אם לגבי נדלן אתה מציע לרדת מהנושא אם לא מבינים בתחום על אחת כמה וכמה שצריכים לרדת מנושא של שוק ההון אם לא מבינים בזהתומיש כתב:ולגבי הנדלן - הייתי מציע לך לרדת מהנושא אם את לא מבינה בתחום.....
להשקיע במניות או לסגור בפיקדון??
Re: קצת הכוונה מאחד עם ניסיון
joj כתב:אם לגבי נדלן אתה מציע לרדת מהנושא אם לא מבינים בתחום על אחת כמה וכמה שצריכים לרדת מנושא של שוק ההון אם לא מבינים בזהתומיש כתב:ולגבי הנדלן - הייתי מציע לך לרדת מהנושא אם את לא מבינה בתחום........
בהחלט צריך להתעסק עם מה שמבינים בו או לחילופין לקבל ייעוץ ממי שמבין, אף המשפט שלך פה תמוה.
השקעה בנדל"ן היא מסובכת ודורשת ידע פי כמה מאשר בשוק ההון.
הסיבה העיקרית לכך היא שכל חוקי ניירות הערך מכוונים על מנת למקסם את השקיפות בנושא. עצם הקמת בורסה ציבורית היא הדבר העיקרי שמגן על רוב המשקיעים ממניפולציות. לא לגמרי כמובן, אבל לגבי ניירות ערך הסחירים יותר זה נכון.
זה לא מחליף את הצורך של משקיע להבין מה הוא עושה ואיזה סיכונים הוא לוקח, אך זה כן מגן במידה רבה על המשקיע מניסיון תמרון על ידי צד שני עם אינטרסים הפוכים.
מנגד , השקעה בנדל"ן מסוכנת בהרבה כי אין בורסה וגם כל נכס הוא ייחודי. אתה לא רק צריך "להבין בנדל"ן" באופן כללי, אלא ללמוד טוב את השוק הספציפי, השכונה הספציפית והנכס הספציפי.
כמו כן, השקעה בנדל"ן, דורשת סכומים מימימליים גבוהים והיא מאוד לא נזילה. או אפשר תוך יום להחליט שיוצאים כי פתאום צריכים את הכסף.
משה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
תודה על כל העצות.
מסתבר לאחר בדיקה שהאפיק הנבחר הוא 10% מנייתי וכל השאר מק"מ וכדומה.
הלכתי לאופציה זו כי זו להבנתי זו האופציה היחידה נכון להיום לכסף נזיל עם תשואה סבירה (לפחות בפוטנציה).
אני מסכים ש-2% זה לא הרבה ולכן מאוד יכול להיות שאני אגדיל במעט את המספר.
הכוונה היא להשקיע לתקופה ארוכה (אם אני אצא החוצה אני כבר לא אחזור, בטח לא בטווח של חודשים) אבל מצד שני אני לא מוכן לאבד 10% מהכסף כי אז אני כבר בטוח לא אהיה מוכן לצאת עד שאחזיר לפחות חלק מההפסדים ואז בקלות ניתן גם להגיע לאיבוד עוד יותר משמעותי.
מסתבר לאחר בדיקה שהאפיק הנבחר הוא 10% מנייתי וכל השאר מק"מ וכדומה.
הלכתי לאופציה זו כי זו להבנתי זו האופציה היחידה נכון להיום לכסף נזיל עם תשואה סבירה (לפחות בפוטנציה).
אני מסכים ש-2% זה לא הרבה ולכן מאוד יכול להיות שאני אגדיל במעט את המספר.
הכוונה היא להשקיע לתקופה ארוכה (אם אני אצא החוצה אני כבר לא אחזור, בטח לא בטווח של חודשים) אבל מצד שני אני לא מוכן לאבד 10% מהכסף כי אז אני כבר בטוח לא אהיה מוכן לצאת עד שאחזיר לפחות חלק מההפסדים ואז בקלות ניתן גם להגיע לאיבוד עוד יותר משמעותי.
Re: קצת הכוונה מאחד עם ניסיון
תומיש כתב:.
אני חושב שבמזרחי יש פיקדון כזה אבל תבדוק גם שם וגם בבנקים אחרים...
2 הודעותתומיש כתב: אם את שואלת אותי - הפיקדון רימונים של מזרחי יכול לתת לך מענה למה שאת צריכה....
אני יודע שכבר אמרו לך את זה , אבל לדעתי מנהל השקעות שמבטיח דבר כזה ללקוח , ראוי לגינוי , וזה לשון המעטה .idan309 כתב:אני הייתי במצב דומה לשלך לפני כחודש וחצי.
