קולה Huky 500 [פוצל]

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #41 

תודה כפיר, אני בטוח אעשה זאת מתישהו.

קצת חושש לקדוח ואולי להרוס או לא להגיע למקום הנכון אבל בהחלט עברה במוחי המחשבה עם קנייתו שאני זקוק למידע הזה. אתפוס יוזמה מתישהו ותודה על הקישורים. אלו רגשים שגם עובדים עם תוכנות ואפליקציות נפוצות או שזקוקים למשהו נוסף, אם כבר חושבים קדימה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #42 

amiir כתב:קווסט שולטטט!!! :mrgreen:
...
יפה!
למה לא מד אחד ל 2 תרמוקפלים?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

בהמשך לאותו העניין, האם ניתן לדעתך לקדוח את החור דווקא בדלתית הנפתחת ולא בדופן נייחת? זה נראה כמו המקום היחיד בקולה זה שבו מתרכזים הפולים בזמן הקלייה.
אפשר לראות תמונות של הקולה גם כשהוא ערום, בדף האינטרנט הבא:

http://www.dauberg.de/coffee/Roasting/M ... index.html

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #44 

לא בדלת הנפתחת - התרמוקאפל נכנס פנימה ואם תשים על הדלת הנפתחת הוא ייתקע...
תראה איך זה בקווסט - צד שמאל התרמוקאפל נוגע בפולים (=BT )כי הם מסתובבים עם כיוון השעון.
צד ימין ממש רק קצת יותר גבוה הפולים כבר לא מגיעים וזה ET.
בתמונות שלך יש תרמוקאפל בצד ימין = נראה כמו BT
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #45 

צודק עופר בדיעבד הייתי צריך לקנות מוניטור אחד עם שתי יציאות (יש ב40$ באיביי כולל כל החיבורים ) :oops:

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #46 

מיץ_פטל כתב:בהצלחה,
קובץ PDF עם קצת תמונות ופרטים:
http://briosocafe.com.p10.hostingprod.c ... o_spec.pdf

השליטה וחיווי הטמפרטורה אצלי הם דיגיטאליים ולא כמו שבתמונות שבפרסום זה.
...
תתחדש מיץ פטל! (Y)
נראה מצוין. השאלה איפה אתה מתקלח בימים אלו? :wink:
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #47 

שלום כפיר
אני רוצה לשול בקשר huky 500
יש לי huky 500 ו כמעט תמיד נשרף קפה ,צריך להפעיל מאורר בין 190-220 מעלות? או לקלות בלי מאורר מי 190 עד 220 מעלות?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

שלום,
ברוך הבא!
יש לך יופי של קולה! ספר קצת יותר על תהליך הקלייה ועל הדרך בה אתה מחמם את התוף. אולי שם טמון הפתרון, בהתייחסות לחימום ולעוצמתו, ולא לכן/לא אוורור.
אתה מוזמן גם להעלות מעט תמונות שנהנה כולנו להביט בציוד שלך ובעמדת הקלייה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #49 

alexr1971 כתב:צריך להפעיל מאורר בין 190-220 מעלות? או לקלות בלי מאורר מי 190 עד 220 מעלות?
...
היי אלכס, ברוך הבא.

קנית קולה מעולה שמאפשר לך לבצע איזה פרופיל קליה שתרצה.
לגבי המאוורר זה קצת פשטני לומר להפעיל בטמפרטורה מסויימת או לא, במקום זה אתן לך כמה טיפים אחרים והמלצה לפרופיל כלשהו.

קצת רקע לגבי ההוקי, המאוורר הוא חלק אינטגרלי מתהליך הקליה ורצוי שהוא תמיד יהיה פעיל בעוצמה כזו או אחרת - תלוי באיזה חלק בקליה אתה נמצא ואיך צריך להגיב למקרים שונים תוך כדי הקליה.
המאוורר מסייע לתהליך הקליה בכך שהוא משנע את האוויר החם בתוך התוף דרך הפולים ובכך מאפשר קליה גם באמצעות מגע האוויר החם וזה יחד עם המגע בתוף הלוהט קולה את הפולים בצורה אחידה יותר וגם מהר יותר מאשר בלי אוויר.

כיוון שהגז כמקור חום מאוד חזק צריך לפזר את החום בצורה יעילה ככל שניתן ולתעל את האנרגיה בצורה אופטימאלית יחד עם המאוורר כדי להפיק את המירב בכל שלב בקליה.
מעט אוויר והרבה חום יגרמו לתוף להתחמם יתר על המידה ואז אתה מסתכן בטעם חרוך ובחריכה של פני הפולים, יותר מידי אוויר ומעט חום יעבדו הפוך ולמעשה יאטו מאוד את תהליך הקליה וזה שימושי בשלב מתקדם שלה.

