זה שאתה אוהב את הסאונד שלהם, לא אומר שאתה מקבל פרזנטציה נאמנה למקור. זה כבר עניין של טעמים אישיים מן הסתם, אבל אם המטרה העליונה היא לשחזר במידת טובה ככל שניתן את המקור, אז אוזניות שנכשלות בקריטריוניים הטכניים, לא עושים צדק עם המקור. אתה עדיין יכול לאהוב את הסאונד, רק אל תשלה את עצמך שזה "הסאונד האמיתי"....
הביצועים האמיתיים של ספינות הדגל... מאמר מדהים !!!
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3055
epony
מבין וגם מבין בנתונים טכניים ויודע יפה מאד לנתח אותם
זו לא הנקודה
1. הנתונים יכולים לשקף הדגשה כזו או אחרת בתדרים - בא לידי ביטוי בבאס מיד וגבוהים במיוחד הגרפים של האתרים בחול
2. לא לכולם יש את אותם כיסוי תדרים באוזן ואם את המרבית המאזנים בין החברים נמצא כי שומעים כל אחד אחרת
3.לי יש מעט נסיגה סביב 4000 הרץ לכן חשוב לי כי אוזני תהיה פתוחה נגיד כך - שרות בחיל האויר
4.כל אחד בוחר מה מתאים לו
וזה כיף להאזין למוסיקה שונה באוזנייות שונות ויש לי כמה וכמה אוזנייות בו זמנית וכמה מגברים שאני יכול לבחור מכמה מקרות את המתאים לי לאותה הקלטה - וביצוע
לא מכיר הרבה ש/יש להם את המגוון הזה
ככה שאני בדיוק מבין את כל הנתונים ואופי וסיגנון ושיחזור עד כמה שניתן למה שאני מצפה ומכיר בעולם האמיתי ובעולם ההקלטות - ב1981 שמעתי לראשונה את ההקלטות של דוייטשה גרמופון כאן בארץ-
בתוך חדר ההקלטה בהיכל התרבות - אחר הרדיו
הקלטות של ברנשטיין עם הפילהרמונית
הכרתי את קרל אוגוסוט נגלר מקרוב ושיטות הקלטה שלו - וולפנג מוטלר -
ועם המפיק שלו הנס וובר
והכל מקרוב קרוב - כולל טקים חוזרים כל שלב ההקלטה ההיתי שם בפנים - ראיתי שמעתי למדתי המון
1982
1984
1988
1989ו
והכרות עם הציוד המקורי שהקליטו ואחכ מה שמעו ואחכ בסידי או מקור הבטה מהקצועי שהשתמשו אז
ויש לך משהו קרוב אצלך לדבר האמיתי?????
רמקולים בי אנד דבליו עוד 1981 801 המפורסמים
בשנות התשעים הקלטתי עם חבר עבור אמנים שונים בכנסיית קריית יערים אבו גוש ועוד
לי יש מה איתך במה אתה חושב שאתה שומע את הדבר האמיתי ???. יש לך איזה ראפראנס ???
איזה מקור איזה דק איזה כבל איזה אוזניה איזה מגבר - מה חווית ומה ראיתי או שמעת בנסיון שלך שיכול להעיד כי
אתה באמת מבין ???
כמה מערכות עבורו אצלך
רמקולים מגברים סידי ובאיזה רמות
?
