אספרסו בארה"ב! אספרסו **טוב** בארה"ב!

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #41 

moti_r כתב:NEGRO, זה אמריקה... money is not an issue :-)

מה דעתכם על הקפה הזה?
http://www.amazon.com/Kicking-Horse-Cof ... ffee+beans

לפי התיאור והביקורות נראה לי שאני עשוי לאהוב אותו.
...
זה שהם מנצלים שטח שקית כדי "לחנך" את הצרכנים לשימוש ונקיון של סביבת ההכנה במקום לפרסום ישיר של הקפה שלהם מראה על איכפתיות.
השם מראה על השראה הנובעת משימוש בקפאין ועל קשר לטרנדים, אחד השמות שחשבתי לתת לקפה שלנו בשוק האמריקאי הוא "MORNING KIKARSSSSS" זה חלק מהטרנד האמריקאי.
מעבר לזה
אין אפשרות חוץ מלקנות ולטעום
ושוב
על תתביש לגשת לאנשי מקצוע כמו בריסטאס קולים ועוד, להגדיר את הטעם שלך בצורה שהם יבינו, ולשאול איזה קפה הם ממליצים לך לקנות בשביל ההיט הראשון של הבוקר שאתה מכין בבית.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

אולי זה יעזור

שליחה #42 

הקפה השני של היום נתן לי את ההשראה
עשיתי חיפוש על פולי קפה מרים וקבתי את זה:
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... ee%20beans
ועל פולי קפה בקלייה כהה
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_ ... ffee+beans
שדרך אגב החיפוש הזה הניב את ה"סוס הבועט" ראשון.
עכשיו
תבין
אתה בארה"ב
אתה קונה אונליין קונה ותוך שלושה ימים הקפה אצלך.... בלי מחירי משלוח יקרים ובלי מכס ושאר שטויות בירוקראטיות.
אז
מאחר והטעם שלך הוא קצת מחוץ לקונמנזוס של המקצוענים המקומיים אולי כדאי שבשלב הזה תזמין אריזה קטנה מכל סוג ותחליט לבד.
אני מאחל לך הצלחה ובטוח שתמצא קפה לא פחות טוב מאשר בארץ.
ואם לא אז תוכל ללכת על:
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... eli+caffee
או על
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... lit+caffee
או אפילו ללכת על חיפוש רחב תוך הבהרה שאתה לא מבקש סליחה על האירועים המוצדקים במרמרה ובחיפוש הזה תמצא הרבה קפאים שאני לא מכיר ואחד שאני ממליץ עליו......הקפה התעשייתי בקלייה מזרח תיכונית שלדעתי הוא הטוב בעולם עוד מזמן שירותי הצבאי, קפה נג'אר. אם אתה אוהב עם הל לך על הירוק!!!
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... ish+caffee
את הקפה הלבנוני הזה הייתי ממשיך לקבל אחרי שצה"ל נטש את בני בריתינו הלבנונים מחבר ICQ לבנוני שהיה גר בכווית, הוא היה מקבל את הקפה מהמשפחה בלבנון, וכאשר החברה הרומניה שלו היתה נוסעת לביקור מולדת היא היתה לוקחת איתה את הקפה ושולחת לישראל מרומניה.
אני בטוח שרם איבגי (אלף תודות על האירוח של אישתי ועל הסיור המאלף לרם לדניאל ולכל הצוות) עדיין נזכר בנג'גאר מתגעגע, ובהחלט לא חושב שהגזמתי.
:-)
את הקפה הזה מוכרים גם בלונדון, כאשר באתי לגור בקולומביה זה היה אחרי סיבוב פרידה מאירופה שנגמר אצל המשפחה בלונדון, כאשר נכנסתי לקולומביה העבירו את המזודות שלי בשיקוף (כאן לא מחפשים רק סמים ביציאה אלא גם מחפשים נשק כסף מזומן וחומרי נפץ בכניסה) כאשר המשקף שאל מה אלו הגושים הארוזים במזוודה ושמע שהגעתי לקולומביה עם 9 קילו של קפה ארוז בוואקום הוא ממש נעלב!!!

