המוד האולטימטיבי לווינטאג' של סנסוי - סוף סוף אפשר לחלוק - F2624 חדש!
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
robo, נראה לי שלגבי הטרנ' אני אשאיר לטומי את זכות התגובה, הוא קצת יותר מכיר את החלפים המדוסקסים/זמינות של רכיבים מקוריים למגבר הזה.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
בוודאי שמותר.robo7 כתב:היום די קשה להשיג את הטרנזיסטורים המקוריים, באיזה תחליפים השתמשתם, אם מותר לשאול ?...
- דופרנציאליים: TR-01...TR-04
במקור: 2SC1400
חלופי: Diodes Incorporated מספר חלק ZTX694B הפינים קצת שונים בסדר שלהם - הגבלת זרם: TR-15\TR-16 ו-TR-17\TR-18
במקור: 2SC945
חלופי: Fairchild מספר חלק BC546BTF (זו הגרסה החדשה לאחר התיקון האחרון)
במקור: 2SA733
חלופי: Fairchild מספר חלק BC556BTF (זו הגרסה החדשה לאחר התיקון האחרון) - Op Amp מסומנים TR-11\TR-12 ו-TR-13\TR-14 ו-TR-07\TR-08
במקור: 2SD381
חלופי: On Semi מספר חלק MJE15032G
במקור: 2SB536
חלופי: On Semi מספר חלק MJE15033G
במקור: 2SC1904
חלופי: Fairchild מספר חלק KSC2690AYS - אחרים TR-05\TR-06
במקור: 2SA899
חלופי: Fairchild מספר חלק KSA1220AYS - מה שנותר הם טרנזיסטורי ה-Temp-Co שמסומנים TR-09/TR-10. אלה הם במקור 2SC984 וקשה למצוא אותם - או אף תחליף מודרני הולם. Little Diode באנגליה מחזיקים טרנז' 2SC984 מקוריים (או חלופיים) אך בעיה זו רלוונטית רק ב-9090DB מהדגמים המוקדמים ביותר. בגרסאות מתקדמות יותר של מעגל ההגברה הוחלפו הטרנזיסטורים בדיודות STV-H3. גם אלה לא ניתנות כיום להשגה. אנטולי ואנוכי 'ליקטנו' מידע ברשת והצלחנו לייצר תחליף לגמרי לא רע בסגנון 'מק-גייבר' (למעשה, ייצרנו שתי גרסאות של התחליף). ההרכב המדויק נמצא ברשת ואם תרצה להכין כאלה בעצמך אשלח לך בפרטית את ה'סוד'.
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
וואו
ועוד פעם וואו
אתם חיים את מה שאני למדתי לפני שנים ובעוונותיי נדדתי לתחומים יותר רחבים אבל לקרוא את מה שאתם כותבים זה ממש תענוג!
כל הכבוד
ועוד פעם וואו
אתם חיים את מה שאני למדתי לפני שנים ובעוונותיי נדדתי לתחומים יותר רחבים אבל לקרוא את מה שאתם כותבים זה ממש תענוג!
כל הכבוד
- SHMUELM
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 198
חבל על הזמן אין דברים כאלה.מי פירק והרכיב את הלוח הזה מהרסיבר?טומי?וואו.לרסיבר הזה אין חסרונות סוניים אנאטולי, זה מומחים אומרים (רק מה קשה לעבוד עליו,צפוף,בקצרה)עד היום כואב לי שלא קניתי 8080 די בי שהיה בלוחות במחיר הוגן.טעות.נירוואנה מוסיקאלית לרמקולים.קצת טענות -מה קורה עם הרמקולים שלך? הפיוניר שלך עם כל הכבוד חתיכת מכשיר אבל הסנסוי צריך להיות בדרגה אחת לפניו לפחות,בהכול.לא פחות.גם לפיוניר מגיע יותר דרך אגב.
- SHMUELM
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 198
זוג אלטקים גדולים\זוג גי בי אל ודומיהם היו מפוצצים לך תראש בעוצמה כזו שהיית מבין מה יש לך ביד:lol: מצד שני בשביל לשמוע באיכות כזו מרסיבר קולנוע ביתי זה בלתי אפשרי.
