו אובייקטיבי (בכל זאת לזמר מסויים או לעשיריית כלי קשת יש תביעת סאונד יחודית), במידה וסטטיסטית במובהק זה המצב המתואר ע"י מספיק בעלי ניסיון.

דעות שונות למישהו?
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #48 

מסכים עם יואל בכל מילה. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #49 

ZY אם כך לא ממש ברור בשביל מה קיימת המדיה הדיגיטאלית , וכל הבא עלינו ילך לטמיון ?
האם לקחת CDP ו CD לחבר אותו לPRE ומגבר מנורות יעשה את העסק ליותר אנאלוגי .
8O
האם ליותר מדוייק (כלפי המציאות ) ? :roll:
האם מבחינת החוויה זה יותר טוב :roll:

לדעתי אין מדד אובייקטיבי אמיתי לנושא ולכן הכל סובייקטיבי
מה תגובתך לי אם אני חושב שהאזנה במערכת שלי טובה יותר מנגינתו של אלדימאולה אותה יצירה על הבמה בפאב בהרצליה .

אני מראש לא מנסה להגיע למקור זה לא רלווטי , אותי מעניית החוויה ולכן איני יודע מה מהשמעות של קרוב למקור.
בדיוק כפי שאני יודע כיצד יתכן שמדיה בעלת רוחב פס קטן יותר , אמינה פחות , רגישה יותר הינה טובה יתר .
יתרה מזאת כפי הניראה לא ניתן להגיד שמשהו אובייקטיבי בנושא הנ"ל כי קיימים לא מעט אנשים שמעדיפים את המוסיקה מדיסק ולא מתקליט .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה #50 

Eyal_W כתב:ZY אם כך לא ממש ברור בשביל מה קיימת המדיה הדיגיטאלית , וכל הבא עלינו ילך לטמיון ?
האם לקחת CDP ו CD לחבר אותו לPRE ומגבר מנורות יעשה את העסק ליותר אנאלוגי .
8O
האם ליותר מדוייק (כלפי המציאות ) ? :roll:
האם מבחינת החוויה זה יותר טוב :roll:

לדעתי אין מדד אובייקטיבי אמיתי לנושא ולכן הכל סובייקטיבי
מה תגובתך לי אם אני חושב שהאזנה במערכת שלי טובה יותר מנגינתו של אלדימאולה אותה יצירה על הבמה בפאב בהרצליה .

אני מראש לא מנסה להגיע למקור זה לא רלווטי , אותי מעניית החוויה ולכן איני יודע מה מהשמעות של קרוב למקור.
בדיוק כפי שאני יודע כיצד יתכן שמדיה בעלת רוחב פס קטן יותר , אמינה פחות , רגישה יותר הינה טובה יתר .
יתרה מזאת כפי הניראה לא ניתן להגיד שמשהו אובייקטיבי בנושא הנ"ל כי קיימים לא מעט אנשים שמעדיפים את המוסיקה מדיסק ולא מתקליט .
...
"מדוע קיימת מדיה דיגיטלית" ? (אני מניח שזו שאלה רטורית- אם לאו קרא דברי יואל מעלה).
שאר שאלותיך- מבחינתי לא רלוונטיות לפוסט הנ"ל (לא הבעתי דעתי לגבי זה).

חוץ מזה צודק בכל :כוכב: איתי אין לך שום ויכוח, אבל מה לעשות, כנראה יש כאלו שכן שמעו,למשל, את קולו של לואי אמסטרונג ב LIVE ואח"כ בתקליט (ועיקמו קצת את האף ואח"כ בדיסק וחטפו בחילה ) ואותו כנ"ל לחובבי הקונצרטים החיים.
זכותם להביע דעתם והיא כנראה מאוד אובייקטיבית יחסית לאמת המוחלטת (עד כמה שניתן להגדיר טביעת סאונד כדבר מחלט) וזה ממש לא סותר את החוויה הסובייקטיבית שלך ושל רבים אחרים, כפי שתארת.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

מה לקרני התיש אצל קרני החמה?

