מודלים של שיתוף כלכלי בחיי הנישואין
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
psibeast
בחיים אישתי לא סירבה למשהו שקניתי ונועד לשרת בעיקר אותי וחוץ מזה אל תנסה להכניס את הזוגיות ובעתיד נישואים שלך לתוך קופסאות ,תן לעניינים להתקדם ותראה שזה באמת לא הדברים הכי חשובים וכשיגיעו ילדים במזל טוב אני מניח שתסתכל על השירשור הזה ותשאל את עצמך: זה מה שהעסיק אותי בקשר עם אם ילדיי?
בהצלחה בזוגיות ובנישואין שבדרך
בחיים אישתי לא סירבה למשהו שקניתי ונועד לשרת בעיקר אותי וחוץ מזה אל תנסה להכניס את הזוגיות ובעתיד נישואים שלך לתוך קופסאות ,תן לעניינים להתקדם ותראה שזה באמת לא הדברים הכי חשובים וכשיגיעו ילדים במזל טוב אני מניח שתסתכל על השירשור הזה ותשאל את עצמך: זה מה שהעסיק אותי בקשר עם אם ילדיי?
בהצלחה בזוגיות ובנישואין שבדרך
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
1 סדריי עדיפויות, זה הכל. יש ברוך בשם הרבה על מה להוציא את הכסף, אך בד"כ כמות הכסף מוגבלת, אז מתעדפים ביחד. זו המהות של קשר טוב. לא מזמן אני רציתי טלויזיה לסלון, והגברת רצתה לפני זה .. "סלון" לסלון, וגם מטבח
. ה"תקציב לבזבוזים" היה +- 30K.. אז זה אומר שאי אפשר הכל. יותר נכון אפשר הכל, אבל מעפאן. אז סיכמנו שהמטבח יחכה לשנה הבאה. ביחד. כאילו אנחנו נשואים
..
2 מבחינת חוקיי הרכוש המשותף, אין כל משמעות לכמה חשבונות מחזיקים בני הזוג. נאמר שאחד מחזיק חשבון נפרד אליו הוא מעביר משכורתו ושם חוסך מאות אלפיי שקלים, והשני פותח חשבון ובו צובר חובות עתק בכרטיסיי אשראי, מינוסים והלוואות לכיסויי המינוס. אז אם חס וחלילה מפרקים את החבילה, אז שני החשבונות שייכים בדיוק באותה מידה לשניי הצדדים. כל החסכונות שנצברו הנישואין (או ניהול משק בית משותף), וכל החובות, הם משותפים, גם אם הם מתפרסים על חמישים חשבונות.
2 מבחינת חוקיי הרכוש המשותף, אין כל משמעות לכמה חשבונות מחזיקים בני הזוג. נאמר שאחד מחזיק חשבון נפרד אליו הוא מעביר משכורתו ושם חוסך מאות אלפיי שקלים, והשני פותח חשבון ובו צובר חובות עתק בכרטיסיי אשראי, מינוסים והלוואות לכיסויי המינוס. אז אם חס וחלילה מפרקים את החבילה, אז שני החשבונות שייכים בדיוק באותה מידה לשניי הצדדים. כל החסכונות שנצברו הנישואין (או ניהול משק בית משותף), וכל החובות, הם משותפים, גם אם הם מתפרסים על חמישים חשבונות.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
ra כתב: מי שצריך חשבון נפרד לקנות מה שהוא רוצה
כנראה לא חושב שמגיע לו להוציא את הסכום הזה
בצורה הוגנת...
כמו שכבר רשמו גם אצלינו יש מעין חלוקה שמבוסת על אמון הדדי.
כמו שאני סומך עליה שהיא לא תקנה פתאום איזה צמיד ב-10,000 ש"ח בלי להגיד, ככה היא סומכת עלי שאני לא רוכש גאג'טים לקלנוע הביתי בלי הסכמה משותפת.
ואגב, אין לי בעיה להסתיר ממנה הוצאות, אבל אני לא אעשה את זה.
פגיעה באמן זה דבר מאוד עמוק וקשה לתיקון.
guyezra כתב: ואגב, אין לי בעיה להסתיר ממנה הוצאות, אבל אני לא אעשה את זה.
פגיעה באמן זה דבר מאוד עמוק וקשה לתיקון....
למרות שפגיעה באמון זה לא רק בעניין הכספי/כלכלי הוא הבסיס לחיי זוגיות מוצלחים
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
יש לי חשבון משותף עם אשתי עוד לפני שהתחתנו.
