שדרוג השנה שלי 2012

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
שם מלא: גיא

שליחה

epony כתב:
niguy כתב:אין לי תירוץ, לא יודע מה עבר לי בראש כשהחלטתי שהבאס מהקדמיים מספיק לי, ואני עכשיו בלופ חוזר של כל הסרטים שחטאתי להם בלי סאב :) . פשוט הבדל תהומי!!
...
זה לבד שווה מקום ראשון!! (Y) 8) (f)
...
(b) לא בטוח שהשכנים שלי יסכימו איתך :)
יש מצב שממש עכשיו אחד מהם פותח שרשור "התחדשתי באטמי אזניים" בפורום נפגעי ק"ב
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

epony כתב:טוב זה השרשור הכי טוב והכי רע שהיה פה בשבועות האחרונים.

הכי טוב, כי באמת שאני מתענג על כל פוסט ופוסט, ומגי שאפו ענק לכל אחד ואחד מהמשתתפים עד כה!!! (Y) (f)

הכי רע, כי הכי קרוב לשדרוג שהיה לי השנה זה לקחת מחר את הרמקול השמאלי שלי להאוזמן אחרי שהבן שלי נכנס בו עם האופניים והפיל אותו על הרצפה (ומייד פצח בזעקות "הרמקול דרס אותי!!!" - היה קשה לכעוס על החמודון הקטן, אבל ביקשתי יפה מאישתי שלא תדבר איתי לפחות איזה שלוש שעות כדי שאני ארגע...) :cry:

אבל אני מתנחם בזה שמתישהו בחודשים הקרובים אני אמצא דירה לעבור אליה, ואז יישאר רק לסגור את התקציב לשדרוג טוטאלי (ובתקווה שגם פנומנאלי!) 8)

בברכת שנה טובה ומיטיבה לכל החברים!!! (Y) (Y) (f)

נ.ב. השדרוג הכי מעניין שהיה לי השנה היה כונן קשיח היברידי ללפטופ המזדקן שלי - יש לו אלמנט SSD בנפח 4GB ואלגוריתם חכם שמעביר לאלמנט הזה את כל הקבצי מערכת שחלונות ניגש אליהם הרבה כדי שיהיה לו קל לשלוף אותם - פשוט עובד כמו חלום! 8)

חוצמזה, ממש השבוע קיבלתי פופקורן A210 מחבר שעבר לבוקסי, ושידרגתי את האינטרנט ל-30 מגה, אז אחרי שאני אתקן את הרמקול המסכן שלי אני אתחיל להתפנק בסרטים באיכות אודיו/וידאו HD :D
...

EPONY (סלח לי שאני לא קורא לך אור, זה תמיד מוזר לי לקרוא לאחרים בשם הזה)
אני מאחל לך ששנת 2013 תהיה מלאת שידרוגים, שדרוגי ברזל או שידרוגי שייבות, מה שעושה לך את זה.

אני חושב שאתה יכול להתנחם בכך, שב2012 היית אחראי לכ"כ הרבה שידרוגי השנה של חברים אחרים, אז מבחינת כמות עשית כנראה הכי הרבה שידרוגים השנה, אתה שותף סופר ראוי לשרשור הזה.
(Y) (f)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

opv כתב:
epony כתב:טוב זה השרשור הכי טוב והכי רע שהיה פה בשבועות האחרונים.

הכי טוב, כי באמת שאני מתענג על כל פוסט ופוסט, ומגי שאפו ענק לכל אחד ואחד מהמשתתפים עד כה!!! (Y) (f)

הכי רע, כי הכי קרוב לשדרוג שהיה לי השנה זה לקחת מחר את הרמקול השמאלי שלי להאוזמן אחרי שהבן שלי נכנס בו עם האופניים והפיל אותו על הרצפה (ומייד פצח בזעקות "הרמקול דרס אותי!!!" - היה קשה לכעוס על החמודון הקטן, אבל ביקשתי יפה מאישתי שלא תדבר איתי לפחות איזה שלוש שעות כדי שאני ארגע...) :cry:

אבל אני מתנחם בזה שמתישהו בחודשים הקרובים אני אמצא דירה לעבור אליה, ואז יישאר רק לסגור את התקציב לשדרוג טוטאלי (ובתקווה שגם פנומנאלי!) 8)

בברכת שנה טובה ומיטיבה לכל החברים!!! (Y) (Y) (f)

נ.ב. השדרוג הכי מעניין שהיה לי השנה היה כונן קשיח היברידי ללפטופ המזדקן שלי - יש לו אלמנט SSD בנפח 4GB ואלגוריתם חכם שמעביר לאלמנט הזה את כל הקבצי מערכת שחלונות ניגש אליהם הרבה כדי שיהיה לו קל לשלוף אותם - פשוט עובד כמו חלום! 8)

חוצמזה, ממש השבוע קיבלתי פופקורן A210 מחבר שעבר לבוקסי, ושידרגתי את האינטרנט ל-30 מגה, אז אחרי שאני אתקן את הרמקול המסכן שלי אני אתחיל להתפנק בסרטים באיכות אודיו/וידאו HD :D
...