יש כמה דברים שכדאי להתקין בהוקי שמשפרים משמעותית את השליטה והבקרה:

בקר מהירות למאוורר - עלות כ 10 דולר ב ebay

http://www.ebay.com/itm/AC-220V-300W-El ... 20c4c6e828

תרמוקאפל נוסף מחוץ לתוף הקליה (MET) שמראה לך את הטמפרטורה מחוץ לתוף כלומר עוצמת חום שמוקרנת על התוף ממקור החום.
בשבילו צריך לקדוח עוד חור בחזית הקולה בחלק העליון קרוב לקצה ממש מעל התוף.
אפשר לקנות התרמוקאפל ישירות ממר לי וזה עולה בסביבות 16 דולר.

בכל מקרה להלן פרופיל קליה שאני מציע לך לכמות של 300-350 גרם:

חימום ראשוני של הקולה ל 230-240 מעלות על 40% עוצמת חימום בלי אוויר (כעשר דקות בערך).
הגברת הלהבה למקסימום וטעינה של הפולים.
אם אין לך בקר מהירות מאוורר הפעל אותו בכל 15-20 שניות ל 5-6 שניות.
השאר ככה כדקה ואז הנמך חזרה את החום ל 30% עד שתגיע לטמפרטורת פולים 150 והמשך עם האוויר כפי שהצעתי.

ב 150 מעלות פולים הגבר את החום ל 60% והמשך ברוטינה של האוויר.
ב 170 מעלות פולים הגבר את החום ל 80% והמשך ברוטינה של האוויר.
ב 190 מעלות פולים הנמך את החום ל 30% והדלק את המאוורר באופן קבוע.
לאחר שמתחיל פיצוץ ראשון הנמך את החום ל 10% ממש על להבה קטנטנה מאוד ועקוב אחרי טמפרטורת הפולים.
ברגע שתראה שקצב העליה של טמפרטורת הפולים ממש איטי (נאמר 2-3 מעלות בדקה) והקליה ממש הואטה כבה את המאוורר וחזור לרוטינת האיוורור שהצעתי בהתחלה והשאר את החום כפי שהוא.
המשך ככה ככל שתרצה עד סיום הקליה, אני ממליץ על משהו בטווח של 5-6 דקות (תלוי בסוג הפולים ובטעם שלך) ובכל מקרה להפסיק את הקליה לא יותר מ 220-222 מעלות פולים כלומר ממש לפני תחילת פיצוץ שני.
תתאמן על החלק הזה של הקליה הרבה עד שתגיע לתוצאה הרצויה ולההאטה המדוברת, משיכת הזמן מהפיצוץ הראשון עד תום הקליה עושה פלאים לטעם הקפה, יש עומק והמון גוף וזה מאפשר לטעם הסופי להתפתח ובניגוד להרבה דעות ממש לא ״אופה״ את הקפה כי הטמפרטורה לא מוקפאת או יורדת אלא ממשיכה לעלות אבל בקצב מאוד איטי ולמעשה מושכים את התהליך.

כמה קווים כלליים לזמני הקליה לכמות הזו:

150 מעלות פולים לאחר הטעינה צריך להגיע בטווח של 3.5-4 דקות.
פיצוץ ראשון בסביבות 8-9 דקות
סיום קליה בפרופיל האיטי הזה 14-16 דקות.

שקול את הפולים לפני הקליה ואחרי הקליה, איבוד המשקל צריך להיות 16-17% מקסימום (לרוב 16.5%).

סגור את הפולים בשקית עם שסתום בארון חשוך רחוק מחום ולחות ותן להם לנוח מינימום 5-6 ימים לפני שאתה מתחיל לשתות.

בהצלחה! הקולה הזה פשוט נהדר ואחרי למידה אפשר לעשות איתו מה שתרצה ולקסטם אותו ככל שתחפוץ.

למיטב ידיעתי יש עוד מישהו בארץ שרכש אותו כולמר יש כבר לפחות 3 ;-)

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #50 

כפיר_ש כתב:
alexr1971 כתב:צריך להפעיל מאורר בין 190-220 מעלות? או לקלות בלי מאורר מי 190 עד 220 מעלות?
...
היי אלכס, ברוך הבא.

קנית קולה מעולה שמאפשר לך לבצע איזה פרופיל קליה שתרצה.
לגבי המאוורר זה קצת פשטני לומר להפעיל בטמפרטורה מסויימת או לא, במקום זה אתן לך כמה טיפים אחרים והמלצה לפרופיל כלשהו.

קצת רקע לגבי ההוקי, המאוורר הוא חלק אינטגרלי מתהליך הקליה ורצוי שהוא תמיד יהיה פעיל בעוצמה כזו או אחרת - תלוי באיזה חלק בקליה אתה נמצא ואיך צריך להגיב למקרים שונים תוך כדי הקליה.
המאוורר מסייע לתהליך הקליה בכך שהוא משנע את האוויר החם בתוך התוף דרך הפולים ובכך מאפשר קליה גם באמצעות מגע האוויר החם וזה יחד עם המגע בתוף הלוהט קולה את הפולים בצורה אחידה יותר וגם מהר יותר מאשר בלי אוויר.

