קרב ענקים רסיבר MARANTZ 7007 נגד רסיבר PIONEER LX 85

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

LiorShap כתב:איתי ,

המגילה שלך לא עושה את הדברים ל נכונים יותר.
וזה שאתה כותב על הדברים שלי "שטויות" - סבבה , גם אתה לא חכם.
כל חבר פורום שקצת ותיק פה וקרא את כל המגילות שלך כבר מאושפז במחלקה סגורה איפשהו בגין בלבול יתר.
כל המסע "למידה" שלך הזוי ומשתנה כמו החלפת הרכיבים שלך שמה שהיה לדבריך "מדהים" לאחר חודש כבר ממש לא.
...
טוב ליאור, אני לא מתכווןן להמשיך את השיחה הזו איתך, אני חושב שהובנתי.
ואני גם יכול להבין מאיפה באה תגובתך ה"ילדותית משהו".

אבל בהחלט אהבתי את התייחסות שלך(כהרגלך) ל-"החלפת הרכיבים שלך שמה שהיה לדבריך "מדהים" לאחר חודש כבר ממש לא" אוקיי - הבנו, תמשיך הלאה ידידי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

חברה',
קחו את זה לפרטי....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802

שליחה

MartinHSabag כתב:חברה',
קחו את זה לפרטי....
...
(Y)

הבן אדם קנה יופי של רסיבר תנו לו להנות :D (f)
40 שנה לך תיזכור..

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

קצת הבהרות לגבי האודסי.
כידוע ברשותי ערכת האודסי פרו.
אודסי מתעקשים שבשימוש ב xt32 יש לחתוך את כל הקרוסים ב 80 ללא קשר ליכולות הרמקולים וזאת בתנאי שיש סאב איכותי. ההסבר שלהם הוא הורדת עומס מהמגבר וניתוב התדרים הנמוכים לסאב שזה תפקידו .

ערכת הפרו כוללת מיקרופון מאוד איכותי והגברה ייעודית עבורו.
לאחר ביצוע המדידות מתקבלות מספר אופציות לחיתוכי הקרוס החל מהאופציה המועדפת ביותר ועד לפחות מועדפת. מתקבלות כ 4-5 אופציות.

בשימוש בערכת הפרו ההמלצה של אודסי היא להצמד להמלצות של התוכנה ולא לחתוך באופן אוטומטי ב 80hz .

כשקיבלנו את הערכה (בני ואני) פנינו לכריס, הבעלים של אודסי ,במיילים אין סופיים ושאלנו למה בשימוש ב xt32 ההמלצה החד משמעית היא לחתוך ב 80hz ואילו בשימוש בפרו ההמלצה היא להצמד להמלצות התוכנה?

כישראלים נודניקים שלא מוכנים לקבל הכל ,כי ככה אומרים כולם, לא ויתרנו לו ונדנדנו בלי סוף בכדי לקבל תשובה.

התשובה שהתקבלה הייתה שדיוק רזולוציית דגימת הרמקולים (לא הסאב) מוגבלת יותר ב xt32 לעומת הפרו ולכן יתכנו שגיאות בהגדרת הקרוסים עבור הרמקולים בשימוש ב xt32 הרגיל. הפרו לעומת זאת הרבה יותר מדוייק בגלל איכות המיקרופון שלו ולכן ההמלצה היא להצמד להמלצות של ערכת הפרו.

מבחינת רזולוציית דגימת תדרי הסאב אין הבדל בין ה xt32 הרגיל ובין שימוש בערכת הפרו.

לאור האמור אצלי למשל הפרו הציע להגדיר את הקרוס של הסנטר ב 50 ושל הקידמיים ב 70 ושל הסראונד ב 100.

הדבר נקבע לא רק בהתאם ליכולות הרמקול אלא גם בהתאם לתפקוד הרמקול בחלל הספציפי, בהתאם למה שנקלט ע״י המיקרופון הרגיש ביותר של הפרו.

אלו היו שישים שניות על RC של אודסי ה xt32.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 21/07/2013 22:32, נערך 3 פעמים בסך הכל.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:קצת הבהרות לגבי האודסי.
כידוע ברשותי ערכת האודסי פרו.
אודסי מתעקשים שבשימוש ב xt32 יש לחתוך את כל הקרוסים ב 80 ללא קשר ליכולות הרמקולים וזאת בתנאי שיש סאב איכותי. ההסבר שלהם הוא הורדת עומס מהמגבר וניתוב התדרים הנמוכים לסאב שזה תפקידו .

