שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #41 

לא חושב שמשהו התחדש לי ולא ידעתי ואישית אני מסכים כמעט לכל מה שנאמר בה כולל הרצות רמקולים......אבל מה זה משנה .......:-)

סקירה מקצועית....שרק חידדה לי עוד דברים.....מעניינת.....מרתקת....ותמיד כף לקרוא אותך איתיי..:-)

ביג לייק בריבוע .....:-) (f)

רפי_א

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #42 

הדעות המובעות במאמר הן דעתו של הכותב והן לגיטימיות כמובן.

אני אישית, מניסיון של כשלושים שנה אינטנסיביות בתחום, חושב בדיוק הפוך מרוב מה שכתוב בו.

מה שמפריע לי, זו ההתנסחות וההתייחסות: הכותב מתייחס לדעתו כאמת הבלעדית, מתייחס לכל דעה אחרת כדעה קדומה (ובשל כך לא לגיטימית) ולמי שמחזיק בדעה כזו לאדם לא ממש רציני (אחד שמאמין בדעות קדומות).

ה"דעה הקדומה" הזו, ברוב הנושאים עליהם נכתב, היא דעה שמחזיקים בה רוב הכתבים, הייצרנים, אנשי המקצוע והאודיופילים ה"כבדים" והמנוסים בעולם. מותר בהחלט לחלוק עליה, אבל להתייחס בצורה כזו זה לא נכון.

אביא דוגמא בודדת לטיעון בעייתי כבר בטיעון הראשון במאמר:

כולנו יודעים שעדיף שרמקול סנטר יהיה 100% זהה לרמקולים הקדמיים, וגם שזה לא סביר לבית נורמלי. זו גם הטענה שמועלית בכתבה למעלה, אבל מעבר לכך, את העניין הזו אמרו, כתבו, ניסחו וניסו כבר לפני 20 שנה. בקיצור, כולנו מסכימים על כך כבר מזמן.

אי לכך ברור לחלוטין, שהסנטר צריך להיות ממש ממש דומה לקדמיים. אם לא מבחינת גודל התיבה, לפחות מבחינת סוג היחידות וגוון הצליל. אז מה מתאים יותר: סנטר שייצר יצרן הקדמיים הספציפיים מתוך ניסיון לעשות בדיוק זאת, או סנטר שייצר יצרן אחר לגמרי שאמור להיות "תפור" על רמקולים אחרים לגמרי?

התשובה ברורה, לדעתי, והיא הפוכה למסקנת המאמר.
איל פור

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #43 

Guy1860 כתב:MartinHSabag

תודה עבור ההצעה ושאפו עבור הפתיחות אך האם ההצעה שלך בכלל רלוונטית למקרה שלנו? האם התלוננתי על כך שאיתי חזון טעה בכתבתו או שמא העלתי קובלנה לדבר אחר לגמרי?

yosihary

אני לחלוטין לא מסכים איתך. כל מה שכתבת נכתב על מנת למשוך אותי לדיון על הערת הביניים שלי שנכתב כ"אגב" שאני לא מסכים עם 60% מהדברים שנכתבו (ומדוע הנחת שנושא מהירות הדרייבר הוא אחד מהם?) אך תלונתי לאתר היתה עומדת בעינה (אם כי אולי פחות נחרצת) גם לו הייתי מסכים עם 100% מדבריו של הכותב.

במידה ותרצה שאתיחס למה שאני לא מסכים, אשמח לעשות זאת בפוסט ניפרד אך אין לכך כל קשר לתלונה שלי.

העובדה היא שהדברים שנכתבו הם נושאים שנויים במחלוקת והיו צריכים להיכתב כטור אישי ולא ככתבה מלמדת. כך מי שהיה קורא והיה רוצה להפוך את כותב הטור ליועץ שלו, היה יכול לעשות כך אך קורא מזדמן לא היה מתיחס לדעתו של הכותב כעובדה וכלל לא מנסה לראות את הצד האחר.

amira

לא ברור לי מה את רוצה ומדוע את כועסת. האם מהיום כל נושא הטוקבק יוגבל רק למי שכתב בעצמו כתבות? האם לדעתך ב-YNET רק כותבי ידיעות אחרונות יורשו לכתוב טוקבקים?

oris74

לא להסכים ב-100% עם מה בדיוק? האם הובאה איזושהי דעה בכתבה? אם כן אז פיספסתי. כשמפרסמים עובדות אין מקום להסכים או לא להסכים.....

