סקודה ייטי 1.2 שנת 2010 או פורד פוקוס סטיישן 2011 - מחפש לשמוע חוות דעת
זה לא אומר כלום. גם אני חטפתי בכביש 6 עם הפוקוס. אבל כשלוקחים בחשבון את הזמן שלוקח להאיץ, הרבה פעמים שרציתי לעקוף פשוט ויתרתי.
עם האוקטביה 1.2 מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו. כל הזמן כח זמין, גם בסל"ד נמוך.
גם צריכת הדלק משמעותית יותר נמוכה מאשר אי פעם היתה בפוקוס (אבל זה היה עם גיר פלנטרי ולא כפול המצמדים שיש היום).
עם האוקטביה 1.2 מעולם לא נתקלתי בבעיה כזו. כל הזמן כח זמין, גם בסל"ד נמוך.
גם צריכת הדלק משמעותית יותר נמוכה מאשר אי פעם היתה בפוקוס (אבל זה היה עם גיר פלנטרי ולא כפול המצמדים שיש היום).
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1893
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
מחזק לגבי המנוע 1.2 - הרבה נרתעים כי הוא "מה זה קטן,לא סוחב",אבל זו הסטיגמה הישראלית שאם זה לא 1600 - זה פשוט לא זה 
כפי שאתה רואה,לכל אחת דעה אחרת לחלוטין,ורק נסיעה תקבע את דעתך
לי יש פאביה TSI ידנית (1.2 כאמור) ותאמין לי סוחבת מצוין (חמישה אנשים,ותא מטען מלא,ומזגן,ונסיעות ארוכות)
כפי שאתה רואה,לכל אחת דעה אחרת לחלוטין,ורק נסיעה תקבע את דעתך
לי יש פאביה TSI ידנית (1.2 כאמור) ותאמין לי סוחבת מצוין (חמישה אנשים,ותא מטען מלא,ומזגן,ונסיעות ארוכות)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
אני הייתי הולך על פוקוס סטיישן שנת 2011 אבל דגם ה 2 ליטר. הפער הכספי בין הדגם הזה ל 1.6 הנפוץ (125 כ"ס) היה מספר זעום של אלפים (~5 אלף) והפער בביצועים הוא גדול מאוד (170 כ"ס). משהו כזה: http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?Area ... eval&Desc=
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
·Avi_h כתב:אל תעלב תמיד הרכב שלנו הכי טוב. אולי אם יש לך פולו ואתה נשוי טרי\רווק.......
ביטי\אוקטביה וכו מהגודל הזה המנוע נוסע יופי במישור או עם תפוסה חלקית.
אני חזרתי מאילת עם האוקטביה עם המשפחה וציוד וכל העליות הגיר טחן הילוכים ודלק. היטי מעט כבדה יותר.
אל תשכח שהוא מחפש רכב בן 3-4 שנים עם הבלאי הנלווה....
נו באמת
הדבר היחידי שהייתי חושש לגביו זה הגיר הרובוטי ללא אחריות. אבל זה נכון לכל גיר רובוטי.
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
לי אין יטי ואני גם לא קשור רגשית לרכב שלי .
בכל מקרה, הנה ציטוט ממבחן דרך ליטי בשנת 2010 (המודל המיועד)
"אלא שלמרות היתרונות, דומה שברכב כבד-יחסית כמו היטי, המנוע הזה מתקרב לקצה היכולת שלו. בתנועה עירונית איטית המנוע-תיבה יכולים לתסכל: המומנט המרבי מגיע אמנם מאד מוקדם, כבר ב-1,550 סל"ד, אבל מתחתיו באמת אין כלום"
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%9 ... D7%9D.aspx
ופה מדובר על רכב חדש. כעבור 3-4 שנים המצב לא משתפר בלשון המעטה.
אז שוב, מדובר ברכב בן 3-4 שנים.
בכל מקרה, הנה ציטוט ממבחן דרך ליטי בשנת 2010 (המודל המיועד)
"אלא שלמרות היתרונות, דומה שברכב כבד-יחסית כמו היטי, המנוע הזה מתקרב לקצה היכולת שלו. בתנועה עירונית איטית המנוע-תיבה יכולים לתסכל: המומנט המרבי מגיע אמנם מאד מוקדם, כבר ב-1,550 סל"ד, אבל מתחתיו באמת אין כלום"
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%9 ... D7%9D.aspx
ופה מדובר על רכב חדש. כעבור 3-4 שנים המצב לא משתפר בלשון המעטה.
אז שוב, מדובר ברכב בן 3-4 שנים.
72o
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אני מבין שאתה גם פסיכולוג
ספציפית, יכול להיות שהבוחן ציפה לפררי טסטה רוסה. אני לא נהג שודים, אבל נהגתי שנים על פאסאט TDI1.8, על סופרב 1.8 טורבו ואני יכול להגיד לך שהמנוע 1.2TSI על היטי נותן ביצועים שהפתיעו אותי לטובה. כמו שאמרתי קודם, המקום היחידי שהרגשתי חוסר היה בהאצה במהירות מאוד גבוהה אבל בגילי זה כבר הרבה פחות מעניין
.
