שרשור תגובות: מדוע הטלפון הבא שלי יהיה האייפון 5s ולא אנדרויד

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #41 

Hertz33 כתב:
HazooM כתב:כל הדיבורים פה על מקלדות גורמים לי להעריך מחדש את האצבעות הקטנות שלי 8)
...
או את המסך 5.7 שלי.
חייב לציין לטובה את SwiftKey. פשוט מקלדת מעולה.
...
מסכים, אני מדי פעם משתמש באייפון של בת זוגתי, לא מצליח להקליד בלי טעיות...
נורא, אין השלמה אוטומטית כלום.
osherov כתב:אגב, דבר אחד אני חייב לציין שמטריף אותי וזה שהכרום עובד על טאבלט iOS יותר טוב מאשר על טאבלט של אנדרואיד...גוגל לטעמי מפשלים פה ולא שמים את כל המשקל על הדפדן הזה לאנדרואיד
...
מסכים, מישהו ניסה להכנס לגוגל דוקס דרך כרום שיש קובץ אקסל?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #42 

osherov כתב:אגב, דבר אחד אני חייב לציין שמטריף אותי וזה שהכרום עובד על טאבלט iOS יותר טוב מאשר על טאבלט של אנדרואיד...גוגל לטעמי מפשלים פה ולא שמים את כל המשקל על הדפדן הזה לאנדרואיד
...
אתם מודעים לזה שזה לא ממש אותו כרום כן?
בiOS זה מוגבל לפי הwebkit שאפל מכניסים למכשיר. לכן יש דברים של HTML5 שלא עובדים בiOS וכן עובדים באנדרואיד.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #43 

מסכים לגמרי עם ה- copy & paste. כמי שצריך בעבודה לעשות copy & paste גם במכשירים מסוג אנדרואיד (לאו דווקא גלקסי ולאו דווקא מגרסאות 4.0 ומעלה) וגם במכשירים מבוססי iOS (החל מ- iOS 5) הפונקציה הזו היא פשוט הרבה יותר טובה ב- iOS. אבל אני משתמש בפונקציה הזו בעיקר בעבודה ולצרכים האישיים שלי לא נזקקתי עד כה ליותר מדי שימוש ב- copy & paste.

לגבי המצלמה - אני חושב שלאייפון מצלמה טובה יותר מאנדרואיד, אבל בעיקר בתחום העיבוד תמונה ולאו דווקא בצילום עצמו.
דרך אגב, המצלמה של הלומיה 920 אוכלת את שניהם בלי מלח, פשוט אפל יודעת לפצות על זה בעזרת עיבוד תמונה טוב.

הקלדה - ללא ספק אנדרואיד מפגרת אחרי אפל בתחום הזה. אבל, אני חייב לציין שבהתנסות עם הלומיה 920 - ההקלדה בטלפון הזה היא פשוט מדהימה. הטקטיליות והדיוק שלה מנצחת לדעתי בהפרש ניכר את האייפון/אייפד.

אני יודע שהמאמר של עופר בא בתגובה להשוואה בין האייפון לאנדרואיד - אבל לדעתי דווקא הלומיה מנצח פה בלא מעט מקטגוריות ההשוואה.

למה אני לא אקנה אייפון עדיין (למרות שלדעתי השילוב של מערכת ההפעלה עם החומרה הוא מהטובים בשוק) ?

בגלל שאפל מזלזלת בהתנשאות בכאלה שרוצים טלפון עם מסך גדול יותר. עם כל הכבוד, אני מסתדר מצויין גם עם מסכים בגודל "5. למה אני לא יכול שיהיה לי אייפון בגודל הזה. מה מפריע לה לייצר ושאני אבחר אם אני רוצה "4 או "5 ?

עד שאפל לא תציג טלפון בגודל של "5 (וסביבתו, בואו נגיד, +/- "0.2), אין לי כוונה להתקרב ולקנות אותו על כל יתרונותיו.

כבעלים של גלקסי S3 - גודל המסך מושלם מבחינתי ואני חושב שגם אם היה גדול יותר (בעבודה אני משתמש גם ב- S4) הייתי מסתדר. בסה"כ, הטלפון טוב לצרכים שלי ולא שברתי את הראש יותר מדי עם השימוש בו.

אני חייב לציין שאני תמיד מתלהב מההשקעה של אפל בחשיבה על התכנון של העיצוב (של המכשיר) ועל כל הפרטים הקטנים. אבל חסר להם חשיבה על פרטים דווקא גדולים יותר - שגודל המסך הוא אחד מהם.

נראה מה יהיה להם להציע באייפון 6 (שיבוא בטח עם iOS 8 )...

