רשמים מהתערוכה - יום חמישי

חדשות ועדכונים של HT Magazine
logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #41 

הי חברה, גם אני נהנתי מאוד. מאוד.
הגעתי עם WEB (גבי), והסתובבנו שם ממש עד שהיו צריכים לגרד אותנו החוצה בסגירה. היה ה-מ-ו-ן מה לראות ולשמוע, ואם משקיעים את הרבע שעה (נניח) בכל דבר, פשוט אין מספיק זמן..

היה ממש כיף לפגוש חלק מהחברים- יורם, נמר, וכמובן עופר ומרטין- היה לי לעונג רב. (b) (b)
עופר ומרטים (וגם חיים הנחבא אל הצללים)- סחתין על ארגון שתיקתק (לפחות עד כמה שמבקר יכול לדעת), ותערוכה ברמה גבוהה. לא איכפת לי על מה מקטרים המקטרגים ונטולי יכולת הפירגון. לא היה מושלם כמובן (ועל כך בהמשך, ברור שיש גם ביקורת), אבל היה מעולה ומהנה ביותר. המקטרים יכולים לסור לתערוכה אחרת (אופס, שכחתי, אין).
יורם- חבל שלא חזרת איתנו ! יכולנו עוד לקשקש המון. אבל באמת נשארנו ממש עד שהיו צריכים לגרד אותנו מהרמקולים.

מבחינת ההתרשמות מהחדרים- עשו מאוד, מאוד מאוד בשכל מי שהביאו סטאפ בודד או שהקפידו על הפעלת סטאפ אחד בלבד בכל רגע נתון (אייל פור, זיו ממורל, גמליאל מאחוזת הסטריאו, עופר ממאסטרו). כל מי שהביא כמה בחדר (במיוחד זכור לי לרעה החדר עם החברה שהביאו את ההי- אנד (..?) הסיני, 4 (!!) סטאפים שפועלים לפעמים יחד), הפך למקרה קלאסי של "תפסת מרובה לא תפסת", וחבל.
החדרים הטובים ביותר לדעתי:

אייל פור עם הגיבון+קארי+ניופורס= צליל נ-ה-ד-ר. שמעתי השגות על התמחור של הגיבון בארץ, אבל זה פשוט לא רלוונטי להתרשמותי הרבה מהסטאפ הזה (שנשפט כמובן כסטאפ שלם ולא כרמקולים נטו). החדר היה גם מסודר מצויין, במינימליזם ראוי. לדברי אייל- כי לא היה לו כוח לסחוב לקומה השלישית הכל. אני אומר- מזל שתקעו אותו בקומה השלישית, וכך כולם הרוויחו.

מורל- גם סאונד מעולה. פשוט נהניתי. זיו המציג היה מקסים ביותר כהרגלו (לפחות כמו בשנה שעברה), שם איזה דיסק שביקשתי ונמנע מהתפלצנויות כמו מאש. הציוד היה "פשוט" לכאורה- 2 מורלים רצפתיים+רסיבר של פיוניר או סטאפ של קיימבריג'. זו היתה פשוט, מבחינתי, הוכחה לכך שרמקולים טובים בחדר טוב יעבדו נהדר ם בלי הגברה של שבע מאות אלף כסף. נכון, הרסיבר נכנס לרוויה בקטעים קשים במיוחד ובווליום שהוא הרבה מעבר לווליום האזנה ביתית (בכל זאת, רמקולים של 83 דציבל). אבל הגברה קצת יותר
חזקה כבר היתה ממש שרה. גם לא היו שם שום כבלים / סטנדים / משחות מיוחדים כמו בחדרים אחרים, והיה פשוט טוב.

עופר- הסטאפ של קורה + שאטל + דובל פלנטס היה מצויין. ממש הפתעה לטובה. באמת שהרמתי גבה בתימהון כשקלטתי שאלו הקטנים ולא הגדולים ששרים. צליל כיפי, נעים אם כי חסר את החדות שאני מאוד אוהב (המצויה ברמקולים כגון טריאנגל וטוטם שבחנתי לאחרונה), ולמרבה ההפתעה- פוקוס *מצויין*! מה הקטע עם האומניהורן והאימג' המעורפל שמדברים עליו לא בדיוק הבנתי. הפוקוס היה בול. אולי זה החדר וקירבתם של הרמקולים זה לזה, אולם זה רק מראה שאים משחקים איתם בהעמדה וכדומה אפשר לקבל המון פוקוס. בצד השלילי, עופר משום מה סירב להשמיע שיר שלי על היופיטר. ממש התאכזבתי ולא הבנתי מה הקטע. ממה שהבנתי ממנו בערך, הוא חשש שאני אתבעס משום שזה מחוץ להישג ידי (מה????). עופר, זה בסדר, אני ילד גדול- אשתי תנגב לי את דמעות התיסכול אח"כ. מה הקטע של לסרב להפעיל רמקולים יקרים? מה הם נשחקים? עולים יותר בחשמל? אני ממש לא מבין. זו תערוכה, לא?

היו עוד חדרים טובים יותר ופחות, אולם אלו היו ההי- לייטים שלי מהתערוכה. באוזניות ומסכים, אגב, פחות התעניינתי.
אז זהו לבינתיים, זה מה שעולה לי בראש. אה, ועוד דבר- אח"כ חזרתי הביתה לסטאפ שלי, והבנתי שני דברים:

(1) הוא נשמע נהדר. ישבתי והאזנתי למוזיקה בכיף רב, בלי לחוש רגשי נחיתות כלשהם (עם זאת, זה גם ממש לא סטאפ זול, אז חבל על הזמן אם הוא היה נשמע גרוע). נראה לי שאני מתחיל ללמוד להינות יותר מאשר לרדוף כל הזמן אחרי משהו.

