מבצע אכיפה של אגרת הטלוויזיה: מה עושים?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

בקיצור, ליזום תשלום ולחכות לדפיקה בדלת זה +\- אותו הדבר. 1000 ש"ח לפה או לשם. תקן אותי אם אני טועה?

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613

שליחה

kingikra כתב:בקיצור, ליזום תשלום ולחכות לדפיקה בדלת זה +\- אותו הדבר. 1000 ש"ח לפה או לשם. תקן אותי אם אני טועה?
...
צריך לבדוק את הפרש העלות של תשלום רטרו 4 שנים אחורה עם ריבית, הצמדה, קנסות ושכ"ט לעומת תשלום רטרו ללא ריבית, הצמדה, קנסות ושכ"ט.

אני לא יודע לחשב את הקנסות, הריביות, ההצמדות והשכ"ט.

צריך גם לקחת בחשבון את נושא ההוצאה לפועל שזה כאב ראש לא קטן

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אוקיי

נבדוק ונחליט

תודה

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

kingikra כתב:שורה תחתונה, אם אני רוצה להתחיל לשלם ממחר, מה אני אמור לעשות? האם יתנו לי לשלם בשקט או שיתחילו לחנוק אותי ולחקור לי את הצורה?
...
התשובה לשאלה תלויה בשאלות: האם היית מנוי טלוויזיה בכבלים או בלוויין בשנים האחרונות, והאם קנית טלוויזיה על שמך בשנים האחרונות.
אם התשובה לאחת מהשאלות האלו היא כן, חכה לדרישת תשלום, ולאחריה פנה ישר והסדר את החוב.
תתמקח, תתחנו, וייתכן ולא תידרש לכל תשלומי הריבית, כך שלא תצא מופסד.
בכל מקרה אל תתעלם מדרישת תשלום או איומי עיקול, כי השלב הבא הוא עורך הדין שחי משכר הטרחה שלו, ואיתו תקבל את כל הצינור.
מצד שני, אם התשובה לשאלות שבראש הפוסט היא שלילית, אין כל סיבה חוקית שתשלם רטרואקטיבית.
פנה לראשות השידור בדואר רשום ודווח על החזקת מקלט.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

shayf כתב:
kingikra כתב:שורה תחתונה, אם אני רוצה להתחיל לשלם ממחר, מה אני אמור לעשות? האם יתנו לי לשלם בשקט או שיתחילו לחנוק אותי ולחקור לי את הצורה?
...
התשובה לשאלה תלויה בשאלות: האם היית מנוי טלוויזיה בכבלים או בלוויין בשנים האחרונות, והאם קנית טלוויזיה על שמך בשנים האחרונות.
אם התשובה לאחת מהשאלות האלו היא כן, חכה לדרישת תשלום, ולאחריה פנה ישר והסדר את החוב.
תתמקח, תתחנו, וייתכן ולא תידרש לכל תשלומי הריבית, כך שלא תצא מופסד.
בכל מקרה אל תתעלם מדרישת תשלום או איומי עיקול, כי השלב הבא הוא עורך הדין שחי משכר הטרחה שלו, ואיתו תקבל את כל הצינור.
מצד שני, אם התשובה לשאלות שבראש הפוסט היא שלילית, אין כל סיבה חוקית שתשלם רטרואקטיבית.
פנה לראשות השידור בדואר רשום ודווח על החזקת מקלט.
...
אני חייב לומר שמשהו פה הזוי בעיניין הזה אבל בכל אופן תודה רבה על ההצעות.
מצד אחד אני יכול להמשיך לא לשלם ואז מי יודע אם אי פעם יגיעו אלי, מצד שני, אם אני אבקש לשלם, ישר יתחילו לבדוק לגבי ויגבו ממני כספים רטרואקטיבית. ממש צורה מצוייינת לגרום לאנשים להתחיל לשלם.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679