כיוון שהגז כמקור חום מאוד חזק צריך לפזר את החום בצורה יעילה ככל שניתן ולתעל את האנרגיה בצורה אופטימאלית יחד עם המאוורר כדי להפיק את המירב בכל שלב בקליה.
מעט אוויר והרבה חום יגרמו לתוף להתחמם יתר על המידה ואז אתה מסתכן בטעם חרוך ובחריכה של פני הפולים, יותר מידי אוויר ומעט חום יעבדו הפוך ולמעשה יאטו מאוד את תהליך הקליה וזה שימושי בשלב מתקדם שלה.

יש כמה דברים שכדאי להתקין בהוקי שמשפרים משמעותית את השליטה והבקרה:

בקר מהירות למאוורר - עלות כ 10 דולר ב ebay

http://www.ebay.com/itm/AC-220V-300W-El ... 20c4c6e828

תרמוקאפל נוסף מחוץ לתוף הקליה (MET) שמראה לך את הטמפרטורה מחוץ לתוף כלומר עוצמת חום שמוקרנת על התוף ממקור החום.
בשבילו צריך לקדוח עוד חור בחזית הקולה בחלק העליון קרוב לקצה ממש מעל התוף.
אפשר לקנות התרמוקאפל ישירות ממר לי וזה עולה בסביבות 16 דולר.

בכל מקרה להלן פרופיל קליה שאני מציע לך לכמות של 300-350 גרם:

חימום ראשוני של הקולה ל 230-240 מעלות על 40% עוצמת חימום בלי אוויר (כעשר דקות בערך).
הגברת הלהבה למקסימום וטעינה של הפולים.
אם אין לך בקר מהירות מאוורר הפעל אותו בכל 15-20 שניות ל 5-6 שניות.
השאר ככה כדקה ואז הנמך חזרה את החום ל 30% עד שתגיע לטמפרטורת פולים 150 והמשך עם האוויר כפי שהצעתי.

ב 150 מעלות פולים הגבר את החום ל 60% והמשך ברוטינה של האוויר.
ב 170 מעלות פולים הגבר את החום ל 80% והמשך ברוטינה של האוויר.
ב 190 מעלות פולים הנמך את החום ל 30% והדלק את המאוורר באופן קבוע.
לאחר שמתחיל פיצוץ ראשון הנמך את החום ל 10% ממש על להבה קטנטנה מאוד ועקוב אחרי טמפרטורת הפולים.
ברגע שתראה שקצב העליה של טמפרטורת הפולים ממש איטי (נאמר 2-3 מעלות בדקה) והקליה ממש הואטה כבה את המאוורר וחזור לרוטינת האיוורור שהצעתי בהתחלה והשאר את החום כפי שהוא.
המשך ככה ככל שתרצה עד סיום הקליה, אני ממליץ על משהו בטווח של 5-6 דקות (תלוי בסוג הפולים ובטעם שלך) ובכל מקרה להפסיק את הקליה לא יותר מ 220-222 מעלות פולים כלומר ממש לפני תחילת פיצוץ שני.
תתאמן על החלק הזה של הקליה הרבה עד שתגיע לתוצאה הרצויה ולההאטה המדוברת, משיכת הזמן מהפיצוץ הראשון עד תום הקליה עושה פלאים לטעם הקפה, יש עומק והמון גוף וזה מאפשר לטעם הסופי להתפתח ובניגוד להרבה דעות ממש לא ״אופה״ את הקפה כי הטמפרטורה לא מוקפאת או יורדת אלא ממשיכה לעלות אבל בקצב מאוד איטי ולמעשה מושכים את התהליך.

כמה קווים כלליים לזמני הקליה לכמות הזו:

150 מעלות פולים לאחר הטעינה צריך להגיע בטווח של 3.5-4 דקות.
פיצוץ ראשון בסביבות 8-9 דקות
סיום קליה בפרופיל האיטי הזה 14-16 דקות.

שקול את הפולים לפני הקליה ואחרי הקליה, איבוד המשקל צריך להיות 16-17% מקסימום (לרוב 16.5%).

סגור את הפולים בשקית עם שסתום בארון חשוך רחוק מחום ולחות ותן להם לנוח מינימום 5-6 ימים לפני שאתה מתחיל לשתות.

בהצלחה! הקולה הזה פשוט נהדר ואחרי למידה אפשר לעשות איתו מה שתרצה ולקסטם אותו ככל שתחפוץ.