(2) אני בטוח אף יותר בחיבתי לסגנון מסויים של צליל. הסטאפים שאהבתי במיוחד הזכירו לי באופיים את הצליל שיש לי בבית. הרמקולים שממש לא אהבתי היו ההיפך הגמור. לא קרה ששמעתי משהו באופי אחר לגמרי ואמרתי לעצמי "ואללה, עשיתי טעות". הדברים שאהבתי מאוד היו אלו שנשמעים באופיים כמו מה שיש לי רק יותר טוב.

זהו, יצא קצת ארוך. למי שהיה כוח לקרוא את כל זה- מספיק ! לכו לשמוע מוזיקה.

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #42 

מרטין, עופר, חיים, ליאור ושאר המארגנים,
ברצוני להוריד בפניכם את הכובע ולא רק פעם אחת,
אין מילים לתאר איזו תערוכה יצא לכם להרים, אהבתי כמעט כל חדר שנכסתי אליו.
המסכים של פיוניר, במיוחד מסך FULL HD היו מדהימים אומנם התמונות היו די סטטיות ולא היה ניתן לקבל את הרושם המלא מהם אבל בהתחשב במצב אני לא מתלונן.
כנ"ל לגבי הדור החדש של מסכי פנאסוניק שגם הם היו מאד מרשימים.
ההרצאות של רני על תקן THX ואודיו היו מאד מענינות ובהחלט נתנו הרבה חומר למחשבה לגבי טיפול בחדר עבור קולנוע ביתי (במיוחד ההדגמה של גלים עומדים בחדר שהשאיר אותי פעור פה).
אני בהחלט שמח להיות חלק מחבורה כזאת גדולה של אנשים שיש להם מכנה משותף לדבר.
תודה רבה לכם וכן ירבו כאלה מפגשים.
גיל בכר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78759
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #43 

תודה לכולם (גם למי שפחות נהנה).

כמובן שמגבלות המקום, עלויות, הציוד שהיה זמין והמציגים שהסכימו להציג וכו' - מגבילות אותנו מאוד. סה"כ צריך לזכור שהחברות והחנויות בד"כ (נדיר שכן) אינן מכסות את העלויות על ידי מכירות ישירות מהתערוכה ולכן בד"כ הן מתקשות להצדיק את זה כלכלית (זה נכנס יותר לקטגורית פרסום מאשר לכל דבר אחר).

לגבי הרעש ממרכז החדרים, הבעיה היתה ידועה וביליתי זמן ניכר בתערוכה בהורדת ווליומים, מה שלא ממש עזר כי פשוט כוווולם (גם בחדרים) שמו ווליום בלתי נסבל. לא יודע לגביכם, אבל פשוט היה לי קשה להנות מהסאונד בווליום כזה. החברות הסבירו לי את הרצון להראות שההגברה והרמקולים מתפקדים גם בתנאי קצה, אבל לטענתי זה פשוט מרגיז... מצד שני, אני לא יכול לומר להם כיצד להציג את מרכולתם, כמובן.

לגבי העובדה שצריך לשלם בכדי להיכנס. יש לכך כמה סיבות:
1. אנחנו בהחלט לא רוצים שאנשים מהרחוב יכנסו ויעירו את הערותיהם. זה לא מועיל לאף אחד. מי שלא מחפש HIGH END, שילך לרשתות החשמל - יש שם ציוד מתאים בהרבה לדרישותיהם. ממש לא מתאים לי שמישהו שלא מבין מהחיים שלו יכנס לחדר של פיוניר או יורוקום ויגיד שהמסך של 3000 ש"ח שהוא קנה אתמול זה אותו דבר בדיוק כמו המסך של 30 או 60 אלף ש"ח...

2. בניגוד למה שרוב האנשים חושבים, אנחנו גוררים לרוב את היבואנים (במיוחד את הגדולים) לתערוכות הללו... הם לא תמיד רואים את היתרון בתצוגות כאלה, ובמקרה הטוב אנחנו מצליחים לכסות את עלות השטח (אפילו לא את השומרים ואת ה-OVERHEAD של ההפקה) על ידי המציגים עצמם. המצב השתפר השנה, כלומר היתה יותר נכונות של החברות לכסות עלויות, אבל ללא הכנסה מצד המבקרים, התערוכה לא היתה מתקיימת כלכלית.

3. תערוכה כזו איננה כלכלית. למי שלא יודע, לוקח בערך חצי שנה לארגן את התערוכה של שלושה הימים הללו. יש אין סוף אנשים לדון איתם על מיליון דברים, סיכומים, פגישות, מבצעים, מסמכים, דואל, טלפונים, בדיקות וכו'. כל יבואן צריך לוודא שהוא מגיע עם משהו חדש או לפחות משהו שיעניין את הקהל ולא יתן רושם שמדובר בסניף גדול של בסט ביי (לא שיש לי משהו כנגדם, חלילה).