- robo7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
@tnsilver
תודה על הפירוט, וכמובן על ההשקעה.
סנסוי בחרו להצמיד את ה-"TEMPCO" לדרייברים, מה שעלול לגרום לתנודות של ה-bias,
TR סופי חם - bias גבוה מהרצוי (תיקון חסר).
בטופולוגיה EF2 מצמידים את ה-TEMPCO לדרגה הסופית מפני ששם נוצרים הפרשי החום הגדולים.
הפרשי טמפ' של הצמד הדיפרנציאלי בצירוף נגד כניסה גדול יחסית יגרמו לסטיית מתח במוצא.
כדי לצמצם את הסטיה, דרוש צימוד תרמי הדוק ביניהם ובטא גבוהה.
R
תודה על הפירוט, וכמובן על ההשקעה.
סנסוי בחרו להצמיד את ה-"TEMPCO" לדרייברים, מה שעלול לגרום לתנודות של ה-bias,
TR סופי חם - bias גבוה מהרצוי (תיקון חסר).
בטופולוגיה EF2 מצמידים את ה-TEMPCO לדרגה הסופית מפני ששם נוצרים הפרשי החום הגדולים.
הפרשי טמפ' של הצמד הדיפרנציאלי בצירוף נגד כניסה גדול יחסית יגרמו לסטיית מתח במוצא.
כדי לצמצם את הסטיה, דרוש צימוד תרמי הדוק ביניהם ובטא גבוהה.
R
נערך לאחרונה על ידי robo7 ב 16/12/2014 22:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

תודה. אם יש לך 9090DB ואתה מעוניין לבחון את אחד הלוחות האלה לזמן מה, ואולי לבנות לעצמך אחד מלוח חלק... תהיה עם אחד מאיתנו בקשר בפרטית. 
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

שמואל, כמה נקודות:
1. אל תזלזל ב-709 האלה, הם רמקולים מעולים, ואני בטוח שיקרצו לכל חובב של רמקול וינטאג' בגלל הגוון שלהם. כבר עברו אצלי כמה רמקולים כאלה, ועדיין בחרתי להישאר עם ה-709. ברור לי הנוהג לזלזל ברמקולים ישראלים ובאומגה אודיו במיוחד, אבל יש סיבה שהם אצלי אחרי שעברו אצלי המון רמקולים נחשבים ויקרים הרבה יותר. בכל הנוגע לסאונד הם מתאימים לי מצוין, ואני לא מרגיש לרגע שהם מגבילים את המגבר שלי או את ה-9090DB. כן, עברו אצלי בעבר גם JBL ודומיהם, תאמין או לא, אבל את הדרך שלי בסטריאו התחלתי דווקא עם רמקולים וינטאג' שהיו זקנים יותר ממני.
2. בוא לא נגזים, אין לו חסרונות סוניים? לכולם יש חסרונות, כל אחד והטעם שלו. למעשה, כשתיארתי לטומי את הסאונד שאני שמעתי, הוא דיי הסכים איתי שזו הדעה הרווחת על המגברים האלה. אם לא שמעת את החסרונות הסוניים שלו, אולי לא יזיק לבדוק על רמקולים קצת יותר חושפים
3. לא הבנתי איזה פיוניר יש לי, ואיזה רסיבר קולנוע ביתי?! המגבר שלי הוא Kenwood KA7100, ותהייה בטוח שהוא לא חף משיפורים. מעבר לעובדה שמדובר במגבר מצוין, ואפילו קצת יותר מתוחכם מאשר ה-9090DB בכל הנוגע לדרגת ההגברה (JFET במקום BJT בכניסה, thermistor שיושב על גוף הקירור ומשמש לקביעת ה-bias תחת שינויי טמפ' של טרנ' היציאה, וכו') - הוא גם עבר מסכת שידרוגים רצינית על ידי. החלפתי שם כל כך הרבה רכיבים, והוספתי שם כל כך הרבה מיצבי מתח אקטיביים (6 למעשה), שהוא בליגה אחרת מכל מגבר כזה שיצא מהידיים של Kenwood איי פעם.
