האם המחיר המבוקש על הפטיפונים הבאים הוגן?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236

שליחה

ראיתי באתר של נירוונה שטיחים ב22$ שלפחות לפי התמונה הם מקוריים מה פיספסתי?
ניר אמר לי את אותו דבר.גם המליץ לי להכין משעם. טוב נשקול את העניין שוב.

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שטיח שעם.

שליחה

עידכון.
חזרתי עם הפטיפון לבית של ההורים לחופשת פסח. לא רציתי להשאיר אותו לבד שבועיים בבאר שבע.
קפצתי היום לחנות שנקראת "בית השעם" בנתניה וקניתי מהם מלבן 90*60 בעובי 5 מ"מ בקצת פחות מ40 שקלים. מאוד התלבטתי איזה עובי לקחת 4-5, החלטתי ללכת על ה-5.
[imgbig]http://srv1.jpg.co.il/9/534a9d6d1e846.jpg[/imgbig]

עשיתי אבטיפוס ראשוני, יצא לא רע האמת. הזרוע עושה רושם שתלויה במקביל כמו שהיא צריכה להיות. אפשר להגיע לתוצאה קוסמטית טובה יותר, ואני מתכנן להכין עוד שטיח הפעם מושלם.
[imgbig]http://srv1.jpg.co.il/5/534a9e247c5e2.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://srv2.jpg.co.il/9/534a9e774c25b.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://srv1.jpg.co.il/2/534a9e953d6f1.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://srv1.jpg.co.il/8/534a9eb1c455d.jpg[/imgbig]
רק רציתי להתלבט בקשר לעובי שבחרתי. הבליטה שנכנסת לחור של התקליט ומחזיקה אותו בולטת בחצי מילימטר בערך(ממש רק הכיפה העגולה) מעל התקליט. לא נראה לי שהתקליט יכול לעוף, אבל עדיין רציתי לשאול מה דעתכם.
אם צריך מילימטר פחות אני אקפוץ ואקנה עוד חתכיה של 4 מ"מ וממנה אני אכין שטיח חדש.
מקסימום נכין כמה תחתיות לכוסות וסירים.

דרך אגב גם שומעים טוב יותר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

(Y) מה שלא יהיה, שיפור הוא מבורך! אין בעיה עם ה'ספינדל' הקצרצר אך בבוא היום, כשתרצה להתקין שם 'קלאמפ' או מייצב - לא יהיה 'בשר' שעליו ניתן יהיה להתלבש.

אותי מדהימים שני דברים בדיווח הזה. הראשון זה המחיר של השעם. 40 ש"ח למשטח כזה??? לי זה עולה קרוב יותר ל-400 (עובי של 2 מ"מ) ולא ראיתי משטחים בגודל הזה. שעם אמיתי הוא יקר. עצי אלון-שעם גדלים רק בספרד\פורטוגל\איטליה וקצת למטה משם באפריקה, 'קוצרים' את הקליפה רק אחת לכמה שנים טובות ואחר כך משנעים לסין וארה"ב לעיבוד ואריזה. בעקבות חוקי חיבוק העצים ושמירת הסביבה של ה-EU, קיים מחסור עולמי בשעם משום שהאירופאים מייצרים 50% מהצריכה העולמית. לא שמתם לב שאפילו בקבוקי יין כבר לא אוטמים בשעם אמתי? נשמע לי יותר כמו מחיר של משטח שעשוי מחתיכות קליפה גסות, אולי ממוחזרות, כבושות בשרף. זה עדיין יותר טוב מכלום, וכך גם דיסק עגול חתוך מדיקט, אבל זה לא יכול להיות 'שעם' במחיר כזה.

הדבר השני שמרתק אותי כאן זה כמה ניר, השותף שלי, הוא ממזר. כשהוא כיוון את הפטפון הזה - הוא כנראה לקח בחשבון כבר את הגובה של השטיחון העתידי לטובת VTA מושלם בבוא היום. והנה היום בא - והזרוע מקבילה. זו כנראה הסיבה האמתית לשיפור המדווח.