למזלנו אנחנו לא עושים את השיקול הכלכלי, כי אם זה היה הפרמטר היחיד, זו היתה השנה השניה ברציפות שלא היה בה תערוכת HIGH END בישראל... כמסיונרים בתחום (זה מה שאנחנו רואים את עצמנו כיום) די והותר שנצליח לכסות על עלויות התערוכה ושיוותר מספיק בכדי לצ'פר את מנהלי האתר, חברי האתר ואם אפשר שיתרום טיפה להכנות עבור השנה הבאה...

yuda_gur
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390

שליחה #44 

(f) (f) (f) (f) (f)
למרטין עופר חיים נמר וכל מי שעסק במלאכה יישר כח. אחלה תערוכה.
נהנתי היה כיף. לעבור בין החדרים להתרשם , להנות מעצם החוויה של סאונד, ותמונה.
הופתעתי לטובה מהמוצגים הסינים, אכן בהמשך לסקירה של מרטין על הי אנד מביקורו בסין,
הדרקון הסיני נושף לדעתי וחזק בייצרנים האירופיים והאמריקאים המחירים שלהם ביחס של עלות תועלת מפתים. אותי הרשים המקרן של pmc , הרמקול הצרפתי 30,000 אירו :oops: , והשילוב של האופרה עם נגן הcd של בלונוט 25,000 ש"ח. אכן לו הייתי רוטשילד.
ושוב תודה לכולם, ולהתראות בתערוכה ב2007 . (b)
עולם שעובד לכל אחד באהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #45 

הייתי היום שוב בתערוכה וואלה נהניתי יותר מאתמול!
היו יותר אנשים אז הייתה לתערוכה הרגשה יותר כיפית .
שוב פעם עברתי על כל החדרים, רק שלקחתי יותר זמן להתעמק בכל אחד מהם.
היה חבל שגמליאל היה צריך לחתוך מוקדם בגלל השבת, אבל לא נורא.
בשונה מאתמול יצא לי לתת נסיון לעכבר ג'יירו המגניב הזה, להביא איזה מיקסוס על הסט של פיוניר (נמר אתה עוד חייב לי שיעור במיקסוס!), להתרשם יותר מהמסכים, להתרשם מהויסטה והחבר'ה של הHTPC, להתרשם שוב פעם מכל הרמקולים...אה וואלה ולעשות הכרות קצרה מאוד עם מרטין באדיבות נמר.8)
רשמים:
-ליורוקום והעולם הדיגיטלי היה את החדר הכי מעוצב.
-החדר של סמארטק היה הכי מרשים.
-החדר של NAIM היה ממש מאכזב אך ללא ספק נשמעו טוב מאוד.
-LOEWE הציגו את המסכים הכי טובים.
-למוראל היה את החדר הכי טוב לשמיעה, לדעתי...ובהתאם הרמקולים שלהם היו הכי טובים בתערוכה, לדעתי.
ממש נהניתי היום, הייתה אחלה תערוכה, כבוד עצום למארגנים big up yo'self
ועל זה נאמר "למה לא כל יום...תערוכת אודיו וקולנוע ביתי??" :(
נתראה בשנה הבאה!

פילפלון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

בגדול הייתה תערוכה טובה...

שליחה #46 

הלוואי עלינו כל שנה תערוכה אחת לפחות כמו זאת.
אנשים באים לתערוכת היי אנד ,ומתלוננים שזה עולה 35 ש"ח נו באמת.
לגבי הווליום הבלתי ניתן להאזנה עופר צודק הוא אינו מחזיק את השלט,
אבל אני חושב שהבעייה נוצרה מהעמדה של הדיג'יי שהיה תקוע באמצע ולא
היה קשור לשום דבר,הוא פשט עשה כל כך הרבה רעש עד שלא נותרה
ברירה למציגים להגביר עוד ועוד.
דווקא בשנה ש HD מתחיל להגיע לארצנו הקטנה,לא הייתה לזה התייחסות מספקת
נראה שחזרנו לימי הסטריאו :D

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #47 

שלום,
ראשית ברצוני לשבח את כל המארגנים על המאמץ וההשקעה בהכנת התערוכה - תודה מקרב לב !
עבורי זו הפעם הראשונה מזה עשר שנים שאני זוכה להתרשם מציוד, והרגשתי כמו ילד בחנות צעצועים... התעניינתי יותר בסטריאו מאשר מסכים וסראונד, אך אני תוהה ( בדאגה ) אם הבחור מ - SMARTEC לא צודק באומרו שהאולפנים עוברים להקלטה בפורמט רב ערוצי. הציוד בחדר שלהם היה מעניין אך קשה היה להתרשם ממנו בגלל הווליום ומפני שהיה קשה לבודד את התרומה של כל רמקול לסאונד.
עבורי החדר של יגאל סאבו היה אכזבה - מאוד רציתי להתרשם מהמוניטורים של HARBET אך החדר התמקד בוידאו וה ISOPHON EUROPA המגודל היה עמום מאוד.
בחדר של LIVESOUND נתקלתי בנציגויות שלא שמעתי עליהן עד כה, והשילוב של מגבר AARON עם רמקול HGP הפגין שליטה ומהירות מדהימה, אבל העוצמה לא אפשרה לשהות בו יותר מכמה דקות.
הרמקול של ווניסנט הפיק סאונד יפה והרבה נפח בעיני - כמה חבל שהוא גדול וכל כך בולט.
אני מסכים בהחלט שהחדר של אייל פור היה מסודר בצודה מוצלחת ולא גדוש מידי. אילו רק כל המציגים היו הולכים בדרכו ומציעים 25% הנחה על המוצרים שהוצגו קרוב לודאי שהיו סוגרים הרבה יותר עסקאות. על כל פנים, המערכת שלו סקרנה אותי מאוד - אך עבור מה שאני מעריך כ- 60K היה חסר משהו שאינני יכול להצביע עליו.
החדר של NAIM , על אף המינימליזם והטלויזיה מחדר השינה :wink: העביר סאונד מאוד נעים ומוסיקלי בהתחשב ברמקול הרצפתי הבסיסי ביותר של החברה וה - n-Vi שאינו מגבר סטריאו וקומפקט יעודי. המכשיר מציע לדעתי פיתרון יוצא מן הכלל למי שרוצה פתרון כולל במכשיר אחד ובאיכות טובה - הייתי שמח לראות בארץ עוד מכשירים כאלה כגון Linn CLASSIK Movie .
גם מאסטרו ואחוזת הסטריאו הציגו ציוד לא שגרתי עם צליל מרשים, ומורל הם בעיני סיבה לגאווה ישראלית בשוק העולמי.
שוב, תודה לכל מי שטרח ועשה - קשה לחכות עוד שנה לארוע הבא...

