ארז_וחני כתב:...
...
·קרא בבקשה את מה שכתב פותח השרשור היום לפני 2 הודעות.
הוא לא נזקק למבחן עיוור על מנת להיווכח שבסטאפ הנוכחי שלו, באקוסטיקה שיש לו, הוא לא שומע הבדל בין כבל רמקולים מכסף לכבל רמקולים מנחושת.
מזה שהוא הביע רצון לרכוש בכל זאת את הכבלים, למרות שלא שמע הבדל, אפשר להסיק שהוא דווקא מאוד רצה שיהיה הבדל אבל הוא מספיק כן וישר עם עצמו בשביל להודות שזה לא המצב...
אפשר וצריך לכבד את דרכם של אחרים...
ארז
...
ארז הכל בסדר?
הבנאדם לקח כבלים הביתה ורצה מאוד שיהיה הבדל, אבל גילה שאין כל הבדל בין הרמקולים שלו לרמקולים "של הביוקר" - והרי זה בדיוק אבל בדיוק מה שאמרתי מלכתחילה.
אני במקרה מכיר את פותח השרשור באופן אישי כבר בערך 10 שנים, ואני מכבד אותו מאוד, אבל אפילו אתה בעצמך טוען כאן שהוא הולך לבזבז כסף לשווא אם הוא קונה ציוד שלא משפר את החוויה שלו.
למען הסר ספק, שוחחתי על נושא הכבלים ושאר מוצרים מיותרים בעולם האודיו עם עשרות אנשים לאורך שנים רבות, ומה שבטוח זה שגם רבים מאלה שאתה בטח היית מכנה "טכנופילים" היו שמחים - בהינתן מספיק ממון בכיסם - לעטר את חלל ההאזנה שלהם בכל מיני "מקדמי דאווין" שהיו עושים להם טוב על הנשמה (בעיקר בזכות קריאות ההתפעלות שהם היו סוחטים ממבקרים מזדמנים), גם אם אין להם שום משמעות מבחינת שיפור הסאונד, כגון:
מרימי כבלים,
קעריות תהודה, url=
http://shop.mapleshadestore.com/departments.asp?dept=46]גושי מייפל[/url],
קריסטלים וכו' וכו'...
אני אישית לא מצליח להבין מי שקונה כבל כדי להעצים את חוויית הסאונד שלו - בעוונותי, הייתי מעדיף לחסוך את כל השקלים שאנשים אחרים מוציאים על רכיבים שמעצם הגדרתם אמורים להיות "שקופים" (כבילה, המרת סיגנל, הגברת כוח וכיו"ב), ולהשקיע אותם בחדר ייעודי ומטופל אקוסטית, ובציוד איכותי אשר ייתן לי חוויה אופטימלית, ולא בפלאצבו אשר יגרום לי ללכת בלי ולהרגיש עם.