כמובן שלא הייתי מוכן לשם את הכסף בפק"מ או משהו דומה שיתרן לי ריבית שנתית של אחוז-אחוז וחצי ולכן שאלתי בבנק האם יש אפיק השקעה שבו התנודות יהיה בטווח של הפסד עד 3% ורווח עד 10% בחישוב שנתי.
הבנק הציע לי תיק מניות שאמור לעשות את העבודה ואמרתי שניתן לזה (בלי שום הבנה בנושא) צ'אנס.
בחודש הראשון (8/2 עד 8/3) הייתי הרבה יותר ממרוצה - הרווחתי 7% בחישוב שנתי.
הבעיה שמה-9/2 ועד היום איבדתי כמעט את כל הרווח.
כך שאני ממש לא בטוח שזו היתה החלטה נכונה ונראה לי שאם לא יהיה שינוי בקרוב אני אחזור לאפיק ההשקעה הבטוח עם ה-1-1.5% רווח....
דבר נוסף , מאימתי לכול הרוחות והשדים הבנקים נהפכו להיות דומים לנוכלים ? אתה לא יודע מה המניות שלך , ואתה לא מכיר את הרקורד של היועץ שבחר אותן , וזה נראה לך בסדר ?
עם גישה כזו לכסף אני אישית ממליץ לך , קח את הכסף קנה כרטיס טיסה ללאס ווגאס, ותהמר עם השוד בעל היד האחת עד שיגמר , ואז תחזור .
לפחות הייתה בקזינו על חשבונם
shurvitz כתב:מי שהבטיח לך רווח עד 10% והפסד על 3% שנתי הוא או טיפש או נוכל.idan309 כתב:אני הייתי במצב דומה לשלך לפני כחודש וחצי.
כמובן שלא הייתי מוכן לשם את הכסף בפק"מ או משהו דומה שיתרן לי ריבית שנתית של אחוז-אחוז וחצי ולכן שאלתי בבנק האם יש אפיק השקעה שבו התנודות יהיה בטווח של הפסד עד 3% ורווח עד 10% בחישוב שנתי.
הבנק הציע לי תיק מניות שאמור לעשות את העבודה ואמרתי שניתן לזה (בלי שום הבנה בנושא) צ'אנס.
בחודש הראשון (8/2 עד 8/3) הייתי הרבה יותר ממרוצה - הרווחתי 7% בחישוב שנתי.
הבעיה שמה-9/2 ועד היום איבדתי כמעט את כל הרווח.
כך שאני ממש לא בטוח שזו היתה החלטה נכונה ונראה לי שאם לא יהיה שינוי בקרוב אני אחזור לאפיק ההשקעה הבטוח עם ה-1-1.5% רווח....
התשואה הממוצעת ב-20 השנה האחרונות של שוק המניות הישראלי היא כ-9-10% ולעומת זאת סטיית התקן (שמודדת את התנודתיות) היא כ-20%. כלומר בקלות אפשר להפסיד בשנה גם 10% וגם יותר (ראה למשל 2008).
אבל מי שמוכן להשקיע לטווח ארוך, בלי לקנות ולמכור כל חודשיים או שנתיים (בטווח ארוך אני מתכוון לפחות 10 שנים, רצוי יותר), אין תחליף לשוק המניות מבחינת התשואה. וכמו שכבר כתבו קודם, אפשר לקנות חשיפה לשוק המניות באמצעות קרנות סל או תעודות סל. היתרון הוא שמקבלים חשיפה מפוזרת ולא צריך להתעסק עם קניה ומכירה של מניות ספציפיות.
נקודה נוספת היא שכל עוד לא מוכרים, לא משלמים גם מס. חשוב להבין: מי שקונה ומוכר כל שנה ומרוויח 10% לשנה, ירוויח הרבה פחות כסף ממי שקנה פעם אחת ועושה את אותם 10% לשנה ומוכר אחרי 20 שנה. כל עוד לא מוכרים, לא משאירים שום כסף אצל מס הכנסה, והכסף הזה נשאר לעבוד אצלכם ובריבית דריבית על פני שנים זה מאוד (!) משמעותי....
אבל שכחת דבר אחד , אאל"ט אתה לא יכול להשאיר תעודת סל לטווח כ"כ ארוך, ואם אתה כבר רוצה לטווח ארוך , אזי כבר עדיף בבורסה האמריקאית .
לטווחים יותר קצרים של 5-10 אולי הייתי שוקל מניות סלקטיביות מהארץ , אין כאן חברות שיצרו תעלות מגן כ"כ ענקיות כמו הענקיות האמריקאיות
פקדונות מובנים
יש פקדונות לכמה שנים שבהם הקרן מובטחת נומינאלית.