נראה לי מוזר מאוד לנהל חשבון נפרד, ולא הייתי אפילו שוקל את זה.
לגבי אישור הנהלה, עד היום כמעט ולא נתקלתי בסירוב.
פשוט צריך לדעת איך להציג את הנושא ולתת להנהלה את ההרגשה שההחלטה לרכישה באה ממנה
נראה לי מוזר מאוד לנהל חשבון נפרד, ולא הייתי אפילו שוקל את זה.
לגבי אישור הנהלה, עד היום כמעט ולא נתקלתי בסירוב.
פשוט צריך לדעת איך להציג את הנושא ולתת להנהלה את ההרגשה שההחלטה לרכישה באה ממנה
הניסיון שלי:
אנחנו זוג בסוף שנות העשרים שלנו וכבר 5 שנים ביחד ללא ילדים ולכל אחד יש חשבון פרטי. שיטת העבודה שלנו:
הוצאות משותפות - שכ"ד, אוכל, חשבונות, יציאה למסעדות וכו' - חלוקה שווה
הוצאות יחסיות בהתאם לאחוז שימוש - כגון רכב שנמצא ברשותי במהלך רוב היום ולכן טבעי שאני אשא ברוב התשלומים עליו. לצורך העניין החלוקה היא 70%-30%.
רישום ההוצאות מבוצע בקובץ אקסל. זה לא משנה מי משלם על ההוצאות המשותפות או היחסיות, באחריות זה שמשלם לעדכן את הקובץ. בסוף כל חודש עושים חישוב ומבצעים העברה בנקאית ופותחים חודש חדש מאוזן. (כך אנו גם משיגים רישום מסודר על ההוצאות שלנו במהלך החודש ומבצעים התאמות במידת הצורך)
הוצאות פרטיות מבוצעות בנפרד. כמובן שאנו מדברים יחד על הוצאות גדולות אבל לא נשמע לי הגיוני שאם היא תרצה מאוד לקנות משהו אני אטיל על כך וטו, ולהיפך.
כרגע שנינו מרווחים בערך אותו דבר לכן זה מקל על החישובים אבל כבר סיכמנו שאם בעתיד אחד מאיתנו ירוויח יותר נבצע התאמות באחוזי ההוצאות.
אני בטוח שילדים מסבכים את העסק, לכן חשבתי בעתיד אולי לפתוח חשבון בנק משותף ואליו להעביר כל חודש 80% מהמשכורת הפרטית.
לי נראה שוויתור על חשבון בנק פרטי זהו סוג של וויתור על העצמאות האישית שלך כאדם.
אנחנו זוג בסוף שנות העשרים שלנו וכבר 5 שנים ביחד ללא ילדים ולכל אחד יש חשבון פרטי. שיטת העבודה שלנו:
הוצאות משותפות - שכ"ד, אוכל, חשבונות, יציאה למסעדות וכו' - חלוקה שווה
הוצאות יחסיות בהתאם לאחוז שימוש - כגון רכב שנמצא ברשותי במהלך רוב היום ולכן טבעי שאני אשא ברוב התשלומים עליו. לצורך העניין החלוקה היא 70%-30%.
רישום ההוצאות מבוצע בקובץ אקסל. זה לא משנה מי משלם על ההוצאות המשותפות או היחסיות, באחריות זה שמשלם לעדכן את הקובץ. בסוף כל חודש עושים חישוב ומבצעים העברה בנקאית ופותחים חודש חדש מאוזן. (כך אנו גם משיגים רישום מסודר על ההוצאות שלנו במהלך החודש ומבצעים התאמות במידת הצורך)
הוצאות פרטיות מבוצעות בנפרד. כמובן שאנו מדברים יחד על הוצאות גדולות אבל לא נשמע לי הגיוני שאם היא תרצה מאוד לקנות משהו אני אטיל על כך וטו, ולהיפך.
כרגע שנינו מרווחים בערך אותו דבר לכן זה מקל על החישובים אבל כבר סיכמנו שאם בעתיד אחד מאיתנו ירוויח יותר נבצע התאמות באחוזי ההוצאות.
אני בטוח שילדים מסבכים את העסק, לכן חשבתי בעתיד אולי לפתוח חשבון בנק משותף ואליו להעביר כל חודש 80% מהמשכורת הפרטית.
לי נראה שוויתור על חשבון בנק פרטי זהו סוג של וויתור על העצמאות האישית שלך כאדם.
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
גם אצלי חשבון משותף וההוצאות "הגדולות" הן אחרי דיון.
אישתי כבר הבינה את "הבעייה" מההתחלה.