ספר לנו epony
בברכה
מבין וגם מבין בנתונים טכניים ויודע יפה מאד לנתח אותם
זו לא הנקודה
1. הנתונים יכולים לשקף הדגשה כזו או אחרת בתדרים - בא לידי ביטוי בבאס מיד וגבוהים במיוחד הגרפים של האתרים בחול
2. לא לכולם יש את אותם כיסוי תדרים באוזן ואם את המרבית המאזנים בין החברים נמצא כי שומעים כל אחד אחרת
3.לי יש מעט נסיגה סביב 4000 הרץ לכן חשוב לי כי אוזני תהיה פתוחה נגיד כך - שרות בחיל האויר
4.כל אחד בוחר מה מתאים לו
וזה כיף להאזין למוסיקה שונה באוזנייות שונות ויש לי כמה וכמה אוזנייות בו זמנית וכמה מגברים שאני יכול לבחור מכמה מקרות את המתאים לי לאותה הקלטה - וביצוע
לא מכיר הרבה ש/יש להם את המגוון הזה
ככה שאני בדיוק מבין את כל הנתונים ואופי וסיגנון ושיחזור עד כמה שניתן למה שאני מצפה ומכיר בעולם האמיתי ובעולם ההקלטות - ב1981 שמעתי לראשונה את ההקלטות של דוייטשה גרמופון כאן בארץ-
בתוך חדר ההקלטה בהיכל התרבות - אחר הרדיו
הקלטות של ברנשטיין עם הפילהרמונית
הכרתי את קרל אוגוסוט נגלר מקרוב ושיטות הקלטה שלו - וולפנג מוטלר -
ועם המפיק שלו הנס וובר
והכל מקרוב קרוב - כולל טקים חוזרים כל שלב ההקלטה ההיתי שם בפנים - ראיתי שמעתי למדתי המון
1982
1984
1988
1989ו
והכרות עם הציוד המקורי שהקליטו ואחכ מה שמעו ואחכ בסידי או מקור הבטה מהקצועי שהשתמשו אז
ויש לך משהו קרוב אצלך לדבר האמיתי?????
רמקולים בי אנד דבליו עוד 1981 801 המפורסמים
בשנות התשעים הקלטתי עם חבר עבור אמנים שונים בכנסיית קריית יערים אבו גוש ועוד
לי יש מה איתך במה אתה חושב שאתה שומע את הדבר האמיתי ???. יש לך איזה ראפראנס ???
איזה מקור איזה דק איזה כבל איזה אוזניה איזה מגבר - מה חווית ומה ראיתי או שמעת בנסיון שלך שיכול להעיד כי
אתה באמת מבין ???
כמה מערכות עבורו אצלך
ספר לנו epony
בברכה
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3055
HazooM
כל אחד בוחר מה מתאים לו ונשמע לו הכי טוב לאוזן שלו
\
אני עדיין חושב לסוג המוסיקה שאני שומע שכרגע HD800
היא הטובה ביותר -
יש טובות אחרות מחברות מדהימות ויקרות פי חמש ויותר מהסנהייזר 800
ואני עדיין רוצה לקבל את הסאונד אולי קצת דמיוני
זה שאני נמצא במרכז הבמה
באולם עם איקוסטיקה מעולה עם הידהוד של ניקשת אצבעות
הכל במרחב בעומק וגובהה
אילו ההיתי על הפודיום עומד
או משורה 15 באותו אולם עצמו
אם נשחה עם הזרם אני שומע הכי טוב שרק אפשר
בברכה
כל אחד בוחר מה מתאים לו ונשמע לו הכי טוב לאוזן שלו
\
אני עדיין חושב לסוג המוסיקה שאני שומע שכרגע HD800
היא הטובה ביותר -
יש טובות אחרות מחברות מדהימות ויקרות פי חמש ויותר מהסנהייזר 800
ואני עדיין רוצה לקבל את הסאונד אולי קצת דמיוני
זה שאני נמצא במרכז הבמה
באולם עם איקוסטיקה מעולה עם הידהוד של ניקשת אצבעות
הכל במרחב בעומק וגובהה
אילו ההיתי על הפודיום עומד
או משורה 15 באותו אולם עצמו
אם נשחה עם הזרם אני שומע הכי טוב שרק אפשר
בברכה
-
eyal1983
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
הבנתי משהו קצת הזוי.. אולי מעניין, ואולי דעתי בלבד. אני מתבסס על המאמר, ועל המחירים של אמאזון עבור מוצרים חדשים ומשומשים...
אז ככה:
הכל בהתייחס למחיר;
אקג 701 (150$ משומש, 200$ חדש, ציון טכני: 66.7)
נעלה טכנית ב5-6נק' , כלומר חצי-שדרוג כזה, לא הבדל אדיר בהאזנה.
הגענו ל
אקג 712 (379$ , טכני: 72)- זה המחיר של חדש, כי עוד אין משומשים.