robo, אין ספק שיש מקום לשיפור בכל הנוגע ליציבות תרמית - thermistor על גוף הקירור יכול לעזור. מצד שני, זה עובד דיי טוב כבר לא מעט שנים. למעשה, אני ראיתי שינויים לא גדולים במיוחד ב-Bias לאחר שהוא עבד זמן רב. בתאוריה, גם אם דרגת המוצא תתחמם ב-30מעלות, והמתח שם יפול במשהו כמו 120mV (סיליקון, בערך 2mV/C בכל טרנ). יש ביציאה נגדים של 0.33R, שיאכלו את מרבית המתח הזה, והזרם שם יעלה לכל היותר ב-180mA. בפועל זה יהיה הרבה פחות כי ה-Bias הרגיל הוא 30mA וזו כבר עלייה משמעותית, ולכן גם ה-VBE של הטרנ' יעלה בכמה עשרות mV ויאכל חלק מההפרש אז כנראה שה-Bias לא יעלה מעל חצי ממה שרשמתי. אז למרות הפשטות המוגזמת בנושא הזה, במבחן התוצאה זה עובד בסדר גמור. למעשה, נראה לי שיש שם דברים שדורשים טיפול הרבה יותר דחוף - כמו דרך כלשהו להגביל את המתח על פני מעגל ה-Bias, כי להבנתי לא מעט אנשים נתקלים שם בבעיות שבסוף דופקות את הטרנ' ביציאה. בדר"כ זה קורה בגלל נגדים ישנים ומלוכלכים שבזמן הסיבוב הופכים לנתק לרגע קצר והמתח על המעגל הזה גדל משמעותית.
1. אל תזלזל ב-709 האלה, הם רמקולים מעולים, ואני בטוח שיקרצו לכל חובב של רמקול וינטאג' בגלל הגוון שלהם. כבר עברו אצלי כמה רמקולים כאלה, ועדיין בחרתי להישאר עם ה-709. ברור לי הנוהג לזלזל ברמקולים ישראלים ובאומגה אודיו במיוחד, אבל יש סיבה שהם אצלי אחרי שעברו אצלי המון רמקולים נחשבים ויקרים הרבה יותר. בכל הנוגע לסאונד הם מתאימים לי מצוין, ואני לא מרגיש לרגע שהם מגבילים את המגבר שלי או את ה-9090DB. כן, עברו אצלי בעבר גם JBL ודומיהם, תאמין או לא, אבל את הדרך שלי בסטריאו התחלתי דווקא עם רמקולים וינטאג' שהיו זקנים יותר ממני.
2. בוא לא נגזים, אין לו חסרונות סוניים? לכולם יש חסרונות, כל אחד והטעם שלו. למעשה, כשתיארתי לטומי את הסאונד שאני שמעתי, הוא דיי הסכים איתי שזו הדעה הרווחת על המגברים האלה. אם לא שמעת את החסרונות הסוניים שלו, אולי לא יזיק לבדוק על רמקולים קצת יותר חושפים
3. לא הבנתי איזה פיוניר יש לי, ואיזה רסיבר קולנוע ביתי?! המגבר שלי הוא Kenwood KA7100, ותהייה בטוח שהוא לא חף משיפורים. מעבר לעובדה שמדובר במגבר מצוין, ואפילו קצת יותר מתוחכם מאשר ה-9090DB בכל הנוגע לדרגת ההגברה (JFET במקום BJT בכניסה, thermistor שיושב על גוף הקירור ומשמש לקביעת ה-bias תחת שינויי טמפ' של טרנ' היציאה, וכו') - הוא גם עבר מסכת שידרוגים רצינית על ידי. החלפתי שם כל כך הרבה רכיבים, והוספתי שם כל כך הרבה מיצבי מתח אקטיביים (6 למעשה), שהוא בליגה אחרת מכל מגבר כזה שיצא מהידיים של Kenwood איי פעם.
