סיפור שלושת המכות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #41 

אצלי יש מערכות יצור חשמל סולריות שמוגנות בהגנת ברקים (לכל קבוצת פנלים) של חברת ABB :
http://www.abb.co.il/product/seitp329/2 ... country=IL
יש מוצרים שמתאימים במיוחד לארונות ביתיים . לא יודע להגיד כמה זה יעיל המקרה של ספייקים/נחשולים שבאים ממקור בתוך הרשת הביתית (מנועים , קצרים למינהם וכו' שיוצרים את זה) - צריך כנראה עוד מגן קצה לפני הציוד הרגיש.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #42 

רק להבהרה: רוב המגיני חשמל עוזרים בעיקר לחשבון עובר ושב של מי שמוכר אותם. לא הייתי מסתמך עליהם, ובטח לא כשמדובר בהגברה יקרה.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #43 

yairf כתב:רק להבהרה: רוב המגיני חשמל עוזרים בעיקר לחשבון עובר ושב של מי שמוכר אותם. לא הייתי מסתמך עליהם, ובטח לא כשמדובר בהגברה יקרה.
...
אבל משהו צריך לעשות לא?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #44 

במקרה של פלאזמה, פרוססורים, מחשבים, NAS-ים וכו', אני ממליץ על UPS בהספק גבוה, כמו אלו של Advice. במקרה של הגברה - עדיף להמנע ממגינים/מייצבים ושאר מרעין בישין.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #45 

יואב, אני שמח לשמוע שהכל מאחוריך. עכשיו נשאר רק לחגוג עם איזה סרט טוב (f) ;)

יאיר, מה לגבי UPS ONLINE, אשר מוציא גל סינוס טהור?

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

yairf כתב:במקרה של פלאזמה, פרוססורים, מחשבים, NAS-ים וכו', אני ממליץ על UPS בהספק גבוה, כמו אלו של Advice. במקרה של הגברה - עדיף להמנע ממגינים/מייצבים ושאר מרעין בישין.
...
אבל הם כבדים מאד ולא זולים ואורך החיים שלהם מוגבל :(

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #47 

eyosha כתב:
yairf כתב:במקרה של פלאזמה, פרוססורים, מחשבים, NAS-ים וכו', אני ממליץ על UPS בהספק גבוה, כמו אלו של Advice. במקרה של הגברה - עדיף להמנע ממגינים/מייצבים ושאר מרעין בישין.
...
...
אורך החיים של הבטריות מוגבל, אבל תמיד אפשר להחליף בטריות... :wink:

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

epony כתב:
eyosha כתב:
...
...
אורך החיים של הבטריות מוגבל, אבל תמיד אפשר להחליף בטריות... :wink:
...
אבל הגודל והמשקל, אתה יודע מה ההנהלה תעשה לי אם אני אכניס מפלצת של 15 קילו בנוסף לסאב שבדרך....:-D

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #49 

יואב,עזוב,הכל היסטוריה.
קנה לעצמך מתנת יום הולדת!
אני מפרגן לך!
כיף חיים.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #50 

istarmini כתב:
bariko כתב:יואב,
קודם כל, טוב לשמוע שכל הסיפור הוא בלשון עבר, וכרגע הציוד חזר לתפקד כשורה.

אצלי כידוע היו שתי תקלות (בזמנים שונים) , אחת עם הרסיבר והשנייה למגבר.
פניתי לחברת החשמל, לא בכדי לתבוע פיצויים (למזלי, המכשירים היו באחריות, ולכן לא נגרם נזק כספי), אלא בכדי לבקש שישלחו טכנאי לבדיקת הרשת בביתי.
בכל זאת, הנציגה לקחה ממני פרטים על הציוד שהתקלקל, וכן את הזמנים שעל פי עדותי, היו בהם הפסקות חשמל.

בסופו של דבר קיבלתי מכתב תשובה, שלמעשה פותר אותם מכל אחריות לנזק.
לדבריהם, לאחר בירור מקיף ובדיקה שנערכה ברישומי החברה, לא נמצא כל רישום או דיווח על הפרעה או תקלה ברשת החשמל, המזינה את אזור מגורי בתאריך הנדון.
כמו כן נטען ש-לו הייתה תקלה ברשת החשמל, העובדים שלהם היו פועלים לתקנה, שכן הם היחידים המוסמכים לעשות זאת, על פי הוראות הדין.

