סיפור שלושת המכות
אצלי יש מערכות יצור חשמל סולריות שמוגנות בהגנת ברקים (לכל קבוצת פנלים) של חברת ABB :
http://www.abb.co.il/product/seitp329/2 ... country=IL
יש מוצרים שמתאימים במיוחד לארונות ביתיים . לא יודע להגיד כמה זה יעיל המקרה של ספייקים/נחשולים שבאים ממקור בתוך הרשת הביתית (מנועים , קצרים למינהם וכו' שיוצרים את זה) - צריך כנראה עוד מגן קצה לפני הציוד הרגיש.
http://www.abb.co.il/product/seitp329/2 ... country=IL
יש מוצרים שמתאימים במיוחד לארונות ביתיים . לא יודע להגיד כמה זה יעיל המקרה של ספייקים/נחשולים שבאים ממקור בתוך הרשת הביתית (מנועים , קצרים למינהם וכו' שיוצרים את זה) - צריך כנראה עוד מגן קצה לפני הציוד הרגיש.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יואב, אני שמח לשמוע שהכל מאחוריך. עכשיו נשאר רק לחגוג עם איזה סרט טוב

יאיר, מה לגבי UPS ONLINE, אשר מוציא גל סינוס טהור?
יאיר, מה לגבי UPS ONLINE, אשר מוציא גל סינוס טהור?
אבל הם כבדים מאד ולא זולים ואורך החיים שלהם מוגבלyairf כתב:במקרה של פלאזמה, פרוססורים, מחשבים, NAS-ים וכו', אני ממליץ על UPS בהספק גבוה, כמו אלו של Advice. במקרה של הגברה - עדיף להמנע ממגינים/מייצבים ושאר מרעין בישין....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אורך החיים של הבטריות מוגבל, אבל תמיד אפשר להחליף בטריות...eyosha כתב:אבל הם כבדים מאד ולא זולים ואורך החיים שלהם מוגבלyairf כתב:במקרה של פלאזמה, פרוססורים, מחשבים, NAS-ים וכו', אני ממליץ על UPS בהספק גבוה, כמו אלו של Advice. במקרה של הגברה - עדיף להמנע ממגינים/מייצבים ושאר מרעין בישין.......
אבל הגודל והמשקל, אתה יודע מה ההנהלה תעשה לי אם אני אכניס מפלצת של 15 קילו בנוסף לסאב שבדרך....epony כתב:אורך החיים של הבטריות מוגבל, אבל תמיד אפשר להחליף בטריות...eyosha כתב:אבל הם כבדים מאד ולא זולים ואורך החיים שלהם מוגבלyairf כתב:במקרה של פלאזמה, פרוססורים, מחשבים, NAS-ים וכו', אני ממליץ על UPS בהספק גבוה, כמו אלו של Advice. במקרה של הגברה - עדיף להמנע ממגינים/מייצבים ושאר מרעין בישין..........
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יואב,עזוב,הכל היסטוריה.
קנה לעצמך מתנת יום הולדת!
אני מפרגן לך!
קנה לעצמך מתנת יום הולדת!
אני מפרגן לך!
כיף חיים.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
istarmini כתב:אבי ידידיbariko כתב:יואב,
קודם כל, טוב לשמוע שכל הסיפור הוא בלשון עבר, וכרגע הציוד חזר לתפקד כשורה.
אצלי כידוע היו שתי תקלות (בזמנים שונים) , אחת עם הרסיבר והשנייה למגבר.
פניתי לחברת החשמל, לא בכדי לתבוע פיצויים (למזלי, המכשירים היו באחריות, ולכן לא נגרם נזק כספי), אלא בכדי לבקש שישלחו טכנאי לבדיקת הרשת בביתי.
בכל זאת, הנציגה לקחה ממני פרטים על הציוד שהתקלקל, וכן את הזמנים שעל פי עדותי, היו בהם הפסקות חשמל.
בסופו של דבר קיבלתי מכתב תשובה, שלמעשה פותר אותם מכל אחריות לנזק.
לדבריהם, לאחר בירור מקיף ובדיקה שנערכה ברישומי החברה, לא נמצא כל רישום או דיווח על הפרעה או תקלה ברשת החשמל, המזינה את אזור מגורי בתאריך הנדון.
כמו כן נטען ש-לו הייתה תקלה ברשת החשמל, העובדים שלהם היו פועלים לתקנה, שכן הם היחידים המוסמכים לעשות זאת, על פי הוראות הדין.
לך תתווכח איתם, ולטעון שהפסקות החשמל היו קצרות, ולכן מן הסתם לא היה צורך לשלוח עובדים לביצוע תיקון.
בשורה התחתונה:
גם אם הלקוח נאלץ לשלם מכספו, בגלל נזק שנגרם לציוד, יהיה קשה מאוד לתבוע את חברת החשמל.
נו אולי רק בעזרת עורך דין "תותח".
