16:9 או 2.35:1 בחדר ייעודי

מקרנים קידמיים - Front Projector.

16:9 או 2.35:1

16:9
18
51%
1:2.35
17
49%

סך הכול הצבעות: 35

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

idan309 כתב:molvy,

אתה צודק לחלוטין במה שרשמת אבל כפי שציינתי למרות כל מה שאמרת בחדר / חלל קולנוע מתאים (גדול מספיק), במידה והתקציב הוא מספק (מסך ממוסך + מקרן עם זכרון עדשה), הבחירה הנכונה תהיה לדעתי מסך 1:2.35.
נניח שמרחק הצפייה הוא 4-4.5 מ' ויש לך 2 אופציות:
1. 133" אינץ בסרט בפורמט 1:2.35 + 106" בסדרת טלויזיה או משחק כדורגל 16:9 - מסך 1:2.35
2. 114" אינץ' בסרט בפורמט 1:2.35 + 120" בסדרת טלויזיה או משחק כדורגל 16:9 - מסך 16:9
אני אישית אעדיף את האופציה הראשונה:.
...
לא מובן למה אלו האופציות הקיימות.

אם רוחב התמונה תישאר זהה בשתי הדוגמאות אז אתה נהנה משני העולמות. ובכול אחד מהפורמטים יש לך את התמונה המקסימלית שאתה יכול להפיק מהמקרן .

משמע אם המסך שלך הוא 16:9 ואתה מקבל את אותה רוחב תמונה בשני הפורמטים אז תקבל את ה 133 אינטש ב 1:2.35 ותמונה גדולה יותר ב 16:9.

למה חשוב להשתמש במסך 1:2.35 ולהקטין את תמונת ה 16:9?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

נקודה נוספת שראוי לקחת בחשבון היא דווקא מתחום האודיו.

רבים כאן משקיעים בציוד אודיו אבל דווקא בוחרים מסכים 16X9 שזוהי החלטה תמוהה בעיניי.
הם בוחרים את אותם מסכים בגלל שהרוב המוחלט של התכנים שהם צופים בו הוא באותו פורמט.

השאלה שנשאלת היא ,כמה מתוך אותם תכנים (לאנשים שמנהלים טבלאות אקסל...) אשר בדרך כלל כוללים המון סדרות טלויזיה , קומדיות, דרמות ולא מעט סשידורי ספורט זקוקים לרמקולים אימתניים , סאבים מפלצתיים וכיולים אין סופיים?!

דווקא המערכת שכל כך משקיעים בה, מתעוררת לחיים באותם סרטי 2.35:1....אבל אז פתאום חווית התמונה הופכת להיות קטנה יותר.

רן

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

oferlaor כתב:יש כמה גישות למסכים שיכולים לטפל ביותר מיחס אחד.

שיטה אחת היא מיסוך חשמלי שניתן לשלוט ביחס לפי נקודת העצירה של נקודת המיסוך.

האופציה שאני בחרתי כוללת שני מסכים באותו מכלול. שניהם מגולגלים אחד מעל השני - אחד ביחס 2.35 והשני 16:9. שניהם מתוחים כמובן.

לינק: http://www.adeoscreen.com/default.php?t=site&pgid=482
...
עפר
אני מנסה להבין איך זה עובד בפועל:
הממשק של סטרימר/HTPC הוא בדרך כלל 16:9. אז כדי לבחור את הסרט צריך להוריד את המסך המתאים.
ואחר כך להעלות אותו ולהוריד את המסך השני של 1:2.35.
???
Enjoy the Silence

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

RanMoyal כתב:משה בוקר טוב,

הטעות שלך היא בהקשר החוויתי.

במסך 16X9 נוצרת אנומליה לפיה אתה רואה תמונה גדולה יותר בפועל כאשר אתה צופה בקומדיה מאשר התמונה המוקרנת בשר הטבעות לדוגמא.

רן
...
האנומליה אינה במסך האנומליה היא בפורמט. בהגדרה פורמט ה 1:2.35 מייצר תמונה יותר קטנה! אז מה אתה מציע להקטין את התמונה הגדולה (16:9), כדי לקבל תמונה יותר גדולה כאשר מקרינים תמונה קטנה (1:2.35 )?

זה כאילו אתה מציע לשרוף את השניצל בארוחת צהריים כדי שהסטיק של ארוחת הערב יהיה טעים יותר מהשניצל?

לדעתי אפשר למקסם את ההנאה גם מזה וגם מזה.

מה שאני עושה זה כאשר אני מקרין פורמט 1:2.35 אני לא מוריד את המסך עד הסוף ואז התמונה ממלאת את המסך גם ב 1:2.35

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האנומליה היא לא בפורמט היא נוגעת לסוג העדשה שבחור בה הבמאי.