לך תתווכח איתם, ולטעון שהפסקות החשמל היו קצרות, ולכן מן הסתם לא היה צורך לשלוח עובדים לביצוע תיקון.

בשורה התחתונה:
גם אם הלקוח נאלץ לשלם מכספו, בגלל נזק שנגרם לציוד, יהיה קשה מאוד לתבוע את חברת החשמל.
נו אולי רק בעזרת עורך דין "תותח".
אבל אז, יתכן שהפיצוי הכספי אם יתקבל, לא יכסה אפילו את שכר הטרחה של אותו אדבוקט...
...
אבי ידידי

אני יודע שחברת החשמל לא מצטיירת טוב בעיני הציבור אבל אני יכול להגיד לך בודאות, שאכן מבוצעת פעולות ניטור עבור כל תלונה שמגיעה ובמידה ואכן מתברר שהייתה בעיה הלקוח מפוצה .

הבעיה היא ,שלצערי ,כל מי שנשרף לו מכשיר חשמל בבית חושב מיד שניתן לצמצם נזקים בעזרת חברת החשמל. אין לך מושג כמה "אנשים ישרים" מסתובבים בקירבנו.
...

יואב,
נכון, לא כל מכשיר שנשרף/נפגם, האשמה היא בחברת החשמל.
אבל לפעמים כן, והכי גרוע זה ההפסקות הקצרות האלה, שבהם החשמל מופסק ומתחדש בפרק זמן קצר.
אמנם יש אצלי מנגנון השהיה של 4 דקות, ולמרות זאת התופעה עלולה לגרום לנזק.

בכל אופן, כמו שסיפרתי, אני בכלל לא פניתי אליהם בכדי להתלונן או לתבוע, אלא רק לבקש שישלחו טכנאי לבדיקה, וגם את זה הם לא עשו...

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #51 

למישהו יש ניסיון עם המוצר הזה?
האם הלכה למעשה הוא מחליף את הצורך בהתקנת מגן נחשולים לכל צרכן בנפרד??

http://www.amperel.co.il/products/154383

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #52 

אצלי שמתי בארון חשמל מגן ברקים / נחשולי מתח של חברת weidmuller.
הדגם אצלי הוא זה וממה שראיתי עכשיו באתר שלהם יש עוד רבים אחרים. בטוח שתמצא משהו שמתאים לצורך שלך.
מה שטוב במוצר הזה הוא שכל פאזה היא עצמאית, כך שאם היא נשרפת מחליפים רק אותה ספציפית ולא את כל המודול.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #53 

avihuli כתב:אצלי שמתי בארון חשמל מגן ברקים / נחשולי מתח של חברת weidmuller.
הדגם אצלי הוא זה וממה שראיתי עכשיו באתר שלהם יש עוד רבים אחרים. בטוח שתמצא משהו שמתאים לצורך שלך.
מה שטוב במוצר הזה הוא שכל פאזה היא עצמאית, כך שאם היא נשרפת מחליפים רק אותה ספציפית ולא את כל המודול.
...
תודה
אני לא בטוח שנשאר לי מקום פנוי בלוח.אנסה לבדוק את הענין עם חשמלאי מוסמך

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #54 

אם אני זוכר נכון יש לך בבית מרתף, אז אני מניח שיש לך בית יחסית גדול וככזה לרוב יש 2 לוחות חשמל נפרדים.
אם עדיין יש לוח אחד תבדוק בלוח עצמו אם יש לך מקום ל- 4 סלוטים (במידה ואתה קונה את מה שאני קניתי). אגב, גם אם יש סלוטים בודדים בכל שורה אין בעיה להעביר את המאמ"תים במיקום שלהם ולפנות בשורה אחת מקום למגן.
ואגב אם בחשמלאי עסקינן, תבחן על הדרך קו נפרד למערכת במקום לנתק פיזית כל פעם, יותר פשוט להוריד את המפסק.
כמה זה עוזר בפועל ? אין לי שמץ של מושג אבל פסיכולוגית זה עושה יופי את העבודה... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #55 