Av1

ולא בכדי היחיד שהעלה דעה דומה לזו שלי הוא גם אחד מאנשי המקצוע היותר מוערכים בארץ.
...
שלום גיא

יש כאן שני עולמות שלא מתחברים

איתי חזום רשאי לכתוב כתבה מלומדת. בסגנון שרצוי לו במיוחד כאשר היא מבוססת על בדיקות רבות ומדידות, אתה יכול לבקר את הסגנון וצורת ההגשה אבל אין הסגנון ואפילו אין שגיאות הכתיב מהוות הוכחה שהדברים לא נכונים.

יש עולם שלם באודיו של סוקרים שכותבים כתבות עמוסות בכמויות אדירות של תיאורים סובייקטביים וגם הם לא מציינים כל שני וחמישי שזה רק דעתם.

זה לא בדיוק העולם שלנו כאן שאנו מנסים גישה שמשלבת התייחסות טכנית.

בגישה הקודמת מספיק שיש במדיה כמה גורו שהחליטו שכבלי חשמל יש להם השפעה אדירה על הצליל וזה מתקבל כתורה מסיני

מה שאיתי חזום כתב אינו תורה מסיני אלא כתבה מלומדת שמסבירה מדוע הכותב הגיע למסקנות שהגיע.

כל אחד יכול (ואתה מוזמן) לדון בתוכן בצורת המדידה ובמסקנות ולהראות היכן זה לא נכון, וזאת כי מה שאיתי כתב בהחלט אינו תורה מסיני, וחשוף להפרכה הגיונית.

לי אישית מאוד מפריע שמצטטים איש זה או אחר כסמכות (לפעמים גם אותי), זה כלל לא חשוב מי אומר, מה תמיד חשוב זה מה נאמר.

לילה טוב

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

קשה לי מאוד להימנע מעקיצה

שליחה #44 

כל פעם שמישהו כותב דברים כנגד המיתוסים הנפוצים בעולם האודיו, אף אחד מאמיני המיתוסים אינו מסוגל להתמודד עם התוכן.

במקום זאת נטפלים ל:

"אני לא מסכים בכלל עם הכתבה, קישקוש"
"היית צריך לכתוב לדעתי" -
"הסגנון הוא מתנשא"
" ההתנסחות וההתיחסות"
"אתה כותב כאילו זו תורה מסיני"
"זה כבר ידוע באודיו ב- X השנים האחרונות"
"ראינו כבר שהכותב אינו מאמין בהבדלים בין - כבלים פלטות אבן, מה שתרצו"
"הרבי מלוב כבר הוכיח זאת בעבר"

אם תעברו על הרבה מהתגובות מסוג זה תראו שהן לפעמים חוטאות באותם הליקויים.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #45 

תודה לאיתי חזום על עוד מאמר מעולה. פשוט כיף לקרוא (Y)

עכשיו יש לי שאלה פשוטה בקשר לנושא ההרצה ( אני אישית לא מאמין לו בגרוש וחצי ).

ליצרן ישנו אינטרס ברור להוציא את הרמקול במצבו האידאלי מהמפעל. לכן הוא מעוניין שהוא ישמע ב 100%
כאשר הוא מגיע ליבואן ולתצוגה . מה הקשקוש הזה אני לא מבין? מה כל כך קשה למפעל לבצע את ההרצה
לפני יציאתו ?
יותר מצחיק אותי כאשר מדובר על הרצה של חיווט / ברווז או הבדיחה ההזויה ביותר - מעמד / ארונית.
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 24/09/2013 0:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #46 

אילפור כתב:הדעות המובעות במאמר הן דעתו של הכותב והן לגיטימיות כמובן.

אני אישית, מניסיון של כשלושים שנה אינטנסיביות בתחום, חושב בדיוק הפוך מרוב מה שכתוב בו.

מה שמפריע לי, זו ההתנסחות וההתייחסות: הכותב מתייחס לדעתו כאמת הבלעדית, מתייחס לכל דעה אחרת כדעה קדומה (ובשל כך לא לגיטימית) ולמי שמחזיק בדעה כזו לאדם לא ממש רציני (אחד שמאמין בדעות קדומות).

ה"דעה הקדומה" הזו, ברוב הנושאים עליהם נכתב, היא דעה שמחזיקים בה רוב הכתבים, הייצרנים, אנשי המקצוע והאודיופילים ה"כבדים" והמנוסים בעולם. מותר בהחלט לחלוק עליה, אבל להתייחס בצורה כזו זה לא נכון.

אביא דוגמא בודדת לטיעון בעייתי כבר בטיעון הראשון במאמר:

כולנו יודעים שעדיף שרמקול סנטר יהיה 100% זהה לרמקולים הקדמיים, וגם שזה לא סביר לבית נורמלי. זו גם הטענה שמועלית בכתבה למעלה, אבל מעבר לכך, את העניין הזו אמרו, כתבו, ניסחו וניסו כבר לפני 20 שנה. בקיצור, כולנו מסכימים על כך כבר מזמן.