אחרי השדרוג השני כבר שמעתי : " זה לעולם לא נגמר - נכון ? "
אמרתי נכון - ומאז כמעט הכל שודרג בעצם
איתן.
אישתי כבר הבינה את "הבעייה" מההתחלה.
אחרי השדרוג השני כבר שמעתי : " זה לעולם לא נגמר - נכון ? "
אמרתי נכון - ומאז כמעט הכל שודרג בעצם
איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .
kaliker
נראה לי התעסקות גדולה מאד ההתחשבנות הזו על כל הוצאה.
אחוזים על הרכב... ואם אחד אוהב להתקלח הרבה יותר מהשני (3 פעמים ביום מול פעם ביום) אז גם מתחשבנים על המים 1/3 ו- 2/3?
מה אם קניות בסופר? חלוקה שווה?
מה אם טלוויזיה? אם אשתך, למשל, מחליטה שהיא לא רוצה לראות יותר טלוויזיה ולא לשלם עבור כבלים כי היא רוצה את הכסף עבור בזבוזים, אתה תרשה לה לראות מדי פעם סרט עבור תשלום חד פעמי?
עד איזה רמה אתם יורדים להתחשבנות?
אם תרצו לקנות משהו יקר במשותף, נניח עבור הבית, ולך או לאשתך אין מספיק כסף בחשבון הפרטי כדי לממן את חלקו אז אתם לא תקנו או שתבוא התחשבנות אחר כך אם השני ישלם "עבורו"?
אני אישית לא מסוגל לחשוב על הזמן והמחשבה הנדרשים כדי לעסוק בזה ברמה יום יומית ואף יותר.
טוב, אולי יש לכם הרבה זמן פנוי ללא ילדים
נראה לי התעסקות גדולה מאד ההתחשבנות הזו על כל הוצאה.
אחוזים על הרכב... ואם אחד אוהב להתקלח הרבה יותר מהשני (3 פעמים ביום מול פעם ביום) אז גם מתחשבנים על המים 1/3 ו- 2/3?
מה אם קניות בסופר? חלוקה שווה?
מה אם טלוויזיה? אם אשתך, למשל, מחליטה שהיא לא רוצה לראות יותר טלוויזיה ולא לשלם עבור כבלים כי היא רוצה את הכסף עבור בזבוזים, אתה תרשה לה לראות מדי פעם סרט עבור תשלום חד פעמי?
עד איזה רמה אתם יורדים להתחשבנות?
אם תרצו לקנות משהו יקר במשותף, נניח עבור הבית, ולך או לאשתך אין מספיק כסף בחשבון הפרטי כדי לממן את חלקו אז אתם לא תקנו או שתבוא התחשבנות אחר כך אם השני ישלם "עבורו"?
אני אישית לא מסוגל לחשוב על הזמן והמחשבה הנדרשים כדי לעסוק בזה ברמה יום יומית ואף יותר.
טוב, אולי יש לכם הרבה זמן פנוי ללא ילדים
ויש שיגידו את זה על ויתור על "זוגיות פתוחה"kaliker כתב:הניסיון שלי:
לי נראה שוויתור על חשבון בנק פרטי זהו סוג של וויתור על העצמאות האישית שלך כאדם....
דבר אחד בהחלט יש בשיטה הזו והוא לימוד ניהול תקציב
אבל השיתוף חשוב יותר מניהול
theone
אני יכול להגיד בלב שלם שזה לא דורש ממני יותר מ 5 דקות ביום...
כמו שאמרתי הגדרנו הוצאות שהם תמיד משותפות כמו אוכל. לא משנה מה קונים זה תמיד משותף. כמה פעמים בשבוע כבר עושים קניות? ברור שאם עברתי באיזה מכולת וקניתי כמה עגבניות שבדיוק היה חסר או לחם אני לא הולך להכניס את זה לקובץ...
אותו דבר בנוגע לחשבונות - לא משנה איזה חשבון ומי משתמש יותר/פחות זה תמיד משותף.
בנוגע לרכב - כמה תשלומים קבועים יש על רכב? ביטוח, טסט וטיפולים. חוץ מזה עוד פעמיים בחודש ממלאים דלק וזהו...
ובכל זאת ברור לי שאנחנו לא יכולים לבצע התחשבנות עד השקל האחרון...יש חודשים שבהם אני משלם יותר ויש חודשים שהיא משלמת יותר אבל בסה"כ אני חושב שמדובר בשיטה שהיא גם הוגנת אחד כלפי השני וגם מאפשרת לנהל תקציב בצורה אחראית.