כלומר יותר מפי2 מחיר לעומת משומש, ובערך קצת פחות מכפול לעומת חדש (כפול 2 פחות 10%).
נעלה משם שוב ב 5-6נק' (טכני: 77+), כלומר שוב חצי שדרוג כזה, לא הבדל אדיר בשמיעה
הגענו ל HD700, שהיא 550$ כרגע במשומשים, ו- 850$ כמוצר חדש)..
שמים לב מייד שאיבוד הערך (משומש לעומת חדש) נשאר זהה, אבל מתפרש כגדול.. >30%
משם הלאה בניקוד הטכני, זאת כבר עלייה משמעותית (ל 100%, לא עוד 5 נק'.. יותר כמו 20+.. כלומר הבדל שמיעתי שכל אחד ישים לב אליו)
ואלו הן ה hd800, he-6, ו- lcd3
שהן 1500$/משומש1250$, 1,300$, ו- 1945$ בהתאמה.
מה יכול להתפרש מכך?
א. שאוזניית ביניים ב 200-400$, נותנות את שיא התמורה הטכנית למחיר.
ב. שאוזניות אמצע גבוהות (500-800$) מאבדות המון ערך, ונותנות רק טיפה יותר, ו\או דורשות הגברה אדירה כדי "לנצוץ" (ר"ע HE-500).
ג. שאוזניות סוף- יותר משתלמות, כי הן שומרות ערך *יחסית , וגם כי חווית ההאזנה הטכנית באמת אחרת (עוד עשרות נק')
*עוד לא ידוע לגבי התמחור הקיצוני של ה lcd-3.
נב
עצוב שה T1 היקרה היא בעצם 880 עם טון קריר, במה גדולה יותר עכב דרייברים בזווית, ויותר באס.
אז ככה:
הכל בהתייחס למחיר;
הגענו ל
כלומר יותר מפי2 מחיר לעומת משומש, ובערך קצת פחות מכפול לעומת חדש (כפול 2 פחות 10%).
משם הלאה בניקוד הטכני, זאת כבר עלייה משמעותית (ל 100%, לא עוד 5 נק'.. יותר כמו 20+.. כלומר הבדל שמיעתי שכל אחד ישים לב אליו)
מה יכול להתפרש מכך?
ב. שאוזניות אמצע גבוהות (500-800$) מאבדות המון ערך, ונותנות רק טיפה יותר, ו\או דורשות הגברה אדירה כדי "לנצוץ" (ר"ע HE-500).
ג. שאוזניות סוף- יותר משתלמות, כי הן שומרות ערך *יחסית , וגם כי חווית ההאזנה הטכנית באמת אחרת (עוד עשרות נק')
נב
עצוב שה T1 היקרה היא בעצם 880 עם טון קריר, במה גדולה יותר עכב דרייברים בזווית, ויותר באס.
- vek44acm
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
קונטרה לחבר HazooMepony כתב:הכל טוב ויפה, אבל כמו שהבחור שכתב את הסקירה אמר על הגריידו, זה שאתה אוהב את הסאונד שלהם, לא אומר שאתה מקבל פרזנטציה נאמנה למקור. זה כבר עניין של טעמים אישיים מן הסתם, אבל אם המטרה העליונה היא לשחזר במידת טובה ככל שניתן את המקור, אז אוזניות שנכשלות בקריטריוניים הטכניים, לא עושים צדק עם המקור. אתה עדיין יכול לאהוב את הסאונד, רק אל תשלה את עצמך שזה "הסאונד האמיתי".........
...
אל תשלה את עצמך שיש כזה דבר "סאונד אמיתי" או "נאמנות למקור".
הטכנוקרטים אוהבים להתחבאות מאחורי המושג נאמנות למקור.
כמה שאלות תיאוריות, לא חובה לענות.
אותו אלבום הוקלט עם סטים שונים של מיקרופונים (עם נתונים טכניים שונים), איזה גרסה היא הנאמנת למקור?
יש הרבה עכשו רימסטרים של אלבומים קלאסיים, איזה גרסה היא הנאמנת למקור המקורית או הרימסטר?