סרטים ב- 2ץ35:1 הם סרטים בהם הבמאי בוחר לצלם פריים רחב יותר, לקלוט יותר התרחשויות על המסך, להעביר לצופה תמונה "גדולה" יותר.
זה נועד לסרטי אקשן, מדע בדיוני, הרפתקאות. אין צורך בעדשה כזו בדרמות שהפוקוס על שני אנשים שמנהלים דיאלוג.

ואתה, כצופה, למרות כוונת הבמאי, בוחר להקטין את התמונה. מה מסובך בזה? ואיך זה קשור לשניצלים?

אני מציע לך לצפות במסך של 2.35:1 ואז לגבש דיעה.

אתה כרגע בחרת לראות טלויזיה במסך גדול באמצעות מקרן. אין הבדל בין זה לבין לקחת סמסונג 110".

רן

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

וכאשר אני לא מוריד את המסך עד הסוף אני לא הופך אותו למסך 1:2.35

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

יש לא מעט תרגילים כאלה של הורדה חלקית, או שני מסכים (מאחור מסך 16:9 ומקדימה מסך שחור שנגלל מעליו)

במקרה שלי, יש כאמור שני מסכים שהם בנויים כך שהם נגללים זה מעל זה. כך המרחק בינהם הוא כסנטימטר כששניהם מורדים. כל אחד יורד בנפרד.

לגבי איך שולטים על זה. במקרה שלי שניהם מחוברים לטריגרים 12V שונים ויש לי שליטה עליהם בנפרד.

יש הרבה אפשרויות שליטה. אפשרות אחת היא לנהל את זה חיצונית לחלוטין מהמקרן או דרך המקרן עצמו (לדוגמא, טריגר אחד שנדלק כשהוא דלוק ועוד אחד שנדלק כשהמקרן ב-2.35).

במקרה שלי הטריגר להדלקה של ה-16:9 נעשה כשהמקרן נדלק ואחרי שאני בוחר סרט ומתחיל לנגן אני מחליף אותו ל-2.35 במידת הצורך.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא.
התמונה שאתה מקבל היא קטנה יותר מהתמונה שאתה מקרין שאתה צופה ב- 16X9.

ואגב זה בכלל לא "אשמת" הפורמט או הבמאי, אלא סוג המקרן שבחרת, קרי מקרן 16X9. לו היית בוחר אמצעי תצוגה שהוא 2.35:1 אזי התמונה ב- 16:9 הייתה קטנה יותר.

המבחר של אמצעי תצוגה כאלה, זו כבר שאלה אחרת....

רן

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

רן

ממש לא הבנתי

אני יוצא מנקודת הנחה שהרוחב של שני הפורמטים זהה (מה שהמקרן מוצאי) ואם אני מקרין 16:9 אני צריך להוריד את המסך עד הסוף ואם אני מקרין 1:2.35 אני מוריד את המסך לא עד הסוף.

אשמח אם תסביר לי היכן אני טועה ואיפה היתרון של אמצעי תצוגה של 1:2.35 פרט לכך שהוא מקטין את גודל התמונה בפורמט 16:9.

או שכל המטרה של השיטה שלך שאתה מקטין בצורה מכוונת את תמונת ה 16:9 כדי שתוכל לומר שהתמונה של 1:2.35 יותר גדולה?

ראה דוגמת השניצלים

עופר

האם כל התרגיל כדי שהמסך יהיה מלא ולא יהיו פסים שלא מנוצלים על גביו?

כי בהגדרה מסך 16:9 יכיל את התמונה של 1:2.35 אבל לא ההפך

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Molvy

הכל שאלה של מה אתה מעדיף לראות רוב הזמן. במבחן התוצאה אני כאמור בסביבות 85% בעולם ה-2.35.

לגבי הורדה חלקית - זה רחוק מפיתרון נוח. אל תשכח שהמקרן לרוב לא יהיה מכוון להצמיד את התמונה לתקרה. לרוב מכוונים את המקרן כך שהתמונה תתחיל עד חצי מטר מהתקרה. בין המסך והתקרה רצוי שיהיה בד שחור.

אם לא תוריד את המסך עד הסוף, תקבל מיסוך בחלק התחתון אבל יהיה לך חסר מיסוך עליון...
האם כל התרגיל כדי שהמסך יהיה מלא ולא יהיו פסים שלא מנוצלים על גביו?
...
בדיוק. הרעיון הוא שהמיסוך יכסה בדיוק את שטח התמונה, לא יותר ולא פחות.

אם המסך 16:9 אז לא צריך לעשות כלום ובמסך 16:9 פשוט יהיה לך שני פסים לא מנוצלים עליו (הם מפריעים יותר מכפי שאתה חושב).

