שרשור תגובות: סוני הכריזה על היורש - Playstation 4 - פליסטיישן4
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אם תמשיך לתקוף את מי שכותבים לך ("כדאי שתחשוב", "יש לך בעיה קשה..."), תישאר לנהל ויכוח עם עצמך. אני לא מתכוון לכתוב לך יותר.
מה לעשות שכנראה קשה לך לעשות הפרדה בין מה שיש עכשיו במחשבים ביתיים למה שיהיה בעוד שנה וחצי.... כנראה פגעתי בנקודה רגישה, לא נורא אני אשרוד גם בלי התגובות שלךMalcontent כתב:אם תמשיך לתקוף את מי שכותבים לך ("כדאי שתחשוב", "יש לך בעיה קשה..."), תישאר לנהל ויכוח עם עצמך. אני לא מתכוון לכתוב לך יותר....
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
ntk, בוא נשמור על תרבות דיון, אני מסכים עם Mal.
בנוגע למה שכתבת לי - סוני לא אוהבת להפסיד סתם. הבלו ריי ניצח בזכות תעשיית הפורנו בעיקר, לא בזכות המשחקים. העלויות ייצור ירדו, זה נכון, אבל החומרה עצמה תמשיך לעלות כסף. במיוחד לאור העובדה שמדברים על מעבדים חזקים כמו מה שיהיה באותה תקופה.
בנוגע למה שכתבת לי - סוני לא אוהבת להפסיד סתם. הבלו ריי ניצח בזכות תעשיית הפורנו בעיקר, לא בזכות המשחקים. העלויות ייצור ירדו, זה נכון, אבל החומרה עצמה תמשיך לעלות כסף. במיוחד לאור העובדה שמדברים על מעבדים חזקים כמו מה שיהיה באותה תקופה.
Vocare Ad Regnum
אין פה עניין של להפסיד סתם... אתה לא יכול לייצר קונסולה לכמה שנים ולא להפסיד ( ואני לא מדבר על נינטנדו שהלכה לכיוון שונה, והיא היחידה שלא הפסידה מהתחלה, ואפילו הרוויחה ), סוני הפסידה גם על כל קונסולה של PS2 שנמכרה ( בהתחלה ) בערך 200$ על כל יחידה, ככה שלא ברור לי למה אתה חושב שזה לא יקרה שוב, בדיוק כמו שמיקרוסופט הפסידו, ויפסידו שוב, זה השוק, בהתחלה אתה צריך למכור את זה בהפסד ותוך שנתיים אתה כבר מתחיל להרוויח לא רק מהמשחקים אלא גם המכשיריםTANDBERG כתב:ntk, בוא נשמור על תרבות דיון, אני מסכים עם Mal.
בנוגע למה שכתבת לי - סוני לא אוהבת להפסיד סתם. הבלו ריי ניצח בזכות תעשיית הפורנו בעיקר, לא בזכות המשחקים. העלויות ייצור ירדו, זה נכון, אבל החומרה עצמה תמשיך לעלות כסף. במיוחד לאור העובדה שמדברים על מעבדים חזקים כמו מה שיהיה באותה תקופה....
לא אמרתי שהבלו ריי ניצח בגלל המשחקים, אמרתי שהבלוריי ניצח בגלל שהוא שולב בפלייסטיישן 3, וככה כל מי שרכש פלייסטיישן קיבל נגן בלו ריי, אני ממש לא חושב שלתעשיית הפורנו יש חלק בניצחון של הבלו ריי, כן דיברו פעם על הניצחון של הVHS אבל זה היה סיפור שונה, אנחנו בתקופה שונה, ורוב הפורנו היום אנשים צורכים דרך האינטרנט, ועובדה היא שאפילו תעשיית הפורנו יצאה בפרסומות נגד הורדת סרטי פורנו מהאינטרנט
דיברתי על עלות הייצור של נגן בלו ריי, אם בהשקה נגן היה עולה להם 130$ לייצור, היום עולה לייצר נגן בלו ריי 20-30$, כבר חיסכון של 100$
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
הבלו ריי למשחקים הוא השקעה עתידית. אם מייקרוסופט תרצה להמשיך עם דיסקים היא תשלם מחיר יק על הוצאת משחקים על גבי מספר מדיות, במקום על בלו ריי. האמת ? זה ייראה מצחיק אם מייקרוסופט תשלם לסוני תמלוגים על הבלו ריי...
