צריך המלצה לגבי מכונת קפה ידנית מקצועית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

שמוליק, אתה ממש מתקומם פה בשרשור, על עמלות המכס ועל מכון התקנים. :)
לא שאני לא מסכים, אבל נראה כמו מלחמה אבודה מראש :evil:

אגב, אני חושב שיש איזה נוהל מול ארה״ב בהקשר של מכון התקנים, משהו מהחודשים האחרונים.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391

שליחה

יש גם את ה roket cellini ןה- roket giotto שמיובאות ארצה.
איך הם לעומת האבולוציונה?

דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480

שליחה

@barakdan
·
דן, כמו שכבר ציינתי. מדובר באותן מכונות בדיוק (יתקנו אותי אם אני טועה) כמו האבולוציונה, רק שהאבולוציונה מאפשרת חיבור מים ישיר ויש לה משאבה רוטורית במקום רוטטת וכן יש לה שני שעוני לחץ, לחץ חליטה ולחץ דוד.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581

שליחה

Chura כתב:שמוליק, אתה ממש מתקומם פה בשרשור, על עמלות המכס ועל מכון התקנים. :)
לא שאני לא מסכים, אבל נראה כמו מלחמה אבודה מראש :evil:

אגב, אני חושב שיש איזה נוהל מול ארה״ב בהקשר של מכון התקנים, משהו מהחודשים האחרונים.
...
·
אני לא חושב שזאת מלחמה אבודה מראש. התרגלנו לקבל את שגיונות השלטון כאילו שאנחנו חיים במדינה דיקטטורית (אמנם לא רחוק מזה, אבל עדיין לא שם).
מכון התקנים קיבל מונופול על התקינה והתוצאה היא תקנות מעוותות. לא חייבים להסכים עם זה ופורום ורשתות חברתיות הן אחד האמצעים להעלות את המודעות בנושא. בסופו של דבר, אנחנו משלמים מכיסנו על הגחמות של מכון התקנים ועל האגרות יבוא.
האבולוציונה היא דוגמא טובה לנוהל שאי אפשר לקרוא לו אחרת מאשר מטומטם. המכונה קיבלה תקינה אירופאית ואמריקאית. מי הוא בכלל מכון התקנים הישראלי שיוכל להחליט ליצרן על רכיב מסויים במכונה מסויימת. הרי ברור שהיצרן לא ישנה את הרכיב רק בגלל מכון התקנים הישראלי ומספר מכונות בודדות שנמכרות כאן בשנה. התוצאה היא שהמכונה בכלל לא נמכרת כאן.
אם ישראל תרצה להתקבל איי פעם לאיחוד האירופאי הרי שתאלץ לקבל את התקינה האירופאית ללא הסתיגות, אז למה החוכמות האלה בכלל?
חבל על ועדות, פקידים ואגרות תקינה, אפשר לישר קו עם התקינה האירופאית במוצרי חשמל ולחסוך זמן ,כסף, תקנים וטרטור ביבוא.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

zachig כתב:@barakdan
·
דן, כמו שכבר ציינתי. מדובר באותן מכונות בדיוק (יתקנו אותי אם אני טועה) כמו האבולוציונה, רק שהאבולוציונה מאפשרת חיבור מים ישיר ויש לה משאבה רוטורית במקום רוטטת וכן יש לה שני שעוני לחץ, לחץ חליטה ולחץ דוד.
...
·
אותה מכונה בדיוק אבל משאבה ווליומטרית ופרשוסטט סיראי תעשיתי, חיבור לביוב, ואפשרות לחיבור מים ישיר או מיכל מה שמוסיף עוד מספר רכיבים . בדגם הרגיל יש PID (לא יודע אם נמכר בארץ), ככה שאלה לא אותן מכונות בדיוק. האבולוציונה היא דגם מתקדם יותר ולכן גם עולה יותר, חציונית הן נראות זהה וחולקות רכיבים משותפים.

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@שמוליק_טל
·
שמוליק, מה לגבי ה-Expobar Brewtus IV-R שציינתי? אשמח לדעתך בנושא...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

לא מכיר אותה אישית, אבל 8000 ש"ח לדגם עם החיבור הישיר והמשאבה הסיבובית עם שירות ואחריות בישראל נשמע כמו העסקה הכי טובה שאפשר למצוא כאן.

