השפעת כבלים על הסאונד ושיפורו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

epony כתב:
...
...
רועי, תראה לי בנאדם אחד שעשה מבחן עיוור על כבלים וממשיך לטעון שיש הבדלים. :oops:

אתה ממליץ על השוואה בבית? רעיון מעולה! רק תוסיף מילה על זה שחייבים להקפיד על מבחן עיוור כדי לקבל תוצאה קונקרטית - אחרת אתה שומע עם המוח והציפיות שהוא בנה מסביב לאיכות והמחיר של הכבלים, ולא עם האוזניים... (i)
...
·קרא בבקשה את מה שכתב פותח השרשור היום לפני 2 הודעות.
הוא לא נזקק למבחן עיוור על מנת להיווכח שבסטאפ הנוכחי שלו, באקוסטיקה שיש לו, הוא לא שומע הבדל בין כבל רמקולים מכסף לכבל רמקולים מנחושת.
מזה שהוא הביע רצון לרכוש בכל זאת את הכבלים, למרות שלא שמע הבדל, אפשר להסיק שהוא דווקא מאוד רצה שיהיה הבדל אבל הוא מספיק כן וישר עם עצמו בשביל להודות שזה לא המצב...
אפשר וצריך לכבד את דרכם של אחרים...
ארז

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

rleitman כתב:שלום לכולם,

השאלתי מחנות 2 מטר כל צד של כבלים Z2 ואפילו הגדלתי ולקחתי כבל כח חשמלי Stratus 7 אותו המוכר המליץ. הובטח לי שכל אחד מהם ושניהם ביחד ישנו את חווית השמיעה שלי , ושההבדל יהיה "מהפכני". ניסיתי וניסיתי, ולצערי לא הבחנתי אפילו בהבדל הכי קטן בשמע. אולי זה רק אני ואחרים ישמעו הבדלים. רב הסיכויים שאני אקנה את שני הכבלים מכיוון שהמחיר לא גבוה , השקעתי כל כך הרבה במערכת אז אני ראוי לכבלים איכותיים :) ... אניין של מיתוג כנראה ...

תודה לכולם על המענה, אין המסקנה שלי מדעית אלא סובייקטיבית לחלוטין לאוזניי ולמערכת שלי.
...
·

ראשית טוב שניסית,המשכת ב bi wire או רגיל?
הרצת כיול על המערכת או שאין לך מערכת כיול?
בסיכומו של דבר,אל תקנה כבל חשמל סתם,אני אישית עוד לא התנסתי בשינוי בסאונד בגלל משחקי חשמל,לא ניסיתי חוץ ממגן ברקים.אבל לגבי הz2 אם אתה אומר שאתה לא מרגיש בהבדלים אז אני יותר ממציע לך לא לקנות וזה לא בגלל הכסף כמו שיעצתי לך בחשמל אלא בגלל שלדעתי יש משמעות לכבל ,והכבל הזה ספציפית נותן אקסטרה באס, שלי אישית היה קשה להיות איתו לאורך זמן.יש כאלה סט אפים שזקוקים לאקסטרה באס הזה ,ואז זה מעולה להם.
שב כמה שעות מול המערכת ותראה אם לדעתך יש הבדלים.
אם אין אז באמת אל תקנה.
כיף חיים.

rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109

שליחה

לא ב biwire אלא רגיל כי החדשים הם single (למרות שבפעול אני יכול להשתמש ביחד בכבלים הישנים + החדשים ... לא יודע אם יש לזה משמעות)
אין כיול למגבר, זה HEGEL H80 , עם ווליום בלבד.

את החשמל נראה שאחזיר, הכבלים אני אשאיר, אין לי יכולת אמיתית להבחין אבל למען הסר ספק + יש לי כבלים כסף , אני אחליף אותם.

תודה בכל אופן לכולם

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

בהצלחה!
כיף חיים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

Re: מבחן עיוור

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
·קרא בבקשה את מה שכתב פותח השרשור היום לפני 2 הודעות.
הוא לא נזקק למבחן עיוור על מנת להיווכח שבסטאפ הנוכחי שלו, באקוסטיקה שיש לו, הוא לא שומע הבדל בין כבל רמקולים מכסף לכבל רמקולים מנחושת.
מזה שהוא הביע רצון לרכוש בכל זאת את הכבלים, למרות שלא שמע הבדל, אפשר להסיק שהוא דווקא מאוד רצה שיהיה הבדל אבל הוא מספיק כן וישר עם עצמו בשביל להודות שזה לא המצב...
אפשר וצריך לכבד את דרכם של אחרים...
ארז
...
ארז הכל בסדר?
הבנאדם לקח כבלים הביתה ורצה מאוד שיהיה הבדל, אבל גילה שאין כל הבדל בין הרמקולים שלו לרמקולים "של הביוקר" - והרי זה בדיוק אבל בדיוק מה שאמרתי מלכתחילה. :roll:

אני במקרה מכיר את פותח השרשור באופן אישי כבר בערך 10 שנים, ואני מכבד אותו מאוד, אבל אפילו אתה בעצמך טוען כאן שהוא הולך לבזבז כסף לשווא אם הוא קונה ציוד שלא משפר את החוויה שלו. :|

למען הסר ספק, שוחחתי על נושא הכבלים ושאר מוצרים מיותרים בעולם האודיו עם עשרות אנשים לאורך שנים רבות, ומה שבטוח זה שגם רבים מאלה שאתה בטח היית מכנה "טכנופילים" היו שמחים - בהינתן מספיק ממון בכיסם - לעטר את חלל ההאזנה שלהם בכל מיני "מקדמי דאווין" שהיו עושים להם טוב על הנשמה (בעיקר בזכות קריאות ההתפעלות שהם היו סוחטים ממבקרים מזדמנים), גם אם אין להם שום משמעות מבחינת שיפור הסאונד, כגון: מרימי כבלים, קעריות תהודה, url=http://shop.mapleshadestore.com/departments.asp?dept=46]גושי מייפל[/url], קריסטלים וכו' וכו'... :wink:

אני אישית לא מצליח להבין מי שקונה כבל כדי להעצים את חוויית הסאונד שלו - בעוונותי, הייתי מעדיף לחסוך את כל השקלים שאנשים אחרים מוציאים על רכיבים שמעצם הגדרתם אמורים להיות "שקופים" (כבילה, המרת סיגנל, הגברת כוח וכיו"ב), ולהשקיע אותם בחדר ייעודי ומטופל אקוסטית, ובציוד איכותי אשר ייתן לי חוויה אופטימלית, ולא בפלאצבו אשר יגרום לי ללכת בלי ולהרגיש עם. (f)

asibbbb2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

שליחה

לדעתי,
לא כדאי לקנות כבלים יקרים לקנות משהו נורמלי נחמד לא להשתגע.
למרות שזה קצת מפתע.. אבל ההשפע היא מאוד קטנה ... לא ניראה לי שזה יהיה כזה מורגש גם .

אליאל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 487

שליחה

10 אחוז משווי כלל המערכת... פשוט...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

אליאל כתב:10 אחוז משווי כלל המערכת... פשוט...
...
פשוט כלל שלא תופס, ובמקרים רבים - פשוט בזבוז... :P

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”