פיוניר, ימהה , מרנטץ ודנון ראש בראש (תוצאות)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

לכל תומכי הטיפול האקוסטי לסוגיו

זה לא סוד שטיפול אקוסטי איכותי עושה אוקוס פוקוס אבל זה גם לא סוד שרן נכנס לדירה חדשה מעוצבת בקפידה שטיפול אקוסטי ,מהסוג שאתם "חולמים" עליו פה ,לא יהיה ממש רלוונטי עבורו מטעמים ברורים.

לאור האמור אני מציע להתרכז ביכולות הרסיברים להתמודד עם החלל הנתון ולפי מה שנראה כרגע ,הדנון עושה אצלו ניסים ונפלאות (Y)

גם את הקומבינה של פרה/פאור רן פסל, משקוליו הוא.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 13/01/2014 7:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

itay123 כתב:פעם המחיר שלו היה בהחלט גבוה...
כיום מחירו משמעותית נמוך יותר וניתן עוד להשגה...(עודפים/תצוגה וכו)...

ביד 2 הפרוססור נמכר עד לא מזמן ב8000₪
והפאואר באיזור ה15,000
יחד 23,000₪ - יקר אמנם יותר מרסיבר ״על״, אך זו בהחלט Upgrade בכל קנה מידה שיש...

שוב לעניות דעתי וניסיוני...
...
שוב חוזר הניגון :
כסף, כסף, כסף גדול, גדול מותג, מותג.

אני מציע להרגיע את ההתלהבות.

רק אזכיר שבזמנו נבחנו מול הרסיבר של פיוניר פרוססורים והגברות יקרות ונחשבות הרבה יותר מהדנון הזה ובסוף מה? פינוקיו :lol:

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

istarmini כתב:
itay123 כתב:פעם המחיר שלו היה בהחלט גבוה...
כיום מחירו משמעותית נמוך יותר וניתן עוד להשגה...(עודפים/תצוגה וכו)...

ביד 2 הפרוססור נמכר עד לא מזמן ב8000₪
והפאואר באיזור ה15,000
יחד 23,000₪ - יקר אמנם יותר מרסיבר ״על״, אך זו בהחלט Upgrade בכל קנה מידה שיש...

שוב לעניות דעתי וניסיוני...
...
שוב חוזר הניגון :
כסף, כסף, כסף גדול, גדול מותג, מותג.

אני מציע להרגיע את ההתלהבות.

רק אזכיר שבזמנו נבחנו מול הרסיבר של פיוניר פרוססורים והגברות יקרות ונחשבות הרבה יותר מהדנון הזה ובסוף מה? פינוקיו :lol:
...
לא הבנתי מה הקשר לדברייך... :roll:
היום ניתן להשיג את הצמד הזה הרבה יותר זול ונגיש מפעם כאשר יצאו...
מה שיכול להיות מאוד רלוונטי ועדיין אקטואלי לחלק גדול מהמשתמשים...
רן עומד בפני שדרוג, הצמד הזה יכול להיות מאוד אקטואלי עבורו...בכל אופן זו המלצה לא עובדה...

לגבי בדיקות והשוואות למינהם :idea:
כל אחד מאיתנו ערך השוואות ומבחנים למינהם...וכל אחד הגיע למסקונותיו באשר הם...
כל מבחן שנערך ע"י משתמש הוא בסופו של יום טעם אישי שמכליל בתוכו מכלול של תוצאה סונית (בעקבות החלל, ציוד והתאמה כזו או אחרת)...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:לכל תומכי הטיפול האקוסטי לסוגיו

זה לא סוד שטיפול אקוסטי איכותי עושה אוקוס פוקוס אבל זה גם לא סוד שרן נכנס לדירה חדשה מעוצבת בקפידה שטיפול אקוסטי ,מהסוג שאתם "חולמים" עליו פה ,לא יהיה ממש רלוונטי עבורו מטעמים ברורים.