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #43 

ל http://www.peets.com/ יש אחלה תערובות כהות מאוד (בשבילי זה הפך כהה מידי די מהר), אפשר להזמין באינטרנט, ואפשר פשוט ללכת לאחד הסניפים שלהם (אני בטוח שפאלו אלטו מפוצצת בכאלה)
אם יש לך מזל אתה יכול לפול שם על בריסטה מקצועי שיכין לך אחלה של אספרסו.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #44 

bnaya_d כתב:ל http://www.peets.com/ יש אחלה תערובות כהות מאוד (בשבילי זה הפך כהה מידי די מהר), אפשר להזמין באינטרנט, ואפשר פשוט ללכת לאחד הסניפים שלהם (אני בטוח שפאלו אלטו מפוצצת בכאלה)
אם יש לך מזל אתה יכול לפול שם על בריסטה מקצועי שיכין לך אחלה של אספרסו.
...
מצחיק, בדיוק בדף הבית רשום "קוסטה ריקה" בפונט צועק.... ממש בשביל מוטי...
האמת שאם אתה מחפש קפה לטעמך, הכי פשוט ובטוח זה להזמין פולים באמזון כמו שהציע דוד, מקלייה איטלקית למשל. הקפה מגיע מאיטליה לארה"ב יותר מהר מאשר הוא מגיע לארצנו...
מטחנת סכינים למקינטה או דיסקיות פשוטה ואתה מסודר.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #45 

הקפה של peets באמת נחמד, אבל לא טעמתי אותו באספרסו אלא רק בדריפ.
אני אנסה לקנות אותו.

בכל אופן, מהפך! יש קפה טוב בבית!
קיבלתי בשבוע שעבר את המקינטה והמטחנה. הלכתי לסופרמרקט מפונפן באיזור המשרד וקניתי קופסה של אחת מתערובות הבית שלהם. זה נקרא French Roast וזה מזיע לגמרי. כמו שאני אוהב, אבל כאן הם הגזימו קצת. הקפה כולו רטוב משמן.
הקטע המוזר הוא שיש תערובת שקלויה עוד יותר כהה, הם קוראים לה DARK או משהו כזה. אני לא מבין איך אפשר לקלות עוד יותר כהה, אבל אני מוכרח לנסות :)

עם המקינטה - זה יוצא מצויין. אני מקבל את המרירות שכ"כ התגעגעתי אליה.
בשלב הבא אני אחפש קפה קצת יותר עדין, ואנסה לקבל טעמים נוספים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #46 

קפה Bravado נמצא ממש מול איצטדיון הבייסבול של ה-Giants, קבוצת הבית של העיר סן פרנסיסקו. קפצתי עם חבר ובחור מקומי לשתות שם קפה.

הם מגישים שם קפה של Pascucci מאיטליה. הבחור שם היה ממש נחמד, סיפר לי הרבה על ההיסטוריה וגם הביא לי שתי חוברות צבעוניות איכותיות עם תמונות של המפעל, המשפחה, הקפה וכו'.

מכונות של Butterfly, מטחנות מאצר, בריסטה שנראה שהוא יודע מה הוא עושה.

האספרסו היה מעולה. אולי הכי טוב שטעמתי כאן בינתיים, למרות שעדיין לא משהו שמתקרב לגאדשוט.
עמוק, קרמה שמנה, מריר, מתוק, פירותי אבל לא חמוץ.
ממש נחמד.

צילמתי את קופסת הפולים שהם מקבלים מאיטליה. כל שבועיים מגיע משלוח חדש (Y)

קיבלתי שם המלצה על מקום נוסף שאני חייב לבדוק. עדכונים בקרוב :)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #47 

זוכרים את ה-French Roast שקניתי למקינטה? היא נגמרה.
הלכתי שוב לאותו הסופרמרקט המפונפן, וקניתי מיכל של Italian Roast.

100% עראביקה.
קוסטה ריקה, קולומביה ו-PNG. קלוי כהה, אבל לא מוגזם כמו ה-French.

יותר טעים מהתערובת הקודמת. יש כאן עומק וטעמים שאין ב-French.
נחמד מאוד!

השבוע אהיה ב-SF ואדגום עוד בית קפה שהומלץ לי עליו.
Can't wait...

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #48 

מוטי
דיי נעדרתי מהפורום לאחרונה
ן
הפוסטים האחרונים שלך מעוררים תקווה שבסופו של דבר תגיע למקום הנכון עם הכוס הנכונה, הייתי מעשי וניסיתי להמליץ על להזמין ממדינות אחרות.......אבל לאור ההתפתחויות האחרות יתכן שטעיתי.
תמשיך לחפש, בסוף אולי תמצא

ובינתיים אני כאן בקולומביה עוסק בספורט המזוכיסטי שלי, לספור כמה שניות לוקח לאספרסו שאני מזמין למלא את הספל הגדול מדיי.
ואז
לשתות את המיץ לימון שאם יש בו קרמה (מה שקורא רק לפעמים) אז היא לא מספיקה אפילו לעשות עיגול שלם בשוליים של הספל שמגישים כאן בתור אספרסו קצר.
ניסיתי כבר מאות מקומות
ותמיד אני מקבל גירסאות שונות של אותו מיץ חמוץ כמו הפרצוף של האחות הזקנה שמקבלת בדיקות שתן בקופת חולים.
נערך לאחרונה על ידי מגדל_קפה_קולומבי ב 24/09/2013 7:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #49 

הייתי נותן המון בשביל כוס אספרסו אחת אמיתית, כמו שאני אוהב.
נאדה בינתיים.
אבל אנחנו לא נתייאש. אנחנו נמצא את זה!

והנה, התקרבתי עוד קצת:

שתיתי היום אספרסו באחד מבתי הקפה הכי "עדכניים" של ההייטקיסטים בפאלו אלטו. קוראים לו Cafe Venetia (ה-T במקור, לא ברור לי למה...). מקום פיצי, שאפשר לשמוע בו עברית מכל עבר. קרנות ההון סיכון, היזמים, כולם מסתובבים שם. לא ברור לי למה, כי זה מקום ממש קטן ולא נוח.

דיברתי עם הבריסטה. הוא דיבר במבטא איטלקי כבד. תענוג :)
הראיתי לו תמונה של אניטה. הוא יצא מעבר לדלפק, חיבק אותי, ואמר שגם לו יש מכונה כזו, גם בבית באיטליה וגם כאן, בארה"ב.

הקפה שלהם נקרא Venetia והוא נקלה באיטליה, בדרום ונציה (יש דבר כזה?). הם מקבלים משלוח כל כמה שבועות.
מכונת E61 שאני לא זוכר מאיזה מותג היא, מאצר מיני E כמו שלי, ליד סופר ג'ולי, ובריסטה שיודע מה שהוא עושה.

קיבלתי אספרסו טוב מאוד.

מוזר, אבל התערובת מכילה 50% (!) רובוסטה, ועדיין הם הצליחו לייצר כוס מרירה אבל דלילה. איך זה יכול להיות??
וואלאק, לא ברור.
אבל זה היה האספרסו הכי טוב ששתיתי כאן, בינתיים.

ישבתי עם איש-חשוב-כזה-שאסור-להראות-לו-שאתה-מתלהב-מכוס-קפה-ומצלם-אותה-בשביל-החבר'ה אז לא צילמתי אותה בשביל החבר'ה...

בפעם הבאה :)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #50 

ונטייה זה שם של ספר שכתב יהודי מומר בשם בניימין דישראלי.....אח"כ הוא עשה כמה דברים יותר חשובים כמו להיות ראש ממשלת אנגליה ולקנות את תעלת סואץ.......אבל זה גם איך שהערסים שגרים בחלק ה"יבשתי" של ונציה (לא באיים) אומרים ונציה.
בקיצור
אם תתפנה מהפגישות שלך עם גיל בייטס אז אתה מוזמן לקפוץ לקולומביה ולטעום קפה ממש גרוע, אבל על הדרך לראות איך אנחנו מגדלים קפה טוב.
ש טיסות זולות מלוס אנג'לס לפעמים ישירות ולפעמים דרך אורלנדו.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #51 

ראו מה מצאתי אתמול!

טיילתי במוזיאון ההיסטוריה של המחשבים, מקום נפלא ממש. ממכונות החישוב הראשונות של סוף המאה ה-19, דרך מכונות כרטיסים של IBM משנות ה-20, מכונת האניגמה של הגרמנים ממלחמת העולם השניה, מחשב ה-CRAY הראשון, מיינפריים, מסופים ראשונים, קומודור, אטארי, סוני, אינטל, מיקרוסופט וכל השאר. אפילו אפשר לשחק שם פונג בענק :) משהו מדהים, בעיני, ומאוד מאוד מומלץ לכל גיק באשר הוא!

כשיצאנו משם הקפה כבר היה סגור. נדהמתי לראות שם, בסתם בית קפה, את המכונה החדשה של פאמה. היא עולה מעל 15K$ לגרסת השלושה ראשים.

ממש חבל שלא יצא לי לשתות שם. אנסה להגיע מתישהו ולטעום.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #52 

יש אחת כזאת בדיוטי פרי בארץ...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

cafejoel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
שם מלא: יואל
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #53 

נסה גם את Ritual:

הקפה ששתיתי אצלם בזמנו היה ממש מיוחד. מוזר קצת, אבל עדיין מיוחד. נסה את ה-sweet tooth שלהם, כשמו כן הוא -- מתוק. יש להם תערובות אחרות, חלקן ממש חמוצות מדי לטעמי.

מישהו פה הזכיר את Trieste -- מוזר לי, הייתי שם וממש לא נהניתי. הבריסטה אפילו לא טרח לטמפר...

cafejoel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
שם מלא: יואל
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #54 

עוד המלצה: אם אתה מחפש לקנות שקיות קפה ברמה גבוהה, נסה את rainbow grocery:
סופרמרקט פלצני באיזור ה-mission שמתמחה במוצרים טבעים, אורגניים וכו'. יש להם מדף עמוס בשקיות קפה טריות של חברות נחשבות בחוף המערבי. הוא ממש לא רחוק מ-four barrel (משהו כמו 10 דקות הליכה רגועה אם אני זוכר נכון)
כשאני הייתי שם זכור לי שראיתי שקיות של four barrel, stumptown ו-ritual.

http://www.rainbow.coop/

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #55 

moti_r כתב:ראו מה מצאתי אתמול!

טיילתי במוזיאון ההיסטוריה של המחשבים, מקום נפלא ממש. ממכונות החישוב הראשונות של סוף המאה ה-19, דרך מכונות כרטיסים של IBM משנות ה-20, מכונת האניגמה של הגרמנים ממלחמת העולם השניה, מחשב ה-CRAY הראשון, מיינפריים, מסופים ראשונים, קומודור, אטארי, סוני, אינטל, מיקרוסופט וכל השאר. אפילו אפשר לשחק שם פונג בענק :) משהו מדהים, בעיני, ומאוד מאוד מומלץ לכל גיק באשר הוא!

כשיצאנו משם הקפה כבר היה סגור. נדהמתי לראות שם, בסתם בית קפה, את המכונה החדשה של פאמה. היא עולה מעל 15K$ לגרסת השלושה ראשים.

ממש חבל שלא יצא לי לשתות שם. אנסה להגיע מתישהו ולטעום.
...
כמה גדול הפונג שלך ?