השקעת 20 אלף, לא תקבל פחות מ 20 אלף.
ויש סיכוי לרווח כתלות בפקדון. יש כאלו שעוקבים אחרי מדדים, או סדרת מניות וכו'.
כדאי לבדוק. בתקופה שכזו שהריביות אפסיות בפקדונות, זה יכול להיות מכשיר נחמד עם 0 סיכון (למעט הפסד אינפלציה).
כדאי לבדוק. בתקופה שכזו שהריביות אפסיות בפקדונות, זה יכול להיות מכשיר נחמד עם 0 סיכון (למעט הפסד אינפלציה).
לא זוכר איך ומה , אבל הייתה סדרת בדיקות למוצרים מובנים של הבנקים , והמסקנה הייתה שלעיתים רחוקות מרוויחים , אבל יש מקרים שמפסידים . וכאן ההפסד הוא גם איפלציה וגם ריבית והכסף סגור .
אני אישית לא אוהב את הרעיון , כי במבוא לכלכלה , השיעור הראשון הוא "אין מתנות חינם " , חינם עולה כסף , וכשהבנק שהעסק שלו זה מסחר בכסף , מציע לך מתנה בחינם , ..............
אני אישית לא אוהב את הרעיון , כי במבוא לכלכלה , השיעור הראשון הוא "אין מתנות חינם " , חינם עולה כסף , וכשהבנק שהעסק שלו זה מסחר בכסף , מציע לך מתנה בחינם , ..............
Re: פקדונות מובנים
מה זה אין סיכון?mayeast כתב:יש פקדונות לכמה שנים שבהם הקרן מובטחת נומינאלית.
כדאי לבדוק. בתקופה שכזו שהריביות אפסיות בפקדונות, זה יכול להיות מכשיר נחמד עם 0 סיכון (למעט הפסד אינפלציה)....
גם בלי להתייחס לשחיקת האינפלציה, יש סיכון שתשים 20 אלף ואחרי כמה שנים תקבל 20 אלף שזה הפסד ריבית משמעותי.
מה שהבנקים עושים זה במקום לשלם ריבית על הפיקדון הזה, הוא לקנות בחלק מהסכום הלא משולם אופציות על המדד הרלוונטי ואת השאר לשים בכיסם כרווח.
אפשר כמובן, למי שיודע, להרכיב את זה לבד בלי לשלם לבנק.
ומה שהבנקים בעיקר עושים, זה פעולת שיווק ופרסום סביב התרגיל הזה שגורם לאנשים לחשוב שזו השקעה בלי סיכון
משה
moco כתב:מה זה אין סיכון?mayeast כתב:יש פקדונות לכמה שנים שבהם הקרן מובטחת נומינאלית.
כדאי לבדוק. בתקופה שכזו שהריביות אפסיות בפקדונות, זה יכול להיות מכשיר נחמד עם 0 סיכון (למעט הפסד אינפלציה)....
גם בלי להתייחס לשחיקת האינפלציה, יש סיכון שתשים 20 אלף ואחרי כמה שנים תקבל 20 אלף שזה הפסד ריבית משמעותי.
מה שהבנקים עושים זה במקום לשלם ריבית על הפיקדון הזה, הוא לקנות בחלק מהסכום הלא משולם אופציות על המדד הרלוונטי ואת השאר לשים בכיסם כרווח.
אפשר כמובן, למי שיודע, להרכיב את זה לבד בלי לשלם לבנק.
ומה שהבנקים בעיקר עושים, זה פעולת שיווק ופרסום סביב התרגיל הזה שגורם לאנשים לחשוב שזו השקעה בלי סיכון...
כפי שכתבתי, הסכום שהופקד מובטח נומינאלית.
זה לא מיועד למי שיכול להרכיב לבד, וגם להרכיב לבד זה לא הכי קל, ויש עמלות וכו.
ה"הפסד" המקסימלי - האינפלציה וכמובן "רווח אלטרנטיבי".
אבל אם נשווה לפקדונות שקליים, ה"רווח האלרטנטיבי" הוא לא מציאה גדולה בכלל בכלל.
אם הכוונה לרווח אלטרנטיבי בהשקעה אחרת - אז מלכתחילה יכולנו לקחת אלטרנטיבה אחרת
נכון, ומובטח נומינאלית זה לא שקול לבלי סיכון. זה רק אומר שמספר בשקלים שיש לך לא יורד, לא שאתה לא מפסיד. ההשוואה היא תמיד לא למספק שקלים, אלא לתשואה ללא סיכון, כלומר ריבית הזכות במשק פחות שחיקה אינפלציונית.mayeast כתב:
אם הכוונה לרווח אלטרנטיבי בהשקעה אחרת - אז מלכתחילה יכולנו לקחת אלטרנטיבה אחרת...