ספציפית, יכול להיות שהבוחן ציפה לפררי טסטה רוסה. אני לא נהג שודים, אבל נהגתי שנים על פאסאט TDI1.8, על סופרב 1.8 טורבו ואני יכול להגיד לך שהמנוע 1.2TSI על היטי נותן ביצועים שהפתיעו אותי לטובה. כמו שאמרתי קודם, המקום היחידי שהרגשתי חוסר היה בהאצה במהירות מאוד גבוהה אבל בגילי זה כבר הרבה פחות מעניין
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1893
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
כתבות במבחני רכב לא שווים יותר מדי,בד"כ הבוחנים קורעים את הרכבים (ביצועים וכו') ובאים עם ציפיות מעולם אחר.
אדם שרוצה רכב קודם כל צריך נסיעת מבחן (כי הוא הולך להשתמש ברכב,לא הכתב שנהג כמה שעות\ימים ושכח ממנו לאחר מכן)
אדם שרוצה רכב קודם כל צריך נסיעת מבחן (כי הוא הולך להשתמש ברכב,לא הכתב שנהג כמה שעות\ימים ושכח ממנו לאחר מכן)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
לפני שנה וחצי ושישים אלף קילומטר קניתי את הרנו מגאן אסטייט דיזל.
מכונית כמעט זהה לפלואנס דיזל אבל סטיישן!
מכונית מדהימה לטעמי. מאוד מרווחת שלושה נפשות גדולות יושבות מאחור ברווחה. תא מטען ענקי וכשמשכיבים את המושבים אפשר לשים מזרון ולישון ברווחה
מנוע בנפח של 1500CC טורבו מרגיש כמו טיל הרבה יותר זריז מיונדאי IX35 בנפח של 2000CC
והכי חשוב צריכת דלק ממוצעת של 18-20 קילומטר לליטר.
שווה מחשבה
מכונית כמעט זהה לפלואנס דיזל אבל סטיישן!
מכונית מדהימה לטעמי. מאוד מרווחת שלושה נפשות גדולות יושבות מאחור ברווחה. תא מטען ענקי וכשמשכיבים את המושבים אפשר לשים מזרון ולישון ברווחה
מנוע בנפח של 1500CC טורבו מרגיש כמו טיל הרבה יותר זריז מיונדאי IX35 בנפח של 2000CC
והכי חשוב צריכת דלק ממוצעת של 18-20 קילומטר לליטר.
שווה מחשבה
לי ( יותר נכון לאשתי ..) יש יטי 1.2 הדגם החדש , ולהורי את הדגם הקודם (2013) וכולם מאוד מרוצים.
על הסחיבה אני יכול להעיד שהיא מאוד מפתיעה ממנוע כזה קטן... המקום היחידי שמרגישים במחסור בכח זה בשניה הראשונה של זינוק מהמקום או מנסיעה איטית מאוד , יש השהיה קצרה עד שהמנוע מגיע. לטורים שבהם המומנט מורגש ממש (אני מניח שזה בעיקר פונקציה של הטורבו) , יציאה לעקיפות היא בדרך כלל חזקה ומהירה ביחס להרבה מכוניות משפחתיות, וכך גם הסחיבה בעליות למינהם. ה dsg שבעה הילוכים עושה עבודה מדהימה עם המצמד הכפול. כמעט ולא מרגישים שעוברים הילוכים והמחשב בוחר אותם בצורה מעולה...
מכונית מצויינת , כמובן שעם מעט חסרונות, אין מושלם ובטח לא במחיר הזה....
על הסחיבה אני יכול להעיד שהיא מאוד מפתיעה ממנוע כזה קטן... המקום היחידי שמרגישים במחסור בכח זה בשניה הראשונה של זינוק מהמקום או מנסיעה איטית מאוד , יש השהיה קצרה עד שהמנוע מגיע. לטורים שבהם המומנט מורגש ממש (אני מניח שזה בעיקר פונקציה של הטורבו) , יציאה לעקיפות היא בדרך כלל חזקה ומהירה ביחס להרבה מכוניות משפחתיות, וכך גם הסחיבה בעליות למינהם. ה dsg שבעה הילוכים עושה עבודה מדהימה עם המצמד הכפול. כמעט ולא מרגישים שעוברים הילוכים והמחשב בוחר אותם בצורה מעולה...
מכונית מצויינת , כמובן שעם מעט חסרונות, אין מושלם ובטח לא במחיר הזה....
קבלת דיל טוב? אני אומר לך עליו.
אני גם לפני כמה חודשים קבלתי מאלבר מחיר מחירון על הרכב שלי, עשיתי כמה בדיקות ובסוף סגרתי עסקה. אין על טרייד אין- לא מבין למה צריך את הכאב ראש של מכירה וקנייה בשוק החופשי. קבלת דיל טוב? אני אומר לך עליו.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
תתחדש
אין כמו סטיישן!
המון הנאה ..... סע בזהירות!
אין כמו סטיישן!
המון הנאה ..... סע בזהירות!