EPONY (סלח לי שאני לא קורא לך אור, זה תמיד מוזר לי לקרוא לאחרים בשם הזה)
אני מאחל לך ששנת 2013 תהיה מלאת שידרוגים, שדרוגי ברזל או שידרוגי שייבות, מה שעושה לך את זה.

אני חושב שאתה יכול להתנחם בכך, שב2012 היית אחראי לכ"כ הרבה שידרוגי השנה של חברים אחרים, אז מבחינת כמות עשית כנראה הכי הרבה שידרוגים השנה, אתה שותף סופר ראוי לשרשור הזה.
(Y) (f)
...
(Y) (Y) (Y)

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

opv כתב:
MarioMan כתב:וידאו - החלפת המקרן והמסך - מאז שעברתי דירה המקרן (Optoma HD81) ישב ללא שימוש בגלל שינוי בגודל החדר. לאחר כ-8 חודשים בלי, בהם נאלצתי לצפות בפלזמה בסלון (50VT20) שודרג המקרן ל-JVC X30, המסך למסך הקרנה קבוע 80" 2.35 של Carada, לאלו הצטרף מעבד תמונה Lumagen Radiance Mini 3D ועליו ה-דארבי המפורסם.

אודיו - הוספת קדם מגבר Meridian 502 - ללא ספק, ההתנתקות המוחלטת מרסיבר הקולנוע ביתי (RX-V3067) עבור אודיו דו ערוצי נתנה את קפיצת המדרגה הגבוהה ביותר.

אחר - המעבר לחדר ייעודי. זה טרם הושלם במלואו אך גם בתנאים הנוכחיים מדובר בשיפור עצום בחווית הצפיה וההאזנה.
...
יוני,
דירוג השדרוגים.
...
מבחינת דירוג - הייתי מדרג בסדר בו זה נרשם: וידאו, אודיו וסביבה. אני לא יכול לפרק את השדרוגים בתחום הוידאו כי הכל הוחלף במכה אחת. אם בכל זאת הייתי צריך לשער מה היה עושה את האפקט הגדול ביותר בגזרה זו אז אני מאמין שמדובר במעבר למסך סינמה-סקופ.

opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יוני,
אני מזדהה עם הניחוש שלך.
מעבר לסינמסקופ הוא שידרוג ענק.
הוא לא מתאים לטופולוגיה של המקרן שלי, אחרת כבר מזמן הייתי איש CIH.
No place like home.......... Theater

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

השידרוגים שלי ב 2012 הסתכמו בתחום האודיו:

1. שידרוג איכות המיד- רמקולים קדמיים חדשים.
http://www.hometheater.co.il/vt171921.% ... 9D-SOAVO-1

הרמקולים מדהימים ועושה רושם שמשתפרים עם הזמן...

2. שידרוג הרסיבר מ RX-A1000 ל RX-A2010.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 80#1586380

אי אפשר לבקש יותר...הרסיבר עושה הכל חוץ מקפה בבוקר :P

3. כבלים לרמקולים קדמיים ולסנטר, Chord Carnival SilverScreen
נרכשו בסוף 2011, אבל הותקנו ב2012 :wink:
http://www.chord.co.uk/products.php?pg= ... 029d36fe8d
http://www.whathifi.com/review/chord-co ... ver-screen
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 18/01/2013 13:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

טל,
זה הדירוג ?
שדרוג הרמקולים זה ה-שדרוג?
No place like home.......... Theater

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

opv כתב:טל,
זה הדירוג ?
שדרוג הרמקולים זה ה-שדרוג?
...
לדעתי סעיף 1+ 2 תרמו באותה מידה לשידרוג באיכות האודיו...קשה מאוד להחליט מי יותר מכוון ששנייהם שודרגו כמעט באותו מועד...אם אני חייב לבחור, אבחר ברמקולים.

לגבי סעיף 3...אני עדיין לא יודע איך לאכול את זה.
אין לי ממש מושג אם אתקין כבלים פשוטים/אחרים הסאונד יפגע או ישתפר.
הלכתי 100% עם הביקורות במוצר הזה.

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263

הרשימה שלי ...

