זה אכן מעניין, אני כמעט בטוח שכאשר זוג ה RAC מתחבר לכניסת הפטיפון - האפס משותף.הניסוי של שני הגראונד של שני הערוצים - מחובר לאותו מוליך - עושה לי צמרמורת. אני לא יודע אם אני יותר מזועזע או יותר מסוקרן... הגראונד של כל ערוץ הוא 'תמונת מראה' של הסינוס של ה'חי' משום שראשי פונו עובדים על סיגנל מאוזן (balanced) והארקה צפה....
פרוייקט שדרוג THORENS 160MKII - הסוף..
- Form78HiFi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
יוסי אני חושש שאתה טועה במקרה הזה. לא אמור להיות כל קשר בין ה'גראונד' של הערוצים (ירוק וכחול) לבין האדמה. להפך, במקרים כאלה נהוג לבודד את הראש מהשלה במבודד פלסטיק משום שזה גורם להמהום. העלילה מסתבכת במקרה של טורנס משום שבמקור - את הגראונד של הערוץ הימני (ירוק) חיברו עם ההארקה של השלדה (חוט אפור בין השלדה לתת השלדה) והארקת הזרוע (חוט מסוכך בצבע ורדרד) - הכל התנקז לגראונד של הערוץ הימני. זה היה בתקופה שבמשקי בית בארה"ב כלל לא היתה קיימת הארקה ביתית. ההנחיה היתה להאריק את המגבר לצינור מים.
באירופה, לעומת זאת, היתה, בחלק מהמדינות תקינה שחייבה ההארקה ביתית וכל העסק יצר התנהגות אמבוולנטית של המהום בלתי מוסבר. טורנס הכינו תשתית נוספת והסבירו במדריכים השונים כיצד לנתק את ההארקה לערוץ הימני ולחבר להארקה הביתית. בקנה מידה אירופאי - לא אמור להיות קשר רציף בין הגראונד של הערוצים (שהוא בכלל לא גראונד אמיתי אלא רפרנס צף לסיגנל) ובין האדמה.
בתוך ראש סטראופוני יש גנרטור אחד שמחולל כתוצאה מתנודות אנכיות של המחט, וגנרטור נוסף שמחולל כתוצאה מתנודות אופקיות של המחט. אחד עבור ערוץ ימין, אחד עבור ערוץ שמאל. לא אמורה להיות רציפות בין הגראונד, או ה'חי' של שני הערוצים האלה, כלומר, הירוק והכחול - לא אמורים להראות רציפות. איך, אם כן, ניתן לחברם יחדיו?
באירופה, לעומת זאת, היתה, בחלק מהמדינות תקינה שחייבה ההארקה ביתית וכל העסק יצר התנהגות אמבוולנטית של המהום בלתי מוסבר. טורנס הכינו תשתית נוספת והסבירו במדריכים השונים כיצד לנתק את ההארקה לערוץ הימני ולחבר להארקה הביתית. בקנה מידה אירופאי - לא אמור להיות קשר רציף בין הגראונד של הערוצים (שהוא בכלל לא גראונד אמיתי אלא רפרנס צף לסיגנל) ובין האדמה.
בתוך ראש סטראופוני יש גנרטור אחד שמחולל כתוצאה מתנודות אנכיות של המחט, וגנרטור נוסף שמחולל כתוצאה מתנודות אופקיות של המחט. אחד עבור ערוץ ימין, אחד עבור ערוץ שמאל. לא אמורה להיות רציפות בין הגראונד, או ה'חי' של שני הערוצים האלה, כלומר, הירוק והכחול - לא אמורים להראות רציפות. איך, אם כן, ניתן לחברם יחדיו?
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 847
תאוריה טובה, אכן קראתי במדריך טורנס אחר כל מיני אופציות לחיבור/ניתוק הארקה.
לפני שאמשיך - תוכל לבדוק את כניסת הפונוסטייג' אצלך ברסיבר / הפונוסטייג' הייעודי לגילוי רציפות בין ה"אדמות" ?
לפני שאמשיך - תוכל לבדוק את כניסת הפונוסטייג' אצלך ברסיבר / הפונוסטייג' הייעודי לגילוי רציפות בין ה"אדמות" ?
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