algi99
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

התרשמות תהתערוכה

שליחה #48 

כל הכבוד למארגנים על תערוכה מעניינת ומגוונת.

התענינתי במיוחד ברמקולים וחבל שלא היה מגוון גדול יותר ושלא תמיד היה ניתן לשמוע בשקט...

התרשמתי במיוחד מחדר התצוגה של חברת Smartec
ובמיוחד מהרמקול IB2 של חברת PMC ("שאפו" לרועי שנתן הסברים תמציתיים ומקצועיים).

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344

שליחה #49 

תודה, נהניתי!
הייתה לי גם הרגשה שה DRIVE לכל העסק נבע קודם כל מאהבה לתחום (Y) .

רשמים אישיים:
1. אחרי שאני מבקר פה בפורום כבר כמה חודשים וקורא רשמים כאלה ואחרים, היום אני יכול להשוות רשמים אישיים שלי לאלה של אחרים אחד על אחד, וחלק מהרשמים שלי מהאודיו שבתערוכה שונים לגמרי ממה שקראתי אצל אחרים.
זה בסדר גמור, וזה שוב מראה כמה צריך להיזהר מאבסולוטיקה, ושאין תחליף להתנסות אישית.
2. הבעיה שלי עם חלק מהדיסקים שהשמיעו בתערוכה זה שהם מקשים לזהות את האופי של המערכת. ככל שהדיסק יותר מלוטש ומיופיף, ואם במקביל גם המערכת עצמה היא באופיה כזו, האיבחון נהייה יותר בעייתי.
סתם רעיון לתערוכה הבאה: להסכים על דיסק כלשהו שנבחר מראש, שמי שרוצה גם יכול "ללמוד" אותו מראש, ולחלק אותו לכל המציגים (מי שמוכן), כך שתהיה אפשרות להשוואה אמיתית.
3. יש לי מין חלוקה משלי לאופי של רמקולים שהתחזקה בעקבות התערוכה:
מלוטש ונקי על גבול מיופייף, ומנגד, גולמי RAW ENERGY, ובאמצע, מה שביניהם (במתכונת אולפנית... שלזה אתם קוראים "שקוף"?) וסוג אחרון של "קוניאק וסיגר". אני לא עושה אבחנה בין איכויות. כולם יכולים להיות ליגת על. רק הבדלי אופי וטעם. בגולמי תהיה חוויה שבאה אליך ונותנת בראש, במלוטש החוויה אמנם באה אבל בלי לתת בראש, בשקוף החוויה תבוא בהתאם להפקה-יצירה של המקור, ובקוניאק החוויה נמצאת, אבל לא מחפשת אותך באופן אישי. מה שכן, ברמקול אולפני, אתה מייד מזהה את "ההפקה" או את מוגבלויות הדיסק. באחרים אני חושב שבפחות.
4. אקוסטיקה בתערוכה: סבירה לגמרי בהתחשב בנסיבות ויותר טוב ממה שציפיתי, או במילים אחרות, האקוסטיקה לא הפריעה לי מלהתרשם מאופי המערכות.
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

ההתרשמות שלי

שליחה #50 

אהלן לכולם.

נתחיל מהקטע וההרגשה הכי סוביקטיבית שיש:

היה לי כיף של בוקר, אחד מהבקרים הכי כיפיים בשנים האחרונות. (l)

זה התחיל עם קביעה עם ניב (ש.פ.ד) לארוחת בוקר מוקדמת לפני התערוכה, לשיחות אודיופליות וסתם על החיים, אח"כ ביקור של (רק) שעתיים וחצי בתערוכת High-end. פשוט בוקר קסום, שלצערי לא קורה הרבה.
הפסקה מטרדות היוםיום וקצת זמן לדברים שאתה הכי אוהב אך נדחקים לשוליים בריצה האינסופית.

הקסם פג ב 12:30. סינדרלה היתה צריכה לחזור לילדים, לקחת את התינוק מסבתא שלו (שאמרו לה שבעז חייב לעבוד :D , כי תערוכה זו לא תירוץ מספיק טוב :wink: ) ולהתארגן לקראת הקמפינג שעשינו אמש. מה שמנע ממני לחזור לסיבוב נוסף היום.אני הייתי ב high הרבה מאד שעות.

