מהיום פטור ממכס עד 500$ במקום 325$!

חדשות ועדכונים של HT Magazine
flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

סליחה על התגובה המאוד מאורחת. אני לא מבין מה הקשר בין מה שכתבתי לבין מה שכתבתם, Multimediaman וdrixie.

אני יודע טוב מאוד שעדיין יש מע"מ, ואני יודע טוב מאוד מה זה מסי קניה. אני טענתי שלהגיד שמס קניה זו המצאה ישראלית זה קשקוש. לא טענתי שאין מס כזה או משהו אחר.
והאירופאים יכולים להתעצבן עד מחר, מניסיון מאוד גדול בתחום העיסוק שלי מדינות קופצות על "הפרות הסכמים", אפליות וכל מה שרק אפשר בשביל להגן על התעשיה שלהן. אירופה רוצה להגן על תעשיית הרכב שלה, אז היא מנסה להוריד מיסוי רכב לתעשיה שלה במדינה אחרת. זה לא נעשה מצדקנות או משהו...

אני לא מדבר פה על מה אני הייתי מעדיף, אבל מס קניה על רכבים זה לא דבר מפלה. הוא חל על כולם, כולל תוצרת מקומית (שאין).

והערת האדידס - אפשר לחשוב שאפשר לכתוב איזה חוק שמחר בבוקר הכל יהיה פה זול כמו אמריקה. אומרים תודה על מה שנותנים ומבינים שאם יהיה שיפור הוא יהיה בשלבים. במיוחד שאם נוריד את המיסוי על הרכבים (ששווה בערך 8 מיליארד שקלים בשנה) ולא נוריד הוצאות ממשלתיות (שרוב הציבור חושב שהן נמוכות מידי) נצטרך להעלות מיסוי. אני לא יודע אם אנשים מבינים את זה, אבל ככל שהמיסוי על רכבים בארץ הוא דפוק, הוא עדיין בסדר גמור ביחס לאלטרנטיבה.
המיסוי על העשירונים העליונים הוא מאוד גבוה ועיקר קניית הרכבים החדשים היא בקרב העשירון העליון. אם נוריד את המיסוי על רכבים נצטרך להעלות מס חברות (מה שיוריד אטרקטיביות להשקעות מקומיות), מע"מ (דופק את כולם כולל עניים, מעמד הביניים, זקנים וילדים קטנים), מס קניה או מכס אחר (שוב חוזר כמו בומרנג) או מס הכנסה - שכבר נמצא קרוב לתקרה בקרב העשירונים העליונים אבל הוא באופן יחסי נמוך בעשירונים הנמוכים. אז או שנוריד את האטרקטיביות של השקעה במשק הישראלי (או שאולי פשוט נעודד תרגילי מס), או שנדפוק את העניים, או שנדפוק את כולם.

אני רוצה להבהיר שאלה רק ההשלכות הרעות של מה שאמרתי ובהנחה שאנשים באמת רוצים להגדיל הוצאות ממשלתיות. יש גם יתרונות להעלאת רמת המינוע בארץ והורדת מחירי הרכב. אבל שאף אחד לא יגיד שמחירי הרכב גבוהים ואפשר להוריד אותם כאילו זה כלום. אפשר, אבל לא בטוח שמישהו רוצה לשלם את המחיר כי האמת היא שההטבה תהיה בעיקר למי שכבר קונה רכב חדש וזה יחסוך לו הון עתק - העשירון העליון.

(ואחרי כל זה אני כן אשתף שאני שותף מלא לרצון להוריד את המיסוי על רכבים ל0, אבל במחיר של הקטנת השקעה ממשלתית ולא העלאת מס אחר)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

אני לא בטוח שמס חברות יהפוך את ישראל ללא אטרקטיבית. כח האדם פה מאוד איכותי, גם בהייטק וגם בתחומי המדע.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

בהייטק ומדע יש חשיבות נמוכה למיסים בגלל שמדובר בענפים עם ידע ייחודי (זה פחות סביר שתעשיה שלמה תעשה רילוקיישן מאשר שיסכימו לשלם עוד מס חברות) . ענפים פיננסים, השקעות*, ניהול, מפעלים תעשייתיים (כמו של טבע או אינטל) מאוד מושפעים. היה נהדר אם היה אפשר להגדיל את תעשיית ההיי טק פי 10 אבל זה סקטור אחד קטן ממשק גדול וצריך להיות אטרקטיביים גם איפה שאין לישראל יתרון יחסי (כוח אדם איכותי במדע והייטק).