בעיות ההמהומים והרעשים נפתרו - עכשיו כשאתה על המערכת של ההורים?

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לגבי אם זה שעם או לא אין לי מושג, לי זה נראה ומרגיש כמו שעם לכול דבר.
אם תרצה אין לי בעיה לשלוח לך דוגמית לארה"ב, ואם זה מוצא חן בעיניך אפשר לשלוח משטח. נשמע שתחסוך הרבה כסף.
שמתי לב גם שבחנות באמת על הרבה פריטים היה רשום Made In Portugal.
היו שם הרבה דברים יפים משעם, כובעים תיקים ומה לא.

לגבי ניר, אכן כשהוא מסר לי את הפטיפון הוא אמר לי שהזרוע מכוונת לפי גובה מסוים, ושאני צריך להחליף שטיחון ואז הזרוע תיהיה מקבילה בצורה מושלמת. אין ספק שמדובר בד"ר טורנס.

לגבי הרעשים, אני עובד על אותו מגבר.
הייתי אצל אנטולי השבוע ורציתי לבדוק את הפטיפון על המגבר שלו, אבל הייתה בעיה בפונו.
למרות שהוא אמר שזה לא ממש חשוב לו כי הוא לא שוקל לקנות פטיפון כבר באותו היום הוא תיקן את הבעיה.
אני מקווה לקפוץ אליו שוב בימים הקרובים ולבצע בדיקה נוספת על המגבר שלו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

במחירים כאלה אני לא מתכוון רק לחסוך כסף אלא גם לעשות כסף, ואם זה שעם איכותי - תשלח לי אנייה שלמה היישר מהנמל הבינלאומי של נתניה המשתרע מדרום ליער אלוני השעם ע"ש לניאדו. אבל בתור התחלה, לפני הטרדת דואר ישראל, USPS ושירותי העמילות בשתי יבשות, אני אסתדר גם עם קלוז-אפ של השטיחון.

אנטולי מקרה אבוד. ניסיתי כבר לשכנע אותו להיכנס לאנלוגי בהצעות שאי אפשר לסרב להן.:wink: הוא סירב.:wtf:
הוא כנראה באמת לא צריך את כניסת הפונו שלו וחבל, משום שדי מעניין אותי איך הפונו של ה-KA, בייחוד ביחידה מטופחת ומשומרת היטב כמו שלו.

עדכנתי את ניר. מסר ד"ש. החמאתי לו על ה'חזון'. אמר מילה אחת: 'טרוויאלי'. איזה פוץ.

טוב... המשך לעדכן לאחר ניסוי מס' 2, שכמו שאני מבין, יפתור גם את תעלומת ה-KA :D

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עידכון נוסף.

אנטולי תיקן את התקלה בפונו שלו.

המגבר שלו נישמע מצויין, אבל אם להיות כנה לא ביצענו השוואת ראש בראש בין המגברים כדי שאוכל לתת חוות דעת על טיבה של יציאת הפונו שלו.

בכול מקרה הבדיקה נועדה בעיקר כדי לבחון את נושא הרעשים.

הרעש נותר כמו שהוא. כאשר הפטיפון דולק(המנוע מסתובב) הרעש כאילו עובר לתדר גבוהה יותר במקום הוםםםם סטטי רגיל עובר למן המהום בתדר גבוהה.

ניר השותף היקר של טומי שעזר לי בעבר עם הפטיפון הכין עוד הארקה למקרה שיהיו רעשים.

האמת שחשבתי שאני מבין מה צריך לעשות איתה, אבל לאחר שיחה קצרה עם טומי אני מעט מבולבל.

נראה לי שאני ארים אליו טלפון, בתקווה שהוא יסכים להקדיש לי עוד כמה דקות מזמנו.

טומי אשמח להסבר מפורט יותר, לא הבנתי בדיוק איזה הארקה אני צריך לנתק, ולאן אני צריך לחבר את ההארקה השניה.