לאור האמור אני מציע להתרכז ביכולות הרסיברים להתמודד עם החלל הנתון ולפי מה שנראה כרגע ,הדנון עושה אצלו ניסים ונפלאות (Y)

...
נחמד שאתה מציע להתרכז ביכולות של רסיברים כגורם השפעה...
לחברים פה יש הצעות אחרות שאולי כדאי לשים עליהם את הדעת... :roll:
כגון השקעה באקוסטיקה שיכולה להוות פתרון אסטטי עיצובי וגם פתרון וצמצום בעיות אקוסטיות ששום ציוד לא יוכל לתקנם...ועל כן גם נוצרת לה סוג של פשרה...

לא אני ולא אתה יכולים להחליט (מן הסתם) עבור רן מה צריכה להיות דרכו באשר ייבחר, הוא מספיק ילד גדול...

תודה יום טוב

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

itay123 כתב:

...
כגון השקעה באקוסטיקה שיכולה להוות פתרון אסטטי עיצובי וגם פתרון וצמצום בעיות אקוסטיות ששום ציוד לא יוכל לתקנם...ועל כן גם נוצרת לה סוג של פשרה...

לא אני ולא אתה יכולים להחליט (מן הסתם) עבור רן מה צריכה להיות דרכו באשר ייבחר, הוא מספיק ילד גדול...

תודה יום טוב
...
מהכרותי את רן אני יודע שאין מצב שהוא יהפוך את ביתו לאולפן הקלטות מלא בחומרים אקוסטיים כאלו ואחרים.
יש חלל נתון והוא מחפש אלקטרוניקה שתשמע לו הכי טוב בחלל הזה.
עובדה היא ,שהוא מצא אחת כזו ,בדמות דנון.

לא כולם יכולים להפוך את הסלון הביתי שלהם למה שאתה הפכת את שלך, יש מגבלות לגיטימיות.

יום מקסים (f)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:
itay123 כתב:

...

תודה יום טוב
...
מהכרותי את רן אני יודע שאין מצב שהוא יהפוך את ביתו לאולפן הקלטות מלא בחומרים אקוסטיים כאלו ואחרים.

לא כולם יכולים להפוך את הסלון הביתי שלהם למה שאתה הפכת את שלך, יש מגבלות לגיטימיות.

יום מקסים (f)
...
יואב
אקוסטיקה זה לא רק ספיגה ודיפיוזינג

לגבי הטיפול שאצלי
מבטיח לך שלא אקח אותו יחד איתי לדירה החדשה...
מה שכן בהחלט הביא את הדעת לגבי פתרון אקוסטי עיצובי ואסטטי

אגב יש ככ הרבה טכניקות ליישום אסטטי - לא "אולפני"...

אגב שני
נקבת בדנון
על כן המלצתי החמה הייתה לכיוון הצמד שלדעתי ומינסיוני נשמע טוב יותר מרסיברים מאותה החברה...
***לא שמעתי את הסדרה החדשה***
אבל יש לי ניסיון גדול עם סדרה 4XXX...
ויש לי ניסיון גדול עם סדרת A1...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

itay123 כתב:
istarmini כתב:
itay123 כתב:

...

תודה יום טוב
...

יום מקסים (f)
...
יואב
אקוסטיקה זה לא רק ספיגה ודיפיוזינג

לגבי הטיפול שאצלי
מבטיח לך שלא אקח אותו יחד איתי לדירה החדשה...
מה שכן בהחלט הביא את הדעת לגבי פתרון אקוסטי עיצובי ואסטטי

אגב יש ככ הרבה טכניקות ליישום אסטטי - לא "אולפני"...

