״עקומת צליל״ בהתאם לסביבה/חדר , לא אמרת שום דבר
החדר/סביבה הוא ״החלק״ הכי חשוב במערכת, טיפול אקוסטי יכול להיות שינוי ״תהומי״ יותר מכל דבר,
אפילו טיפול מקומי/מינימאלי משנה דרסטית את התוצאה.
היו ככ הרבה דיונים בנושא

מסקנה יפה.itay123 כתב: מניסיון לא כל מה שרשום במלל הוא נכון תוצאתית, וזה נכון לכל דבר בחיים....

אתה קצת נסחף לתוך מקומות לא מתאימים לשרשורitay123 כתב:shay1
״עקומת צליל״ בהתאם לסביבה/חדר , לא אמרת שום דבר![]()
החדר/סביבה הוא ״החלק״ הכי חשוב במערכת, טיפול אקוסטי יכול להיות שינוי ״תהומי״ יותר מכל דבר,
אפילו טיפול מקומי/מינימאלי משנה דרסטית את התוצאה.
היו ככ הרבה דיונים בנושאכבר אין מה להוסיף.
...

ליאור, אני דברתי מהחוויה שלי עם קליפש, זכותך כמובן לחשוב אחרתLiorShap כתב:מסקנה יפה.itay123 כתב: מניסיון לא כל מה שרשום במלל הוא נכון תוצאתית, וזה נכון לכל דבר בחיים....
אז כל הנאמר פה על בהירות , ניסור באוזניים וכו׳ אינו בהכרח נכון. הכל מלל ולא תוצאה.
כמו כן , ישנם עוד עשרות גורמים שיהפכו רמקול כזה או אחר לצרוח ולהיות לא מאוזן בחדר x ובהגברה y .
כך שכל האמור בשרשור הנ״ל על קליפש שווה כקליפת השום.
תודה....

איתי חזום בדק עשרה זוגות (או יותר, לא ספרתי) רמקולים, בדק ומדד אותם עם אותו מגבר.LiorShap כתב:איתי
אני ממש לא מבין איך הפכת את הדברים שלי לפוגעים ומעליבים. פירשתי מסקנות וביטויים שלך ושל אחרים
שרמקול משתנה מקצה לקצה בתנאי חדר וסטאפ שונים.
הדברים נכונים גם לגבי קליפש אני מניח לא ?
מעליב ופוגע יותר לדעתי שאנשים פה מרשים לעצמם לזלזל בבדיקות שעשה חזום ל 20 זוגות רמקולים.
קשה להם להתמודד עם חוסר ההגיון בזה שהמסקנות בשטח מהבדיקות לא יתיישבו עם המציאות מבחינתם.
הם קראו / שמעו וטחנו להם את הראש שהרמקול צורח והן מאמינים לאגדה הזו ויהי מה....

איפה ראית שכתבתי שכותב השרשור מתכוון לבנות חדר אקוסטיאתה קצת נסחף לתוך מקומות לא מתאימים לשרשור
פותח השרשור לא התכוון לבנות חדר אקוסטי...
אתה טועה ומטעה2 כל מה שאתה אומר לעניין הרמקולים נכון אבל לא בהשפעה של כפול וגם לא בשליש בטח שמדובר על קולנוע בייתי שלשם כך זקוק השואל את הרמקולים
לכן התוצאה לא תהיה משמעותית בקולנוע ותעמוד אולי על 10 % גם אם מדובר באולפן הקלטות סופר אקוסטי...
4 לא תצליח בטיפול אקוסטי טוב ככל שיהיה להפוך רמקול צורמני לחוחית זה מבנה הרמקול
אם אתה משנה את הסביבה ואת המגבר ואת כול העולם סביב בשביל רמקול עדיף כבר לקנות רמקול מתאים מבלי לשנות חצי עולם...
[/quote]לדעתי רמקול צריך להתאים לאוזן של המאזין באקוסטיקה שהוא נמצא דהיינו החדר כמו שהוא ולמגבר כל שינוי שכזה כאילו התערבת "בהנדסת הרמקול" שזה כבר גישה אחרת לגמרי כי באותה נשימה אתה יכול כבר לשנות את הדרייברים ותקבל גוון צליל אחר אין סוף לאפשרויות...