אפשר לראות מה הורדת מס החברות עשתה למדינות כמו אירלנד.
(אפשר גם לטעון שהמיסוי הנוכחי בארץ דומה מאוד [אפילו מידיי] לרמות מיסוי של הרבה מדינות אחרות ולכן הוא יותר משמש כמשמר אטרקטיביות מאשר מגביר אטרקטיביות ושהורדת מיסוי החברות והבירוקרטיה לרמות נמוכות הרבה יותר היא צעד מתבקש בשביל להביא הרבה חברות מחו"ל)

*פה יש אפלייה אדירה לטובת ההייטק בארץ. במיוחד עם החוק החדש של המדען הראשי. בעצם, השקעה בהייטק היא הוצאה מוכרת לעסק בזמן שעל השקעה במפעל צריך עדיין לשלם מיסים [לא הוצאה מוכרת].

farkash7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236

שליחה

EliBelous כתב:ועוד משהו... המשלוח מתעכב במכס למשך 72 שעות כדי לבדוק אם הנמען מקבל בזמן הזה עוד משלוח מאותו המען כדי שיהיה ניתן לצרף את שנייהם.
...
מאיפה הבאת את זה?
איפה בדיוק כתוב שאם הזמנת שתי חבילות בהפרש של כמה ימים המכס יכול לאחד אותן?
אז למה רק 72 שעות? למה לא לחכות חודש? למה לא לחכות שנה ולאחד את כול החבילות של אותו נמען, כך בטוח יעבור את ה75$?
היכן בדיוק עובר הגבול? נניח אני הזמנתי מוצר מאמזון לבית של ההורים שלי, ואח שלי במקרה הזמין גם מוצר מאמזון באותו יום בלי שידעתי בכלל לאותה הכתובת, למה שאני אשלם מיסים?
לי זה נשמע כמו קשקוש, שתי חבילות שונות=שני מוצרים שונים, שתי עסקאות שונות, שני משלוחים שונים(שעליהם השולח שילם כסף). שום סיבה שהשווי הכולל יהיה מעל 75$ אלה אם החלטת להזמין אייפון בחלקים.

יש לך הוכחה כלשהי לזה? זה מעוגן בחוק? כי אם לא אפשר להרים חתיכת תביעה ייצוגית.

עריכה: עשיתי חיפוש בגוגל. הגעתי לדיון המעניין הזה בתפוז. שם מדובר על מקרה קצת קיצוני, הבחור הזמין מאותו מוכר באותו יום שתי חבילות שונות של אותם מוצרים(סרטי DVD), שתי חבילות שונות מאותו הנמען הגיעו למכס באותו היום ואוחדו. אז יש משהו בטענה שלך.
למרות קיצוניות המקרה, אין שום תקנה או הערה בתקנון המכס על שליחת שתי חבילות נפרדות. כך שיכל אותו אדם להאבק מולם בבית המשפט על הגדרת המושג "עסקה".

כנראה שבגלל אופי העסקה שלו, שבאמת היה קיצוני(אותו מוצר ומאותו מוכר), ומחיר המכס הזעום שהוא נדרש לשלם(80 שקלים), גם תביעות קטנות לא היה משתלם.
עדיין מאמין שהדבר אנו חוקי, ויגיע העו"ד שיעשה מזה מטעמים.

EliBelous
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
שם מלא: Eli Belous

שליחה

farkash7 כתב:
...
...
מאיפה הבאת את זה?
איפה בדיוק כתוב שאם הזמנת שתי חבילות בהפרש של כמה ימים המכס יכול לאחד אותן?
אז למה רק 72 שעות? למה לא לחכות חודש? למה לא לחכות שנה ולאחד את כול החבילות של אותו נמען, כך בטוח יעבור את ה75$?
היכן בדיוק עובר הגבול? נניח אני הזמנתי מוצר מאמזון לבית של ההורים שלי, ואח שלי במקרה הזמין גם מוצר מאמזון באותו יום בלי שידעתי בכלל לאותה הכתובת, למה שאני אשלם מיסים?
לי זה נשמע כמו קשקוש, שתי חבילות שונות=שני מוצרים שונים, שתי עסקאות שונות, שני משלוחים שונים(שעליהם השולח שילם כסף). שום סיבה שהשווי הכולל יהיה מעל 75$ אלה אם החלטת להזמין אייפון בחלקים.

יש לך הוכחה כלשהי לזה? זה מעוגן בחוק? כי אם לא אפשר להרים חתיכת תביעה ייצוגית.

עריכה: עשיתי חיפוש בגוגל. הגעתי לדיון המעניין הזה בתפוז. שם מדובר על מקרה קצת קיצוני, הבחור הזמין מאותו מוכר באותו יום שתי חבילות שונות של אותם מוצרים(סרטי DVD), שתי חבילות שונות מאותו הנמען הגיעו למכס באותו היום ואוחדו. אז יש משהו בטענה שלך.
למרות קיצוניות המקרה, אין שום תקנה או הערה בתקנון המכס על שליחת שתי חבילות נפרדות. כך שיכל אותו אדם להאבק מולם בבית המשפט על הגדרת המושג "עסקה".

כנראה שבגלל אופי העסקה שלו, שבאמת היה קיצוני(אותו מוצר ומאותו מוכר), ומחיר המכס הזעום שהוא נדרש לשלם(80 שקלים), גם תביעות קטנות לא היה משתלם.
עדיין מאמין שהדבר אנו חוקי, ויגיע העו"ד שיעשה מזה מטעמים.
...
http://www.calcalist.co.il/articles/0,7 ... 06,00.html

פסקה שלישית מהסוף.

farkash7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236

שליחה

כנראה שזו באמת המדיניות וכדאי להזהר. זה עדיין לא הופך את העסק לחוקי.

חזור אל “חדשות HT”