אגב שני
נקבת בדנון
על כן המלצתי החמה הייתה לכיוון הצמד שלדעתי ומינסיוני נשמע טוב יותר מרסיברים מאותה החברה...
***לא שמעתי את הסדרה החדשה***
אבל יש לי ניסיון גדול עם סדרה 4XXX...
ויש לי ניסיון גדול עם סדרת A1...
...
הכי טוב נשאיר לרן להגיב על ענין תוספת טיפול אקוסטי ,כזה או אחר.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

איתי,

העובדה שיש לך נסיון עם כל מיני רסיברים או פרוססורים לא מעלה ולא מוריד כי זו לא הנקודה המהותית שניסיתי להעביר בפתיחה של השרשור.
הנקודה שצריכה להשאל היא, האם המסקנות שלך מבוססות על הקשבה לכל אותם רסיברים באותו מועד ובאותו חלל והם לא מבוססים על איזה זכרון?
כ
באשר לטיפולים אקוסטיים.
אופציה זו לא קיימת בשום צורה ו/או אופן בחלל החדש. צרך לראות את החלל על מנת להבין כמה ההצעה היא לא רלבנטית.
בנוסף, אין לי כל רצון להשקיע בציוד שלא תומך, כבר היום, ב- 4K ובכלל מנסיון של הקשבה לפרוססור של לקסיקון בזמנו מול רסיברים, באותו חלל, לא ממש הבנתי למה צריך להשקיע יותר.
שוב, הצהרות מאין אלו של X (פרוססורים...) בוודאות טוב יותר מ- Y (רסיברים..) גורמים לי לחשוב שהמסר כלל לא הובן.

HDMI
תודה על הנסיון מול סטריאוסטאר. היות והתהליך החל עם דור, הוא גם יסתיים איתו ולכן גם פניתי ישירות ליבואן על מנת שהדברים יעברו דרך דור. היבואן בחר לסרב לבקשתי ופעם נוספת אני טוען שהדבר הוא לגיטימי, לא יודע אם אני בוודאות הייתי מגיב בשונה ממנו.

רן

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

רן בוקר טוב

לא מעט יצא לי להשוות ראש בראש פרוססורים ורסיברים...
לאחרונה עשיתי אחד שכזה בין LX90 של פיוניר מול פרוססור וותיק....
לא רלוונטי התוצאות - כאמור הכל העדפה אישית.

אגב תמיכה ב-4K או 3D או תמיכות למינהם ברסיברים
זו בהחלט העדפה אישית.

לגבי המבחן ההשוואתי שלך עם לקסיקון (או פרוססורים אחרים שבחנת), שוב זו העדפתך ואני מכבד אותה בהחלט.
ניסיוני אומר אחרת...שוב עניין של העדפה אישית לגיטימית לחלוטין ... (f) לא נכנס לזה.

לגבי אקוסטיקה, יכול בהחלט להבין את שיקולייך...
ואני מאחל לך שתמצא את נחלתך או באונקיו שתכניס או בדנון שהרשים אותך...או כל רסיבר אחר שירגש אותך.

מאחל בהצלחה
מחכה להמשך המבחן (Y)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777

שליחה

איתי,
ניסיונך העשיר אינו רלוונטי למהות השרשור הזה כי טעמו של רן, החלל שלו והציוד שלו שונים משלך לגמרי. זה השרשור של רן עם הבדיקה של רן עם הטעם של רן ועם הדרישות של רן.
ידידי, אתה לא מוסיף לדיון אתה רק מספים אותו עם הניסיון שלך ועם כל הכבוד תכבד את זה שפתח את השרשור בזה שהוא יודע מה שהוא רוצה, ומה טוב בשבילו.
ליאור

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

LiorDrZ כתב:איתי,
ניסיונך העשיר אינו רלוונטי למהות השרשור הזה כי טעמו של רן, החלל שלו והציוד שלו שונים משלך לגמרי. זה השרשור של רן עם הבדיקה של רן עם הטעם של רן ועם הדרישות של רן.
ידידי, אתה לא מוסיף לדיון אתה רק מספים אותו עם הניסיון שלך ועם כל הכבוד תכבד את זה שפתח את השרשור בזה שהוא יודע מה שהוא רוצה, ומה טוב בשבילו.
ליאור
...
ליאור
בוקר טוב
קרא את מה שרן שאל אותי לגבי מבחנים למינהם... (f)
ועל הדרך קרא את ההתפתחות בשרשור ותגובותיהם של חברים ושלי כרלוונטיות לנושא...
לדעתך אני לא מוסיף לדיון, נו אוקיי... (f)