אי לכך ברור לחלוטין, שהסנטר צריך להיות ממש ממש דומה לקדמיים. אם לא מבחינת גודל התיבה, לפחות מבחינת סוג היחידות וגוון הצליל. אז מה מתאים יותר: סנטר שייצר יצרן הקדמיים הספציפיים מתוך ניסיון לעשות בדיוק זאת, או סנטר שייצר יצרן אחר לגמרי שאמור להיות "תפור" על רמקולים אחרים לגמרי?

התשובה ברורה, לדעתי, והיא הפוכה למסקנת המאמר.
...
:claps:

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

yosihary

אנחנו צריכים במקרה זה להסכים לא להסכים. אני לא מסכים עם כל מילה שכתבת.

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #48 

כל הזמן רושמים פה שהסעיפים במאמר הם דעתי האישית, אבל הם לא. אני מסתמך בראש ובראשונה על עובדות טכניות מתחום הרמקולים, עובדות שישעממו את הקוראים וממש לא מעניינות את האודיופילים. 2+2 זה 4. זו עובדה, לא דעה אישית. לא מסכימים? בהצלחה.

ליצרן ישנו אינטרס ברור להוציא את הרמקול במצבו האידאלי מהמפעל. לכן הוא מעוניין שהוא ישמע ב 100% כאשר הוא מגיע ליבואן ולתצוגה . מה הקשקוש הזה אני לא מבין? מה כל כך קשה למפעל לבצע את ההרצה לפני יציאתו ?
...
זו אחת הנקודות שאני מנסה להבהיר - אין צורך בהרצה, לכן 99% מהיצרנים לא טורחים בזה בכלל. היצרנים שכן טורחים, מנסים להראות חכמים בשקל, וזו כבר באמת דעתי.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

LiorShap כתב:תודה לאיתי חזום על עוד מאמר מעולה. פשוט כיף לקרוא (Y)

ליצרן ישנו אינטרס ברור להוציא את הרמקול במצבו האידאלי מהמפעל. לכן הוא מעוניין שהוא ישמע ב 100%
כאשר הוא מגיע ליבואן ולתצוגה . מה הקשקוש הזה אני לא מבין? מה כל כך קשה למפעל לבצע את ההרצה
לפני יציאתו ?
...
הרצה יש להריץ לא אחרי יצור אלא אחרי שהרמקול עמד תקופה ארוכה ללא שימוש. גם אם מדובר ברמקול שהיה בשימוש 20 שנה ואחר כך עמד ללא שימוש כשנה. ברייק אין פחות מזה שהיה צריך לעשות בהתחלה אבל עדיין צריך.
יותר מצחיק אותי כאשר מדובר על חיווט / ברווז או הבדיחה ההזויה ביותר - מעמד / ארונית.
...
תמשיך לצחוק ואני אמשיך להנות.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

Re: קשה לי מאוד להימנע מעקיצה

שליחה #50 

yosihary כתב:כל פעם שמישהו כותב דברים כנגד המיתוסים הנפוצים בעולם האודיו, אף אחד מאמיני המיתוסים אינו מסוגל להתמודד עם התוכן.

במקום זאת נטפלים ל:

"אני לא מסכים בכלל עם הכתבה, קישקוש"
"היית צריך לכתוב לדעתי" -
"הסגנון הוא מתנשא"
" ההתנסחות וההתיחסות"
"אתה כותב כאילו זו תורה מסיני"
"זה כבר ידוע באודיו ב- X השנים האחרונות"
"ראינו כבר שהכותב אינו מאמין בהבדלים בין - כבלים פלטות אבן, מה שתרצו"
"הרבי מלוב כבר הוכיח זאת בעבר"

אם תעברו על הרבה מהתגובות מסוג זה תראו שהן לפעמים חוטאות באותם הליקויים.
...
לצערי אתה חוטא בדיוק באותו ליקוי שאתה כותב עליו.

אין לך שום זכות לקרוא לדעה שאינך מסכים איתה מיתוס, ולמי שחושב שהיא נכונה לכנות "מאמין במיתוסים". כשאתה עושה כך אתה מעמיד את עצמך בעיני עצמך כמוצלח יותר, הגיוני יותר וטוב יותר ממי שאתה כותב עליו, לדעתי גישה מאוד לא מכובדת.