אם גם זה לא יעזור אני אנסה ליצור קשר עם ניר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אל 'תציק' לו בסופ"ש (כולל ראשון - חגים ומועדים, ימי זיכרון וחג ההודיה)... גם ככה אני משגע אותו וממילא יש שותף אחד שאת רוב זמנו מבלה כאן. מישהו גם צריך לעבוד. :מבולבל:

תעלה תמונת בטן של הפטפון עם התשתית שהוא הכין - אני אנסה לסייע. ה'טריקים' שלו הם די מתודיים ונועדו, באופן כללי, כדי שהוא לא יצטרך להתעסק עם אותה יחידה פעמיים. הוא מין עצלן חרוץ כזה שאוהב לכסות את כל האפשרויות על הפעם הראשונה. זה אמור להיות מאוד פשוט אבל אני לא זוכר איך זה נראה.

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תמונות תמונות.

אז ככה רק עכשיו שמתי לב כמה הכול בפנים פשוט נקי!8O

המעגלים נראים כאילו מישהו הבריק אותם עם אקונומיקה לאלקטרוניקה, כנ"ל כל שאר החיבורים/מעגלים/פינות חשוכות שאין שום סיבה שיהיו נקיות. הוספתי תמונות כי לדעתי מגיעות פה מילים טובום ופידבקים חיוביים.

נראה לי שהבנתי למה כוונת המשורר.

יש כבל הארקה צהוב שמחובר לערוץ הימני כמו שצריך להיות במקור. אם אני מבין נכון על סמך מה שאמרת ועל סמך האורך של החוטים שפשוט מתאים בול8O אני צריך לנתק את ההארקה שיוצאת מהערוץ ולהחליף אותה בהארקה שתלויה עם בורג בצבע ירוק/צהוב.
שני החוטים שציינתי מופיעים בתמונה הראשונה, אחד תלוי ואחד מחובר לגוף הפטיפון יחד עם עוד כבל.

האם הבנתי נכון?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בדיוק כך. פשוט תחליף את ה'צהובים'. החוט שמחובר עם בורג לעץ פשוט 'נח' שם כדי שלא יטלטל וייצור מגע סתמי עם חלקי המתכת. תוריד אותו משם, תחליף אותו עם החוט הצהוב שמחובר בבורג לשלדה (במפגש עם האפור), ותתלה את החוט הצהוב הדק יותר על המתלה למנוחה. בעתיד, כשתיעלם בעיית הרעשים - תוכל לבטל אותו לחלוטין (בעזרת מלחם) כדי למנוע הפרעות RF פוטנציאליות.

נראה באמת כאילו נעשתה שם עבודת ניקיון יסודית... אם זה לא היית אתה או מי מהחבר'ה בעלי המוטיבציה - אני מוציא לך חשבונית. :lol:

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ביצעתי את ההחלפה לא היה ממש שינוי.

אני מחכה לבדוק עוד גורם שאומנם הסיכוי שגורם לבעיה נמוך אבל עדיין קיים.

גם כבלי הRCA שקניתי במקום הפושטים שהיו בהתחלה הם לא בדיוק כבלים מאיכות גבוהה.

אנטולי היקר הבטיח לי זוג DIY איכותי בעתיד הקרוב אז אני מחכה בסבלנות כי יש לו הרבה על הראש.
אני עדיין לא סומך על הRCA כי כשאני נוגע בכבל הרעשים משתנים(עולים ויורדים).

כשיגיעו אבצע החלפה ובדיקה.

נעדכן בהמשך.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בעיות כאלה לא נגרמות בד"כ מכבלים. הם צריכים להיות משהו גרוע בטרוף כדי להשפיע ברמה כזו. אני אדבר עם ניר שוב. הוא כבר הבהיר לי שהפטפון 100% ושהוא עשה עליו סיבוב בדיקה ומאוד מצא חן בעיניו. ההארקה במשרד, עברה התערבות כירורגית שלי וזה הגורם היחידי שאני מאמין שמשחק כאן איזשהו תפקיד משמעותי, אלא אם כן אתה גר מעל תחנת ממסר צבאית או מתחת לאנטנה סלולרית. תביא לו את הפטפון עם המגבר לכמה ימים.

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי. אני קצת מרגיש לא נעים להטריד שוב את ניר.