רן בהחלט יודע מה שהוא רוצה (Y)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777

שליחה

איתי,
קראתי ולא פעם אחת. כל הדגמים שאותם רן בודק לא נבדקו על ידך והניסיון שלך עם ציוד אחר ממש לא רלוונטי. קבל את העובדה הזאת ותשאיר לרן את הבמה ואת השרשור הזה כי זה השרשור שלו ושלו בלבד.
ליאור

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

LiorDrZ כתב:איתי,
קראתי ולא פעם אחת. כל הדגמים שאותם רן בודק לא נבדקו על ידך והניסיון שלך עם ציוד אחר ממש לא רלוונטי. קבל את העובדה הזאת ותשאיר לרן את הבמה ואת השרשור הזה כי זה השרשור שלו ושלו בלבד.
ליאור
...
מישהו טען אחרת, ליאור... :roll:
יום מקסים שיהיה לך... (f)

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422

שליחה

שלום רן
האם מבחן הרסיברים כלל גם מבחן דו ערוצי ,גם אם באופן חלקי או מועט?

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588

שליחה

מה שאני מבין פה זה שכל מבחני ה - "Grouptest" שעושים בכל מבחני ירחונים למיניהם ורסיבר X זוכה, זה לא כל כך רלוונטי היות והמבחן מתבצע בתנאי "מעבדה" בחדר אקוסטי מיוחד. ובבית הכל יכול להישמע אחרת לחלוטין... ולא בהכרח הרסיבר שניצח בירחון ינצח בבית בתנאים אקוסטיים שונים. ואני כמובן לא מתייחס להעדפותיו האישיות של הבוחן...
אני אישית לא רואה את עצמי לוקח 5 רסיברים לבית ומבצע Shootout. אולי מתוך עצלנות או מתוך ידיעה שרסיבר דגל של חברה כזו או אחרת לא יכול "לפשל" אני מניח שרוב רובם של חברי הפורום נוהג כמוני. למעט "אודיופילים" כאלה או אחרים שמבצעים את מה שרן ביצע פה, וזה טוב כמובן לכאלה כמוני שלומדים מהפוסט הזה, שלא הכל שחור ולבן...

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

Rainbow כתב:שלום רן
האם מבחן הרסיברים כלל גם מבחן דו ערוצי ,גם אם באופן חלקי או מועט?
...
נראה לי שהוא כתב שהוא בכלל לא בדק דו ערוצי אלא כל ההשוואות נעשו על טהרת הרב ערוצי (סרטי בלוריי)

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263

שליחה

רן, אני חייב לציין בפניך שכול פעם אני מתפעל מחדש מכמות הסבלנות שיש לך לעלות את המסע שלך לכתב ולשתף במסקנות אליהן הגעת (Y) . אני, בגלל שהתוצאות הן כל כך סובייקטיביות וכמעט תמיד גוררות ויכוחים ומלחמות אגו פשוט עייפתי מלשתף.

לעצם העניין, כמוך גם אני אירחתי לאחרונה בבייתי את פיוניר, ימאהה, אונקיו ומרנץ (ללא דנון) בכדי למצוא את "האחד" שלי.

אחד הנושאים שמאוד הפתיעו אותי ולא ראיתי שציינת הוא שכול הרסיברים החדשים מנגנים סרטים שהוקלטו ב DTS ומעלה לפי הסט אפ שלך ולא לפי ההקלטה המקורית.
כלומר אם הגדרת סט-אפ של 7.1 הרסיבר ינגן תמיד 7.1 לעומת זאת ב DD ומשפחתו הרסיבר כן נשאר נאמן למקור. הדרך היחידה לבטל את ההתנהגות היא לבטל את הרמקולים האחוריים בסרטים שהם 5.1.