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #44 

לעולם לא ארכוש מוצר של אפל אבל לדעתי המאמר בהחלט מתאר את הנק' החלשות באנדרואיד: copy/paste, מקלדת והדפדפן.

אך הבעיה העיקרית באנדרואיד היא שאין חווית משתמש אחודה, כל יצרן דוחף כל מיני תוכנות ופונקציות מיותרות ומשנה את ממשק המשתמש לבלי הכר כאוות נפשו.
ממשק המשתמש הבסיסי של אנדרואיד מצוין, זריז ונוח לניווט, גוגל צריכה לדרוש מהיצרנים להותיר בידי המשתמש את ההחלטה האם הוא רוצה להתקין את התוספות המותאמות למכשיר או לא.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #45 

gamla77 כתב:עד כמה שאני מחבב ומעריך את אפל על פיסות החומרה המשובחות שהיא מוציאה תחת ידיה, קצת קשה לי להבין מי רוכש היום את האייפון 5S , לפחות מי שתקציב מהווה שיקול כלשהו (ואנחנו חיים בעידן שתקציב מהווה שיקול ליותר ויותר אנשים).
אין לי ספק שמדובר במכשיר מצויין, כזה ששוכן בקבוצת העילית של הנוכחית של מכשירי הטלפון החכמים.
אני מאמין שהאייפון 5S יכול לעשות כל מה שהוא אמור בצורה הכי טובה שיש.
אבל בעידן שבו אנדרואיד היא כבר מערכת בשלה וידידותית מספיק בשביל לתת חווית משתמש מצויינת (בעיקר בליין מכשירי הנקסוס, ספציפית הנקסוס 4) ושהפרש המחירים ברכישת המכשיר הוא כל כך גדול, קשה לי להבין למה לשלם את ההפרש הזה רק בשביל שיהיה לי "הכי טוב".
הרי גם ככה השימוש בסמארטפונים של 90 אחוז מהאוכלוסיה מתרכז בניווט, מיילים, צילום, גלישה ברשת ושימוש במכשיר כטלפון (שיחות,SMS) .
...
הנקודה שנגעת בה היא אחת הסיבות להצלחה האדירה של אפל והמתחרה העיקרית שלה סמסונג.
סמארטפונים זה בערך השוק היחיד בעולם שבו רוב הקונים שואפים לקנות את הטוב ביותר ללא שיקולי עלות-תועלת, אפילו לא מסתכלים על מכשיר כמעט זהה ב100$ פחות.

קשה לי לחשוב על ענף צריכה אחר עם מצב דומה
לא ב - מכשירי חשמל ביתיים, מחשבים ניידים/נייחים, ביגוד, ריהוט, ציוד משרדי, מכוניות, אפילו ביטוח רפואי

כנראה בגלל שהמכשיר הזה כלכך צמוד אלינו

Kobikob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #46 

Gili_Regev כתב:
osherov כתב:גילי,
ויש כאלה שאוהבים סימיבאן על מכשיר נוקיה N95, אז זה לא אומר שזה מחשבת הרוב.
ויש אפילו כאלה שאוהבים את הפועל תל אביב אבל גם זה לא משנה את העובדה שזה דעת מיעוט!

לי ברור שאפל תשדרג את גודל המסך שלה בעתיד כהכרח ליישר קו עם הרצונות של הלקוחות שלה (הלא כבשים)
...
לא שמעתי על מיעוט שרוכש 9 מליון מכשירים בשבוע הראשון להשקה שמכילה 2.5 מדינות...
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2125118

growing...
...
חבל שאתה זורק כאן מספרים מבלי לדייק.
הנה כתבה:
http://news.techeye.net/mobile/question ... hone-sales?

מסתבר שזאת הפעם הראשונה שאפל סופרת במכירות המכשירים, גם כאלה שנמכרו לחנויות. ולא ללקוחות פרטיים.
אז הנה ההסבר מדוע המס' כזה גבוה.
ויש עוד כמה הסברים נוספים.
We need something to hold on to

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #47 

אני לא יודע על איזה הסברים אתה מדבר...

אני יודע שלאחר סדרת פרסומות של סמסונג אשר ניסתה לזלזל באפל והשקת המכשירים שלה, הפעם סמסונג שלחו צוות סמוי בכדי לנסות להבין מה עומד מאחורי ההתרגשות בהשקות המוצרים של אפל לעומת השקות של חברות אחרות (ובעיקר של סמסונג)...

[left]
http://news.cnet.com/8301-1035_3-576038 ... ne-phenom/
[/left]

מעבר לזה, אותי מדהים שלמרות ההתעסקות של סמסונג, LG, HTC, ואחרים בחומרה מפוצצת, בסוף מבינים שלמרות חומרה נחותה על הנייר - אפל מוציאה מהמכשירים שלה הרבה יותר בזכות שילוב מנצח של תוכנה, חומרה וסגירת מוצר...