שליחה

Brendan כתב:
Giliboy כתב:עד לפני זמן מה היו שולחים מכתב ובו בקשה לשלם, ע"פ מספר השנים שיש ברשותי טלוויזיה.
אם שנה אחת, כך וכך,
אם שנתיים, כך וכך...
משום מה אני כבר לא מקבל אותו.
חבל אי אפשר ליזום אותו שוב.
הייתי משלם שנה אחת אחורה,
ומאותו רגע ממשיך לשלם כל שנה.
איך ניתן שישלחו אותו שוב..?
...
נראה לי שהדרך היחידה זה לפנות אליהם ישירות. כמו שכתוב בכתבה - למנוע שהמצב יגיע למשרד עוכרי דין. מול הרשות עוד אפשר לבצע משא ומתן אבל מול משרדי העו"ד זה בלתי אפשרי והם תמיד מנפחים את הסכום לתשלום שיכלול לא רק את הריביות והקנסות אלה גם את שכ"ט שלהם

פשוט פנו לרשות, הסבירו את המצב, נסו להגיע אתם להסדר ותבלעו את הגלולה המרה. אין מה לעשות. (לפחות עד אשר ישנו את החוק)
...

גם אני קבלתי מכתב כזה, כצפוי אחרי שהתחתנתי. מאחר והתחתנתי בגיל מאוחר יחסית, אז שלחו אלי וואחד בוכטה של קנס.. הם הלכו איתי איזה 5 שנים אחורה! אולי יותר.
ושאלו בנימוס ממתי יש לי טלויזיה, וע"פ ה"ותק" הקנס עלה. במקסימום זה הגיע למשהו כמו 5000 ש"ח!
בסופו של דבר, התקשרתי אליהם. תפסתי בטלפון בחור לעניין, הסברתי לו שמעולם שלא רכשתי טלוויזיה, אבל גרתי בדירות שכורות, בהן לאחד השוותפים היה מנוי לכבלים או ללוויין, ולמעשה לא היוויתי "בית אב" עצמאי ובסיס האם היה ההורים ובלה בלה בלה...
אחרי כמה דקות של ברבורים מצידי הוא קטע אותו ואמר לי במילים האלה : " עזוב אותי בחייך, אתה משלם רק על השנה, בלי קנסות עבר, ומעכשיו נכנס למעגל משלמי האגרה".
וזה. חוב של 5000 ש"ח ירד לפחות מ 500 , ומאז אני משלם כמו ילד טוב :-)...

עצתי אם כן, היא להרים טלפון, ולבקש להקטין את החוב, ופשוט להכנס למעגל המשלמים (הם אוהבים את הבטוי הזה..).

נ.ב.
אציין, רק, שאין לי כבלים או הוט, ואני רואה טלויזיה באמצעות עידן+ בלבד. כשאני צופה בטלויזיה אז כמעט תמיד זה בערוץ הראשון, שלדעתי הוא היחיד שראוי למאכל בטלויזיה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Multimediaman,

נראה לי שזה מה שאני אעשה

תודה רבה

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613

שליחה

Multimediaman כתב:
Brendan כתב:
Giliboy כתב:עד לפני זמן מה היו שולחים מכתב ובו בקשה לשלם, ע"פ מספר השנים שיש ברשותי טלוויזיה.
אם שנה אחת, כך וכך,
אם שנתיים, כך וכך...
משום מה אני כבר לא מקבל אותו.
חבל אי אפשר ליזום אותו שוב.
הייתי משלם שנה אחת אחורה,
ומאותו רגע ממשיך לשלם כל שנה.
איך ניתן שישלחו אותו שוב..?
...
נראה לי שהדרך היחידה זה לפנות אליהם ישירות. כמו שכתוב בכתבה - למנוע שהמצב יגיע למשרד עוכרי דין. מול הרשות עוד אפשר לבצע משא ומתן אבל מול משרדי העו"ד זה בלתי אפשרי והם תמיד מנפחים את הסכום לתשלום שיכלול לא רק את הריביות והקנסות אלה גם את שכ"ט שלהם

פשוט פנו לרשות, הסבירו את המצב, נסו להגיע אתם להסדר ותבלעו את הגלולה המרה. אין מה לעשות. (לפחות עד אשר ישנו את החוק)
...