כפי שלא תאהב אם את דיעותיך יכנו דעות של חרש, ואותך חרש, מכיון שזה לא לגיטימי ולא הגון, על תכנה דעות של אחרים בכינויים לא מכובדים.
נערך לאחרונה על ידי אילפור ב 24/09/2013 0:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
איל פור

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #51 

ראשית, כתוב יפה.
שנית, יש הבדל בין "ניפוץ מיתוסים" ל"הבעת דיעה" והצגתה כעובדה (i)
שלישית, וזו קצת התקטננות, יש לא מעט חומרים של מוסיקה רב ערוצית, ובה בהחלט, בחלק גדול מהכותרים, המיקסינג הוא כזה רצוי שהרמקולים יהיו מאותה סידרה (כפי שבסטריאו תעדיף שני רמקולים זהים).
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #52 

Multimediaman כתב:ראשית, כתוב יפה.
שנית, יש הבדל בין "ניפוץ מיתוסים" ל"הבעת דיעה" והצגתה כעובדה (i)
שלישית, וזו קצת התקטננות, יש לא מעט חומרים של מוסיקה רב ערוצית, ובה בהחלט, בחלק גדול מהכותרים, המיקסינג הוא כזה רצוי שהרמקולים יהיו מאותה סידרה (כפי שבסטריאו תעדיף שני רמקולים זהים).
...
כל כך נכון. בדיוק ככה. כמו שרמקול שמאל אמור להיות זהה לרמקול ימין, כך גם רמקול סנטר אמור להיות זהה לימין ושמאל.

לא ניתן שיהיו זהים? אז כמה שיותר קרוב אבל בטח לא ללכת ליצרן אחר עם רכיבים אחרים, שכמו שאילפור טען, טרח בעצמו להדמות לקדמיים שלו!

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #53 

HazooM כתב:כל הזמן רושמים פה שהסעיפים במאמר הם דעתי האישית, אבל הם לא. אני מסתמך בראש ובראשונה על עובדות טכניות מתחום הרמקולים, עובדות שישעממו את הקוראים וממש לא מעניינות את האודיופילים. 2+2 זה 4. זו עובדה, לא דעה אישית. לא מסכימים? בהצלחה.

ליצרן ישנו אינטרס ברור להוציא את הרמקול במצבו האידאלי מהמפעל. לכן הוא מעוניין שהוא ישמע ב 100% כאשר הוא מגיע ליבואן ולתצוגה . מה הקשקוש הזה אני לא מבין? מה כל כך קשה למפעל לבצע את ההרצה לפני יציאתו ?
...
זו אחת הנקודות שאני מנסה להבהיר - אין צורך בהרצה, לכן 99% מהיצרנים לא טורחים בזה בכלל. היצרנים שכן טורחים, מנסים להראות חכמים בשקל, וזו כבר באמת דעתי.
...
1. מצטער, אין "עובדות טכניות" כאלה לדעתי. הניסוח שלך: "מה שאני חושב זה כמו 2+2 ומי שחושב אחרת לא מבין כלום", הוא ממש לא מכובד, וכמובן, ממש לא משכנע.
ואת זה אני אומר לא משמיעת 34 סוגי רמקולים בשנתיים האחרונות, אלא משמיעת אלפי זוגות רמקולים, קריאת ספרות מקצועית, עשרות תערוכות מקצועיות בהן נכחתי, עשרות יצרני רמקולים ואלקטרוניקה איתם דיברתי ואיתם אני מדבר באופן שוטף וכל זאת במשך מעל 25 שנים. אז מצידי אל תחשוב כמוני, אבל אל תכתוב כאילו אתה יודע משהוא מוחלט ומי שלא חושב כמוך לא יודע כמה זה 2+ 2.

2. כבר ממה שאתה כותב כאן, בכל כך הרבה ביטחון על הסיבות להרצה או אי הרצה מראה שאתה לא ממש מצוי בתחום. הסיבה שאין הרצה היא כלכלית בלבד. ליצרן שמייצר 300 זוגות רמקולים לחודש למשל, דרוש אולם גדול מספיק להכיל אותם, עובדים שיסדרו אותם, מגברים שיגבירו, עובדים נוספים שיחברו את כל החיבורים וידאגו לתקינות הציוד, איוורור ומיזוג בשל החום שייווצר, לקיחה בחשבון של פגיעות פיזיות בשל שינוע מהמחסנים לחדר ההרצה וחזרה, וכ"ו. כל זה עולה כסף ויעלה את מחיר הרמקול.