דוד כפול, PID, חיבור ישיר. ביקורות מצויינות לדגם הקודם (Brewtus III). אני הייתי הולך על זה.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לא מכיר את האקספובאר, אבל תסתכל בתמונות ותראה שהיא לא באותה רמה של האבולוציונה.
הג'יאוטו הרבה יותר יפה ובנויה טוב יותר.
באקספובאר יש מעטפת מפח נירוסטה מקופף עם ברגים חיצוניים, בג'יאוטו יש מעטפת יפיפיה עם עיצוב תלת מימדי ולא רואים שום בורג חיצוני.
מנסיון אישי, הג'יאוטו מגומרת ומתפקדת ברמה הכי גבוהה שיש.
באותו מחיר שהאקספובאר נמכרת בארץ אתה יכול ליבא ג'יאוטו מאיטליה ולקבל אותה תוך שבוע עד הבית.
זאת היתה הבחירה שלי ואני נהנה מהמכונה כל יום מחדש. כמות הקפה שאני שותה כמעט הוכפלה מאז שקניתי אותה.
לגבי שירות בארץ, אני מעדיף לא לקבל שירות בכלל מאשר לקבל שירות בארץ. את זה אני אומר מנסיון מר עם הרבה ציוד שקניתי בארץ.
מטרטרים אותך עד שאתה לא רק מצטער על מה שקנית אלה על זה שבכלל נולדת כאן.
לא מכיר את היבואן של אקספובאר ובהחלט יכול להיות שהוא יוצא דופן לטובה.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

לדעתי לאספובר יש בארץ יותר מיבואן אחד , אם אני זוכר נכון גם גסטרוליין מיבאים אותם , ושם אני יכול לומר מינסיון שהשרות מצויין .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

אני מזמן שוקל אותה (אגב אני לא בטוח לגבי מחיר המכונה עם חיבור ישיר).
לגבי שירות - לא הייתי מודאג כשמדובר בדאדא או קפה רות. נותני שירות שהוכיחו עצמם בעבר יותר מפעם אחת.
מעניין אם אפשר לראות אחת כזו בישראל.
what's next?

shermany
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100

שליחה

מצתרף לגונן.
בגסטרוליין השירות מעולה

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@shermany
·
הרגע בדקתי עם אלדד מדאדא קפה והמחיר הוא 6750 ש"ח לפני מע"מ, כלומר 7950 ש"ח כולל מע"מ (וזה לפני התמקחות על המחיר הסופי...).
וידאתי איתו שמדובר על הדגם החדיש ביותר Expobar Brewtus IV-S עם משאבה רוטורית, חיבור מים ישיר וכמובן Dual Boiler.

נשמע מאוד מפתה...

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

במחיר הזה אין תחרות
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

zachig כתב:@shermany
·
הרגע בדקתי עם אלדד מדאדא קפה והמחיר הוא 6750 ש"ח לפני מע"מ, כלומר 7950 ש"ח כולל מע"מ (וזה לפני התמקחות על המחיר הסופי...).
וידאתי איתו שמדובר על הדגם החדיש ביותר Expobar Brewtus IV-S עם משאבה רוטורית, חיבור מים ישיר וכמובן Dual Boiler.

נשמע מאוד מפתה...
...
·ניסיתי להתמקח, אלדד אמר לי שזה המחיר וזהו - בהתחשב במתמחור בחו"ל נראה שזה בהחלט מחיר הגיוני. אפשר לחסוך אם לא הולכים על חיבור ישיר. מקריאה בהום בריסטה סקירה עמוקה אם כי לדגם מוקדם יותר עם מיכל
http://www.home-barista.com/expobar-brewtus-review.html
יש השוואה לגיוטו והאקספובר מנצחת ברוב המדדים. יש גם סקשן שלם שמתאר נגישות ותחזוקה והוא די הרגיע אותי, כי ממפגשים קודמים עם אקספובר זו היתה הבעיה העיקרית שראיתי.
--- כל פעם שאני מתעניין באיזה מכונה, האלקטרה מפתיעה עם גוד שוט עסיסי ומדוייק ומבעסת אותי. אני אומר לכם, כל הנשים אותו הדבר :lol:

zachig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@hosq
·
חשבתי שאולי יהיה סיכוי להוריד עוד קצת...
בקיצור, 8000 ש"ח ל-Brewtus ואחריות ושירות בארץ, או Evoluzione V2 במחיר של כ-7700 ש"ח בייבוא אישי מאיטליה.
בכל אופן, אני כעת נוטה ללכת על ה-Expobar במקום ה-Rocket, נקווה רק שיהיה אותה במלאי בדאדא קפה ושהמחיר לא ישתנה עד שארכוש בעוד כ-3 עד 4 חודשים (אוטוטו עוברים לבית חדש ועם המעבר ויש המון הוצאות נלוות וקצת קשה לשכנע את האישה שהשדרוג הכרחי...)