אז תודה למרטין, עופר, חיים, ליאור וכל מי שהיה בסוד התערוכה, ארגנתם לי בוקר קסום :אחלה:
אולי בניו יורק, פרנקפורט ולונדון יש יותר ימים כאלה, במזה"ת זה ממש נדיר, אז בואו נשמור כל המסורת הזאתי :!:

קצת מרשמי על התערוכה, ונתמקד במה שהיה, ופחות במה שחסר (מקרנים.....).

ההפתעות 1

הרמקולים הקטנים של דובל ה planets הדהימו אותי.
אני לא חושב שתערוכה הינה מקום מתאים לבקר רמקולים - אקוסטיקה וציוד לא מוכר, אבל.........

קיבלתי מכה בראש :hammer:

למי שאוהב את סגנון הצליל של הרמקולים האלה (אני אוהב) זה פשוט עיסקה מדהימה במחיר הזה.
שמעתי את הונוס אך לא את הדגמים מעל, הבנתי שבסוף גם היופיטר הודגם. אני לא יכול לדמין מה הם עושים שיצדיק כאלה מכפלות של מחיר לעומת דגם הכניסה. מקווה לטובתם שהם עושים......
מצד שני במחיר הזה וגם בפי 3, לא בטוח שהייתי מוצא משהו שהיה משמח אותי יותר, חוץ אולי ממכונות הכביסה של גנאדי.

ההפתעות 2
או במילים אחרות: יש הרבה רמקולים טובים וגם הסינים באים.

רוב הרמקולים שהוצגו בתערוכה היו לדעתי ברמת המחיר של 10-20K ש"ח. הרושם שלי שרובם הגדול היו טובים ויותר מכך.
קשה לבודד הגברה, רמקולים וכדומה. אבל אם אני מביא בחשבון את הקושי של תערוכה + בעיות הבאס וההפרעות משאר החדרים אני עדיין נשאר עם תוצאה מאד מרשימה.

אולי זו נוסטלגיה, אולי הורדת המיסים, אולי העובדה שלא שמעתי כ"כ הרבה רמקולים לפני 10 שנים, אבל נראה לי שמצבנו מעולם לא היה טוב כ"כ, ואולי רע כ"כ, כי ההתלבטות נעשית קשה מאי פעם...
המון יבוא, המון אלטרנטיבות של מיטב הציוד העולמי וכניסה של מוצרים מסין, שלפחות לפי המראה אבל גם ממה שאפשר להתרשם מהסאונד הולכים לתת תחרות קשה לחברות "הותיקות".
ונראה לי שזו רק ההתחלה !

מניח שגם בתחומי המחיר היותר גבוהים, מצב השוק אינו שונה בהרבה.

האכזבות 1

החדר של אילן תמיר מ naim audio, ובמיוחד שהיה לי רף ציפיות גבוה, היה מתחת לכל ביקורת לדעתי. מי שהיה בחדר (כנראה אילן) נראה חמוד להפליא, אבל אם הייתי מביא את הטלויזיה שלי לסלון הייתי נהנה יותר.
פשוט לא הבנתי על מה הוא חשב. גם צריך לתכנן מראש את התצוגה והעמדה בהתאם לחדר אותו אתה מקבל. פשוט יצאתי 2 דקות אחרי שנכנסתי ולא הבנתי מה היתה מטרת ההדגמה ומה אפשר ללמוד ממנה.

האכזבות 2

אורי/אבי יפה ארגנו חדר מקסים ומזמין. הכי מוצלח מבחינת סידור ותצוגה בתערוכה, by far.
ציוד במחירים מדהימים. מאד חיכיתי להחשף לציוד אוזניות איכותי ולראות על מה הצעקה. הלכתי ל setup של stax במחיר מאד מכובד ואח"כ לזוג אוזניות שח שניידר.

אז אולי אני צריך לבדוק את השמיעה שלי , אבל פשוט לא הבנתי על מה הענין :(
פשוט נשמע לי סתם, ממש סתם. ודווקא לפני 10 שנים שמעתי איזה stax שדי הלהיבו אותי.
אולי זה רק אני :מבולבל:

האכזבות 3

הייתי שמח להיות הרבה יותר זמן בתערוכה ולבחון את ה setup ים השונים לעומק.
מצד שני גם אין לי זמן, וגם אני לא רוצה להפוך לנודניק אובססיבי.
בכל"ז איפה שהתאפשר ביקשתי לשים דיסק או שניים משלי וגם לשלוט בכפתור הווליום. זו לדעתי הדרך היחידה להתרשם באופן מעט יותר אמיתי מהמערכות המודגמות.
מצד שני ניסיתי לא להגזים עם זה, מקסימים שני קטעים בחדר, וגם להשתמש במוזיקה קצת יותר מזמינה.
הבנתי ממזמן, שלשים את פישר דיסקאו באחד הלידים האהובים עלי, זו מתכונת לריקון החדר מיושביו ולפגיעה אנושה בהכנסות היבואן :lol:

הסיכום שלי

התערוכה היתה כיפית ובנויה באופן מקצועי ומתוקתק החל משלב ההרשמה ועד לסיור במתחם.
היא היתה אולי פחות "רצינית" ו"מעונבת" מקודמתה אבל זה מחיר חשיפה יותר גדולה , העיתונות המדיה והקהל היותר רחב שמגיע.
חשיבות התערוכה בעצם קיומה ובמסורת שהיא מיצרת, אך גם לכשעצמה היא גרמה לי הנאה גדולה והרגשה של להיות בעולם הגדול והתרבותי לרגע. "שמחת עניים" אם תרצו.

