כתבה נחמדה מהארץ על "חזרת" הקסטות (כן, ממש)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583

שליחה

@רונן-ש
כמובן שדברי היו בהלצה.

לגבי הטענה שצעירים משתמשים בקלטות לעומת סרטי 4\1 אינץ' - הטענה בעייתית.

פורמט הרבע אינץ' הסטריאופוני קיים משנת 1958. הקלטת הקומפקטית - מ-1963.
אין ממש הבדל בגילם, אלא בקהל היעד.
R2R, לשוק הביתי ולאולפנים דלי תקציב\שידור, וקלטות, לשימוש ביתי ובהמשך גם ברכבים ובמכשירי שמע ניידים.

ושאלה לי: היכן בדיוק ניתן לרכוש סרטי "4\1 מקוריים, שאינם מוסיקה קלאסית, במחירים הוגנים?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

רונן-ש כתב:אני. את גיל 35 השארתי מזמן מזמן מאחור.
המחשב הראשון שלי היה אגב Radioshack TRS-80
...
נו טוב... אז בנובמבר 77' הוא יצא, דצמבר בחנויות, שנתיים אח"כ בישראל, שנה של צבא קבע כדי לממן... כלומר אתה היום בן 55 - 56. מזל טוב (f)

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291

שליחה

הי תום,

ברור, אנחנו מתלוצצים, ואין קשר בין הפורמטים השונים ובין גיל.
מי שנהנה ומוקסם מהעניין, פשוט עושה את זה.

אגב, קיימים פורומים גדולים ורציניים בעולם שעיסוקם הוא טייפים קסטות. וכמו בפטיפונים, או reel-to-reel, הם כמובן מתמקדים במכשירים שהיו top of the line בזמנו.
(ראה דוגמה למטה, Pioneer CT-F1250, אחד המתקדמים ביותר שנוצרו. או המכשירים הנפלאים של Nakamichi)

פורמט הרבע אינטש בסטריאו מתחלק לשתי קטגוריות:
פורמט four-track - יותר ביתי, מהירויות 3.75 ו-7.5 אינטש לשניה
פורמט two-track - הרבה יותר מקצועי, איכויות מדהימות, מהירויות 7.5 ו-15, ניצול כל רוחב הסרט לערוץ סטריאו אחד.

לי יש four-track, מכשיר די מתקדם עם שישה ראשים ו-double capstan.
סלילים? מלא ב-Ebay, לא רק קלסיים. המון ג'אז, וכל מה שהיה קיים בשנות ה-50 וה-60.
תלוי באיכויות, המחירים סבירים.
ואפילו, כמו בעולם הויניל, אני לפעמים מוצא סליל חתום שמעולם לא ניפתח...

סלילים חדשים איכותיים ריקים, מוכנים להקלטה - מיוצרים היום על ידי מספר יצרנים, וניתנים לרכישה בקלות.
ברגע שאגמור להתקין את אנטנת ה-FM הגדולה על הגג, הקלטות מהרדיו הולכות להעסיק אותי בכיף. ממש כמו בגיל 15..

כל מיני עזרים ששייכים לעולם הזה - כלי חיתוך והדבקה לסרטים, סרטים דביקים ברוחב רבע אינטש, מדבקות אלומיניום - הכל קיים וניתן לרכישה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tnsilver כתב:
...
...
נו טוב... אז בנובמבר 77' הוא יצא, דצמבר בחנויות, שנתיים אח"כ בישראל, שנה של צבא קבע כדי לממן... כלומר אתה היום בן 55 - 56. מזל טוב (f)
...
הדהמת אותי!
היומולדת היה אתמול.
56

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@רונן-ש

יש ברשותי 2 מכשירי 4Track:
(אין אפשרות להקליד מקף בלועזית בהודעות, מבלי שיווצר היפוך)

Akai 4000DS - מכאני פשוט.

