yaron78 כתב:uv2u:
יצא לי לראות שישפאר נותנת 5 שנים על דגמי 2013 של סוני. אז יורוקום לא לבד... אבל בהחלט זה צעד מבורך ולא נפוץ כאן!
גם אני מאוד מעריך את האיכות של מסכי פנסוניק. לאי הימצאות העברית אפשר למצוא תירוץ - אבל אין תירוץ לאי הימצאות הטיונר DVB. הטיונר הזה זמין גם באסיה, גם במדינות העולם השלישי. ישראל היא עולם רביעי מבחינתם...
כנראה יורוקום יוצאים מתוך נקודת הנחה שמי שקנה טלויזיה של פנסוניק - שהיא יקרה יחסית למתחרות - יש לו הוט או יס ולכן לא צריך טיונר לעידן+, וככה יורוקום יכולה לחסוך כמה גרושים על המפרט.
לדעתי הרבה פחות נוח להשתמש בטיונר חיצוני לעידן+, מאשר להשתמש בטיונר מובנה. לא נוח להשתמש בשני שלטים במקביל, ולעבור כל הזמן לכניסת הוידאו אליה הוא מחובר. מה גם שהטיונרים לעידן+ שזמינים בארץ הם סיניים ברמה נמוכה - מה שעוד יותר מוריד מחוויית השימוש. לקנות מסך כל כך יקר ואיכותי ואז לקלקל את החווייה עם איזה טיונר סיני מעאפן?!
ולגבי יורוקום: היא הפכה את הבעלים שלה למיליארדר! לאורך השנים היו באמתחתו עוד כמה חברות, אבל את מירב הונו צבר מיורוקום - בעיקר ממכירת מוצרי פנסוניק (כולל בתחום התקשורת) וסלולריים של נוקיה (ונוקיה הייתה מאוד דומיננטית במשך שנים רבות, עד לאחרונה). אם הוא נהיה מיליארדר רק מלהיות מתווך - אז זה מוכיח שהרווח של יורוקום מאוד גבוה! לא רק רווח הוגן אלא רווח מופקע!
(עם הכסף הזה, ובעזרת מינוף כספי נוסף, הוא רכש את גרעין השליטה בבזק - אבל זאת רכישה שעדיין לא החזירה את עצמה עבורו).
זה באופן דומה לבעלים של יבואנית הסלולריים של סמסונג שנהיה עשיר כקורח רק מהתיווך לארץ.
לפעמים יש לי הרגשה שבנוגע להרבה מוצרים שמיובאים ונמכרים בארץ, הרווח פר יחידה עבור היבואן גבוה מהרווח על אותה היחידה עבור היצרן עצמו...(לראיה, היצרניות לעיתים הפסדיות בקטגוריות מסויימות, ואילו היבואנים לארץ מרוויחים הרבה...)
...
1. ישפאר נותנת כרגע רק 3 שנים אחריות, לכן, אלא אם יש לך דוגמאות אחרות רלוונטיות, במקרה הזה, יורוקום היא כן שונה.
2. עפר הסביר, אין שום סיבה לטיונר DVB-T ללא תמיכה בעברית, הרי במידה וכן היה, התלונה הבאה היתה (ובצדק) שה-EPG הוא בג'יבריש ולא ניתן להזמין הקלטות.
3. יורוקום פנסוניק ויורוקום נוקיה אלא שתי חברות שונות לגמרי, מתנהלות בנפרד וזה שיש להם בעלי מנויות משותפים לא אומר מאומה על ההתנהלות של זו על השניה, אם כבר להיפך, כי זה אומר שחברה אחת יכולה לסבסד את השניה על ההפסדים שלה, בדיוק כמו שקורה אצל היצרנים.
4. יורוקום, או כל יבואן אחר (למעט כמה פרללים שאני מכיר), הן לא רק "מתווך". מה עם לוגיסטיקה? מימון מלאים? מימון חלפים עפ"י המתחייב בחוק? מה עם אחריות? מה עם שיווק? אנשי שירות/מתקינים/הדרכות? מה עם מכון תקנים? מה עם תרגום חומרים לעברית עפ"י המתחייב בחוק?
אתם יודעים טוב מאוד שהשוק הוא שוק חופשי והפרלליסטים בארץ לא רואים אף אחד ממטר. אם יבואן היה מרוויח, שקל יותר מידי, הפרלליסטים היו חוגגים על זה מיידית. למה זה לא קורה בפנסוניק בהיקפים שהיו מתבקשים ממה שאתם מתארים?
פשוט מאוד, יורוקום - ותחזיקו חזק עכשיו - לא הרוויחה בתחום המסכים מעולם!
עכשיו, כדי שלא תגידו שאני הוזה או ממציא, אני זורק פה כפפה לכל הכלכלנים והיועצים העיסקיים פה שיודעים איך לנהל עסק כמו יורוקום בצורה חכמה יותר (קרי, ריווחית ועדיין עם מחירים תחרותיים) - אני מארגן שולחן עגול ל-10 חברים עם גיא אלוביץ' בו ייפתחו כל הספרים וכל המספרים (זה כבר אושר ע"י יורוקום). בואו להכיר מקרוב ומבפנים איך מנהלים עסק כזה וממה מורכב התמחור.
אבל יש תנאי - Put your money where your mouth is!
במידה ויוכח לכם שהחברה לא רווחית בתחום המסכים ואי אפשר להוזיל את העלות לצרכן כמו שאתם טוענים, אתם מתחייבים להחליף את המסך שלכם למסך חדש של פנסוניק באותו גודל או גדול יותר ממה שיש לכם בסלון. הולך?