ערכת הפרו כוללת מיקרופון מאוד איכותי והגברה ייעודית עבורו.
לאחר ביצוע המדידות מתקבלים מספר אופציות לחיתוכי הקרוס החל מהאופציה המועדפת ביותר ועד לפחות מועדפת. מתקבלות כ 4-5 אופציות.

בשימוש בערכת הפרו ההמלצה של אודסי היא להצמד להמלצות של התוכנה ולא לחתוך באופן אוטומטי ב 80hz .

כשקיבלנו את הערכה (בני ואני) פנינו לכריס, הבעלים של אודסי ,במיילים אין סופיים ושאלנו למה בשימוש ב xt32 ההמלצה החד משמעית היא לחתוך ב 80hz ואילו בשימוש בפרו ההמלצה היא להצמד להמלצות התוכנה?

כישראלים נודניקים שלא מוכנים לקבל הכל ,כי ככה אומרים כולם, לא ויתרנו לו ונדנדנו בלי סוף בכדי לקבל תשובה.

התשובה שהתקבלה הייתה שרזולוציית דגימת הרמקולים (לא הסאב) מוגבלת יותר ב xt32 לעומת הפרו ולכן יתכנו שגיעות בהגדרת הקרוסים עבור הרמקולים בשימוש ב xt32 הרגיל. הפרו לעומת זאת הרבה יותר מדוייק בגלל איכות המיקרופון שלו ולכן ההמלצה היא להצמד להמלצות של ערכת הפרו.

מבחינת רזולוציית דגימת תדרי הסאב אין הבדל בין ה xt32 הרגיל ובין שימוש בערכת הפרו.

לאור האמור אצלי למשל הפרו הציע להגדיר את הקרוס של הסנטר ב 50 ושל הקידמיים ב 70 ושל הסראונד ב 100.

הדבר נקבע לא רק בהתאם ליכולות הרמקול אלא גם בהתאם לתפקוד הרמקול בחלל הספציפי, בהתאם למה שנקלט ע״י המיקרופון הרגיש ביותר של הפרו.

אלו היו שישים שניות על RC של אודסי ה xt32.
...
(Y) (Y)

אצלי הוא הגדיר כאמור את הסנטר גם ב50, את המטריקס801 אם זכרוני אינו בוגד בי ב35 ואת האחוריים ב70.
כמו שאמרתי דייקן הבחור.

*אני חייב לציין שה-PRO הגיע לתוצאות מעולות, אבל השריטה שלי :wink: גרמה לי להמשיך "לשחק" אתו ולשנות לו פה ושם פרמטרים והגעתי לתוצאה (לטעמי) ממש ממש טובה.
גם ת החיתוכים שיניתי וגילי שהסנטר נשמע מלא יותר דווקה עם קרוס של 60, והקדמיים עם קרוס של 45, האחוריים השארתי ב-80 ה-BACKים ב-75.
אבל פלוס מינוס נשארתי נאמן והתוצאה בהחלט קלעה לטעמי. (Y)
זה בכל אופן בהקשר לחיתוכים, ה-PRO עמוס בפרמטרים אקוסטיים שזה מטורף "להתעסק".
סה"כ התוצאה ה"אוטומטית" כבר משובחת וכל כיוונון ו-FINE TUNING זה כבר לפי הטעם האישי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

ה-PRO עמוס בפרמטרים אקוסטיים שזה מטורף "להתעסק"
...
באילו פרמטרים אקוסטיים הוא עמוס?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:
ה-PRO עמוס בפרמטרים אקוסטיים שזה מטורף "להתעסק"
...
באילו פרמטרים אקוסטיים הוא עמוס?
...
דברתי על כיווני ה-curveים למינהם (roll off) ב-TARGET OPTIONS
וב-TARGET EDITOR.

השאלתי מחבר טוב את התוכנה, כולל מיקרופון שהשקיע בו לא מעט כסף ורגיש הרבה יותר מהמיקרופון שמסופק
(שלדבריו "צעצועי משהו").
היה ברשותו איזה CRAC לפתיחה תמידית של התוכנה "בכל מחשב", ככה שהרישום לתוכנה דרך האתר כבר "נעשתה" והיה לי כבר KEY כניסה "חופשי" :wink:
שיחקתי עם התוכנה לא מעט פעמים ויישמתי את כל ה-16 SPOTS.
שוב התוצאות היו מרשימות כבר באופן אוטומטי, אבל דגדג לי לי "לשפר" לטעמי האישי.

אגב יש לי מודפס את כל הפרמטרים, וכאמור הם בהחלט "עזרו" לי לקנפג את ה- THETA CASABLANCA II.

יום טוב (b)

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”