robo, אין ספק שיש מקום לשיפור בכל הנוגע ליציבות תרמית - thermistor על גוף הקירור יכול לעזור. מצד שני, זה עובד דיי טוב כבר לא מעט שנים. למעשה, אני ראיתי שינויים לא גדולים במיוחד ב-Bias לאחר שהוא עבד זמן רב. בתאוריה, גם אם דרגת המוצא תתחמם ב-30מעלות, והמתח שם יפול במשהו כמו 120mV (סיליקון, בערך 2mV/C בכל טרנ). יש ביציאה נגדים של 0.33R, שיאכלו את מרבית המתח הזה, והזרם שם יעלה לכל היותר ב-180mA. בפועל זה יהיה הרבה פחות כי ה-Bias הרגיל הוא 30mA וזו כבר עלייה משמעותית, ולכן גם ה-VBE של הטרנ' יעלה בכמה עשרות mV ויאכל חלק מההפרש אז כנראה שה-Bias לא יעלה מעל חצי ממה שרשמתי. אז למרות הפשטות המוגזמת בנושא הזה, במבחן התוצאה זה עובד בסדר גמור. למעשה, נראה לי שיש שם דברים שדורשים טיפול הרבה יותר דחוף - כמו דרך כלשהו להגביל את המתח על פני מעגל ה-Bias, כי להבנתי לא מעט אנשים נתקלים שם בבעיות שבסוף דופקות את הטרנ' ביציאה. בדר"כ זה קורה בגלל נגדים ישנים ומלוכלכים שבזמן הסיבוב הופכים לנתק לרגע קצר והמתח על המעגל הזה גדל משמעותית.
- farkash7
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 236
לילה טוב.
התמזל מזלי להיות שם ולהאזין לרסיבר המרשים הזה, ואני יכול לסמן V על רסיבר וינטאג' גדול של סנסוי.
קודם כל מגיע כל הכבוד לאנטולי שבזמן קצר מאוד פתר את התקלה, אומנם התיקון עצמו פשוט, אבל מלאכת האיתור יכלה לשגע המון אנשים אחרים.
האוזן שלי פחות מקצועית, וחלק מקטעי הקול ששמענו פחות מוכרים לי.
בכל זאת מה ששמתי לב אליו הוא:
מדובר במגבר חזק מאוד(ממש לא מפתיע אם נתייחס לגודל ולמשקל), הבאסים היו מצויינים!, הפירוט טוב והרמקולים מילאו את החלל הגדול בצורה נפלאה.
יש לו אופי למגבר, הוא לא 100% נאמן למקור-צבעוני, אבל אני אישית אהבתי מאוד את גוון הסאונד שלו.
לגבי אומגה. התרשמתי מאוד מהרמקולים האלה בטח ביחס למחירם. רכשתי בעצמי זוג של אומגה לא מזמן גם במחיר נמוך, ואני נהנה מהם מאוד.
מה שכן המגבר שלי קצת קטן עליהם אז אני מאוד מקווה לבחון אותם משודכים למפלץ הזה ולראות איזה באסים ועוצמות הוא יוציא מהם
.
טומי יש לך מגבר נפלא מכל הבחינות, שמתי לי אותו ברשימת משאלות לאחרי התואר.
התמזל מזלי להיות שם ולהאזין לרסיבר המרשים הזה, ואני יכול לסמן V על רסיבר וינטאג' גדול של סנסוי.
קודם כל מגיע כל הכבוד לאנטולי שבזמן קצר מאוד פתר את התקלה, אומנם התיקון עצמו פשוט, אבל מלאכת האיתור יכלה לשגע המון אנשים אחרים.
האוזן שלי פחות מקצועית, וחלק מקטעי הקול ששמענו פחות מוכרים לי.
בכל זאת מה ששמתי לב אליו הוא:
מדובר במגבר חזק מאוד(ממש לא מפתיע אם נתייחס לגודל ולמשקל), הבאסים היו מצויינים!, הפירוט טוב והרמקולים מילאו את החלל הגדול בצורה נפלאה.
יש לו אופי למגבר, הוא לא 100% נאמן למקור-צבעוני, אבל אני אישית אהבתי מאוד את גוון הסאונד שלו.
לגבי אומגה. התרשמתי מאוד מהרמקולים האלה בטח ביחס למחירם. רכשתי בעצמי זוג של אומגה לא מזמן גם במחיר נמוך, ואני נהנה מהם מאוד.