Vocare Ad Regnum
לא ברור לי על איזה תגובה אתה מגיב, בכל מקרה, בדור הזה אין באמת צורך בבלו ריי למשחקים, בדור הבא זה משהו אחר לכן הסיבה שסוני הייתה מוכנה להפסיד הרבה כסף זה בעיקר בשביל לדחוף את נגני הבלו ריי לשוקTANDBERG כתב:הבלו ריי למשחקים הוא השקעה עתידית. אם מייקרוסופט תרצה להמשיך עם דיסקים היא תשלם מחיר יק על הוצאת משחקים על גבי מספר מדיות, במקום על בלו ריי. האמת ? זה ייראה מצחיק אם מייקרוסופט תשלם לסוני תמלוגים על הבלו ריי......
צודק, סוני הכניסה כונן בלו ריי שעליו הפסידה מאות מיליונים לתוך הפלייסטיישן בגלל 4 משחקים שיצאו לבוקס על יותר מדיסק אחד..... חחח נו באמת, זה לא אתה שאמת שסוני לא אוהבת להפסיד סתם כסף ?TANDBERG כתב:תזכיר לי כמה דיסקים נדרשו עבור ff לאקס בוקס....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
ntk,
עם חלק מדעותיך אני מסכים -
א- כנראה סוני/מיקרוסופט הולכות להפסיד כסף בהתחלה על חומרה, דהיינו קונסולה.
ב- קונסולה צריכה לקחת קדימה כמה שנים של תכנון מבחינת קונספט וחומרה.
ג - כיום הדור הנוכחי של הקונסולות מיצה את עצמו מבחינת יכולות גרפיות וכו'.
אם מה אני לא מסכים,
לפי דעתי אתה נסחף (מאד) בדעותיך לגבי מה צריך ומה לא צריך להכנס לדור הבא.
כמו ש MAL (ואחרים) רשמו קודם, גם אני חושב שנפח זכרון של 4 גיגה (שלא לדבר על מעבר לזה),
בין אם לעיבוד גרפי ובין אם נפח זכרון כולל, זה מוגזם לקונסולה ואין בזה שום צורך. זה לעולם לא ינוצל.
אתה מערבב לדעתי דרישות שבאות מ PC, זללן משאבים חסר פשרות, עם דרישות אמיתיות מעולם קונסולות.
בגלל שידוע (לחברות פיתוח משחקים) שמחשב הוא מודולרי והצרכן יכול לחליף רכיבים לרכיבים עדכניים יותר כראות עיניו,
מפתחי המשחקים לא משקיעים את השעות הנוספות, ברוב המקרים, באופטימזצייה של המשחק. הם פשוט זורקים אותו לעולם.
מה גם שבעולם המחשב, להמון כרטיסי מסך סתם מוסיפים נפח זכרון. למה? כי זה מוכר יותר טוב לאנשים שלא מבינים מחשבים.
אינספור פעמים אני נתקל באנשים שקונים כרטיסי מסך לפי נפח זכרון ואין להם בכלל מושג למה הם קונים את זה. (*כי זה נשמע טוב)
הבדל מהותי נוסף הוא שבמחשב הרזולוצייה משתנה ויכולה גם להגיע אצל גיימרים לרזולוציות גבוהות מ 1080p,
שם כבר באמת צריך כרטיס עם מעבד חזק ועם "מחסן" מספיק גדול כדי להצליח לעבוד בקצב סביר.
העניין הזה לא קיים בקונסולות. בדור הבא הרזולוצייה התקנית תהיה 1080p ולא פיקסל אחד יותר.
אחרי שכל זה נאמר, אני מאמין שנפח יותר ריאלי הוא משהו בין 1 ל- 2 גיגה.
אם ישימו יותר, זה יקרה לדעתי בגלל אחת משתי הסיבות האלה :
1) להרשים במפרט חזק יותר. זה מוכר טוב.
