פעם הבאה תזמין לבןyaronkle כתב: מה שכן הזמנתי מכשיר שחור וקיבלתי לבן......
המכס החל לזמן אנשים לחקירה במשטרה על רכישת סלולרי ומשלוח בדואר רשום
אם הוא ניסה להבריח 100, או 1000 או מיליון ולעשות קופה אז אין בעיה, שימצו איתו את הדין..עמישי כתב:כנראה שאותו בחור הזמין יותר ממכשיר אחד, ועל כן זימנו אותו....
אבל מה נחשבת כמות סבירה למשתמש הפרטי ?
אם יש לי 4 ילדים אסור לי להזמין 4 מכשירים כי זה נחשב כמות מסחרית ואז צריכים לחקור אותי ולעכב את המכשירים למשך זמן ארוך ואולי בכלל לא לשחרר אותם כי ככה מתחשק לאיזה פקידון מכס ?
- kleinimrod
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 20 פעמים
במיוחד בשבילך:גיל37 כתב:אני מניח קודם כל שה"סיפור" לא מגיע לכל כך הרבה אנשים.. זה לא היה בכותרת הראשית בחדשות ויחסית חלק קטן באוכלוסיה חבר בפורומים ומעודכן עד לפרטי פרטים....
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4487227,00.html
אני רואה שפה הנושא דווקא לא מכה גלים ובכל זאת אי אפשר להתעלם ממה שקורה בזמן האחרון.
קודם כל, לדעתי הכתבה רק עשתה יותר רע כי כשהתפרסמה בדף הראשי של YNET אפשר היה להבין מהכותרת שמדובר באנשים שמבריחים מכשירים וזה יוצר אנטי אצל הקוראים שלא מכירים את המקרה הזה ובכלל עוד חשיפה ועוד התעסקות עם זה רק מגבירים את הרצון והשאיפה של המכס לתפוס עוד ועוד.
דבר שני שקרה בעקבות ההשתוללות של המכס הוא שמוכרים באיביי הוסיפו את ישראל לרשימת המדינות שאליהן לא שולחים מכשירים סלולרים.
הסתכלתי איזה מכשירים מפורסמים שם עד 600 שקל וסידרתי מהזול ליקר כאשר ארץ הרכישה מוגדרת ישראל, בחרתי כמה מכשירים ורק כשנכנסתי לדף המוצר מופיע באדום בולט Does not ship to Israel.
מסקנה - הרבה מוכרים מסין ויתרו על האפשרות למכור לנו בגלל הצרות שהמכס גורם (וכנראה שאנשים הפעילו את ה dispute ואולי גם פרסמו ציון נמוך למוכרים שלא באשמתם וזה גרם להם נזק).
קודם כל, לדעתי הכתבה רק עשתה יותר רע כי כשהתפרסמה בדף הראשי של YNET אפשר היה להבין מהכותרת שמדובר באנשים שמבריחים מכשירים וזה יוצר אנטי אצל הקוראים שלא מכירים את המקרה הזה ובכלל עוד חשיפה ועוד התעסקות עם זה רק מגבירים את הרצון והשאיפה של המכס לתפוס עוד ועוד.
דבר שני שקרה בעקבות ההשתוללות של המכס הוא שמוכרים באיביי הוסיפו את ישראל לרשימת המדינות שאליהן לא שולחים מכשירים סלולרים.
הסתכלתי איזה מכשירים מפורסמים שם עד 600 שקל וסידרתי מהזול ליקר כאשר ארץ הרכישה מוגדרת ישראל, בחרתי כמה מכשירים ורק כשנכנסתי לדף המוצר מופיע באדום בולט Does not ship to Israel.
מסקנה - הרבה מוכרים מסין ויתרו על האפשרות למכור לנו בגלל הצרות שהמכס גורם (וכנראה שאנשים הפעילו את ה dispute ואולי גם פרסמו ציון נמוך למוכרים שלא באשמתם וזה גרם להם נזק).
בדקתי כבר הרבה פעמים מכשירים סיניים באיביי וערכתי השוואה מול חנויות אינטרנט אחרות.
עברתי על המון דגמים כי המבחר מטורף ובאמת קשה לדעת במה לבחור ואני לא זוכר מצב שבאופן כל כך גורף היו כל כך הרבה מכירות באיביי שכתוב במפורש שלא שולחים לישראל.
הבלגאן עם המכס לא התחיל אתמול וכנראה שהמוכרים באיביי כבר חטפו ריקושטים והחליטו שלא שווה להם להתמודד עם זה.
אני מקווה שזה רק טרנד חולף ושלא יחרימו אותנו כמו שהרבה מאד מוכרים עושים לאיטליה למשל.
עברתי על המון דגמים כי המבחר מטורף ובאמת קשה לדעת במה לבחור ואני לא זוכר מצב שבאופן כל כך גורף היו כל כך הרבה מכירות באיביי שכתוב במפורש שלא שולחים לישראל.
הבלגאן עם המכס לא התחיל אתמול וכנראה שהמוכרים באיביי כבר חטפו ריקושטים והחליטו שלא שווה להם להתמודד עם זה.
