סטרימר לעומת htpc

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509

שליחה

ראשית שמח על התשובות, אם אכן זה כך.
אבל אם אני קורא מה כתוב ביצאוות שלו (אלא אם לא הבנתי משהו) , איפה היציאה האופטית?

יציאות
DVI: 1
HDMI: 1
DisplayPort: na
SATA: 1 (SATA 6.0 Gb/s)
eSATA: 1
IDE: na
PS2: na
Serial Port: na
Firewire: na

true hd אין, אבל מניח שאפשר לחיות כרגע בלי זה. גם ככה סרטים עם פורמט הסאונד הזה לא מאוד נפוצים ברשת.

נראה לך שזה מכשיר שעשויים להיות לו עדכוני קושחה ושדרוגים, בדומה לסטרימרים?

אז אני מבין מדבריך שהזרמת הסרטים מהדסקטופ למיני מחשב הזה תתאפשר ברשת ?

לגבי השלט, האמת שיש לי שלט דומה, עם עינית, שקיניתי יחד עם כרטיס הטלויזיה שמותקן בדסקטופ שלי, שעובד עם המדיה סנטר של מייקרוסופט.
בשעתו חשתי שהעבודה עם המדיה סנטר לא הכי נוחה לי ( בהשוואה לסטרימר כמובן) אבל אולי שווה לתת לזה צ'אנס נוסף.
אם כי כשאני חושב על זה, בעצם אם לא יהיה לי שם וינדואס, לא אוכל לעבוד עם זה.

עריכה
שיט :עצוב:
תשכח מחלק מהדברים שכתבתי.
עכשיו כשהפכתי את תמונות המכשיר, אני רואה שיש לו כמעט כל מה שחשבתי שאין.
יציאת אודיו אופטית, חיבור lan, יצאת אודיו אנלוגית (אמנם מסוג 'אוזניות' , ולא כמו בסטירמר, אבל זה מה שמקובל בכרטיס/לוח מחשב ),

שווה עוד כמה בירורים (כמו עניין השלט למשל) , אבל שמע, זו יכולה להיות אחלה אופציה עבורי.
וקלעת בול, מי שהתרגל לסטירמר, אולי זו האופציה הנכונה עבורו.

יש בפורום דיון כלשהו על המכשיר הזה ?

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

INTEGRAL (או מישהו) .
בבקשה עוד ניסיון לעזור בנושא לאור התפתחות מסוימת.
עשיתי את השינויים שהוצעו בשרשור שהפנית אליו, אבל בטלויזיה (פלזמה של סמסונג) ושם זה סידר את עניין הסנכרון.
לעומת זאת כשאני מציג את הסרט במקרן, לא עוזר שום כיוון.
בשעתו נסיתי גם את הכיוונים של המקרן עצמו ולא הצלחתי.
במצב הזה יתכן בהחלט שבמעבדה של באג, שם ידגימו את זה כנראה במסך כלשהו, אבל לא מקרן, זה יעבוד בסדר , כך שאין לי קייס כאן ( לא שאני מחפש קייסים, רק רוצה סנכרון תקין).
יש למישהו הצעה בנושא ?
אני יכול לפנות לנציג של סוני (המקרן שלהם ועדיין באחראיות) אבל לך תדע אם הם יידעו משהו, או ייקחו אחראיות בעניין האינטראקציה עם סטרימר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

תגיד, ממתי מסתמכים על אתרים ישראליים שעושים קופי-פייסט מרושל בשביל להבין נתונים של מוצר? ;)

למען הסר ספק - אכן יש לו חיבור LAN 1Gbit/sec, יציאת אודיו אנלוגית (שקע בצבע ירוק), יציאת אודיו אופטית, וכניסת מיקרופון.
יציאת ה-HDMI תומכת ב-DTS-HD וב-Dolby TrueHD, כמו כל כרטיסי המסך מובני המעבד של אינטל מהדורות האחרונים.

למחשב PC אין בד"כ עדכוני קושחה (למעט עדכוני BIOS לא לעיתים קרובות) אלא עדכוני תוכנה. OpenELEC כמובן מתעדכן כל הזמן, ובאופן אוטומטי אם מעוניינים בכך.
אם ערכת השלט רחוק שלך תואמת MCE IR, אז OpenELEC ו-XBMC כמובן תומכים בה באופן מובנה ואתה לא חייב Windows.