סתם בדקתי עכשיו, ובכל חודש בממוצע יש בערך 20 שורות של "התחשבנות"...
אנחנו זוג פתוח שמדבר על הכל, ויש לנו מספר עקרונות כיצד אנו הולכים לנהל את חיינו. אנחנו מאוד מחושבים כלכלית וכל עוד אין לנו כסף לא נקנה.
בינתיים לא לקחנו אף הלוואה, ואנחנו בקרוב מאוד מתחתנים בחתונה צנועה עם כ 80 אורחים שגם אם אף אורח לא יביא אף מתנה עדיין נוכל לממנה במלואה ולא ניכנס לחובות.
בכלל יש לי ביקורת רבה על המינוף שמשקי הבית לוקחים על עצמם אבל זה כבר לדיון אחר...
נ.ב.
אולי אני תמים וכאשר יגיעו ילדים לעולם המציאות תשנה את החשיבה שלי. אני מקווה שזה לא יקרה.
אני יכול להגיד בלב שלם שזה לא דורש ממני יותר מ 5 דקות ביום...
כמו שאמרתי הגדרנו הוצאות שהם תמיד משותפות כמו אוכל. לא משנה מה קונים זה תמיד משותף. כמה פעמים בשבוע כבר עושים קניות? ברור שאם עברתי באיזה מכולת וקניתי כמה עגבניות שבדיוק היה חסר או לחם אני לא הולך להכניס את זה לקובץ...
אותו דבר בנוגע לחשבונות - לא משנה איזה חשבון ומי משתמש יותר/פחות זה תמיד משותף.
בנוגע לרכב - כמה תשלומים קבועים יש על רכב? ביטוח, טסט וטיפולים. חוץ מזה עוד פעמיים בחודש ממלאים דלק וזהו...
ובכל זאת ברור לי שאנחנו לא יכולים לבצע התחשבנות עד השקל האחרון...יש חודשים שבהם אני משלם יותר ויש חודשים שהיא משלמת יותר אבל בסה"כ אני חושב שמדובר בשיטה שהיא גם הוגנת אחד כלפי השני וגם מאפשרת לנהל תקציב בצורה אחראית.
סתם בדקתי עכשיו, ובכל חודש בממוצע יש בערך 20 שורות של "התחשבנות"...
אנחנו זוג פתוח שמדבר על הכל, ויש לנו מספר עקרונות כיצד אנו הולכים לנהל את חיינו. אנחנו מאוד מחושבים כלכלית וכל עוד אין לנו כסף לא נקנה.
בינתיים לא לקחנו אף הלוואה, ואנחנו בקרוב מאוד מתחתנים בחתונה צנועה עם כ 80 אורחים שגם אם אף אורח לא יביא אף מתנה עדיין נוכל לממנה במלואה ולא ניכנס לחובות.
בכלל יש לי ביקורת רבה על המינוף שמשקי הבית לוקחים על עצמם אבל זה כבר לדיון אחר...
נ.ב.
אולי אני תמים וכאשר יגיעו ילדים לעולם המציאות תשנה את החשיבה שלי. אני מקווה שזה לא יקרה.
kaliker,
סליחה, הייתי בטוח שאתם נשואים כבר - כשרשמת "זוג" הנחתי זוג נשוי
גם אני ואשתי גרנו ביחד מספר שנים לפני החתונה (2-3 שנים) והתנהלנו כלכלית בנפרד - התחשבנות עם פתקים על המקרר.
השאלה,
אחרי החתונה האם תמשיכו כך או שתעברו לחשבון משותף?
האם חשבתם או דברתם על זה?
במיוחד שכפי שאתה אומר שניכם אחראים כלכלית.
לדעתי זה אלמנט נוסף (חשוב וגדול) לחיים משותפים - התחשבות, פשרות וכו,
סליחה, הייתי בטוח שאתם נשואים כבר - כשרשמת "זוג" הנחתי זוג נשוי
גם אני ואשתי גרנו ביחד מספר שנים לפני החתונה (2-3 שנים) והתנהלנו כלכלית בנפרד - התחשבנות עם פתקים על המקרר.
השאלה,
אחרי החתונה האם תמשיכו כך או שתעברו לחשבון משותף?
האם חשבתם או דברתם על זה?
במיוחד שכפי שאתה אומר שניכם אחראים כלכלית.
לדעתי זה אלמנט נוסף (חשוב וגדול) לחיים משותפים - התחשבות, פשרות וכו,
theone,
אכן דיברנו על כך וכרגע החלטנו להשאיר את המודל שלנו על כנו, לפחות בשלב זה.