למיטב ידיעתי יש עוד מישהו בארץ שרכש אותו כולמר יש כבר לפחות 3 ;-)
...
תודה רבה כפיר על התגובה
היום קליתי בפרופיל שימלצתה לי חוץ מי ברזיל כל הזנים יפים ו ברזיל נשרף ,פעמיים קליתי ברזיל היום ו נשרף
עשיתי תמונות
גם בעיה ש כיריים גז יש לי לא של שקונים עם huky עוליי בגלל זה קשה לשלות בגז? כיריים גז שקניתה עם huky יש שם אחוזים%?
ו תוף שלי בלי חורים
נערך לאחרונה על ידי alexr1971 ב 18/10/2013 14:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #51 

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #52 

מיץ_פטל כתב:שלום,
ברוך הבא!
יש לך יופי של קולה! ספר קצת יותר על תהליך הקלייה ועל הדרך בה אתה מחמם את התוף. אולי שם טמון הפתרון, בהתייחסות לחימום ולעוצמתו, ולא לכן/לא אוורור.
אתה מוזמן גם להעלות מעט תמונות שנהנה כולנו להביט בציוד שלך ובעמדת הקלייה.
...
שלום תודה
בעייה ש כיריים גז לא של huky ו ברזיל כל הזמו נשרף

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

ייתכן, בבירור רואים מעט חריכות וכנראה שהכירה שלך חזקה יותר מהמקורית.

נסה חום מעט נמוך יותר ממה שהצעתי ב 10% בערך מכל החלקים ואולי טיפה יותר אוויר, האחוזים כמובן זה מושג יחסי (30% כלומר בערך שליש ממה שאתה יכול לסובב בווסת של הגז).

לכירה המקורית יש מד לחץ ואז יותר קל לדעת כמה לחץ גז אתה מאפשר.

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #54 

כפיר_ש כתב:ייתכן, בבירור רואים מעט חריכות וכנראה שהכירה שלך חזקה יותר מהמקורית.

נסה חום מעט נמוך יותר ממה שהצעתי ב 10% בערך מכל החלקים ואולי טיפה יותר אוויר, האחוזים כמובן זה מושג יחסי (30% כלומר בערך שליש ממה שאתה יכול לסובב בווסת של הגז).

לכירה המקורית יש מד לחץ ואז יותר קל לדעת כמה לחץ גז אתה מאפשר.
...
תודה כפיר
אני ינסה
ו קליתי תערובת מי פיצוץ 1 משכתי 5-6 דקות עד 220
לאספרסו 215-220 זה בסדר? או אפשר לקלות עד פיצוץ שני ל 220-230?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

בפרופיל הזה ממש לא צריך ואפשר לעצור את הקלייה החל מ 215 והלאה ולקבל אספרסו נהדר.

שחק עם זה ותעשה ניסויים עד שתקבל מה שאתה אוהב, מן הסתם לכל זן יהיה עדיף משהו קצת אחר.

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #56 

כפיר_ש כתב:בפרופיל הזה ממש לא צריך ואפשר לעצור את הקלייה החל מ 215 והלאה ולקבל אספרסו נהדר.

שחק עם זה ותעשה ניסויים עד שתקבל מה שאתה אוהב, מן הסתם לכל זן יהיה עדיף משהו קצת אחר.
...
כדאי לקנות כירא מקורית של huky?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

אני חושב שכן, פיזור החום שלה שונה מכירת גז רגילה (וזה חשוב בעיקר לתוף המחורר) והיא מתאימה בול לקולה כולל מגש בתחתית שניתן לשלוף ולנקות פעם בכמה קליות.

חוץ מזה יש לה שעון לחץ שימושי אבל אני מניח שאת כל זה אפשר להתקין/לקסטם גם עם כירה רגילה.

לקנות עכשיו כולל משלוח ומע״מ לא יהיה זול במיוחד, אתה לא חייב רק תחשוב איך מתקינים שעון לחץ שתהיה לך אינדיקציה כמה עוצמה אתה מפעיל.

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #58 

תודה רבה כפיר!
קליתי בפרופיל שלך
עכשיו יבנתי ,חשבתי ש מאוורר מגביר חום אז לא יפעלתי
ב פרופיל שכתבתה בסוף עשיתי אש נמוכה ו יפעלתי מאוורר ו זה הואטה קליה ו ככה משכתי 6-7 דקות ו יצאה קפה מעולה ו אני לפני זה חשבתי לעבור ל gene cafe
עזרתה לי מאוד תודה רבה לך (Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #59 

בכיף, שמח שאתה מרוצה...

תמשיך לשחק ולהתנסות אל תחשוש, זה כל הכיף.

alexr1971
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #60 

שלם כפיר
אתה ממליץ לקנות בקר מהירות למאוורר שקדם ?
ו MET קצה של תרמוקאפל צריך להיות מתחת של תוף?
או אפשר להשות MET במקום ET ?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”