ראשית, הפונו שלי לא מוארק. צף - גם הוא. למה הכוונה ב'אדמות'? הסבר מה כוונתך ואני אבדוק. שנית, שמתי לב כרגע לנקודה נוספת שציינת. הארקת הזרוע בטורנס חייבת להיות רציפה עם הארקת השלדה. אם זה לא המצב אצלך כנראה שמדדת במקום מבודד כמו שפופרת הזרוע (נסה בציר הגימבל), או, לחליפין, פשוט קיים נתק. הארקת הזרוע, כמו הארקת השלדה - היא אמיתית (לא צפה) ולא רק שהן חייבות להיות רציפות - אלא גם שאי רציפותן מעידה על ground loop ופוטנציאל המהום.
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

לגבי הזרוע - צודק !
בדקתי להשוואה עם הטורנס השני ויש חוט מגשר בין השלדה לזרוע
אופן הבדיקה הוא לבדוק את הסיכוך של ערוץ הכניסה הימני עם סיכוך ערוץ הכניסה השמאלי, וכן לעשות בדיקה נוספת בין סיכוך אחד מערוצי הכניסה לבין בורג ה GND
מסומנים בתמונה:
בדקתי להשוואה עם הטורנס השני ויש חוט מגשר בין השלדה לזרוע
אופן הבדיקה הוא לבדוק את הסיכוך של ערוץ הכניסה הימני עם סיכוך ערוץ הכניסה השמאלי, וכן לעשות בדיקה נוספת בין סיכוך אחד מערוצי הכניסה לבין בורג ה GND
מסומנים בתמונה:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

מדדתי. עכשיו גם אני קצת
אני לא מקבל רציפות - אלא התנגדות של 2 אוהם - אבל גם לזה לא ציפיתי. בהזדמנות הזו גם בדקתי את היציאות מכל הטורנסים בהארקות (מה שאתה קורא סיכוך) ויש נתק מוחלט בכולם. עכשיו ממש 'שגעת' אותי. רגע... חוקרים!
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

יש מצב שעלינו על משהו כאן ?
בטורנס שלי (160 MKI מקורי) הסיכוך הימני מחובר להארקה זרוע וגוף, והשמאלי רק לראש.
בדיוק לפי הספר.
מה כוונתך שאצלך כל הסיכוכים מנותקים ? יש לטורנסים שלך חוט חשמל דו או תלת גידי ?
בטורנס שלי (160 MKI מקורי) הסיכוך הימני מחובר להארקה זרוע וגוף, והשמאלי רק לראש.
בדיוק לפי הספר.
מה כוונתך שאצלך כל הסיכוכים מנותקים ? יש לטורנסים שלך חוט חשמל דו או תלת גידי ?
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

בדיוק כמו אצלך. אני מתכוון שיציאות ה-RCA מהפטפון, בהיקף, (הארקה) אינן מראות על רציפות. אין קשר ביניהן (וגם לא אמור להיות)..
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