נגיד קבענו שכל גרסה היא יצירה אמונתית בפני עצמה, עכשו אנחנו רוצים לשחזר אותה אצלנו בסלון.
זה מוסכם להגיד שהטכני מכין את מיקס מתוך ידיעה שהלקוח ישתמש ברמקולים, אבל אתה מעדיף אוזניות. עדיין אפשר להיות נאמן למקור?
מוצרים משלימים כגון אקווליזיר, RC וכו' טובים ליהודים (כמובן האלו שדוגלים בנאמנות למקור)?
מה יותר פוגע בנאמנות למקור חדר עם אקוסטיקה גרועה או רמקולים עם נתונים טכניים גרועים?
אחרי קצת תאוריה נעבור לפרקטיקה במכלול של מערכת שלמה ניתן לבחון סוג של נאמנות למקור.
ומי חושב שניתן בעזרת איזה 5 גרפים לקבוע בנחרצות אם הרכיב נאמן למקור, בנית המערכת שלו תהיה פשוטה.
- nati8056
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 255
eyal1983 כתב:הבנתי משהו קצת הזוי.. אולי מעניין, ואולי דעתי בלבד. אני מתבסס על המאמר, ועל המחירים של אמאזון עבור מוצרים חדשים ומשומשים...
אז ככה:
הכל בהתייחס למחיר;
הגענו ל
מה יכול להתפרש מכך?
נב
עצוב שה T1 היקרה היא בעצם 880 עם טון קריר, במה גדולה יותר עכב דרייברים בזווית, ויותר באס....
אתה תראה את זה כמעט בכל סוג מוצר שיהיה ולא רק באוזניות, תסתכל על מעבדי אינטל או כרטיסי מסך לדוגמא איך המחירים משכפלים את העצמם מרמה medium ומעלה.
בכל אופן מי שלא מוכן להתפשר על כלום יהיה מוכן לשלם הרבה בשביל המעט, העיקר שיהיה כמה שיותר קרוב למושלם.
-
eyal1983
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
כן אבל במחשבים ובסלולארים, אם אתה עכשיו קונה לדוגמא אייפון5אס, אתה משלם מינימום 3K
אבל עוד חצי שנה יצא 6, וחצי שנה אחרי זה 6s, וחצי שנה אחרי זה- 7..
ואז ה5אס שלך יוריד ערך של מעל 30% תוך פחות משנה
ועוד שנתיים ירידת הערך תכפיל את עצמה..
אוזניות ה"סוף" לא סובלות מזה.
אבל עוד חצי שנה יצא 6, וחצי שנה אחרי זה 6s, וחצי שנה אחרי זה- 7..
ואז ה5אס שלך יוריד ערך של מעל 30% תוך פחות משנה
ועוד שנתיים ירידת הערך תכפיל את עצמה..
אוזניות ה"סוף" לא סובלות מזה.
- LQDForce
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 776
vek44acm אני מסכים עם רוב הדברים שלך, אני לא ממש אוהב להשתמש במושג 'נאמנות למקור' וחושב שהוא שמור עבור אנשים שלא מכירים מספיק טוב את המוסיקה והאמנים שהם מאזינים להם, או שלא ניגנו מעולם בכלי מוסיקלי.
מבחינתי יש 'נאמן להקלטה' , 'נאמן לביצוע' ולפעמים גם 'נאמן לעיבוד' (רימסטרים זו דוגמה טובה).
בשבילי הרפרנס הוא האוזן שלי. מי שמנגן על כלים ויצא לו להיות בהופעות בד"כ יודע טוב מאוד איך נשמעים גיטרות, תופים וקלידים, ואיך הצליל מהשורה הראשונה במרכז הבמה בהופעה.
אני לא פוסל שום שימוש באלמנט כזה או אחר כדי להתאים את הצליל לאותו רפרנס שאני מכיר בו.