הראשון שבו נתקלתי בתופעה היה פיוניר וחשבתי שזה באג אולם לאחר התכתבות עם DTS, חברת פיוניר ולאחר מכן גם עם חברת מרנץ התברר כי כיום הצ'יפים של DTS מבצעים פיענוח של ההקלטה לפי הסט-אפ ולא לפי המקור... אני חובב ידוע של נאמנות למקור וממש לא מובן לי מדוע להכניס כזו התנהגות ללא אפשרות בחירה....

הכי חשוב, בהצלחה עם האונקיו וכמובן תתחדש :) ואם בא לך תעלה תמונות ...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אריאל, נשמח לשמוע גם את רשמיך בפרטים. לא כולנו מחרחרי ריב.
כל הכבוד לכם קודם כל על המסע עצמו, ואח"כ על הכתיבה שלו.

אני בשוק ממה שאתה כותב לגבי הDTS. בלתי נתפס שמחייבים מישהו לשמוע בדרך X או Y. אין מצב "PURE"?

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

RanMoyal כתב:אכן מתמודד ראוי ולכן פניתי ליבואן לקבל אותו לבדיקה.
נאמר לי שאין אותם בארץ והם יגיעו רק לקראת אפריל.

לא הסכים לתת את ה-700 או ה-500 לבדיקה, הציע שאני אלך לשמוע אותו בסטריאוסטאר...שזו כמובן הצעה שלא ממש מקדמת אותי...

ניסיתי. סירב. לגיטימי.

רן
...
רן היקר מי היבואן של אנטים בארץ אם אפשר קישור טל אתר אני מחפס אחר הפווארים שלהם

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

Arieldr כתב:רן, אני חייב לציין בפניך שכול פעם אני מתפעל מחדש מכמות הסבלנות שיש לך לעלות את המסע שלך לכתב ולשתף במסקנות אליהן הגעת (Y) . אני, בגלל שהתוצאות הן כל כך סובייקטיביות וכמעט תמיד גוררות ויכוחים ומלחמות אגו פשוט עייפתי מלשתף.

לעצם העניין, כמוך גם אני אירחתי לאחרונה בבייתי את פיוניר, ימאהה, אונקיו ומרנץ (ללא דנון) בכדי למצוא את "האחד" שלי.

אחד הנושאים שמאוד הפתיעו אותי ולא ראיתי שציינת הוא שכול הרסיברים החדשים מנגנים סרטים שהוקלטו ב DTS ומעלה לפי הסט אפ שלך ולא לפי ההקלטה המקורית.
כלומר אם הגדרת סט-אפ של 7.1 הרסיבר ינגן תמיד 7.1 לעומת זאת ב DD ומשפחתו הרסיבר כן נשאר נאמן למקור. הדרך היחידה לבטל את ההתנהגות היא לבטל את הרמקולים האחוריים בסרטים שהם 5.1.

הראשון שבו נתקלתי בתופעה היה פיוניר וחשבתי שזה באג אולם לאחר התכתבות עם DTS, חברת פיוניר ולאחר מכן גם עם חברת מרנץ התברר כי כיום הצ'יפים של DTS מבצעים פיענוח של ההקלטה לפי הסט-אפ ולא לפי המקור... אני חובב ידוע של נאמנות למקור וממש לא מובן לי מדוע להכניס כזו התנהגות ללא אפשרות בחירה....

הכי חשוב, בהצלחה עם האונקיו וכמובן תתחדש :) ואם בא לך תעלה תמונות ...
...
אריאל יש משהו במה שאתה אומר אני מחובר היום ב11 ערוצים לגבי הסאונד ברור שהוא מעולה וחלומי בכל אופן בשבילי אבל ברגע שאני מנתק את כל הערוצים ונאמן למקור יש בסאונד משהו יותר ממוקד במיוחד באפקטים אבל שוב כל חברה והנתוני יצרן שלה. לימהה. יש. את המצבי סראונד. והוספת ערוצים שאישית. אני מאד אוהב בגלל תחושת אולם הקולנוע. שוב זו רק דעתי.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”