והמכשיר השני הוא העתק סובייטי של ה-Revox A700 בתוספת Counter דיגיטלי ומטר בתצוגת VFD:
למכשיר גם Double Capstan, וחיישן אופטי לעצירת המנועים ברגע שאוזל הסרט באחד ה-Reels.

לגבי Ebay אני מודע לסלילים המקוריים הנמכרים. מעולם לא נתקלתי באלבומי מוסיקה קלה ורוק במהירות 7.5ips במחירים שהייתי מגדיר כסבירים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שמישים?
עובדים?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ה-Akai 4000DS עובד היטב וזקוק למעט מאוד תחזוקה מלבד חלקי גומי, כל כמה שנים (רצועות \ Pinch Roller).
המכשיר הסובייטי זקוק להחלפת טרנזיסטור בדרגת קדם המגבר.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

עוד פעם הנוסטלגיה הזאת ....
נוסטלגיה I
הרעש הזה של הקסטה שמתחילה להסתבך בטייפ....
הקלטות מהרדיו...
הקלטות תקליטים...
TDK ,כרום , METAL , NORMAL 60 , 90 , SONY , דאבל קסט , מדבקות....
אלפי שעות....
300+ קסטות שהונחו בפח הזבל ....
טייפים שונים ומשונים שהושלכו גם הם....
סוף !!! (וגם אם הבת שלי פתאום תרצה להתחיל להסתובב עם WALKMAN קסטות - זה לא יקרה ...)

נוסטלגיה II
קומודור 64 עם טייפ דאטה.....
ספרי תכנות ומגזינים מחו"ל...
מאות משחקים...
ג'ויסטיקים (ואפילו משוכללים כאלה עם AUTO FIRE..)
אלפי שעות...

8O

dany75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255

שליחה

איזה יופי של נוסטלגיה הביא הסרט הזה.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

tnsilver כתב:יד על הלב... זה שלך ניב? אני מהמר שזה של אביך. :?
...
חלק (רבע? חמישית?) שלי - אדית פיאף, הצבא האדום וכיו"ב. השאר של סבא שלי, אבל בעיקר אני קניתי לו מפריס.
מודה שמעולם לא הבנתי את הפורמט הזה והעדפתי תקליטים.

דווקא היה לי טייפ טוב. JVC Mid-End, שבתחילת שנות ה- 80 היו חברה נהדרת ועוד זכרו את הימים שהם היו Victor :)
עדין, הסיבה היחידה שהיתה לי להשתמש בקסטות היתה לשמוע "בדרך", או להקליט את התקליטים שלה היה לי כסף לקנות.

(f)

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tomyeshuah כתב:@רונן-ש

לגבי Ebay אני מודע לסלילים המקוריים הנמכרים. מעולם לא נתקלתי באלבומי מוסיקה קלה ורוק במהירות 7.5ips במחירים שהייתי מגדיר כסבירים.
...
או קיי, חיפוש זריז ואקראי ושלפתי כמה ״מספרי Ebay״.
נכון, לא כולם זולים. סליל טוב של מיילס דיביס שווה לא מעט..

231445601133
291348648625
261726212469
191479702791
231449534339
151548130285

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רונן-ש כתב:\
או קיי, חיפוש זריז ואקראי ושלפתי כמה ״מספרי Ebay״.
נכון, לא כולם זולים. סליל טוב של מיילס דיביס שווה לא מעט..
\
...
אלו הם מחירי פתיחה בלבד (והמשלוח נע בין 20-ל$50)
נעקוב אחרי המכירות ונראה כיצד יסתיימו.