הייתי מעט מדי זמן, פגשתי מעט מדי אנשים וחברים, יש גם מה לשפר לפעם הבאה, אבל אני כבר לא יכול לחכות (f)

בעז
נערך לאחרונה על ידי boazj ב 13/10/2006 23:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #51 

ראשית תודה למארגנים . (Y)
אני מצטרף לחברה לגבי הווליום זה מוציא מכל פרופורציה את יכולת ההבנה של הסטאפ (מזל שאני מכיר את הסטאפים מבעוד מועד )..
אותי סיקרנו הדברים דווקא שאני מכיר \ מכיר פחות

הסטאפ של ARON לטעמי הפגין איכות זריזות והרמקול הקטן הזה יורד למקומות מוזרים .
הגעתי מוקדם ולכן היתה לי יכולת להנות ממנו ללא פיצוי ווליום .
בקרוב אבצע סקירה מסודרת של הציוד.

החדר של NAIM - אני חייב לציין שהגעתי עם המון ציפיות לראות ציוד של NAIM ולהתרשם ממגוון רחב של מוצרי החברה
נכנסתי לחדר לרגע חשבתי שטעיתי - טלוויזיה משנת טראפפו מכשיר אחד שעושה הכל , רמקול משולש, בקיצור לא משהו.
אבל כאן גם היתה לי ההפתעה , לדעתי הסטאפ הזה (אם אפשר לקרוא לו כך ) היה מאוזן מבחינה טונאלית והפגין ביצועים טובים מאוד ביחס לשאר המציגים ובכלל , מה שמאוד מסקרן אותי אם זה נשמע כך עם ציוד בסיסי איך זה נישמע עם ציודים בסדרות גבוהות יותר של NAIM
אילן טמיר תתכונן אני אקפוץ לבקר.

כן נהנתי לראות את הפנסוניק של ה 60K ש"ח
נהניתי מהפנאל , מההרצאות THX
אבל הדבר המהנה ביותר היה המפגש עם כל החברה.
זו היתה חוויה יוצאת דופן .

אז שוב תודה למארגנים
אני לא יכול מבלי להתלונן על משהו אז......................

מארגנים יקרים הצעת יעול קטנה - אולי נעשה תערוכה פעמיים בשנה
:lol: :lol: :lol:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #52 

עדוא, כל הכבוד לאנלוגיה שלך לסוגי הרמקולים (הסאונד) השונים, זה בהחלט עניין של טעם אישי.

כמובן שהחוכמה והקושי הוא להקים מערכת שתשלב כמה שיותר מאותם סגנונות.

מה שהיה חסר לי בתערוכה הם בעיקר הרמקולים הגדולים שלטעמי נותנים את חווית הסאונד האמיתית.

ה- KARA של קאבאס הוא אחד מאותם רמקולים שיכול לרגש אותך, אבל אני מעריך שהוא דורש אלקטרוניקה טובה מאוד (טובה מזאת שחוברה אליו בתערוכה) כדי למצות את הפוטנציאל.

הסט של ווילסון וקורד היה טוב מאוד, אבל המחיר מרתיע.

בחדר של איל פור היה חסר קצת "נשמה" אבל הסאונד היה בהחלט "אודיופילי" מהדרגה הראשונה.

אצל NAIM היה נעים עם אילן טמיר החייכן, וזהו.... :roll:

כל המפלצות הסיניות בחדר של ORAC גרמו לי עצבנות מעיצוב ומשקל יתר, ולצערי לא הצלחתי לשמוע מוסיקה חוץ מההדגמה ה-119 של הסרט הסיני - "גיבור", שלא הייתה יוצאת מהכלל לעומת ה- 118 הקודמות.

אצל שחורי הדוואל אכן מפתיעים, אבל בעיקר עבור הזמן של הקוניאק והסיגר.

בחדר של ארמה ו- LIVESOUND, היה מעניין, כיוון שהיו שם שתי מערכות עם סאונד שונה.
מצד אחד המערכת של ארמה עם יוניסון ואופרה שיש לה צליל גדול יחסית, אבל חסרה את המהירות והמיקרו דינמיקה, ומהצד השני המערכת של AARON עם רמקולים של HGP וה- CDP המיוחד בעיצובו של BLUENOTE, שהייתה טובה מאוד, למעט גודל הסאונד, ויכלה להיות נהדרת לדעתי אם לרמקול היו עוד שניים שלושה אינצ'ים.

בחדר של מורל, לא הבנתי מדוע הם מתעקשים להשמיע את הרמקולים עם אלקטרוניקה לא מתאימה, הצליל היה רחוק ממש שמעתי בעבר את אותם רמקולים עם הגברה טובה.

תודה, וחן חן למארגנים ולארגון.

להתראות בשנה הבאה

jac23
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

רשמי מהתערוכה

שליחה #53 

אפתח במוצגים "שעשו לי את זה" בתחילה.