שליחה

בסוף שנה שעברה נכנסנו לבית החדש כך שהיה לי ברור שזו תהיה שנה מלאת שדרוגים וחידושים. קצת קשה לדרג מה השפיע יותר ממה אבל למען פותח השרשור שמרתי על הכללים:

במקום חמישי ואחרון - מעבד התמונה של דרביי - כל כך הרבה דיברו עליו וכל כך הרבה הסבירו שהשיפור הוא תהומי עד שאני חש ממש :דביל: שעד היום אני לא נופל מהשינוי וגם בלי הדרביי אני נהנה מאוד מהתמונה.

במקום רביעי - החלפת מקרן לתלת מימד (בתחילת השנה אפסון 9000 ועכשיו 9100) – אחרי שראיתי את AVATAR בתלת מימד היה לי ברור שזה עניין של זמן עד שהתענוג יהיה אצלי בסלון.
היום, אני חייב להודות, שכגודל הציפייה כך גם גודל האכזבה. כן, זה נחמד לראות סרט בתלת מימד ושבאים אורחים או חברים של הילדים זה ממש גימיק אבל בשביל הפעם באף פעם שרואים ואם לוקחים בחשבון את עלות המשקפיים לאורחים בהחלט אפשר לוותר.

במקום שלישי יושב ל ה - NAS. לפני כשנה התנתקתי מיס :happy: לכן זה רק מתבקש היה להוסיף רשת ביתית עם שרת אכסון והרבה תכנים (הייתי חייב למלא את החלל שנוצר עבור הילדים והאישה :) ) אומנם לקח לי זמן להניע את התהליך אבל היום ש NAS עובד, כל התוכן זמין בכול מקום ואני יכול לעבוד במחשב בלי להיתקע כל הזמן אני לא מבין למה חיכיתי עם זה כל כך הרבה זמן ... מומלץ בחום !!

מקום שני - החלפת רמקולים צדדים והוספת אחוריים – היה לי זוג רמקולים של b&w 805s שישמשו כאחוריים והחלפתי ל 7.1 עם Monitor Audio GXFX כאחוריים ו Focal electra 1000 Be כצדדים. אני לא יודע לומר איזה זוג עשה את השינוי הגדול יותר אבל עכשיו תחושת הסראונד בחדר מושלמת לטעמי.

במקום ראשון, רחוק מכולם יושב לו טיפול אקוסטי – במילה אחת מ ד ה י ם !!! ובשתי מילים מ מ ש מ ד ה י ם !!!
כולם אומרים שאקוסטיקה זה חשוב אבל רק אחרי שעשיתי את הצעד והשקעתי אני הבנתי על מה מדברים. אומנם נשארו לי לעשות מספר שיפורים בעיקר אסטטיים אבל כרגע התחושה שלי שלא משנה מה אני אחבר בחדר זה ישמע טוב.

זהו.. מאחל לכולם בריאות, פרנסה, אושר ואהבה וכמובן הרבה שדרוגים (f)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17939

Re: הרשימה שלי ...

שליחה

Arieldr כתב:בסוף שנה שעברה נכנסנו לבית החדש כך שהיה לי ברור שזו תהיה שנה מלאת שדרוגים וחידושים. קצת קשה לדרג מה השפיע יותר ממה אבל למען פותח השרשור שמרתי על הכללים:

במקום חמישי ואחרון - מעבד התמונה של דרביי - כל כך הרבה דיברו עליו וכל כך הרבה הסבירו שהשיפור הוא תהומי עד שאני חש ממש :דביל: שעד היום אני לא נופל מהשינוי וגם בלי הדרביי אני נהנה מאוד מהתמונה.

במקום רביעי - החלפת מקרן לתלת מימד (בתחילת השנה אפסון 9000 ועכשיו 9100) – אחרי שראיתי את AVATAR בתלת מימד היה לי ברור שזה עניין של זמן עד שהתענוג יהיה אצלי בסלון.
היום, אני חייב להודות, שכגודל הציפייה כך גם גודל האכזבה. כן, זה נחמד לראות סרט בתלת מימד ושבאים אורחים או חברים של הילדים זה ממש גימיק אבל בשביל הפעם באף פעם שרואים ואם לוקחים בחשבון את עלות המשקפיים לאורחים בהחלט אפשר לוותר.

במקום שלישי יושב ל ה - NAS. לפני כשנה התנתקתי מיס :happy: לכן זה רק מתבקש היה להוסיף רשת ביתית

עם שרת אכסון והרבה תכנים (הייתי חייב למלא את החלל שנוצר עבור הילדים והאישה :) ) אומנם לקח לי זמן להניע את התהליך אבל היום ש NAS עובד, כל התוכן זמין בכול מקום ואני יכול לעבוד במחשב בלי להיתקע כל הזמן אני לא מבין למה חיכיתי עם זה כל כך הרבה זמן ... מומלץ בחום !!