3. אתה קורא ליצרנים שכן מריצים רמקולים "חכמים בשקל". אני חושב שאתה לא עושה נכון ושזה לא עומד לזכותך. מדובר באנשים שמבינים בתכנון רמקולים הרבה הרבה יותר ממך וממני, ואתה בוחר למתוח עליהם בקורת מלגלגת בלי שיהיו לך שום בדיקות מסודרות ורציניות שיוכיחו את דעתך בצורה רצינית. זה ממש לא בעניין.
נערך לאחרונה על ידי אילפור ב 24/09/2013 10:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
איל פור

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #54 

סתם שאלה ממישהו שלא מבין שום דבר בנושא.
נניח לרגע שכן יש שינויים בכבל, רמקול, מגבר, ארונית וכו' אחרי תקופת ההרצה.
למה שהשינויים האלו יהיו דווקא לטובה?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #55 

אילפור כתב:
HazooM כתב:כל הזמן רושמים פה שהסעיפים במאמר הם דעתי האישית, אבל הם לא. אני מסתמך בראש ובראשונה על עובדות טכניות מתחום הרמקולים, עובדות שישעממו את הקוראים וממש לא מעניינות את האודיופילים. 2+2 זה 4. זו עובדה, לא דעה אישית. לא מסכימים? בהצלחה.

...
...

2. כבר ממה שאתה כותב כאן, בכל כך הרבה ביטחון על הסיבות להרצה או אי הרצה מראה שאתה לא ממש מצוי בתחום. הסיבה שאין הרצה היא כלכלית בלבד. ליצרן שמייצר 300 זוגות רמקולים לחודש למשל, דרוש אולם גדול מספיק להכיל אותם, עובדים שיסדרו אותם, מגברים שיגבירו, עובדים נוספים שיחברו את כל החיבורים וידאגו לתקינות הציוד, איוורור ומיזוג בשל החום שייווצר, לקיחה בחשבון של פגיעות פיזיות בשל שינוע מהמחסנים לחדר ההרצה וחזרה, וכ"ו. כל זה עולה כסף ויעלה את מחיר הרמקול.
...
בשביל הרצה לרמקול צריך ״לסחוב״ את הארגז ?? ועל איזה אולם אתה מדבר ?
אי אפשר להכניס לקו ייצור מכונה שמזיזה את הרמקול ( רמקול , לא כל הארגז...) כפי שהמוזיקה עושה ?
מה מדובר בפיתוח גרעיני ?
:lol:
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 24/09/2013 0:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף
קיבל תודות: 28 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #56 

HazooM כתב:רמקולים קדמיים זקוקים לרמקול סנטר תואם ומאותה הסדרה של היצרן > לא נכון
רמקול סנטר הוא "המצאה" של עולם האודיו הביתי.
...
נו וכל רעיונות הדולבי וה DSP הם לא המצאה?

HazooM כתב:"אז מה הבעיה אתם שואלים? הרי היצרן דאג "שאופי הסאונד" יהיה תואם לא? הוא דאג שהסנטר ישתמש באותם הוופרים והטוויטרים לא? זה חייב להיות תואם. מממ... לא.
רמקול סנטר הוא אמנם רמקול שבדר"כ משתמש בטוויטר זהה ובוופרים דומים, אך בפועל מדובר על רמקול אחר לגמרי. הסנטר כולל תיבה שונה, וופרים/טוויטרים בסידור שונה, קרוסאובר (מפצל תדרים) שונה, פיזור סאונד שונה, רגישות שונה, עכבה שונה, מיקום שונה ובקיצור, רמקול אחר לגמרי."
...
אתה צודק שזה רמקול בפני עצמו ואף סידור האלמנטים משפיע עוד מעבר אך עצם זה שאילו אותם האלמנטים והרכיבים אז זה הכי קרוב לקדמיים מבחינת גוון הסאונד והאיזון שלו

HazooM כתב: לרמקול הסנטר הנפוץ יש בעיה נוספת. כמעט כל דגמי הסנטר מגיעים בתצורת וופר/טוויטר/וופר, כלומר טוויטר שיושב בין שני וופרים. הסידור נפוץ גם ברמקולים רגילים, אבל פה לוקחים את הרעיון ומניחים אותו על הצד. מה לא בסדר בזה? אם יושבים ישר מול הטוויטר הכל טוב ויפה, אבל ברגע שזזים לצדדים נוצר "שקע" בעקומת ההיענות של הרמקול (ה Frequency response) באזור נקודת החיתוך בין הוופרים לטוויטר, וזה מקלקל את האיזון הטונאלי של הרמקול. עכשיו תדמיינו משפחה או חברים שצופים יחדיו בסרט, כמה מהם יושבים בדיוק מול הסנטר? הבנתם את העיקרון.
...
מה שאתה מתאר מתאים מאוד לסביבה מאוד קטנה = קרובה = Near field ובמערכת מאוזנת ובסלון ממוצע הדבר פחות מודגש.