ובכן,מעל כולם היה החדר של אייל פור: ה devore super 8 הוא פשוט רמקול חלומי הן בקונספט והן בצליל.רמקול מפורט ומדוייק עד כאב,אני לא בטוח ושלם מבחינת מהות ההגברה שהיתה שם (מונובלוקים דיגיטאליים nu9 se וקדם מנורתי של cary) כשידוך אופטימלי ובכל זאת לא יכולתי להתנתק מהכסא ונשארתי עליו כשעה תמימה,ניסיתי למצוא כל פגם אפשרי מהדבורים (צורמנות,עיוף אוזניים עיוות חוסר באס) ופשוט NADA . הרמקול פשוט מוציא כל רחש ואיוושה החוצה ובאופן מפורט ומדוייק.לטעמי devore 8 הינו מועמד רציני ביותר לשדרוג אצלי בבית ולבטח אין עוד רמקול במימדים כה צנועים שמוציא sound כה איכותי.יש לציין גם את הנגן (cary 303) שהינו ברמה גבוהה ביותר ומכשיר מרשים בפני עצמו.אני חושב שגם המיקוד שביצע אייל ברמקול בודד היה נכון לאור התנאים הנתונים שלא אפשרו פריסה רחבה יותר.
מה שמביא אותי לנושא הפריסה: קשה מאוד להעביר מסר ותחושה כאשר במסדרונות שומעים כל הזמן הדהוד של רמקולים ומקסרים DJ,וגם כמובן שהתנאים האקוסטיים בחדרים - לא משהוא - בלשון המעטה,אין לי בשום אופן השגות,ואני מתאר לעצמי כמה קשה לארגן ולהרים פרוייקט כזה (ח"ח למרטין ועופר על ההשקעה והמאמץ).

החדר של עופר שחורי היה מיוחד,jupiter הינו ללא ספק רמקול מרשים אם כי מחירו הופך אותו ללא ריאלי מבחינת רבים,ואולם הדגם הקטן היה ללא ספק הפתעה: שמעתי אותו מנגן DVD של דיוויד גילמור ופשוט השתוממתי איך הפצפון מוציא כזה צליל מתוכו.. אופצייה מענינת מאוד לכל מי שחשקה נפשו ברמקול איכותי במחיר שווה לכל נפש.

מהחדר של norel פשוט ברחתי,התנאים ו/או הפריסה יצרו צליל בלתי נסבל מבחינתי sorry.

החדר של ארמה: שמעתי את opera quinta והתרשמתי מאוד מאיכותו,למרות שההגברה הסופר יקרה ששודכה לו (מונובלוקים class a של ur האיטלקית) אינה בתוכניותי.

הפתעה נעימה היווה החדר של אחוזת הסטריאו: השקיעו שם,הקאבאסים הינם רמקולים חביבים להפליא,ואני לא מתכוון לדגם ה 30k הנדון כי אם לדגמים העממיים יותר.גם הגו'לידות היו נחמדות אם כי מחירן קצת יקר ביחס לחו"ל.

החדר של אבי יפה לא עשה לי את זה,ראשית: אני לא פריק של אוזניות ושנית מפני שציפיתי ליותר מפיגורה מוערכת כמו אבי יפה maybe next time.

החדר של יורוקום היה נחמד בקונספט ובתצוגה והסחורה של פנאסוניק תאווה לעינים.אני יודע זאת מראש שכן יש לי בבית phd8 ממנה אני נהנה בכל יום מחדש.רק שאלה קטנה לי: בשלט היה כתוב יורוקום + יגאל סאבו,האם מישהוא ראה/שמע מוצרים של סאבו? או שמדובר ברמקול הצווחני והמהדהד שעמד ליד ה"65"?

shanling יפים מאוד בעיצוב אך מחיריהם בארץ והצליל ששמעתי לא הרשימו אותי בסה"כ.

על naim לא אכביר מילים,לא הבנתי פשוט מה הולך שם

בס"כ היו 3 חדרים שהרשימו אותי ואחד בלט מעל כולם.

תודה למארגנים ולמציגים ולהתראות בשנה הבאה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78759
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #54 

אגב, למי שמתעניין מי המציג שייצא אחרון מהתערוכה - זה היה אבי יפה...

הלקוחות פשוט לא שחררו את החברה שלו, היו שם אנשים בתור גם בשעה 16:00... כשהם יצאו עם קופסאות הבנתי שהם פשוט קונים כל מה שזז בחדר...

הבת שלי (בת 9) ננעלה על איזה זוג אוזניות ולא שחררה אותם... אשתדל להוסיף תצלומים - זה היה קטע מדהים...

guypick
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #55 

אז בקצרה אני גם אוסיף .....

התלהבות:
גיליתי שחוץ מלהיות חובב וידאו אני גם חובב אודיו ועכשיו אני צריך לחסוך לקניית מגבר + רמקולים ברמה הרבה יותר ממה שיש לי בבית (בעיקר הרמקולים של PMC עם הסאונד המדהים בעיני ווההדגמה הטאובה מאוד ....)

אכזבה
רציתי לראות יותר מחשבי HTPC, מארזים וגאג'טים עבורם (כמי שמתעתד לקנות שלט למשל הדוכן של פיליפס ממש ממש אבל ממש אכזב ......)

בכללי נהיניתי מאוד מאוד מאוד
בייחוד לדבר עם עופר ומרטין החתנים החמודים שראו את ההתלהבות עליהם כל היום .......

הצעת ייעול ...... להכין עבור האנשים בכניסה תגים שירשמו עליהם את הניק שלהם מהפורום .......

עופר מקווה שסיימת את כל הכרטיסי ביקור שלך .......

ואני מצטערף להצעה לעשות תערוכה פעמיים בשנה ...... (וקצת יותר מבצעים להמונים ......)

מחכה לשנה הבאה !