אני מקווה שזה רק טרנד חולף ושלא יחרימו אותנו כמו שהרבה מאד מוכרים עושים לאיטליה למשל.
הבעיה היא שיש המון דברים תקועים במכס ,
בלי קשר למחיר ובלי קשר לטלפונים.
יש לי לפחות 15 מוצרים (מעבד וידאו דרבי , מברגה מקיטה , כבל HDMI , כיסוי לטלפון , מתאם שקע חשמל ועוד מלא דברים קטנטנים)
שיצאו מהונג קונג ומארה"ב לפני כשבועיים וחצי .
יש לי לפחות 15 מוצרים (מעבד וידאו דרבי , מברגה מקיטה , כבל HDMI , כיסוי לטלפון , מתאם שקע חשמל ועוד מלא דברים קטנטנים)
שיצאו מהונג קונג ומארה"ב לפני כשבועיים וחצי .
הייתי השבוע בדואר המרכזי בתל אביב לשחרור חבילות לאחר שקיבלתי מכתב הביתה.
הם פותחים כמעט כל חבילה, עושים רישומים כמה חבילות מזמין כל אחד ובמידה והגיעו יותר מאחת הם שמים פתק על החבילה ״עוסק מסחרי״ וזה דורש שחרור על ידי עמיל מכס. זאת למרות שהזמנתי פריטים זולים מאד. הייתי חייב להציג חשבוניות, הפקיד חיפש הדגמים באינטרנט כדי לראות שהמחיר בחשבונית תואם את המופיע באינטרנט. שאל למה קניתי, למה דווקא את המוצר הזה.
בקיצור כאב ראש.
משיחה עם הפקידות במכס עולה שהם מטפלים בשחרור של כ 190 חבילות ביום שהגיעו בדואר הרשום.
הם פותחים כמעט כל חבילה, עושים רישומים כמה חבילות מזמין כל אחד ובמידה והגיעו יותר מאחת הם שמים פתק על החבילה ״עוסק מסחרי״ וזה דורש שחרור על ידי עמיל מכס. זאת למרות שהזמנתי פריטים זולים מאד. הייתי חייב להציג חשבוניות, הפקיד חיפש הדגמים באינטרנט כדי לראות שהמחיר בחשבונית תואם את המופיע באינטרנט. שאל למה קניתי, למה דווקא את המוצר הזה.
בקיצור כאב ראש.
משיחה עם הפקידות במכס עולה שהם מטפלים בשחרור של כ 190 חבילות ביום שהגיעו בדואר הרשום.
movieman כתב:הבעיה היא שיש המון דברים תקועים במכס ,
שיצאו מהונג קונג ומארה"ב לפני כשבועיים וחצי .[/quote
בדרך כלל דברים שבאים מסין לוקח להם באיזור החודש להגיע...
לא ייאמן , כשהייתי שם לפני כחודש ראיתי משהו כמו 13 עובדים.lasik כתב:הייתי השבוע בדואר המרכזי בתל אביב לשחרור חבילות לאחר שקיבלתי מכתב הביתה.
בקיצור כאב ראש.
משיחה עם הפקידות במכס עולה שהם מטפלים בשחרור של כ 190 חבילות ביום שהגיעו בדואר הרשום....
190 חבילות ביום זה משהו כמו 15-16 חבילות לאדם.
למה כ"כ מעט חבילות לוקחות כ"כ הרבה זמן ???
נערך לאחרונה על ידי movieman ב 03/03/2014 17:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
כפי שציינתי בהודעה המקורית, קיבלתי מכתב הביתה: הודעה ראשונה לשחרור חבילה.הודעה שניה נשלחת לאחר 15 יום מהראשונה.
הם מציינים במכתב שלאחר 30 יום מתחילים לשלם כ- 10 ש"ח לכל יום איחור בשחרור.
לאחר עוד זמן המכס רשאי לשלוח חזרה לחו"ל למוכר.
הם מציינים במכתב שלאחר 30 יום מתחילים לשלם כ- 10 ש"ח לכל יום איחור בשחרור.
לאחר עוד זמן המכס רשאי לשלוח חזרה לחו"ל למוכר.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
חבר מהעבודה הזמין שני מכשירים. אחד בשווי 80 דולר ואחד בשווי 120 מדיל אקסטרים. לאחר חודש המכשירים היו אצלו בידיים. לא יודע מה נרשם על החבילה אבל היא הגיע לסניף דואר שלו. כנראה שיש רולטה רוסית בעניין או שהם מסמנים אתרים מסויימים כשהחבילות נבדקות.
"על החתום...."
זו כנראה חוסר מקצועיות מה שקורה שם.dmitrys כתב:לא, זה רולטה....
וזה קורה בעוד מקומות עבודה השייכים למדינה .
הזמנתי מכשיר ב- X דולארים - מעוניין ללכת לשלם את המע"מ וכו' ולקבל את המוצר - אך הם לא עונים לטלפון
ואני לא רוצה סתם לשרוף יום שם (שלא יהיה מצב שאני אגיע והם עוד לא "קלטו" את המוצר .