המוצר יחסית חדש ואין עליו ביקורות רציניות ברשת עדיין. אם אתה חושש מהעניין, הייתי במקומך מחכה קצת לראות מה אומרים החלוצים שיקנו אותו ראשונים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ממש תודה על המידע.
אתחיל מהסוף- ממילא אני נוסע כרגע לחו"ל לאיזה חודש, כך שה-'לחכות קצת' יתבצע מאליו.( אגב נראה לך שניתן להשיג את המוצר הזה בחנות ריטיילר בארה"ב?- אם כי היום אין כבר כל כך פער במחירים לעומת הארץ- ראיתי כבר מקרים שזה אפילו הפוך).

היות ואני שוקל מאוד ברצינות את המכשיר הזה אשאל ברשותך מספר שאלות ואם לדעתך זה צריך להיות בפורום htpc תגיד ואעביר לשם.

1. בהנחה שלא אעבוד עם כונן קשיח , האם תוספת העלות תסתכם רק בהוספת סטיק הזיכרון שהזכרת ?
2. האם לדעתך משהו נע/מסתובב במכשיר? מאוורר לקירור המעבד, או משהו דומה( שואל מבחינת רעש).
עריכה לעניין זה: בינתיים קראתי תגובה שלך לשואל אחר והבנתי שיש מאוורר.
טוב, גם לסטירמר שלי יש מאוורר וגם למקרן, אז מניח שאוכל לחיות עם זה. מקסימום אפשר להרחיק קצת ממקום הישיבה, על ידי כבל ארוך יותר.

ועכשיו לגבי ה- XBMC .
קראתי מעט על זה כאן.
כרגע אני עובד בצפיה דרך המחשב ( בזמן שהסטירמר היה בתיקון) עם תוכנת madrv שאפשרה לי כיול טוב של התמונה.
האם ה- XBMC היא משהו שמשלב בין תוכנות כמו madrv ובין נניח המדיה סנטר של מייקרוסופט ?
האם , כפי שכתבו כאן אנשים מסוימים, היא נחשבת באמת כטובה ביותר לעניין כיול לתמונה מיטבית ?
אולי השאלה הזאת קצת טפשית אבל האם יש בה תמיכה טובה בכתוביות עברית?( תפריט עברית לא חשוב לי , רק כתוביות).

אשוב קצת כעת לנושא הדיון הזה ( סטרימר מול htpc).
כפי שכתבתי, לאחר כיוונים מסוימים הצלחתי להגיע, בעבודה עם הסטרימר, לסנכרון טוב בטלויזיה. עדיין לא עד הסוף במקרן (אם כי יש לי כיוון בדיקה נוסף ).
לעומת זאת , בעבודה עם המחשב, לא הייתי צריך לעשות שום כיוון או התאמה כלשהי, עבד מיד טוב בשלושת אמצעי הצפיה שבדקתי אצלי ( פלזמה, מסך מחשב, מקרן). עבד טוב בכל חיבורי האודיו, לרבות מיקס של וידאו דיגיטלי ואודיו אנלוגי.
בתחום הזה של סנכרון זה היה פשוט "plug and play"
נערך לאחרונה על ידי stive ב 13/10/2013 9:50, נערך 3 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

תיהנה בארה"ב. לא ראיתי את הדגם הזה בארה"ב במחיר אטרקטיבי לעומת הארץ.

1. סטיק הזכרון הוא זכרון RAM (נדיף) וחייבים אותו בכל מקרה. ה-670 ש"ח לא כוללים אותו. עליו לא מתקינים את התוכנה, אלא על זכרון הפלאש (כרטיס SD או דיסק און קי).
2. כן, כפי שכתבתי קודם, יש בו מאוורר אחד.

ב-XBMC אין יותר מדי אפשרויות כיול. לגבי תמונה מיטבית, התוכנה משתמשת בפענוח החומרה של כרטיס המסך אז אין לה ממש התערבות באיכות התמונה. נגנים מהסוג שציינת לעיתים עושים עיבוד נוסף לתמונה. יש כאלה האוהבים את זה, אבל לא תמיד זה מומלץ.
למה שלא תיווכח בעצמך? תתקין XBMC על המחשב הנוכחי שלך ותשווה לתוכנה בה אתה משתמש. ההתקנה של XBMC לא מוסיפה שום מקודדים חיצוניים, ולכן אין לך מה לחשוש שהיא תשפיע באופן כלשהו על שאר התוכנות.
התמיכה בכתוביות היא כמובן מלאה כולל עברית ואין לך מה לחשוש.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