מה שכן המגבר שלי קצת קטן עליהם אז אני מאוד מקווה לבחון אותם משודכים למפלץ הזה ולראות איזה באסים ועוצמות הוא יוציא מהם
טומי יש לך מגבר נפלא מכל הבחינות, שמתי לי אותו ברשימת משאלות לאחרי התואר.
- robo7
-
- חבר פעיל במיוחד

@anatoli15
OK.
נניח שדרגת המוצא מתחממת ב-30 מעלות – לא תרחיש נדיר.
אם נחשב את פיזור ההספק 60V x 0.18A נקבל 10.8W .
יש 8 טר' - 10.8X8=86W וזה פיזור ההספק עם זרם רוגע, ללא התוספת של עומס במוצא.
גוף הקירור הקיים אינו בנוי לטיפול בחום הזה.
הדרייבר עובד בניוטרל 60V x 5Ma , ה-300mw הם כלום בשבילו, COOL.
לסנסור שמוצמד לדרייבר חמים ונעים,
אבל הדרגה הסופית מתחילה להצלות לאט ובטוח, VBE יורד, הזרם עולה, החום עולה וחוזר חלילה בתהליך פרוגרסיבי.
כאמור לא תרחיש נדיר.
כיום הבעיה נפתרת ע"י הצמדת טר' TO-126 כמו BD139 ,
ואם רוצים לדקדק אז, עם TEMPCO זהה, ושלום על ישראל.
*** "זה קורה בגלל נגדים ישנים ומלוכלכים שבזמן הסיבוב הופכים לנתק לרגע קצר והמתח על המעגל הזה גדל משמעותית. "
במקרה נתק בזחלן הטרימר – לפי התרשים למעלה, ממתח הביאס ירד, נראה לי.
R
OK.
נניח שדרגת המוצא מתחממת ב-30 מעלות – לא תרחיש נדיר.
אם נחשב את פיזור ההספק 60V x 0.18A נקבל 10.8W .
יש 8 טר' - 10.8X8=86W וזה פיזור ההספק עם זרם רוגע, ללא התוספת של עומס במוצא.
גוף הקירור הקיים אינו בנוי לטיפול בחום הזה.
הדרייבר עובד בניוטרל 60V x 5Ma , ה-300mw הם כלום בשבילו, COOL.
לסנסור שמוצמד לדרייבר חמים ונעים,
אבל הדרגה הסופית מתחילה להצלות לאט ובטוח, VBE יורד, הזרם עולה, החום עולה וחוזר חלילה בתהליך פרוגרסיבי.
כאמור לא תרחיש נדיר.
כיום הבעיה נפתרת ע"י הצמדת טר' TO-126 כמו BD139 ,
ואם רוצים לדקדק אז, עם TEMPCO זהה, ושלום על ישראל.
*** "זה קורה בגלל נגדים ישנים ומלוכלכים שבזמן הסיבוב הופכים לנתק לרגע קצר והמתח על המעגל הזה גדל משמעותית. "
במקרה נתק בזחלן הטרימר – לפי התרשים למעלה, ממתח הביאס ירד, נראה לי.
R
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

Robo, לא הבנת אותי. היא מתחממת ב-30מעלות בעומס. במצב ביאס רגיל היא כמעט ולא מתחממת. המצב שאתה מתאר של thermal runaway לא קרה לאף אחד עם המגבר הזה עד כמה שידוע לי. זה מגבר שיוצר בכמויות לא קטנות ועובד כבר כמה עשורים. לכן כמו שציינתי, למרות שזו דרך שהיא לא טובה במיוחד, עדיין במבחן התוצאה שהוא זה שקובע, הכל עובד נפלא. אז אם החברה של Sansui עשו את זה וזה עובד, אני לא מתכוון לשנות את המעגל. המטרה שלנו לא הייתה לתכנן משהו חדש, אלא להציע חלופה זהה כמה שאפשר למה שקיים וכבר קשה להשיג אותו. ברור שאם הייתי מתכנון מגבר מאפס הייתי דואג לשים משהו קצת יותר חכם, ומצמיד לפחות חלק מהדיודות לדרגת המוצא, או אם הייתי משתמש במכפל מתח אז מוסיף NTC כלשהו שמוצמד לגוף הקירור של המוצא.