אם המסך הוא 2.35, אז תלוי איך אתה מסדר את המקרן. אם יש לך עדשת פנמורף אז צריך לעשות התאמה ל-16:9. אם לא, אז אפשר להציג את ה-16:9 עם פסים מהצדדים.

כפי שאמרתי, יש כמה וכמה שיטות לפתור את כל הבעיות האלה. עוד שיטה שקיימת היא מסך 2.35 שיש לו שני בדים בצדדים שניתן להזיז בכדי למסך את הפסים הצדדים.

המיסוך משמעותי מאוד לחוויה הקולנועית. אני לא יכול לצפות בתמונה 2.35 על מסך 16:9, זה מציק לי נורא. זה עד כדי כך מציק שכשעוברים פורמטים בסרט בעל שני פורמטים (לדוגמא Dark knight או Hunger games: catching fire) אני מקפיא את התמונה ומחליף מסכים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כל השרשור שלא קשור לנושא הוסר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

תודה עופר..... עכשיו הבנתי!

לי זה לא מפריע. מה שמעניין אותי זה גודל התמונה על המסך.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

עופר הסנטימטר הבדל לא מוציא מפוקוס?
או שיש לך גם פוקוס חשמלי במקרן?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

molvy כתב:
...
(Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

איתי_הגיתי כתב:עופר הסנטימטר הבדל לא מוציא מפוקוס?
או שיש לך גם פוקוס חשמלי במקרן?
...
בפועל זה פחות מסנטימטר. את הפוקוס אני מכוון כך שהוא אידאלי בדיוק בין שני המסכים.

בכל מקרה, זה בטל בשישים ביחס למרחק ההקרנה ולכן שני המסכים בתחום הפוקוס של המקרן.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748

שליחה

molvy כתב:תודה עופר..... עכשיו הבנתי!

...
היה כבר דיון בנושא הזה.
אני חושב בדיוק כמוך.
לא מוצא שום הגיון להקטין בכוונה את התמונה ב 16:9 רק כדי שהתמונה ב 21:9 תהיה גדולה יותר ותרגיש "חוויתית" יחסית לצפייה ב 16:9 (אהבתי את האנלוגיה לשניצל ולסטייק (Y) ).
מבחינתי אני רוצה מקסימום גודל תמונה בכל פורמט.
מסך 16:9 נותן תמונה בגודל מקסימלי ב 16:9 ובגודל מקסימלי ב 21:9
מסך 21:9 נותן גודל מקסימלי ב 21:9 ותמונה קטנה יותר ב 16:9.
גם עכשיו אני לקראת רכישת מסך חדש ובוחר שוב ללא היסוס ב 16:9.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אגב, בקשר למה שכתבתי.
המקרה היחיד מבחינתי שבו הייתי בוחר במסך 21:9 הוא אם גובה התקרה היה מגביל אותי.
הכוונה היא שהייתי לוקח מסך בגודל מקסימלי מבחינת אורך, ואם בגובה היה נכנס 16:9 הייתי רוכש אותו, אחרת הייתי רוכש 21:9.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

איציק,

לי יש מסך 16:9 וברגע שאני אעבור לחדר יעודי, במידה וזה יקרה לחדר שיאפשר מרחק הקרנה של מינימום 4 מ', אני די בטוח שאעבור למסך 21:9 (למרות שזה יחייב אותי להחליף את הסוני 50 בגלל שלא כולל זיכרון עדשה).

לפי ההיגיון שלך ושל משה כבר עדיף לרכוש מסך 4:3 או 1:1, לא?
מה ההיגיון ברכישה של מסך שיאפשר לך צפייה בתמונה בגודל גדול מידי?
האם אתה לא מסכים שגודל המסך המתאים לצפייה בפורמט 21:9 הוא גדול יותר מזה שמתאים לצפייה ב-16:9?
האם אתה לא מסכים שהתמונה בתוכן האיכותי צריכה להיות התמונה שמוציאה את המקסימום איכות (כלומר תהיה על מסך מלא ללא פסים שחורים בגודל מקסימלי)?

לפחות לטעמי, בגלל מיקום העיניים בגוף באדם:
1. תמונת 16:9 בגודל אידיאלי ממרחק צפייה של כ-4 מ' היא עד 120 אינץ'.
2. מאותו מרחק צפייה תמונה בפורמט של 21:9 בגודל אידאלי היא 144" (כי גובה התמונה יהיה נמוך יותר מה-120" של ה-16:9 וברוחב זה הגבול העליון לדעתי).
אם אני לוקח מסך 16:9 בגודל של 120" אני מקבל את 1 אבל רחוק מאוד מ-2 (במקום 144 אני מקבל 114).
אם אני לוקח מסך 21:9 בגודל של 144" אני מקבל את 2 ומקבל גם 115" ב-1 - הרבה יותר טוב.