HazooM כתב:סאבוופרים מתחלקים לשניים - אלו שמיועדים למוזיקה, ואלו שמיועדים לקולנוע ביתי > לא נכון
...
לא הייתי מגדיר זאת כך, הייתי מגדיר שיש סאבים יותר אגרסיביים ויש שפחות, את אילו האגרסיביים הייתי משייך לקולנוע ביתי ואת ה"רכים" סטריאו.

HazooM כתב:מספיק שחדר ההאזנה ו/או המיקום לא אידיאלי וגם סאבוופר מעולה ישמע גרוע, בומי, קופסאתי, ולא מאוזן.
...
צודק

HazooM כתב: "דבר נוסף שמשפיע על הנושא הוא כמובן המוניטין של היצרנים.
אם מגאזינים/אתרים שונים טוענים שסאבוופרים של יצרן XXX הם מעולים במוזיקה, הרי ברור שאותו יצרן יודע משהו שאחרים לא יודעים, נכון? אם יצרן כלשהו מייצר רמקולים שחורים, גדולים, עם שופרים וטבעות אדומות מסביב לוופר, אז הסאבוופרים שלו בטח מתאימים רק למוזיקה אלקטרונית "ובום בום" לא? ממש לא ואני למדתי את זה מניסיון. אני תמיד משתדל לומר, תנסו לשים דעות קדומות בצד ולפעמים תופתעו לטובה, כי לא רק שף אחד יודע להכין פסטה טעימה. "
...
את הפסקה הזו אני מציע לגזור ולמסגר
הדעות המקובעות של הישראלי וההבנה המצומצמת שלו בגלל חוסר הידע והאטימות מאוד מגבילים אותו לחוות וללמוד, הרוב נובע מתוח פחד פנימי לטעות וחוסר ביטחון ואמונה עצמית, הוא לא סומך על האוזניים שלו שיגידו לו מה טוב עבורו והוא צריך שיהיה כתוב על כך וכמה שיותר...

HazooM כתב: וופר ברמקול/סאבוופר שפונה כלפי מטה אינו מתאים לפנות קדימה > לא נכון.
...
מסכים

HazooM כתב:ההשפעה היחידה תגיע מהחדר עצמו והקרבה לקירות/ריהוט. זה לא עניין של יותר טוב ופחות טוב, יותר מומלץ ופחות מומלץ, אלא עניין של תוצאה שונה.
...
מסכים

HazooM כתב: "הנושא תופס גם בכל הקשור ל Port - קרבה שלו לקיר אינה באמת בעייתית, וההבדל בין הנחה 10 ס"מ מהקיר או 30 ס"מ מהקיר היא שוב פעם עניין של תוצאה שונה, "
...
התוצאה השונה היא הלא נכונה.

HazooM כתב:"הרי ישנם רמקולים/סאבוופרים עם Port תחתון שנמצא כולה כמה ס"מ מהרצפה."
...
ו... אז...? בדרך הכלל רמקולים כאילו תוכננו והותאמו לכך מלכתחילה.

HazooM כתב: ארבעה סאבוופרים עדיפים על אחד או שניים > תלוי
...
כן תלוי ואפילו מאוד והדוגמה שהבאת אינה יכולה להעיד באופן גורף לכך
מניסיוני זוג עדיף בהרבה מאחד, יותר מכך אינו פרקטי ברוב החללים.

HazooM כתב:וופר/טוויטר עם ממברנה מחומר X נשמע יותר "מוזיקלי/מפורט/מהיר/וכו" מוופר עם ממברנה מחומר Y > לא נכון.
...
יש הבדלים של גווני צליל לגבי מידים שנעים {עם סראונד} / וואפרים אני מסכים אם כי לא באופן גורף, ישנם אלמנטים מחומרים ספציפיים אשר להם גוון סאונד ייחודי.
לגבי מידים מקובעים, דום מיד וטוויטרים שם הדבר יותר בולט כאשר יש הבדלים יותר מודגשים בין החומרים.
לגבי המהירות איני יכול להעיד על הבדלים, לגבי מוזיקליות כנ"ל, לגבי הפירוט יש הבדלים יותר מודגשים בין החומרים.

HazooM כתב:תיבות Ported פחות "מהירות" מתיבות סגורות > תלוי
...
נכון

HazooM כתב:ככל שהדרייבר ברמקול בקוטר גדול יותר, הוא "איטי" יותר > לא נכון
...
מסכים אם כי מניסיוני באלמנט גדול צריך הגברה יותר חזקה בכדי להפיק מהירות

HazooM כתב:רמקולים גדולים לא מתאימים לחדרים קטנים > תלוי
כולנו מכירים את המשפט "הרמקולים גדולים על החדר", אבל הבעיה פה היא לא הרמקולים אלא החדר. רמקול גדול פשוט מסוגל לרדת יותר נמוך בבסים, הוא לא זקוק למרחב בשביל להגיע לתוצאה אידיאלית (עקב גודלו הפיזי), אלא בגלל הבעיות שחדרים קטנים יוצרים בבסים - התדרים הנמוכים.
...
רמקולים גדולים בחללים קטנים יוצרים הרבה מאוד בעיות שקטנים לא יעשו, ובכדי ל"תקן" את הבעיות צריך להשקיע הרבה מאוד ואין היגיון בכך, זה ממש כמו לקחת אוטובוס ולהתחיל לנסר אותו לפרייבט.

