מישהו עשה השוואה בין מקרן אפסון 9100/8100 לפנאסוניק 8000?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #41 

עופר,

אני מבין מהתשובה שלך שלפני רכישת ה-8000 יצא לך להתרשם בצורה רצינית מסוני 50 תקין והמסקנות שלך היו כדקלמן:

1. התמונה בתוכן תלת מימד בסוני 50 כאשר הוא מכויל היתה פחות בהירה מב-8000 (משום מה ממה שאני זוכר היתרון הבולט של הסוני 50 זה עצמת הארה יחסית גבוהה בתמונה מכוילת).
2. התמונה בתלת מימד בסוני 50 היתה פחות איכותית מב-8000 (בנוסף לזה שהיתה פחות בהירה).
3. למרות שהצפייה בתכני תלת מימד הנה נמוכה בצורה משמעותית מהצפייה בתכני דו-מימד הבחירה נפלה על ה-8000 בגלל שבדו-מימד היתרון האיכותי בתמונה של הסוני 50 על ה-8000 לא קיים או זניח.

האם אני מבין נכון?

מאירקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

עדשה אנאמורפית

שליחה #42 

עד כמה הפונקציה של יחס תמונה של 2.4 - סינמסקופ בפנאסוניק שימושית? מה אחוז הסרטים שמצריכים יחס כזה?
:mrgreen:

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #43 

idan309 כתב:עופר,

אני מבין מהתשובה שלך שלפני רכישת ה-8000 יצא לך להתרשם בצורה רצינית מסוני 50 תקין והמסקנות שלך היו כדקלמן:

1. התמונה בתוכן תלת מימד בסוני 50 כאשר הוא מכויל היתה פחות בהירה מב-8000 (משום מה ממה שאני זוכר היתרון הבולט של הסוני 50 זה עצמת הארה יחסית גבוהה בתמונה מכוילת).
2. התמונה בתלת מימד בסוני 50 היתה פחות איכותית מב-8000 (בנוסף לזה שהיתה פחות בהירה).
3. למרות שהצפייה בתכני תלת מימד הנה נמוכה בצורה משמעותית מהצפייה בתכני דו-מימד הבחירה נפלה על ה-8000 בגלל שבדו-מימד היתרון האיכותי בתמונה של הסוני 50 על ה-8000 לא קיים או זניח.

האם אני מבין נכון?
...
נו זה ברור שעוצמת הארה בסוני גבוהה יותר,כל שנה פנסוניק יוצאים במספרים דימיוניים על עוצמת הארה במקרנים שלהם כשבפועל העוצמת הארה שלהם נמצאת הכי חלשה מהמתחרים.

לטעמי פנסוניק מפגרת בכמה דורות אחרי סוני ,זה בא לביטוי בשחורים ובעיקר בחדות.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

עופר,

אני אשמח לקבל תשובה קצרה של נכון/ לא נכון ל-3 המסקנות שהסקתי מההסבר שלך לבחירה ב-8000.

בברכה,

עידן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #45 

idan309

סליחה על העיכוב, כנראה שפספספתי את התגובה ומכיוון שלא היו תגובות נוספות זה לא עלה לי ברשימת הההודעות החדשות.

בהחלט התרשמתי מהמקרן, אך לא בבית ולא בתנאי הצפיה הרגילים שלי. לכן ההתרשמות שלי היא שטחית משמעותית מאשר עם ה-8000,9000 וה-9100.

מה שהפריע לי זה בעיקר בעיות בתלת מימד. בדו מימד מבחינתי הוא אחד המקרנים הטובים, והעובדה שהקונטרסט שלו גבוה כל כך, הופך אותו לאטרקטיבי במיוחד. אגב, הבעיות שאנשים התלוננו לגבי אחידות האור בפינות לא הטרידה אותי (אם כי קשה לומר אם זה יטריד אותי לאורך זמן, לשם כך אני צריך לחיות עם המקרן באופן אמיתי, מה שלא קרה).

מה שהפריע לי היו ארטיפקטים בתלת מימד שהפריעו לי גם בדורות קודמים של סוני. כך גם, אגב, עם JVC - מה שגורם לי לפסול אותם באופן עקבי זה תלת מימד בעייתי מאוד. מכיוון שאני משתמש יחסית כבד בתלת מימד, איכות התלת מימד עבורי היא קריטית.

מקווה שזה ענה לכולם על כל השאלות

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

עופר,

תודה על התשובה.
בניגוד אליך אני ממש לא פריק של התלת מימד והשימוש שלי הוא פחות מ-5% ולכן בכלל לא טרחתי לבדוק את התלת מימד בסוני לפני הרכישה (הסתפקתי בביקורות שקראתי שעצמת ההארה, שזה הדבר החשוב ביותר, גבוהה יחסית למתחרים בתמונה מכויילת).

מה שהפתיע אותי שבתלת מימד בסוני 50 התמונה אכן חשוכה מידי.
הבעיה היא לא עם המקרן, הוא מוציא תמונה מאוד בהירה, הבעיה שהמקפיים של סוני מורידות את עצמת ההארה בצורה משמעותית.
אם זמן הצפייה היה גבוה יותר מ-5% כנראה שהייתי משקיע במשקפי המונסטר שלהבנתי מורידים את עצמת ההארה בצורה יותר נמוכה (שקלתי לרכוש למרות שרק מדובר ב-5% אבל ברגע שנאמר לי שזה לא Plug&Play אז ירדתי מהעניין).
אני מוכרח לאמר שפרט לבעיה זו לא ראיתי שום בעיה בתמונת התלת מימד (לעומת כזו שראיתי בהתרשמות בסוני 30 כשנה קודם לכן)

לגבי הדו-מימד, אלא עם ה-9100 וה-8000 נותנים שיפור משמעותי ל-8500 שהיה לי (ואני מסופק) היתרון של הסוני ברור. בשימוש ב-RC התמונה חדה יותר בצורה משמעותית ממה שהייתי רגיל ב-8500 (הדרבי גם מוסיף קצת).
לגבי השחורים אני אישית לא הרגשתי קפיצה משמעותית ולכן נראה שגם אם יש שיפור הוא לא משמעותי (בטח לא בסדר גודל של החדות).

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #47 

את אותם ארטיפקטים ניתן למתן בעזרת ה RC

עידן,אני הזמנתי 3 זוגות משקפיים של PS3 שהם דיי דומות בבהירות למונסטר,כל זוג עלה לי 16$

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #48 

RC?

לגבי עוצמת ההארה - זו בעיה בטכנולוגיה שסוני משתמשת בה ומשום מה מורידה דרמטית את העוצמה.

יש לי גם בעיות עם flicker מציק ו-crosstalk.

איכות ה-3D זה דבר קריטי לי כי זה אמצעי העיקרי שלי ב-3D כרגע.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”