ziv_r הדברים שכתבת יצאו מהקשרם.ziv_r כתב:הניסיונות הקלושים שיש כאן להטיל ספק במהימנות הדברים על ידי ניסיון אישי של שמיעה אקראית של זוג אחד או שניים בתצורות שונות ובמועדים מרוחקים, הינם בעלי אמינות נמוכה יותר מאשר השוואה של 20 זוגות רמקולים באותה עת, עם אלקטרוניקה זהה באותו מועד. HazooM, כתב האודיו של האתר, הינו היחיד מבין הקוראים של מילים אלו אשר ביצע השוואה מקיפה שכזאת, לכן דבריו מקבלים אוטומטית אמינות גבוהה יותר. תוסיפו לזה את העבר העשיר והמתועד שלו עם רמקולים כאשר כל כתבה מהווה הרבה מעבר לגיבובי סופרלטיבים כפי שניתן לראות לפעמים בהודעות של אנשים בפורומים - ולי (וגם לקוראים הנבונים), אין ספק לדברים של מי צריך להתייחס ברצינות ולמי לא....

מעולה, העיקר שהתוצאה קולעת לטעמך האישיfocalist כתב:רק כדי להעמיד דברים על דיוקם
בדקתי את ה rf35 ולא את ה82 מצטער אם גרמתי להטעיה!
מדובר ברמקול מצויין לסטראו בתקציב המדובר ולדעתי
זה נכון שעל טעם וריח אין על מה להתווכח אבל איכות נמדדת לפי התאמה למקור ולא על פי טעם
מי שמחפש יין טעים שיקנה יין פטישים, מי שמתמסר לאיכות ימצא יינות אחרים טעימים לו יותר.
את הבדיקה שלי ביצעתי עם דיסקים שאני מכיר מעולה ממערכות איכותיות ויקרות בהרבה, השוואה לצליל של כלי מוסיקה אמיתיים, לא מוגברים וכו.
אני לעולם לא יבצע ab testing לרמקול כמו שעושים בחנויות "מובחרות" כי לדעתי זו שטות מוחלטת, זאת בהחלט יכולה להיות סיבה לכך שרמקול כזה נשמע חד מיידי או צווחני....

LiorShap כתב: את נושא הגבוהים או הטוויטר החד אפשר עם קצת סבלנות וכיול נכון לרסן בקלות....

רמקול שמצריך ״יותר מידי התעסקות״ הוא לא ״באמת״ עושה את העבודה, בכל אופן יותר מידי התעסקויות מניסיון לימדה אותי שאם זה לא יושב כבר בהתחלה טוב אז משהו מסריח בבחירה והעקשנות לטייח ולנסות לשפר משהו שאולי לא באמת מתאים לך, עברתי זאת הרבה על בשרי, כאשר היום אני עם מערכת plug n play (פשוטו כמשמעו) שלא דרשה שום התעסקות.kingikra כתב:LiorShap כתב: את נושא הגבוהים או הטוויטר החד אפשר עם קצת סבלנות וכיול נכון לרסן בקלות....![]()
אני מניח ששונאי הקליפש, אם יבואו אלי הביתה, לא יחשבו שמדובר ברמקול עם טוויטר שופר אחרי ששיחקתי עם האקולייזר.
אני חושב שהצלחתי לרסן את הרמקול בצורה יפה מאוד....

אני חייב לומר את דעתי בעניין:kingikra כתב:LiorShap כתב: את נושא הגבוהים או הטוויטר החד אפשר עם קצת סבלנות וכיול נכון לרסן בקלות....![]()
אני מניח ששונאי הקליפש, אם יבואו אלי הביתה, לא יחשבו שמדובר ברמקול עם טוויטר שופר אחרי ששיחקתי עם האקולייזר.
אני חושב שהצלחתי לרסן את הרמקול בצורה יפה מאוד....