שליחה #51 

נכון מרטין, ממש לא הייתי בהקלטה המסוימת, אבל הטענה אינה ממין העניין. העניין הוא שיש לי מושג לא רע איך נשמע כינור, או קול אדם, או תזמורת או מקהלה. בהשוואה ראש- בראש, דיגיטלי מול אנלוגי, שומעים את הדברים שהדיגיטלי עושה טוב יותר, והוא עושה זאת בגלל שהשחזור האנלוגי מוגבל מכנית. בדיוק באותה מידה, ברור מתי קול אדם נשמע נכון יותר, ללא אותן תוספות אינהרנטיות למדיה הדיגיטלית - שמתפוגגות ונעלמות ככל שהמכשירים והתקליטורים משתפרים (והם בהחלט).
אל תתבלבל לרגע, השימוש במדיה דיגיטלית לצורכי שחזור מוזיקה ממש לא התחיל בגלל שהגיעו למסקנה שזה נשמע טוב/נכון יותר. זה ממש לא עניין את התעשייה ולא הטריד את אלו שפיתחו את זה. אגב – וצר לי אישית לכתוב את המשפט הקשיש הזה – אני הייתי כאשר זה יצא החוצה, ואז נשמע ממש רע. כדי להגיע לאן שזה הגיע היום, היה צריך לברר מה הבעיות ומה יוצר אותם (המדידות, חברים, הופיעו בעקבות זאת, לא לפני). היתרונות הטכנולוגיים, המסחריים והכספיים היו אדירים והכמיהה של כולם – יצרנים וקהל – לטכנולוגיה עדכנית הייתה רבה. ולא פחות חשוב: יתרונות התקליטור על התקליט היו קיימים כבר ביום הראשון.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #52 

אף אחד לא אמר (לפחות לא אני) שהוציאו את המדיה הדיגיטלית בגלל שזה נשמע נכון אלא בגלל שזה פוטנציאלית טוב יותר מתקליט לפחות. נכון שבתחילה לא ממש ידעו איך לנצל את המדיה הזו, אבל היום, לדעתי כן.

לגבי זה שאתה יודע איך כינור נשמע, זה יפה מאוד, אבל אין לזה שום קשר לכינור הספציפי שאותו הקליטו ויותר מזה למה שנהייה ממנו אחרי שבחרו מיקרופונים ספציפיים, מיקמו אותם בצורה ספציפית, הקליטו את זה, ערכו את זה ואז העבירו את זה למדיה.....

זה שלך זה נשמע קרוב יותר למה שאתה מכיר, זה בסדר וזה מדד מקובל עלי לגמרי, אבל זה רחוק מאוד מלהיות המדד האובייקטיבי.
About.me

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #53 

מרטין.

בתור אחד שנראה לי שהבין למה יואל מתכוון אנסה ברשותך לחדד את דבריו . {וברשותך יואל כמובן}.

לכל כלי ישנה חותמת קול שמייחדת אותו , המטרה היא לא להיתקרב למה שהיה באולפן מפני שאנחנו לא בתחרות עם אף אחד {לכן אני חוזר ואומר שאין דבר כזה נאמנות למקור} אך ישנה נאמנות לרגש , האם הכינור מלטף אותך כאילו מישהו עם כינור מנגן בחדר או לא.

הבעיה העיקרית בשני העולמות האודיופילים היא הקיבעון לנתונים טכנים לא מעניינים. {אותי בכל אופן}..

בואו רגע נהיה טכנים {כמו שאתה אוהב מרטין :wink: } הדיסק מומר מהקלטה אנלוגית לדיגיטלית , ניכנס לקומפקט ושוב עובר לאנלוגי.

כלומר: הצליל מומר באולפן מאנלוגי לדיגיטלי , אחר כך שוב לאנלוגי ודיגיטלי , ושוב לאנלוגי ואז יוצא לקדם מגבר.

התקליט לעומת זאת לא עובר את מדורי הגהינום הללו שמבחינה לוגית לעולם לא ישוב להיות אנלוגי טהור , בכל המרה מתפקשש משהו.
ואולי הפיקשוש הזה והדיגיטליות הזו היא בעצם מה שנישמע לך דינמי.

ראה דוגמה שציירתי ... {אני צייר גרוע.}

כאן רואים את ההבדל בין גל אנלוגי {A}
לבין גל דיגיטלי {D}.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #54 

שניה אל תוסיפו כלום אני ממשיך במכה. :wink:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #55 

הגל הדיגיטלי עובר המרה לאנלוגי וזה נראה כך.

שימו לב להמרה ואיך היא ניראת בתוכנת העריכה.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #56 

שימו לב שהגל המומר אינו גל נקי . נסו לשים מעל הגל הדיגיטלי המומר בשקופית את הגל האנלוגי המקורי...

זה ניראה כך בדיוק.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #57 

מבחינה טכנית {למרות שאינני טכנוקרט}

הגל האנלוגי שהונח על הדיגיטלי פשוט ניראה מושלם ...

האם אילו פרטים? אני אומר שכן.

מה שאני רואה לפי איך שזה ניראה טכנית הגל הדיגיטלי מדעית מאבד פרטים במהלך ההמרה.

כלומר ... הוא פחות אמין. (Y)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #58 

תסלחו לי על יצירת המופת ... הזהרתי שאינני צייר. :wink:

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818
קיבל תודות: 0

שליחה #59 

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
וואי נמר הרגת אותי!!!!
אני פשוט על הריצפה! :lol: (Y)
אתה תהיה הפיקאסו הבא :מלך:
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #60 

תודה...
אני אדפיס עוד כמה כאלה ואפתח גלריה. 8)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”