istarmini כתב:קצת הבהרות לגבי האודסי.
כידוע ברשותי ערכת האודסי פרו.
אודסי מתעקשים שבשימוש ב xt32 יש לחתוך את כל הקרוסים ב 80 ללא קשר ליכולות הרמקולים וזאת בתנאי שיש סאב איכותי. ההסבר שלהם הוא הורדת עומס מהמגבר וניתוב התדרים הנמוכים לסאב שזה תפקידו .
ערכת הפרו כוללת מיקרופון מאוד איכותי והגברה ייעודית עבורו.
לאחר ביצוע המדידות מתקבלים מספר אופציות לחיתוכי הקרוס החל מהאופציה המועדפת ביותר ועד לפחות מועדפת. מתקבלות כ 4-5 אופציות.
בשימוש בערכת הפרו ההמלצה של אודסי היא להצמד להמלצות של התוכנה ולא לחתוך באופן אוטומטי ב 80hz .
כשקיבלנו את הערכה (בני ואני) פנינו לכריס, הבעלים של אודסי ,במיילים אין סופיים ושאלנו למה בשימוש ב xt32 ההמלצה החד משמעית היא לחתוך ב 80hz ואילו בשימוש בפרו ההמלצה היא להצמד להמלצות התוכנה?
כישראלים נודניקים שלא מוכנים לקבל הכל ,כי ככה אומרים כולם, לא ויתרנו לו ונדנדנו בלי סוף בכדי לקבל תשובה.
התשובה שהתקבלה הייתה שרזולוציית דגימת הרמקולים (לא הסאב) מוגבלת יותר ב xt32 לעומת הפרו ולכן יתכנו שגיעות בהגדרת הקרוסים עבור הרמקולים בשימוש ב xt32 הרגיל. הפרו לעומת זאת הרבה יותר מדוייק בגלל איכות המיקרופון שלו ולכן ההמלצה היא להצמד להמלצות של ערכת הפרו.
מבחינת רזולוציית דגימת תדרי הסאב אין הבדל בין ה xt32 הרגיל ובין שימוש בערכת הפרו.
לאור האמור אצלי למשל הפרו הציע להגדיר את הקרוס של הסנטר ב 50 ושל הקידמיים ב 70 ושל הסראונד ב 100.
הדבר נקבע לא רק בהתאם ליכולות הרמקול אלא גם בהתאם לתפקוד הרמקול בחלל הספציפי, בהתאם למה שנקלט ע״י המיקרופון הרגיש ביותר של הפרו.
אלו היו שישים שניות על RC של אודסי ה xt32.
...
אצלי הוא הגדיר כאמור את הסנטר גם ב50, את המטריקס801 אם זכרוני אינו בוגד בי ב35 ואת האחוריים ב70.
כמו שאמרתי דייקן הבחור.
*אני חייב לציין שה-PRO הגיע לתוצאות מעולות, אבל השריטה שלי

גרמה לי להמשיך "לשחק" אתו ולשנות לו פה ושם פרמטרים והגעתי לתוצאה (לטעמי) ממש ממש טובה.
גם ת החיתוכים שיניתי וגילי שהסנטר נשמע מלא יותר דווקה עם קרוס של 60, והקדמיים עם קרוס של 45, האחוריים השארתי ב-80 ה-BACKים ב-75.
אבל פלוס מינוס נשארתי נאמן והתוצאה בהחלט קלעה לטעמי.
זה בכל אופן בהקשר לחיתוכים, ה-PRO עמוס בפרמטרים אקוסטיים שזה מטורף "להתעסק".
סה"כ התוצאה ה"אוטומטית" כבר משובחת וכל כיוונון ו-FINE TUNING זה כבר לפי הטעם האישי.