דברים מעניינים שקולטים בממיר עידן אחרי התקנת אנטנה על הגג עם מגבר תורן
-
גיל37
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2890
טוב אז טרחתי והתקנתי לבד אנטנת UHF עם הגבר של 14db והוספתי מגבר תורן וכל זה עם כבילה חדשה שמתחברת בארון הסעף לתשתית בבית ששימשה את הוט (או יס).
את האנטנה כיוונתי לצפון מערב מתוך תקווה קלושה לקלוט את קפריסין.
ביצעתי היום סריקה חדשה בממיר ולהפתעתי קולטים ערוצים שממוספרים HD-1 עד HD-5.
אחד משדר את ערוץ 10, אחד את הערוץ הראשון HD אבל לא ברור אם זה אותו שידור שיש בהוט/יס, שני ערוצים משדרים איזשהו סרט באיכות מאד גבוהה, וערוץ אחד סתם חשוך.
אין שום מידע ואין שמות של התוכניות והאיכות די טובה.
מעניין מה מתכננים לנו שם...
את האנטנה כיוונתי לצפון מערב מתוך תקווה קלושה לקלוט את קפריסין.
ביצעתי היום סריקה חדשה בממיר ולהפתעתי קולטים ערוצים שממוספרים HD-1 עד HD-5.
אחד משדר את ערוץ 10, אחד את הערוץ הראשון HD אבל לא ברור אם זה אותו שידור שיש בהוט/יס, שני ערוצים משדרים איזשהו סרט באיכות מאד גבוהה, וערוץ אחד סתם חשוך.
אין שום מידע ואין שמות של התוכניות והאיכות די טובה.
מעניין מה מתכננים לנו שם...
- emilm313
-
- חבר פעיל

- תגובות: 82
גם אצלי הקליטה מתבצעת מאנטנה על הגג. ביצעתי כרגע סריקה ולא מצאתי ערוצים חדשים. אני גר בראשון לציון. איפה אתה גר?
- sathack
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 979
גם אצלי,בסריקה שביצעתי בשני התדרים, לא התקבל שום דבר חדש.
-
גיל37
-
- חבר ותיק

מעניין..
אני קולט את זה מכפר סבא.
יש לי שני ערוצים (מן הסתם 26 ו-29) עם התחנות הרגילות ועוד שני ערוצים שכנראה אחד מהם הוא 33 ואת השני עוד לא בדקתי שקולטים את חמשת ערוצי ה HD ואת תחנות הרדיו הרגילות כך שהממיר כיוון לי בעצם את תחנות הרדיו 4 פעמים ואת ערוצי הטלויזיה הנקלטים פעמיים לכל סט.
הממיר שקולט הוא innova T2 (הדגם החדש יותר) ולעומת זאת , טלויזיה של שארפ עם טיונר מובנה לא מצאה את הערוצים האלה.
אני קולט את זה מכפר סבא.
יש לי שני ערוצים (מן הסתם 26 ו-29) עם התחנות הרגילות ועוד שני ערוצים שכנראה אחד מהם הוא 33 ואת השני עוד לא בדקתי שקולטים את חמשת ערוצי ה HD ואת תחנות הרדיו הרגילות כך שהממיר כיוון לי בעצם את תחנות הרדיו 4 פעמים ואת ערוצי הטלויזיה הנקלטים פעמיים לכל סט.
הממיר שקולט הוא innova T2 (הדגם החדש יותר) ולעומת זאת , טלויזיה של שארפ עם טיונר מובנה לא מצאה את הערוצים האלה.
- emilm313
-
- חבר פעיל

- תגובות: 82
בדקתי גם עם innova 7002 וגם בממיר בדומה לטלויזיה לא מצאתי ערוצים נוספים.
-
גיל37
-
- חבר ותיק