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #56 

אחלה תערוכה:
אחלה ארגון של מרטין, עופר וליאור
אחלה הרצאות, ופאנל מעניין
נהניתי להסתובב בין חדרי התצוגה, לשמוע ולראות
הווליום בחלק מהחדרים באמת היה באמת קצת גבוה מדי
לגבי איכות הסאונד - כל אחד מחפש את מה שהוא אוהב, ואנשים שונים אוהבים אופי צליל שונה.
מי שאוהב ג'אז וקלאסי נהנה לדעתי יותר מציוד מסוים
מי שאוהב רוק ו-R&B נהנה לדעתי יותר מציוד אחר
מי שאוהב גם וגם? שיתפשר או שיקנה שתי מערכות :lol:
הרמקולים שהכי אהבתי היו הקבאסה הגדולים, אפילו שהיה לי קצת "בהיר" , וזאת למרות (?) השימוש בהגברה ובמקור מנורתיים.
הסטאפ של Livesound היה הכי מפורט לדעתי.
אכזבה עיקרית? הדובל יופיטר. ציפיתי להרבה יותר.
הפתעה? ה-Naim. הסטאפ נראה נורא ונשמע הרבה יותר טוב...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

לא ביקרתי בתערוכה...

שליחה #57 

,,,,,,אבל שכנעתי מישהו בכל זאת להגיע לשם בשיחת טלפון ביום שישי ב 11-והבנתי שהוא נהנה.

מה שמעניין משלל התגובות הוא חוסר אחידות בהתרשמויות השונות. היו כאילו שאהבו משהו אחד ושנאו את השני ואחרים תארו בדיוק הפוך.
((אני נזכר באותם אנשים שמהללים מערכת מסוימת (לרוב זה את שלהם) כמשהו הכי הכי- ואני שואל את עצמי מה הרלוונטיות לשאר הקוראים.))

עידוא העלה רעיון לסטנדרטיזציה של החומר המושמע. נראה לי רעיון ייחודי לתחום שעה או יותר בכל יום בתערוכה , בה תושמע אותה מוזיקה בכל החדרים באותו זמן. כך ניתן יהיה לעבור בין החדרים ולקבל איזשהו מדד ראשוני השוואתי .
נערך לאחרונה על ידי diz1 ב 14/10/2006 18:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #58 

זה יכול להיות רעיון נחמד {שיר זהה} אבל אל תשכחו שכל מערכת יודעת לעשות משהו אחד טוב ואחר טוב מאוד...
מה אם הקטע הניבחר אינו נישמע טוב על מערכת אחת וטוב על השניה וקטע אחר מתאים יותר למערכת שלא נישמעה טוב בקטע הניבחר?
ומה אם הסיגנון הניבחר ידבר רק לחלק מהמתארחים?

כלומר...
זה כמעט בילתי אפשרי לעשות דבר כזה. :?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

Re: לא ביקרתי בתערוכה...

שליחה #59 

diz1 כתב:,,,,,,אבל שכנעתי מישהו בכל זאת להגיע לשם בשיחת טלפון ביום שישי ב 11-והבנתי שהוא נהנה.

מה שמעניין משלל התגובות הוא חוסר אחידות בהתרשמויות השונות. היו כאילו שאהבו משהו אחד ושנאו את השני ואחרים תארו בדיוק הפוך.
((אני נזכר באותם אנשים שמהללים מערכת מסוימת (לרוב זה את שלהם) כמשהו הכי הכי- ואני שואל את עצמי מה הרלוונטיות לשאר הקוראים.))

עידוא העלה רעיון לסטנדרטיזציה של החומר המושמע. נראה לי רעיון ייחודי לתחום שעה או יותר בכל יום בתערוכה , בה תושמע אותה מוזיקה בכל החדרים באותו זמן. כך ניתן יהיה לעבור בין החדרים ולקבל איזשהו מדד ראשוני השוואתי .
...
הרעיון של עידו לטעמי מאוד לא מוצלח
1.ראשית מגוון המוסיקה שניתן יהיה להשמיע אינו יכול להיות רצועה אחת אלא מספר רב של רצעות שיספקו כיסוי לכל הסגנונות .
2.שהרי ברור לי וגם לך שאין מערכת שעושה הכל טוב.
3.מה יקרה אם הרצועה הראשונה בדיסק שנחלק תסתובב ב CD בחדר A מה הסיכוי שתוכל לשמוע אותה במספר חדרים .
4.מה יקרה כאשר יושבים 30 איש בחדר והרצועה שאותה אני רוצה לבחון היא דווקא רצועה של להקת Dream Theater , רק מנגיע של מייק על הבייס דראם והחדר מתרוקן .

האמת שיש לי עוד כמה הסתייגיות אני בטוח שהבנת את הרעיון והמגבלות .

המטרה בתערוכה הינה התרשמות ראשונית בלבד , השקת מוצרים , ויצירת ענייין
ע"מ לקבל החלטה בקשר לסטאפ צריך לבלות איתו זמן בצורה אינטימית ובתערוכה לא ניתן .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #60 

זה יכול להיות רעיון נחמד {שיר זהה} אבל אל תשכחו שכל מערכת יודעת לעשות משהו אחד טוב ואחר טוב מאוד...
מה אם הקטע הניבחר אינו נישמע טוב על מערכת אחת וטוב על השניה וקטע אחר מתאים יותר למערכת שלא נישמעה טוב בקטע הניבחר?
ומה אם הסיגנון הניבחר ידבר רק לחלק מהמתארחים?

כלומר...
זה כמעט בילתי אפשרי לעשות דבר כזה. :?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”