שזה מחזיר אותי לשאלה הראשונה - במידה והאדמות מחוברות בקצה - מה זה משנה אם מחברים אותם במקור ?
איזה פונוסטייג' יש לך ? אני מהמר לפי תוצאת הבדיקה שהוא אחד היקרים / מעניינים היות ולדעתי אצלך בשקעי כניסת הפטיפון יש לך נגדים שנועדו לסנן אוסילציות או ירקות חשמליים אחרים... משהו שהוא לא טיפוסי בפונוסטייג' לדעתי אלא מתאים יותר לקדם מגבר
אני מצרף להשוואה כמה תמונות עירום של פונוסטייג'ים כך שניתן לראות שכל האדמות צריכות להיות מחוברות יחדיו יחד עם השלדה של הפטיפון.
ברם - לדעתי הנחת עבודה זו תקפה לרוב בשל היות הפטיפונים מחוברים באמצעות כבל חשמל דו גידי ללא הארקת רשת.
במידה ויש הארקת רשת אזי לעניות דעתי יהיה נתק בין האדמות בכבלי ה RCA לבין הארקת הרשת כך שהראש יתחבר ישירות לאדמות של הפונוסטייג' ואילו הפלטה והזרוע יוארקו אל הארקת הרשת.
זה ה"פטנט" החדש שאני מתכוון לנסות אצלי - לחבר את 4 הגידים מהראש (LG, RG, L,R) כל כבלי ה RCA ישירות בצורה מבודדת מהשלדה (ובשביל הפרפקציוניזם גם אחד מהשני בשלב זה (במידה ואבנה בעתיד DUAL MONO PHONOSTAGE PREAMP).
ואת השלדה והארקת הזרוע אחבר להארקת הרשת.
מעניין מה יהיו התוצאות....
איזה פונוסטייג' יש לך ? אני מהמר לפי תוצאת הבדיקה שהוא אחד היקרים / מעניינים היות ולדעתי אצלך בשקעי כניסת הפטיפון יש לך נגדים שנועדו לסנן אוסילציות או ירקות חשמליים אחרים... משהו שהוא לא טיפוסי בפונוסטייג' לדעתי אלא מתאים יותר לקדם מגבר
אני מצרף להשוואה כמה תמונות עירום של פונוסטייג'ים כך שניתן לראות שכל האדמות צריכות להיות מחוברות יחדיו יחד עם השלדה של הפטיפון.
ברם - לדעתי הנחת עבודה זו תקפה לרוב בשל היות הפטיפונים מחוברים באמצעות כבל חשמל דו גידי ללא הארקת רשת.
במידה ויש הארקת רשת אזי לעניות דעתי יהיה נתק בין האדמות בכבלי ה RCA לבין הארקת הרשת כך שהראש יתחבר ישירות לאדמות של הפונוסטייג' ואילו הפלטה והזרוע יוארקו אל הארקת הרשת.
זה ה"פטנט" החדש שאני מתכוון לנסות אצלי - לחבר את 4 הגידים מהראש (LG, RG, L,R) כל כבלי ה RCA ישירות בצורה מבודדת מהשלדה (ובשביל הפרפקציוניזם גם אחד מהשני בשלב זה (במידה ואבנה בעתיד DUAL MONO PHONOSTAGE PREAMP).
ואת השלדה והארקת הזרוע אחבר להארקת הרשת.
מעניין מה יהיו התוצאות....
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

השאלה הראשונה שלך מעניינת מאוד ולצערי אין לי תשובה. גם אני קצת מופתע מהממצאים. עם זאת, לא נתקלתי בפטפון שבו יציאות ה-RCA משתפות אדמה. נהפוך הוא, זה נפוץ בראשי מונו שבהם רואים אדמה משותפת (כחול + ירוק). למה, אם כן, יציאות הפטפון אינן משתפות אדמה אך כניסות הפונו כן - זו שאלה שאולי ל-think tank של HT תהיה עליה תשובה. אני די בטוח שאנטולי, יאיר, robo9 ו-DigiSun ואולי אחרים - יוכלו לתת עליה תשובה מספקת. אני בכל אופן, מנסה למצוא תשובה. התחלתי בסכימות של הפונו שאני משתמש בו. לא יקר ולא נעליים. Luxman L430 במוד של signal process only. במצב זה היחידה מבטלת את מעגלי ההגברה ועוקפת את כל בקרי הטון קונטרול לקבלת phono direct. ל-Luxman יש מעגלי פונו איכותיים מאוד, כולל בורר MC\MM ואני מאוד אוהב את התוצאה. עם זאת, איך שאני לא מסובב את זה - הסכמות מראות על גראונד משותף לכניסות ה-RCA
(עם ה'ירקות') וזה די 'מטריד' אותי. זה בדיוק כמו שאתה אומר. 
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

מאתמול בלילה ועד עכשיו אני ב"רענון" מסך על הפוסט בכדי לראות מתי תגיב...
הסקרנות הרגה אותי ואני שמח שגם אתה חושב שזו תעלומה,
מעניין מה יגידו כל המומחים האודיופילים עם התיאוריות שלא פתחו מכסה מנוע של פטיפון / מגבר / פונסטייג' על התגלית הזו.
אגב, מעיון במדריך למשתמש של ה SHURE M97XE כתוב במפורש לא לחבר את שתי האדמות (כחול ירוק) כדי למנוע GROUND HUM
איך למען ה' זה מסתדר עם כך שבכל המכשירים שבדקתי האדמות מקוצרות, הן כניסה והן יציאה ??
אנטולי ???
מישהו ???
הסקרנות הרגה אותי ואני שמח שגם אתה חושב שזו תעלומה,
מעניין מה יגידו כל המומחים האודיופילים עם התיאוריות שלא פתחו מכסה מנוע של פטיפון / מגבר / פונסטייג' על התגלית הזו.
אגב, מעיון במדריך למשתמש של ה SHURE M97XE כתוב במפורש לא לחבר את שתי האדמות (כחול ירוק) כדי למנוע GROUND HUM
איך למען ה' זה מסתדר עם כך שבכל המכשירים שבדקתי האדמות מקוצרות, הן כניסה והן יציאה ??
אנטולי ???
מישהו ???
- BennyO
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 972
יוסי - הפטיפון מדהים!
הדיון שלכם יוסי וטומי מרתק! (למרות שאני ממש רחוק מהבנת האלקטרוניקה ברמתכם... אבל אני בהחלט לומד מזה)
הדיון שלכם יוסי וטומי מרתק! (למרות שאני ממש רחוק מהבנת האלקטרוניקה ברמתכם... אבל אני בהחלט לומד מזה)
Rust never sleeps
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