שים לב שהתוכניות הללו הן לרוב לשנתיים או יותר. כלומר, אם אתה נשאר רק עם הסכום הנומינאלי, אתה הפסדת ריבית על יותר משנה אחת. גם כשהריבית נמוכה, ריבית על שנתיים ויותר היא כבר לא זניחה.
אני מסכים שה"רווח האלטרנטיבי" כיום הוא לא מציאה, אבל זה לא אומר שהתוכניות הללו נעשות יותר אטרקטיביות מהפקדונות המובנים שהיו בתקופות של ריבית גבוהה, הרי אז גם התשואה האפשרית על פקדונות מובנים הייתה גדולה יותר, כי היה להם יותר כסף מריבית לרכוש איתו אופציות.
פקדון מבנה הוא בעצם: "במקום לשלם לך ריבית אנחנו נשקיע את הריבית בהשקעה בסיכון גבוה".
בבריטניה ועוד כמה מדינות באירופה יש אפיק ממשלתי שעובד על רעיון דומה אך יותר פשוט - שילוב של אג"ח ממשלתי ומפעל הפיס.
קוראים לזה lottery bonds (אג"ח הגרלה).
מדובר בניירות שעולים לירה סטרלינג כל אחד. קונים ומוכרים (מהמדינה ולמדינה) מתי שרוצים ואין תאריך פרעון.
אבל מה, אין בכלל ריבית.
פעם בחודש מתפרסמים כמה אג"ח (הם ממוספרים) שזכו בים כסף - בכל הריבית של כולם.
משה
עדיין , למי שלא מבין כל כך בתחום שום ההון, ומחפש השקעה עם סיכון מאוד נמוך, זה יכול להיות פתרון נחמד.moco כתב:נכון, ומובטח נומינאלית זה לא שקול לבלי סיכון. זה רק אומר שמספר בשקלים שיש לך לא יורד, לא שאתה לא מפסיד. ההשוואה היא תמיד לא למספק שקלים, אלא לתשואה ללא סיכון, כלומר ריבית הזכות במשק פחות שחיקה אינפלציונית.mayeast כתב:
אם הכוונה לרווח אלטרנטיבי בהשקעה אחרת - אז מלכתחילה יכולנו לקחת אלטרנטיבה אחרת...
שים לב שהתוכניות הללו הן לרוב לשנתיים או יותר. כלומר, אם אתה נשאר רק עם הסכום הנומינאלי, אתה הפסדת ריבית על יותר משנה אחת. גם כשהריבית נמוכה, ריבית על שנתיים ויותר היא כבר לא זניחה.
אני מסכים שה"רווח האלטרנטיבי" כיום הוא לא מציאה, אבל זה לא אומר שהתוכניות הללו נעשות יותר אטרקטיביות מהפקדונות המובנים שהיו בתקופות של ריבית גבוהה, הרי אז גם התשואה האפשרית על פקדונות מובנים הייתה גדולה יותר, כי היה להם יותר כסף מריבית לרכוש איתו אופציות.
פקדון מבנה הוא בעצם: "במקום לשלם לך ריבית אנחנו נשקיע את הריבית בהשקעה בסיכון גבוה".
בבריטניה ועוד כמה מדינות באירופה יש אפיק ממשלתי שעובד על רעיון דומה אך יותר פשוט - שילוב של אג"ח ממשלתי ומפעל הפיס.
קוראים לזה lottery bonds (אג"ח הגרלה).
מדובר בניירות שעולים לירה סטרלינג כל אחד. קונים ומוכרים (מהמדינה ולמדינה) מתי שרוצים ואין תאריך פרעון.
אבל מה, אין בכלל ריבית.
פעם בחודש מתפרסמים כמה אג"ח (הם ממוספרים) שזכו בים כסף - בכל הריבית של כולם....
יש הרבה אנשים שיושבים על פקמים שממילא לא מוצמדים לכלום. אז ה "סיכון" מבחינתם זה אובדן הריבית האפסים שהם מקבלים (לקוחות לא "נחשבים" יכולים לקבל גם פחות מאחוז לשנה).
אז סיכון של נניח 2% מהסכום זה לא סיכון רציני (כמובן שלא צריך להשקיע מאות אלפים בתוכניות כאלו)
תראה, אני פשוט לא מסכים לקרוא לזה סיכון מינימלי כי זה לא 2%.mayeast כתב: עדיין , למי שלא מבין כל כך בתחום שום ההון, ומחפש השקעה עם סיכון מאוד נמוך, זה יכול להיות פתרון נחמד.