מקום שני - החלפת רמקולים צדדים והוספת אחוריים – היה לי זוג רמקולים של b&w 805s שישמשו כאחוריים והחלפתי ל 7.1 עם Monitor Audio GXFX כאחוריים ו Focal electra 1000 Be כצדדים. אני לא יודע לומר איזה זוג עשה את השינוי הגדול יותר אבל עכשיו תחושת הסראונד בחדר מושלמת לטעמי.

במקום ראשון, רחוק מכולם יושב לו טיפול אקוסטי – במילה אחת מ ד ה י ם !!! ובשתי מילים מ מ ש מ ד ה י ם !!!
כולם אומרים שאקוסטיקה זה חשוב אבל רק אחרי שעשיתי את הצעד והשקעתי אני הבנתי על מה מדברים. אומנם נשארו לי לעשות מספר שיפורים בעיקר אסטטיים אבל כרגע התחושה שלי שלא משנה מה אני אחבר בחדר זה ישמע טוב.

זהו.. מאחל לכולם בריאות, פרנסה, אושר ואהבה וכמובן הרבה שדרוגים (f)
...

אני יכול להעיד על המקום הראשון. סאונד מדהים. אני לא שוכח עד היום את טיפות המים שנופלות עלי מהתקרה בסרט פרומתאוס כשהם נכנסים לתוך המבנה/ חללית הזה.
אצלי יורדים מים מהתיקרה רק כשיש נזילות. זו מין אקוסטיקה מיוחדת שקיבלתי מהפאקינג קבלן שלי. מה שהכי מעצבן שהיא עלתה פי ככמההההה מהאקוסטיקה שלך :lol:

תהנה נשמה בנית חלום. (Y)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

opv כתב:
yuria כתב:השדרוגים ל-2012 :

החלפת הרמקולים המדפים הקדמיים +הסנטר לדגמים חדשים :RTIA3 +סנטר CSIA4
הוספת סטנדים למדפיים הקדמיים מסוג mission standard
החלפת מסך לטכנולוגיית לד (בעקבות תקלה) ל-60D7000.
תמונות בהמשך....
...
מטרת השרשור היא לא רשימת שדרוגים.
המטרה היא דירוג שלהם.
מה השדרוג שעשה את השינוי הכי גדול. (f)
...
במקום הראשון: החלפת המסך למסך לד, שלמרות שיש חסרונות לטכנולוגיה זו ,המסך שווה את
ערכו ואופי התמונה זהה לפלזמה ,כך שאני לא הפסדתי באיכות התמונה .

מקום שני :[/b]
החלפת הרמקולים המדפיים לדגם משופר וחדש יותר -הצליל נשמע הרבה יותר פתוח.

מקום שלישי:
הוספת סטנדים -מוסיף יופי ומיקום אידיאלי למדפיים הקדמיים שזה מוסיף גם לכיווניות השמע
נערך לאחרונה על ידי yuria ב 18/01/2013 15:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Arieldr
תן לינק לשירשור שידרוג האקוסטיקה שלך (מקווה שיש כזה).
אם אין, תן פרטים קצת על מה שעשית.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אור,יא דקדקן
2011 :lol:
העם דורש..... כל מיני דברים

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263

שליחה

טלHD כתב:Arieldr
תן לינק לשירשור שידרוג האקוסטיקה שלך (מקווה שיש כזה).
אם אין, תן פרטים קצת על מה שעשית.
...
הטיפול שעשיתי מחולק לשלושה חלקים:

החלק הראשון היה בחירת גודל החלל עם דגש על מיקום הישיבה ובכך מראש לייצר חלל עם מינימום "בעיות"
החלק השני היה בידוד החלל מרעשים (מבפנים החוצה ומבחוץ פנימה)
והחלק השלישי והאחרון (אותו עשיתי השנה) הוא טיפול פנימי בספיגה ופיזור. נעזרתי ביעוץ מקצועי והרבה מאוד ניסוי וטעייה,

עבור החלק השלישי החומרים שהשתמשתי בהם הם:

לוכדי באס של החברה הזו:
http://www.readyacoustics.com/best-bass-traps.html

פיזור וספיגה מהחברה הזו:

http://www.auralex.com/acoustic_foam_so ... noflat.asp

http://www.auralex.com/sustain/default.asp

מניסיון, לא רק בחדר יעודי אפשר לטפל. גם בסלון בייתי ממוצע אפשר להוסיף חומריים אקוסטיים ולקבל שיפור אדיר ועדיין לשמור על מראה סלוני.

opv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

sam22 כתב:אור,יא דקדקן
2011 :lol:
...
מצטער, זה בדם :wink:

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”