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781

שליחה

סליחה על הבורות אבל אפשר לקבל הסבר מהמומחים על סוגי המשאבות שקיימות ומה היתרונות\חסרונות של כל אחת מהן ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

שאלה טובה.

יש שני סוגים של משאבות: רציפה (או רוטורית) ומשאבת רטט (או ויברציונית).

משאבת רטט:
זולה יותר
קטנה יותר
קלה לתיקון
מרעישה (זה הצליל שאתה מכיר של מכונת קפה, בררררררררר חזק)
עובדת עם מיכל מים פנימי, אתה ממלא מים לתוך המכונה והמשאבה שואבת

משאבה רציפה:
יקרה יותר
גדולה יותר
שקטה ממשאבת רטט (יש כאלו שבקושי שומעים כשהן עובדות)
מתחברת ישירות לכניסת מים, כמו בבית קפה, ואין צורך למלא את המכונה

מכונות עם משאבה רציפה באות בד"כ גם עם אפשרות חיבור לביוב, וכך אתה מקבל מכונת קפה שתמיד יש בה מים ואף פעם לא צריך לרוקן אותה. כמו בית קפה.
החסרון הוא שהמכונה לא ניידת, כי היא חייבת חיבור למים, היא יקרה יותר ואם יש תקלה (למשל, אספקת המים לא סדירה והמשאבה מתאמצת ועלולה להנזק) - התיקון יקר.

לפני שנתיים, בערך, חברת Rocket יצאה עם מכונה שנקראת cellini evoluzione שמגיעה עם משאבה רציפה, אבל מאפשרת להשתמש במיכל מים פנימי במקביל לחיבור חיצוני (יש סוויץ' שמאפשר לעבור בין שני המצבים). כך הם נותנים לך להנות משני העולמות, אבל עדיין, תקלה במכונה כזו תהיה יחסית יקרה לתיקון.

מבחינת איכות הקפה, יש שטוענים שמשאבת רטט עדיפה. לא עשיתי אף פעם ראש-בראש של שתי מכונות כאלו (צריך למצוא שתיים זהות, למעט המשאבה) אבל לדעתי ההבדל זניח עד לא קיים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781

שליחה

תודה רבה על המענה המפורט ! אני בטוח שזה עשה "סדר בראש" לעוד כמה אנשים..
ברשותכם יש לי עוד שאלה : בכל מטבח סטנדרטי יש ארונות מטבח ומשטח שיש מעליהם, עד כאן כולנו מכירים.
אבל מה קורה אם אין נקודת מים במקום בו אני מעוניין להציב את מכונת הקפה?(בעיה שאני מאמין שרבים תקלים בה משום שרוב המטבחים מלבד אלו שהוכנו מראש למכונת קפה יש נקודת מים בשני מקומות מרכזיים: 1. מתחת לכיור כמובן , 2.מאחורי המקרר בדר"כ)

יש את הפתרון הנפוץ ביותר והוא לקדוח חור בשיש + לעבור דרך כל ארונות המטבח עם צינור מים דק עד שמגיעים לנקודת המים מתחת לכיור.
עכשיו השאלה שלי היא למעשה מה אתם עושים\עשיתם במקרה הזה? לא מסוכן קצת לקדוח במשטח השיש ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

לא מסוכן אם תתן למישהו שיודע איך ושיש לו מקדח מתאים.
זה ממש לא מסובך, מספיק חור יחסית קטן נאמר מקסימום 3-4 ס"מ קוטר כדי לאפשר מעבר של צינור הזנה וניקוז.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

עדי הברוסי כתב כאן לפני כמה ימים שכל מי שנמצא בפורום אצלנו הוא שרוט במידה כזו או אחרת בנושא הקפה...
אז התשובה היא - תלוי כמה אתה שרוט :)

אם אתה שואל אותי מה הגיוני לעשות, אז ברור שההיגיון הוא למלא מים במכונה פעם בכמה ימים (לפעמים זה אפילו פעם בשבוע, תלוי בצריכה) ולרוקן באותה הזדמנות. ממש לא סיפור גדול וזה לא משנה שום דבר.

אם אתה שואל אותי מה נכון לעשות, אז ברור שעדיף לקדוח, לחצוב, לעקור בלטות, להחליף מקרר, לעבור דירה, למכור את הילדים ולגלח את בית השחי - כדי לקבל קפה קצת יותר טוב, או סתם כדי לשדרג משהו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”