אם טומי נכנס לעובי הקורה לי נותר רק למלא לעצמי כוס וויסקי זהוב ולהמתין....
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב, אז לא יכולתי להתאפק וביצעתי ניסוי כלים
החיווט נעשה כפי שתיארתי לעיל (ארבעת חוטי הראש ל RCA, הארקות זרוע ופלטה מחוברות יחד אל הארקת הרשת בשקע ה IEC)
ולהלן התוצאות:
שומעים מצויין !
לגבי סוגיית שיתוף האדמות בראש - דהיינו חיבור כחול וירוק - אין השפעה על הצליל.
במידה ומחברים את הארקת הגוף / פלטה לאדמת הראש (ירוק / כחול) נשמע המהום המנוע בצורה היסטרית
בקיצור - אני מרוצה !
לנוחות אני מצרף את סכימת החיבור שלי - אתם מוזמנים להעיר / להאיר
* עריכה * עדכון *
הצלחת ההארקה הזו תלוייה במכשירים ובסכימות חיבור ההארקה אליהם היא מחוברת. בעת חיבור הפטיפון למגבר "מסחרי" (לא DIY שלי הם הארקות עד האוזניים) שאין לו חיבור להארקת רשת, נוצר הימהום רציני.
ניתקתי את הארקת הרשת מהפטיפון וחיברתי את ההארקות המסומנות צהוב בסכימה לתבריג חיצוני ומשם להארקת השלדה של המגבר. בדרך זו ההמהום נעלם.
כמובן שאת הדבר הכי חשוב שכחתי, תמונות של הפטיפון טרום ההרצה הראשונה ! (עוד צריך להחליף אח"כ ראש כי שמתי לצורך הניסוי ראש פשוט של SHURE M92)
ושאלה לסיום - כמה חזק צריך לסגור את הבורג העליון של תושבת הזרוע (בתמונות רואים אותו - עיגול נחושת גדול בסמוך למשקולת) ?
החיווט נעשה כפי שתיארתי לעיל (ארבעת חוטי הראש ל RCA, הארקות זרוע ופלטה מחוברות יחד אל הארקת הרשת בשקע ה IEC)
ולהלן התוצאות:
שומעים מצויין !
לגבי סוגיית שיתוף האדמות בראש - דהיינו חיבור כחול וירוק - אין השפעה על הצליל.
במידה ומחברים את הארקת הגוף / פלטה לאדמת הראש (ירוק / כחול) נשמע המהום המנוע בצורה היסטרית
בקיצור - אני מרוצה !
לנוחות אני מצרף את סכימת החיבור שלי - אתם מוזמנים להעיר / להאיר
* עריכה * עדכון *
הצלחת ההארקה הזו תלוייה במכשירים ובסכימות חיבור ההארקה אליהם היא מחוברת. בעת חיבור הפטיפון למגבר "מסחרי" (לא DIY שלי הם הארקות עד האוזניים) שאין לו חיבור להארקת רשת, נוצר הימהום רציני.
ניתקתי את הארקת הרשת מהפטיפון וחיברתי את ההארקות המסומנות צהוב בסכימה לתבריג חיצוני ומשם להארקת השלדה של המגבר. בדרך זו ההמהום נעלם.
כמובן שאת הדבר הכי חשוב שכחתי, תמונות של הפטיפון טרום ההרצה הראשונה ! (עוד צריך להחליף אח"כ ראש כי שמתי לצורך הניסוי ראש פשוט של SHURE M92)
ושאלה לסיום - כמה חזק צריך לסגור את הבורג העליון של תושבת הזרוע (בתמונות רואים אותו - עיגול נחושת גדול בסמוך למשקולת) ?
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 14/06/2015 14:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- raniburg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1434
''הארקה בטורנס והחתול של שרדינגר''
סוגיות תאורתיות באופיה החמקמק של הארקת הטורנס, אל מול ניסוי וטעייה
העיקר שעובד בלי רעש
יופי של עבודה