stive כתב:INTEGRAL (או מישהו) .
עשיתי את השינויים שהוצעו בשרשור שהפנית אליו, אבל בטלויזיה (פלזמה של סמסונג) ושם זה סידר את עניין הסנכרון.
במצב הזה יתכן בהחלט שבמעבדה של באג, שם ידגימו את זה כנראה במסך כלשהו, אבל לא מקרן, זה יעבוד בסדר , כך שאין לי קייס כאן ( לא שאני מחפש קייסים, רק רוצה סנכרון תקין).
יש למישהו הצעה בנושא ?
אני יכול לפנות לנציג של סוני (המקרן שלהם ועדיין באחראיות) אבל לך תדע אם הם יידעו משהו, או ייקחו אחראיות בעניין האינטראקציה עם סטרימר.
...
אילו שינויים עשית בדיוק?

מה הדגם של המקרן?

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

pixies
לנסות קודם על המחשב הקיים הוא רעיון טוב.
אם כי , יתכן מצב שהשוני בחומרה, או אולי מע' ההפעלה , לא יציפו בעיות מסוימות שקראתי כאן שאנשים דיווחו .

כמו חוסר סנכרון קבוע בליסינק .( אם זה אכן פער קבוע, אז אולי אפשר לחיות עם זה על ידי כיוון חד פעמי).
לא ברור לי אם ניתן להשתמש בקבצי כתוביות חיצוניים.
אנשים מסוימים דיוחוו על קרטוע בקבצים מסוימים, אם כי קראתי שבחלק מהמקרים כיוונים עזרו.
ואלי עוד דברים קטנים.

אגב, למה רשמת שלא תמיד מומלץ להשתמש בתוכנות שעושות עיבוד נוסף לתמונה ?
נערך לאחרונה על ידי stive ב 13/10/2013 10:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

integral כתב:
stive כתב:INTEGRAL (או מישהו) .
יש למישהו הצעה בנושא ?
...
אילו שינויים עשית בדיוק?

מה הדגם של המקרן?
...
בחיבור הסטרימר לטלויזיה עשיתי את השינוי שמוזכר בשרשור שהפנית אלו ( הבחור עם ה- lg).
מה שפתר הוא בעיקר שינוי הרזולוציה ל- 1080i 60 hz.
שם זה עובד כרגע טוב. העניין הוא , שלמרות איכותה, אני לא רואה כמעט סרטים בפלזמה, אלא במקרן.

המקרן שלי הוא סוני vpl- hd 20.
היות ובחיבור הסטרימר לטלוויזיה הכל זורם דיגיטלי (סאונד ותמונה) בכבל hdmi, ובמקרן כאמור זה מתפצל, וידאו ב- hdmi ואודיו בקומפוסייט היוצא מהסטרימר, עשיתי אתמול בדיקה נוספת, בה חברתי הכל באופן אנלוגי ( קומפוסייט) מיציאות הסטרימר לכניסות האנלוגיות שבמקרן.( הכל דיגטלי אין לי כרגע אפשרות עם המגבר הקיים).
בשלב מסוים היה נדמה לי שזה תיקן באופן מלא, לאחר צפייה נוספת, נראה שזה שיפר ואולי נשאר פער קטן. אולי דורש בדיקה נוספת.
אבל יכול להיות באמת שהעניין נובע מסוגי העברת המידע השונים בין האודיו לוידאו.
מעניין שלפני שמסרתי את המזרים לתיקון, ניסיתי גם את הנ"ל וזה לא עבד.
אולי יש כאן שילוב של מספר גורמים במצטבר.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 13/10/2013 12:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

פשוט תנסה ותראה. אין טוב ממראה עיניים וממשמע אוזניים. הבעיות שקראת עליהן הן ספציפיות ולא כלליות.

לגבי עיבוד תמונה מומלץ או לא מומלץ, יש שרשור עם הרבה ויכוחים בעניין. תשפוט אתה בעצמך:
http://www.hometheater.co.il/vp1960609#1960609

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה צודק, אם כי , כפי שכתבתי, לא אוכל בבדיקה הזו לדעת בוודאות אם מה שעובד לשביעות רצוני על ה'גיר' שלי והוינדואס שיש לי, יעבוד טוב גם עם החלופה האחרת.
אבל מניח שגם אתה יכול לענות לי רק עד לכאן...
:)
אז בינתיים רב תודות לך, ללא ספק פתחת לי כיוון בדיקה נוסף.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

יש לך לינק למקרן? אני לא מוצא אותו...

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא רשמתי נכון את המודל שלו...