או שההבדל הוא במגבר תורן שמחזק את הקליטה של משהו שאמור להיות שידור נסיון ומן הסתם לא משודר בעוצמה מלאה, או שה T2 בממיר עושה את ההבדל והממירים הישנים יותר לא קולטים את התדרים האלה (וזה מסביר למה גם הטלויזיה עם הטיונר המובנה לא קולטת).
בכל מקרה הערוץ שמשדר סרט, מראה את אותו הקטע כל הזמן .. זה אפילו לא סרט שלם אבל האיכות יפה מאד.
בכל מקרה הערוץ שמשדר סרט, מראה את אותו הקטע כל הזמן .. זה אפילו לא סרט שלם אבל האיכות יפה מאד.
- ilane
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
גם אני קולט בתדר 570000 (ערוץ 33) אבל אלא שידורי עידן+ הרגילים
מה הערוץ הנוסף שאתה קולט?
מה הערוץ הנוסף שאתה קולט?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
- dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
תדר 570Mhz נקלט יפה גם בחיפה, נראה שכל הערוצים זמינים.
נבדק עם Tvheadend בצירוף דונגל DVB-T.
זה עושה לי חשק להזמין דונגל DVB-T2.
http://www.hometheater.co.il/vt199528
נבדק עם Tvheadend בצירוף דונגל DVB-T.
זה עושה לי חשק להזמין דונגל DVB-T2.
http://www.hometheater.co.il/vt199528
-
גיל37
-
- חבר ותיק

טוב אז אחרי עוד בדיקות מדובר על שידור בתקן DVB-T2 בלבד ובממירים אחרים זה פשוט לא נקלט.
אז למי שיש ממיר כזה וקליטה מספיק טובה יכול לראות הערוץ הראשון HD כמו שמשודר בהוט ויס. יש פה היסטוריה קטנה כי זאת פעם ראשונה שאפשר לקלוט באוויר בישראל ערוץ HD.
לפחות מישהו ברשות השניה לוקח ברצינות את הפרויקט של עידן פלוס ומוסיף עוד מולטיפלקס בשביל עוד ערוצים כמו שהבטיחו.
אז למי שיש ממיר כזה וקליטה מספיק טובה יכול לראות הערוץ הראשון HD כמו שמשודר בהוט ויס. יש פה היסטוריה קטנה כי זאת פעם ראשונה שאפשר לקלוט באוויר בישראל ערוץ HD.
לפחות מישהו ברשות השניה לוקח ברצינות את הפרויקט של עידן פלוס ומוסיף עוד מולטיפלקס בשביל עוד ערוצים כמו שהבטיחו.
- dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
נ.ב
איכות הקליטה משמעותית הרבה יותר טובה.
אני משתמש באנטנה הממוגנטת הסטנדרטית ומקבל עוצמת אות פי 2 טובה יותר ומספר התקלות בסטרים (bit error) אפסי (מתחת ל-200) לעומת אלפי תקלות עם תדר 538Mhz שחלקן אינן מתוקנות ע"י תיקון שגיאות (uncorrected bit error) ועם התדר החדש כל התקלות מתוקנות כלומר בפועל התמונה המתקבלת על המסך מושלמת עם אפס בעיות.
איכות הקליטה משמעותית הרבה יותר טובה.
אני משתמש באנטנה הממוגנטת הסטנדרטית ומקבל עוצמת אות פי 2 טובה יותר ומספר התקלות בסטרים (bit error) אפסי (מתחת ל-200) לעומת אלפי תקלות עם תדר 538Mhz שחלקן אינן מתוקנות ע"י תיקון שגיאות (uncorrected bit error) ועם התדר החדש כל התקלות מתוקנות כלומר בפועל התמונה המתקבלת על המסך מושלמת עם אפס בעיות.
-
גיל37
-
- חבר ותיק

אם כבר יש אנטנה ומגבר על הגג יש סיכוי לקלוט עוד משהו חוץ מעידן פלוס ? אולי את השידורים של ירדן ?
- nimrodg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1299
אפשר לתמונות??
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
גיל37.
שיחקת אותה. ובגדול.
אני רץ לקנות ממיר DVB-T2
שיחקת אותה. ובגדול.
אני רץ לקנות ממיר DVB-T2
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
טוב לשמוע
כרגע יש בעיה גדולה עם DVB-T2. עוד לא היו מכרזים ועד שיהיו מכרזים, אין מי שישדר מלבד ערוץ 1. נראה שמישהו מלמעלה מעכב את כל העניין.
כרגע יש בעיה גדולה עם DVB-T2. עוד לא היו מכרזים ועד שיהיו מכרזים, אין מי שישדר מלבד ערוץ 1. נראה שמישהו מלמעלה מעכב את כל העניין.
-
גיל37
-
- חבר ותיק

תמונות יהיו קצת יותר מאוחר.. בכל זאת שבת ועסוקים בדברים אחרים
בכל מקרה, לכל הסקרנים, במוקס החדש קיימים 5 ערוצי HD שכנראה ממלאים את כל רוחב הפס האפשרי.
לפחות את ערוץ 1 הם יכולים להפוך לרישמי אחרי תקופת הרצה כי בכל זאת הערוץ משדר כבר כמה שנים ב- HD..
לגבי ה - 4 האחרים זה באמת מסקרן.. יש פה פוטנציאל טוב...
המוזר הוא שעדיין מתעקשים לשדר את ערוץ Idan+test2 במוקס הרגיל ולא מעלים לשם תחנה פעילה.
תקנו רק ממירי DVB-T2.. חבל על הכסף בשביל ממיר מהדור הקודם.
בקרוב אני אקבל מאיביי ממיר שעלה פחות מ-200 שקל.. אם העברית תעבוד בו כמו שצריך זאת תהיה קנייה מאד משתלמת.
בכל מקרה, לכל הסקרנים, במוקס החדש קיימים 5 ערוצי HD שכנראה ממלאים את כל רוחב הפס האפשרי.
לפחות את ערוץ 1 הם יכולים להפוך לרישמי אחרי תקופת הרצה כי בכל זאת הערוץ משדר כבר כמה שנים ב- HD..
לגבי ה - 4 האחרים זה באמת מסקרן.. יש פה פוטנציאל טוב...
המוזר הוא שעדיין מתעקשים לשדר את ערוץ Idan+test2 במוקס הרגיל ולא מעלים לשם תחנה פעילה.
תקנו רק ממירי DVB-T2.. חבל על הכסף בשביל ממיר מהדור הקודם.
בקרוב אני אקבל מאיביי ממיר שעלה פחות מ-200 שקל.. אם העברית תעבוד בו כמו שצריך זאת תהיה קנייה מאד משתלמת.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
-
גיל37
-
- חבר ותיק

ברור שאלו שידורי נסיון.
יש לך 5 ערוצים שמתוכם אחד חשוך , אחד מעביר את ערוץ 10 אבל האיכות נראית SD לגמרי, שני ערוצים משדרים כל הזמן קטע מאיזשהו סרט עם אשטון קוצ'ר (ב-HD והאיכות נהדרת !) ועוד ערוץ משדר את הערוץ הראשון HD כפי שנקלט בממירים של הוט ויס באפיק 511.
אין שום מידע , אין EPG, אין מד התקדמות של התוכנית המשודרת ויש לוגו T שכנראה מסמן TEST.
יש לך 5 ערוצים שמתוכם אחד חשוך , אחד מעביר את ערוץ 10 אבל האיכות נראית SD לגמרי, שני ערוצים משדרים כל הזמן קטע מאיזשהו סרט עם אשטון קוצ'ר (ב-HD והאיכות נהדרת !) ועוד ערוץ משדר את הערוץ הראשון HD כפי שנקלט בממירים של הוט ויס באפיק 511.
אין שום מידע , אין EPG, אין מד התקדמות של התוכנית המשודרת ויש לוגו T שכנראה מסמן TEST.
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
יש מצב שאתה מקליט דקה בודדת ומעלה לאינטרנט?
-
גיל37
-
- חבר ותיק

יכול להסריט בסמארטפון אבל אין לי התקן לכידת וידאו ואני מניח שהקלטה בממיר עצמו לא תנגן במחשב (לא ניסיתי.. מישהו יכול לאשר או להכחיש את זה ?).
של כל מה שקולטים או ערוץ ספציפי ?
של כל מה שקולטים או ערוץ ספציפי ?