[left]
http://www.businessinsider.com/the-ipho ... one-2013-9
[/left]

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #48 

אני חייב לציין שאני כבר כמה ימים עם אייפון 4 וIOS 7 (אחרי כשנה וחצי עם S3 ו S2 - כאשר הS3 גם איתי כל הזמן). תשמעו - יש קטעים שהוא קצת איטי, אבל יש דברים שם שעובדים פשוט טוב. בלי ברברת. מדהים.

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #49 

קיבלתי מהעבודה את ה5S והוא פשוט מדהים! אחריי ה3GS וה4S ההבדל גדול המסך בהיר וברור, והמהירות של הכל, המצלמה המעולה(לא ממש בחושך)
התביעות אצבע זה יעיל מאוד. כל השימוש בו עם IOS7 מרגיש ממש כף ונוח. ממליץ בחום

ולכל משתמשי האנדרוייד למינהם, אז נכון גן סגור, אז נכון אין בחירה(אנחנו בוחרים שלא לבחור :roll: ) ואין העברת קבצים(זה מעצבן)
כשאני רואה כל מכשיר חדש אני בודק דבר אחד, איך הוא זז, איך הטאצ שלו מרגיש באנשי הקשר, ועד היום לא היה מכשיר אחד(לא בדקתי את הנוקיה) שזז טוב כמו האייפון הראשון!! שלא לדבר על ה5S

הרגש של מכשיר "המגע" והדרך שהוא מגיב חשוב לי אישית יותר מכמה ליבות יש לו, בימיוחד עם כל הליבת וחמישים טרה זיכרון פנימי לא מתקרבות לנחות של האייפון
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #50 

הייתי עם שני חברים וניסינו להעביר בין מכשירי אנדרואיד כמה קבצי תמונות. בסוף השתמשנו בשילוב של Dropbox עם bt. בתאכלס, bump + Dropbox מאפשרים העברה של כמעט כל דבר שבאמת צריך להעביר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #51 

הדבר שהכי מחרפן אותי כרגע באייפון זה meetup - באנדרואיד, כשאתה מקבל מייל מהם, ולוחץ על לינק הוא יודע לשאול אותך אם לפתוח באפליקציה. מישהו מצליח/יודע איך לעשות זאת באייפון?
ד"א - אייפון 4 + IOS7 - זה דיי עונש לצערי.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #52 

תשווה אותו לאנדרואיד המקביל GS1 - זה עונש.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #53 

זה ברור, אבל אפל היו צריכים לא לשדרג אותו ל7. או שבגרסא הבאה יתקנו את כל הבעיות איכות האלה.
למרות שאולי אני אנסה לעשות ניקוי שלם למכשיר (אני מנסה להזכר אם זה מה שעשיתי או לא).

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #54 

איתי - אז אני רוצה להבין: אתה ממליץ לא להתקין IOS7 על אייפון 4 ?

אצלי על 4S הוא עובד מעולה וחלק - יש לי גם 4 ואני מתלבט אם לשדרג ל 7...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #55 

אל...
גם כל הרשת מלאה בדיווחים על זה.
ב4S של אשתי - באמת אין תלונות.
אצלי כבר פעמיים למשל - פתאום המקלדת לא נפתחת בכלל, מה שמביא אותי לאתחול (!!!!) של המכשיר בכדי לקבל את המקלדת.
תשמע - יש דברים מאוד נוחים. אבל יש איטיות קצת מוגזמת לדעתי בחלק מהדברים (רק אציין שאני רגיל לS3 עם סיינוג'ן או ל4S עם ה7 של אשתי ולאייפד 3 עם 7 גם).

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #56 

השדרוג על אייפון 4 לא מומלץ. המכשיר הופך פתאום לאיטי וכבד, בדברים בסיסים כמו חייגן והודעות, מה שלא היה כמה דקות קודם לכן, לפני השדרוג. (לא יודע איך זה אצל ה 4s ולמעלה).
זה בטח נגרם כדי לשכנע אנשים לשדרג... כמו בוינדואוס, שכל service pack הופכת את המחשב לפחות פרודוקטיבי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #57 

כל מי שלא חייב לשדרג ל-iOS 7, שווה להמתין ולראות אם תהיה גרסאת תיקון. יש יותר מדי בעיות על מכשירים ישנים (בעיקר 4 ו-4S) שמומלץ לא לשדרג אם לא חייבים.

המכשיר שלי ירד בזמן הבטריה שלו וב-אייפון 4 של חבר זה ממש בלתי אפשרי לעבוד בלי לאפס אותו.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #58 

עופר, מה שבוע הייצור שלך בסוף ?
שי

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש