ראש טוב

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #41 

אילפור כתב:אין לי מושג מה הבעיה הספציפית אצלך. אולי היא קשורה לסספנשן, אולי למשהוא אחר, אולי בכלל לא קיימת.

אני רק יכול להגיד אמירה כללית - וגם אם שני הערוצים אצלך היו נשמעים זהה היא היתה נכונה - ראש בן עשרות שנים לא יתפקד כפי שהיה אמור לתפקד. ולא הייתי משקיע בו.
...
אמירה כללית תמיד תורמת לדיון,במיוחד כשהדיון מאוד נקודתי,זה עוזר לי ולכל חברי הפורום להרים לרגע את הראש מהסוגיה בה אנו דנים,להסתכל רגע על הבעיה מהצד , ולהבין שאנו החברים בפורום, ששמו מעיד על תחום הענין המשותף של חבריו,למעשה מפספסים פה משהו אקוטי :ציוד חדיש תמיד עדיף על וינטאז'

finally we can see the light thank you lord

:claps: :משתחווה: :כל הכבוד:
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #42 

הצעתי לך להחזיר את הראש למוכר לאור הבעיות הכלליות והספציפיות שלו.

אתה ממש לא חייב לקבל את עצתי. רוצה להישאר עם הראש כמו שהוא, בבקשה.

אגב, כל איש מקצוע רציני היה מוצא לך בעשר דקות עבודה אם הבעיה היא בראש או בזרוע. כל מה שצריך זה תקליט בדיקה, שפיץ - פלייר, ומודד עוצמה.

אבל אני מציע לך לא להתייחס לעצה האחרונה, כי היא אמירה כללית ולא תורמת לדיון.

ובזאת סיימתי את תרומתי לשירשור זה, בהצלחה.
איל פור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #43 

אילפור כתב:לא ככה ראש בנוי, מצטער.

ה - CANTEVILER לא צף באויר בתוך גוף המחט. הוא הרי חייב " להישען" על משהוא. המשהוא הזה הוא "בלוק" גומי או אלסטומר (מילה מכובדת יותר לגומי) שמחזיק אותו במקום.

ולגומי, במיוחד גומי זול בראשים זולים, יש בלאי - התייבשות או ריקבון או / ו התפררות.

לכן, בכלל, לא כדאי לקנות ראש ישן, גם אם הוא ארוז ולא נפתח.
...
???

אם באמת היית רוצה לתרום כאן משהו, היית, לכל הפחות, יכול לצרף סימוכין למאמר ממנו 'שלפת' את התמונה ה'מרשיעה'. 'אלסטומר' הוא לא מילה נרדפת לגומי, הוא לא חייב להיות עשוי מגומי, וישנם המון חומרים אלסטיים שאינם אורגניים ושהם עמידים לדורות. עיקר המחלוקת כאן נובע מאי-ההבנה של המילה suspension בשפה האנגלית. לא תמיד מדובר במערכת שיכוך זעזועים. המשמעות של to suspend היא 'לעצור', או 'להשעות' וזה בדיוק התפקיד של החלק הזה בשרטוט. ליצרנים שונים יש תכנונים שונים של מנגנוני פיק-אפ לפטפונים ולא כולם כוללים חלקי גומי אורגני. קיים הבדל קריטי במיקום הבלוק הזה בתכנון של ראשי MM, MI או ראשי MC ובאופן עקרוני - כולם עמידים יחסית בפגעי הזמן.

לאחרונה, 'חקרתי' ראש MM של AT לאחר שלא עלה בידי להלחים את אחד הסלילים שלו :( . בגדול, פרקתי לו את הצורה. החלק שמחזיק את ה-cantilever למקומו - עשוי למרבה ההפתעה, פלסטיק לבן וקשיח למדי שבמרכזו חור בקוטר של ה-cantilever. הראש לא הכיל חלקי גומי כלל.

בשרשור הזה לא מדובר בראש זול בעל גומיות מרקיבות ונטייה לבלאי אלא בראש הי-אנד אמיתי. ה-881S נכנס כבר לפני 20 שנים לפנתאון מיתולוגי של ראשי עלית וגרר את המתחרים, כמו Shure למשל, לשפר את ספינת הדגל שלהם, ה-V15 ולשחרר לשוק גרסה חדשה שלו. כל מי שמחזיק בידיו ראשים מהתקופה, בני שניים ושלושה עשורים, ספינות דגל של עולם האודיו, כגון ראשי MC של או'פון, shure, pickering ו-stanton יודע היטב שאין שחר לדברים שנאמרו כאן בהכללה בוטה. יש לפעמים קושי באיתור מחטים חלופיות אך הן ברובן שרירות וקיימות כאלטרנטיבות הולמות.

ואגב, זה נקרא cantilever ולא 'CANTEVILER' - רצוי לבדוק איות של מונחי אודיו 'מפציצים' לפני השימוש בהם בציבור.

M97xE

ואם כבר מדברים, הראש החדש של Shure ה-M97xE הוא ראש נ-ה-ד-ר! אני רכשתי אותו בארה"ב, מ-eBay ומחירו לצרכן - עד הדלת - בדיוק $79.95. במחיר הזה אין שום ראש אחר בעולם שנותן כל כך הרבה. הוא נעים מאוד עם אווירה די 'חמימה' והוא מזכיר לי ראשי וינטאז' מובחרים. יש לו יכולת עקיבה מרשימה מאוד והוא אחד הרכישות המוצלחות שלי מבחינת VFM. למדתי לחבב אותו מאוד. הוא נשמע לי, אגב, זהה לחלוטין ל-M95ED שרכשתי לאחרונה במכרז ב-eBay ב-$30 ביחד עם שלה של Technics.

עם זאת, למרות הקופסה המהודרת שהוא מגיע בתוכה, למרות התיעוד, האביזרים ויחסי הציבור ש-Shure עושים לראש הזה - הוא לא מתקרב לקטגוריית הראשים שבה מצוי ה-881S של Stanton. אני מכיר את הראש הזה היטב. יש לי שניים כאלה, כולל מחטי NOS.

למעשה - ה-M97xE של Shure אפילו נופל בביצועיו מה-681EEE של Stanton שלא לדבר על ה-V15 של Shure בעצמם. זו לא אותה ליגה. כרמז בלבד, שימו לב למחיר המקורי של ה-881S על הקופסה של רמי. זהו המחיר ($150) מלפני עשרים שנים. היום המחיר הזה שקול בערכים מוניטריים לכ-$279 וזה מקפיץ את הראש של Stanton שתי קטגוריות מעל ה-M97xE באותו עולם מעוות בו אודיופילים מדרגים ראשים לפטיפונים במונחי עלות.

הצעה

בשורה התחתונה, raniburg, הבעיה היא במקרה הכי גרוע - במחט. זו ניתנת להחלפה. אם אתה חושש מהראש הזה, או שדברי הבלע שנאמרו כאן, ערערו את ביטחונך לגביו, אשמח להחליף עימך ראש חדש עם 40 שעות שימוש, מסוג M97xE של Shure, באריזתו המקורית, תמורת הראש הנדיר הזה של Stanton וממש לא מעניין אותי מה מצב המחט. אני רק רוצה להדגיש (גילוי נאות קוראים לזה???) שבעסקה כזו - המרוויח העיקרי הוא אני, והיא נובעת מאינטרסים אישיים שלי. אתה בהחלט מפסיד כאן. :wink:

לפני שאתה נפטר ממנו - נסה VTF של 1.5 גרם (ללא מברשת) שזהו המשקל שאני מכוון אליו בעת שימוש בראשים המעולים של Stanton... חוצמזה... חכה קצת שיגיע החיווט של cardas.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

לפני שאתה נפטר ממנו - נסה VTF של 1.5 גרם (ללא מברשת) שזהו המשקל שאני מכוון אליו בעת שימוש בראשים המעולים של Stanton...
...
לגבי החלק הראשון של המשפט - תשכח מזה!
לגבי הVTF היצרן כותב :בלי מברשת 0.75 עד 1.25 ? קיבלת אישור מהשגרירות?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

שמת לב בוודאי למידת הכבוד שאני רוכש לכל מיני עוסקים ויצרנים למיניהם. קיבלתי אישור מהאוזניים שלי. יש לזה, עם זאת, מחיר כבד מאוד. התקליטים שלי יחזיקו רק 65 שנים ב-VTF של 1.5 גרם לעומת 73.5 שנים אם אני אמלא אחר הוראות היצרן.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

לפני שאתה נפטר ממנו - נסה VTF של 1.5 גרם (ללא מברשת) שזהו המשקל שאני מכוון אליו בעת שימוש בראשים המעולים של Stanton...
...
לגבי החלק הראשון של המשפט - תשכח מזה!
לגבי הVTF היצרן כותב :בלי מברשת 0.75 עד 1.25 ? קיבלת אישור מהשגרירות?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

טוב... הבנתי. לא השתכנעת. זה המשקל שבאמצעותו אני מקבל תדר הדהוד של בדיוק 10Hz בראשים של Stanton עם TP-16. עם ה-SME אני עושה מה שהיצרן אמר.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

אני ממתין לאישור מהקונגרס...ואנסה

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”