גם אני קבלתי מכתב כזה, כצפוי אחרי שהתחתנתי. מאחר והתחתנתי בגיל מאוחר יחסית, אז שלחו אלי וואחד בוכטה של קנס.. הם הלכו איתי איזה 5 שנים אחורה! אולי יותר.
ושאלו בנימוס ממתי יש לי טלויזיה, וע"פ ה"ותק" הקנס עלה. במקסימום זה הגיע למשהו כמו 5000 ש"ח!
בסופו של דבר, התקשרתי אליהם. תפסתי בטלפון בחור לעניין, הסברתי לו שמעולם שלא רכשתי טלוויזיה, אבל גרתי בדירות שכורות, בהן לאחד השוותפים היה מנוי לכבלים או ללוויין, ולמעשה לא היוויתי "בית אב" עצמאי ובסיס האם היה ההורים ובלה בלה בלה...
אחרי כמה דקות של ברבורים מצידי הוא קטע אותו ואמר לי במילים האלה : " עזוב אותי בחייך, אתה משלם רק על השנה, בלי קנסות עבר, ומעכשיו נכנס למעגל משלמי האגרה".
וזה. חוב של 5000 ש"ח ירד לפחות מ 500 , ומאז אני משלם כמו ילד טוב :-)...

עצתי אם כן, היא להרים טלפון, ולבקש להקטין את החוב, ופשוט להכנס למעגל המשלמים (הם אוהבים את הבטוי הזה..).

נ.ב.
אציין, רק, שאין לי כבלים או הוט, ואני רואה טלויזיה באמצעות עידן+ בלבד. כשאני צופה בטלויזיה אז כמעט תמיד זה בערוץ הראשון, שלדעתי הוא היחיד שראוי למאכל בטלויזיה.
...
נוטה להסכים עם המשפט האחרון. מאז שניתקתי את עצמי מהוט אני צופה רק בערוצי עידן. הערוץ החביב - ערוץ 1 שביחס לאחרים הוא בהחלט "ראוי למאכל" (כמו גם ערוץ 23). מנגד, יש פער עצום בין המציאות לבין הססמה "יש תמורה בעד האגרה".

Satyr82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 337

שליחה

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759

שליחה

http://reshet.tv/Shows/Kolbotek/video/. ... vml=163114
תשדיר ישן אבל בטוח ב1000 אחוז שהמצב מסריח עד היום
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

DonkeyKong
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

רק שימו לב לכמה דברים:
1. אם אתם מחוברים להוט/יס, אכלתם אותה. נסו להתווכח, אבל בסוף תשלמו.
2. אם אין לך הוט/יס ואין לכם ממיר דיגיטלי בטלווויזיה, על פי הפסיקות האחרונות אין צורך לשלם. רשות השידור מנסה להפוך את זה בבית המשפט העליון, אבל לא ברור מתי ואם זה יקרה. עד אז, למעשה מקלט זה רק מקלט שיש לו ממיר דיגיטלי שמסוגל לקלוט עידן פלוס.
3. לא לתת אף פעם פרטים של שום דבר בטלפון לאף אחד. גם אם הוא יודע הכל עליכם. זאת שיטה של נוכלים לא של רשות ממלכתית. תגידו לכל מי שמתקשר תשלח מכתב ומשם נמשיך. שימו לב שגם שיחת טלפון לא תופסת אף פעם בבית משפט לגבי שום דבר, אלא אם כן יש הקלטה. אם הרשות לא פנתה אליכם מעולם זאת בעיה שלה, לא שלכם. נטל ההוכחה הוא עליהם שהייתה לכם טלוויזיה.
4. לא מכניסים אף פעם בנאדם זר הביתה? אנשים פה לא נורמלים בחיי. מי מכניס בנאדם רק בגלל שהוא אמר שהוא גובה של רשות השידור הביתה? אין כזה דבר להכנס אליך בלי צו חיפוש. שיביא שוטר וצו בית משפט. בחיי שאנשים משוגעים במדינה הזאת.

לא צריך לוותר, צריך להלחם.

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”