2) כי ההפרש במחיר בין שבבים של 4 ל- 2 יהיה זניח עבורם בחשבון הכולל.
לגבי מעבד,
אני לא חושב שאף אחד מאיתנו יודע מה ואיך יהיה המעבד הבא. כולנו מעלים השערות ודעות אישיות, כמו לגבי שאר הנושאים.
יכול להיות באמת שיהיה מדובר באיזה שניים או יותר CELL משופרים. יכול להיות שזה גם יהיה מעבד חדש לגמרי מבוסס CELL.
יכול להיות שזה גם יהיה משהו שונה לגמרי. (פחות נראה לי באופן אישי)
בכל מקרה, נחכה ונראה. אין לי ולכם מושג.
לגבי הבלו-ריי, אולי היה אפשר להסתדר גם בלעדיו ב PS3 ולחסוך קצת כסף, אך אני חושב שהוא היה השקעה לא רעה.
סוני כמו שנאמר, נצחה את טכנולוגיית ה HDDVD ומחקה אותה מהעולם. לא מעט לקוחות רכשו PS3 רק מפני שהיה לו כונן בלו-ריי
והוא היה נגן הבלו-ריי הזול בעולם, שלא לדבר על זה שהוא גם מכשיר למשחקים ועוד כמה פיצ'רים.
יש לזכור שסוני מרוויחה גם (המון) כסף מסרטים. משחקים זה לא התחום היחיד (ממש לא) שסוני עוסקת בו.
עכשיו, בהסתכלות על הדור הבא, סוני יכולה לפחות להיות רגועה לגבי מה הכיוון עם הכונן האופטי.
מיקרוסופט לעומתה קצת בבעיה.
טוב, נמאס לי לדבר על זה. יש לי עוד דברים לעשות..
המשך יום טוב לכולם ואנא שמרו על תרבות דיון מבלי להכנס לפן אישי..
אם מה אני לא מסכים,
כמו ש MAL (ואחרים) רשמו קודם, גם אני חושב שנפח זכרון של 4 גיגה (שלא לדבר על מעבר לזה),
בין אם לעיבוד גרפי ובין אם נפח זכרון כולל, זה מוגזם לקונסולה ואין בזה שום צורך. זה לעולם לא ינוצל.
אתה מערבב לדעתי דרישות שבאות מ PC, זללן משאבים חסר פשרות, עם דרישות אמיתיות מעולם קונסולות.
בגלל שידוע (לחברות פיתוח משחקים) שמחשב הוא מודולרי והצרכן יכול לחליף רכיבים לרכיבים עדכניים יותר כראות עיניו,
מפתחי המשחקים לא משקיעים את השעות הנוספות, ברוב המקרים, באופטימזצייה של המשחק. הם פשוט זורקים אותו לעולם.
מה גם שבעולם המחשב, להמון כרטיסי מסך סתם מוסיפים נפח זכרון. למה? כי זה מוכר יותר טוב לאנשים שלא מבינים מחשבים.
אינספור פעמים אני נתקל באנשים שקונים כרטיסי מסך לפי נפח זכרון ואין להם בכלל מושג למה הם קונים את זה. (*כי זה נשמע טוב)
הבדל מהותי נוסף הוא שבמחשב הרזולוצייה משתנה ויכולה גם להגיע אצל גיימרים לרזולוציות גבוהות מ 1080p,
שם כבר באמת צריך כרטיס עם מעבד חזק ועם "מחסן" מספיק גדול כדי להצליח לעבוד בקצב סביר.
העניין הזה לא קיים בקונסולות. בדור הבא הרזולוצייה התקנית תהיה 1080p ולא פיקסל אחד יותר.
לגבי מעבד,
אני לא חושב שאף אחד מאיתנו יודע מה ואיך יהיה המעבד הבא. כולנו מעלים השערות ודעות אישיות, כמו לגבי שאר הנושאים.
יכול להיות באמת שיהיה מדובר באיזה שניים או יותר CELL משופרים. יכול להיות שזה גם יהיה מעבד חדש לגמרי מבוסס CELL.