אני אגיע לת"א השבוע או בשבוע הבא בתקווה עם כול הציוד, וננסה לתאם.

בינתיים אני אלך לקנות קצת בירות...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני אטריד אותו. זו העבודה שלי ודווקא נעים לי מאוד. ניר? בירות? אצלי הוא לא נוגע בכלום...

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לפני שאני חוטף פה בעיטה ממישהו, הפטיפון ירד מהמגבר! הייתי צריך להתקין אותו מהר ולעוף משם.
השרשור הזה בעקיפין עזר לעוד מישהו להגיע להחלטה וקניה נבונה.

חבר שלי קנה היום בעזרתי, ובעזרת כמה מהמעורבים בשרשור הזה Thorens TD150 יפיפה!

הסיפור הוא כזה. יש לו פטיפון פול אוטומט פלסטיקי מדגם כניסה של Denon.

לאחר שהוא שמע את הTD145 שלי הוא החליט שהוא רוצה גם.

הוא ישב על הלוח, וכמו חלק מהאנשים פה שם לב למודעה של הTD150 ב700 שקלים. ההבדל הוא שנסענו לראות במה מדובר למרות שלא הייתה תמונה.

הגענו לביתו של זקן חביב וייקה אמיתי. הוא די חטף קריזה כי איחרנו ב30 דקות(חניה בת"א נו מה), אבל אחרי זה התגלה כטיפוס נחמד.

הפטיפון שמור בצורה מדהימה! הצלחת פשוט מבריקה וכך גם הזרוע התמונות עושות לו עוול.

הכול מסתובב ומנגן חלק ובלי רעשים, והזרוע הכסופה הזו פשוט יפייפיה. מורכב עליו ראש של אורטפון 305, ואפילו קיבלנו רצועה נוספת.

הפטיפון ניתן לו מעיזבון של פרופסור מת"א לפני 20 שנה לטענתו.

היה לו שם עוד הרבה ציוד מעניין אחר.

המחיר שנסגר, 600 שקלים.

יש מציאות צריך להיות עם היד על הדופק ולהכות!

תודה לכול המעורבים והעוזרים(פסקל וטומי), חבר שלי מאוד מרוצה והפטיפון הגיע לבית טוב אני חייב לציין.

אם מישהו מחפש דנון די חדש פול אוטומט הוא מוכר...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני מאוד מתרגש כשאני קורא את הפוסט הזה. ממש צמרמורות. היה לכם פשוט מזל שלא מהעולם הזה. דברים כאלה לא קורים כל יום. אתם לדעתי מעט צעירים כדי להבין במלואה את המשמעות האמתית של ההזדמנות הנדירה הזו שנפלה בחלקיכם. סיפרתי לאשתי וגם היא לא האמינה למשמע אוזניה. שיתפנו גם את חמי, שהוא הסמכות העליונה במשפחה לעניינים מסוג זה, בקורות אתכם וקראנו יחדיו את התיאור הנדיר שוב ושוב...אנחנו קצת מתקשים להאמין לעובדות כפי שתוארו כאן.

תן לי שוב להבין... רק כדי להבהיר את העובדות לאשורן...

איחרתם בחצי שעה לפגישה שתואמה מראש עם ייקה והוא עדיין נתן לכם להיכנס? :wtf:

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

טומי :lol:
פרקש,נראה שמור ברמות!
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

האמת טומי שזה היה מאוד מצחיק ומפחיד בו זמנית.
תוך כדי החיפושים אחר חניה קיבלנו טלפון וישר ידענו שזה לא הולך להיות טוב.
חטפנו מבול של צעקות וייסורי מצפון. הוא אמר לנו להגיע עכשיו לבית שלו שיש לידו חניה ומה פתאום חנינו בדיזינגוף. כשהגענו הוא חיכה לנו למטה אני חושב שהאצבע דפקה על השעון. מאוד פחדנו .
לאורך כול תהליך הקניה הוא לא נתן לנו לגעת במכשיר! הוא כמובן הדגים הסביר והראה לנו הכול, אבל בשום אופן לא הרשה לגעת.
חתיכת טיפוס.