אבל נעזוב את הנושא לכאן, חטפנו כבר די את השרשור.

avile7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402

הקסטות

שליחה

כל מותג נחשב זויף ,ונמכר בזמנו ע"י רוכלים וגם לא מעט חנויות.
רק נסיון הביא אותך לדעת אם הקסטה מקורית במחיר זול או חיקוי עלוב מהשטחים.
לקלטות סוני למשל,היו 5-6 סוגי זיופים.
לא הייתי חוזר לאותם ימים עם ההיס המעצבן,שחייב אותך לבנות מעגל אלקטרוני ביציאה בכדי להפחית רעשים.
קריעת קלטות ותיקון בעזרת לק.מחיקה בטעות הסתבכות הסליל ועצבים נלווים.
והכי מעצבן,לקחת את הטייפ לחבר ולבצע "הקלטה ישירה" מטייפ לטייפ,באמצעות כבלים פשוטים,
שהיום לא שווים שקל.או להקליט מתקליט ע"ג קלטת.
משהו שנחשב אז וואאו.
הקלטות טובות היו,לא אלו שהקלטנו מהרדיו,ושמרנו עליהם כעל בבת עיננו.ומחירם היה בהתאם.
הסלילים עוד נחשבו הטופ ולשמוע טייפ סלילים היתה חוויה.
בזמנו חברת טנדברג הוציאה קלטת שונה מהסטנדרט,הבאיכות מעולה ומשום מה זה לא תפס וחבל.
נשארנו עם התקליטים :)

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964

שליחה

אני זוכר את קלטות המיקס של הדיג'ייס למיניהם שצמחו כמו פטריות בשנות השמונים כמו הקסטות של הקוליסאום וכו...

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

לא לשכוח
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב, החלטתי -
לא אומר יותר קלטות.
כבת-ימי גאה בעברי, אומר מעתה אך ורק: קסטות!

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3744
שם מלא: חיים

שליחה

tnsilver כתב:
...
...
כנ"ל. יש לי שפשופים באצבע המורה עד היום מסיבוב קילומטרים של הסליל בעזרת עפרון וגם פיתחתי מומחיות של פורץ כספות כדי לחלץ סרט מגנטי שנתקע במעמקי ה-Roadstar באוטו בעזרת פינצטה ומקל של ארטיק. זה, בלי להזכיר עשרות בקבוקונים של מסיר לק שהייתי 'משאיל' מחברות (שרובן לא ממש ראו בעין יפה את החיבה המוזרה הזו לממיס הממכר) כדי להדביק סרטים מגנטיים שנתפסו ונקרעו. זו לדוגמה, אחת הטכנולוגיות שאני ממש לא מתגעגע אליהן.
...
:lol::lol::lol:
·
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964

שליחה

הגעגוע הוא לא אל הטכנולוגיה אלא לתקופה, או יותר נכון אל עצמך בתקופה הזו...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

'קסטה' - זה בסדר!

שליחה

רונן-ש כתב:טוב, החלטתי -
לא אומר יותר קלטות.
כבת-ימי גאה בעברי, אומר מעתה אך ורק: קסטות!
...
יש איזה גוף אנכרוניסטי שפועל מכוח איזה חוק ארכאי משנות ה-50 שנקרא ה'אקדמיה ללשון העברית'. לי נראה שהתפקיד של הגוף הזה הוא לדאוג שלשפה העברית ישמר תמיד 'היתרון הטכנולוגי' על פני השפות של השכנים. תכל'ס זה עובד אבל לפעמים החבר'ה האלה שם לא באמת מבינים שההומור של ה'גורו' שלהם ד"ר אבשלום קור מצחיק רק את העורכים של רשת ב'. לשאר העם היהודי של שנות ה-2000 זה נראה עדכני בערך כמו הלוק של חברי הדומא הסובייטית עם מדליות הגנרלים של הצבא האדום בדש הז'קט, הגבות הזועפות והשערות הארוכות באוזניים - א-לה 1968.

אי אפשר לקחת מהם את מה שמגיע להם אבל לפעמים אני שואל את עצמי אם לא הגיע הזמן לרענן לחלק מהחברים באקדמיה את התרופות. היו להם במהלך השנים כל מיני הצעות הזויות שזה לא להאמין שאנשים עם כל כך הרבה רקע אקדמאי הגו אותן. מישהו היה מאמין ברצינות, לרגע אחד שהמונח 'שח רחוק' עלה כהצעה קונקרטית להחליף את המושג 'טלפון'? אני רוצה לראות תמונה של זה שהגה את המונח 'טלפטת' והציע את זה ברצינות כחלופה למושג 'טלוויזיה' בשפה המדוברת.