HazooM כתב:הרבה רצפתיים הם בעצם גרסה גדולה למדפיים קיימים, והם אינם זקוקים לחדר גדול יותר מדגמים מדפיים בשביל להישמע טוב. חדר קטן הוא בעייתי לכל רמקול, מדפי ורצפתי, וברגע שרמקול מסוגל לרדת נמוך יותר, חדר קטן פשוט יעצים את הבעיות בתדרים הנמוכים.
...
מה זה "נמוך יותר"? יותר ממה? מ 60Hz ?100, 200? מה זה קטן לזה? 4X3 או 5X4 ?...

HazooM כתב:בהנחה ויש לנו רצפתי ומדפי שמפיקים את אותו טווח תדרים, המדפי "יסבול" בחדר קטן בדיוק כמו הרצפתי.
...
אז כהגדרתך KEF Reference 205/2 ישמעו זהה כמו Sonus Faber Electa Amator II באותו החלל ואף הסונוס ישמעו יותר גרוע?

HazooM כתב:בעיה נוספת היא העובדה שישנם רמקולים, גם קטנים וגם גדולים, שמתוכננים מלכתחילה עם עקומת בס מודגשת/פחות מודגשת,
...
נכון וניתן לאזן זאת במקרים מסוימים ע"י ציודים בהתאמה לכיוון טעמו של המאזין.
HazooM כתב:הבעיה הראשונה שבולטת בחדרים קטנים היא כמובן הבסים, > לא תמיד,
...
זה מאוד תלוי.

HazooM כתב:אבל דבר נוסף שצריך להתחשב בו היא החזרי סאונד בעקבות קרבה לקירות, וכאמור, בחדרים קטנים הנושא בולט יותר מאשר בחדרים גדולים, כאשר גם זה ללא קשר לגודל הרמקול.
...

נכון

HazooM כתב:רמקולים חדשים זקוקים "להרצה" על מנת להגיע למיטב הביצועים > לא נכון
...
יש לך הסבר יפה אבל מה לעשות שלפי ניסיוני זה לא נכון, ייתרה מכך לא ברמקולים חדשים אלא בכל ציוד אודיו שלא הופעל חודש צריך כבר הרצה {לאוזני הדבר שמיע מאוד} גם אם הוא בן עשרות שנים.

HazooM כתב: מניסיון שלי, כאשר אני מתחיל לעבוד על ביקורת כלשהי יצא לי לא מעט פעמים לקבל רמקולים חדשים באריזה, ואני אומר בלב שלם, הסאונד שלהם לא השתנה במאומה גם אחרי מאות שעות של עבודה.
...
כל אחד ורגישות אוזניו

HazooM כתב:נו בכל זאת, מה אם כל אלו שטוענים שהם שמעו הבדלים מדהימים לפני ואחרי "הרצה"? ובכן, מה שכן יכול לקבל "הרצה" הוא המוח שלנו (לא האוזניים), והעובדה הפשוטה שלאחר זמן מה הוא מתרגל לסאונד החדש של זוג רמקולים שאינם מוכרים לנו, אבל האמת היא שזו כבר גלישה לתחום אחר...
...
אמת שיש בכך הרבה מהפן הפסיכולוגי ויש בכך גם עניין של הרגל למצב אבל יש גם שינויים שמיעים {לא כולנו מסובבים :wink:}

HazooM כתב: ההמלצה שלי, אם רכשתם זוג רמקולים חדשים אל תבזבזו זמן ואנרגיות על "כמה הרצה צריך" או "האם הרצתי אותם מספיק", אלא פשוט תאזינו להם ותהנו מהרכישה.
...
זו כבר המלצה יותר נכונה וגישה יותר בריאה