לגבי זה שמתח ה-multiplier יורד כשהנגד הוא נתק, זה נכון ולא נכון. בתאוריה נכון, בפועל לא נכון. הסיבה היא שכפי שציינתי בפוסט המקורי, וגם טומי ציין לאחר מכן, הסכימה הזו כלל לא מתארת את המעגל
בפועל הסכימה הזו נכונה (בערך) רק למעגל המקורי שיצא עם המגבר. לאחר מכן נעשו בו שינויים ואין בכלל את הטרנ' הזה של מכפל המתח הזה. במקום זה קיים בגרסא החדשה והנפוצה יותר רכיב שמכיל 3 דיודות בטור + נגד משתנה טורי לדיודות האלה. לכן ברגע שה-wiper מתנתק המתח יעלה

לגבי זה שמתח ה-multiplier יורד כשהנגד הוא נתק, זה נכון ולא נכון. בתאוריה נכון, בפועל לא נכון. הסיבה היא שכפי שציינתי בפוסט המקורי, וגם טומי ציין לאחר מכן, הסכימה הזו כלל לא מתארת את המעגל
בפועל הסכימה הזו נכונה (בערך) רק למעגל המקורי שיצא עם המגבר. לאחר מכן נעשו בו שינויים ואין בכלל את הטרנ' הזה של מכפל המתח הזה. במקום זה קיים בגרסא החדשה והנפוצה יותר רכיב שמכיל 3 דיודות בטור + נגד משתנה טורי לדיודות האלה. לכן ברגע שה-wiper מתנתק המתח יעלה
- robo7
-
- חבר פעיל במיוחד

חמוד.anatoli15 כתב:... הסכימה הזו כלל לא מתארת את המעגל
בפועל הסכימה הזו נכונה (בערך) ..·...
אפשר את הסכמה המעודכנת ? תודה.
R
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

עד כמה שידוע לי היא לא קיימת בשום מקום, לא סכימה שכוללת את השינויים, ולא סכימה שחפה מטעויות שנשתלו שם. מהסיבה הזו בדיוק אני שרטטתי אחת בעצמי בעזרת לוח שטומי שלח לי וממנו שחזרתי את הסכימה. אומנם אני וטומי כבר הסכמנו שאנחנו נשתף אותה באופן חופשי ברשת, יחד עם דברים נוספים מעבר לסכימה עצמה (BOM לדוגמא + מידע על footprint של כל הרכיבים בכדי שכל אחד יבחר לעצמו רכיבים לפי העדפותיו האישיות), אך אני מעדיף לא לעשות זאת לפני שאני בטוח שהכל תקין ב-100%.
לכן כל עוד לא קיבלתי אישור סופי שכל הלוחות שטומי חילק לחברי הפורום של AK (למעשה יש רק 2
) עובדים באופן תקין ללא שום בעיות, אני מעדיף לא להעלות אותה לשום פורום. ברגע שאנחנו נהייה בטוחים שהמעגל הזה חף מבעיות לפחות אצל אלה שכבר יש להם אותו, אני בהחלט אעלה את הסכימה לרשת להורדה על ידי כל אחד שיחפוץ בכך. אני אוסיף קישור גם לדיון הזה כמובן.
לכן כל עוד לא קיבלתי אישור סופי שכל הלוחות שטומי חילק לחברי הפורום של AK (למעשה יש רק 2
- harel
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
הי
זה נראה פרוייקט מקצועי ומרשים!!
אני זוכר שעבור התרשימים ומאמר של שדרוג דומה (אם כי פחות מושקע לדעתי) של מכשיר אחר,התבקשתי לשלם על זכויות יוצרים...
יישר כוח!!!
אני אשמח לשמוע את התוצאה... למי יש בארץ??
תודות
זה נראה פרוייקט מקצועי ומרשים!!
אני זוכר שעבור התרשימים ומאמר של שדרוג דומה (אם כי פחות מושקע לדעתי) של מכשיר אחר,התבקשתי לשלם על זכויות יוצרים...
יישר כוח!!!
אני אשמח לשמוע את התוצאה... למי יש בארץ??