דומה שיש להם קצת עודף מוטיבציה בהחלפת המושגים ששגורים על הבריות מתוך איזו פטרונות של שומרי גחלת לאומנית יהודית. זה באמת קצת מתנשא וקצת 'אח גדול' וקצת בן גוריון וקצת עושה לי חררה. ולכן, אני אומר 'קסטה' (ואין לי קשר לבת-ים), אני אומר 'רצפט' ואני אומר 'בטריה' ואני אומר 'מרקר', 'טלוויזיה', 'סלולרי', 'אינטרנט', 'אלמנט', 'אפקט', 'לובי', 'קוגל-לאגר', 'שטאנגה', 'קופלונג', 'הרדונג' ועוד הרבה מילים שהקדוש ברוך הוא התכוון שנגיד אותם בשפה שבה אמרו אותם אבות אבותינו - בגרמנית. אז עם כל הכבוד לחברי הדומא ולד"ר קור המוקיון החביב והעדכני - 'קסטה' זה בסדר!

ומי אשר סרה רואה בכך, מקרב בני האקדמיה הנעלית, יואיל להתקין לו מושב לאחוריו מעל גבי גלגשתי שלי, לשים גפיו אל פיו פן תשפך אצטומכתו תכנה מעל, ולהתגלגש באורח עצמוני אל עבר הגזוזטרה שם ישיח עם רעיו בניחותא בלשון חפצו ויניח לבני ארץ ותמותה לנפשם.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

ישנם מונחים שהאונומטופיה העברית שלהם קולעת יותר - לטעמי - כגון "רתע" במקום "ריקויל" (בכל מקרה נשמע טוב יותר למרות שלא משתמשים במינוח הלועזי במקרה זה) , "תנע" במקום "מומנט/ום" , וכן , גם "להקליט" ו-"קלטת" במקום "ריקורד / קסטה" .

אין כאן עניין של "פטרונות של שומרי גחלת לאומנית יהודית" , אלא רצון לשמר ייחוד/נבדלות משפות אחרות . סלח לי , אני לא רואה אנשים בארצות אחרות שמשתמשים במינוחים עבריים כחלק ובשילוב עם שפת האם שלהם , למרות שאני בטוח , כמו שנכתב ברישא של דבריי , שהם עשויים להישמע טוב יותר גם לאוזניים נכריות . אז למה שאנו , דוברי העברית , לא ננהג כמוהם ? הם לא רואים את שפתנו כטובה מספיק לאמץ מונחים מתוכה , אז גם אנו לא צריכים את הטובות שלהם.
ובכלל לפי שיטתך אפשר גם לדבר גרמנית בלבד , בבחינת "אם כבר אז כבר". זה נוח לעשות סלט של מינוחים בשפות שונות רק מפני שהאונומטופיה שלהם נשמעת קולעת אך זה בא על חשבון הייחוד שלנו כעם/תרבות , ומספיק יש נטייה חזקה במדינה הזו לנהות אחר העדר ולאבד עצמנו לדעת בתוך ההיטמעות המטורפת אחר כל מה ש"שונה" .

ולא , אין בדבריי עידוד להצדיק כל חלופה של האקדמיה . לעיתים ההצעות שלהם לא נשמעות טוב או קליט מספיק .

אני נשאר עם הקלטות (שאין לי) . כמו כן סלח לי במטותא על כי איני מאמץ את הצעתך הנדיבה אף על פי שיצאתי חוצץ לדבריך ; אעדיף לפוש קמעא בגפי כעת , יען כי הזכות לעמוד על דבריי התישה כוחי והשעה הכריעה אותי

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”