לגבי הבלו-ריי, אולי היה אפשר להסתדר גם בלעדיו ב PS3 ולחסוך קצת כסף, אך אני חושב שהוא היה השקעה לא רעה.
סוני כמו שנאמר, נצחה את טכנולוגיית ה HDDVD ומחקה אותה מהעולם. לא מעט לקוחות רכשו PS3 רק מפני שהיה לו כונן בלו-ריי
והוא היה נגן הבלו-ריי הזול בעולם, שלא לדבר על זה שהוא גם מכשיר למשחקים ועוד כמה פיצ'רים.
יש לזכור שסוני מרוויחה גם (המון) כסף מסרטים. משחקים זה לא התחום היחיד (ממש לא) שסוני עוסקת בו.
עכשיו, בהסתכלות על הדור הבא, סוני יכולה לפחות להיות רגועה לגבי מה הכיוון עם הכונן האופטי.
טוב, נמאס לי לדבר על זה. יש לי עוד דברים לעשות..
המשך יום טוב לכולם ואנא שמרו על תרבות דיון מבלי להכנס לפן אישי..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הPS הבא בטוח יציע גם 3D ,אני מאמין שמייקרוסופט ילכו אחריהם ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
לגבי הזיכרון של ה-GPU, אין ויכוח שכיום אין לזה שימוש, בדיוק כמו שאם היית אומר למישהו לפני 7-8 שנים שיהיו כרטיסי מסך עם 1G זיכרון הוא היה צוחק ואומר שזה מיותר לגמרי לגבי הדור הבא של מנועי המשחקים זה כבר משהו אחר, תקרא קצת על פיתוחי מנועים של הדורות הבאים ותבין שהמפתחים דורשים הרבה יותר זיכרוןjacko-il כתב:ntk,
אם מה אני לא מסכים,
לגבי מעבד,
טוב, נמאס לי לדבר על זה. יש לי עוד דברים לעשות..![]()
המשך יום טוב לכולם ואנא שמרו על תרבות דיון מבלי להכנס לפן אישי.....
לגבי הזיכרון של המכשיר ( 4GB ) כמו שאמרתי כבר, אין שום קשר למחשבים, מחשבים בעוד שנה וחצי יתחילו להגיע כבר עם 10-16GB ( כבר היום הסטנדרט זה 6-8 וממש לא 4 ) אני מסתכל על הדור הקודם והדור הנוכחי, ואפשר לראות את מערכות הפעלה של הפלייסטיישן והבוקס שיש היום, ואני גם רואה לאן זה יכול להתקדם, בעוד שיותר ויותר דברים ירוצו ברקע בזמן המשחקים ( אני לא חושב שזה נחוץ רק למשחקים, ואם זה הדבר היחידי שהקונסולות היו יכולות לעשות זה באמת היה מיותר ) אנשים יוכלו לקבל המון עדכונים בזמן משחק מכל מיני מקורות ( כמו לדוגמה כל הטלוויזיות החדשות שמציעות עדכונים בזמן צפיה בטלוויזיה ) להקליט קטעי משחקיות בזמן אמת ועוד הרבה, שוב זה רק דוגמה קטנה לא ניכנס לזה כי זה לא יגמר, אבל כל דבר שרץ ברקע דורש זיכרון ( מעבר למה שהמשחק דורש ) בנוסף עלות של הזיכרון היא ממש אפסית היום ובטח שעוד שנה וחצי ויותר, ככה שהרחבת הזיכרון מאפשרת להם פתח בעתיד להמון פיתוחים ורעיונות שירצו להוסיף, גם הם לא תמיד יודעים מה הם יעשו עם הטכנולוגיה שהם דוחפים בקונסולה, אבל הם צריכים להשאיר את האופציות פתוחות לעתיד ולנסות להכין את עצמם לקדמה שתבוא ( עד כמה שאפשר כי אף אחד לא רואה עתידות )
לגבי הבלו ריי, אני לא חושב שזאת הייתה טעות, אמרתי שזה היה צעד חכם ( ולא כי אני חושב שזה נחוץ למשחקים בדור הזה ) אלא בגלל שזה אחד הסיבות לניצחון של סוני עם פורמט הבלו ריי ( ואגב סוני מרוויחה גם מתמלוגים ולא רק מסרטים )
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
ntk
10GB ?!?!? איפה אתה חיי ? הסטנדרט הזה שאתה מדבר אליו היה רק עם הi7 מהדור הראשון כשהיו לוקחים שלושה סטיקים בגלל שיעבדו בTriple channel ,וגם אז חלק היו לוקחים שלושה סטיקים של 1GB ,היום הסטנדר הוא בסך הכול 4 , והקפיצה הבאה תיהיה ל8GB אבל היא לא תקרא השנה ,המחירים של סטיק יחיד של 4GB עדיין גבוהים .