למה מסיקים שאם אין חשבון משותף אז אין התחשבות, פשרות וכו'. למשל לאחרונה קניתי אייפון ולמרות שמדובר בקנייה אישית שלי כמובן שדיברתי איתה על כך וכך אנו עושים בכל קניה גדולה.
לדעתי שיתוף בין בני זוג לא מחייב חשבון משותף...עם זאת אנו מנהלים חשבון חיסכון משותף שכל חודש מפרישים אליו סכום דומה.
אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין זוג שחי 3 שנים ביחד לבין זוג לאחר חתונה? אני לא צופה שום הבדל בין ההתנהלות הכלכלית שלנו יום לפני החתונה ויום לאחריה...אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
אכן דיברנו על כך וכרגע החלטנו להשאיר את המודל שלנו על כנו, לפחות בשלב זה.
למה מסיקים שאם אין חשבון משותף אז אין התחשבות, פשרות וכו'. למשל לאחרונה קניתי אייפון ולמרות שמדובר בקנייה אישית שלי כמובן שדיברתי איתה על כך וכך אנו עושים בכל קניה גדולה.
לדעתי שיתוף בין בני זוג לא מחייב חשבון משותף...עם זאת אנו מנהלים חשבון חיסכון משותף שכל חודש מפרישים אליו סכום דומה.
אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין זוג שחי 3 שנים ביחד לבין זוג לאחר חתונה? אני לא צופה שום הבדל בין ההתנהלות הכלכלית שלנו יום לפני החתונה ויום לאחריה...אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
kaliker , ההתנהלות שלך, כלכלית ככל שתהיה, נראית כמו של שותפים בדירה ולא של זוג.
מה יהיה כשמחר אחד מכם ירוויח הרבה יותר, אז הוא יוכל לרכוש לעצמו פריטים יקרי ערך בעוד בן הזוג השני יאלץ לחיות ברמת חיים פחותה יותר ?
ומה אם אחד מכם יפוטר ? תרעיבו אחד את השני ?
כרגע נוח לכם בגלל שאתם מרווחים כמעט אותו דבר וללא ילדים (כמו שכתבתי, שותפים בדירה).
להערכתי ההתנהלות הזאת תתפורר שברגע שיהיה פער בשכר.
מה יהיה כשמחר אחד מכם ירוויח הרבה יותר, אז הוא יוכל לרכוש לעצמו פריטים יקרי ערך בעוד בן הזוג השני יאלץ לחיות ברמת חיים פחותה יותר ?
ומה אם אחד מכם יפוטר ? תרעיבו אחד את השני ?
כרגע נוח לכם בגלל שאתם מרווחים כמעט אותו דבר וללא ילדים (כמו שכתבתי, שותפים בדירה).
להערכתי ההתנהלות הזאת תתפורר שברגע שיהיה פער בשכר.
kaliker,kaliker כתב:
נ.ב.
אולי אני תמים וכאשר יגיעו ילדים לעולם המציאות תשנה את החשיבה שלי. אני מקווה שזה לא יקרה....
אתה נשמע בחור נחמד ביותר ואני מאחל לך מכל הלב שלאחר שתתחתנו ותלדו ילדים ותהפכו יותר ל'בני זוג' מאשר 'שותפים לחיים', החשיבה שלך(שלכם) דווקא כן תשתנה.
מפרספקטיבה של כמה וכמה שנות נישואין (וילדים), שינוי הקונספט הכלכלי אצלכם יהיה הרבה יותר מסתם שינוי טכני, הוא יעיד על מהפך עמוק באמון ובחיבור ביניכם.
והעיקר שיהיה במזל טוב בחתונה.. ושהאורחים בכל זאת יגיעו עם מתנות שוות
kaliker,
מה שאני לא מבין, לא אצלך ולא אצל אחרים שמנהלים את כספיהם ככה, הוא איזה יתרון יש בזה (ואני לא מתייחס ליתרונות טכניים שאולי יש).
ברור לי שאין לזה בהכרח חיסרון ויש יתרון בניהול מודע (כולל רישום) של הכספים, אך את האחרון אפשר לעשות גם בחשבון משותף.
מה שאני לא מבין, לא אצלך ולא אצל אחרים שמנהלים את כספיהם ככה, הוא איזה יתרון יש בזה (ואני לא מתייחס ליתרונות טכניים שאולי יש).
ברור לי שאין לזה בהכרח חיסרון ויש יתרון בניהול מודע (כולל רישום) של הכספים, אך את האחרון אפשר לעשות גם בחשבון משותף.
משה