HazooM כתב:מדידות של רמקולים לא מראות כלום על איך הרמקול נשמע > לא נכון
...
מסכים ולא מסכים , אפשרי ללמוד על רמקולים מהנתונים אבל אין תחליף להאזנה, התאמה והכוונה.
ומשום מה אתה כל הזמן חוזר ונוגע לעניינים טכניים כאילו הם אילו המכתיבים את התוצאה הסופית והם כן ולא
הם מחויבים בכדי לתכננן נכון, הם מחויבים בכדי לתת לנו אמת מידה/ נקודת ציון ואולי אף התאמה / סינון ראשוני
אבל זה שהם יהיו עם המדידות הטובות ביותר ועם הנתונים הטובים ביותר אין זה אומר שהם יהיו לטעמו של המאזין ואת זה חייב כל אודיופייל להבין ולהפנים: רמקולים או כל ציוד אחר אינם החוליה היחידה במערכת ולכן זה לא ממש מעניין מה המדידה שלהם, את הסאונד ניתן לשנות ולכוון על ידי התאמה והכוונה הן מבחינת הציוד המפעיל, מיקום, העמדה, צורת ישיבה, אקוסטיקה, כבלים, חשמל ועוד...

מועדים לשמחה
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 24/09/2013 13:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #57 

תודה על המאמר , תמיד מהנה לקרוא . אמנם אני לא אודיופיל מושבע
וגם לא שופך המון כסף על הנושא הזה - אני משתמש ברסיבר יד 2 , וחלק מהרמקולים גם יד 2 .

היו לי זוג וורפידייל מדפיים Diamond 7.2 במשך 13 שנה (!!) עבדו קשה מאוד
במיוחד בסרטים. למרות היותם מדפיים הם הפיקו המון בס יחסית לגודלם (וופר בגודל 5.5 אינטש)

מעולם לא שמתי לב לשינוי באיכות ו\או ירידה בביצועים שלהם -יתכן שזה יחודי לכל רמקול .

חג שמח לכל חברי בפורום (f)

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #58 

LiorShap כתב:
אילפור כתב:

...
...

...
בשביל הרצה לרמקול צריך ״לסחוב״ את הארגז ?? ועל איזה אולם אתה מדבר ?
אי אפשר להכניס לקו ייצור מכונה שמזיזה את הרמקול כפי שהמוזיקה עושה ?
מה מדובר בפיתוח גרעיני ?
:lol:
...
אני חושש שאתה לא מתמצא בעלויות ייצור ובכלכלה שמאחוריהם.

רמקול צריך לרוץ הרבה מאוד שעות, לפחות 100, לכן אי אפשר להריץ אותו על קו הייצור.

לחברה שמייצרת 300 זוגות לחודש, ובהנחה של לפחות מטר מרובע לזוג רמקולים (אתה לא יכול פחות כי צריך מרווח פיזי ביניהם לצורך השינוע - למקם אותם ואז להחזיר אותם) זה אומר שכירת רצפת ייצור של מעל 300 מטר מרובע. צריך עוד מקום להגברה, מסדרונות לשינוע בין הרמקולים, כלומר גם 300 מטר מרובע לא יספיקו. כמו כן, קוי חשמל תעשייתיים, וכפי שציינתי - אנשים שיביאו ויחזירו, יפקחו, יתקנו מגברים שלא עובדים וחוטים שהתנתקו - יש כאן עוד מפעל קטן שעוסק רק בהרצה.

כל מי שהתעסק קצת בייצור - וגם את זה עשיתי - מודע להוצאות לצורך כזה.

קצת חישוב כלכלי יראה שלרמקול בתחום מחיר לא גבוה מאוד אנחנו מדברים על 10% תוספת למחיר, בקלות.

כמובן, אם מדובר ברמקול סופר יקר, שגם מיוצר בכמויות קטנות, העלויות אפסיות, ואכן, רמקולים כאלה בדרך כלל כן עוברים הרצה.
איל פור

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7411
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #59 

או ,נפלתם על מישהו אחר יופי , כתבה יפה איתי .
Sony 1040
Monitor mass

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #60 

(Y) תודה רבה לאיתי. איזה זוג צריך בשביל להגיד דברים כאלו. לא יאומן!!! אני ממש גאה של-HT היה האומץ. מאוד מצא חן בעיני שלמרות שמדובר כאן במאמר שובר מיתוסים במהותו - שלוש מתוך עשר הנחות היסוד נגמרות ב'תלוי' ולא ב-'לא נכון'. You can't win them all. זו דוגמא לאובייקטיביות ונסיון כנה להציג עובדות מבלי להתחכם, להתנשא ולקנטר. כל הכבוד! (l)

אני מקווה שאיתי לובש עכשיו שחפ"ץ ושסידרו לו דירת מקלט עד יעבור זעם. :roll:

נ.ב. אם הם יכולים להתקשקש במשך שעות עם שלייף לק בגימור פסנתר, בעזרת באפר ולכה ולעשות על זה סרטוני פרסומת - אם זה עדיין כל כך נחוץ, שיעשו גם הרצה damn it!!!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”