פסקל אכן מדובר בדוגמן אמיתי. הזרוע הזאת אומנם פשוטה, אבל הגימור הכסוף צורת הs והשלה הכסופה פשוט מקסימים.

הכיסוי עושה רושם של לא מקורי כי לא ניתן להלביש אותו על הפטיפון כאשר ידית ההקמה של הזרוע למטה(היא בולטת והכיסוי לא מתאים).
זה אחד הדברים הראשונים שהוא ציין.

דרך אגב. מה הסיפור של הכיתוב על הפטיפון שאומר שהוא יוצר ע"י EMT בגרמניה ברשיון שניתן ע"י חברה שוויצרית כלשהי או משהו כזה אני לא בדיוק זוכר.

היה לו גם פטיפון של EMT הזו, לטענתו זה פטיפון ששימש בתחנות שידור ו הוא היה פשוט מפלץ ענק. הוא נקב עבורו מחיר של 5 ספרות.

בתמונה הכיסוי והמפלץ המדובר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ב-1966, שנה אחרי ההצגה של ה-150, החברה השוויצרית שנקראה Thorens-Franz AG ערכה שותפות עם EMT בכל מה שקשור לעסקי הפטפונים. הם עברו ליער השחור בגרמניה, לעיירה שנקראת Lahr והקימו שם את בסיס המחקר והפיתוח שלהם. מאז, ייצרו את ה-150 בגרמניה - למרות שאת הדגמים הראשונים ייצרו בשוויץ. כך יצא, שאת אותו הפטפון, ייצרו בשתי מדינות שונות, בהפרש של פחות משנה, שתי חברות שונות (טכנית לפחות). היה דרוש להבהיר את הנקודה לצרכנים. אם כתוב עליו EMT, זהו הסימן 1 עם הזרוע TP-13 הראשונה, שיוצר כשכל הסיפור הזה עוד היה טרי.

ב-1969 יצא הסימן 2 עם הזרוע TP-13A המשופרת, ועליו כבר לא טרחו לציין את העובדה המעניינת. האמת היא שגם החברה השוויצרית היתה מורכבת משוויצרים גרמנים - אבל מעבר הייצור לגרמניה הוא 'סמל לאיכות' (לפחות מבחינת הייק'ים ו-EMT) והיו לכך כל מיני הבטים פנים אירופאיים שעיקרם פרסטיז'ה לאומית גרמנית ואולי גם תקנות רגולטוריות של מכס \ מיסים.

לגבי הפטפון השני... הייקה אמר - הייקה יודע. EMT 948 - חמש ספרות - שרובן מורכבות מ-9. ה-BBC היו מרתכים את הפטפונים האלה לכספות פלדה או מטביעים אותם ביציקת בטון לפני שהיו משדרים איתם יצירות של צ'ייקובסקי, מנוגנות ע"י הפילהרמונית של בוסטון - אל עבר ברה"מ במסגרת שידורי 'תעמולה'. הסובייטים היו שומעים ומכריזים: 'שלנו יותר טוב!'. צודקים!

חתיכת היסטוריה יש לייקה בבית... Wow!!! :mrgreen:

חזרתם הביתה עם המכונה הלא נכונה - למרות שהיא במצב נדיר... (Y)

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה החכמתי!
עכשיו מצבו מדהים אף יותר כי מדובר ב"ה"ענתיקה של סידרת ה150.
הכיתוב הזה מוסיף משהו לערכי האספני או שזה חסר משמעות?

לגבי המפלץ
Students budget=Student turntable

כשביקשתי את רשותו לצלם את התמונות ולשלוח לטומי הוא אמר לי שאם אני שולח את התמונות לאדם שמבין בפטיפונים אז אני שולח את התמונות הלא נכונות, ואז הוא הסיר את המפה שכיסתה את המפלץ ואמר לי "שלח לו את זה".

טיפוס מיוחד.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426

שליחה

יש בארץ EMT בחלק מהאולפנים וגם בקול ישראל
יקר להחריד
פטיפון עם כרטיסים אלקטרוניים להחלפה בשליפה כדי שתמיד יהיה שמיש
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”