סוגיות תאורתיות באופיה החמקמק של הארקת הטורנס, אל מול ניסוי וטעייה
העיקר שעובד בלי רעש
יופי של עבודה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

אכן יופי של עבודה
סכימת ההארקה המתוארת היא בדיוק כמו סכימת החיבור המועדפת עלי, למעט בפטפון אחד שבו השארתי את סכימת ההארקה המקורית. ההבדל העיקרי הוא שהירוק והכחול אצלי - מופרדים לחלוטין בניגוד לקונפיגורציית פלטת האלומיניום המשתפת. אני קצת לא מבין איך אפשר לחבר את הירוק והכחול (שני ההיקפים, סיכוך, אדמה, whatever) ולא לשמוע הבדל. יוסי, אתה בטוח שאתה שומע סטראו בעת ניסוי הכלים הנ"ל (ירוק+כחול)?
לגבי הבורג המרכזי - הסגירה שלו, חמקמקה בערך כמו כיוון הקפיצים. אין חוקים. אני סוגר אותו עד לנקודה שבה האנטי סקייט המגנטי כבר אין בכוחו למשוך את הזרוע או לדחות אותה מצד אל צד. אז, אני פותח מעט ובודק, תוך נענוע הזרוע בגימבל, שאין לה חופשים אנכיים (טיקים) בתוך הגימבל. אם יש חופשים, אני מהדק מלמטה את עמוד האלומיניום הגדול. זה מרים את הזרוע כנגד הסגירה העליונה. אם אני מגזים - אני חוזר על השלבים. בסוף, איכשהו, זה מסתדר. הבורג הזה סוגר על מיסב כדורי פנימי - וחשוב שיהיה ממורכז על החרוט שסגור בבורג המרכזי הקטן ומהדק אותו לפלטת ה-VTF.
סכימת ההארקה המתוארת היא בדיוק כמו סכימת החיבור המועדפת עלי, למעט בפטפון אחד שבו השארתי את סכימת ההארקה המקורית. ההבדל העיקרי הוא שהירוק והכחול אצלי - מופרדים לחלוטין בניגוד לקונפיגורציית פלטת האלומיניום המשתפת. אני קצת לא מבין איך אפשר לחבר את הירוק והכחול (שני ההיקפים, סיכוך, אדמה, whatever) ולא לשמוע הבדל. יוסי, אתה בטוח שאתה שומע סטראו בעת ניסוי הכלים הנ"ל (ירוק+כחול)?
לגבי הבורג המרכזי - הסגירה שלו, חמקמקה בערך כמו כיוון הקפיצים. אין חוקים. אני סוגר אותו עד לנקודה שבה האנטי סקייט המגנטי כבר אין בכוחו למשוך את הזרוע או לדחות אותה מצד אל צד. אז, אני פותח מעט ובודק, תוך נענוע הזרוע בגימבל, שאין לה חופשים אנכיים (טיקים) בתוך הגימבל. אם יש חופשים, אני מהדק מלמטה את עמוד האלומיניום הגדול. זה מרים את הזרוע כנגד הסגירה העליונה. אם אני מגזים - אני חוזר על השלבים. בסוף, איכשהו, זה מסתדר. הבורג הזה סוגר על מיסב כדורי פנימי - וחשוב שיהיה ממורכז על החרוט שסגור בבורג המרכזי הקטן ומהדק אותו לפלטת ה-VTF.
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