לצרכים רגילים / גיימינג אין גם טעם לקנות מעבר ל4GB , אתה יודע מה אפשר לעשות עם 10GB של זיכרון ? אפשר בכיף להריץ חמישה מערכות הפעלה וירטואליות בכיף ועוד ישאר מספיק זיכרון פנוי כדי לפתוח עשרים טאבים בדפדפן בלי שהוא יקרוס .
10GB ?!?!? איפה אתה חיי ? הסטנדרט הזה שאתה מדבר אליו היה רק עם הi7 מהדור הראשון כשהיו לוקחים שלושה סטיקים בגלל שיעבדו בTriple channel ,וגם אז חלק היו לוקחים שלושה סטיקים של 1GB ,היום הסטנדר הוא בסך הכול 4 , והקפיצה הבאה תיהיה ל8GB אבל היא לא תקרא השנה ,המחירים של סטיק יחיד של 4GB עדיין גבוהים .
לצרכים רגילים / גיימינג אין גם טעם לקנות מעבר ל4GB , אתה יודע מה אפשר לעשות עם 10GB של זיכרון ? אפשר בכיף להריץ חמישה מערכות הפעלה וירטואליות בכיף ועוד ישאר מספיק זיכרון פנוי כדי לפתוח עשרים טאבים בדפדפן בלי שהוא יקרוס .
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אם הבנתי אותו נכון, הוא מסכים שזה אולי מוגזם כיום אך טוען שזה כבר לא יהיה מוגזם בעתיד.
וכאן בדיוק המחלוקת נכנסת - לגבי העתיד הזה.
כמה חברי פורום כולל אותי, פשוט לא חושבים שגם העתיד ידרוש כל כך הרבה זכרון.
לפי דעתנו זה מוגזם ומיותר. לדעתו זה לא מוגזם.
אני גם מחזיק בדעה (ובזכרון עצמו בפועל) ש 4GB ב PC כיום זה מספיק לדי והותר דברים. מעולם לא התקרבתי לגבול.
רוב החברים שלי ומי שאני מכיר מחזיקים בכלל 2GB ולרוב השימושים זה מספיק. גם למשחקים עכשווים.
מה גם שרוב המשתמשים היום עדיין מחזיקים במערכות מבוססות 32bit מה שבכל מקרה מגביל אותם וכתוצאה מכך
גם את דרישות היישומים שרצים עליהם, לעד 4GB זכרון כולל למערכת. זה כולל בתוכו את כל הזכרון שיש, כולל כ.מסך והכל..
וכאן בדיוק המחלוקת נכנסת - לגבי העתיד הזה.
כמה חברי פורום כולל אותי, פשוט לא חושבים שגם העתיד ידרוש כל כך הרבה זכרון.
לפי דעתנו זה מוגזם ומיותר. לדעתו זה לא מוגזם.
אני גם מחזיק בדעה (ובזכרון עצמו בפועל) ש 4GB ב PC כיום זה מספיק לדי והותר דברים. מעולם לא התקרבתי לגבול.
רוב החברים שלי ומי שאני מכיר מחזיקים בכלל 2GB ולרוב השימושים זה מספיק. גם למשחקים עכשווים.
מה גם שרוב המשתמשים היום עדיין מחזיקים במערכות מבוססות 32bit מה שבכל מקרה מגביל אותם וכתוצאה מכך
גם את דרישות היישומים שרצים עליהם, לעד 4GB זכרון כולל למערכת. זה כולל בתוכו את כל הזכרון שיש, כולל כ.מסך והכל..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".