יותר מזה, אני מאמין ששימוש נכון ומושכל באקולייזר\DSP יוביל לרוב לביצועים טובים יותר מאשר ניסיון נועז להשתמש ברכיבים לא יעודיים כדי לשנות את הצליל מעבר לתכנון שלהם (מגבר, DAC וכו'). לא שיש דבר רע באף אחד מהם, אלא שהרבה יותר קשה להתאים מגבר לאוזניות שישנה את כל הצליל, בכל המוסיקה - מאשר פשוט להשתמש באקולייזר כשצריך.
אבל כל זאת בתנאי שהפער בין הצליל המצוי לרצוי הוא קטן. אין שום סיבה לקנות אוזניות, או מגבר או DAC - אם אתה לא אוהב את הצליל שלהם מלכתחילה. אין בעיה שעם חלק מהמוסיקה השילוב נשמע לא משהו, אבל אם הפער גדול מדי וגורף - כנראה שטעית בקניה שלך.
דבר אחרון שרציתי להדגיש למרות כל הנאמר כאן, לרוב אני מאוד נהנה להאזין גם להקלטות לא מוצלחות ודווקא כן מחפש 'נאמנות להקלטה'. במקרים כאלו אני אשאף לשרשרת שקופה ככל האפשר, שתנסה לשמור כמה שיותר על הצליל המקורי של ההקלטה בדרך לאוזן שלי. אני בטוח שמי שמחזיק ב HD800 או אפילו SRH940 יודע בדיוק על מה אני מדבר כאן.
מבחינתי יש 'נאמן להקלטה' , 'נאמן לביצוע' ולפעמים גם 'נאמן לעיבוד' (רימסטרים זו דוגמה טובה).
בשבילי הרפרנס הוא האוזן שלי. מי שמנגן על כלים ויצא לו להיות בהופעות בד"כ יודע טוב מאוד איך נשמעים גיטרות, תופים וקלידים, ואיך הצליל מהשורה הראשונה במרכז הבמה בהופעה.
אני לא פוסל שום שימוש באלמנט כזה או אחר כדי להתאים את הצליל לאותו רפרנס שאני מכיר בו.
יותר מזה, אני מאמין ששימוש נכון ומושכל באקולייזר\DSP יוביל לרוב לביצועים טובים יותר מאשר ניסיון נועז להשתמש ברכיבים לא יעודיים כדי לשנות את הצליל מעבר לתכנון שלהם (מגבר, DAC וכו'). לא שיש דבר רע באף אחד מהם, אלא שהרבה יותר קשה להתאים מגבר לאוזניות שישנה את כל הצליל, בכל המוסיקה - מאשר פשוט להשתמש באקולייזר כשצריך.
אבל כל זאת בתנאי שהפער בין הצליל המצוי לרצוי הוא קטן. אין שום סיבה לקנות אוזניות, או מגבר או DAC - אם אתה לא אוהב את הצליל שלהם מלכתחילה. אין בעיה שעם חלק מהמוסיקה השילוב נשמע לא משהו, אבל אם הפער גדול מדי וגורף - כנראה שטעית בקניה שלך.
דבר אחרון שרציתי להדגיש למרות כל הנאמר כאן, לרוב אני מאוד נהנה להאזין גם להקלטות לא מוצלחות ודווקא כן מחפש 'נאמנות להקלטה'. במקרים כאלו אני אשאף לשרשרת שקופה ככל האפשר, שתנסה לשמור כמה שיותר על הצליל המקורי של ההקלטה בדרך לאוזן שלי. אני בטוח שמי שמחזיק ב HD800 או אפילו SRH940 יודע בדיוק על מה אני מדבר כאן.
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
אף אחד לא מתחבא מאחורי שום דבר, לא טכנוקרטים ולא אודיופילים. המקור הינו ההקלטה שאתה מאזין לה. נאמן למקור כלומר ציוד שמשנה כמה שפחות את אותה הקלטה. לא מעניין אותי אם איזה אמצעים, סירים או מחבתות עשו את ההקלטה. מה שיש על הדיסק/קובץ שאני מאזין לו כרגע זה המקור.אל תשלה את עצמך שיש כזה דבר "סאונד אמיתי" או "נאמנות למקור".
הטכנוקרטים אוהבים להתחבאות מאחורי המושג נאמנות למקור....