אבל אז, יתכן שהפיצוי הכספי אם יתקבל, לא יכסה אפילו את שכר הטרחה של אותו אדבוקט......
אני יודע שחברת החשמל לא מצטיירת טוב בעיני הציבור אבל אני יכול להגיד לך בודאות, שאכן מבוצעת פעולות ניטור עבור כל תלונה שמגיעה ובמידה ואכן מתברר שהייתה בעיה הלקוח מפוצה .
הבעיה היא ,שלצערי ,כל מי שנשרף לו מכשיר חשמל בבית חושב מיד שניתן לצמצם נזקים בעזרת חברת החשמל. אין לך מושג כמה "אנשים ישרים" מסתובבים בקירבנו....
יואב,
נכון, לא כל מכשיר שנשרף/נפגם, האשמה היא בחברת החשמל.
אבל לפעמים כן, והכי גרוע זה ההפסקות הקצרות האלה, שבהם החשמל מופסק ומתחדש בפרק זמן קצר.
אמנם יש אצלי מנגנון השהיה של 4 דקות, ולמרות זאת התופעה עלולה לגרום לנזק.
בכל אופן, כמו שסיפרתי, אני בכלל לא פניתי אליהם בכדי להתלונן או לתבוע, אלא רק לבקש שישלחו טכנאי לבדיקה, וגם את זה הם לא עשו...
למישהו יש ניסיון עם המוצר הזה?
האם הלכה למעשה הוא מחליף את הצורך בהתקנת מגן נחשולים לכל צרכן בנפרד??
http://www.amperel.co.il/products/154383
האם הלכה למעשה הוא מחליף את הצורך בהתקנת מגן נחשולים לכל צרכן בנפרד??
http://www.amperel.co.il/products/154383
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9066
- נתן תודות: 1585 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
אצלי שמתי בארון חשמל מגן ברקים / נחשולי מתח של חברת weidmuller.
הדגם אצלי הוא זה וממה שראיתי עכשיו באתר שלהם יש עוד רבים אחרים. בטוח שתמצא משהו שמתאים לצורך שלך.
מה שטוב במוצר הזה הוא שכל פאזה היא עצמאית, כך שאם היא נשרפת מחליפים רק אותה ספציפית ולא את כל המודול.
הדגם אצלי הוא זה וממה שראיתי עכשיו באתר שלהם יש עוד רבים אחרים. בטוח שתמצא משהו שמתאים לצורך שלך.
מה שטוב במוצר הזה הוא שכל פאזה היא עצמאית, כך שאם היא נשרפת מחליפים רק אותה ספציפית ולא את כל המודול.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תודהavihuli כתב:אצלי שמתי בארון חשמל מגן ברקים / נחשולי מתח של חברת weidmuller.
מה שטוב במוצר הזה הוא שכל פאזה היא עצמאית, כך שאם היא נשרפת מחליפים רק אותה ספציפית ולא את כל המודול....
אני לא בטוח שנשאר לי מקום פנוי בלוח.אנסה לבדוק את הענין עם חשמלאי מוסמך
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אם אני זוכר נכון יש לך בבית מרתף, אז אני מניח שיש לך בית יחסית גדול וככזה לרוב יש 2 לוחות חשמל נפרדים.
אם עדיין יש לוח אחד תבדוק בלוח עצמו אם יש לך מקום ל- 4 סלוטים (במידה ואתה קונה את מה שאני קניתי). אגב, גם אם יש סלוטים בודדים בכל שורה אין בעיה להעביר את המאמ"תים במיקום שלהם ולפנות בשורה אחת מקום למגן.
ואגב אם בחשמלאי עסקינן, תבחן על הדרך קו נפרד למערכת במקום לנתק פיזית כל פעם, יותר פשוט להוריד את המפסק.
כמה זה עוזר בפועל ? אין לי שמץ של מושג אבל פסיכולוגית זה עושה יופי את העבודה...
אם עדיין יש לוח אחד תבדוק בלוח עצמו אם יש לך מקום ל- 4 סלוטים (במידה ואתה קונה את מה שאני קניתי). אגב, גם אם יש סלוטים בודדים בכל שורה אין בעיה להעביר את המאמ"תים במיקום שלהם ולפנות בשורה אחת מקום למגן.
ואגב אם בחשמלאי עסקינן, תבחן על הדרך קו נפרד למערכת במקום לנתק פיזית כל פעם, יותר פשוט להוריד את המפסק.
כמה זה עוזר בפועל ? אין לי שמץ של מושג אבל פסיכולוגית זה עושה יופי את העבודה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

טוב קצת שאלות הבהרה ברשותךavihuli כתב:אצלי שמתי בארון חשמל מגן ברקים / נחשולי מתח של חברת weidmuller.
מה שטוב במוצר הזה הוא שכל פאזה היא עצמאית, כך שאם היא נשרפת מחליפים רק אותה ספציפית ולא את כל המודול....