אני סתם שולח את זה כי אני מקנא, בתור קופי גיק תמיד מאוד רציתי לראות את המוזיאון הזה.
ולגבי המכונה
למה אתה מופתע
יש טענה שאת הגל הרביעי של הקפה בארה"ב מובילים גיקים שפוטרו אחרי ה"נפילה" של בועת ההיטק אמנם זה לא מוכח אבל חלק גדול מהגאג'טים של הקפה שראינו פותחו ע"י מפוטרים של נאס"א וחברות הייטק.
לא יודע עם הטענה הזו נכונה
אבל
מה שבטוח
גיקים של מחשבים תמיד היו קשורים לקפאין:
לכן המשקה שלהם הוא ג'ולוט קולה. קוקה קולה שמכילה כמויות עצומות של קופאין, באתרים של גיקים יש תמיד המון גאג'טים ומוצרים (חלקם מופרעים) שקשורים לקפה ולקופאין ואפילו מצלמת הרשת הראשונה שהיתה זמינה בעולם =http://en.wikipedia.org/wiki/Trojan_Room_coffee_pot הותקנה ב1991 כדי שהמתכנתים באיזה אוניברסיטה יוכלו לראות עם יש קפה בקנקן במכונת הפילטר בלי לקום מהכסא.......מה שמוכיח שלגיקים אולי תמיד יש קשר לקופאין, אבל לא בהכרח איכותי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #56 

כבר יש גל רביעי ולא אמרו לי?
...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #57 

דבוטאנט כתב:כבר יש גל רביעי ולא אמרו לי?
...
...
יש מצב שזה הגל שהלישי
כי את ה"מושג" הזה קבלתי גם מאחד הדיונים בהשתתפותך, וגם מצפייה בדוקומנטאלים ודיונים בקופי גיק.
מרוב גלים לא רואים את הים.
למה הם לא שותים קפה טוב וזהוא

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #58 

Philz Coffee בפאלו אלטו.
מקום ממש נחמד, קטן, אווירה של קפה שכונתי. שונה מאוד מההרגשה התעשייתית שנפוצה בד"כ בבתי קפה כאן.

יש להם כ-30 מיכלי קפה, חלקם חד זני וחלקם תערובות. תיאורים כלליים כאלו: "בוצי", "אוורירי", "מוקה" וכו'.
אתה מזמין כל תערובת שתרצה, או בוחר מתפריט של צירופים מוכנים מראש.
הבחור טוחן במקום וחולט פילטר.
אח"כ עושה כמה אוונטות מזיגת-סינון ומגיש לך בכוס גדולה.

הרבה יותר טעים מפילטר רגיל של מכונה וגם יותר מסטארבאקס.
אני מניח שאנשים שאוהבים פילטר יאהבו את הקפה הזה.
אני... הממ... לא כ"כ אוהב פילטר :)

אבל נחמד מאוד.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #59 

אספרסו טוב בארה"ב! יש דבר כזה!

מצאתי אספרסו! אמיתי!
עם טייגר סקין, קרמה עבה, טעם עמוק, אפטרטייסט מעולה.
משהו משהו!
עדיין לא גאד-שוט, אבל הכי טוב שטעמתי כאן, בהפרש גדול מכל השאר.

גם הוא היה מעט חמצמץ, אבל כאן זו באמת היתה התערובת עצמה ולא טעות בחליטה. התערובת לא היתה מוגזמת, לא קלויה בצבע צהוב. המכונה LM, מטחנת מאצר, בריסטה חמודה שאפילו לא התאמצה ולא בצעה פירוטכניקות מתקדמות. פשוט טחנה טרי, דחסה, חלטה וחייכה אלי שאבוא לקחת.

מקום קטן, ממש פיצי, שולחן וחצי. צמוד למסעדה יקרה ואיכותית, כנראה, בעלת אותו השם - Piccino.
סופסוף מצאתי התחלה נורמאלית למסע בעקבות הגאד-שוט האמריקאי :)

סאלוטה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #60 

נו סוף סוף...הקפה הכי טוב שמצאתי היה בדאנקן דונטס, בטעם מוקה. אני לא בטוח שזה היה קפה, אגב.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”