כמובן שבחירה במסך 21:9 מחייבת מיסוך (אני חושב שפסים אפורים בצדדים הרבה יותר בעייתיים מפסים למעלה ולמטה).

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

idan309 כתב:איציק,

לי יש מסך 16:9 וברגע שאני אעבור לחדר יעודי, במידה וזה יקרה לחדר שיאפשר מרחק הקרנה של מינימום 4 מ', אני די בטוח שאעבור למסך 21:9 (למרות שזה יחייב אותי להחליף את הסוני 50 בגלל שלא כולל זיכרון עדשה).

לפי ההיגיון שלך ושל משה כבר עדיף לרכוש מסך 4:3 או 1:1, לא?
מה ההיגיון ברכישה של מסך שיאפשר לך צפייה בתמונה בגודל גדול מידי?
האם אתה לא מסכים שגודל המסך המתאים לצפייה בפורמט 21:9 הוא גדול יותר מזה שמתאים לצפייה ב-16:9?
האם אתה לא מסכים שהתמונה בתוכן האיכותי צריכה להיות התמונה שמוציאה את המקסימום איכות (כלומר תהיה על מסך מלא ללא פסים שחורים בגודל מקסימלי)?

לפחות לטעמי, בגלל מיקום העיניים בגוף באדם:
1. תמונת 16:9 בגודל אידיאלי ממרחק צפייה של כ-4 מ' היא עד 120 אינץ'.
2. מאותו מרחק צפייה תמונה בפורמט של 21:9 בגודל אידאלי היא 144" (כי גובה התמונה יהיה נמוך יותר מה-120" של ה-16:9 וברוחב זה הגבול העליון לדעתי).
אם אני לוקח מסך 16:9 בגודל של 120" אני מקבל את 1 אבל רחוק מאוד מ-2 (במקום 144 אני מקבל 114).
אם אני לוקח מסך 21:9 בגודל של 144" אני מקבל את 2 ומקבל גם 115" ב-1 - הרבה יותר טוב.

כמובן שבחירה במסך 21:9 מחייבת מיסוך (אני חושב שפסים אפורים בצדדים הרבה יותר בעייתיים מפסים למעלה ולמטה).
...
4:3 או 1:1 ברור שלא, כי סרטים וסדרות HD לא מגיעים ביחס כזה. היחס נע בין 16:9 ל 21:9 .
בהסבר שלך נתת דוגמה שבו יש הגבלת גודל למסך 16:9 (בדומה להגבלת של גובה תקרה), ובמקרה כזה כתבתי שעדיף מסך 21:9 כיוון שלא ניתן לקבל 16:9 ולמקסם גם את ה 21:9.
אני תיארתי מצב שבו באורך מקסימלי של המסך, אני יכול לשים גם מסך 16:9 וגם מסך 21:9 ושניהם יהיו בגודל "תקין" לצפייה. במקרה כזה אני אבחר ב 16:9 .
אצלי למשל בסלון, מבחינת אורך מסך, יכול להכנס לי מסך 120'' ב 16:9 .
אין מבחינתי שום הגיון לשים מסך של בערך 112'' ביחס 21:9 (מה שמתקבל לי בכל מקרה בהקרנה על מסך 16:9), ולקבל תמונה 16:9 בגודל של כ 90'' .

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

איציק,

עכשיו אני מבין למה התכוונת ואם אני מבין נכון אתה מסכים עם דעתי.
הבחירה ב-21:9 או ב-16:9 תלויה בגודל המסך ובמרחק הצפייה.

בדוגמא שאתה העלית רוחב התמונה המקסימלי המתאפשר הוא 280 ס"מ.
אני מאמין שהמצב אצלך דומה לשלי (מרחק צפייה של לפחות 3.5 מ') ולכן בחרת כמוני במסך 16:9.

בנתונים של פותח השרשור הוא מדבר על מרחק צפייה של 490 ס"מ.
ברור לחלוטין כי במרחק צפייה כזה אם לא מסוגל להגיע לרוחב מסך של לפחות 3.4 מ' (מה שיאפשר תמונה של 144" ב-21:9 ו-114" אינץ' ב-16:9) הבחירה הנכונה תהיה מסך של 16:9.
ממה שאני מבין הוא בהחלט מסוגל לפתוח תמונה בגודל כזה.
אני בכלל ממליץ לו, אם אכן מרחק הצפייה הוא 490 ס"מ ללכת על מסך 21:9 של 152 אינץ' וכך יקבל גם בתכני 16:9 גודל מצוין למרחק הזה של 121 אינץ'.

חזור אל “מקרנים”