תודות
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
-
anatoli15
-
- חבר ותיק

המכשיר היחיד בארץ עם לוח כזה נמצא כרגע אצלי. גם הוא יהיה פה רק לביקור ובסופו של דבר בדרך כזו או אחרת יחזור אל טומי 
- robo7
-
- חבר פעיל במיוחד

·anatoli15 כתב:עד כמה שידוע לי היא לא קיימת בשום מקום, לא סכימה שכוללת את השינויים, ולא סכימה שחפה מטעויות שנשתלו שם. מהסיבה הזו בדיוק אני שרטטתי אחת בעצמי בעזרת לוח שטומי שלח לי וממנו שחזרתי את הסכימה. אומנם אני וטומי כבר הסכמנו שאנחנו נשתף אותה באופן חופשי ברשת, יחד עם דברים נוספים מעבר לסכימה עצמה (BOM לדוגמא + מידע על footprint של כל הרכיבים בכדי שכל אחד יבחר לעצמו רכיבים לפי העדפותיו האישיות), אך אני מעדיף לא לעשות זאת לפני שאני בטוח שהכל תקין ב-100%.
לכן כל עוד לא קיבלתי אישור סופי שכל הלוחות שטומי חילק לחברי הפורום של AK (למעשה יש רק 2) עובדים באופן תקין ללא שום בעיות, אני מעדיף לא להעלות אותה לשום פורום. ברגע שאנחנו נהייה בטוחים שהמעגל הזה חף מבעיות לפחות אצל אלה שכבר יש להם אותו, אני בהחלט אעלה את הסכימה לרשת להורדה על ידי כל אחד שיחפוץ בכך. אני אוסיף קישור גם לדיון הזה כמובן.
...
אם בוצעו שינויים במעגל, לא ניתן להתייחס אליו כמובן.
ההערות שלי רלוונטיות רק לסכמה הנפוצה ברשת,
R
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

הסכימה ברשת מתייחסת למעגל הראשוני שיצא בסביבות 76 והיא כוללת את TR-09 ו-TR-10 כטרנזיסטורי פיצוי. Sansui שחררו אחר כך עדכון טכנאים אבל הסכימות החדשות (אם נכללו בכלל) אבדו. אין להן זכר היום. אין שום סכימה שמתארת את הגירסא החדישה יותר של לוח ההגברה של ה-9090DB עם דיודות ה-TEMPCO. אגב, הוצגו בו גם שינוים נוספים כמו נגדים, דיודות נוספות ונתיכי פיוז זכוכית. ל-Sansui היה הרגל מגונה לקרקס טכנאים עם סכימות מלאות שגיאות ולא מעודכנות (לדעתי זה נעשה בכוונה). הן מלאות שגיאות וזו עובדה ידועה. האחרון שהבטיח לעבוד על זה, טכנאי אמריקאי, לפני כמה שנים - לא מצא זמן לכך. אנטולי הוא היחיד בעולם, למיטב ידיעתי, שמחזיק סכימות קרובות לכך. הן כמובן שלו על זכויות היוצרים שלהן.
- noam3039
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3441
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

עכשיו כשזה נגמר - מותר להשוויץ
למה לא? גאוות כחול-לבן! התוצרת הזו שברה את כל שיאי eBay בביקוש גלובלי ללוח ההגברה של ה-9090DB. לא היה דבר כזה מעולם. זה התחיל כאן בסוף החודש שעבר במכרז שנגמר ב-$128, המשיך כאן, לפני שבועיים, במכרז שנגמר ב-$142 ושיא השיאים של כל הזמנים נסגר אתמול ב-$192. לזוכה זה עלה $202.5 מחיר סופי. לא יאומן!
[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-N4cm ... -sold.jpeg[/imgbig]
המכרז האחרון עבר את כל הציפיות. המחיר הסופי כ"כ גבוה שזה קצת לא נעים... אנטולי - באמת כל הכבוד!
[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-N4cm ... -sold.jpeg[/imgbig]
המכרז האחרון עבר את כל הציפיות. המחיר הסופי כ"כ גבוה שזה קצת לא נעים... אנטולי - באמת כל הכבוד!
- raniburg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1434
כבוד!
אני לא זז מכאן עד סוף הצד