יש יבואן בארץ או רכשת מחו״ל?
במידה ורכשת מחו״ל לא היו בעיות ייבוא בגלל תקנים כאלו ואחרים? ומה יקרה בזמן תקלה??
בעקרון אני יכול לרכוש מודול כמו שלך עבור תלת פאזי 3x40A להוציא את המודול שיש לי היום ולהכניס את זה או שזה בנוסף?
יש לי חצי אוטומט נפרד עבור הציוד בחדר קולנוע האם ניתן לרכוש מודול יחיד ולהחליף גם אותו ?
ולא פחות חשוב כמה עולה ?
תודה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

קניתי בארץ ברשת חשמל ישיר (לא תמיד קיים במלאי). יש דגמים סיניים פשוטים שקניתי אחד מהם "בזול" והחלפתי אח"כ כי עוד כמה מאות שקלים בודדים לעומת מאות אלפי בדירה חדשה זה טיפה בים.
כאשר קניתי ביקשתי גם מודול מאמ"ת יחיד עבור הקו היעודי שעשיתי למערכת אבל הוא אמר שלא צריך (ואין לו שום בעיה למכור לי).
ברגע שאתקין את המגן הראשי שמספק הגנה לכל הבית, אז אין צורך במגינים נוספים, ולכן הסתפקתי במאמ"ת רגיל.
אם אני זוכר נכון, המודול שלי מתומחר בסביבות ה- 900 שקל אבל שילמתי 450-550 לאחר הנחה כי קניתי גם לשכנים ועוד קניות רבות אחרות בחנות.
לגבי התמונה - אם אתה מתכוון לתמונה של הארון חשמל אז מימין לשמאל זה: הזנה ראשית, פחת, מגן מתח.
שורה למעלה - 2 מודולים תלת פאזה עבור מזגן וכיריים חשמליות וכל השאר מאמתים עבור שאר הנקודות בדירה.
אגב החורים גם כמובן כוסו במכסים תואמים בשביל שיהיה לי יפה בעין...
תתחדש..
כאשר קניתי ביקשתי גם מודול מאמ"ת יחיד עבור הקו היעודי שעשיתי למערכת אבל הוא אמר שלא צריך (ואין לו שום בעיה למכור לי).
ברגע שאתקין את המגן הראשי שמספק הגנה לכל הבית, אז אין צורך במגינים נוספים, ולכן הסתפקתי במאמ"ת רגיל.
אם אני זוכר נכון, המודול שלי מתומחר בסביבות ה- 900 שקל אבל שילמתי 450-550 לאחר הנחה כי קניתי גם לשכנים ועוד קניות רבות אחרות בחנות.
לגבי התמונה - אם אתה מתכוון לתמונה של הארון חשמל אז מימין לשמאל זה: הזנה ראשית, פחת, מגן מתח.
שורה למעלה - 2 מודולים תלת פאזה עבור מזגן וכיריים חשמליות וכל השאר מאמתים עבור שאר הנקודות בדירה.
אגב החורים גם כמובן כוסו במכסים תואמים בשביל שיהיה לי יפה בעין...
תתחדש..
חברים,
למוצרים הללו קוראים בשפה המיקצועית Surge Arrestors.
קיימים המון דגמים, עם מגוון ספציפיקציות המתאימים לאספקות חשמל שונות, ולתקנים שונים בעולם.
ההגנות מותאמות גם בהתאם לרגישות הציוד ואופן חיבורו.
קיימים דגמים לתעשיה ולבתים פרטיים, חד\תלת פאזי. חשוב שיותאמו לצרכן.
שורה תחתונה, בטרם החלטה בנושא מומלץ מאד לקבל יעוץ מקצועי של קבלן חשמל והארקות.
בהצלחה!
למוצרים הללו קוראים בשפה המיקצועית Surge Arrestors.
קיימים המון דגמים, עם מגוון ספציפיקציות המתאימים לאספקות חשמל שונות, ולתקנים שונים בעולם.
ההגנות מותאמות גם בהתאם לרגישות הציוד ואופן חיבורו.
קיימים דגמים לתעשיה ולבתים פרטיים, חד\תלת פאזי. חשוב שיותאמו לצרכן.
שורה תחתונה, בטרם החלטה בנושא מומלץ מאד לקבל יעוץ מקצועי של קבלן חשמל והארקות.
בהצלחה!
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

שמח לשמוע שעזרתיbangoo כתב:טוב אז לפעמים צריך שיקרה משהו למישהו כדי שידחוף אותך לעשות את הצעד![]()
טז החלטתי להזמין חשמלאי ולהתקין גם את ההגנה בלוח.
אז יואב חבל שזה קרה לך אבל בהחלט עזרת לי בהחלטה להתקין לוח חדש![]()
שבת שלום...
תן קצת פרטים. הגנות על מה ? כמה כסף ?