יש הרבה אנשים שיושבים על פקמים שממילא לא מוצמדים לכלום. אז ה "סיכון" מבחינתם זה אובדן הריבית האפסים שהם מקבלים (לקוחות לא "נחשבים" יכולים לקבל גם פחות מאחוז לשנה).
אז סיכון של נניח 2% מהסכום זה לא סיכון רציני (כמובן שלא צריך להשקיע מאות אלפים בתוכניות כאלו)...
זה לרוב לפחות לשנתיים, ואם ניקח הפסד ריבית של 2% ושחיקת אינפלציה של 2%, אז הגענו ל8% הפסד, ואני הייתי שמרן בהנחות.
אתה צודק שיש לקוחות לא נחשבים שפשוט מפסידים גם על הפק"מ, אבל בשביל זה יש פתרונות סולידיים פשוטים שלא תלויים באם אתה לקוח גדול וחזק או לא (גם העמלות מוגבלות פה): בתחום הלא צמוד קרנות כספיות או סתם מק"מים ואם מפחדים יותר מאינפלציה אז אג"ח ממשלתי צמוד. לא תרוויח הרבה אך פה באמת שאין סיכון.
לא צריך להבין כלום, רק ללכת לפקיד ההשקעות (בהנחה שהוא הגון).
אם אתה רוצה קצת סיכון תמורת קצת סיכוי, אז כל תעודת סל או קרן נאמנות עם השקעה שרובה סולידית תיתן את זה.
אתה קורא לפקדונות המובנים "פתרון נחמד". מה בדיוק נחמד בזה?
יש להם את החיסרון הייחודי של עמלה מוגברת בדמות החלק שהבנק לוקח לעצמו.
זו המצאה שיווקית, לא פיננסית, שנותנת למשקיע הרגשה של כאילו הוא עושה משהו מתוחכם מבלי שהוא באמת צריך להבין הרבה + האשלייה של אין סיכון.
משה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
שלום לכל המומחים,
עברו 5 חודשים מאז הופקד הסכום ב"קזינו".
נכון להיום אני בפלוס 1.5% (כאשר לפני 3 שבועות כבר הייתי ב-1.8% שזה היה הכי גבוה).
1. במידה וכרגע אין לי מה לעשות עם הכסף (אבל יכול להיות שבעתיד הקרוב כן יהיה), האם לא לעשות כרגע כלום?
2. אני אמור לקבל בסוף החודש עוד כמה אלפי שקלים, האם במידה והתשובה ל-1 היא כן, האם גם אותם להכניס לאותו אפיק השקעה?
עברו 5 חודשים מאז הופקד הסכום ב"קזינו".
נכון להיום אני בפלוס 1.5% (כאשר לפני 3 שבועות כבר הייתי ב-1.8% שזה היה הכי גבוה).
1. במידה וכרגע אין לי מה לעשות עם הכסף (אבל יכול להיות שבעתיד הקרוב כן יהיה), האם לא לעשות כרגע כלום?
2. אני אמור לקבל בסוף החודש עוד כמה אלפי שקלים, האם במידה והתשובה ל-1 היא כן, האם גם אותם להכניס לאותו אפיק השקעה?
כל התשובות שניתנו לך מקודם, נכונות או לא נכונות, בדיוק באותה מידה, גם עכשיו.
תבין שהחלטות פיננסיות הן החלטות במצב של אי וודאות. זה תמיד יהיה ככה, בכל נקודת החלטה.
התייעצות זה טוב, אבל במידה. בסופו של דבר צריך להתרגל להחליט החלטות ולהמשיך עם החיים.
היזהר לו להיכנס למצב שהראש כל הזמן מוטרד מדברים כאלה. זה בזבוז אנרגיה.
קבע לך מדיניות שתתפוס גם לנקודות זמן עתידיות (כל עוד מצבך האישי מבחינת צרכים נשאר דומה) ופשוט תדבק בה.
תבין שהחלטות פיננסיות הן החלטות במצב של אי וודאות. זה תמיד יהיה ככה, בכל נקודת החלטה.
התייעצות זה טוב, אבל במידה. בסופו של דבר צריך להתרגל להחליט החלטות ולהמשיך עם החיים.
היזהר לו להיכנס למצב שהראש כל הזמן מוטרד מדברים כאלה. זה בזבוז אנרגיה.
קבע לך מדיניות שתתפוס גם לנקודות זמן עתידיות (כל עוד מצבך האישי מבחינת צרכים נשאר דומה) ופשוט תדבק בה.
משה