טומי תודה,
אגב, הפרדתי בין הסיכוכים במקור (הם נפרדים בפאנל) - שמתי "ספייסרים" בין כל השקע RCA לפאנל וכך אין קשר חשמלי / רציפות ביניהם
למרות שהם מצטרפים האחד לשני אח"כ בפונוסטייג'
אגב, לגבי הידוק הברגים - על איזה הידוק עמוד אלומיניום אתה מדבר ? היכן זה מתבצע ? מה בדיוק דוחף הבורג העליון ? את הזרוע למטה ?
אגב, הפרדתי בין הסיכוכים במקור (הם נפרדים בפאנל) - שמתי "ספייסרים" בין כל השקע RCA לפאנל וכך אין קשר חשמלי / רציפות ביניהם
למרות שהם מצטרפים האחד לשני אח"כ בפונוסטייג'
אגב, לגבי הידוק הברגים - על איזה הידוק עמוד אלומיניום אתה מדבר ? היכן זה מתבצע ? מה בדיוק דוחף הבורג העליון ? את הזרוע למטה ?
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

בתחתית הזרוע, יש הברגה בגימבל. אליה מוברגת המסה המרכזית של עמוד הזרוע. גליל אלומיניום רחב שבתחתיתו המיסב המרכזי. אם לא שמת לב עד עכשיו (ולא שהיתה סיבה מיוחדת להתקשקש שם) כל העסק מתברג פנימה והחוצה (לעיתים בכוח). ההברגה פנימה מהדקת את פלטת המגנט של האנטי-סקייט ודוחפת את כל העסק כלפי מעלה. בצד העליון, מהדק את הכל הבורג שעליו דיברנו. כל הסגירה המעצבנת הזו - היא משחק איזון של שני הצדדים, העליון, והתחתון.
הגליל מסומן בתמונה.
-
yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

הגיע הרגע !!!
במסגרת סיום הפרוייקט, לאחר כיוון מערכת הקפיצים, הגעתי לשלב התקנת הראש הנחמד שלי (שהומלץ רבות בפורום) SHURE M97XE
אך שוד ושבר !
הברגים לראש שברשותי ארוכים מדי, לא זאת אף זאת, אין שום אפשרות להחליפם בברגים גנריים עם אום !!!
מכיוון ולא היה לי כח ורצון לחכות ל EBAY - עשיתי גיחה לאדר בתל אביב ונברתי בקופסת הברגים הגדולה שלו
מי ששמע פעם את המשפט - מחט בערמה של שחת, יכול היה אתמול לראות הדגמה חיה...
נברתי במשך שעה עד שמצאתי זוג ברגים תואמים לתבריג , לגובה הרצוי והאחד לשני... כמעט משימה בלתי אפשרית.
אבל, מה זה חשוב - מצאתי אותם וטסתי הבייתה להתקין את הראש
אחרי ההתקנה הגיע פרק הכיוונון המתיש (מי שמכיר את הזרוע הזו יודע שלראש יש חופש תנועה בציר האופקי של מס' ס"מ..)
ובשקט בשקט הזדחל הרגע לו חיכיתי זמן רב (הפרוייקט התחיל לפני כשנתיים...) הכל ישב במקום, מכוון (95% כי לא הייתה לי כבר סבלנות), נקי והכי חשוב - מנגן
ומספיק דיבורים - הנה קצת תמונות לשזוף העיניים
תודה על כל העזרה והתמיכה של כולכם !
אך שוד ושבר !
הברגים לראש שברשותי ארוכים מדי, לא זאת אף זאת, אין שום אפשרות להחליפם בברגים גנריים עם אום !!!
מכיוון ולא היה לי כח ורצון לחכות ל EBAY - עשיתי גיחה לאדר בתל אביב ונברתי בקופסת הברגים הגדולה שלו
מי ששמע פעם את המשפט - מחט בערמה של שחת, יכול היה אתמול לראות הדגמה חיה...
נברתי במשך שעה עד שמצאתי זוג ברגים תואמים לתבריג , לגובה הרצוי והאחד לשני... כמעט משימה בלתי אפשרית.
אבל, מה זה חשוב - מצאתי אותם וטסתי הבייתה להתקין את הראש
אחרי ההתקנה הגיע פרק הכיוונון המתיש (מי שמכיר את הזרוע הזו יודע שלראש יש חופש תנועה בציר האופקי של מס' ס"מ..)
ובשקט בשקט הזדחל הרגע לו חיכיתי זמן רב (הפרוייקט התחיל לפני כשנתיים...) הכל ישב במקום, מכוון (95% כי לא הייתה לי כבר סבלנות), נקי והכי חשוב - מנגן
ומספיק דיבורים - הנה קצת תמונות לשזוף העיניים
תודה על כל העזרה והתמיכה של כולכם !