avihuli כתב:אצלי שמתי בארון חשמל מגן ברקים / נחשולי מתח של חברת weidmuller.
...
טוב קצת שאלות הבהרה ברשותך
יש יבואן בארץ או רכשת מחו״ל?
במידה ורכשת מחו״ל לא היו בעיות ייבוא בגלל תקנים כאלו ואחרים? ומה יקרה בזמן תקלה??
בעקרון אני יכול לרכוש מודול כמו שלך עבור תלת פאזי 3x40A להוציא את המודול שיש לי היום ולהכניס את זה או שזה בנוסף?
יש לי חצי אוטומט נפרד עבור הציוד בחדר קולנוע האם ניתן לרכוש מודול יחיד ולהחליף גם אותו ?
ולא פחות חשוב כמה עולה ?

תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #56 

קניתי בארץ ברשת חשמל ישיר (לא תמיד קיים במלאי). יש דגמים סיניים פשוטים שקניתי אחד מהם "בזול" והחלפתי אח"כ כי עוד כמה מאות שקלים בודדים לעומת מאות אלפי בדירה חדשה זה טיפה בים.
כאשר קניתי ביקשתי גם מודול מאמ"ת יחיד עבור הקו היעודי שעשיתי למערכת אבל הוא אמר שלא צריך (ואין לו שום בעיה למכור לי).
ברגע שאתקין את המגן הראשי שמספק הגנה לכל הבית, אז אין צורך במגינים נוספים, ולכן הסתפקתי במאמ"ת רגיל.
אם אני זוכר נכון, המודול שלי מתומחר בסביבות ה- 900 שקל אבל שילמתי 450-550 לאחר הנחה כי קניתי גם לשכנים ועוד קניות רבות אחרות בחנות.
לגבי התמונה - אם אתה מתכוון לתמונה של הארון חשמל אז מימין לשמאל זה: הזנה ראשית, פחת, מגן מתח.
שורה למעלה - 2 מודולים תלת פאזה עבור מזגן וכיריים חשמליות וכל השאר מאמתים עבור שאר הנקודות בדירה.
אגב החורים גם כמובן כוסו במכסים תואמים בשביל שיהיה לי יפה בעין... :lol:
תתחדש.. 8)

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2803
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #57 

חברים,

למוצרים הללו קוראים בשפה המיקצועית Surge Arrestors.
קיימים המון דגמים, עם מגוון ספציפיקציות המתאימים לאספקות חשמל שונות, ולתקנים שונים בעולם.
ההגנות מותאמות גם בהתאם לרגישות הציוד ואופן חיבורו.
קיימים דגמים לתעשיה ולבתים פרטיים, חד\תלת פאזי. חשוב שיותאמו לצרכן.
שורה תחתונה, בטרם החלטה בנושא מומלץ מאד לקבל יעוץ מקצועי של קבלן חשמל והארקות.

בהצלחה!

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #58 

הכל בפרופורציה ושלא יקרה יותר!
יום הולדת שמח איש יקר
שתהיה לך שנה מלאה בבריאות ומפלצות חדשות! (f)
40 שנה לך תיזכור..

bangoo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #59 

טוב אז לפעמים צריך שיקרה משהו למישהו כדי שידחוף אותך לעשות את הצעד :)
טז החלטתי להזמין חשמלאי ולהתקין גם את ההגנה בלוח.
אז יואב חבל שזה קרה לך אבל בהחלט עזרת לי בהחלטה להתקין לוח חדש :wink:
שבת שלום

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #60 

bangoo כתב:טוב אז לפעמים צריך שיקרה משהו למישהו כדי שידחוף אותך לעשות את הצעד :)
טז החלטתי להזמין חשמלאי ולהתקין גם את ההגנה בלוח.
אז יואב חבל שזה קרה לך אבל בהחלט עזרת לי בהחלטה להתקין לוח חדש :wink:
שבת שלום
...
שמח לשמוע שעזרתי :lol:

תן קצת פרטים. הגנות על מה ? כמה כסף ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”